|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
o widzisz, ja piwnicy nie posiadam
|
#3212 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Dzień dobry !!!
Czytam na bieżąco ale z telefonu i nie miałam jak odpisywać. Tyle się dzieje Na początek spóźnione: Ogromne gratulacje dla Margosi, TŻ i dzielnego Piotrusia, naszego pierworodnego na wątku ![]() Zaraz będę nadrabiać bo od rana nie zaglądałam więc jestem kilka stron wstecz, ale najpierw opiszę Wam co u nas. Na ostatniej wizycie w zeszły piątek nasz gin testował nowe usg i wyszło mu że nasz Tymuś jest za malutki o 5 tygodni i od razu gin wypisal skierowanie do szpitala.. kazał się wstawić jak najszybciej, ale ja z moją awersją do szpitala bardzo odwlekałam to wstawienie w szpitalu i żaliłam się mężowi, że ja nie chcę tyle leżeć na patologii, że wolę być w domu itp... Zrobiliśmy tego samego dnia usg jeszcze u innego lekarza i wyszło wszystko dobrze więc ustaliliśmy, że pójdę do szpitala później, ale że nadal mi się nie chce do tego szpitala kłaść, choć teoretycznie miałam iść od 20.06 czyli od jutra i tam czekać, to odwlekałam i w końcu Tż wymyślił, że umówi mnie na dodatkową wizytę u naszego gina, zbadamy Tymusia i będziemy więcej wiedzieć. Wizyta odbyła się dziś o 17.30 i jestem bardzo szczęśliwa bo wszystkie pomiary wyszły dobrze mimo tego nowego usg, Tymuś waży ok 2800 gram i jest opóźniony o ok 2 tygodnie w stosunku do wieku ciązy, ale jest to wszystko w normie No i gin tłumaczył, że jest błąd pomiaru i że może mieć już nawet 3200g. ![]() Szyjka zamknięta, długa, nic nie zwiastuje porodu, więc czekamy z cc jak najdłużej, aby Tymuś podrósł. ![]()
|
|
#3213 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Leze pod magnezem.... Wyszly mi jakieś skurcze, jak mi mały siadał na pecherzu. Poza tym wciąż korek.....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3214 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby skurcze się rozkręciły!Cytat:
Lepiej późno niż wcale gratuluję drugiego synka, imię już wybrane?Cytat:
za udaną wizytę, ładna waga już!Mogłaś spytać czy nie ma wcześniejszych godzin typu koło 5, bo szykujesz się na okres poporodowy i lubisz o tej porze ostatnio wstawać Cytat:
Cytat:
za udaną wizytę dla Ciebie i Franka! Cytat:
![]() Mnie ostatnio ekspedientka w Tesco też spytałą ile do porodu i że już pewnie mam dość... oj mam ![]() Cytat:
nie płacz!Cytat:
masakraNajważniejsze, że już jesteś w domu, a Lilo gdyby coś ma zielone światło- swoją drogą przystopowała z tym gwałtownym przybieraniem na wadze w porównaniu do tego jak rosła ![]() Cytat:
Cytat:
no ale najważniejsze, ze Adasiek jeszcze czeka ! ![]() Wróciłam dopiero co do domu.. szyjka przymknięta, mimo, że krótka no i dziecko nisko główką naciska. Tętno w porządku, pobrała wymaz na paciorka no i w sumie to tyle ![]() Potem się spotkałam z mamą bo jej pomagałam prezent wybrać bo na ślub jedzie, a następnie byłysmy w tesco na sporych zakupach, mama sponsorowała więc mamy jedzenia na pare dni jak nic ![]() W tym czasie tak mnie stopy bolały,że ledwo stałam, a teraz leżakuję na kanapie wcinając arbuza
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||||||
|
|
|
#3215 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szpitalu uznają mnie za pudernicę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby Twój następny pobyt w szpitalu był już tym właściwym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najeździsz się kobieto...z tą łazienką to żartowałaś nie? |
||||||
|
|
|
#3216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, pogadam z tż w nocy i coś ustalimy Cytat:
super wiadomości[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41397526]Leze pod magnezem.... Wyszly mi jakieś skurcze, jak mi mały siadał na pecherzu. Poza tym wciąż korek..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] trzymaj się dzielnie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3217 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
... dla jednych to jest prób bólu, innym dochodzą jeszcze bóle krzyżowe do normalnych skurczy i wtedy rozwala i spina cały kręgosłup ( mój przykład) ... albo inny organizm... albo inne ułożenie malucha...no dobra wrzucam mój przepis na chłodnik: kawałek cielęciny/polędwicy albo innego mięcha 1 duży pęczek botwinki 1 duży pęczek rzodkiewki parę ogórków gruntowych 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 1 l zsiadłego mleka śmietana sok z cytryny sól, pieprz jajka na twardo gotuję wywar z mięsa z liściem laurowym, zielem angielskim, potem dodaję posiekaną drobno botwinkę, z buraczkami, dodaję soku cytrynowego i gotuję do miękkości. Wyjmuję mięcho, kroję na kawałeczki, wszystko studzę. Ubijam zsiadłe mleko ze śmietaną, dodaje do botwinki, dodaję pokrojone ogórki rzodkiewkę, posiekany szczypiorek, koperek i mięso... Doprawiam solą, pieprzem czasem cukrem do smaku, Mieszam i daję do lodówki na dłuugo... Najlepszy jest trzeciego dnia podawać z jajkiem na twardo ! smacznego
|
|
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
śniadanko: kanapeczki (sztuk 4) +kakao, II śniadanie: koktajl truskawkowy i kanapeczki z zielonym ogórem, III śniadanko: rogal z czekoladą, obiad: pomidorowa z makaronem, podwieczorek: 3 jabłka wciągnęłam przed chwilą i na pewno zjem jeszcze kolację.
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41397526]Leze pod magnezem.... Wyszly mi jakieś skurcze, jak mi mały siadał na pecherzu. Poza tym wciąż korek..... [/QUOTE] Trzymajcie się skarby. Ewusia- |
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia- super, że możecie jeszcze pobyć bezpiecznie w domu i Tymuś taką ładną wagę już osiągnął
![]() Wrzuciłam Wam mój bęben do klubu
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia super wiadomości
![]() Persephone skurcze a kysz a kysz ![]() enlevee za zamkniętą szyjkę i dla mamy za sponsoring ![]() A mnie spuchły stopy jeszcze bardziej.. zwłaszcza prawa.. moczę już od pół godz w chłodnej wodzie i nie widzę poprawy, a wręcz mam wrażenie, że ona sobie dalej puchnie..takie mrowienie czuję.. masakra...
|
|
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
EWUSIA no i fajnie się wszystko ułożyło, nie ma to jak w domku
![]() TESO brzmi pyyychaaa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41397526]Leze pod magnezem.... Wyszly mi jakieś skurcze, jak mi mały siadał na pecherzu. Poza tym wciąż korek..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Niech jeszcze Artuś się uspokoi Cytat:
|
||
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie dziewczyny ze juz jestescie e domu...
my idebralismy te wyniki nie mam kily ani zoltaczki i wszystko ideolo nawet leukocytow nie mam co ostatnio mialam...:-P dzoan mi tez puchnie prawa noga bardziej i czuje mrowienie ale sie juz przyzyczailam..troche oslablam po calym dniu i teraz relax..wypilam pol litra koktajlu z truskawek i sie ruszac nie moge,a mala swiruje.Tz pije piwko i nie musze nikomu mowic jak mi libka cieknie az do ziemi? ![]() Ewus fajnie ze wszystko ok:-* En dobrze ze wizyta wporzadku i ze mamuska zrobila zakupy nastepny raz sie przekonalam ze w tesvo jest tak drogo eh kupilam wode zywiec zdroj grejpfrutowo ananasowa(jest miazga mmmm) kosztowala 2,60a z kauflandzie 1.99...a tz serek wiejski tesco 2,30 a auchan i kaufland 1.60...niewaznd:-P podchodzimy do kasy a gam takie kolejki ze dramat ide do kasy pierwszenstwa a tam nikogo nie ma no to stoimy trzymam wode a Pani podchodzi do nas z obslugi i mowi ze zaprasza bez kolejki...ucieszylam sie i czekalam na takie cos 9miesiecy!hahaha
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że w tesco drogo, ale potrzebowałam świeże mięso kupić dla psa niepaczkowane, a tam najlepsze dla niego znajduję żeby też fortuny nie kosztowało.. Zresztą nie rozwodziłam się nad jakimiś ekstra super rzeczami to wiesz
|
|
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Raptowna!widze Cie
a jak sie czuje Twoj tz po tym wszystkim wrocil "do siebie"? (nie pomylilam osob nie? chodzi mi o ten wypadek)tweedle bylam w orange i mowie Pani o tym internecie a ta do mnie ze jak chce to moze mi zaoferowac nowy abonament z routerem i tabletem hahhaahahahaha to jej mowie ze nie o to prosilam i zeby mi odpowiedziala na pytanie itp a ona ze nie wie nie umie i zebym zadzwonila na infolinie.ja niewiem co za tepaki pracuja w takich pkt skoro sprzedaja kogos uslugi to powinni sie znac na tym ...(a to juz drugi taki przypadek mialam tylko tamtym razem facet mi powiedzial.zebym poczekala bo on musi przeczytac o tym na necie to mu mowie ze umiem czytac i sama moglabym w domu przeczytac,chcialabym cos wiedzirc wiedziec to tez nie wiedzial o co cho i przeprosil zr nie wie...) pozniej ta babke pytam o drugii abonament a ta do mnie o przedluzeniu umowy eh. ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
tylko jak sobie pomysle ze rano musialam na te badania wydac 100zl a wyszlo wszystko idealnie to mnie boli...:-/eno o tym tesco to tak przy okazji napisalam:-P ja jak nie musze to nie robie tam zakupow ale mielismy wejsc tylko po smietane he |
|
|
|
|
#3226 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41397526]Leze pod magnezem.... Wyszly mi jakieś skurcze, jak mi mały siadał na pecherzu. Poza tym wciąż korek..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Oby skurcze ustały i korek się rozładował ![]() Cytat:
za wizytę i dla mamy za zakupyCytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3227 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj chcąc sprawdzić ziemniaki na kuchence dotknęłam brzuchem kuchenki, która cała się nagrzała od włączonego piekarnika I się poparzyłam lekko![]() Cytat:
Masakra!Super! Korzystaj z pobytu w domu, naładuj baterie. Szpitale temu nie służą ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41397526]Leze pod magnezem.... Wyszly mi jakieś skurcze, jak mi mały siadał na pecherzu. Poza tym wciąż korek..... [/QUOTE] Trzymaj się cieplutko. Jesteśmy wszystkie z tobąCytat:
Cytat:
Chyba bardziej się sprawdziło leżenie z nogami w górze. Ale i tak są spuchnięte![]() Cytat:
|
|
#3228 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i w zależności od tego, czy będę miała jakąś świeżą hennę na brwiach to jeszcze ewentualnie kredkę do brwi. i mogą sobie myśleć o mnie co chcą, dobrego samopoczucia nigdy dość
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Do Raptownej napisałam wczoraj czy przedwczoraj PW ale cisza. Boję się, ze coś nie tak.
|
#3231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wyniki dla pani z obsługi ja serek wiejski kupuję w realu po 1,20 realowski Cytat:
a moja siostra miała też pomyłkę z netem to w ramach reklamacji dali jej 3 miesiące za darmo net jaka jestem leniwa, golę nogi przed kompem
|
||
|
|
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
Ewusia dobrze że nie musisz isć na razie do szpitala
|
#3233 |
|
Wtajemniczenie
|
Przynajmniej do wtorku afrykańskie upały
|
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
A nie przepraszam, odp na swoim profilu?
"hej ![]() u mnie wszystko ok, mała jeszcze w brzuchu ale pewnie już niedługo wyskoczy. Mam termin na 3 lipca. Podczytuje Was czasem ale nie chce się wcinać w rozmowę. Za wszystkie trzymam kciuki. Jak się rozpakuje to dam znać. Buziaki )"
|
#3235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda ma inne ciało, inne dziecko, inny próg bólu itd. Wszystko będzie dobrzeCytat:
![]() A byłam dzisiaj na SR i położna mówiła o stanie przejściowym noworodków, dla tych co nie wiedzą: 1. Żółtaczka fizjologiczna 2. Tempertaura powyżej 36,6 - do 37,4 jest normą u noworodków do około 14 doby, dopiero temp. powyżej 37,4 uznawana jest za stan podgorączkowy. 3. Pocałunek bociana 4. Smółka 5. Spadek wagi ciała po porodzie, do 10 dnia dziecko powinno dojść do wagi urodzeniowej. 6. Rumień (fachowej nazwy nie pamiętam) na policzkach, rączkach, z boku nóżek. I to chyba tyle
Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-06-19 o 20:00 |
||
|
|
|
#3236 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41397526]Leze pod magnezem.... Wyszly mi jakieś skurcze, jak mi mały siadał na pecherzu. Poza tym wciąż korek..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] zaparć współczuję, trzymaj się dzielnie, jesteśmy z Tobą Cytat:
Margosia super, że poród taki lekki był a Piotruś śliczny jest nie przyjęli mnie dzisiaj do dermatologa, jutro idę. Zaniosłam dzisiaj t próbką na gbs i 50 mnie skasowali, w tym miesiącu zbankrutuję na lekarzy, badania i lekarstwa
|
|
#3237 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i tak mi się jakoś wymyśliło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale generalnie wydaje mi się, że w takiej wanience dziecko ma poczucie bezpieczeństwa i przynajmniej u Nas kąpiel była przyjemnością dlatego ja polecam ![]() Zmykam nadrabiać dalej... Po obiadku skoczyliśmy jeszcze do rodziców wypić kaffkę w ogródku, a potem zmęczyć starszaka na plac zabaw ![]()
|
||||
|
|
|
#3238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ameryka normalnie
o matko, popadamy jak muchy Cytat:
za wizytę, oby pępowina się odwinęła z szyjkiCytat:
![]() Cytat:
Oliath super, że cię wypuscili dzisiaj ciągle głodna jestem mimo upałów
|
|
#3239 |
|
Zadomowienie
|
Hej Renessme miło Cię widzieć zajrzyj też do staraczek
![]() Ja zdycham tak mi goraco. Tz przywiózł szafę Antosiową w 4 pudłach jutro wielkie skladanie. Do tego kupił fajne rolety a ja przytargałam łóżeczko do naszej sypialni jutro pewnie znowu zatargam je do Antkowego pokoju bo się nie mogę zdecydować gdzie ma stać Naczytałam się mądrości o karmieniu, przewijaniu, pępuszku, spaniu a w miedzyczasie ucze sie na kolejne egzaminy w sobote ciekawe czy dam rade pójść a w niedziele na imieniny do teściowej Sciskam kciuki Malinka EWUSIA fajnie że spokojnie w domku czekacie |
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że wszystko ok wyszło! Oj uważaj kochana!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

No i gin tłumaczył, że jest błąd pomiaru i że może mieć już nawet 3200g. 
urodzilam szybko bo od przyjęcia mnie na porodówkę, do urodzenia minęło ok 6 godzin, dlatego też martwię się teraz, żeby czasem nie przegapić, że już by wypadało się zbierać do szpitala... niby drugi poród szybciej i sprawniej powinien iść i oby tak było...
filet z dorsza w panierce, młode ziemniaczki i rzodkiewkę ze szczypiorkiem w śmietance
Myślałam że żartuje w pierwszej chwili, a on się pyta czy może wolę o 6.30
nie płacz!

moczę już od pół godz w chłodnej wodzie i nie widzę poprawy, a wręcz mam wrażenie, że ona sobie dalej puchnie..takie mrowienie czuję.. masakra...