|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
A czkawki ( tej ciazy) ani razu nie czulam. W poprzednich natomiast - bardzo czesto ![]() Cytat:
BUHAHAHHH, moze jednak, bo juz torbe z powrotem dopakowalam, maz szafe otworzyl, zaraz 15.30 wiec i Lalusi wystep zalicze i tak mysle, ze w sumie albo dzis bym mogla wcisnac porod w grafik tak po 20, albo jutro po 7 rano jak Laleczka juz bedzie w przedszkolu ![]() Cytat:
U mnie drugi przebiegal dokladnie jak pierwszy - chlusnely wody wieczorem, zero boli/ skurczow, noc na porodowce, rano oxy i w kilkadziesiat minut Lala juz byla jesli beda skurcze, to jade z 3minutowymi, jesli wody - zalezy od wod Cytat:
super Kochana, lez tam, lez i przeczekaj upaly ![]() Cytat:
![]() Jak siedze/leze, to tylko ciagnie brzuszek, jak wstaje/chodze zaczyna bolec porzadniej... niewykluczone, ze cos sie ruszy po wyprawie na Lali imprezke piechota ![]() Cytat:
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-06-20 o 14:22 |
||||||
|
|
|
#3602 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Ja robię identycznie jak kiedyś Cynamonowa pisała, mam dwa okienka otwarte na raz, w jednym czytam, w drugim odpisuję, ale to wtedy gdy cytowania byłoby tyle, że zeszło by mi na 2 strony wszystkiego
![]() Cytat:
Kochanie, do Ciebie odniosłam się w pierwszym nadanym poście o 7.00 rano Cytat:
![]() ![]() Koleżance bym wlała baaaardzo nieładnie z resztą tak normalnie. Ale mi też taka jedna obiecała wizytę i od kilku miesięcy cisza, a wiem że za 2 tyg wyjeżdźa do Lizbony i wróci pewnie jak urodzę no ale sorry, JEJ STRATA Wróciła, przywiozłam sobie kg truskawek, 2 kg czereśni i oznajmiam, że rozpoczynam pakowanie żołądka po drodze wciągnęłam loda z maszyny i zrobiłam zapas rożków ![]() Magolinka ja mam identyczny obiadek dzisiaj jak Ty, jak przeczytałam co zjadłaś to stwierdziłam, że własnie to dzisiaj muszę pożreć tylko tego zsiadłego mleczka nie mam ![]() A wiecie co mi się dzisiaj śniło? że wyjęłam małego z brzucha, wykąpałam, ucałowałam i wsadziłam z powrotem - nie pytajcie jak bo nie wiem, coś na zasadzie magii Copperfielda
|
||
|
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja miałam iść dziś na zajęcia do SR, ale TŻ mi nie pozwolił Sama zresztą się trochę boję, bo termometr pokazuje 38 stopni, a ja muszę lecieć 30 min na pieszo, a potem jechać 15 min autobusem. I z powrotem to samo![]() Może chociaż wybiorę się po karmę dla kindziorka Dobija mnie to siedzenie w domu |
|
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli w sumie nie dowiedziałaś się co to może być i od czego.. no ale skoro masz się nie przejmować, to git smaruj maścią i trzymam żeby szybko zeszło..
|
|
|
|
|
#3605 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam od okulisty i jest gites. wada mi się nie zmieniła i siatkówka oka też w porządku. dostałam zaświadczenie, że mogę cisnąć ile wlezie podczas porodu
![]() jest taka sauna na zewnątrz, że szok. byłam w biedrze, kupiłam sobie jagodziankę i małą kosmetyczkę. i koniec atrakcji na dziś
|
#3608 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogolnie to chciałabym gdzies zglosic fakt narodzin dziecka tak aby ono kiedys gdyby zechcialo moglo bez problemow sobie te polskie dokumenty wyrobic. Nie wiem czy tak sie da. Tutejsze dokumenty musza przejsc pelna legalizacje zeby byc zarejestrowane w PL. Nawet kiedys pani w ambasadzie mi mowila ze o ile nie zamierzamy mieszkac w Polsce to nie warto sie za to brac bo z wizami problemow nie bedzie. Chyba podzwonie popytam na spokojnie jak juz corcia bedzie z nami. |
|
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, wydaje się. Kręcę coś? Można wyrobić dziecku dowód tymczasowy jeszcze sporo przed uzyskaniem przez nie pełnoletności.
|
|
|
|
#3610 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wykończenia wątku musiałaby któraś urodzić to ruch by się zrobił![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) i ja też jakoś nie przepadam za tym uczuciem, szczególnie w nocy lub pod wieczór, tak dziwnie miCytat:
![]() [QUOTE=Anulka_p;41407803]Dziewczyny, a kiedy zgłaszamy się rodzące już do szpitala, to zawsze, obligatoryjnie robi się USG czy niekoniecznie? ./QUOTE] u mnie zawsze robią Cytat:
Cytat:
ja podobnie z tej niemocy pogodowej dzisiaj przekimałam się trochę, powiesiłam pranie i to chyba tyle z roboty na dzisiejszy dzień. Potem zrobię obiad- młode ziemniaki, sałata z jogurtem i jajko sadzone, mało ambitnie i dużo robić nie trzeba. Coś mnie brzuch pobolewa, nie wiem czy to zwykły ból czy taki trochę na @ ale do tego trochę mnie przeczyściło, oby to nie miało nic wspólnego z porodem
|
|
#3611 |
|
Zadomowienie
|
Stokrotka super, że to nie półpasiec
Wiecie co mi dzisiaj przyszło do głowy - poogladam sobie zdjęcia z zeszłorocznych wakacji nad morzem muszę się ogarnąć w międzyczasie, jakiś peelng i balsam brązujący Oliath odnośnie kolejnego porodu, to u Tż w pracy kolega nie zdązył do żony na drugi, bo myślał, że to będzie trwało tak długo jak w przypadku pierwszego spokojnie skończył pracę, pojechał do domu, zjadł, umył się (żona już była na porodówce wtedy) i pojechał oglądać synka po drugiej stronie brzucha
|
|
|
|
#3612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze sa inne rodziny polsko-emirackie, od ktorych mozesz sie dowiedziec co i jak.Wiem, ze moja znajoma wyrabia osobno polski i rosyjski paszport dla dziecka i robi to tak aby zadna ze stron nic o tym nie wiedziala. I uwierz mi, rosyjskie przepisy pod tym wzgledem sa dosc restrykcyjne. Popytaj, na pewno jest sporo osob s podobnym problemem
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
moonlightdancer
ja nie wiem jeszcze. moja mała ma ojca Anglika, więc obywatelstwo ma z biegu brytyjskie. muszę pomyśleć co zorbić z polskim. |
|
|
|
#3614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zapasy jak przed przejściem tornada jesteś mamą kangurzycą? Cytat:
Lepiej dupci z domu nie ruszaj w tych godzinach.. poczekaj do wieczora
|
|||
|
|
|
#3615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-06-20 o 14:39 |
||
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam, będę później
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
my byliśmy w lidlu po 2 zgrzewki wody, pączka i dwa rożki marakujowe
i jestem tak zlana potem, że aż mi głupio
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3619 |
|
Zadomowienie
|
Neni brawa dla Tż
ciekawe czy mój wpadłby na to, że taka podróż mogłaby być dla mnie niebezpieczna chociaż muszę go pochwalić, że wczoraj kupił mi wentylator Dzoan no na pewno mam takie stopy jak mama kangurzyca ![]() Nie spamujcie dużo, spadam coś porobić. Oliath dobrze, że skończyłaś te swoje remonty, bo wtedy to już w ogóle Lilo by się naczekała miejsca w grafiku
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-06-20 o 14:41 |
|
|
|
#3620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że to nic groźnego!Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://jah-stina.blogspot.com/2012/1...ia-miesni.htmlCoś o rozchodzeniu mięśni brzucha, polecam. |
|||
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny z UK
tutaj jest link do forum gdzie czasami zerkam i tam niedawno bylo o tym paszportach, dowodach itp : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=689643&page=40 |
|
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co jak położna w SR pokazała jakie i ile papierków trzeba wypełnić przed przystąpieniem do porodu ( Dobra ja mykam, bo już do mnie jadą. Pokrojony i schłodzony arbuzik czeka
|
|
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niewiem jak jest w innych krajach ale wiem ze szwagierka teraz jezdzi tu w pl i zalatwia dla malego polski paszport,przetlumaczenie aktu ur...zameldowanie i ubezpieczenie i tyle z tym roboty tzn czekania na wszystko ze dziekuje bardzo.ale przynajmniej bd lekarze za darmoitp wiafomo... (jego ojciec tez z londynu jest)... wogole obserwuje od jakis 2nocy taki sluz niewiem co to nie jest podbarwiony krwia ani nic bardziejbym powirdziala gesty zabarwiony moczem haha bo zolty..taki dziwny i musze wkladki jeszcze czesciej zmieniac bo mi sie "odklejaja"i niewiem czy to przez ten sluz czy przez to ze tam goraco w majtach...lol
|
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
wypilam dwie ogromne szkalnki koktajlu truskawkowego, zjadłam duzy talerz pomidorowej ze świderkami, i popiłam kolejna szklanką koktajlu
wszystko jedno po drugim bez odstępu czasowego ![]() jak nie wyjdzie to wszystko górą to dołem pójdzie bez problemu wczoraj śmigałam po domu, kilka prań, sprzatanie, gotowanie, prasowanie i nogi były ok a dzisiaj spuchniete i aż cierpną moj Tzt dzisiaj podlacza sprzet na oddziele w pracy, gdzie ma 35 st, nie wyobrazam sobie żadnej pracy w takich warunkach |
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie jest dowód tymczasowy dla dzieci.
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Ile bierzecie pampersow do szpitala?:-Pwiem ze tz moga dowiesc ale niewiem ile spakowac juz teraz...?
|
|
|
|
#3628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysle, ze warto zaczac od poszukiwania informacji na stronie konsulatu, tam powinno byc wszystko opisane
|
|
#3629 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za 34 tydzieńCytat:
Cytat:
na początku było mi przykro a teraz się do tego przyzwyczaiłamCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Anulka wszystkiego najlepszego kochana, zdrówka, szczęścia radości i łatwego porodu
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

super Kochana, lez tam, lez i przeczekaj upaly 
Nie ma, że szafa zamknięta i dzień zaplanowany, rodzimy, rodzimy
[COLOR="Silver"]

baaaardzo nieładnie
z resztą tak normalnie. Ale mi też taka jedna obiecała wizytę i od kilku miesięcy cisza, a wiem że za 2 tyg wyjeżdźa do Lizbony i wróci pewnie jak urodzę
przecież to tylko wysypka, a potem jak powiedziałam, że mam to pierwszy raz to tylko dała jakąś maść i kazała się nie przejmować. Swoje oczywiście się naczekałam, bo prawie 2 h taka kolejka była, dobrze, że chociaż miałam miejsce siedzące bo była też kobieta w ciąży która później przyszła to nikt jej miejsca nie ustąpił i tak biedna stała
żeby szybko zeszło..