|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Hump-
za opis. Przypomnialas mi ze ja jeszcze nie napisałam swojego ![]() Tez jak wyciągnęli mi małego i pokazali do pocalowania to ryczałtem jak goopia ![]() A pozniej przy przekladaniu na łóżka widziałam jakieś latające nogi i nie wiedziałam o co chodzi |
|
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#4533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Buziaki dla Ignasia WASZ SYN,WASZ WYBÓR IMIENIA!!:-* Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, ale jak daję smoczek to ją zatyka i mogę spokojnie iść się wysikać, albo zalać herbatę.
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic, czas się szykować do spania, jutro mam drugą część egzaminu, mam nadzieję, że Młody da się wyspać
|
|
|
|
|
#4536 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za opis. Dzielna byłaś Tak sobie myślę, że ten los jest przewrotny. Ty mimo bólu zrobiłaś wszystko by urodzić naturalnie- skakałaś na piłce, chodziłaś, a mimo to zrobili Ci cc. Ja miałam zamiar być aktywna, a spałam prawie cały czas między skurczami nie mając siły się ruszyć i myśląc, że już wolałabym cc, a urodziłam naturalnie. Odnośnie dobrych rad i słuchania ich. No my też śpimy z Młodym w łóżku, więc generalnie zlewamy czy tak powinno się robić czy nie, ale już dziś nie wiem co z Młodym robić. Marudził jak nie wiem co i ewidentnie miał wzdęcia, ale ja jem głównie chleb i szynkę gotowaną i mięsa gotowane. Fakt jadłam sery, postanowiłam spróbować je odrzucić od jutra... bo może to to, ale trochę się boję, że największym podejrzanym jest witamina K+D i jeśli się okaże, że po wyeliminowaniu sera nadal będzie tak miał to ja nie wiem co w związku z tą witaminą.
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4538 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#4539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszyscy tylko dookola strasza tym pryzwyzajaniem. Tak poza tym, to wyluzowana jestem. ![]() hump, ale sie nawpierdzielalaś przed prodem.
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
[QUOTE=niunka045;41461217]No więc stwierdziliśmy razem że naszemu synkowi nic życia nie zwróci, a my musimy iść dalej, zachowywać się tak zeby był dumny z nas. Planujemy ślub na wrzesień, ja wyjeżdżam do norwegi do pracy na 3 tygodnie 15 lipca. W sobotę się broniłam zakończyłam studia z wynikiem bardzo dobrym. Z takich rzeczy które najbardziej nas absorbuja to byłam u lekarza. Tu od razu chcialam serdecznie podziękować can Kochana miałas rację Pani doktor jest świetna. Po prostu jestem tak cudownie zadowolona, że nawet sobie nie wyobrażasz. Obejrzała wszystkie moje badania w ciąży, usg itp. Stwierdziła że dla niej węzeł będzie przyczyną jak zrobi wszystkie inne badania wykluczające inne możliwości czemu tak się stało. Wyniki sekcji wyszły idealne, żadnych wad. Dostałam skierowanie do poradni hematologii w Warszawie pod kierunkiem konfliktu płytkowego, także bedziemy razem z Panią doktor szukać. Ogolem to dowiedziałam się że wyglądam tam jakbym wogóle nie rodziła i mam zielone światło od niej na kolejna ciążę. Narazie co oczywiste wstrzymujemy się z taka decyzja, z powodu mojego wyjazdu i tego że nie czuje się na to gotowa. Co tu duzo mówić świat toczy się dalej i my idziemy dalej jak najlepiej potrafimy.
QUOTE] jak dobrze, ze z nami jesteś! chusteczki sprawdzają się w 100%. jeszcze raz wielkie dzięki.sciskam kciuki żeby sezon obrodzil w truskawki i zebys wrocila bogata a jak już będzie kasa to można realizować wszystkie marzenia. zycze Ci żeby wszystko poukladalo się po Waszej myśli. dzielna babeczka jesteś, wiec nie może być inaczej. sciskamy!dziewczyny mam prosbe, znajoma bierze udział w konkursie i prosila o "lubie to". pomożemy? ![]() https://www.facebook.com/photo.php?fbid=5880129578 86827&set=a.5880128212201 74.1073741828.13714018630 7442&type=1&theater aa i żeby nie było, ze ja taka zawsze optymistyczna...wlaczyl mi się dzisiaj wyjec...niby do września daleko, ale nie wiem jak ma zostawię Nelcie na 2 tygodnie |
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4542 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezle, zacząć od ciuszków 68-74 hehe.ciekawi mnie jak oni mierza dzieci...probowalismy wczoraj i Nelcia nam wychodzi 50cio centymetrowa hehehe. mam ja polozyc odrysować i zmierzyć kontur? ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
a po kilku dniach uslyszalam "pyk" i krwiak zniknal. blizna jest plaska ![]() same czerwcowe osiemnastki? ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
oj bylam rozczarowana, ale tlumaczylam sobie, ze przy nawale każdy cyc z 5kg wazy później waga pięknie poleciała w dol. zobaczysz, ze i u Ciebie tak będzie mnie z 20kg zostało chyba 5. nie napisze dokładnie, bo baterie w wadze padly i musze kupic nowe ale karmienie cycem plus obiadki karmiącej to dieta cud! pochwal się Julcia ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
przypomniało mi się jak Nelci pani doktor w szpitalu wyciskala krew z pietki. i krecila ta stopeczka...brrrr. tez była bardzo dzielna, a ja miałam ochote ja zabrać i zwiac
|
||||
|
|
|
#4543 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kwestia z imieniem doskonale mi znana, także piona! Szwagierka ma mieć Igorka, teściowa ostatnio dzwoniła i pytała jak tam Leon i po całej gadce stwierdziła "Powybierali... Leeeeon, Igoooor, jakby nie było normalnych imion". ![]() Cytat:
Co do wyjca... Ja dzisiaj kilka razy miałam szklane oczy. Dokańczaliśmy kącik młodego, rozpakowaliśmy materacyk, ubraliśmy pościel, tż zamontował karuzelkę i w ogóle już jest wszystko gotowe. I tż tak siedzi nad tym łóżeczkiem, patrzy do środka i mówi do mnie z taką miną: A gdzie jest Leoś? No a ja w bek... ...że już bym chciała, czy na pewno wszystko jest ok, czy wszystko będzie dobrze, itd. itp. I tak się nakręciłam, że ciągle myślę czy wszystko w porządku. Z obecnym nastrojem byłabym w stanie nawet jutro jechać do tego goopiego szpitala.
|
||
|
|
|
#4544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjedz jakiś ryz z warzywami albo jabłkami, szpinak, duszona marchewka, dziewczyny pisaly o klopsikach w sosie koperkowym. kombinuj, bo jedzenie w kolko tego samego wyjdzie Ci bokiem :P aaa i kolejna obija się i nie chwali corcia. czekam na fotke Laury! Cytat:
koszt takiej sesji to 150-280zl, a pamiatka na dluuuugie lata. mysle, ze to swietny prezent od cioc ![]() jeśli macie wszystko na teraz to może cos co przyda się później? krzesełko do karmienia? albo wozek-parasolka. ja po warsztatach zachorowałam na mei tai - cos jak chusta, ale nie ma dylematu wiazaniowego...będzie idealne w góry ![]() http://allegro.pl/nosidelko-ergonomi...348385595.html może taki skoczek http://allegro.pl/interaktywny-stoli...330073273.html w ostateczności zazyczcie sobie pieluchy i kosmetyki ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
melduje ze zyjemy
![]() mloda wlasnie padla wiec moge sie odezwac. moj puplecik dobija 6kg, ja za to mam szanse ze ujrze na wadze jeszcze 6tke z przodu jeszcze minimum 5kg chce zrzucic i bede happy mloda ma zaraz dwa miesiace,nie wiem kiedy to zlecialo w dzien praktycznie nie spi,za to noce rewelka,jedna,dwie pobudki max,je i spi dalej ![]() ma za to problemy z nadmiarem bodzcow i strasznie przyzywa jak za duzo sie dzieje,dlatego teraz ma kilka dni na totalne wyciszenie,krotki spacery i wiecj w domku ![]() oo,obudzila sie.. ale bawi sie raczkami wiec dokoncze pisanie :P zus niby przyznal mi juz macierzynski ale nie wiem kiedy dotane i ile ![]() jutro moje pierwsze pelnometraowe wolne tż zostaje z mala a ja znikam wieczorem i wroce rano..na czworaka ![]() postaram sie wpadac czesciej ale w top gadulach juz nie bede |
|
|
|
#4546 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem dlaczego, ale rozczulają mnie te male sukienki ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
niech już tyle nie sprząta, bo i tak nabalaganicie ona to już wcale snu nie powinna potrzebować kooochany jesteś! i te misiowe uszka ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
na pewno tak będzie. zazdroszczę wylotu...nas w sierpniu maja odwiedzić mali Kanadyjczycy no i jeśli faktycznie uda się z rocznym macierzyńskim to tak sobie mysle, ze to jedyna okazja żeby zabrać mala (skoro ma za darmo :P) i wybrać się na druga polkule...zobaczymy jak to się wszystko poukłada, ale zobaczyć Niagare zima to byłoby cos ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
czyli przy drugim odciagnieciu mleko wstaw do lodówki i jak oba będą zimne to je zlej (oczywiście jeśli sa z jednego dnia )---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
mielismy kupic po wyjściu ze szpitala, ale rodzina zwiozla nam 3 wozki...i zaczelismy je testować teraz to już chyba planujemy zakup spacerówki, choć tako ciagle chodzi mi po glowie, a one tylko 3w1 albo 2w1 bez fotelika, ale zawsze z gondolka. po ostatnich warsztatach wozkowcyh coraz bardziej po glowie krazy mi maxi cosi mura 4 plus ![]() http://www.maxicosi.pl/pl-pl/produkt...ra-plus-4.aspx może wlascicielki mury napiszą jak się sprawuje ten wozek? ogolnie największe wrazenie zrobil na nas i na innych warsztatowiczach quinny moodd http://www.quinny.com/pl-pl/wózki/moodd/ piękny dizajnerski model z biala rama naprawdę rzuca się w oczy. ale na nasz okres zimowy chyba średnio się nadaje.Nelka pojdzie do przedszkola a ja nadal nie zdecyduje co kupic
|
|||||
|
|
|
#4547 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
Będę trzymać żeby szybko Ci poszło...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-06-24 o 23:33 |
|
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia jutro ![]() Diabli polecam tako jak najbardziej choć pewnie każdy sugeruje sie innymi cechami. Wózek jest dość duży i ciężki co dla niektórych bedzie wada. Ma bardzo duże i promowane koła ale podbija sie rewelacyjnie, prowadzi sie super zarówno w terenie jak i w mieście
|
|
|
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
ktoras pytala ile zostawić odciągniętego mleczka żeby wyjść z domu. ja zostawiam 150-160ml i zazwyczaj mala wypija 120. ostatnio babcia wlala w nia cale 150 to spala jak bąk przez 4 godziny i obudzila ja dopiero zmiana pieluchy
![]() ale nawet gdybym zostawila 50ml to wypite naraz z butli byłoby w stanie na trochę ja oszukać i pewnie ze 2 godziny wytrzymalaby bez placzu moja mama zazwyczaj zabiera ja na spacer, długo jezdza i dopiero jak wracają do domu to mala zaczyna się krecic i dostaje mleczko. nie ma histerii ![]() Cytat:
i wygladal uroczo! i co najważniejsze ciuszek nie jest na raz. jak najbardziej szukaj spodni na szelkach |
|
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
Cytat:
![]() Dziewczyny wiem co czujecie Bedzie dobrze Color a na tym mieszanym karmieniu nie macie problemów z brzuszkiem lub kupka ?
|
|
|
|
|
#4551 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porod, powrot do domu, do łizażowania opowiadaj co u Was. i chwal się fotka, bo u nas coraz mniej noworodkow - same niemowlaki!---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
kiedyś opowiesz synkowi jak to tata zleciał ze schodow żeby uniknąć pobytu na porodówce ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
slodki, a ciuszki nie wyjściowe, bo do spania mamuska się nie zna, hehe.---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
nam polozna kazala odslaniac w domu okna, tak by mala jak najwięcej naswietlac ![]() Cytat:
1) dzieci przez 9 miesięcy były noszone, bujane i ciagle z mama, nagle urodzily się i wszyscy mysla, ze od razu mogą same lezec w lozeczku i bliskość im do niczego niepotrzebna 2) nie da się przyzwyczaić do bycia razem, do noszenia. kiedyś przychodzi taki moment, ze dziecko samo chce się od mamy odkleić, staje na nogi i rusza w swiat. i wtedy już chustowanie schodzi na dalszy plan. dwulatek będzie się wspinal mamie na plecy, bo chętnie będzie chciał żeby go ponieść jak nogi odmowia posluszenstwa, ale już siedmiolatkow w chustach nie zobaczymy. dlaczego? ![]() i takie tam...do mnie argumenty przemowily i staram się jak najwięcej mala klasc sobie na brzuchu by czula nasza obecność. często w nocy trzymam ja za raczke podczas karmienia tez wtulamy się w siebie. do wiązania chusty raczej się nie nadaje, bo za bardzo jestem popyrtana ale mei tai kupimy już niebawem może to skok rozwojowy? ![]() jeśli nie masz sily nosic to dzidziusia na brzuch i sobie polezcie razem. Darek Cie wola, bo cos chce ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
![]() http://www.pantarhei.com.pl/index.php?action=menu&id=6 http://www.pantarhei.com.pl/index.php?action=menu&id=14 http://www.pantarhei.com.pl/index.php?action=menu&id=21 http://www.pantarhei.com.pl/index.php?action=menu&id=50 znajomy fizjoterapeuta, a zarazem instruktor baaardzo poleca i na pewno z jego usług skorzystamy ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- alez ona ma długie te wloski na pierwszej fotce fryzura na elvisa ![]() ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- taaa, wzielam prysznic i zasiedziałam się przy kompie - bez stanika no to laktator (biedni sąsiedzi) i mamy 2x100ml żeby było smieszniej mloda strzelila wieeelka kupe, wiec zmiana pieluchy i w trakcie 2 tura - a co! niech mamuska ma zajecie o 2 w nocy uff sytuacja opanowana. powinnam isc spac, ale trzeba nadrobić forumowe zaleglosci.Cytat:
i uwielbiam czuc obok jej cieplo, zapach, slyszec jak sobie steka i mruczy przez sen
|
||||||||
|
|
|
#4552 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zobaczysz jak szybko przyzwyczaja się do Waszego wyboru piękne imie i jak najbardziej pan Ignacy brzmi poważnie i przystoi dorosłemu facetowi.swoja droga slyszalam dzisiaj w sklepie jak babcia wola ok. 7letnia wnuczke: "Salomeo zabierz jeszcze maslo" i pomyslalam, ze my tu naprawdę mamy same zwyczaje imiona i nikt za bardzo nie zaszalał ![]() ---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- nastepna wariatka ---------- Dopisano o 02:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ---------- Cytat:
szukaj gdzie indziej.---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ---------- ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ---------- Cytat:
nie rozumiem o co teściowej chodzi jakie sa jej propozycje? ![]() Cytat:
w ciąży wyjec to normalne, po porodzie podobno tez...no ale mnie niebawem minie okres pologu, a nadal wyjec mnie nie opuszcza
|
||||||||||
|
|
|
#4553 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszę nam już takich numerow bez zapowiedzi nie robic![]() waga pięknie leci w dol, jeszcze trochę to i 5 z przodu zobaczysz tak jak chcialas ![]() Cytat:
dostalas jakas decyzje? u nas nadal cisza (oby nie przed burza) i zaczynam watpic, ze doczekam się ruchu z ich strony maja czas do 3go albo 10 lipca...ale skoro u Ciebie Zuzia ma 2 mies. i nadal nic, to może te moje terminy mogę sobie wsadzić w tylek? wyczytałam gdzies na ich stronie, ze kasa powinna być do 30 dni ![]() Cytat:
czekam na relacje. milej imprezy i żeby tz spisal się na medal, a Zuzinka niech da mu trochę w kosc ---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 02:16 ---------- Cytat:
inne wymienione przez Ciebie cechy sa plusami.jakies wady? znajoma która ma warriora mowila, ze dla niej jedyny minus to ciężko dzialajacy hamulec nozny ---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ---------- nadrobiłam - czas spac
|
||||
|
|
|
#4554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jest tak samo. Widocznie ta jedna dawka mm wieczorem nie robi mu różnicy ![]() A tak wogóle to Tymek niechcąc robić przykrości cioci Lady to dzisiaj też wstał o 2.30 :-P Ale jego pierdzenie go obudziło bo walił wiatry,a w przerwie między cycami zrobił mega kupke. Teraz już śpi;-) Cytat:
wariatka nie wariatka,stwierdziłam że choćby skały srały to szczawiówkę zjem:-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4555 |
|
Zadomowienie
|
ja caly czas przymierzam sie do tego odciagania i jakos mi nie wychodzi oje sie ze mi nie starczy dla malego jak odciagne o on caly czas wisi na cycu jak skonczy jeden ierze sie za drugi
a powiedzcie czy to mleko odciagniete to podgrzewacie przed podaniem dzieciom? |
|
|
|
#4556 |
|
Zadomowienie
|
Hej, a ja się chyba szykuję na porodówkę
![]() Mężu sobie słodko całą noc śpi a ja licze skurcze. Od jakiejś godziny mam co 5-6 minut, po prysznicu trochę zanikają ale znowu się pojawiają. Wzięłam 2 gorące prysznice, umyłam włosy, wysuszyłam i poczekam może gdzieś do 8.00 i pojadę. Boję się, żeby się nie rozwiało i mnie nie położyli i kazali czekać ![]() Co ja mam biedna robić
|
#4557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4559 | ||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Goopia, mogła przyjść. Cytat:
O ile tego Leona to rozumiem, bo to raczej rzadkie imię (chociaż coraz bardziej popularne) i przecież nie wymagam, że każdy ma się zachwycać. Ale Igor? Przecież to normalne imię, jak każde inne. Kiedyś jej propozycją było Kajetan, Ksawier, Szymon, z akcentem na Kajetan. W sobotę po tym tekście z Leonem i Igorem spytałam jakie są te normalne i ładne imiona, to usłyszałam, że Antoś, Tymon. Także wygląda na to, że każde, oprócz tych, które my wybraliśmy. ![]() Co do drugiego to Mamy w łóżeczku ochraniacz na szczebelki i mówię do tż-a, że pewnie to zdemontuję zaraz po powrocie ze szpitala, bo nie będę bąbla widzieć w nocy przez ten ochraniacz. Później wymyśliłam, żeby tego nie zdejmować, to w nocy będę go kładła w drugą stronę, tak że główkę będzie miał w nogach i będę wszystko widzieć. Tż słucha... "A Ty gdzie będziesz miała głowę?" Patrzę na niego... A on: "Bo coraz bardziej mi się wydaje, że między szczebelkami." ![]() Cytat:
Pamiętaj, że zawsze możesz wyjść na własne żądanie. Będzie dzisiaj dzidziuś! A mój szanowny małżonek dostanie dzisiaj w ciaprok. To on mi wywróżył, że będę ostatnia. ![]() Dzieńdoberek I dalej leje...
|
||||
|
|
|
#4560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jestem chora, blech. Mam nadzieję, ze uda mi się dostać do lekarza. Z brzuszkiem młodej coraz lepiej, odpukać w niemalowane Dziś mamy USG
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

za opis. Przypomnialas mi ze ja jeszcze nie napisałam swojego 

tylko blondasek, a nasz czarnulek 

po serniku, ciastkach maślanych, herbatce miętowej, gorącej czekoladzie, lodach i co tam jeszcze rzuciło się mi w oczy nareszcie się wypróżniłam i pojawiły się jakieś nieregularne chyba-skurcze (w każdym razie coś jak ból na okres), więc żeby sprawdzić czy to przepowiadacze to wzięłam jedną długą niekończącą się kąpiel. w pewnym momencie skurcze zrobiły się mocniejsze i co 7 minut, ale stwierdziłam że nie ma co się spieszyć, bo jeszcze znikną :P więc jak bolało o spryskiwałam się prysznicem, a między skurczami zasypiałam sobie w wannie. jako że do 5 skurcze nie zniknęły stwierdziłam, że może dopakuję tą torbę (którą zaczęłam przygotowywać w piątek jakby była szybka akcja powrotu ze wsi) i pójdę do szpitala bo zaczyna boleć coraz bardziej, a przydałoby się znieczulenie
to zbyt poważne itd. ale to już całkowicie osobny rozdział.. 

07.07.2012 

69 cm 

A gdzie jest Leoś? 
żeby szybko Ci poszło...

Mężu sobie słodko całą noc śpi a ja licze skurcze. Od jakiejś godziny mam co 5-6 minut, po prysznicu trochę zanikają ale znowu się pojawiają. Wzięłam 2 gorące prysznice, umyłam włosy, wysuszyłam i poczekam może gdzieś do 8.00 i pojadę. Boję się, żeby się nie rozwiało i mnie nie położyli i kazali czekać