|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
chyba tak, i faktycznie taki wasik czerwono-brazowy mam
|
|
|
|
#392 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- przebarwienia w większości schodzą po porodzie, ale nie jest to regułą, mi jedna plamka została, przyjaciółka ma całą twarz w plamkach a minęło już rok od porodu
|
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
ide dziewczynki,moze mi sie humor poprawi troche..
zagladnę pozniej
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
teso: ato ciekawe... hm.. pewnie zależy jak Ci się Mały ustawia... ale zaintrygowało mnie to
![]() o wiem co miałam Cię zapytać - pisałaś którego razu że wreszice jakiś pozew pojechałaś złożyć.. na sąsiada?
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Ja tez dostalam plam na twarzy, ale wkurza mnie to niesamowicie! Na taka bardzo zmeczona wygladam a nie jestem!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
Iwona, i jak sie czujesz dzisiaj?? Ja wlasnie mialam cos podobnego wczoraj, uscisk jakby glowka na sam dol + bole, tylko ze ja mam jeszcze 1,5 m-ca minimum do porodu.
Roxi, a Ty jak? Kallisto, co za nerwy? Juz lepiej? Ghia, za egzaminMalinka, daj sobie i Milence czas na przystosowanie sie, nie kazde dziecko odrazu lapie pieknie za cyca Perse, gratuluje przespanej nocy i obys jak najszybciej zobaczyla syneczka, bo nie wyobrazam jak musisz za nim tesknic ![]() Elaine, za imprezke, dobrze ze jednak sie tam wybralas ![]() I nie jestes sama z tym lenistwem, ja tez nic nie robie i zwalam to na przepracowanie, ciekawa jestem jak to bedzie na L4 ![]() za 39tcMargosia, jakie szczescie, ze mialas tego dnia ktg, bo urodzilabys w domu na pewno Na przykladzie Twoim i Oliath stwierdzam, ze im wieksza aktywnosc tuz przed porodem, tym latwiejszy porod A kolejny wniosek to taki, ze lepiej klamac aby nie byc olewanym w szpitalu A najwazniejsze w tym wszystkim chyba jest to aby mysli kierowac na inny tor, to nieco rozluznia atmosfere, ciekawe jak to bedzie w mojej praktyce ![]() Podziwiam Cie za stoicki spokoj w trakcie calego porodu i fajnie, ze tak dzielnie podeszlas do wszystkiego. Gratuluje i ciesze sie razem z Wami, ze Piotrus jest juz z Wami ![]() Misiaczka, za 33tcI lozeczko przeciez moze sie wietrzyc zlozone, czy tez sie myle? ![]() Kathe, takze i za Twoj egzamin. Podziwiam te studiujace Ja juz teraz pewnie nie dalabym rady!Fiazo, ja ostatnio tez rozdrazniona i wszystko mi przeszkadza. Nawet jak TZ chce mnie przytulic jakos mnie to drazni... Mam nadzieje, ze dzis stopy juz lepiej Mela, jak fajnie, ze objawy Oliath juz mijaja ![]() A Tobie zycze udanego imprezowania na ognisku ![]() Dotka, brawa i dla Ciebie za 38tc Idzia, za wozek, bardzo fajny
|
#397 |
|
Zadomowienie
|
dotka – gin w sumie chyba wie co mówi więc na dniach oczekujemy kolejnego maluszka
mój jak to wczoraj stwierdził już nie może się doczekac zobaczymy jak długo wytrzyma idzia111 - za pazurki, ja też w końcu musze się wziąć Az swoje ale to może jutro bo dzisiaj podczas sprzątanie jeszcze pozadzieram z każdej strony a brzusioi super pępek ![]() ona8686 – kolejny porodzik ?magolina – ja dzisiaj też tak sprzątam , poodkurzałam cały domek i umyłam podłogi na piętrze , teraz czeka mnie parter , później łazienka a kurze zostawie chyba Tatowi chociaż dzisiaj po pracy w takim upale pewnie będzie padniety…...sprzątania ciąg dalszy
|
|
|
|
#398 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pisałam już wcześniej o pozwie, nie, nie na sąsiada ale na sklep internetowy który od dwóch lat jest nam winny kasę ruszył znów proces przeciwko właścicielce sklepu, ale ja muszę wystąpić z pozwem cywilnym.. i nie sądzę w sumie że pomoże mi to odzyskać kasę której zostało jeszcze 2500 + odsetki, ale o to żeby babkę uwalić! Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-06-22 o 11:17 |
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
ja to mam takie przebarwienia z przed ciąży, tylko je eliminowałam, a teraz pomimo smarowania znowu wylazły ale to jakiś czas temu
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41438003] przebarwienia w większości schodzą po porodzie, ale nie jest to regułą, mi jedna plamka została, przyjaciółka ma całą twarz w plamkach a minęło już rok od porodu [/QUOTE]też słyszałam kiedyś od kosmetyczki, że pani po ciązy przychodziła, żeby sie ich pozbyć, bo same nie znikły. |
|
|
|
#400 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No co Ty, masz tez takie skurcze ![]() A w ogole to już się wczoraj miałam pytać, Tobie już zdjęli tego pessara czy jeszcze masz?? jeżeli pisałaś, to sory ale mi w tym spamie umknęło ![]() Cytat:
![]() Ja znów pepsi niet za bardzo, tylko colunię jak już coś ![]() Dobra teraz idę myć umywalkę
|
||
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamuski i bobaski zarowno te w brzuszkach jak i te na swiecie
U nas dzisiaj pochmurno, chlodno i wietrznie, ale mi odpowiada taki stan rzeczy Musze w koncu posprzatac bo wczoraj Tz mi nie pozwolil ze wzgledu na to, ze duzo chodzilam, a polozna kazala odpoczywac. No, ale dzisiaj byc moze wpadna do nas znajomi wiec chociaz trzeba stwarzac pozory, ze mieszkanie wysprzatane na blysk, ciasto upieczone itp itd ![]() Wozeczek bardzo ladny, przepraszam, nie pamietam czyj, a nic sobie nie pocytowalam podczas nadrabiania Idzia brzuszek super duzy i sliczny A paznokci zazdroszcze! Ja nie umiem sobie ladnie zrobic i zawsze musze biec do salonu jak jest jakas wieksza okazja, a na codzien laze w krzywulcach podpilowanych samodzielnie![]() Dotka to juz na dniach bedzie porodzik i kolejny wizazowy maluszek ![]() Perse mam nadzieje, ze tulisz juz Arturka Domi zeby na rozdaniu swiadectw akcja sie nie rozkrecila A tak powaznie, jesli urodzisz przed koncem roku szkolnego to pewnie dzieciaki beda zachwycone, ze moga zobaczyc niunieCo do chodzenia bez stanika, ja ostatnio coraz czesciej sobie pozwalam. Po prostu jest mi wygodnie, a jak chodze caly dzien w staniku to czasem wieczorem mam obolale sutki W Dk ogolnie panuje moda na chodzenie bez stanika. Nawet stare babcie z (przepraszam za wyrazenie) obwislymi cycami chodza sobie na luzaka (jak to mowi Tz) i wcale sie nie krepuja... To samo na plazy. Wiekszosc opala sie bez stanikow i nikt nie zwraca na to wiekszej uwagi. Matki paraduja z golymi cycami przy swoich dzieciach itp. Grube, chude, obwisle, wielkie, malutkie- wszystkie wystawione na slonce Aha i super opis porodu!!! Czekam na wiecej takich przyjemnych opisow ![]() Ale glowa mnie dzis nawala od samego rana
Synek Nie opuszcze az do smierci Aparatka :gora: 09. 2011 dol: 01. 2012 Dietkuje!!! Edytowane przez Marionette18 Czas edycji: 2013-06-22 o 11:19 |
|
|
|
#402 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Dotka- to
zeby dzisiaj lub jutro był porodzik ![]() Idzia- fajny brzuuuuszek ![]() A mój Tż wczoraj powiedział, ze w nastepny piatek on idzie do byłej pracy do kolegów na popijawę.. powiedziałam żeby sobie to z głowy wybił, bo ja nie mam zamiaru jechać taxi, a po drugie moja mama bedzie w paryzu akurat, wiec tez jak cos nie bede mogła po nią zadzwonić.. Chłopy za grosz nie mają wyobraźni, będę pod koniec 37 tygodnia, a on na popijawy ma zamiar chodzić
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie sie tam w sumie przestało spieszyć. Chociaż bole mnie meczą, w nocy taki mnie obudził. Zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
ale juz w środę sie go pozbędę W sumie to czuje sie z nim bezpiecznie, bo wiem, że najpierw musi wylecieć on a potem dziecko ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
bo bez to ja nie wyjdę. Za to pod domu to mogę latać, bo tak najwygodniej.
|
|||
|
|
|
#405 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak teraz zadzwonisz to zapiszą Cię na przyszły tydzień Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41436806] Margosia - fajnie się czyta opis porodu będą cudowne wspomnienia ![]() a sprzątanie łazienki podczas skurczów identycznie jak u mnie, tylko ja po lewatywie i w trakcie krzyżowych [/QUOTE] Na krzyżowych chyba jednak nie byłabym takim hardcorem Dokładnie jak pisze Skylie ;p Staram się na razie budzić go co te 3 godziny jak w szpitalu kazali, bo jeszcze nie zaczął tyć Zobaczymy w poniedziałek czy tyje to przestane go budzićA propos budzenia to wiecie... Idę sobie
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
teso: też uważam, że nie powinno się odpuszczać w takich sytuacjach, i to już nie o kasę chodzi (chociaż tutaj niemała kwota widzę), ale o zasady! 3mam kciuki, żeby jednak coś to dało!
magolinka: trochę dziwi mnie, że nie zadbali bardziej o osoby, które nie jedzą mięsa, bo u nas w centrali naprawdę sporo takich ale ogólnie nie głodowałam![]() Jakierka: a ile jeszcze do l4 Ci zostaje? czy u was to od razu macierzyński będzie? oprócz takiego codziennego ogarniania to po prostu mi już za dużo nei zostało do zrobienia - okna jeszcze i poprać firanki i może jakis mały karton z dokumentami, a tak już szafki wszystko sprzatnięte, uporzadkowane ciuchy, na Małego też już wszystko czeka... nawet ostatnio ten bujaczek złożyłam![]() jutro rodzice nas odwiedzą i przywiozą świeżego wędzonego węgorza!! Mniaaaaam... mają możliwość załatwienia takich rybek i od kwietnia się zapowiadaliśmy, że jak się pojawią sensowne węgorze (bo wychudzone po zimie były) to chcemy!!
|
#407 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41436031]A ją przespalam noc, byłam taka wykończona. Dostaje leki i w sumie nic nie boli, teraz już tylko czekam, aż mnie postawią i pójdę do Małego. Potem też Wam opisze, jak wygląda cc, dla tych, które mają ją planowo nie bójcie sie, wszystko jest do przejścia. Ją jestem sama histeryczka, ale tym razem nic nie było mi straszne, byłam skupiona tylko na Małym. Poród sn jest 100 razy lepszy, ale przy cc też wielkiej tragedii nie ma.
[/QUOTE] Dzisiaj zobaczysz synusia.. za przespaną noc![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia: czyli Glutek śpi i budzić go musicie.. jak zacznie tyć to masz zamiar przestać karmić co 3 godziny?
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
No jak nie tuszy nic powiedzmy do wtorku to zapisze sie na ktg
)margos ja i tak z tych co sobie najlepiej vos umieja zrobic wiev i tak pewnie bym ogarnela ta lazienke hahh )ktoras mowila o sexiku z tz..gdzie by moj chcial jak mala ma tak glowe nisko ze tylko po czole by ja bil hahhahha )---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Margos a kiedy planujesz pierwszy spacer z Piotrusiem? |
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę się przywitać wreszcie..dzień dobry
![]() Pochwalę się od razu, że w nocy (właściwie chyba nad ranem) bratowa mojego męża urodziła córeczkę 49cm i 3,020kg, więc kruszynka,mimo że urodziła się w terminie W nocy dobrze spałam mniej więcej do godz 4.30..Później zbudziły mnie siki, a o 5 telefon męża.. jego mama dzwoniła z informacją, że została babcią.. i od wtedy rzucałam się, było mi duszo, gorąco..głowa bolała z niewyspania.. ze 2 razy jeszcze sikać wstawałam.. też tak macie, że jak ciśnie pęcherz i leżycie, to takie nieprzyjemne kłucia/skurcze macie? zwłaszcza przy zmianie pozycji? Wstaliśmy o 9 w końcu, poszłam się schłodzić pod prysznic, śniadanko zjedliśmy i zaraz zabieramy się za sprzątanie, bo popołudniu jedziemy na 2 tyg urlop na drugi koniec miasta do mieszkania rodziców..kocura pilnować Musimy się spakować, zakupy zrobić..ciężki dzień przede mną..wczoraj tylko do rodziców pojechaliśmy, parę kroków przeszłam i czułam się jak słoń, wieloryb i pingwin w jednym, jeszcze te stopy kilofy... aż się popłakałam wieczorem, że tak mi źle i ciężko
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-06-22 o 11:48 |
|
|
|
#411 | |||
|
Zadomowienie
|
Jeszcze tylko do 2.07 pracuje. Wiem, musze odpoczywac, bo pracuje fizycznie i nie zawsze mam lajtowe dni (wczoraj nieco sie przepracowalam), do tego dojezdzam do innego miasta autobusem. Ale juz niedlugo, praktycznie tylko tydzien
![]() Cytat:
![]() Lachryma, ja tez jestem z Poznania, spedzilam tam ostatnich 8 lat zanim wyjechalam do UK Mam nadzieje Noc Kupaly byla przepiekna i wypowiedzialas kolejne zyczenie!! ![]() Cytat:
za wizyte, fajnie, ze wszystko ok ![]() Cytat:
A dla TZ , jakos niepowaznie sie zachowuje, przeciez prawie rodzisz.Idzia, piekny brzuszek i sliczne paznokcie!!!
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41438072]noo z pępkiem to pewnie zależy od ułożenia małego... teraz mam płaski, ale wypiłam kawę więc jak zacznie się ruszać to mi go wywali
pisałam już wcześniej o pozwie, nie, nie na sąsiada ale na sklep internetowy który od dwóch lat jest nam winny kasę ruszył znów proces przeciwko właścicielce sklepu, ale ja muszę wystąpić z pozwem cywilnym.. i nie sądzę w sumie że pomoże mi to odzyskać kasę której zostało jeszcze 2500 + odsetki, ale o to żeby babkę uwalić![/QUOTE] jaki sklep? napisz, żebyśmy same kiedys tam zakupów nie zrobiły przypad, kiem. Współczuję przeprawy w sądzie |
|
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla bratowejJak ciśnie mnie pęcherz to mam nieprzyjemny ból w podbrzuszu. I fajne 'wakacje' chociaz zmienicie otoczenie
|
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
jakierka- życzenia wypowiedziane
dotka- już niedługo coraz bliżej i wytłumaczyć tżtowi, żeby sobie odpuścił większe picie w ciągu najbliższych dni/tygodni. mój mąż był 3 dni temu na jakimś spotkaniu firmowym i jechał samochodem, bo stwierdził, że i tak pić nie będzie w razie w.idzia- za paznokcieteso- mimo tej kwoty, uważam, że dobrze robicie. chodzi o zasady!
|
#415 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla bratowej.No i udanego urlopu ![]() Cytat:
a co dopiero jak miałabym pracować fizycznie i jeszcze autobusem dojeżdżać. choć pewnie jak się tak człowiek od poczatku ciązy wdroży to nie jest aż tak męczące, ale jednak z brzucholkiem na tym etapie ciąży pracować fizycznie to dla mnie wyczyn
|
||
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan- ja mam takie nieprzyjemne kłucia, zwłaszcza jak pęcherz jest pełen. do tego jeszcze mała zaczyna się tam wiercić na dole, to już w ogóle kosmos
![]() ona- ja ostatnio zauważyłam parę przebarwień na policzkach malutkie delikatnie brązowe plamki jak piegi. mam nadzieję, że zejdą z czasem. jak nie, idę na początku do dermatologa, ewentualnie kosmetyczka. kasa, kasa, kasa, ile ja wydam na siebie po tej ciąży żeby doprowadzić swoje ciało do używalności ![]() poza tym dostałam zaproszenie na dni vipa do sephory i już się cieszę i wymyślam sobie nowe potrzeby
|
#418 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Akurat co do picia ja jestem spokojna za swojego, bo w ogole nie pije nigdy (poza koniakiem do kawy jakis raz na miesiac-dwa); ale wyobrazni i wspolczucia to mu zdecydowanie brakuje Cytat:
Od 3.07 ide na urlop (mam 21 niewykorzystanych dni), a od 01.08 na macierzynski (w UK macierzynski sie zaczyna od kiedy Ty sobie wybierasz, a nie od narodzin dziecka, chyba ze urodzisz wczesniej). Co do jedzenia, ja akurat jestem zadowolona, ze w UK pod tym wzgledem sa juz przygotowani na osoby z rozna dieta. Ja pracuje w centrum biznesowo-konferencyjnym, w ktorym mamy czesto konferencje z bufetem, mamy tez restauracje swoja i zawsze jest spory wybor dla osob nie jedzacych miesa ![]() Dzoan, gratulacje dla bratowej TZta i zycze Wam udanego urlopowania!!
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Dzien dobry
![]() Nie nadrobilam wszystkiego i raczej nie dam rady ale widzialam ze pytalyscie kiedy wychodze ze szpitala. Wychodze po 3 dobach od porodu jesli wszystko bedzie ok wiec wypada ze w poniedzialek powinnam wyjsc ![]() Co do porodu to ja tez mialam tak jak Margos bole krzyzowe nie zycze nikomu ale wszystko da sie przezyc. A rodzilam bez znieczulenia jakiegokolwiek. Wiec nie bojcie sie. Skoro ja sobie poradzilam to i wy dacie rade.Dzisiaj polozne sprawdzily moje brodawki i stwierdzily ze sa zbyt wklesle wiec kazaly kupic kapturki na brodawki. Maz juz zakupil i dzis jak mala bedzie wolala jesc to beda mnie uczyc jak ja nakarmic za pomoca tych kapturkow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41438003]a mój pępek każdego dnia jest inny.. raz wystający, raz płaski
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- przebarwienia w większości schodzą po porodzie, ale nie jest to regułą, mi jedna plamka została, przyjaciółka ma całą twarz w plamkach a minęło już rok od porodu [/QUOTE]jejkus nie strasz mnie ja nie chce miec takiego wąsa pod nosem Zuzia- wychodz, siooo!!! Cytat:
)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

zagladnę pozniej

za egzamin
i zwalam to na przepracowanie, ciekawa jestem jak to bedzie na L4 

Ja juz teraz pewnie nie dalabym rady!