|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Ja dzisiaj znowu pierogi, więcej nie smażę, bo chyba umrę
a też już chodzi za mną schabik który mam w lodówce
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
dobra moje drogie mamuski,ide sie kompac prasowac i zrobić porzadek z facjatą ..
|
|
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!
Co do kapieli, to postaram sie kapac codziennie.
Czy Wy wszystkie czujecie czkawke maluszkow? Ja nigdy nie poczulam i zastanawiam sie czy to normalne, skoro tak wiele z Was o tym wspomina. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3484 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mama mnie wysyla do sklepu po pierogi, ale nim sie tam przejade (musialabym do polskiego sklepu oddalonego o pare km) to szybciej sama zagniote chyba jakies z owocami... no nie wiem, lenia mam
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do twardej wody: mozna ja jakos zmiekczyc? Czy dodanie do wody jakiegos kosmetyku zmiekczy ja troche? U nas chyba woda b.twarda bo czajnik musze co kilka dni czyscic z kamienia... ja czulam tylko jeden raz czkawke i to o 4 rano, wiec gdybym akurat nie przebudzila sie na siku to pewnie bym jej nie zauwazyla...
Synek Nie opuszcze az do smierci Aparatka :gora: 09. 2011 dol: 01. 2012 Dietkuje!!! Edytowane przez Marionette18 Czas edycji: 2013-06-20 o 11:29 |
|
|
|
|
#3487 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i późno wracamy, młody zaśnie w samochodzie i tylko wnosimy go do łóżka... generalnie codziennie kąpiemy Dobrze jest u dziecka wdrukować pewne schematy... u Nas np. do tej pory działają te same mechanizmy... Oliwek o 19 wcina kaszę, potem idziemy się kąpać i 19.30-40 jest już w łóżku i sobie sam zasypia u siebie w pokoju Nie mamy z tym problemu, ale wymagało to od Nas trochę systematyczności i poświęcenia, żeby na tą 19 zazwyczaj w domu jednak już być ![]() Cytat:
ale fajnie !! Ja przy pierwszym porodzie też czopa nie widziała , chociaż odejść chyba musiał... teraz jakoś też się nie spodziewam chociaż My z OM idziemy równo, to w sumie mogłoby się to moje dziecię nr 2 pospieszyć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sądzę, że to nic takiego, że nie czujesz czkania, ja jedynie odczuwam jak leżę.
|
|
#3489 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do akcji ze skurczem mój TŻ ostatnio w nocy pytał dokładnie o to samo ![]() :brzyda l:Cytat:
Cytat:
![]() w pracy ![]() Cytat:
![]() Oliath, czy u Ciebie drugi poród przebiegał szybciej niż pierwszy?? Bo u mnie pierwszy trwał ok 6 h, więc w sumie krótko i nie odeszły mi samoistnie wody, ani czop, ani nic... trochę się cykam, czy w ogóle zanim wezmę skurcze na poważnie że rodzę, to że nie zdążę do szpitala dojechać ![]() w sumie mam ze 20 km ale jednak jakby w dzień wypadło, to korki w 3city zabójcze ![]()
|
||||
|
|
|
#3490 |
|
Raczkowanie
|
jak porod bedzie przebiegal gladko i lekko to tz dalby rade a jak beda jakies chore akcje i komplikacje to chyba by zemdlal
|
|
|
|
#3491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3492 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie jakby powiedział EMU to na to samo by wyszło aaa w końcu mówiłam wam jaka jest różnica między EMU a UKALA? bo jedna firma robi EMu AUstralians.. pod koniec pracy miałam spotkanie z przedstawicielką na Polskę. 1. podstawowa - EMU skóra specjalna zwierzątek wychodowanych w Australii na specjalnych farmach.. (podobno nie zabijają dla butów:P) - UKALA skóra owcza 2. inne fabryki Koniec różnic przez tą skórę oczywiście cenaCytat:
a czop nie musi być podbarwiony krwią.. chociaż u mnie był taki brązowawy... odlazł przynajmniej częściowo już tydzień temu.. a po wczorajszym badaniu szyjki znowu zaczął odłazić.. (czyli jeszcze go tam trochę zostało .Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i dalej sniadania nie zjadłam... u mnie +16kg dzisiaj wskoczyło - czyli max który sobie zakładałam i max zresztą do mojej wagi sprzed ciąży i wzrostu. Igorek wyłaź! Idę pod prysznic i w końcu to śniadanie ogarnąć..
|
|
#3493 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Planuje się częstować w przyszłości?? ![]() Cytat:
![]() ![]() Świętujecie jakoś? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lilo na pewno zrozumie
|
|||||||
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha, lachrym będzie teraz dbała o mnie i analizowała skład lodówki
schabik i pierożki są, a truskawki od wczoraj są tylko wspomnieniem ![]() Najgorsze jest to, że tż wieczorem zapytał czy zrobię mu truskawki ze śmietaną, a ja się tylko spytałam, z jakich truskawek ![]() był w szoku jak zrozumiał, że pochłonęłam sama prawie 2kg
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
ja nie wiem czy czuję czkawke ale tak mi się zdaje, nieraz czuję takie puk,puk,puk jakby tak pukał rytmicznie co 1czy 2 sekundy
|
#3496 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
dziś 36 tyg i 1 dzień czyli 37 tydz rozpoczęty.... a ja dziś ledwo żyję... wczoraj nie było mi tak ciężko jak dzisiaj ten skwar w domu mnie rozbraja... dziś 28,5 stopnia i rośnie wczoraj temp. w pokoju doszła do 30 stopni dzisiaj będzie więcej.... jak nasz smerf to zniesie ![]() najdziwniejsze jest to że w nocy temp. na dworze 18 stopni my otworzyliśmy wszystkie okna na oścież i temp. spadła tylko do 25 stopni jednak ściany i dach oddają ciepło całą noc do mieszkania ![]() dziś już ostatecznie idziemy na zakupy mąż codziennie mi to obiecuje ale już dzisiaj się nie wymiga tylko ze szkolenia bhp musi wrócić... przyszły boki do łóżeczka te co reklamowałam i co???? można ???? można !!!!!!!!!!! te są ładne nawet nie ma co porównywać do tamtych... tylko teraz nie wiem co sprzedawcy w komentarzu napisać... bo niby sprawa załatwiona w ciągu tygodnia wszystko ok się skończyło ale w aukcji jest tekst że sprawdzają każde łóżeczko przed wysyłką co mija się z prawdą.... i nie wiem ![]() także materac, mata na materac, prześcieradło do wózka i parasolka do kupienia mi zostały... i wizyta w textil market i 5 10 15
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzieńA co do komentarza - wystawiłabym pozytywny, ale napisała, że reklamowałam elementy |
|
|
|
|
#3498 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za tydzienKupilismy w textil market karuzelke i w domu okazalo sie ze brakuje jednej czesci niby ogladalismy w sklepie, a zadne z nas nie zauwazylo Tak to jest polaszczyc sie na tanioche
|
|
#3499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdyby mój mąż oczywiście nie chciał, to bym go nie zmuszała, ale na pewno byłabym zawiedziona. Nawet nie zła, ale byłoby mi bardzo przykro. |
||
|
|
|
#3500 | ||
|
Konto usunięte
|
melduje się na chwilkę i zmykam...
muszę dzisiaj załatwić duuużo spraw, a jest taki żar że nie mam na nic siły ;( i Leoś znów się prawie nie rusza... i stopy mi trochę pierwszy raz spuchły ;( Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-20 o 11:49 |
||
|
|
|
#3501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój przy porodzie też ma niby być, choć sobie tego nie wyobrażam ciągle..on taki delikatny Czyli co do ubezpieczeń co firma może być inaczej.. będę musiała dzwonić do pracy jakie u nas zasady panują. |
|||
|
|
|
#3502 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Chyba jednak nie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia gratki za tydzień
![]() Mnie też już puchną stópki.. Pranie wywieszone, mąż na drugie śniadanko wpadł i nakarmiony, zupka się gotuje.. idę zrobić coś z sobą..cała się rozpływam .. |
|
|
|
#3504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hymm.. czyli biały gęsty śluz raczej czopem nie jest |
|||
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czkawke ostatnio czuje prawir codziennie i to mocna..zazwyczaj po zimnej pepsi hahahaha wogole to wiecie co mi chodzi po glowie..wiem ze dzieci w roznym tepie rosna itp ale ostatnio jak mloda przybrala kg i wazyla 3300 w tydzien...a juz mija kolejny tydzien prawie...jak minie jeszcze jeden i mala.znowu przytyje kg i bedzie wazyla.4300to jak ja ja wykluje?:-(popekam cala...albo cesarka a tego nie chce..nie jestem jakas duza osoba i jakos wstalam z takim przedswiadczeniem o tym eh... |
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Jestem po USG ale nie mam sily wrocic do domu. Zaleglam u taty na kanapie i leze. Z mala wszystko ok, wazy ok 2500g i jest tydz do przodu.
Dotka w PZU wystarczy jak zeskanujesz dokumenty i przez neta przez ich strone im wyslesz. Ja tak 3 tyg temu robilam i kase dostalam 2 dni pozniej. Myszolka jestesmy na podobnyn etapie i mi gin kazal oszczedzac sie do 36 tyg minimum. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3507 |
|
Raczkowanie
|
Ja do końca nie wiem czy to co czasem odczuwam to czkawka. Odczuwam to jako takie pulsowanie, jakby serce, systematyczne co 1-2 sekundy przez ok 2 min. Czuję to nad łonem, a że Mały jest główką w dół to by sie zgadzało, ale nie wiem czy np. to nie są ruchy rączek?
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczynam w następny poniedziałek 37 tydzień.. we wtorek ma wizytę i do tego przenosimy się do nowej sypialni- BĘDĄ WIÓRY LEĆIEĆ! ![]() ![]() |
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczej nie
|
|
|
|
|
#3510 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z moim małym pierniczkiem w 34 Tygodniu Widzę że zaczyna się dziać coraz bardziej gorąco ![]() A mnie znów biorą bóle przedporodowe, biorę Nospę i przechodzi (dziękuję Bogu że przechodzi, bo tak się boję porodu )a z drugiej strony chciałabym mieć małego już przy sobie ... Idę dalej ponadrabiać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

:confu sed:
a też już chodzi za mną schabik który mam w lodówce

Bo ostatnio ciągle budzę się z tż rano, a poźniej już nie śpię
Nie mamy z tym problemu, ale wymagało to od Nas trochę systematyczności i poświęcenia, żeby na tą 19 zazwyczaj w domu jednak już być

dosc zwiezly, gesty.
)