Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-24, 10:27   #3481
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cześć dziewczyny Witam się w ostatnim tygodniu pracy przed błogim lenistwem
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A to pogoda u mnie na następnych parę dni
http://www.weather.com/weather/5-day...+GMXX3378:1:GM
OMG - strasznei zimno
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
hej wam

podczytuje was troszkę, ale nie mogę nadrobić i mam tym samym zaległości 30 stron ale to wszystko przez to, że mam mnóstwo nauki na obrone która jest już w środę mam strasznego nerwa a nie powinnam się stresować dla dzidziusia ale ja zawsze byłam nerwus i mnie wszystko zawsze tak stresuje czy egzamin czy cokolwiek...mam nadzieje ze się tego wszystkiego naucze bo inaczej się chyba nie obronie
:/ jak to moja siostra mówi musze mega wypchać brzuch i wejść do komisji heh...

uciekam sprzątać i jeszcze troszkę was nadrobić a reszta później buziaki ;*
Trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Hoho ladnie i pepek Ci nie wyskoczyl...mnie wkurza ten moj wystajacy
A mi się podobają wystające u ciężarnych i sama jestem ciekawa, czy będę taki mieć

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:28   #3482
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam się po intensywnym weekendzie Brat w sobotę pytał czy chcę wózek po jego dzieciach - maxi cosi mure. Za cały zestaw z fotelikiem płacili swego czasu 3000, mi może oddać za darmo Gondola jest w świetnym stanie, spacerówka troszkę podniszczona (ale pewnie i tak szybko przesiądę się na parasolkę) no i z fotelika można zdjąć materiał do wyprania więc będzie ok Fajnie, bo zakup wózka spędzał mi sen z powiek, a tak chyba skorzystam Łóżeczko (użyte dosłownie kilka razy) wraz z materacem też dostanę, dali mi też leżaczek bujaczek, ubranek już mam całą masę w ogóle nie zniszczonych, także generalnie będę musiała kupić podstawowe akcesoria higieniczne i wyprawka z głowy Ale się cieszę
Suuuper
Stary 2013-06-24, 10:28   #3483
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Dirty tak jasna co do przeprowadzki to w sierpniu bede juz w 34 tyg wiec powinno byc spoko...zreszta ja to musze tylko ciuchy i inne rzeczy popakowac a potem troche posprzatac i rozpakowac a dzwiganie to niestety moj tz tyle dobrze ze bedzie caly miesiac na przeprowadzke, a ruch chyba w tych ostatnich tyg jest nawet wskazany wiec mam nadzieje ze dzieki temu porod szybko pojdzie bedzie na pewno sporo roboty ale damy rade :P
pewnie,że dacie radę

cześć pszczoua, ale ci się udało z tymi podarunkami, nie odbije się na waszym portfelu jakoś masakrycznie wypraweczka
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:32   #3484
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Kaśka hahaha Mój tż wczoraj wyjął sobie trzy kleszcze bo z pracy przyniósł. Potem oglądał mnie czy nic na mnie nie przeszło a że na plecach mam chyba z tysiąc pieprzyków to stwierdził, że już go oczy bolą i każdy pieprzyk już mu na kleszcza wygląda a potem wchodzę i takie rzeczy na forum nie martw się nie jesteś sama ze swoim budyniem
ja się tam nie martwię przynajmniej jest wesoło
Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie odnosnie znieczulenia ile sie w Polsce za nie placi, bo chyba nie daja na zyczenie?
u nas się nie płaci i jest na życzenie
Cytat:
Orientuje sie ktos czy ta gondola Elea Maxi-Cosi Walnut Brown ( MaxiCosi pasuje do maxi cosi mura 4?

Cytat:
kaska super z tym kleszczem

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Kaśka ale miałam ubaw z rana Też jestem panikara .

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Dobre! ja też raz ubzdurałam sobie kleszcza pod kolanem i nawet zaczęłam go dłubać kapnęłam się, że to pieprzyk, ale później bałam się, że coś mi z tego złośliwego się zrobi ale na szczęście było to dawno i pieprzyk wygląda zwyczajnie. Niektóre pieprzyki są bardzo podobne do kleszczy, ale nie mają nóżek
no ja nigdy na żywo nie widziałam kleszcza

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Kaśka - ty malutki kleszczyku - podkreślę to jestem taka sama panikara, dlatego doskonale Cię rozumiem i popieram

Cytat:
Hurrra dzwonila pani ze dostalismy to mieszkanie takze w sierpniu sie przeprowadzamy....rany ile czeka nas wydatkow i roboty...ale przynajmniej zima moze bedzie ciepla i nie bede musiala targac wozka na 2 pietro bo tam jest winda
graty
Cytat:
Witam się po intensywnym weekendzie Brat w sobotę pytał czy chcę wózek po jego dzieciach - maxi cosi mure. Za cały zestaw z fotelikiem płacili swego czasu 3000, mi może oddać za darmo
bierz! mury są fajne i jeszcze za free

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:43   #3485
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
eee kwestia przyzwyczajenia...ja jak przyjechalam 1 raz do tz to zrobilam liste zakupow a potem jak poszlam do sklepu to prawie makaronu nie kupilam bo mi sie drogi wydawal ale prawda jest taka ze nieznajac sie weszlismy to jednego z drozszych sklepow...teraz nauczylam sie robic zakupy w lidlu i srednio tak z 50 euro na tydzien idzie, ale wtedy wyjezdzam z pelnym wozkiem a w pl to czasem mialam g w koszyku a i tak ponad 100 zl szlo...no a reszte zakupow jak czegos w lidlu nie ma lub gdzie indziej jest lepsze to kupuje w innych sklepach i szczerze to jakos strasznie nie patrze na ceny

z poczatku jest ciezko bo sie przelicza i pewnie macie tez sporo wydatkow zeby sie urzadzic ale potem jest fajne uczucie ze wlasciwie mozesz sobie kupic prawie wszystko i nie musisz sie martwic ze nie bedzie co jesc...

No fakt.Moze trzeba się przyzwyczaić.Chociaż biorąc pod uwagę stosunek zarobków do cen to i tak życie tu jest tańsze niż w PL.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Ok spadam do swojego sprzątać. Totalnie nie wiem od czego zacząć...po pracy mąż będzie robił te najcięższe rzeczy typu mycie podłóg,lamp itp.
Ile ja mam sprzątania, masakra.Chce chociaż sypialnię zrobić,bo przez okna prawie nic nie widać, ale chyba się wstrzymam, aż sie trochę ociepli.No i nie mogę za bardzo zapieprzać bo nie mam ubezpieczenia jeszcze, więc w razie jakis ciążowych atrakcji musialabym słonp placić

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Witam się po intensywnym weekendzie Brat w sobotę pytał czy chcę wózek po jego dzieciach - maxi cosi mure. Za cały zestaw z fotelikiem płacili swego czasu 3000, mi może oddać za darmo Gondola jest w świetnym stanie, spacerówka troszkę podniszczona (ale pewnie i tak szybko przesiądę się na parasolkę)
W najgorszym wypadku dokupisz sobie górę dol spacerówki.

Ja z parasolką mam masakrę, nigdy więcej.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Słońca zaczyna wychodzić i już prawie 15 stopni

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-06-24 o 10:50
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 11:18   #3486
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Mam jeszcze pytanie odnosnie znieczulenia ile sie w Polsce za nie placi, bo chyba nie daja na zyczenie?
Teoria głosi, że:
jest za darmo, ale tylko z zalecenia lekarza, nie na żądanie

Praktyka:
zależy od szpitala, w jednym zapłacisz 200 zł i masz na żądanie, w innym 700 zł i też masz W innym powiedzą, że nie można na żądanie, a lekarze nie dają, bo nie ma anestezjologów. W innym jeszcze inaczej.

Ja będę rodzić w szpitalu, gdzie jest za darmo i jak kobieta chce, to dostaje
Także musisz się dowiedzieć, jak jest w tym, w którym Ty chcesz rodzić

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
matall ja też się nie umiem gniewać ale trza być twardym nie miętkim
Ja umiem się gniewać, ale krótko
Nie umiem na dłuższą metę

Cytat:
Jak leżeliśmy z mężem w łóżku to stękaliśmy,że nas plecy bolą. Ja mu mówię,że on jest taki bieeedny, bo się napracował i go bolą. On do mnie,że ja też jestem taaaakaaa biedna. Ja na to zdziwiona,że przecież ja nic nie robiłam, a on na to "Jak to?Robisz bardzo dużo dla nas wszystkich już od 7 miesięcy. I to jest najważniejsze ze wszystkiego". I jak go nie kochać?
No pewnie się nie da

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
trzymajcie kciuki za mój pobyt szpitalny, ja się niebawem zbieram...
jeśli opanuję swojego phona to zerknę z wyrka szpitalnego

Cytat:
A u mnie 15 stopni
U mnie 26 w cieniu

Heh, wstałam o 9, zawiozłam młodego do KM, zrobiłam zakupy, umyłam się i zaraz już muszę wychodzić do lekarza.
Trzymajcie kciuki, bo brzuch znów twardnieje Mam nadzieję, że to nadal tylko twardnienie albo skurcze B-H, a nie coś poważnego

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 11:24   #3487
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Maharet wstrzymaj sie z tymi porzadkami...okno nie zajac nie ucieknie albo zaangazuj tzta do mycia po pracy tak jak piszesz jakby cos sie tfu tfu dzialo to lipa bez ubezpieczenia...

Ja stwierdzilam ze w nowym mieszkaniu na dzien dobry malujemy kuchnie i wstawiamy meble, chce ogarnac lazienke czyli kupic jakas wykladzine na podloge (bo o ile cala lazienka w nowych kaflach to na podloge pozydzili i jest stara brzydka wykladzina a to nie nasze mieszkanie wiec w kafle nie bedziemy inwestowac...) nowa deske na sraczyk, nowa szczotke do wc nio i nowe lustro i poleczki ale to ew. moze poczekac...a do reszty pokoi wstawiamy graty i bedziemy sobie pomalu robic...jest o tyle spoko ze mieszkanie w zasadzie nie wymaga remontu ale styl tapet na scianach mi nie odpowiada wiec po malu bedziemy robic po swojemu niemniej jednak okna jak brudne by nie byly po urodzeniu Bartka haha
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 11:26   #3488
kaska87
Zakorzenienie

u nas 18 stopni

Stary 2013-06-24, 11:34   #3489
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po intensywnym weekendzie Brat w sobotę pytał czy chcę wózek po jego dzieciach - maxi cosi mure. Za cały zestaw z fotelikiem płacili swego czasu 3000, mi może oddać za darmo Gondola jest w świetnym stanie, spacerówka troszkę podniszczona (ale pewnie i tak szybko przesiądę się na parasolkę) no i z fotelika można zdjąć materiał do wyprania więc będzie ok Fajnie, bo zakup wózka spędzał mi sen z powiek, a tak chyba skorzystam Łóżeczko (użyte dosłownie kilka razy) wraz z materacem też dostanę, dali mi też leżaczek bujaczek, ubranek już mam całą masę w ogóle nie zniszczonych, także generalnie będę musiała kupić podstawowe akcesoria higieniczne i wyprawka z głowy Ale się cieszę
Też dostanę dużo rzeczy od brata. Zostanie mi do kupienia wanienka, stojak, kosmetyki, materac do łóżeczka.
Stary 2013-06-24, 11:35   #3490
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Maharet wstrzymaj sie z tymi porzadkami...okno nie zajac nie ucieknie albo zaangazuj tzta do mycia po pracy tak jak piszesz jakby cos sie tfu tfu dzialo to lipa bez ubezpieczenia...
No zrobie tyle na ile sie będę czuła na siłach.W najgorszym wypadku poczeka do weekendu. TZ jak wróci normalnie z pracy to coś tam pomoże, a jak ma nadgodziny to niezbyt.Ale jest tak brudno...Wszędzie kurz.
Stary 2013-06-24, 11:37   #3491
kaska87
Zakorzenienie

Matal za wizytę oby wszystko było dobrze, a nawet jak cos się dzieje to lepiej w szpitalu zostać niech poobserwują
i tak sobie myślę, że może wtedy by Twój mąż docenił ile robisz w domu, z Edzikiem, tylko właśnie synka szkoda, bo pewnie by tęsknił

Stary 2013-06-24, 11:38   #3492
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Też dostanę dużo rzeczy od brata. Zostanie mi do kupienia wanienka, stojak, kosmetyki, materac do łóżeczka.
No mi zostają tylko kosmetyki, ale to i tak na bieżąco kupuję dla Wiki
Stary 2013-06-24, 11:38   #3493
matallewar
Zakorzenienie

Heh, zbieram się powoli to tego lekarza, bo nadal siedzę z odżywką na włosach i w szlafroku
A za 30 minut muszę być w przychodni

Brzuch twardnieje, ale mała kopie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-24, 11:38   #3494
tancerka212
Zakorzenienie

siema ale mam dziś zgagę ale jak tak podczytałam was to widzę że nie jestem sama
Kaśka ty kleszczu jeden
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 11:39   #3495
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Teoria głosi, że:
jest za darmo, ale tylko z zalecenia lekarza, nie na żądanie

Praktyka:
zależy od szpitala, w jednym zapłacisz 200 zł i masz na żądanie, w innym 700 zł i też masz W innym powiedzą, że nie można na żądanie, a lekarze nie dają, bo nie ma anestezjologów. W innym jeszcze inaczej.

Ja będę rodzić w szpitalu, gdzie jest za darmo i jak kobieta chce, to dostaje
Także musisz się dowiedzieć, jak jest w tym, w którym Ty chcesz rodzić

Ja umiem się gniewać, ale krótko
Nie umiem na dłuższą metę

No pewnie się nie da

U mnie 26 w cieniu

Heh, wstałam o 9, zawiozłam młodego do KM, zrobiłam zakupy, umyłam się i zaraz już muszę wychodzić do lekarza.
Trzymajcie kciuki, bo brzuch znów twardnieje Mam nadzieję, że to nadal tylko twardnienie albo skurcze B-H, a nie coś poważnego
Stary 2013-06-24, 11:40   #3496
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Matal za wizytę oby wszystko było dobrze, a nawet jak cos się dzieje to lepiej w szpitalu zostać niech poobserwują
i tak sobie myślę, że może wtedy by Twój mąż docenił ile robisz w domu, z Edzikiem, tylko właśnie synka szkoda, bo pewnie by tęsknił
Nie no, mam nadzieję, że do szpitala nie będzie potrzeby
A Edi ma jeszcze tylko 4 dni KM, a potem ja mam się nim zajmować

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-24, 11:40   #3497
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Jak tak się popatrzę z profilu do lusterka to masakra, jaki ten brzuch wielki.Poprzednio do rodzenia chyba mniejszy miałam.
Wypróbowałam adapter do pasów.Bardzo wygodny
Stary 2013-06-24, 11:42   #3498
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
Kaśka ty kleszczu jeden

Cytat:
Nie no, mam nadzieję, że do szpitala nie będzie potrzeby
A Edi ma jeszcze tylko 4 dni KM, a potem ja mam się nim zajmować

dobra małż przyniósł pieczywko świeże, więc trzeba śniadanie zjeść w końcu

Stary 2013-06-24, 11:43   #3499
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Mi po podróży strasznie twardniał wieczorem,aż sie zaczynałam martwić, na szczęście na drugi dzień już było ok.
Powodzenia na wizycie
Stary 2013-06-24, 11:43   #3500
tancerka212
Zakorzenienie

w ogóle to śniło mi się że urodziłam moją małą córeczkę, poród był taki fajny, przyjemny a córeczka potem taaaaaka śliczna położne zawiązały jej na głowie 2 kucyki bo takie włoski miała bujne i tak się do mnie uśmiechała tylko okazało się że jak wróciliśmy do domu to że ja mam w ogóle ubranka nie poprane i wszystko nie poszykowane wcale i położyłam to biedne maleństwo na wersalce i latałam jak kot z pęcherzem całą komodę ciuchów do pralki wwaliłam bo nie miałam nawet nic upranego żeby ją przebrać w domu ze szpitalnego odzienia, otwierałam wszystkie pudełeczka z rzeczami które wcześniej już kupiłam ale nie rozpakowałam aż się zmęczyłam i obudziłam ale słodko było tulić swoją dzidziunię choćby we śnie
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 11:46   #3501
t_89
Zakorzenienie

A ja sie boje porodu, ze bedzie bolec. Na poczatku chcialam cesarke, a teraz juz sama nie wiem. Czy chce normalnie czy poprosic o cesarke ;/
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 11:49   #3502
kaska87
Zakorzenienie

t_89 ja jak miałam te skurcze łydek ostatnio to myślałam, że zejdę bo puścić nie chciały i myślę sobie- jak ja przeżyję poród

Stary 2013-06-24, 11:50   #3503
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
bierz i witamy w gronie murowiczek z fotelika można zdjąć do prania ale ze spacerówki też, mogę udzielić instrukcji bo już prałam i to i to z gondoli można wszystko ze środka wyprać a wierzch myłam gąbeczką. Jaki masz kolor?

dziewczyny jakie ja właśnie przeżyłam chwile grozy hehe
dzisiaj mają przesyłać info kto dostanie w środę zwrot podatku, bo jak nie w środę to dopiero w sierpniu lub październiku. No i wchodzę się zalogować na stronę skarbówki i doszłam do wniosku, że NIE kliknęłam WYŚLIJ jak mnie rozliczyli w kwietniu. Dzwonię do księgowej, ze łzami w oczach żeby pomogła bo będę czekać na kasę sto lat, a ona sprawdza i oczywiście jest wysłane... A tamto co ja przeczytałam to było jakieś potwierdzenie czy coś... Ile razy ja sobie już wstydu narobiłam przed tą kobietą...
teraz doszłam do wniosku że już nawet w październiku mogę dostać a sumka pokaźna...
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 11:52   #3504
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
t_89 ja jak miałam te skurcze łydek ostatnio to myślałam, że zejdę bo puścić nie chciały i myślę sobie- jak ja przeżyję poród
Znam ten bol, mnie tez kilka razy zlapalo
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 11:54   #3505
vea7
Zakorzenienie

matal, kurcze, nie łatwo się czyta o Twoich problemach... eh... też bym chciała, żebyś mogla napisać, że jest cudnie i różowo i bardzo, ale to bardzo Ci tego życzę

motylku, bardzo podobny przepis jest właśnie na KS i się na nie czaiłam od jakiegoś czasu, wiec jak mówisz, ze dobre, to zrobię w piątek

tassia, a wiesz, że Zawitkowski to nawet na warsztatach tłumaczył Faceci często gorzej znoszą ciążę, bo totalnie tracą kontrolę Boją się o partnerkę, o dziecko, a nie działają na nich te hormony, które nas uspokajają, jak czujemy kopniaki Nie czuja ruchów dziecka, więc nie do końca jest dla nich "realne", nie są w stanie wczuć się w ciało kobiety, wiec jak im mówimy, że boli, to nie wiedzą, czy już się martwić, czy to norma. Poza tym nie mogą nic, a nic zrobić, jeśli cokolwiek złego się dzieje - maja instynkt "bronić i chronić", a nie bardzo mają i wiedza jak.
Żeby było jasne, absolutnie nie tłumaczy to ich zachowania i fochów, ale jest to dosyć ciekawy punkt widzenia
Wydaje mi się, że tak i tak, bo mój kopie i jak zjem coś dobrego albo Bartek się z nim "bawi", ale też jak się za mocno na brzuchu położę
Gratuluję III Trymestru Brzuszek super
Dobrze, że pojechałaś i obejrzeli Super, że z Maluchem wszystko dobrze Teraz żeby ból odpuścił

yourAngel, dobrze napisane o związkach
Doczytałam o afirmacji

Samba, fajnie, ze projektowanie dobrze idzie. Zawsze możecie dwukolorowe zrobić
Ja mam Fagerland - czytaj "drzwi od stodoły" - ale nam zależało na takim klimacie Chciałam ewentualnie Tidaholm, ale za drogo by wyszło.
Tak z ciekawostek AGD dla Ikei robi Whirlpool
Wyrównałabym przede wszystkim wysokości szafek - lodówki i tej obok - i podziały pionowe góry i dołu - zobaczysz jak będzie Was wkurzało jak będę nierówno się zaczynały. Poza tym przerwa po lewej przy górnych szafkach nie będzie dobrze wyglądała (tam zostanie jakieś 10-15 cm prawda?) Okap musi być dokładnie nad płytą - inaczej będzie źle zbierał Pociągnęłabym tez górne szafki na calą dlugość - albo zrobiła kombinację szafki +półki. Aha, nie zapomniej o blendzie przy zmywarce i lodowce - jeśli lodówka ma się otwierać na ścianę, to będziesz potrzebowała dodatkowego paska drewna od ściany, żeby móc całkowicie otworzyć drzwiczki - one mają jeszcze uchwyt
Co do kolorów oba fajne Ten ciemny ma fakturę drewna, więc zabrudzenia powinny być na nim mniej widoczne, ale rzeczywiście jeśli kuchnia ciemna, to może przytłoczyć Jasne kuchnie kocham miłością wielką - i to jeszcze z drewnianymi blatami Niestety Bartek zawył nad praktycznością bieli w miejscu gdzie się gotuje, a je gotuję "z rozmachem", więc...
Doczytałam o reszcie mieszkania i stole - w takim układzie biała z drewnianym blatem
Gratuluję dostania mieszkania

teacherka Rozejrzę się u siebie za Krisem Co za cena To ja już wolę Allesa

ewacia, masz bardzo zdolnego męża

tancia piękne

lola, można Jest kilka ćwiczeń na nogi, które nie angażują brzucha, a mogą pomóc Genialne są ćwiczenia na piłce. Oczywiście o ile nie masz całkowitego zakazu ruchu.

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 11:54   #3506
vea7
Zakorzenienie

kaska, lepiej zrobić z siebie sierotę i panikarę, niż przeoczyć paskudztwo Ale z pieprzykiem na IP mogłabyś zrobić furorę

Natala, fajnie, że jesteś
Dobrze, że już wyleczona

nena zazdroszczę wakacji

Asiek

pszczoua, ale super się z wyprawką udało

Lenia mam jak nie wiem... tyyyle rzeczy miałam zrobić w weekend, a nie zrobiłam kompletnie nic Dzisiaj też miałam prasować, golić nogi, zabrać się wreszcie za szydełko, itp.. a chyba tylko na prasowaniu się skończy

A w ogóle tyłek i ręce mnie bolą od wczorajszego roweru. Wsiadłam po trzech miesiącach i mieliśmy tak lajtowo pojeździć - po ścieżce rowerowej koło domu, a wyszło 35 km częściowo po leśnych duktach
ale zaskoczenie totalne, bo poza zmęczeniem, nic mi nie jest (no dobra i obitym od siedzenia tyłkiem). Brzuch ani razu nie stwardniał, Młody kopie, a w czasie jazdy lekko się kotłował - chyba mu się podobało
A w ogóle pogoda była cudna, nie za gorąco, a łąki dookoła Wrocławia są o tej porze roku cudowne

Ponawiam pytanie o usztywniane rożki - po co one są?

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 11:54   #3507
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Mieliśmy porobić zdjęcia nad rzeką z okazji 30 tc, ale komary nas wygoniły.
Więc załączam zdjęcia typu "w lustrze" oto mój super-buń
Jaka chudzinka z Ciebie Brzuszek taki zgrabny

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
to nie wiesz gdzie masz pieprzyki ?
jesteś moim guru
Ja nie wiem gdzie mam. W tej ciąży wyszło mi bardzo dużo nowych I co jakiś czas zauważam nowego

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kaśka hahaha
No to historia o kleszczu który okazał się pieprzykiem to będzie hit, na pewno szybko tego nie zapomnimy i przejdziesz do historii

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
no i jestem w domu.
chcieli mnie zostawic na oddziale ale nie wyrazilam zgody. o 9 mam diabetologa na ktorego czekalam 2 tyg a cukrzyca tez wazna sprawa, zreszta jak o tym powiedzialam lekarzowi to nie protestowal wiec jest oki

dostalam fenoterol, jestem przerazona po tym co pamietam ze tu piszecie, zazylam pierwsza tabletke, boli brzuch nadal

ah szyjka 3,5cm powiedzial ze lekko skrocona.
to naprawde jest nie tak zle?

ale Maciej ma sie dobrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Teraz wypoczywaj

Cytat:
hej
ja zaraz tzn po 8 ide na miasto.
Kurcze nie czuje bardzo ruchow, wczoraj takie delikatne i teraz tez. Nie czuje takich mocnych kopniakow nie wiem czy sie martwic czy to normalne ;/

mam siostre ktora ma lumpek i bedzie mi odkladac ladne ubranka
Ja też już nie czuję takich mocnych kopniaków. Teraz to raczej Dzidziuś się wierci, bo ma dużo mniej miejsca niż wcześniej

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

chwalę się moimi zakupami
wszystko z przeceny, jest szau obecnie u nas z wyprzedażami ale to jeszcze oczywiście nie koniec, najwięcej pewnie kupię w lipcu jak będą się kończyć, wtedy najtaniej moja córka nadal nie ma żadnej sukienki ani butów ale ma już dwie tuniki i skarpetki

A na dwóch ostatnich zdjęciach porównałam sobie rozmiarówkę... obie tuniki r68 brązowa Lindex, w grochy h&m, body r68 w paski cubus, białe h&m...
Dobrze, że nie kupiłam nic na 56 z h&m a te co można dostać u nich w rozmiarze 50 ty wychodzi, że co? 46?
Super ciuszki

Cytat:
czeszko

dzis wizyta...prosze o kciuki zeby sie okazalo ze szyjka ok i wszystko inne tez i zeby lekarz panikarz nie wyslal mnie znow do szpitala

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
witajcie

przepraszam, ale nie nadrobię Waszej skrobaniny

trzymajcie kciuki za mój pobyt szpitalny, ja się niebawem zbieram...
jeśli opanuję swojego phona to zerknę z wyrka szpitalnego

Cytat:
Super Ci się okazja trafiła. Też bym brała

A ja wróciłam z zakupów i padam.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 11:55   #3508
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
A ja sie boje porodu, ze bedzie bolec. Na poczatku chcialam cesarke, a teraz juz sama nie wiem. Czy chce normalnie czy poprosic o cesarke ;/
Ja się bólu nie boję, pewnie i tak wezme znieczulenie.boję się najbardziej różnych komplikacji
Stary 2013-06-24, 11:57   #3509
bojatoja
Zakorzenienie

Kaśka to co narysowałaś wczoraj na brzuchu? Miałaś dzisiaj się pochwalić
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 11:58   #3510
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
[

Ponawiam pytanie o usztywniane rożki - po co one są?
Niby łatwiej dziecko trzymać, nie leci głowa, nie uszkodzi się kręgosłupa.
Ale normalne rożki też dają radę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości