|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013
|
|
2 | 3,85% |
| Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki |
|
7 | 13,46% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
19 | 36,54% |
| Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci |
|
8 | 15,38% |
| Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego |
|
3 | 5,77% |
| Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę |
|
3 | 5,77% |
| Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi |
|
10 | 19,23% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
też nie lubię tęsknić!Cytat:
ale dziś chyba taki nastrój jakiś miałam i mam
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
A ostatnio w Biedrze byłam tylko po lody, jedna kasa otwarta i duża kolejka. I na końcu stał face z wózkiem, ale nie stał tak,żeby było pewne,że czeka do kasy. To go ładnie zapytałam,czy on idzie do tej kolejki i ustawiłam się za nim. Nie wepchnęłabym się przed niego nie mając pewności,że czeka. A on oczywiście się uśmiechnął i mnie i tak wpuścił przed siebie.
|
|
#153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[/QUOTE]Niom... chyba trzeba będzie... a z drugiej strony jakoś mi tak głupio ![]() Dobra, zobaczymy co gin powie. Cytat:
Heh.. ja też zołza jestem I tak miały trudno, a do tego im szybciej sobie pójdą, tym szybciej oddali się źródło wycia ![]() Osoby starsze, chore i "o kulach" to też norma Ale oczekuję tego samego i potrafię zwrócić uwagę... w bardziej lub mniej przyjemny sposób
|
||
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Lola straszne
ja jak małż był na szkoelniu i zjeżdżał co tydzień to miałam doła, więc trzymam kciuki abyście jak najszybciej byli razem
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój synuś ma dopiero ponad 600g ![]() ale żaden lekarz nie mówił że za mało więc chyba nie ma się co martwić
|
|
|
#156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pracownia projektowa troszkę zmodyfikowała projekt i jest nowa wersja w sprzedaży http://extradom.pl/projekt-domu-opalek-ii-n-2g-BSB1079 my mamy domek z tego projektu: http://extradom.pl/projekt-domu-apis-WRW1000 |
|
|
|
|
#157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni mają dom ulicę obok,ale za wielki (no 180 mkw na ich dwoje, a Teścia często nie ma) i dlatego będą budować mniejszy, a ten pójdzie do sprzedaży. Chcieli nam go dać, ale nam się nie podoba i za wielki ![]() A my mamy działkę od moich rodziców ale na wsi niedaleko BB, mój brat się pobudował tam bo też dostał działkę, ale my chcemy zostać na tym naszym osiedlu. Póki co sprzedaż tamtej działki stoi w miejscu, bo chcemy ją sprzedać jak skończą budować obwodnicę na Żywiec (a firma splajtowała,był przetarg i wszystko się ciągnie) bo wzrośnie znacznie jej wartość. No i czekamy, jak skończą to będziemy szukać działki tutaj, tamtą sprzedamy. I chcemy się tu zbudować,niedaleko moich parentsów ![]() Jest fajnie, bo jak wiocha,super widoki, a do centrum mam 5 minut autkiem ![]() A ten dom gdzie teraz jesteśmy pewnie się wynajmie ![]() Cytat:
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
ja też, ani razu w swoim życiu (wow jak to brzmi
) nie poprosiłam nikogo o przepuszczenie w kolejce. Tak już mam, że wiem, że każdy przychodzi, każdy czeka, każdy ma swoje sprawy. i tez nigdy nie wtryniłam się nikomu przed nosem i nie udawałam głupa jak te babska okropne robią.kiedyś miałam wyjazd do krakowa o godzinie 11. wizytę lekarską w przychodni miałam na 10:10 choć przyszłam i tak na 9 bo po prostu tam tak trzeba.... to też rozległy temat :/ i siedziałam grzecznie fajnie, siedziała przede mną babka, myślałam, że skoro przyszła wcześniej niż ja, to ma wizytę 9;50 czy tam 10.00, i oczywiście do krakowa pojechałam później bo nie zdążyłam na 11 a babka przede mną weszła choć później okazało się że wizytę to umówioną miała na 12;00 no śmiech na sali, godzina 12:00 a ta przychodzi nie wiem po co przed 9 :/ i dlatego burzy to cały system godzinowy.
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl aaa to teraz już rozumiem
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym jedną z górncyh łazienek zamieniła na garderobę, po co mi tyle łazienek ![]() A ten Twój w zamierzeniu podobny. Mimo wszystko chyba jednak będę szukać mniejszego domku. Jak widzę ile teraz mam roboty to nie chcę myśleć, co byłoby przy większym ![]() Podoba mi się ta realizacja tego domku- w szczególności dół, bo na górze sporo bym sobie zmieniła http://www.opalek-podlasie.mojabudowa.pl/ ale salon, wc na dole to jest mój styl.Kuchnia może nie do końca. I brzydko dobrali kolory elewacji+dachu ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- W ogóle uwielbiam oglądać realizacje na tym blogu moja budowa, dużo inspiracji, polecam!
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-06-17 o 10:45 |
|
|
|
|
#161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój domek podobny, my zlikwidowaliśmy podcień i mamy dzięki temu 40 m2 samego salonu pokoje na górze mają po 20 m2wybór koloru dachu i elewacji to już indywidualna sprawa inwestora... |
|
|
|
|
#162 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
Wariatki
Witam się z rana i w nowym wątku |
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
faaaajne te domki, takie nowiutkie
wszystko tak rozmieszczone z głową, a nie jak w starym budownictwie... no ale cóż, stare nie stare ale własne ![]() choć i tak piętro zmieniliśmy nie do poznania inne rozmiesszczenie drzwi, ścianki dobudowane, inne wyburzone ![]() będzie fajnie
|
#165 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie ma kasę to nawet domy w starym budownictwie da się fajnie przerobić No ale właśnie, kesz,kesz i jeszcze raz kesz
|
|
#167 |
|
BAN stały
|
Dzieć mi dzisiaj od rana dalej nie daje spokoju, wczoraj cały dzień tłukł.Nie wiem co to będzie w 9 miesiącu jak potroi swoją mase, chyba mi brzuch rozerwie i sobie pójdzie,nie muszę się martwić porodem.
|
|
|
|
#168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam jeszcze w niej trochę zapasu![]() Natomiast ta ciążowa tunika S nadal dla mnie trochę za duża. Cytat:
Ja tam olałam patrzących ze zdziwieniem na mnie ludzi i przymierzyłam sukienkę na koszulkę i leginsy Za daleko mam żeby wracać![]() Cytat:
Dzisiaj w lidlu (w kolejce obok, nie mojej) długa kolejka i nagle babsko wchodzi sobie w sam jej środek, nie mówiąc nic. Ludzie na nią patrzą i pokazują koniec kolejki, a baba odpowiada że ona ma tylko 3 rzeczy i dlatego sobie stanęła;/ Ani nie zapytała, ani nie przeprosiła i jeszcze sfochowana przeszła do mojej kolejki. Co za buractwo
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę do siebie po jakieś lody
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecane fotki w K
|
|
|
|
#171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on jest jedynakiem, mieszka z mamą tylko, a dom wielki. Więc nasza jest góra, a dół teściowej. wieeeeem że najlepiej z dala od rodziny ale cóż nie da się. Choć ona taka zła nie jest, a i nasza góra jest samowystarczalna, bo i łazienka i kuchnia i salon, sypialnia, i pokój dziecka więc w drogę w razie w nie musimy sobie wchodzić, ale póki co nastawiam się na dobre stosunki nasze, bo takie są do tej pory ![]() Cytat:
tylko narazie nie mogę się nastawiać, bo zapewne jeśli nie pojadę tam zaraz to mi wykupią, a tu na kuriera czekać muszę ehale nadzieja w mamie, bo ma być w lidlu może niedługo ![]() a ta baba co opisałaś no to wiesz co aż mnie zatkało nie wiem czy się śmia,ć czy co bez słowa sobie wchodzi no jak kosmitka jakaś
|
|
#172 |
|
BAN stały
|
Co do ciuchów z lidla dla mnie nawet w ciąży nie pasują.Nie mogę nosić nieciążowych "dołów".
Dzisiaj mam USG 3d raczej pamiątkowe niż medyczne. |
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, u mnie był taki tłum, że nawet nie było jak się do lustra dopchać... poza tym byłam w koszulce i szortach i na tych szortach dziwnie się wszystko układało. Ubrałam tylko jedną kiecę w rozmiarze S, ale mi ten pasek biodrowy za wysoko wypadł, więc wzięłam M. Wolę sobie na spokojnie w domu poprzymierzać, szczególnie, że na zwrot jest 7 dni |
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam
za dzisiejsze wizyty.Susanna śliczna ta sukienka Cytat:
Ostatnio jak byłam u lekarza w 28tc Mały ważył 1046g i doktor wpisał tam do karty że to przypada na 29tc. A według tej rozpiski co podałaś to 29-30 tydzień to 1360 g ![]() Więc chyba nie ma się co martwić. Jakby było za mało to doktor pewnie by powiedział
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
witam się po weekendowo!
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Larysa najważnijesze,że jest własny kąt i to z własną kuchnią
![]() A co do Teściowych to bywają różne, niektóre są bardzo fajne ![]() Wróciłam z Haagen Dazsami i brzoskiwniami ![]() Kolor jest ładniutki, tylko kurcze oderwało się trochę tynku z tego paseczka sufitowego (mamy pomalowany sufit na kremowo i na ścianie są jeszcze takie 2 cm paseczka też w kolorze kremowym). Przykleili taśmę,żeby nie wjechać na część sufitową,ale ekipa remontowa musiała to 2 lata temu źle zagruntować,bo się oderwało z taśmą. Masakra:/
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 28 tyg czyli III trymestrze ![]() Ja na słówko tylko. Nie martwcie się tymi biodrami. To się zejdzie Miłego dnia
|
|
|
|
#179 | ||||
|
Zadomowienie
|
witam się z rańca
u mnie dzisiaj taki upał, że masakra ale mam siły dzisiaj na wszystko i chyba się zajmę myciem kuchni, szafki by trzeba ogarnąć Cytat:
też wstałam o 9:30 ![]() Cytat:
i nie wiem ile dać ![]() Cytat:
też idę na wesele w tę sobotę ![]() i błagam, żeby nie było tak gorąco "prosi: bo to do Krakowa 2 godziny się jeszcze tłuc musimy ![]() Cytat:
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||||
|
|
|
#180 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moim zdaniem to wiecie jak jest, muszą coś dac w sensie jakieś historie, bo my musimy poznać uczestników, poza tym ten program inaczej by się skończył za szybko, nie zdążyli by kasy na niego zarobić, a tak tu reklama, tam reklama. Mi osobiście nie podoba się mieszkanie Rity, chociaż ona sama w sobie jest mega sympatyczna, to taka stara maleńka i faktycznie mieszkanie trochę mało rodzinne szczególnie te kanapy w kwiaty ten gościu z córką, to ja nie mogę ich słuchać, wiem że żona mu zmarła, ale kurde jest i tak w super sytacji bo jeszcze młody - on ma 36 lat to śmiało może sobie jeszcze życie ułożyć, niektórzy faceci w tym wieku dopiero sie rozglądać za babą zaczynają a córka też już prawie dorosła, więc nie wiem co on się tak wiecznie żali w dodatku to mieszkanie też nie powala, może te całe ledy które on wciska wszedzie są fajne, ale ogolnie calosc wypada jakos mdło, bez jakiegoś konkretnego pomysłu, zupełnie tak jakby szli do sklepu i kupili to co im w ręce wpadnie. Ci co mają niepełnosprawnego synka są super, bo faktycznie mówią o tym małym, że jest chory itd, ale nie są tacy, że co odcinek żale swoje wywalają w kółko jedno i to samo, tylko właściwie powiedzieli o tym raz i hejka takie jest moje odczucie póki co to moi faworyci za to ten gostek z Marleną to oni są tak pozytywnie porąbani, że ich się nie da nie lubić ten gościu jest popieprzony pozytywnie oczywiście wszystko sam robi, a Ona widać że miała konktretne plany co do tego mieszkania - jedyne co ich lekko zgubiło to to inferno, ale jakoś wybrnęli
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

ale dziś chyba taki nastrój jakiś miałam i mam 

[/QUOTE]
I tak miały trudno, a do tego im szybciej sobie pójdą, tym szybciej oddali się źródło wycia
ja jak małż był na szkoelniu i zjeżdżał co tydzień to miałam doła, więc trzymam kciuki abyście jak najszybciej byli razem 

za dzisiejsze wizyty.
ale mam siły dzisiaj na wszystko i chyba się zajmę myciem kuchni, szafki by trzeba ogarnąć 

po co to urządzać.... zrobić program Wybucz dom i wtedy niech ludzie głosują