|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#2162 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
Dzieki Na jakie partie ciala to dziala? Uda, du.pski i brzuch? Cytat:
Mieliscie wielkie szczescie ze sie nic nie stalo Cytat:
Dobre ![]() Cytat:
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-17 o 23:24 |
||||
|
|
|
#2163 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Neni1984 co do Twojego oleju to ja pare lat temu podgrzewałam troche parafiny w kubeczku i wyszłam na 5 min do pokoju nagle usłyszałam lekki wybuch wleciałam do kuchni i parafina sie paliła a ja głupia zamiast to przykryc to wylałam do zlewu i ogień wybuchł na pół kuchni az do sufitu ja strasznie sie wystraszyłam ze dom spaliłam i sasiadow za ściana (domek - szeregowiec) i poleciałam po wiadro na gore po wode zeby gasic a jak wrocilam do kuchni ognia juz nie było ale cały sufit czarny i sciana z dymu a na scianie wisialy drewniane taleze to spalone na popiol
Karolek Edytowane przez EVAgwiazdka Czas edycji: 2013-06-17 o 23:31 |
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
ja robiłam z kaszą manną to co kiedyś ita wrzucała i wyszło super, a od panieńskich czasów robię takie : herbatnik-budyń-herbatnik-galaretka
porównując z kaszą manną lepsze ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Troszkę się łudzę, wiem
![]() Dobra laski idę spać, nie mam już siły czekać dziś na męża, jeszcze przy sianie robi. Pozdrowiłam od was Oli. Na tel coś mi nie chce wejść aplikacja widać za dużo nas tu dzisiaj Dobrej i spokojnej.
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać, dobranoc
|
|
|
|
#2169 |
|
Raczkowanie
|
w tamtej chwili załowałam ze nie mamy gasnicy w domu
ciekam spac dobranoc
Karolek Edytowane przez EVAgwiazdka Czas edycji: 2013-06-17 o 23:30 |
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ z niego pracuś, ale pewnie chce by wsio ładnie przeschło póki jest pogoda...echhhh
|
|
|
|
#2171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tyle napisałyście dzisiaj że nie wiem, czy nadrobię
|
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
Cytat:
moj mąż pojechał odwieźć znajomego, który pomagał nam w porzadkach, tel. nie wziął i czekam jak na szpilkach. Poza tym na łóżku mam lozeczko Fi, więc nawet nie mam gdzie się rozłożyć...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzisiaj po kąpieli zauważyłam znowu nowe rozstępy, a wiec do kolekcji na piersiach, wewnętrznej stronie ud, z przodu na udach doszły po boku na udach i u góry na pośladkach
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kochane,dziękuję wam bardzo za kciuki
Jak narazie pomagają,bo nie dzwonili ze szpitala. Oby jutro też nie zadzwonili Zaciskam mocno za wszystkie z was,które trafiły do szpitala. Coraz bardziej napięta atmosfera na wątku, już nawet mój tż jak widzi że siedzę na wizażu,potrafi pytać z raz czy dwa dziennie czy już był jakiś poród Ciekawe czyj opis porodu będziemy czytać jako pierwszy
|
#2175 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wszystkie chyba już śpią, ja tez niedługo się kładę, dobranoc
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Lecę. Dobranoc:-*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Co by nikogo nie rozczarować meldujemy się w dwupaku
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Miałam dziwny sen. Śniło mi się, że byłam w obcym mieszkaniu. Duże, pełne myśliwskich trofeów. Wszędzie skóry, rogi...W pewnym momencie poszłam do toalety. Były dwie i nie wiedziałam, którą wybrać. Weszłam do jednej i z niej widziałam tę drugą przez szybę. W mojej była wanna, w drugiej prysznic. Usiadłam na kibelku i poczułam, że dostałam @. Leciała ze mnie krew, dość sporo krwi...Wycierałam się, spuszczałam wodę, ale ciągle była tam ta krew. Nie bałam się we śnie, nie czułam, że to coś dziwnego, tylko było mi wstyd, że jeśli się to do końca nie spłucze, to ktoś kto wejdzie za mną do toalety to wtedy, tę krew zobaczy. Obudziłam się z takim dziwnym napięciem, niepokojem...i bólem brzucha. Bolało jak na @, intensywnie jak w pierwszy dzień miesiączki. Pewnie bolało wcześniej i podświadomie z tego bólu coś takiego mi się przyśniło. Wzięłam nospę, bo bolało dość mocno i za dwie minutki przeszło jak ręką odjął. Na wszelki wypadek jednak zdecydowałam, że ogarnę dziś kapę. ![]() Wracam jeszcze na godzinkę do łóżka. ![]() Cytat:
A może już po raz ostatni?! Dziś KTG?
|
|
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A snu nie zazdroszczę ;p Ale z drugiej strony, szkoda, że bóle przeszły Bosz... jaka jestem wrednaps. No bo szykowałabym się na porodzik
|
|
#2180 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie o poranku
Wstalam, zaczelam szykowac sie do pracy, brzuch nadal twardawy, Edziu nieprzyjemnie naciska na pecherz i jakby zbyt nisko Go czuje. Zdecydowalam wiec pozostac w domu, poleze, odpoczne, dojde do siebie. Jutro mam wizyte u poloznej wiec byc moze dowiem sie co i jak. A sny tez mialam dziwne, snilo mi sie, ze cala moja prawa piers byla zalana siara i ze myslalam sobie, ze jedzenie (wczorajsze) juz wykorzystalo wszystkie drogi do wyjscia i zostaly tylko piersi Zycze wszystkim udanego dnia! Ja lece dalej blogo odpoczywac w lozeczku. Jedyne co moge zawdzieczac wczorajszemu wyjsciu do restauracji to dodatkowy day off
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
Za mną tragiczna noc-budziłam się nie kłamiąc co 15 min Ale co ja odwaliłam w nocy Wstałam siku, było ciemno i wydawało mi się, że drzwi od sypialni są otworzone .... A zawsze się zamykamy w sypialni przed kindziorkiem! I cisnę takaaa zaspana i JEP z całej pary rozpędzonego wieloryba w te drzwi!! Aż TŻ się obudził No ale lepiej, że nosem zaryłam, brzuch nie ucierpiał
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-06-18 o 06:57 |
|
|
|
#2182 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam tylko zobaczyć czy są wieści od dziewczyn ze szpitali i wracam do łóżka
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Margoś, żebyś się nie zaskoczyła w pewnym momencie, bo nie zdążysz nam napisać, że jedziesz ![]() Cytat:
A bóle może coś przepowiadają?
|
|
#2183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie ma kiderkow??
![]() Oliath niech Cie poobserwuja bo skaze Ci to cisnienie jednak, no i trzymam kciuki zeby cos pomogli Ci na te nogi Cytat:
![]() ale nie moge sie powstrzymac wybacz
|
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zakorzenienie
|
raczej rozczarujesz jak napiszesz, że rodzisz
Cytat:
dzień dobry dziewczynki właśnie kończę śniadanie i hmmm nie wiem za co się brać... ![]() tż jeszcze śpi, ale jak wstanie i zje to jedziemy po fronty do przyszłych szafek bo znalazłam wczoraj podobne do tych mebli co mamy i jeszcze ma jakieś plany gdzie chce jechać, a ja oczywiście muszę być jego kompanem Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2013-06-18 o 07:26 |
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też śpiocha jeszcze |
|
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dziś walczy w pracy od 6 rano, więc ja to coś robić muszę. Chociaż łóżko ogarnąć na początek, ale najpierw śniadanko
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Neni wymiatasz!
Mnie o 6 obudzila burza. Maz robote skonczyl kolo 2 w nocy. Ok polnocy robilam im kanapki i herbate. Dobrze ze zebrali cale siano bo od rana lalo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
eh chyba zerknę na karton ciuszków, one w drugim pokoju więc nie obudzę -chyba
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
moj tzt w pracy tez juz siedzi
a ja mysle o zjem na sniadanie- jakos nie mam weny co dobrego jesc na sniadania- lodowka swieci pustkami |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

i ten dochod biora z 3 ostatnmich msc przed zlozeniem wniosku i dziele go na mnie i Beza czy tylko ja?

. Poza tym nikt nic nie mówi i choć miałam na IP seriami nieprzyjemne skurcze, pozostało bez echa. Pozdrów dziewczyny ode mnie i dobranoc.
Po kilku podchodach po 300m TZ w koncu zdecydowal mnie zostawic na lawce i polecial po samochod. Wzielam nospe i teraz juz leze w lozku i czuje sie duzo lepiej, choc brzuch nadal nieco nabrzmialy, ale to raczej jedzenie zalega 

Jak narazie pomagają,bo nie dzwonili ze szpitala. Oby jutro też nie zadzwonili
Zaciskam mocno
za wszystkie z was,które trafiły do szpitala. Coraz bardziej napięta atmosfera na wątku, już nawet mój tż jak widzi że siedzę na wizażu,potrafi pytać z raz czy dwa dziennie czy już był jakiś poród 

Wzięłam nospę, bo bolało dość mocno i za dwie minutki przeszło jak ręką odjął.
Bosz... jaka jestem wredna