|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
a i tak jak dla mnie to super wszystko ogarniasz![]() Cytat:
Podobno nie boli, ale nie wiem na pewno bo to też dopiero przede mną ![]() Trzymam kciuki ![]() Dziewczyny czy bolą Was czasami brzuchy od harców dzieciowych?? bo moj się jakoś tak chyba ułożyl, że na od pępka w górę boli mnie brzuch
|
||
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Kolejny dzien leci i niccc...zadnego dzidzia...Zuzia nie chce wyjsc...
![]() i jeszcze truje glowe muzgo je b e m rozmowy w toku... |
|
|
|
#3153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że tak dobrze dajecie sobie radę... Takie wieści strasznie cieszą!!Cytat:
![]() A najbardziej mnie dobił przyjaciel tż jak zadzwonił w dniu terminu i pyta :dlaczego nie chce wypuścić tego Malucha z brzucha" nie mogłam z nim rozmawiać tak strasznie ryczałam... bo to było moje największe marzenie ![]() Czarowniczko nie pogratulowałam prawie oficjalnej daty porodu Perse w końcu w domu ![]() Ucałuj Artusia od wizażowej ciotki
|
|
#3156 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() Wrzuciłam swój nr do klubu. Mamy swoje numery z EVEEWE ale dotarło do mnie,że mamy podobne terminy więc tak na wszelki wrzuciłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
melduję, że wszystko poprasowałam dla małego
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też dzisiaj wrzuciłam swój nr przy okazji wzięłam nr Roxi i Twee
|
|
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo narazie jakos nie trybie tego jak tylko o tym czytam bo skupiam sie na porodziku---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Rockyyyy kiedy rodzimy ??
|
|
|
|
|
#3160 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Średnie
![]() Cytat:
za tc ![]() kochana powolutku powolutku i dasz rade z Tymusiem ![]() Cytat:
kiedy to był u mnie ten 33tc? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym go z radosci ukochała a zbluzgała ...w myslach
|
|
#3161 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Zrobione
![]() Cytat:
mi jeszcze troszkę prasowania zostałoWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3162 | |||||
|
Konto usunięte
|
nie ma to jak zasnąć na dwie godzinki a tu kolejne strony do nadrabiania........
Cytat:
Cytat:
![]() nie smuć się, dzwoń do siory i wychodź z domu [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41506060]Idziemy do domku ![]() [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo będziesz miała myśli żeby wyjść z nim na ulicę i oddać pierwszej napotkanej osobie bo masz go dość .. eee z tą dobrocią z nieba Oli przesadziłaś
|
|||||
|
|
|
#3163 | ||
|
Rozeznanie
|
Ghia gratulacje
i oby ból juz nie dokuczał.Cytat:
![]() ja też poprosze o przepis jesli mozna bo lubie wszystko co chrzanowe a zupki nie jadlam dziękuję ![]() Cytat:
Witam dzisiaj po wizycie. Moja szyjka znów dłuższa o całe 4 mm i albo z tymi lekarzami coś nie tak albo już sama nie wiem no ale jestem w 35tc dopiero i mamy czas. Mała ma 2480g. Ginka powiedziała że porodu nie ma się co bać bo damy zzo albo jak chce to mi zrobia cesarke na moje haslo że nie planuje siegac po znieczulenie troche dziwnie zareagowala i powiedziala że w takim razie już mam zbierac sily ale co tam, zobaczymy jak będzie. Wizyty mamy już co tydzień i jeszcze mam kolejne usg 3d w radiologicznym w 39tc (chyba nie wierzą że moge urodzic wcześniej) ale te mnie już jakoś nie cieszy bo i tak małej już fajnie nie widac a zwykłe usg z przeplywami mam na wizytach. Chciałam podziękować za bardzo wzruszające opisy porodów i pierwszych chwil w szpitalach i domach z dzieciaczkami |
||
|
|
|
#3164 | ||||
|
Zakorzenienie
|
i to jaka słodkaaaa
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie tam masz zzo, cesarka na żądanie ![]() Idę przetrzeć w toalecie kafelki po wczorajszym nakładaniu fug Już chciałabym normalnie sprzątać
|
|
|
|
|
#3166 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i my bedziemy czekac na info.Cytat:
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Witam dziewczyny
Perse, super ze juz idziecie do domku, teraz odpoczniesz, dojdziesz do siebie i bedziesz miala syneczka tylko dla siebie ![]() Madi, fajnie, ze juz tez jestes w domku Oliath, nie bierz na siebie za duzo, masz w domu tyle pomocnikow i super, ze wszyscy tak ladnie zaadoptowali sie do nowej sytuacji. Duze brawa dla meza, ze jest tak bardzo pomocny ![]() Czarownico, fajnie, ze juz znasz termin cc, to juz niedlugo ![]() Ewusia, nie martw sie, wszystko bedzie dobrze. Raz, ze po porodzie niektore objawy moga zlagodniec, a dwa - masz tak kochanego i pomocnego meza, ze na pewno razem pieknie sobie poradzicie! ![]() Dotka, gratuluje przygotowanej szafy dla Malej ![]() Niestety, nie nadrobilam Was jeszcze, poczytam jakos pozniej. Teraz jestem w drodze do pracy i o 18.00 mamy pierwsze zajecia w szkole porodowej az 2h. Mam nadzieje wytrzymam bo plecy siadaja. Trzymajcie sie, kochane. Mysle o Was i ubolewam, ze nie moge nadrobic i byc z Wami na bizaco.. Pa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę. Haha szyjkę masz niesamowitą, że się wydłuża![]() Mężu wrócił więc idę kończyć obiad i nakarmić biedaka, wpadnę wieczorkiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3169 | |||
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41506060]Idziemy do domku
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Świetne wieści ![]() Cytat:
mojego byłego mała raz obkupkała z góry do dołu a ja zamiast ruszyć na pomoc w sprzątaniu turlałam się ze śmiechu na łóżku ![]() Cytat:
![]() za wypasione zakupy Ty lubisz mieć wszystko zaplanowane więc założę się że już niedługo wrócisz do swojej perfekcji Cytat:
. Najgorsze po cc dla mnie to było wstanie z rana pod prysznic...
|
|||
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaskierka udanych zajęć
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę.
|
|
|
|
|
#3172 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po obiadku dziś młode ziemniaczki i bigos z młodej kapusty od rodziców
![]() Oczy mi się niemiłosiernie kleją i chyba pójdę na drzemkę a miałam plan poukładać w szafce ciuszki |
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
moonlightdancer faaajną masz szyjke hehe, oby na koncu sie skracala a nei wydluzala
za wizyte---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- wieje tu nuda :ziew: martwie sie o Enelev- cos chyba tam u niej sie stalo
|
|
|
|
#3174 | |
|
Rozeznanie
|
Kupujecie, używałyście już poduszek do karmienia? Ja się czaję na jakąś ale kompletnie nie wiem jaka jest dobra a są mniejsze większe, cienkie i takie wysokie, twardsze i mieciutkie. Gdyby była jedna opcja to juz bym miała a tak kicha.
Cytat:
) albo cos mi tu źle mierzą ale to kilku lekarzy i z tygodnia na tydzien mam dłuższą ![]() Sporo podobno decyduje się na cesarke w obawie przed bolami ale mnie cc przeraża i o ile nie muszę nie mam zamiaru. Z zzo też nie chce korzystać bo chcialabym taki prawdziwie naturalny poród ale wszystko moze się zmienić jak poczuję pierwsze skurcze ![]() Tutaj kobietki mają dużo dzieci bo tak średnio 5 myśle ale żyja na bogato i sobie nie odmawiają. Wszelkie znieczulenia to norma no i w szpitalach sa apartamenciki na pobyt po porodzie i mozna tam z maid byc żeby ona się zajmowała dzieckiem a nie matka bo tutaj już przed porodem nawet niańki zatrudniają. |
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pospałam
![]() Mężu się dołączył i było milusio ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41509190] taaa i czasami z tą miłością weźmiesz dziecko na ręce, wyniesiesz na balkon i niech się tam drze żebyś Ty tylko miała choć chwilkę spokoju albo będziesz miała myśli żeby wyjść z nim na ulicę i oddać pierwszej napotkanej osobie bo masz go dość .. eee z tą dobrocią z nieba Oli przesadziłaś [/QUOTE] |
|
|
|
#3176 |
|
Zadomowienie
|
o widze ze perse wyszła
Oliath nic dziwnego że masz mniej czasu teraz masz małą lilo i inne obowiazki wiec poswięcaj się rodzinie jak najbardziej, zawsze w wolnej chwili zagladniesz a my napiszemy co i jak zadna z nas nie wie jak to be dzie jak urodzimy...piszemy piszemy bo nam maluszek nie płacze.A mi juz przeszło nic nie boli, deszcz przestł padać wiec poprawa nastroju jest.
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z poduszką nie pomogę, bo ja przerobiłam rogala na poduszkę do karmienia, a jak to się będzie spisywało to ciężko powiedzieć. Wydaje mi się, że lepiej, by był gruby tzn wysoki-wtedy wygodnie się dziecko przy piersi będzie trzymało
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-06-26 o 17:53 |
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Moonlight, ja kupowałam poduszkę-rogala do karmienia. Wg mnie jest ok, przynajmniej dla mnie - fajnie się do niej przytulić
a Tż załozył sobie na szyję pod kark i zasnął ![]() szukam linka za chwilę puszczę Ci
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Już bez obrączki Nie bolało, ale było baaaardzo baaaaaaaardzo nieprzyjemne. Szyjka rozpulchniona, jakieś rozwarcie jest, także może się dziać Badanie na paciora pobrane. No i co... to tyle Ach i mam kontrolować wagę, bo nie podoba mu się jak przybieram, a w sumie od kilku miesięcy jem tak samo, a nawet teraz ograniczyłam to i owo oraz kontrola ciśnienia. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, ciekawe czy doczekam
|
|
|
|
#3180 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak po kawce z siostrą? Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41506060]Idziemy do domku [/QUOTE] Cytat:
Miło słyszeć, że już sobie tak dobrze radzicie jeszcze tylko niech się Mały przyzwyczai, że ubranka trzeba czasami zmieniać Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęzzo i cesarka na żądanie.. nieźle
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

.
a i tak jak dla mnie to super wszystko ogarniasz

na przyszły miesiąc będziemy o karuzeli myśleć

bo narazie jakos nie trybie tego jak tylko o tym czytam bo skupiam sie na porodziku
No i ogólnie się boję czy dam radę bo ja nigdy nie miałam do czynienia z noworodkiem i czuję się taka jakaś nieprzygotowana... Mimo tych wszystkich zmartwień to jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że moje zawroty głowy odejdą precz i naturalnie przyjdzie mi umiejętność opieki nad Tymusiem, że będzie zdrowy, powalczymy z karmieniem i nas wypuszczą szybko do domku 

o całe 4 mm i albo z tymi lekarzami coś nie tak albo już sama nie wiem no ale jestem w 35tc dopiero i mamy czas. Mała ma 2480g. Ginka powiedziała że porodu nie ma się co bać bo damy zzo albo jak chce to mi zrobia cesarke