|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! |
|
0 | 0% |
| Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
1 | 1,56% |
| Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! |
|
9 | 14,06% |
| Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! |
|
16 | 25,00% |
| Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
4 | 6,25% |
| Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! |
|
13 | 20,31% |
| Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! |
|
6 | 9,38% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! |
|
5 | 7,81% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#3632 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
o nie wiedzialam... Cytat:
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Co do czkawki to mój ma nawet po 5-7 razy dziennie. Nawet we wtorek na ktg miał, głośno było, jakby pociąg przejeżdżał
Wczoraj laska zameldowała się o 17 w szpitalu, wiadomo papierki itp. troche trwało, a o 19:30 przyszła do nas położna, że już urodziła ![]() córecz kę Była fajna ekipa na sali, dosłownie jak na obozie się czułam, tyle się śmiałyśmy, że aż położne nas upominały, bo byłyśmy za głośno Na fajne zmiany trafiłam, położne równe babki, mówiły, że nie zła ze mnie aparatka i że ... duzo mówię Do szpitala przyjmował mnie inny lekarz (znaczy nie mój) i badał dosyć boleśnie ... jeszcze bardziej doceniłam mojego gina
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kuzynka (bardzo chuda osoba), która rok temu urodziła córkę miała niedawno zabieg kosmetyczny na te mięśnie, bo nie wróciły do stanu przed ciążą.
|
|
#3635 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41402854]Właśnie dziewczyna obok mnie z terminem tydzień po mnie poszła rodzic po odejściu wód... Mnie wychodzą skurcze, ale ją ich nie czuje, bo Mały mi sie dużo rusza. A poza tym błagam już o poród powoli, jak nie głowa, to d*&%a, ciągle mi coś nawala, ją już chce mieć Małego przy sobie i odetchnąć... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] jeszcze trochę, wytrzymasz, współczuję, ze się tak męczysz za 39 tcCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
dodka ja mam spakowaną małą paczke dady, nie wiem ile ich tam jest 20? 22?
|
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
A napiszcie co u Perse i cynamonowej, bo serio w tym gąszczu spamu nie połapie się.
W ogóle dziewczyny mam nadzieje, że ok i żadna za wczesnie nie rodzi. |
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba 15 pampersow zapakowalam
|
|
|
|
#3639 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękiCytat:
Cytat:
o kurcze trochę to kosztowało
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3641 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
|
|
|
#3642 |
|
Wtajemniczenie
|
Tż cos niby naprawił pralke, więc wstawiam pranie, ładnie pierze dochodzi do wirowania i jak j.e.b.ł.o to az mi się gorąco zrobiło
w całej chałupie nie było prądu![]() No i czeka nas zakup praleczki stokrotka cieszę się, że to nie półpasiec ita super, że w końcu coś wiadomo z kasą idzia fajnie, że miałaś spoko dziewczyny na sali, to ważne. Ja też miałam ok dziewczyny. lachryma za wizytę u okulisty.neni jaka masz ta pralkę??? bo pamietam że kupowałas i jesteś zadowolona... |
|
|
|
#3643 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Coś działają z prądem. Jest - nie ma - i tak w kółko... Mam nadzieję, że już nie będą wyłączać
![]() Jako, że jest to idę pod prysznic A w ogóle to znowu mnie biegunki złapały![]() Cytat:
![]() Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej ![]() Cytat:
Cytat:
No mam nadzieję, że nie założą, że USG się myli i jest mniejszy jak będzie ważył 4,5kg... Już chyba wolałabym wtedy cc.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety znam ten ból ![]() A teraz uciekam |
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W rankingu pralek slim 3 miejsce
|
|
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
ej dziewczyny a do szpitala nie mogę mieć spodni dresowych? ja nienawidzę koszul, a spodnie mogłabym zdejmować przed każdym sprawdzeniem krocza
![]() a no i u mnie odnosnie wagi i cesarki lekarz od razu powiedział, ze gdyby osiagnał wage 4kg lub więcej to od razu cesarka, bo jestem "za wąska" na wypchnięcie takiego klocka.. ciekawe skąd on może wiedzieć jaka ja wąska jestem
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-06-20 o 15:36 |
|
|
|
#3647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pocieszenie napisze Ci, ze my po przeprowadzce (wkrotce) bedziemy musieli kupic absolutnie wszystko, bo jedynie co mamy wlasnego to lozko pojedyncze i jedno krzeslo Do tego dojdzie roczne ubezpieczenie za samochod i reszta wyprawki dla Edzia i to wszystko w tym samym czasie ![]() Glowa do gory, przynajmniej nie popsuje sie Wam wtedy kiedy najbardziej bedzie potrzebna, czyli tuz po porodzie!
|
|
#3648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3649 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
, a w spodniach Ci się będzie pipa gotowała, jeszcze w taki gorąc ja bym nie ryzykowała. Też nie lubie koszul i w ogole w nich nie śpie, ale do szpitala jeszcze po porodzie jak najbardziej są wskazane |
||
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w domu, ale musiałam godzinę pospać bo ledwo dojechałam. Gdyby nie to, że nie miał kto Małgosi odebrać z przedszkola to bym wieczorem dopiero wracała bo upał jest koszmarny. U mnie na wsi na dworze termometr od wschodu w cieniu pokazuje 32 stopnie! A ten od zachodu w słońcu skala mu się kończy na 50! Póki co udaje mi się utrzymywać Małgosię w domu i nie truje o kąpieli w basenie, bo wtedy musiałabym iść z nią i chociażby w tym cieniu posiedzieć, ale mi się nie chce. I coś mnie przez te wycieczki głowa pobolewa!
Co do USG to p. dr powiedział, że brzuszek zaniża trochę wysokość ciąży bo wszystko wychodzi na równo 36 tydz a brzuszek na 35t i 4 dni. Ale jest ok. Łożysko I stopień, zero zwapnień, wody ok. Od 29 tyg przytyła 1310 g! Wg doktorka finalna waga (rodząc w terminie) powinna być ok 3000 g, czyli tak jak Malgosia (oby). Teraz podjadam sobie słodkie czereśnie, a w lodówce chłodza się truskawy ![]() Co u Malinki bo nadrabiałam, ale nie wiem czy nie ominęłam czegoś.
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41397526]Leze pod magnezem.... Wyszly mi jakieś skurcze, jak mi mały siadał na pecherzu. Poza tym wciąż korek.....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] oj nie dobrze ze masz skorcze prosimy o informacje
|
#3652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
... no już nie takiej małej! ![]() zazdroszczę czereśni, ja dzisiaj całego arbuza zjadłam ![]() Od Malinki nie było wieści
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#3653 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, podczytywałam was od jakiegoś czasu a teraz się uzależniłam chyba ;-) Ja jestem z bandy, że tak powiem od barbary czyli Lublin ale widziałam że basia też tu się udziela bo na tamtym forum zostałyśmy sierpniowe tylko, jedna dziewczyna właśnie może rodzić a tak to cisza i tak nieśmiało do Was piszę z prośbą o przygarnięcie. Tak jak barbara mam termin na 15.08 i zamierzam rodzić tam gdzie ona więc jest szansa że się poznamy osobiście;-). U mnie będzie mały Oliwier vel króliczek i jest mały po 30 tyg usg 1470 ale siedzi dupką sobie.
A tak z istotnych rzeczy to na obiad spaghetti zrobiłam, gratuluję porodu pierwszego i może już drugiego ;-) i sto lat dla solenizantki |
|
|
|
#3654 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
Co za kretyński internet nam założyli- nadrobiłam w 80% i mi się okienko odświeżyło i nie mogę wrócić do tego co pisałam Dobra- zaczynam jeszcze raz ![]() Anulka- wszystkiego najlepszego w dniu porodu... tfu... tzn urodzin Zdrówka, spełnienia marzeń, pogody ducha A może sama byś sobie zrobiła prezent a nie innych prosiła, co? ![]() ita- kolejnych szczęsliwych lat u boku męża Idzia, Belle- witajcie w domu sarna, gusia, marionette, tysia, niunia- (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam ) witajcie w nowych tc ![]() mela, charlize, fiazo, lachryma- za wizyty i (też po cichu liczę, że nikogo nie pominęłam )kejt- za pierwsze pranie ![]() i wysłanie książek ![]() iwona- no ja obstawiam, że Cię ładnie przeczyści po tym koktajlu i zupie Ja też się kiedyś tak objadłam a potem mi mąż powiedział, że jak mnie posiedzenie w wc złapie to się będę głupia cieszyć, że mi się organizm oczyszcza przed porodem... Taaa... |
|
|
|
#3656 |
|
Zadomowienie
|
magdalenne- nie ważne ile Maluszek będzie ważyć- dasz radę
![]() Neni- dla męża, ze nie pozwolił Ci iść w taki upał na SR kaliisto- to pewnie odliczasz już dni do 1 lipca... eve- a to Cię dziadostwo złapało... ![]() magolina- ja też nie lubię czkawki u swojego Adasia- a nie dość, że TOTO uparte to jeszcze czka jak najęte en- zacznij spisywać Wasze rozmowy z TŻ i potem wydajcie to w postaci książki stokrotka- nawet nie wiedziałam, ze miałaś podejrzenie pólpaśca... Dobrze, że to jednak nie to dotka- ja jestem optymistką- wzięłam chyba ok 12 pampersów- najwyżej mąż dowiezie Renessme1985- witaj ![]() madi- proszę się zameldować co u Was ![]() elaine- i jak? Zmontowaliście już łóżeczko- bujaczek dla Igorka? ![]() OLI- trzymajcie mnie- synowa mi się rodzi ![]() ![]() A Ty się Adaś wstydź- kobietę na rozeznanie wypuszczać ![]() I już nie pamiętam komu miałam co napisać dzoan- nie za ładnie się koleżanka zachowała
|
|
|
|
#3657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
100 lat i milego bezbolesnego porodu
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
sama z siebie poszłam. zależało mi głównie na badaniu siatkówki oka.
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c
Cynamonko,melduje poslusznie,ze tu zagladam,ale jest taki ukrop,ze sil nie mam.Uaktywnie sie eieczorkiem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

:

super, że to nic groźnego!
mysle, ze caly, bo sporo tego bylo, i elegancko podbarwione krwia 

żeby szybko zeszło..
Sama zresztą się trochę boję, bo termometr pokazuje 38 stopni, a ja muszę lecieć 30 min na pieszo, a potem jechać 15 min autobusem. I z powrotem to samo
Dobija mnie to siedzenie w domu