Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-21, 23:29   #4441
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Bokeh, to nie puder, to podkład - to stosujesz na czystą skórę. Jestem bardzo zadowolona, na lato jak znalazł i ich podkłady mają dość mocne krycie akurat.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 23:38   #4442
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aaaaa, Szajus, moj maz to jest bezbledny, ja nie moge z niego, pokazuje mu wasze zdjecie - Twoje z Agu na plecach - a on "rany, ale juz duza ta dziewczynka, niby mlodsza od Pietraszka ale duzo wieksza!!!" i on mial doktorat robic? Czasem watpie w jego mozliwosci....:P

Dobranoc Lejdis, idziemy sie pakowac dalej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O, nieeeeeeeee, nie wyczymie!!!!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nawijko - generalnie różnie, bo podkłady, pudry, cienie i korektory mają słabe, natomiast mają super lakiery, świetne tinty, przyzwoite róże, całkiem okej eyelinery i błyszczyki. To tak w skrócie.

Z tej gazetki to mi się bardzo podoba depilator i chyba go kupię... Znacie może?
Wlasnie ten tint mi sie podoba - i z nazwy, i z wygladu
Dzieki

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

O, kurde, jaki tani ten depilator... Chyba warto.
Nie znam. I pewnie bym sie nie odwazyla - raz sprobowalam i jedyny komentarz, na jaki moge sie zdobyc to: AŁA.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 23:41   #4443
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Bokeh, to nie puder, to podkład - to stosujesz na czystą skórę. Jestem bardzo zadowolona, na lato jak znalazł i ich podkłady mają dość mocne krycie akurat.
No no jakos myslalam o podkladzie ale ze jest sypki napisalo mi sie puder to moze sobie zamowie.... Tylko tyle tam tych odcieni ze nie wiem jaki ....

Dobra lece spac ale nie wiem czy zasne
Stary 2013-06-21, 23:44   #4444
elllmi
Zakorzenienie

ja też ide śpiochac
dobranocki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 23:57   #4445
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tylko ja chyba będę robić dowód a do paszportu chyba jest inne nie?
bo dowód mi wystarczy do europy prawda? czy lepiej od razu zrobić paszport żeby w razie czego mieć, tylko gdzie ja poza unię pojadę:confused :
Ale wstaw jak możesz proszę
tylko jak tu będziesz zamieszczać to tak bez żadnych danych chyba że w klubie?
bokeh jutro rano wstawię Ci zdjęcie do klubu

tak dowód w unii jak najbardziej ok

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 00:12   #4446
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

no i teraz mam dylemat... co mi sie lepiej opłaca... praca w przedszkolu, w zawodzie i dziecko w żłobku lub z niańką czy praca w sklepie na 1/2 etatu w godz popołudniowych, gdzie opieke nad dzieckiem mam za free.. ech.... może coś doradzicie??
idz na 1/2 i masz cale wakacje na myslenie i zobaczenie jak Ci jest ale wiesz w przedszkolu to praca w zawodzie taka okazja moze sie nie zdarzyc

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Ja dziś nie pourzęduje, nie mam nastroju, znów wojna z tż już nie mam siły do niego i jak tak dalej pójdzie to się rozejdziemy... Mam wrażenie że jego by to nie obeszło. Z małym i tak by się widywał, mam wrażenie, że jemu po prostu spływa moja osoba
przykro mi bardzo, pogadajcie moze, bo facetowi trzeba jak "chlop krowie na rowie"

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

SWEDZI MNIE CHOLERNIE UTNIJCIE MI RECE I NOGI BO SIE ZADRAPIE NA SMIERC

sprobuj fenistil zel
albo taki bialy puder co na ospe
albo masc hydrokortyzonowa
[QUOTE=Wisienka_0809;41426 539]Jakie jajca!
W poniedziałek kupiliśmy dla Poli kieckę na wesele, rozmiar 74, żeby akurat miała też na nast. wesele w sierpniu. I wiecie co? Musieliśmy wymienić na 80![/QUOTE
pokaz kiece

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Zamknela mi sie Blanka w samochodzie z kluczykami w srodku

(
ja pierdziu dobrze ze wszystko ok

Cytat:
Black tez myslalam, zeby wybic szybe ... ale balam sie, ze jeszcze mala dostanie szklem ... poza tym sasiad mi mowil, ze nie tak latwo ja wybic i ze to straszny huk i ze mala sie jeszcze bardziej wystraszy ... ale gdyby nie to, ze tz byl tak blisko to napewno bym to zrobila .. ja probowalam przez ten caly czas drzwi wyrwac od auta ... sasiedzi to sie na mnie patrzyli jak na wariata ... nikomu nie zycze takich emocji .... nigdy nie sadzilam ze mozna sie o kogos tak bac
jeny jak to czytalalm az mialam łzy w oczach

Cytat:
u mnie juz 3x był bujak i odkladanie z bujaka do lozka i zaraz przebudzenie.... a widze że śpiąca tylko ten gorąc

o jaaaaaaaaaaa

AHA PROŚBE mam! jak któraś z Was robiła dzieciakom zdjęcie takie do dokumentu dowodu tak? to mogłaby mi wrzucic zdjęcie jak ono wygląda w sensie jak wykadrowane itp bo chce Hani zrobić ale chciałabym zobaczyć przykładowe ( Marsi?)
ja mam wklejam wlasnie, bo jak robilismy do dowodu to od razu babka zrobila nam dodatkowo 3 takie wieksze 10x15 do ramek i wstawiam Ci akyrat w ramce dla tesciowej a

bedziesz chciala inaczej zeby ci przeslac to daj znac

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
sarah, sliczne te Twoje dziewuchy (foto na fb)

dziękuję kochana

pstryczku
dla Kubusia specjalne klask i: za pół roczku

dziewczyny wiem ze juz kilka z was o to pytalo ale ja juz wam pisalam ze mam problem z pamiecia
mojej dzidzi poci sie glowka az jest strozka potu splywa i jak spi to plama taka z potu tylko glowka i to tak z tylu nizen
TO NORMALNE CZY COS NIE TAK BLAGAM O ODP.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0029.jpg (68,1 KB, 27 załadowań)
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 01:20   #4447
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Moje dzieci lubią spać, Grześko też przed 10 nie wstawał jak był mały Co ciekawe od początku tak miały, od urodzenia, nawet w szpitalu spały w nocy i budziły się tylko na jedzonko. Nigdy nie miałam problemu że dziecko nie odróżnia dnia od nocy. Oprócz ciąży z Anią bo ta zawsze zaczynała kopać przed północą i buszowała do 4-5 nad ranem
Heeej, mój też tak sobie śpiochał, a teraz mu się poprzestawiało i już rano nie zasypia budzi się o 6, 7 i zasypia o 10 na pół godziny, bu

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A mysię bujamy w Tuli - dzieć chce, a nie może.

Miałyśmy jeść ale chyba poczekam na lepszy humor.
Dziś chyba będzie jadła w samym pampersie, dopóki śliniak nie przyjdzie:d
Mój od dwóch dni je w pampku tylko, jaka wygoda, nawet śliniaka nie trzeba

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Przepraszam że ja tak ciągle o sobie tylko.. Ona mi cały czas płacze Nie mogę już patrzec na jej łzy piersi nie chce,więc z ciężkim sercem podałam butelkę. je i płacze

Bidulka mam nadzieję że nosidło coś pomoże już niedługo będzie ok

Cytat:
Ja nie polecam bodziakow ze Smyka ( firma Coolclub), strasznie sie porozciagaly w praniu, dalam bodajze 50 zl za 5 albo 7 pak. Dla porownania bodziaki z Pepco za ktore dalam 6 zl za sztuke, sa w stanie idealnym.

SWEDZI MNIE CHOLERNIE UTNIJCIE MI RECE I NOGI BO SIE ZADRAPIE NA SMIERC

Ewik widze, ze masz podobnie jak ja Gorac, nie gorac ale teraz np cos z KFC bym wpiedzielila Ale nie jem bo w sumie glodna nie jestem, tyle ze lakomstwo szepcze mi do ucha

Co do wyglupiania sie u nas kluska sie cieszy jak TZ mnie za cycki lapie
A może wyszło Ci uczulenie na słońce? Ja tak miałam, nigdy nie byłam uczulona aż nagle 3 lata temu wyszłam na słońce i ręce całe w czerwonych kropkach, swędziało, piekło, myślałam że zwariuję, pomogła maść z hydrokortyzonem. Teraz na początku sezonu też mi uczulenie wychodzi na słońce i swędzi, gdzieś po 2 tygodniach schodzi i mam spokój.

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Sylwietta i Bijkora zaginęły.
Sylwii komop padł, a nie wiem co z Bijkorą

Cytat:
Nancy jest w samych bodach,nawet ją wykapałam już...

Mała podałam bobotic,niestety nic nie dał. Podajemy bebilon pepsi bo Blanka jest skazowa .
Dobrze że Was mam. Zasnela przy suszarce i boję się wyłączyć
U nas pomogła Biogaia, ale nie od razu, dopiero po kilku dniach.

Cytat:
Hejka laski,sorki, ze tak sie wbijam bez nadrabiania, ale znow mialam przygode ☠☠☠☠a z horroru ... az mi glupio pisac, bo pomyslicie, ze ja jakas nieudana jestem, ale mam chyba potwornego pecha ... napisze ku przestrodze, byc moze ktoras z was tez tak robi ...

Zamknela mi sie Blanka w samochodzie z kluczykami w srodku

Ale po kolei jechalam zawiezc mala do rodzicow, bo mialam dzisiaj robic porzadki ... woze ja z tyl, bo nie mam wylaczanej poduszki ... Zawsze jak jedziemy gdzies to robie tak, otwieram drzwi od strony pasazera, na siedzeniu klade torbe i wsyztskie szpargaly mlodej i kluczyki od auta i od domu ... mam centralny zamek, po czym ide do tyl, montuje fotelik, wsadzam mloda, zamykam tylnie drzwi, potem drzwi od pasazera z przodu, ide na okolo i wsiadam ... Kluczyki zostawiam na tym siedzeniu pasazera wtedy ... I teraz tez tak zrobilam i wiecie co sie stalo, zamknelam drzwi od blanki z tyl, pasazera a tu ☠☠☠, zamknal sie zamek 1 raz w zyciu mi sie tak stalo, nigdy samochod sie sam nie zamykal, dopiero po nacisnieciu guzika pilota, a ten lezal sobie z przodu na siedzeniun ... W aucie 50 st dzieki bogu, ze stalo w cienniu, bo slonce mam na samochodzie od jakiejs 16 ... szarpie za drzwi paszaera, zamkniete, od blanki zamkniete, bagaznik zamkniety, biega w okolo auta, zamkniete, wszytskie szyby zamkniete ... mysle spoko mam klucze w domu zapsowe, szukam klucze od domu, patrze w samochodzie .. laski panika taka, zaczelam biegac wokol tego auta wrzesczec, blanka zaczela plakac, szarpac sie w tym foteliku, zlecial do mnie sasdiad, zaczal mnie uspokajac, ze jesczze bardziej ja zdenerwuje ... dzieki bogu TZ by;l 10 min drogi od domu i na sygnale przyjechal i wyciagnelismy mloda .. nic jej nie bylo, byla tylko cala mokra, poprostu krople potu po niej splywaly i przestraszona bardzo... dzwonilam do mojej pediatry, ale mowila ze jak auto nie bylo na grzejacy sloncu, to obserwowac, ale nic nie powinno sie stac przez te 10 min ...

Laski korwa to juz 2 raz jak cos sie stalo, czuje sie do dupy matka ... ale naprawde pod bogiem, nigdy mi sie nie zdazylo, zeby sie samo auto zamknelo ... nie wiem czy pogoda czy cos z alarmem ... Mam nauczke, kluczyki trzeba miec zawsze przy sobie, nigdy juz nie wyjme ich z kieszeni wczesniej niz jak bede odpalac samochod ...
Dobrze że nic się nie stało

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Silver, jakie ładne! Chyba muszę kupić.

Ja pierdzielę, jaka "burza"... Zagrzmiało 3 razy i znów słońce świeci.

---------------

Nono, to ja idę do k. i też wrzucę moje dane nk-owe.
U nas też taka była wczoraj jeszcze żadnej prawdziwej burzy w tym roku nie było. 15 km ode mnie waliło, a tu nic

Cytat:
Black, gratelejszyn egzamu

Zalyczylam od meza desperadosa po czym zazarlam pizza o mamuniu, zyc nie umierac!!!

Cos jeszcze chcialam i zapomnialam.

Trzymajcie kciuki za jutro, o 9 startujemy z przeprowadzka

Aaaaa, Szajus, moj maz to jest bezbledny, ja nie moge z niego, pokazuje mu wasze zdjecie - Twoje z Agu na plecach - a on "rany, ale juz duza ta dziewczynka, niby mlodsza od Pietraszka ale duzo wieksza!!!" i on mial doktorat robic? Czasem watpie w jego mozliwosci....:P

Kciuki , a co do tż to

Black dobrze że zostałaś to dobra decyzja

U nas bez zmian... Tż nie w humorze więc się wyżywa. Rozmawiać z nim nie ma sensu... On wtedy siedzi i milczy i czeka aż skończę. Wychodzi z założenia że kobiety to takie coś co to musi pogadać i trzeba to przetrzymać. Mam coraz bardziej dość. Raz jest cudowny i jesteśmy zgraną rodziną, a za tydzień coś mu się odmieni i potrafi być okrutny... Kurcze, tyle fajnych facetów chodzi po ziemi, z jednej strony chciałabym odejść, a z drugiej jak jesteśmy w trójkę i jest ok to jest super... Mały go uwielbia... Widać on ma to gdzieś bo choćby dla niego powinien spróbować się ogarnąć, żeby mógł codziennie po pracy się z nim bawić a nie tylko co drugi weekend... nie zależy mu albo nie wierzy że mogę go zostawić.

Dobranoc dziewczynki
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 01:26   #4448
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Idzie burza grzmi i się błyska,wieje masakryczne, ciekawe czy dojdzie do nas czy nie, boję się

Edit : burza przeszła bokiem
Męża jeszcze nie ma :banghead:

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-06-22 o 02:31
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 02:01   #4449
aska27adopcje
Zadomowienie

nadrobilam w koncu. dziewczyny dziekuje za wszystkie mile slowa pocieszenia po mojej samochodowej przygodzie ... ja poprostu jestem mega pechowcem ... teraz bede wszystko kilka razy sprzatac ...

pytalyscie jak sie dostalam do aita. w domu byly zapasowe kluczyki do samochodu wiec jak tz przyjechal z kluczami do mieszkania to od razu pobieglam po zapasowe i otworzylismy ...

dzis robilam troche porzadkow. zamowilam torby prozniowe juz nie moge sie doczekac az odessam i zmniejsze objetosc ...

dziewczyny czy wasze dzieciaczki interesuja sie jeszcze karuzelami bo ja dzis swojej zdemontowalam ... ogolnie wycoagnelam wszystko z lozeczka i zostawilam jej materacyk i na to przescieradelko .. tylko cholera twarde to jakies jest a mala spi na brzuchu i ani mysli sie przekrecic na plery ..

czekam na pieluszki wielorazowe te co cala zamowila, podjarana jestem nimi. ciekawe czy sie wkrece .. w sumie siedze w domu to co mi zalezy :p

jest mega goraco. burzy niet .. jutro jade do przyjacioly na weekend.

Hope wspolczuje z powodu zwierzaczka

Fewciu musisz byc silna dla blanki. jeszcze troszke a bedzie najwieksza smieszka na watku ... tylko tych cholernych szelek sie pozbedzie .. buziaki dla Ciebie i duzo sily

laski uzaleznilam sie od lodow magnum black espresso. potrafie 2 wcoagnac dziennie

reszte pocytuje jutro ...

buziaki oby jutro bylo chlodniej
Stary 2013-06-22, 05:38   #4450
aska27adopcje
Zadomowienie

dziewczyny opetalo mojego dziecia od 4,30 nie spi ... jak mnie obudzila to jej raczka byla wyjeta miedzy szczebelkami lozeczka i tak wystawala. musze chyba jakos zabezpieczyc cale lozko po dlugosciach bo mi wklada maniakalnie stopki ...
Stary 2013-06-22, 06:40   #4451
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Fewciu pożycz chmurki
Dzięki tej chmurce w nocy było cudowne powietrze

Cytat:
Aska, majgad, wyobrazam sobie Twoja panike..... dobrze, ze Mala wyciagmeliscie !!!

Tesciowa chciala dobrze - zabrala pietraszka na spacer co bym pakowac mogla - po 35min telefon, jedyne co uslyszalam to "figurki"!!!!!! I wrzask Malego (((( wylecialam jak stalam i sprintem do parku (tam sa takie charakterystyczne biale, duze figurki) jejkus, jak on plakal przerazliwieeeee..... caly sztywny, on tak robi w najgorszej fazie histerii, raczki w bok az sie trzasl.... tylko wzielam ma rece byl spokoj.... masakrana lawce nakarmilam i pedem do domu, od razu do kapieli, znowu nakarmilam, ale byl tak rozstrojony, nie dalo sie go uspic, to do wozka, kolysanka, po 20min zasnal.... moja kruszyzna.....

lady biedny Pietraszko Mam nadzieję że noc mieliście spokojną

Cytat:

Fewciu super że kupujecie tulę !

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

A daleko te wesele od domu?

Fewcia, tak mi strasznie Was szkoda jak czytam jak się męczycie, nieraz łezka się mi zakręciła. Z całego serca Ci życzę , zeby już niedługo sytuacja się odmieniła.
Wesele jest jakieś 10km od domu więc w sumie niedaleko.
Dziękuje Ci Tak bym chciała ulżyć Jej w cierpieniu a zwyczajnie nie potrafię

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

Cytat:

Fewciu, jestes niesamowita mama dla Blaneczki wiesz?

Miło słyszeć takie słowa,tym bardziej że w takich chwilach jak te ostatnio łapie mnie zwątpienie.,
Twój mąż jest bezbłędny
I powodzenia w przeprowadzce!

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Jejku Fewciu jak Tobie musi być trudo Skąd Ty siły bierzesz?

Dzieć niby śpi... Zobaczymy, może dzisiejsza nocka będzie lepsza bo ją wymęczyliśmy trochę. Silver, Fewcia-udanej nocki!

Chyba z uśmiechu Blanki...
Nasza noc lepsza,Mała płakala,ale jak już TZ wrócił ,to On wstawał. Ja nie Spalam ale nie wstawałam.
A jak Twoja noc ?

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Mialam tygodniowy przymusowy odwyk od neta ale na szczescie awaria w koncu naprawiona i do was wracam.. a teraz biore sie za nadrabianie (przynajmniej sprobuje )

hej! Fajnie że wróciłas

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41433087]
Czy wasze dzieci chodzą też tylko w t-shirtach? Dorka teraz tak, przegrzałaby się w body.

Fewciu, strasznie mocno Was tulę obie

a jak tam recepta na pepti, bez problemu?
[/QUOTE]

moja też w samej koszulce tylko niestety w skarpetkach bo szelki.

Recepta jest tyle że na 100%

Ale Wam się piękna pogoda trafiła

Cytat:
Hmm jutro spotkanie z Nancy: mam nadzieję, że nie będzie akurat burzy..;] Zresztą mieszkam rzut beretem od parku - najwyżej się schronimy.

Udanego spotkania! Koniecznie zróbcie zdjęcia

Cytat:
Dziękuję za kciuki , egzamin zdany - nie napisałam wszystkiego, więc dostałam 3+, ale spoko. Z elektrotechniki taka ocena mi odpowiada.

Fewciu
kochana, myślę, że to dobry pomysł, by kupić Tulę. Może Blaneczce będzie trochę lżej wtedy, no i od razu też Tobie.

gratulacje za egzamin!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41433358]
Fewciu, skoro malutka nie trzyma główki porządnie, to bierz z wkładką. Poza tym, czy Blanka waży 7kg? jeśli mniej to tak czy siak wkładka potrzebna.
[/QUOTE]

Nie waży 7kg więc tak czy siak musi być wkładka.

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Dziękuje Kochane za wszystkie miłe słowa! Jesteście dla mnie takim wsparciem Nie mam słów żeby Wam podziękować

Yellow trzymaj się dzielnie! Weź tego swojego TZta palnij w głowę może się opamięta!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 06:58   #4452
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Dzięki tej chmurce w nocy było cudowne powietrze

lady biedny Pietraszko Mam nadzieję że noc mieliście spokojną

Wesele jest jakieś 10km od domu więc w sumie niedaleko.
Dziękuje Ci Tak bym chciała ulżyć Jej w cierpieniu a zwyczajnie nie potrafię

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

Miło słyszeć takie słowa,tym bardziej że w takich chwilach jak te ostatnio łapie mnie zwątpienie.,
Twój mąż jest bezbłędny
I powodzenia w przeprowadzce!

Chyba z uśmiechu Blanki...
Nasza noc lepsza,Mała płakala,ale jak już TZ wrócił ,to On wstawał. Ja nie Spalam ale nie wstawałam.
A jak Twoja noc ?

hej! Fajnie że wróciłas

moja też w samej koszulce tylko niestety w skarpetkach bo szelki.

Recepta jest tyle że na 100%

Ale Wam się piękna pogoda trafiła

Udanego spotkania! Koniecznie zróbcie zdjęcia

gratulacje za egzamin!

Nie waży 7kg więc tak czy siak musi być wkładka.

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Dziękuje Kochane za wszystkie miłe słowa! Jesteście dla mnie takim wsparciem Nie mam słów żeby Wam podziękować

Yellow trzymaj się dzielnie! Weź tego swojego TZta palnij w głowę może się opamięta!

No niestety nocka masakeros ale juz sie przyzwyczailam poszlismy z M.spac o 2, Maly o 3 zaczal buszowac, skonczyl o 4, po czym o 5.30 koniec spania:P jestem zoooooooombiiiieeeeeeeeee eeeeeeee!!!!!!!!!!! Jak nie nie bede kumac w tej przeprowadzce dzisiaj nic to sie nie zdziwie

Kurde dziewczyny, moj malz ma teksty ostatnio nie z tej ziemi - mowi do mnie dzisiaj rano - kochanie, ja wiem, ze to takie moherowate z mojej strony, ale ja sie martwie o Malego, ze on zmarznie (Pietraszko w nocy spal tylko w pampku)
Mowie do niego, dotknil Malego, jest caly goracy, czika niemozliwa byla w nocy wiec o co sie martwisz? Nawet Twoja mama powiedziala wczoraj, ze dziecko w samym pampersie w taka pogode to najlepiej i ze lepiej, zeby nawet troche zmarzl niz sie przegrzal
A on do mnie - kurde, to nawet moja mama jest mniej moherowata ode mnie

Swoja droga pampek dzisiaj mial mega stan alarmowy rano, M.dawno nie mial takiej niespodziewajki rano

Milego dnia

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 07:06   #4453
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Debrah,to nie jest zadna przesada. Dostalas ta chuste za darmo,ale wiekszosc ludzi chcialaby zrobic na tym interes. A Ty chcesz poprostu pomoc,zaloze sie,ze nawet przez mysl Ci nie przeszlo,zeby biznes na tym zrobic;] I ta chusta to tylko kolejny przyklad potwierdzajacy to,ze jestes dobrym czlowiekiem
Lady, TZ bezbledny z tekstem o Agu
Fewciu i jak Blaneczka zareagowala na TZ? Zadowolona? Odpoczniesz troche wreszcie
Marcinkowy czlowiek budzi sie w nocy co chwile przez te upaly. Jedziemy dzis na urodziny do tesciunia;] plus tego taki, ze nareszcie dzis jest ten dzien,kiedy zalapiemy sie na grilla
Hmm,moja matka chce malego na spacer. I teraz mam z tym problem...
Po 1 matka wku.wia mnie strasznie od zawsze,po 2 jak ja tego potrzebowalam to noe mogla go wziasc,bo sie np opalala po 3 boje sie,ze cos do jedzenia mu wcisnie. Uwaza.mnie za glupia,bo " jak Karolina byla w jego wieku(moja siostra) to jadla juz to i stamto i jak miala 10 miesiecy to wcinala kurczaka,schaboszczaka i fasolke" ale z drugiej strony wyniknie z tego wojna,jesli go nie dam. A no i dalam go siostrze przedwczoraj i poplakal sie,tylko do mojej geby jest chyba przyzwyczajony:p No i kurde gdyby zyla tesciowka,to bym w ogole chyba urwala kontakt z matka,ale tak to jego jedyna babcia:/ i co zrobic? jak zyc?
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 07:30   #4454
LadyWhisper
Zakorzenienie

Yellow, kurde, co z tym Twoim facetem sie dzieje przykro strasznie....

Dziolchy wielorazowe, ktorej za reklame zaplacili? :P

Powiedzcie mi, ile na start trza tych pieluch??? :P 10???

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 07:37   #4455
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:

Zalyczylam od meza desperadosa po czym zazarlam pizza o mamuniu, zyc nie umierac!!!

Cytat:
No niestety nocka masakeros ale juz sie przyzwyczailam poszlismy z M.spac o 2, Maly o 3 zaczal buszowac, skonczyl o 4, po czym o 5.30 koniec spania:P jestem zoooooooombiiiieeeeeeeeee eeeeeeee!!!!!!!!!!! Jak nie nie bede kumac w tej przeprowadzce dzisiaj nic to sie nie zdziwie

Kurde dziewczyny, moj malz ma teksty ostatnio nie z tej ziemi - mowi do mnie dzisiaj rano - kochanie, ja wiem, ze to takie moherowate z mojej strony, ale ja sie martwie o Malego, ze on zmarznie (Pietraszko w nocy spal tylko w pampku)
Mowie do niego, dotknil Malego, jest caly goracy, czika niemozliwa byla w nocy wiec o co sie martwisz? Nawet Twoja mama powiedziala wczoraj, ze dziecko w samym pampersie w taka pogode to najlepiej i ze lepiej, zeby nawet troche zmarzl niz sie przegrzal

Swoja droga pampek dzisiaj mial mega stan alarmowy rano, M.dawno nie mial takiej niespodziewajki rano

Milego dnia

Kciukasy za przeprowadzkę! JA dziś muszę iść na amto mieszkanie sprzątać...

Black sorry - gratki za egzamin

I co?! PObłyskało się i poszło w

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 07:42   #4456
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh - niezupełnie. Mam dla niej taką sukieneczkę za kolanko z cieniutkiego materiału, bardzo przewiewną, na ramionka.

Nancy, o widzisz, to ja się nie odzywam...

Ps. Czy tylko mojemu dziecku nie przeszkadza ten upał? Śpi normalnie, dziś zasnęła nieco po 19...
spoko i to paciorkowiec i to może się mylić
zazdroszczę, że Twojej Małej upał nie przeszkadza, my wczoraj 2 h usypialiśmy tzn ja usypiałam
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
ufff, no to chociaż tyle dobrze, bo wujek google mnie przeraził
A propo nosideł Ja się przymierzałam do zakupu, ale jak się wczytałam w forum chusty to wyszło, że dziewczyny tam odradzają nosidła do momentu aż dziecko samo nie usiądzie, więc trochę zaczęłam się wahać. Na dodatek moja to Kruszyna (5kg) a np. Tula pisze, że od 7
Dziewczyny Tulowe macie wkładkę dla noworodka? Są tu jeszcze jakieś kruszyny noszone w nosidłach? , bo ja jak Fewcia jak kupię to raczej na pewno tą wkładkę będę potrzebowała.

Rola matki jest wyczerpująca, co chwilę jest jakiś powód do zmartwienia

Ja w ogóle sama jeszcze nie kupiłam Dostaliśmy masę od różnych gości, jeszcze większą od teściowej no i teraz co chwilę ktoś coś nam daje, że nie mam po co sama kupować

Ja to teraz jestem wiecznie głodna i co chwilę muszę coś przegryzać, gorzej jak w ciąży
czyli to coś innego i nie ma co panikować?

ale dziękuję za próbę pomocy
to zupełnie coś innego, lekarz może kazać powtórzyć badanie. A pobierałaś do pojemnika czy woreczka? Dziecko było odpowiednio przygotowane?
Cytat:

padłam faktycznie jest bezbłędny
Cytat:
O, nieeeeeeeee, nie wyczymie!!!!

Wlasnie ten tint mi sie podoba - i z nazwy, i z wygladu
Dzieki

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

O, kurde, jaki tani ten depilator... Chyba warto.
Nie znam. I pewnie bym sie nie odwazyla - raz sprobowalam i jedyny komentarz, na jaki moge sie zdobyc to: AŁA.
ja swego czasu kupiłam sobie depilator, kupę kasy dałam za niego, użyłam go kilka razy i wszystkie kończyły się właśnie "ałaaaa" a moja współlokatorka zawsze goliła się jak była lekko dziabnięta bo twierdziła, że musi być dobrze znieczulona bo to boli jak cholera
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 07:43   #4457
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Milego dnia

padłam po raz drugi żeby t. była mniej moherowata
Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Debrah,to nie jest zadna przesada. Dostalas ta chuste za darmo,ale wiekszosc ludzi chcialaby zrobic na tym interes. A Ty chcesz poprostu pomoc,zaloze sie,ze nawet przez mysl Ci nie przeszlo,zeby biznes na tym zrobic;] I ta chusta to tylko kolejny przyklad potwierdzajacy to,ze jestes dobrym czlowiekiem
Lady, TZ bezbledny z tekstem o Agu
Fewciu i jak Blaneczka zareagowala na TZ? Zadowolona? Odpoczniesz troche wreszcie
Marcinkowy czlowiek budzi sie w nocy co chwile przez te upaly. Jedziemy dzis na urodziny do tesciunia;] plus tego taki, ze nareszcie dzis jest ten dzien,kiedy zalapiemy sie na grilla
Hmm,moja matka chce malego na spacer. I teraz mam z tym problem...
Po 1 matka wku.wia mnie strasznie od zawsze,po 2 jak ja tego potrzebowalam to noe mogla go wziasc,bo sie np opalala po 3 boje sie,ze cos do jedzenia mu wcisnie. Uwaza.mnie za glupia,bo " jak Karolina byla w jego wieku(moja siostra) to jadla juz to i stamto i jak miala 10 miesiecy to wcinala kurczaka,schaboszczaka i fasolke" ale z drugiej strony wyniknie z tego wojna,jesli go nie dam. A no i dalam go siostrze przedwczoraj i poplakal sie,tylko do mojej geby jest chyba przyzwyczajony:p No i kurde gdyby zyla tesciowka,to bym w ogole chyba urwala kontakt z matka,ale tak to jego jedyna babcia:/ i co zrobic? jak zyc?
a może powiedz, że Marcinek ostatnio tak płakał przy siostrze i że on nie jest tak przyzwyczajony do spacerów z innymi i że trzeba go stopniowo "oswajać" i najlepiej jakbyś Ty z Nim była na takim spacerze...

Noc spokojna, jak usnął o 9 tak obudził się na cyca o 3 i teraz od 6 już się bawi ma nową zabawę - przekręcanie się z plecków na boczek i łapanie się na stópki albo kolanka
Stary 2013-06-22, 07:57   #4458
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
dziewczyny wiem ze juz kilka z was o to pytalo ale ja juz wam pisalam ze mam problem z pamiecia
mojej dzidzi poci sie glowka az jest strozka potu splywa i jak spi to plama taka z potu tylko glowka i to tak z tylu nizen
Ja pytalam o to pediatre (Kuba codziennie budzi sie z plama pod glowka).
Najpierw podwyzszyla dawke wit.d, a i tak sie pocil. Stwierdzila, ze ciemiaczko powoli zarasta, wiec ta potliwosc to nic groznego - goraco mu i tyle.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja swego czasu kupiłam sobie depilator, kupę kasy dałam za niego, użyłam go kilka razy i wszystkie kończyły się właśnie "ałaaaa" a moja współlokatorka zawsze goliła się jak była lekko dziabnięta bo twierdziła, że musi być dobrze znieczulona bo to boli jak cholera

Kolejna noc z pobudka co 1,5h
Ale Kub sie budzi, pociumka chwile i kima.
Chyba goraco mu i pic sie chce...

Poza tym ma chyba zegarek w d*pce, bo od kilku dni kreci sie w lozeczku rowno o 1:40
Potem wali nogami w przewijak i to go budzi...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-06-22 o 08:18
Stary 2013-06-22, 08:21   #4459
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Szaja - my też ubieramy ostatnio t-shirty małej. Jutro jedziemy na grilla (w godzinach popołudniowych, tak pewnie gdzieś o 17), to założę jej "maxi dress".
t-shirty albo sukienki. bodziaki też sie zdarzają

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:

Która lubi koktajl truskawkowy? od kilku dni mam total fazę i blenduję codziennie..właśnie zrobiłam litrowy dzbanek popijam w szklance , a reszta się chłodzi na później.
JA! ale jeszcze karmie :/

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
:

a między 8 a 10 nie da się dłuższej przerwy? tyle mi się w oczy rzuciło..

)
karmie na rządanie, wtedy woła. ale moge spróbować ją przeciągnąć oszukując np wodą
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 08:23   #4460
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pytalam o to pediatre (Kuba codziennie budzi sie z plama pod glowka).
Najpierw podwyzszyla dawke wit.d, a i tak sie pocil. Stwierdzila, ze ciemiaczko powoli zarasta, wiec ta potliwosc to nic groznego - goraco mu i tyle.

Kolejna noc z pobudka co 1,5h
Ale Kub sie budzi, pociumka chwile i kima.
Chyba goraco mu i pic sie chce...

Poza tym ma chyba zegarek w d*pce, bo od kilku dni kreci sie w lozeczku rowno o 1:40
Potem wali nogami w przewijak i to go budzi...
ale jak?
mój jak jest gorąco a śpi to nogami wali w materac ale tak mocno, że można się obudzić
Stary 2013-06-22, 08:25   #4461
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
i
kurcze nie wiem, ale w te upały to chyba nic nadzwyczajnego
Wojtek sie poci bardzo, Ewa na szczescie nie
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 08:39   #4462
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ale jak?
mój jak jest gorąco a śpi to nogami wali w materac ale tak mocno, że można się obudzić
Przeciaga sie, podnosi wysoko nozki, bach w przewijak (od dolu) i bach w materac.

Wiem o czym mowisz - jak spi na lozku tez tak robi

Stary 2013-06-22, 08:40   #4463
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej.
ja pierdziu, 11 stron do nadrobienia, dzieks!
za nami masakeros noc. po poludniu maly zaczal marudzc, jakis taki rozpalony, zmierylam temp - 37.0. niby ok ale on ma przewaznie 36.1 wiec to juz duzo jak na niego, w najgorszym momencie mial 37.5 juz chcialam mu podac ibuma ale czekalam, mierzylam i tak w kolko. nie spal w nocy 3 godz, padam. potem zasnal ale budzilo go doslownie wszystko, najmniejszy dzwiek... nie wiem o co kaman, zeby? przewialoo go wczoraj czy jak ajdontnol

Aha, i dzis moj Kubus konczy 6 miesiecy!

spylam do mojego jeczydla...
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
tak dzisiaj zrobiłam, ale rolety mamy tylko na dole, wiec na górze od dachu i tak się grzeje. MASAKRA.

laurko, nie spie w sypialni bo tam sie żyć nie da, no ewentualnie od 5 do 7 rano jak sie w nocy wychłodzi, ale w dzien jest afryka i wszystkie inne ciepłe kraje świata razem wzięte
znieślismy łózeczko na dół do pokoju dziennego i spie tutaj z Julką, bo chociaż troche wieczorem sie robi lżej.. tż tam sie w tej saunie kisi
hmmm kisi ogóra
Biedny ogór Nie wiem jak on tam spał, współczuję temperatur.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Niemożliwa jest

Cytat:
Pstryniu, pol roczku, ja pierdziu!!! KIEDY to zlecialo???!!! Az sie wzruszylam..... Takie nasze dzieciaczki duze.... A jeszcze niedawno psioczylas na sklep myszka

Maz przyniosl mi swieze sniadanko przed wyjsciem do pracy <3 kochany moj.... Powiem wam, ze wczoraj i dzisiaj obylo sie bez pretensji, klotni, dogryzania jeszcze tylko cholerna przeprowadzka i wsio

No i musze pochwalic mojego menza i tescia booooo zrobili mi w przedpokoju zabudowana szafe - sami!!! A M.powiedzial, ze to bedzie garderoba na moje buty! I sami przepiekne przesuwne drzwi do sypialni zrobili i zabudowana spizarke w kuchni <3 widzialam na zdjeciach tylko, ale musi wygladac przepieknie.....

No to super

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Zapomniałam że wczoraj było szczepionko i morfo. W odróżnieniu od poprzedniego szczepienia kiedy to darła się jak opętana od momentu wejścia do gabinetu teraz jej się bardzo spodobało, tylko przy wkłuciu miałknęła ale szybko się uspokoiła. A pobrania krwi to w ogóle nie zarejestrowała. Tyle że u nas z palca. Ja cała zestresowana ją trzymam i czekam na histerię, w pewnym momencie popatrzyłam w dół a tam już pół tej rurki krwi. A młoda na luzaka misie na półkach ogląda. Mamy 62 cm i 6050 g czyli chyba najmniej na wątku? Co ciekawe ona jest strasznie nabita, jak lekarka zdjęła pampersa to była w szoku że waga niezbyt duża a wałeczki jak talala Nogi serdelkowate, ręce też, brzuch nabity, chyba ma cienkie kości

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Laaaady w strasznej tajemnicy to mt szykujesz Nie mówię żebyś zdradzała wzory ale napisz coś jak to zamawianie wygląda od strony technicznej Fajna ta dziewczyna która szyje?
Dzielna dziewczynnka!

Cytat:
zastanawiam się jak to robię, może jestem cybermamą?

nie za długo?

tak, ale właśnie mnie poinformował,że będzie w nocy;(

Dziewczyny nie życzę nikomu tego co przeżywam przez ten tydzień z Blanką. Jak tylko nie spi to ciągle płacze! Nie potrafię Jej uspokoić Tak ściska rączki jak do modlitwy i wspina się na nóżkach. I tak bardzo płacze.. Nie życzę nikomu!!
Biedna Blaneczka! Oby jak najszybciej te cholerne szelki można było zdjąć!

Nadrabiam dopiero, ma któraś fotelik Maxi-Cosi CITI SPS? Może być niebezpieczny! http://finanse.wp.pl/kat,104124,titl...0d00&_ticrsn=3
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:15   #4464
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Mąż wrócił o 3, miał problem że się czepiam i to :banghead:

Wiecie co teraz zrobiłam, nakarmilam małą, obudziłam go i jadę do labo sobie badania zrobić. A on z nią został, mam nadzieję, że Zuzia to przeżyje.

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:24   #4465
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziewczyny, macie jakies sprawdzone biura podrozy?

Stary 2013-06-22, 09:25   #4466
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

JA! ale jeszcze karmie :/
Ja jestem wyłącznie kp - i piję koktajl i jem truskawki. Nie widzę przeszkód? Oczywiście najpierw spróbowałam małą ilość - małej nic nie jest to jem normalnie.

Cześć wszystkim
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:31   #4467
onaella
Zakorzenienie

Bokeh zdjęcie w klubie, ale takie chyba Ci nie wiele pomoże. Zapomniałam, że zostawiłam je w Pl, a takie miałam tylko na tel.

Dziewczyny dziś podaję Małemu pierwszy raz marchewkę i mam stresa jak nie wiem

przecież jak zobaczę jakąkolwiek krosteczkę po niej to chyba zwariuję

14.08.2010
baby
Stary 2013-06-22, 09:36   #4468
litllesweetangel
Lurker ;)

Obczajam te nosidla i zakochalam sie. Madame Googoo robi przepiekne nosidla! Ale ta cena... w sumie sie nie dziwie, wygladaja na perfekcyjnie wykonczone.

Ogolem dzien dobry

Onaella moja miala krostki po marchewce( a moze to potowki?), najlepsze ze ja tez jestem cala w kropkach.

TZ rano skonczyl po krem i tabletki na te alergie, mam nadzieje, ze zejdzie miare szybko...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:38   #4469
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem wyłącznie kp - i piję koktajl i jem truskawki. Nie widzę przeszkód? Oczywiście najpierw spróbowałam małą ilość - małej nic nie jest to jem normalnie.

Cześć wszystkim
ja tak samo, co wiecej, wczoraj dalam Amelce poolizac truskawke haaha jak fajnie sie krzywila
a dzis bedzie jadla groszek albo brokula)

Wczoraj byla wazona, wreszcie przybiera! wazy 6900
dobra spadam robic liste zakupów, ugotowac męzowi gulasz meksykanski i co? oczywiscie sie uczyc;/
buziaki

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:40   #4470
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Onaella moja miala krostki po marchewce( a moze to potowki?), najlepsze ze ja tez jestem cala w kropkach.
oooo matko kochana

nawet nie strasz

a powiedz mi, ile tego słoiczka na pierwszy raz dawałaś?
i marchewkę podgrzewam, tak?

14.08.2010
baby
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości