Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 11:19   #3481
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Co na obiad? Schaby? Rybka? Pierozki?:confu sed:
Ja dzisiaj znowu pierogi, więcej nie smażę, bo chyba umrę a też już chodzi za mną schabik który mam w lodówce
Stary 2013-06-20, 11:21   #3482
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

dobra moje drogie mamuski,ide sie kompac prasowac i zrobić porzadek z facjatą ..

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:23   #3483
jakierka
Zadomowienie

Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16!

Co do kapieli, to postaram sie kapac codziennie.

Czy Wy wszystkie czujecie czkawke maluszkow? Ja nigdy nie poczulam i zastanawiam sie czy to normalne, skoro tak wiele z Was o tym wspomina.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-20, 11:24   #3484
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry brzusie ale dziś pospałam, wstałam dopiero pół godziny temu ale za to nad ranem się budziłam parę razy.

Na razie doczytałam, że ANULKA ma urodzinki, wszystkiego co najlepsze kochana! Spełnienia najskrytszych marzeń, szybkiego i lekkiego porodu oraz pięknego, zdrowego bobaska

Idę dalej nadrabiać

Ja spalam od 21 do 8:30 wiec pewnie mnie nie przebilas

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A ja wlazłam jak do stajni Cześć wszystkim!

Mam nadzieję, że malinka już się zwija na łózku (bez obrazy malinka, po prostu chcę, żebyś już się nie męczyła i urodziła)

Ja dzisiaj o dziwo spałam nie najgorzej, cała noc odkryta i dzisiaj aż do 10 Bo ostatnio ciągle budzę się z tż rano, a poźniej już nie śpię
W moim regionie mowi sie jak do obory...

Mama mnie wysyla do sklepu po pierogi, ale nim sie tam przejade (musialabym do polskiego sklepu oddalonego o pare km) to szybciej sama zagniote chyba jakies z owocami... no nie wiem, lenia mam

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:24   #3485
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj znowu pierogi, więcej nie smażę, bo chyba umrę a też już chodzi za mną schabik który mam w lodówce
ooo, masz pierogi i schabik, a miseczka przetrwała?
Stary 2013-06-20, 11:26   #3486
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Co do kapieli, to postaram sie kapac codziennie.

Czy Wy wszystkie czujecie czkawke maluszkow? Ja nigdy nie poczulam i zastanawiam sie czy to normalne, skoro tak wiele z Was o tym wspomina.

My tez chcemy kapac codziennie. Szczegolnie biorac pod uwage fakt, ze to srodek lata i taka kapiel pewnie bedzie mala ulga dla maluszka

A co do twardej wody: mozna ja jakos zmiekczyc? Czy dodanie do wody jakiegos kosmetyku zmiekczy ja troche? U nas chyba woda b.twarda bo czajnik musze co kilka dni czyscic z kamienia...

ja czulam tylko jeden raz czkawke i to o 4 rano, wiec gdybym akurat nie przebudzila sie na siku to pewnie bym jej nie zauwazyla...

Aparatka :

Dietkuje!!!

Edytowane przez Marionette18
Czas edycji: 2013-06-20 o 11:29
Stary 2013-06-20, 11:27   #3487
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość

Mam pytanie odnośnie kąpania maluszka jak często będziecie kąpać pamiętam że już kiedyś o tym gadałyśmy ale nie doczytałam do końca A teraz czytam opinie i zgłupiałam . Pewnie zobaczę jak Antonio będzie reagował ale się zastanawiam co lepsze?

Ja kąpałam dziecia od początku codziennie i do tej pory tak jest, no chyba że czasem Nam wypadnie DZIEŃ DZIECKA i późno wracamy, młody zaśnie w samochodzie i tylko wnosimy go do łóżka... generalnie codziennie kąpiemy Dobrze jest u dziecka wdrukować pewne schematy... u Nas np. do tej pory działają te same mechanizmy... Oliwek o 19 wcina kaszę, potem idziemy się kąpać i 19.30-40 jest już w łóżku i sobie sam zasypia u siebie w pokoju Nie mamy z tym problemu, ale wymagało to od Nas trochę systematyczności i poświęcenia, żeby na tą 19 zazwyczaj w domu jednak już być

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Uprzejmie donosze, ze wlasnie odszedl mi czop mysle, ze caly, bo sporo tego bylo, i elegancko podbarwione krwia niezle jajca

EDIT: aaaa, wczesniej mnie bezzasadnie przeczyscilo jak po lewatywie no i pobolewa, ale na lajcie, nie zwrocilabym uwagi na pobolewanie gdyby nie czop
ooo kurczaki ale fajnie !! Ja przy pierwszym porodzie też czopa nie widziała , chociaż odejść chyba musiał... teraz jakoś też się nie spodziewam chociaż My z OM idziemy równo, to w sumie mogłoby się to moje dziecię nr 2 pospieszyć

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Brzmi smakowicie. Ja zaserwuję młode ziemniaczki z koperkiem, jajko sadzone, mizerię i do popicia zsiadłe mleko, swojskie oczywiście z mleka prosto od krowy od sąsiada. Wiejskie, pyszny, leni obiadek.

MIZERIA, MIZERIA... też sobie dzisiaj zrobię, a co

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Oli to teraz czekamy.

Brzusie od kiedy do kiedy wykonuje się USG 4d III trymestru
od 28 tc do 32 tc

Cytat:
Aaaaa, wiecej odeszlo

I zdecydowanie brzuszek pobolewa samym dolem, ale nie sprawdzam jeszcze, co ile. Wlosy farbuje

Hyhyhyhy, dzisiaj nie rodze, bo nie mam czasu!!!
O 15.30 jest Lali wystep w przedszkolu!!! musze byc, bo to na dzien mamy i dzien taty i zakonczenie roku 3 w 1
Poza tym jest za goraco.
Poza tym nie mam sie w co ubrac, zeby z domu wyjsc, bo maz byl uprzejmy rano zlamac klucz w szafie i polowa klucza tam tkwi i nie otworze!!!
Poza tym torba niegotowa, bo musialam poprac te rzeczy uzywane w szpitalu i nie wiem, czy wyschna w czas.
cóż grafik pełen, to chyba nic z tego w dniu dzisiejszym...

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:27   #3488
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
ja czuję od dość dawna, praktycznie codziennie. nie przepadam za tym uczuciem, ale ponoć dobrze, że występuje u dziecka w brzuchu.
sądzę, że to nic takiego, że nie czujesz czkania, ja jedynie odczuwam jak leżę.
Stary 2013-06-20, 11:27   #3489
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Cześć słoneczka

Byłam już dzisiaj rano na poczcie, niezły skwarek się u mnie dziiaj zapowiada

W nocy złapał mnie taki skurcz w łydce, że myślałam, że umrę. Najlepsze było to, że już usiadłam na łóżku i sama do siebie mówię, ale boli, tż się obudził
- ale co cię boli
- skurcz
- (tż siada) rodzisz
- skurcz w łydce
Mnie też czeka dzisiaj poczta, ale nienawidzę tam chodzić, bo jest wieczna, niekończąca się kolejka , a o przepuszczeniu można zapomnieć

Co do akcji ze skurczem mój TŻ ostatnio w nocy pytał dokładnie o to samo :brzyda l:

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o ubezpieczenie grupowe w pracy? w tym pakiecie jest kaska za urodzenie dziecka.. to mam do pracy donieść akt urodzenia dziecka i się zajmą załatwianiem z ubezpieczeniem? czy sama muszę się udać do PZU?
Ja już brałam kaskę ciążową z grupowego PZU dwa razy: raz niestety za nieudane zakończenie ciąży, a drugi raz za poród zdrowego maluszka i za każdym razem załatwiałam sama w placówce PZU

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Mimo takiej duchoty mam dzis tyle energii w sobie ze nie dam rady polezec.
Mam takie pytanko: czy wasi partnerzy/mezowie beda z wami przy porodzie? moj tz caly czas sie zastanawia i raz mowi ze chce byc a za chwile mowi ze chyba nie da rady.
Mój mąż będzie i szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie, żeby go nie było... wiem, że temat był poruszany już tutaj wiele razy... z jednej strony wiadomo nie ma co zmuszać, ale z drugiej to jednak duże wsparcie i ja bym chyba nie urodziła bez TŻ pierworodnego

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
a papiery o roczny macierzynski itp sklada sie gdzie? w pracy czy co?
w pracy

Cytat:

Mi wczoraj położna mówiła, że często się zdarza, że jak komuś groził poród przedwczesny to potem przenosił
Ja w pierwszej donoszonej ciąży leżałam 6 tygodni, albo i trochę dłużej ze względu na skracającą się szyjkę i wcale przed terminem nie urodziłam, a równo z nim

Oliath, czy u Ciebie drugi poród przebiegał szybciej niż pierwszy?? Bo u mnie pierwszy trwał ok 6 h, więc w sumie krótko i nie odeszły mi samoistnie wody, ani czop, ani nic... trochę się cykam, czy w ogóle zanim wezmę skurcze na poważnie że rodzę, to że nie zdążę do szpitala dojechać w sumie mam ze 20 km ale jednak jakby w dzień wypadło, to korki w 3city zabójcze

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:28   #3490
Myszolka91
Raczkowanie

jak porod bedzie przebiegal gladko i lekko to tz dalby rade a jak beda jakies chore akcje i komplikacje to chyba by zemdlal
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:28   #3491
surka
Zakorzenienie

Cytat:
dobra moje drogie mamuski,ide sie kompac prasowac i zrobić porzadek z facjatą ..
Ja najpierw wzięłabym się za prasowanie, potem za kąpiel

Cytat:
C

Ja zaczęłam dosyć późno czuć czkawkę, ale teraz wiem, ze nie da jej się pomylić z niczym innym
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:30   #3492
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
powiem Wam co mi tz wczoraj powiedział kochany.. siedzi patrzy na moje Ekstra spuchniete sexowne stopy i mowi

-" Twoje stopy wygladaja jak Ukale" ...
dobry jest, pełen podziw dla niego w sumie jakby powiedział EMU to na to samo by wyszło aaa w końcu mówiłam wam jaka jest różnica między EMU a UKALA? bo jedna firma robi EMu AUstralians.. pod koniec pracy miałam spotkanie z przedstawicielką na Polskę.
1. podstawowa - EMU skóra specjalna zwierzątek wychodowanych w Australii na specjalnych farmach.. (podobno nie zabijają dla butów:P) - UKALA skóra owcza
2. inne fabryki

Koniec różnic przez tą skórę oczywiście cena

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Mieszkasz nad morzem? gdzie dokładnie??

Jak wygląda czop? Jest taki gęsty śluz? Galaretka?? Musi być podbarwiony krwią?
Gdańsk a czop nie musi być podbarwiony krwią.. chociaż u mnie był taki brązowawy... odlazł przynajmniej częściowo już tydzień temu.. a po wczorajszym badaniu szyjki znowu zaczął odłazić.. (czyli jeszcze go tam trochę zostało.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Któraś z Was pytała, czy teściowa ucieszona z książek. Powazylismy paczki i wyszło 140 kg haha :-D ona ze stoickim spokojem: mam 3 półki, pomieszcze się :-P
u nas transfer będzie odwrotny - od teściowej do nas.. ale nie wiem kiedy, bo już półek nie starcza...

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
:
A do mnie wczoraj Tz mówi:
Tż: Ty to jesteś jak Korea Północna
Ja:
Tż: no obiecują, że zaraz już będzie zrzut bomb i atak, a tu ch*ja.. tak samo u Ciebie- gadają Ci lekarze, że już prawie rodzisz, a tu nic.
Ja:
Tż: no kiedy się to zacznie u Ciebie? Ty w ogóle będziesz wiedziała, że rodzisz?
:
bosko!!

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
w pracy i jest na to również 14 dni od narodzin malucha (jeśli sie mylę, to mnie poprawić )
tak też mi kadrowa dwa dni temu napisała

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
mój ma byc cały czas jesli sn. jest tak podekscytowany, ze az mnie to przerazac zaczyna
u nas podobnie... najgorsze że zaczął coś wspominać że chce zobaczyć jak głowka będzie wychodzić, więc mu tłumaczę, że ma się nawet nie ważyć na to, bo umorduję go tam. Chcę mieć trochę przyjemności po połogu..
i dalej sniadania nie zjadłam...

u mnie +16kg dzisiaj wskoczyło - czyli max który sobie zakładałam i max zresztą do mojej wagi sprzed ciąży i wzrostu. Igorek wyłaź!

Idę pod prysznic i w końcu to śniadanie ogarnąć..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:31   #3493
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ja chyba musze iść spac bo moj mózg nie pracuje
Czytam ze jedziesz na USG a ja kminie co oznacza ten skrót i doszłam po dłuższej chwili do wniosku ze sie pomylilas i jedziesz do USC tylko nie wiem po co...OMG ale budyń

Cytat:
Uprzejmie donosze, ze wlasnie odszedl mi czop mysle, ze caly, bo sporo tego bylo, i elegancko podbarwione krwia niezle jajca

EDIT: aaaa, wczesniej mnie bezzasadnie przeczyscilo jak po lewatywie no i pobolewa, ale na lajcie, nie zwrocilabym uwagi na pobolewanie gdyby nie czop
Ale fajnie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
jestem strasznie zmulona, czytam, pisze ale jakbym to nie ja robila
To ciekawie masz
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Co lepsze TŻ poczęstował się moim mleczkiem Stwierdził, że coś słodkiego mi chlapnęło z cycuszka

Planuje się częstować w przyszłości??
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Ktoś musi Cię uświadomić, ale to nie poślady trzeba zaciskać

Cytat:
Zadzwonili do mnie z firmy kosmetycznej. Piękne życzenia urodzinowe. Oj, słodko i że prezencik jest dla mnie. Uuu, to słucham, a tam co? Fajny zestaw coś wyszczuplającego, balsam jakiś i tabletki jakieś z zieloną herbatą do tego. Myślę sobie- super. To dla mnie. Po porodzie się przyda. Takie prezenty to ja biorę.
Pracowałam w call center, nie jestem z tych głupich blond więc pytam grzecznie co i jak, bo mi przecież tak po prostu na urodziny tego nie dadzą. I co? Rabacik mam. Myślę sobie- Też dobrze.
Ja: Więc za jaką cenę będę ten balsamik i tabletki miała?
CC: 107 zł!
No to się nazywa prezent urodzinowy.

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość

a ja mam dzis 4 rocznice slubu - kiedy to zlecialo?

Świętujecie jakoś?
Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Ostatnio podczas wizytu u rodziny Tz jego wujek powiedzial: taka wziales sobie laske , a masz teraz taka kobite! ja od razu w ryk, wyszlam do ogrodu, zamieszanie sie zrobilo, wszyscy przylecieli mnie pocieszac, ale jak powiedzialam, ze chce zostac sama to sobie poszli i powoli sie uspokoilam. Najgorsze, ze wszyscy przyszli oprocz Tz, no ale przeprosil mnie potem za to...
Ludzie to wyczucia nie mają
Cytat:
Aaaaa, wiecej odeszlo

I zdecydowanie brzuszek pobolewa samym dolem, ale nie sprawdzam jeszcze, co ile. Wlosy farbuje

Hyhyhyhy, dzisiaj nie rodze, bo nie mam czasu!!!
O 15.30 jest Lali wystep w przedszkolu!!! musze byc, bo to na dzien mamy i dzien taty i zakonczenie roku 3 w 1
Poza tym jest za goraco.
Poza tym nie mam sie w co ubrac, zeby z domu wyjsc, bo maz byl uprzejmy rano zlamac klucz w szafie i polowa klucza tam tkwi i nie otworze!!!
Poza tym torba niegotowa, bo musialam poprac te rzeczy uzywane w szpitalu i nie wiem, czy wyschna w czas.

Lilo na pewno zrozumie
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:34   #3494
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ooo, masz pierogi i schabik, a miseczka przetrwała?
hahaha, lachrym będzie teraz dbała o mnie i analizowała skład lodówki
schabik i pierożki są, a truskawki od wczoraj są tylko wspomnieniem

Najgorsze jest to, że tż wieczorem zapytał czy zrobię mu truskawki ze śmietaną, a ja się tylko spytałam, z jakich truskawek był w szoku jak zrozumiał, że pochłonęłam sama prawie 2kg
Stary 2013-06-20, 11:36   #3495
sarna405
Zadomowienie

ja nie wiem czy czuję czkawke ale tak mi się zdaje, nieraz czuję takie puk,puk,puk jakby tak pukał rytmicznie co 1czy 2 sekundy
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:38   #3496
Niunia20
Rozeznanie

dzień dobry
dziś 36 tyg i 1 dzień czyli 37 tydz rozpoczęty....:jupi :
a ja dziś ledwo żyję... wczoraj nie było mi tak ciężko jak dzisiaj ten skwar w domu mnie rozbraja... dziś 28,5 stopnia i rośnie wczoraj temp. w pokoju doszła do 30 stopni dzisiaj będzie więcej.... jak nasz smerf to zniesie
najdziwniejsze jest to że w nocy temp. na dworze 18 stopni my otworzyliśmy wszystkie okna na oścież i temp. spadła tylko do 25 stopni jednak ściany i dach oddają ciepło całą noc do mieszkania

dziś już ostatecznie idziemy na zakupy mąż codziennie mi to obiecuje ale już dzisiaj się nie wymiga tylko ze szkolenia bhp musi wrócić...

przyszły boki do łóżeczka te co reklamowałam i co???? można ???? można !!!!!!!!!!! te są ładne nawet nie ma co porównywać do tamtych... tylko teraz nie wiem co sprzedawcy w komentarzu napisać... bo niby sprawa załatwiona w ciągu tygodnia wszystko ok się skończyło ale w aukcji jest tekst że sprawdzają każde łóżeczko przed wysyłką co mija się z prawdą.... i nie wiem

także materac, mata na materac, prześcieradło do wózka i parasolka do kupienia mi zostały... i wizyta w textil market i 5 10 15
Stary 2013-06-20, 11:44   #3497
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dzień dobry
za tydzień

A co do komentarza - wystawiłabym pozytywny, ale napisała, że reklamowałam elementy
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:45   #3498
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
dzień dobry
a ja dziś ledwo żyję... wczoraj nie było mi tak ciężko jak dzisiaj ten skwar w domu mnie rozbraja... dziś 28,5 stopnia i rośnie wczoraj temp. w pokoju doszła do 30 stopni dzisiaj będzie więcej.... jak nasz smerf to zniesie
najdziwniejsze jest to że w nocy temp. na dworze 18 stopni my otworzyliśmy wszystkie okna na oścież i temp. spadła tylko do 25 stopni jednak ściany i dach oddają ciepło całą noc do mieszkania

dziś już ostatecznie idziemy na zakupy mąż codziennie mi to obiecuje ale już dzisiaj się nie wymiga tylko ze szkolenia bhp musi wrócić...

przyszły boki do łóżeczka te co reklamowałam i co???? można ???? można !!!!!!!!!!! te są ładne nawet nie ma co porównywać do tamtych... tylko teraz nie wiem co sprzedawcy w komentarzu napisać... bo niby sprawa załatwiona w ciągu tygodnia wszystko ok się skończyło ale w aukcji jest tekst że sprawdzają każde łóżeczko przed wysyłką co mija się z prawdą.... i nie wiem

także materac, mata na materac, prześcieradło do wózka i parasolka do kupienia mi zostały... i wizyta w textil market i 5 10 15
za tydzien

Kupilismy w textil market karuzelke i w domu okazalo sie ze brakuje jednej czesci niby ogladalismy w sklepie, a zadne z nas nie zauwazylo Tak to jest polaszczyc sie na tanioche

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-06-20, 11:47   #3499
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Po raz pierwszy poczułam dość późno, ale od tego czasu czuję co jakiś czas. Michaś miał okres, że miewał czkawkę kilka razy w ciągu dnia przez kilka dni, a że nie lubię tego uczucia, to cieszę się, że teraz zdarza się rzadziej.

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
jak porod bedzie przebiegal gladko i lekko to tz dalby rade a jak beda jakies chore akcje i komplikacje to chyba by zemdlal
Mówi się, żeby partnerów nie zmuszać, że to powinna być ich decyzja itd. ale dla mnie tłumaczenie faceta, że nie da rady jest troszkę egoistyczne. Razem zdecydowaliśmy się na dziecko, razem je zrobiliśmy, więc razem przez to przejdźmy. My musimy dać radę, a oni nie mogą?! To nas boli, to my cierpimy fizycznie. Fajnie żeby nas najbliższa osoba, ojciec dziecka w tym momencie wspierał.
Gdyby mój mąż oczywiście nie chciał, to bym go nie zmuszała, ale na pewno byłabym zawiedziona. Nawet nie zła, ale byłoby mi bardzo przykro.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:48   #3500
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

melduje się na chwilkę i zmykam...
muszę dzisiaj załatwić duuużo spraw, a jest taki żar że nie mam na nic siły ;(

i Leoś znów się prawie nie rusza...

i stopy mi trochę pierwszy raz spuchły ;(

Cytat:
ulala... ciekawe, ciekawe... no nie mogło to się stać wczoraj w szpitalu... nie musiałabyś jeździć w taki upał tam i spowrotem

Cytat:
Dziękuję bardzo za życzenia. Żadnego roku o tak wczesnej porze nie zebrałam ich aż tyle.
Kochana wszystkiego NAJ !!! Co sobie tylko wymarzysz, spokoju, dystansu i cierpliwości

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-20 o 11:49
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:52   #3501
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A do mnie wczoraj Tz mówi:
Tż: Ty to jesteś jak Korea Północna
Ja:
Tż: no obiecują, że zaraz już będzie zrzut bomb i atak, a tu ch*ja.. tak samo u Ciebie- gadają Ci lekarze, że już prawie rodzisz, a tu nic.
Ja:
Tż: no kiedy się to zacznie u Ciebie? Ty w ogóle będziesz wiedziała, że rodzisz?

No i potem do niego mówię, że w zasadzie to urodzę dwie "rzeczy"- syna i łożysko.. Popatrzył się na mnie i mówi: "Jak chcesz żebym Cię nie tykał przez następny rok to mi opowiadaj o takich rzeczach, no dalej"
te Wasze rozmowy

Cytat:
Wiec jednak 37 tydzień jeszcze za wcześnie.

Ja zaczynam wykurzanie młodego....

Będzie seksik...pierwszy od początku ciąży : mdleje:
rzucisz się na Tżta jak wygłodniały kocur

Cytat:
jak ja gadalam z polozną to tez to powiedziala ze czesto sie mowi ze trzeba lezec bo sie skraca szyjka itp a i tak sie przenosi i OBY to nie byla prawda bo ja chce urodzić w czerwcu...!!!! eh..Chyba zgwałce TZ. Coż mi innego pozostalo jak nie chce mi dac
Niedługo co druga będzie gwałcić tżta

Mój przy porodzie też ma niby być, choć sobie tego nie wyobrażam ciągle..on taki delikatny Ostatnio na TLC oglądałam z 11-letnią siostrą porody.. i o ile ją strasznie to ciekawiło i absolutnie nie obrzydzało, o tyle on nie wiedział gdzie się podziać i ciągle wymyślał, że musi auto do garażu wprowadzić albo przynieść coś z komórki, albo wyrzucić śmieci

Czyli co do ubezpieczeń co firma może być inaczej.. będę musiała dzwonić do pracy jakie u nas zasady panują.

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:54   #3502
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
No i nie jest tak, ze po pierwszym orgazmie wychodzi
Chyba jednak nie

Cytat:
i ciekawe czy dolicza 9 zł cale czy tez tylko jakas tam czesc za to ze bede miala mniejszy transfer? :P

a czy przy takich rzeczach musze miec wlaczony pakiet danych nie? i wsumie zawsze moge to wylaczyc nie? :P
Myślę, że policzą ci kwotę proporcjonalną do wielkości transferu. A o pakiecie danych nie wiem, nie znam się.

Cytat:
Czasami czuję rytmiczne podrygiwanie brzucha, ale czy to czkawka

Cytat:
To są tylko ludzie i mogą zdarzyć się im pomyłki. Gdyby nic z tym nie zrobili, to wystawiłabym negatyw.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:54   #3503
dzoan
Zakorzenienie

Niunia gratki za tydzień

Mnie też już puchną stópki..
Pranie wywieszone, mąż na drugie śniadanko wpadł i nakarmiony, zupka się gotuje.. idę zrobić coś z sobą..cała się rozpływam ..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:56   #3504
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Ja akurat sie podmywalam po dwojeczce (tzn po tym oczyszczaniu sie organizmu i nagle poczulam jakby mokrzej,no i jak podtarlam nawilzana chusteczka to na niej byl spory kawal takiej galaretki jakby czerwonawej dosc zwiezly, gesty.
Cytat:
Najczęściej galaretka i nie zawsze podbarwiona krwią. Można jednak nie zauważyć czy czop pomylić. Na SR położna mówiła nam, że zdarza się, że czop jest rozwodniony i jeśli jest go mało, to myślimy, że to upławy, śluz, a czasem, jeśli czop jest duży, to dziewczyny panikują, że sączą się im wody. Różnie, więc z tym czopem bywa.
.
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Gdańsk a czop nie musi być podbarwiony krwią.. chociaż u mnie był taki brązowawy... odlazł przynajmniej częściowo już tydzień temu.. a po wczorajszym badaniu szyjki znowu zaczął odłazić.. (czyli jeszcze go tam trochę zostało.

Hymm.. czyli biały gęsty śluz raczej czopem nie jest:co nfused:

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:57   #3505
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja najpierw wzięłabym się za prasowanie, potem za kąpiel

Ja zaczęłam dosyć późno czuć czkawkę, ale teraz wiem, ze nie da jej się pomylić z niczym innym
E,nie lubie taka nieumyta zaczac funkcjonowac wlasnie orasoeac czy cos..a w te upaly to i tak z 3razy minimum pod prysznic wiec co za roznica...

ja czkawke ostatnio czuje prawir codziennie i to mocna..zazwyczaj po zimnej pepsi hahahaha

wogole to wiecie co mi chodzi po glowie..wiem ze dzieci w roznym tepie rosna itp ale ostatnio jak mloda przybrala kg i wazyla 3300 w tydzien...a juz mija kolejny tydzien prawie...jak minie jeszcze jeden i mala.znowu przytyje kg i bedzie wazyla.4300to jak ja ja wykluje?:-(popekam cala...albo cesarka a tego nie chce..nie jestem jakas duza osoba i jakos wstalam z takim przedswiadczeniem o tym eh...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:59   #3506
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Jestem po USG ale nie mam sily wrocic do domu. Zaleglam u taty na kanapie i leze. Z mala wszystko ok, wazy ok 2500g i jest tydz do przodu.

Dotka w PZU wystarczy jak zeskanujesz dokumenty i przez neta przez ich strone im wyslesz. Ja tak 3 tyg temu robilam i kase dostalam 2 dni pozniej.

Myszolka jestesmy na podobnyn etapie i mi gin kazal oszczedzac sie do 36 tyg minimum.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 11:59   #3507
tysia222
Raczkowanie

Cytat:

Ja do końca nie wiem czy to co czasem odczuwam to czkawka. Odczuwam to jako takie pulsowanie, jakby serce, systematyczne co 1-2 sekundy przez ok 2 min. Czuję to nad łonem, a że Mały jest główką w dół to by sie zgadzało, ale nie wiem czy np. to nie są ruchy rączek?
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:01   #3508
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
te Wasze rozmowy

rzucisz się na Tżta jak wygłodniały kocur

Niedługo co druga będzie gwałcić tżta

.
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Chyba jednak nie.

Zaczynam w następny poniedziałek 37 tydzień.. we wtorek ma wizytę i do tego przenosimy się do nowej sypialni- BĘDĄ WIÓRY LEĆIEĆ!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:02   #3509
surka
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

Cytat:
Hymm.. czyli biały gęsty śluz raczej czopem nie jest:co nfused:
Raczej nie Ja też mam takie upławy
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 12:03   #3510
Guuusiaa
Zadomowienie

Witam się z moim małym pierniczkiem w 34 Tygodniu

Widzę że zaczyna się dziać coraz bardziej gorąco widzę odchodzące czopy i w ogóle, zaczyna mnie to wszystko już coraz bardziej przerażać

A mnie znów biorą bóle przedporodowe, biorę Nospę i przechodzi (dziękuję Bogu że przechodzi, bo tak się boję porodu )
a z drugiej strony chciałabym mieć małego już przy sobie ...

Idę dalej ponadrabiać

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości