|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Właśnie dzwoniłam na IP... 20 dni od porodu, 17 od wyjścia, a mojego wypisu nadal nie ma
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Dziewczyny melduję , że wróciłam od swojego gina. Dostałam opiernicz, że latam tak od czwartku. Możlliwe, że coś tam pękło i wody się sączą. Mówi, że na razie to mu wygląda na śluz ale jest zdecydowanie za rzadki i możliwe, że między tym się sączą wody. Kazał dopakowac torbę i przyjmują mnie na oddział. Szyjka ju.ż pięknie skrócona-zrozumiałam, że brak. Jeśli to faktycznie wody to będa indukowac poród. Jakieś tam rozwarcie się robi. Strasznie długo mi robił usg.
#3543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3544 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dzięki za pomysł z odbijaniem jak nie chce jeść, sprawdza się! Cytat:
![]() Spadam do dziecia mego na dwór. W ogóle w nocy karmiłam ją dziś na śpiocha po 5 godzinach spania, bo myślałam, że mi cyce odpadną, a ona nawet po zmianie pieluchy nie raczyła oka otworzyć ![]()
![]() |
#3545 |
Zadomowienie
|
Przypominam nierozpakowanym mamusiom, że od dzisiaj można wziąć od razu roczny urlop macierzyński płatny 80%.
![]() ![]() Wczoraj przed kąpielą zdejmowałam stanik i tak się przyglądałam brodawkom i zauważyłam kropelkę żółtej wydzieliny. ![]() ![]() Z nowości, to wczoraj mój chrzestny zrobił nam niespodziankę i przywiózł kołyskę, leżaczek-bujaczek i kojec. Jego przyjaciel ma rodzinę zastępczą, milion dzieciaków i pełny garaż różnych gadżetów. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |||
Wtajemniczenie
|
hej hej
siedzę przed kompem z rogalem na kolanach i Niną przy cycku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Poza tym Ty miałaś cesarkę. Jak to wygląda z ubezpieczeniem? Dostajesz jakieś $ za zabieg/operację? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() == Wczoraj byliśmy na mszy prymicyjnej mojego kuzyna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W kościele msza trwała ponad 2 godziny- na początku Wojtek był w wózku, potem dałam mu 20ml herbatki koperkowej i zasnął na moich rękach. Zespół grał super- na początku było drętwo, ale potem się rozkręciło i wiara nawet tańczyła ![]() klerycy i księża nieźle wywijali na parkiecie ![]() no i wszyscy podziwiali Wojtusia ![]() ![]() na sali była też dziewczynka miesiąc starsza od Wojtusia- ale niestety jej nikt nie podziwiał... ![]() gadałyśmy sobie, ja popijałam winko (1 lampkę wypiłam ![]() ![]() potem wrzucę fotkę tak jak obiecałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Zadomowienie
|
Veronic fajnie, ze Wojtek dal rade i sie dobrze bawiliscie, my w sobote idziemy na taka impreze z tancami
![]()
![]() |
#3552 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3553 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak kolki się skończą to znowu zacznę regularnie wysadzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
Witam
Mam chwilę ale nie wiem jak długą ![]() Byliśmy w sobotę na tym pikniku. Mała cały czas spała, tylko się obudziła na jedzenie (nie spała wtedy od 6 do 17). I chyba dobrze że tak wyszło bo non stop ktoś ją oglądał. Teściowa co chwilę gdzieś latała z wózkiem i szczerze powiedziawszy to gdy nie miałam ich w zasięgu wzroku to się denerwowałam i to bardzo. Już tęskniłam za moją niunią. Do domu wróciliśmy po 21 i już nawet nie kąpaliśmy małej tylko od razu do łóżeczka. Ale przeniósł ją TŻ i miałam taką ochotę ją przytulić że nie spałam tylko czekałam aż się obudzi na karmienie o 22. No i matka mówisz, matka masz. Jak się obudziła to płakała 2 godz ![]() Wracając do pikniku to było bardzo fajnie. Nawet piwka się napiłam ![]() ![]() ![]() ![]() I śmiać mi się chciało bo co niektórzy chyba się podlizać teściowi chcieli bo mówili że Karolcia podobna do dziadka, tylko że on nie jest biologicznym ojcem mojego TŻta ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jeny dziewczyny. Ale my się po tych lekarzach najeździmy...kontrola za kontrolą... Neurolog ok. Przebadala (wiecie że takie maluszki mogą już zrobić kroczek jak się je postawi do pionu? ![]() ![]() Juz mam dość tych lekarzy. Wszystko jest w porządku a my tylko chodzimy od jednego do drugiego na konsultacje. Dr dziś powiedziała żeby się nastawić że wczesniaki tak chodzą do 1 roku ![]() A Ala spoko. Odciągnąć gluty frida i zakraplac sól fiz. ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Ash, marchewka co ze spacerem? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Zadomowienie
|
Nuna trzymam kciuki
![]() sharp ja tez odczuwam lekki niepokój jak teściowa znika mi z małym ![]() ![]() ![]() Anoxe ![]() Cytat:
![]() Idę na dwór mały w rampersie i bez czapki, pierdziele to, jest 30 stopni i nie wieje
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Zakorzenienie
|
vvgh
![]() vil już chyba powinien odwzajemniać uśmiech. Moja niunia jak na razie też jest z rana zadowolona i uśmiechnięta. cynamonowa trzymam kciuki Gosiulek, kominkowa wielkie gratulacje!!! cloche życzę Ci żebyś jak najszybciej przytuliła swoje maleństwo szprotka piersi nie można masować tylko trzeba głaskać (tak mi powiedzieli jak miałam to zapalenie) mała pospała 10 min ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | ||||
Wtajemniczenie
|
Nuna trzymam kciuki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-06-17 o 11:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
dzięki dziewczyny za rady co do kupki
ada trzymam kciuki za szybką akcję Aaś ![]() Magiusia witamy pięknego Darusia ![]() Ashy nic nie zchrzaniłaś. Będzie dobrze ![]() Ashy ja mam teraz czasami takie myśli że robię coś źle. I mimo że żałuję że nie karmię piersią to po przejściu na mm byłam spokojniejsza psychicznie i jest o wiele lepiej. ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Mysia śliczne maleństwo purely witamy ![]() becik moja Karolcia jest sporawa a niektóre body też jej odkrywają ramionka. salviae ja czapkę zakładałam przez pierwszy miesiąc, ale głównie dlatego że był wiatr. Teraz nie zakładam, po co dziecko ma się pocić. Jenny dziwnie u was z tymi wypisami. Ja dostałam przy wyjściu. nuna trzymam kciuki!!! salviae my mamy u TŻta w pracy imprezkę 29 i niby teściowa ma zostać z małą. Ale kombinuje jak mogę by do tego nie doszło. Już wolę mamę ściągnąć 120 km niż zostawić ją z teściową. Mamy jestem pewna ![]() mała siedzi nieruchomo w bujaczku więc pewnie poszła kupka ![]() widzę że axella się nie odzywała, coś się dzieje? |
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A w sumie od urodzenia zeszło nam już ok 170 szt. ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczny! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | ||
Zakorzenienie
|
Mysia, Salviae, dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyna z tymi głupimi myślami... Mam nadzieję, że i u Was i u nas będzie tylko lepiej... Ja widzę, że ogromne znaczenie ma wsparcie innych. Najbardziej boję się być sama... a będę bez TŻ przez 2 tyg... Na szczęście jeden tydzień w Lublinie, wśród bliskich, a drugi prawdopodobnie z kuzynką...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niby mm to nie tragedia, ale skoro mogę karmić piersią to chcę to robić. Tym bardziej, że do tej pory wszystko było ok, mała świetnie przybierała na moim mleku... Mam nadzieję, że utrzyma mi się laktacja jak najdłuzej. Już chyba nieco lepiej jest. Dziś w nocy i teraz udało mi się odciągnąć po 1 porcji mleczka, czyli w razie czego mogę podać moje, a nie mm. Ale wiadomo, jak będą dalej problemy z karmieniem, to będziemy dokarmiać i już A układasz ją na brzuszku czasem do spania? Sofia też się szybko wybudza jak jest na pleckach lub boczku. Odruch moro jeszcze ją wybudza... A jak śpi na brzuszku to nie ma tego problemu i śpi godzinami. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do ubezpieczenia to jeszcze się nie orientowałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nasz jakiś wybredny się zrobił ![]() Cytat:
Nie wiem czy to przyzwyczajenie czy o co chodzi ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() === Ale upał ![]() Byliśmy załatwiać becikowe, zeszło nam od 9:30 do 12:30 ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() Dostaliście papierek ze Skarbówki od ręki ?? ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajne zdjęcie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja jestem ciekawa kiedy u mnie pojawi się $$$ czy w lipcu czy dopiero w sierpniu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() W. leży sobie grzecznie/spokojnie sam w swoim łóżeczku/naszym łóżku, coś tam sobie marudzi/gada po swojemu i rozgląda się wokół. Moim rodzice albo mąż wymyślili te określenie i tak jakoś się przyjęło ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
Tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
Z grubsza nadrobiłam od piątku
![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to chciałam się pochwalić postępami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to zmykam, do usłyszenia, miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---- bylismy na ważeniu 4640 g, 240 g w tydzień ![]() Dzisiaj robiłam odbijanie rączek i nózek w masie solnej.. kurcze trudne to.. strasznie mocno trzeba przycisnac zeby sie ładnie odbilo.. bałam się ze cos małemu połamie, ale byl bardzo spokojny wiec chyba nie bolało.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.