|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013
|
|
2 | 3,85% |
| Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki |
|
7 | 13,46% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
19 | 36,54% |
| Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci |
|
8 | 15,38% |
| Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego |
|
3 | 5,77% |
| Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę |
|
3 | 5,77% |
| Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi |
|
10 | 19,23% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cześć dziewczyny
Witam się w ostatnim tygodniu pracy przed błogim lenistwem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
|
|
#3483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cześć pszczoua, ale ci się udało z tymi podarunkami, nie odbije się na waszym portfelu jakoś masakrycznie wypraweczka |
|
|
|
|
#3484 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3485 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Ja z parasolką mam masakrę, nigdy więcej. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Słońca zaczyna wychodzić i już prawie 15 stopni Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2013-06-24 o 10:50 |
|||
|
|
|
#3486 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest za darmo, ale tylko z zalecenia lekarza, nie na żądanie Praktyka: zależy od szpitala, w jednym zapłacisz 200 zł i masz na żądanie, w innym 700 zł i też masz W innym powiedzą, że nie można na żądanie, a lekarze nie dają, bo nie ma anestezjologów. W innym jeszcze inaczej. Ja będę rodzić w szpitalu, gdzie jest za darmo i jak kobieta chce, to dostaje Także musisz się dowiedzieć, jak jest w tym, w którym Ty chcesz rodzić ![]() Ja umiem się gniewać, ale krótko Nie umiem na dłuższą metę Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie 26 w cieniu ![]() Heh, wstałam o 9, zawiozłam młodego do KM, zrobiłam zakupy, umyłam się i zaraz już muszę wychodzić do lekarza. Trzymajcie kciuki, bo brzuch znów twardnieje Mam nadzieję, że to nadal tylko twardnienie albo skurcze B-H, a nie coś poważnego
|
|
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Maharet wstrzymaj sie z tymi porzadkami...okno nie zajac nie ucieknie
albo zaangazuj tzta do mycia po pracy tak jak piszesz jakby cos sie tfu tfu dzialo to lipa bez ubezpieczenia...Ja stwierdzilam ze w nowym mieszkaniu na dzien dobry malujemy kuchnie i wstawiamy meble, chce ogarnac lazienke czyli kupic jakas wykladzine na podloge (bo o ile cala lazienka w nowych kaflach to na podloge pozydzili i jest stara brzydka wykladzina a to nie nasze mieszkanie wiec w kafle nie bedziemy inwestowac...) nowa deske na sraczyk, nowa szczotke do wc nio i nowe lustro i poleczki ale to ew. moze poczekac...a do reszty pokoi wstawiamy graty i bedziemy sobie pomalu robic...jest o tyle spoko ze mieszkanie w zasadzie nie wymaga remontu ale styl tapet na scianach mi nie odpowiada wiec po malu bedziemy robic po swojemu niemniej jednak okna jak brudne by nie byly po urodzeniu Bartka haha
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
u nas 18 stopni
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też dostanę dużo rzeczy od brata. Zostanie mi do kupienia wanienka, stojak, kosmetyki, materac do łóżeczka.
|
|
#3490 |
|
BAN stały
|
No zrobie tyle na ile sie będę czuła na siłach.W najgorszym wypadku poczeka do weekendu. TZ jak wróci normalnie z pracy to coś tam pomoże, a jak ma nadgodziny to niezbyt.Ale jest tak brudno...Wszędzie kurz.
|
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Matal
za wizytę i tak sobie myślę, że może wtedy by Twój mąż docenił ile robisz w domu, z Edzikiem, tylko właśnie synka szkoda, bo pewnie by tęsknił
|
#3492 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, zbieram się powoli to tego lekarza, bo nadal siedzę z odżywką na włosach i w szlafroku
![]() A za 30 minut muszę być w przychodni ![]() Brzuch twardnieje, ale mała kopie
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
siema
ale mam dziś zgagę ale jak tak podczytałam was to widzę że nie jestem sama Kaśka ty kleszczu jeden
|
#3495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Edi ma jeszcze tylko 4 dni KM, a potem ja mam się nim zajmować
|
|
|
#3497 |
|
BAN stały
|
Jak tak się popatrzę z profilu do lusterka to masakra, jaki ten brzuch wielki.Poprzednio do rodzenia chyba mniejszy miałam.
Wypróbowałam adapter do pasów.Bardzo wygodny |
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
dobra małż przyniósł pieczywko świeże, więc trzeba śniadanie zjeść w końcu
|
|
#3499 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle to śniło mi się że urodziłam moją małą córeczkę, poród był taki fajny, przyjemny a córeczka potem taaaaaka śliczna
ale słodko było tulić swoją dzidziunię choćby we śnie
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie boje porodu, ze bedzie bolec. Na poczatku chcialam cesarke, a teraz juz sama nie wiem. Czy chce normalnie czy poprosic o cesarke ;/
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
t_89 ja jak miałam te skurcze łydek ostatnio to myślałam, że zejdę bo puścić nie chciały i myślę sobie- jak ja przeżyję poród
|
#3503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bierz i witamy w gronie murowiczek z fotelika można zdjąć do prania ale ze spacerówki też, mogę udzielić instrukcji bo już prałam i to i to dziewczyny jakie ja właśnie przeżyłam chwile grozy hehe dzisiaj mają przesyłać info kto dostanie w środę zwrot podatku, bo jak nie w środę to dopiero w sierpniu lub październiku. No i wchodzę się zalogować na stronę skarbówki i doszłam do wniosku, że NIE kliknęłam WYŚLIJ jak mnie rozliczyli w kwietniu. Dzwonię do księgowej, ze łzami w oczach żeby pomogła bo będę czekać na kasę sto lat, a ona sprawdza i oczywiście jest wysłane... A tamto co ja przeczytałam to było jakieś potwierdzenie czy coś... Ile razy ja sobie już wstydu narobiłam przed tą kobietą...![]() teraz doszłam do wniosku że już nawet w październiku mogę dostać a sumka pokaźna...
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
matal, kurcze, nie łatwo się czyta o Twoich problemach... eh... też bym chciała, żebyś mogla napisać, że jest cudnie i różowo i bardzo, ale to bardzo Ci tego życzę
motylku, bardzo podobny przepis jest właśnie na KS i się na nie czaiłam od jakiegoś czasu, wiec jak mówisz, ze dobre, to zrobię w piątek ![]() tassia, a wiesz, że Zawitkowski to nawet na warsztatach tłumaczył Faceci często gorzej znoszą ciążę, bo totalnie tracą kontrolę Nie czuja ruchów dziecka, więc nie do końca jest dla nich "realne", nie są w stanie wczuć się w ciało kobiety, wiec jak im mówimy, że boli, to nie wiedzą, czy już się martwić, czy to norma. Poza tym nie mogą nic, a nic zrobić, jeśli cokolwiek złego się dzieje - maja instynkt "bronić i chronić", a nie bardzo mają i wiedza jak.Żeby było jasne, absolutnie nie tłumaczy to ich zachowania i fochów, ale jest to dosyć ciekawy punkt widzenia Wydaje mi się, że tak i tak, bo mój kopie i jak zjem coś dobrego albo Bartek się z nim "bawi", ale też jak się za mocno na brzuchu położę Gratuluję III Trymestru Brzuszek super Dobrze, że pojechałaś i obejrzeli ![]() yourAngel, dobrze napisane o związkach Doczytałam o afirmacji Samba, fajnie, ze projektowanie dobrze idzie. Zawsze możecie dwukolorowe zrobić ![]() Ja mam Fagerland - czytaj "drzwi od stodoły" - ale nam zależało na takim klimacie Tak z ciekawostek AGD dla Ikei robi Whirlpool ![]() Wyrównałabym przede wszystkim wysokości szafek - lodówki i tej obok - i podziały pionowe góry i dołu - zobaczysz jak będzie Was wkurzało jak będę nierówno się zaczynały. Poza tym przerwa po lewej przy górnych szafkach nie będzie dobrze wyglądała (tam zostanie jakieś 10-15 cm prawda?) Pociągnęłabym tez górne szafki na calą dlugość - albo zrobiła kombinację szafki +półki. Aha, nie zapomniej o blendzie przy zmywarce i lodowce - jeśli lodówka ma się otwierać na ścianę, to będziesz potrzebowała dodatkowego paska drewna od ściany, żeby móc całkowicie otworzyć drzwiczki - one mają jeszcze uchwyt![]() Co do kolorów oba fajne ![]() Doczytałam o reszcie mieszkania i stole - w takim układzie biała z drewnianym blatem Gratuluję dostania mieszkania teacherka To ja już wolę Allesa ![]() ewacia, masz bardzo zdolnego męża ![]() tancia piękne lola, można Genialne są ćwiczenia na piłce. Oczywiście o ile nie masz całkowitego zakazu ruchu.
|
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
kaska, lepiej zrobić z siebie sierotę i panikarę, niż przeoczyć paskudztwo
Natala, fajnie, że jesteś ![]() Dobrze, że już wyleczona nena zazdroszczę wakacji Asiek ![]() pszczoua, ale super się z wyprawką udało Lenia mam jak nie wiem... tyyyle rzeczy miałam zrobić w weekend, a nie zrobiłam kompletnie nic Dzisiaj też miałam prasować, golić nogi, zabrać się wreszcie za szydełko, itp.. a chyba tylko na prasowaniu się skończy ![]() A w ogóle tyłek i ręce mnie bolą od wczorajszego roweru. Wsiadłam po trzech miesiącach i mieliśmy tak lajtowo pojeździć - po ścieżce rowerowej koło domu, a wyszło 35 km częściowo po leśnych duktach ![]() ale zaskoczenie totalne, bo poza zmęczeniem, nic mi nie jest (no dobra i obitym od siedzenia tyłkiem). Brzuch ani razu nie stwardniał, Młody kopie, a w czasie jazdy lekko się kotłował - chyba mu się podobało ![]() A w ogóle pogoda była cudna, nie za gorąco, a łąki dookoła Wrocławia są o tej porze roku cudowne Ponawiam pytanie o usztywniane rożki - po co one są? |
|
|
|
#3507 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuszek taki zgrabny Ja nie wiem gdzie mam. W tej ciąży wyszło mi bardzo dużo nowych I co jakiś czas zauważam nowego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja wróciłam z zakupów i padam. |
||||||||
|
|
|
#3508 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka to co narysowałaś wczoraj na brzuchu? Miałaś dzisiaj się pochwalić
|
|
|
|
#3510 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

ale to wszystko przez to, że mam mnóstwo nauki na obrone która jest już w środę
ale ja zawsze byłam nerwus i mnie wszystko zawsze tak stresuje czy egzamin czy cokolwiek...mam nadzieje ze się tego wszystkiego naucze bo inaczej się chyba nie obronie
Łóżeczko (użyte dosłownie kilka razy) wraz z materacem też dostanę, dali mi też leżaczek bujaczek, ubranek już mam całą masę w ogóle nie zniszczonych, także generalnie będę musiała kupić podstawowe akcesoria higieniczne i wyprawka z głowy 

ale na szczęście było to dawno i pieprzyk wygląda zwyczajnie. Niektóre pieprzyki są bardzo podobne do kleszczy, ale nie mają nóżek 
W innym powiedzą, że nie można na żądanie, a lekarze nie dają, bo nie ma anestezjologów. W innym jeszcze inaczej. 

Też dostanę dużo rzeczy od brata. Zostanie mi do kupienia wanienka, stojak, kosmetyki, materac do łóżeczka.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)