Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-28, 10:40   #4231
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Przepraszam,że nie nadrabiam wszytskiego,ale dopiero wróciłam do domu Zdążyłam przeczytać,że Ewusia już urodziła, gratulacje Jeśli chodzi o mnie- spędziłam pół dnia w szpitalu. Najpierw miałam wizytę, a od rana mam pobolewanie brzucha jak przy 1 dniu okresu, do tego w drodze na wizytę ból wszedł też na dole pleców. No i było tego sporo,ale nieregularnie,myślałam że się zaczyna rozkręcać,ale potem przeszło. W każdym razie- naczekałam się 1,5godz w kolejce do lekarza, wchodzę w końcu, on patrzy cukry, wyniki moczu itp, bada mnie-w sensie brzuch i mówi że wypisuje skierowanie do szpitala na patologię ciąży Mówi że cukry mu się bardzo niepodobają, za niskie, pozatym białko w moczu znowu i ketony no i obrzęki stóp, ponadto podczas badania brzucha, brzuch był twardy jak skała, doktor stwierdził że nawet dziś w nocy mogę zacząć rodzić (oby nie ). No więc lekko wystraszona biorę skierowanie i idę na IP. Zrobili mi tam ktg (wsio ok, skurczy brak mimo pobolewania), badanie szyjki (zamknięta, długa), badanie moczu (po 20 min w pęcherzu wyszły tylko ciała ketonowe 40) i kazali wymienić glukometr,bo najpewniej ten zaniża cukry, odesłali mnie do domu. Zdziwiłam się,że tak olali skierowanie od lekarza (prowadzę u niego ciążę w przychodni przyszpitalnej),no ale w sumie to dobrze że nie musiałam zostawać. W poniedziałek mam iść na kolejne ktg i przyjść z wynikami cukrów z innego glukometru. 10.07 mam przyjść się położyć-jeśli do tej pory nic się nie będzie dziać.

małaczarnakejt Mam pytanko do ciebie,może się orientujesz jak to jest jak przychodzi się w dniu terminu i kładą wtedy z powodu cukrzycy ciążowej? Chodzi mi o to,czy jak już położą to wywołują odrazu poród lub robią cc jak się nie udaje wywołać, czy poprostu kontrolują i czekają ileś aż się samo zacznie rozkręcać?
O kucze...trzymam kciuki za Twoje zdrówko w sumie chyba dobrze ze sie nie rozkręciło,lepiej niech jeszcze w brzuszku posiedzi.
U mnie jak sie juz na IP pojawi to nie ma bata-nie odeślą raczej do domku tylko 3 dni obserwacji.
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ewusia- super hiper!! Witamy Tymusia ( tylko ja na razie takiego wielkoluda poczelam??)
Dzoan- brawa za wizyte pakuj sie lepiej :p

Kurde powiem wam, ze nie podoba mi sie kp..moze jestem wyrodna matka. .na razie bede jechac na laktatorze, bo Hanka nerwus i nie umie zlapac a teraz co 2, 5h musze jej na opalanko odciagac
Cycki mnie bola jak nie wiem, sa ciezkie i twarde. W ogole jestem jakoś dziwnie skonstruowana i pod pacha zawsze mialam takie zgrubienie, które wygladalo na tluszcz a teraz widze ze to gruczoły, bo tam mega boli i porobily mi sie kulki
Nie jestes wyrodna-kazdy radzi sobie jak moze
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Ewusia gratuluje synka!!!!!!)

ja po wizycie i jestem troche rozczarowana...mala ok wszystko z nia wporzadku..szyjka ma 9mm niecale wszystko jest gotowe,szyjka..lozysko... i wogole..mowil ze moge urodzic dzis a moge za tydzien ze teraz to zalezy od malej kiedy bedzie chciala wyjsc...mowil ze mozna oklady z samca robic(ale co mi z okladow jak wlozyl palec a mnie zabolalo dziwne pewnie dlatego ze tak nisko kest...)oczywiscie jest juz prawie mala na wylocie wiec nie mogl jej zwarzyc bo mowil ze na wage sklada sie kosc udowa brUszek i glowka a glowki nie dal rady zmierzyc tzn dwa razy mierzyl mowi ze idealnie sie mala.rozwija i glowke ma idealna ale nie moze jej zwarzyc(oszacowac wagi) i wyszlo ze mala wazy 3300z jakimis groszami wiec wsumie tyle co 2tyg temu ale mowil zeby sie nie sugerowac tym wogole i ze na jego oko mala ma 3600i zeby sie tego trzymac.mowil ze jak skurcze beda co 10 to mam jechac... itp czyli nic nowego...

Jest mi smutno nie nawidze czekac i myslalam ze powie mi cos wiecej chociaz czego moglam sie spodziewac?i ide spac bo juz kompletnie nie mam humoru ..dobranoc.
ja tez byłam zawiedziona,myslałam ze gin mi powie ze szyjka sie skraca i ze wogole cos ruszy a on dał mi nikłe nadzieje.....

w☠☠☠☠ia mocno to czekanie ale coz zrobic
Stary 2013-06-28, 10:41   #4232
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ja mam w poniedziałek, ale moja mama przepowiedziała mi, że nie pojadę. Wg jej "obliczeń" urodzę jutro na Piotra i Pawła.
wedlug mojego ojca to 4 lipca (Ciekawe czemu?) lol.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:41   #4233
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

hej dziewczyny!
noc minęła mi spokojnie, wstałam, wszystko ok nadal u mnie.

widze, że Wy już od rana szalejecie
zaraz się biorę za nadrabianie

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:42   #4234
Rockyyy
Zakorzenienie

A tak wógole to

witajcie żabki
Nieładnie,nie przywitałam sie od razu.Z kazdym dniem budynieje coraz bardzije moj mozg U mnie cisza ....
Stary 2013-06-28, 10:42   #4235
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Ja wam powiem,ze jak czytam o takich gadkach na temat sn czy kp i innych to ciesze sie,ze nie mam kolezanek. Baby mnie wkurzaja od zawsze lepszy mialam kontakt z chlopami bo ja lubie konkrety.
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja tak samo.
Mam tak samo Ze wszystkimi kumplami męża mam rewelacyjny kontakt i lubię jak nas odwiedzają. Baby mnie wkurzają! Zwłaszcza te przeraźliwie milutkie dla facetów

Cytat:
Oto słowo Boże

Aaaaaaammmeen
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:42   #4236
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
powiedzcie mi ekspertki czy jak w przepisie na placki z truskawkami mam jogurt naturalny a nie chce mi sie smigac do sklepu to moge uzyc smietany? :P
Nie jestem ekspertem. Nie stałam nawet obok takowego ale z wrodzonego lenistwa z pewnością dodałabym śmietany.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:43   #4237
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
powiedzcie mi ekspertki czy jak w przepisie na placki z truskawkami mam jogurt naturalny a nie chce mi sie smigac do sklepu to moge uzyc smietany? :P
możesz, będzie troszkę inny smak i bardziej kalorycznie.
Stary 2013-06-28, 10:43   #4238
jakierka
Zadomowienie

Odnosnie lisci kapusty na oklady to tez slyszalam dobre opinie, jednym z przykladow jest moja kolezanka, ktora miala zapalenie piersi i te oklady oraz masaz prysznicem ja uratowaly

Ostatnio natknelam sie tez na ulotke silikonowych nakladek na piersi, ktore mozna podgrzewac (na przyrost laktacji bodajze) i chlodzic (w przypadku zapalenia, zastojow mleka itp). Zastanawialam sie czy sobie tego nie kupic i czy rzeczywiscie sa fajne. Pewnie kupie, jezeli zajdzie taka potrzeba. Gdyby co sprawdze w domu nazwe produktu i Wam napisze, bo teraz nie pamietam
Stary 2013-06-28, 10:43   #4239
Samantha7
Zakorzenienie

Marionette - ja tez bym w 39tyg nie zostala sama w domu choc ja tez sie nastawiam ze jak zacznie sie ostro to sama sie zawioze. Tyle ze ja mam do szpitala 5min.doslownie

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:44   #4240
Marionette18
Raczkowanie

Oli dodajesz zdjecia z wczorajszego spaceru?

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:44   #4241
tysia222
Raczkowanie

Witam się po jakże h*****j nocy Ta zgaga mnie wykończy prędzej niż urodzę! To już kolejna taka noc. Jakoś nie mam humoru dzisiaj

Podczytałam Was troszkę, a teraz zmykam sprzątać mieszkanko bo o 14 mam gości. Wczorajsze ciasto wyszło super! Także Wasze kciuki po raz kolejny się sprawdziły

Widziałam, że kilka dziewczyn zdecydowało się na zakup staników w Pepco powinni mi odpalić jakiś procent za reklamę
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:44   #4242
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Heej
Ale dziś pospałam - do 9
Nie zmęczyłaś się tym spaniem?

Cytat:
Witam

gratuluje nowych tyg i trzymam kciuki za wizyty..

przespalam sie,humor troche lepszy Wiecie tak sobie mysle ze poprostu jestem taka ze nastawiam sie na coś jak lekarz mowił " 10 dni " to nastawilam sie na te 10 dni i pewnie dlatego wczoraj bez humoru wrocilam.. jeszcze wsumie ta waga mnie zmartwił bo myslalam ze zejde na tym usg jak on mierzy mierzy widze ze coś nie halo.. ja do niego mowie o czyms a ten do mnie "przepraszam bardzo musze tu coś zmierzyc bo cos nie wychodzi i musze sie skupić i nie moge Pani teraz odpowiedziec"
a ja prawie mdleje.. oczywiscie łzy na koncu nosa :P ale pozniej mi tłumaczył ze kość mu zasłaniala i poprostu nie moze dokladnie pomierzyc małej.. uff.. no ale klocek wazy 3600 " malizna" haha

jak czekalam w kolejce to weszla Pani zaraz slysze ze słuchaja serduszka i gin wychodzi po jej meza,ten maz za jakis czas wychodzi z taka blogą miną.. przypomnialam sobie jak to bylo zobaczyc mine tz jak usłyszał serduszko a teraz takie wyjadaczki!

Cynamonku Ty to masz normalnie szczescie

dzwonie sie umowić na KTG ! i chyba zrobie sobie nalesniki na sniadanie ... albo ciasteczka z truskawkami moze córka doceni jak jej dogadzam
Dotka- i na Ciebie przyjdzie czas. Czekaj na swoją kolej

I zapominam cały czas podziękować Ci za PW. No więc- dziękuje

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
duzo rzeczy:

wypij kawę, siedź na wizazu, zdrzemnij się, poleż sobie ... roboty, że ho ho Ja tak dziś bede pracowała Juz pracuje, własnie realizuje punkt ,,poleż sobie". Ciezka to praca, bo wszystkie kości bolą ... i niech ktoś powie, że ja nic nie robię
Nawet nie wiedziałam, że taka zarobiona jestem od rana

Cytat:
Ostatnio się zszokowałam, bo poszłam do sąsiadki, bo strasznie chciała mnie zobaczyć i sąsiadka w szoku mówi "Ale ty wcale nie jesteś taka gruba jak twoja mama mówiła"
Wybacz-

Ale mnie boli głowa

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-06-28 o 10:48
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:45   #4243
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tak samo Ze wszystkimi kumplami męża mam rewelacyjny kontakt i lubię jak nas odwiedzają. Baby mnie wkurzają! Zwłaszcza te przeraźliwie milutkie dla facetów
odgapiaka

ja w ogóle nie wpuszczam do domu takich przeraźliwie milutkich, prowadzę ostrą selekcję gości
Stary 2013-06-28, 10:46   #4244
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość

Widziałam, że kilka dziewczyn zdecydowało się na zakup staników w Pepco powinni mi odpalić jakiś procent za reklamę
Ja też się czaję na ten stanik
Może dziś TŻ uproszę żebyśmy podjechali
Stary 2013-06-28, 10:48   #4245
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hej
nie, nie rodze :P twardnienie pewnie bylo spowodowane intensywnym dniem
wczoraj po tych zakupach zasnelam szybko i bardzo dobrze mi sie spalo wstalam po 10
no ale od rana znow mnie przeczyscilo, ile mozna miec tego przed porodem?! no kurde ja myslalam, ze to jest jednorazowe a mnie prawie codziennie i to jeszcze przy braniu zelaza, gdzie gin mowil ze moga sie zdarzyc zaparcia
no ale dobra, dzis musze sie uczyc na egzamin bo mam go jutro i jutro jeszcze sa urodzinki mojej chrzesnicy, kupilam jej w koncu komplet bluzeczke i spodnie no i taka ☠☠☠☠☠☠☠ke kolorwe sztuczne wlosy do przypiecia
ide wypic sobie koktajl truskawkowy i zrobie se jakies kanapeczki

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:48   #4246
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Milo ze nie jestem sama

Jest nas juz trzy

Stary 2013-06-28, 10:49   #4247
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
A ja zamiast ogarniac chalupe, robic porzadki w Marysi rzeczach (co by TZ, tesciowa tudziez moja mama pod moja nieobecnosc, nie ubieraly jej jak siodmego dziecka stroza) to ja sobie siedze na wizazu. Ale chwilka relaksu i ide dzialac. Liczylam na poprawe pogody, bo od soboty mam ciuszki do prania i nie chce ich kisic w domku, ale chyba bede musiala, co by do czwartku juz temat ogarnac. Ponadto mam milion mysli na minute, jak to bedzie jak mnie nie bedzie w domu, jak Marysia, jak TZ da sobie rade.... (nie to ze on ulomny jest, ale ja jestem zosia samosia - wszystko ja najlepiej).
Dadzą radę Mój zadziwia mnie w tym względzie każdego dnia I już wiem, że Gluciątko jest z nim bezpieczne a ja nie jestem jedyną osobą, która umie sie nim zająć
Cytat:
Mam pytanie dot. skurczów porodowych. Czy między tymi skurczami odczuwalne są ruchy maleństwa czy ono raczej się wycisza i cierpliwie czeka na to co się dzieje? Może też w trakcie skurczów da się wyczuć ruchy? Może doświadczone już mamy się wypowiedzą, albo te niedoświadczone, ale mądrzejsze ode mnie.
Hm... w sumie to nie mam pojęcia Wybacz ale to dawno było
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ha ha ha - w sumie ja tez sie wbijam z moja cc przed szerego.
no poradza chyba - ale wiesz ciezko jak sie ma taki charakter nie martwic. Ja jak poszlam do szpitala i lezalam pod KTG to potrafilam dzwonic do TZ i mowic: kochanie kup sobie chleb i wedline bo nie bedziesz mial co jesc, bo nie zdazylam zrobic zakupow zanim przyjechalam do spzitala to sie smiali ze mnie wszyscy, ze zamiast o sobie myslec, mysle o nim.
Mój mnie za to krzyczy i mówi, że sobie poradzi... A ja i tak wiem lepiej przecież
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Margoś, aż nie wierzę, że coś ci dolega
W sumie to nie uważam, zeby mi coś dolegało
A propos... tak się modliłam o tą kapustę i dalej leży nieużyta w lodówce
Ciekawe czy to tylko na noc może się tak robić?
Cytat:
Napisane przez milka_krk Pokaż wiadomość
trudno sie wbic w watek, ale jestem z Wami na codzien I bardzo mocno trzymam kciuki za kazde kolejno pojawiajace sie Malenstwo. Zwlaszcza ze ja jestem w 38 tc, a tu nic - zadnych znakow na niebie by porod sie zblizal tym bardziej chetnie czytam ze wiekszosc z Was juz odczuwa skurcze .....
U mnie też nie było żadnych znaków Mogę Ci teraz śmiało powiedzieć, że możesz się cieszyć i może dzięki temu unikniesz trochę bólu, który dziewczyny odczuwają w przepowiadaczach
Cytat:
To Wam pisze co sie dzialo ...

Śniło mi sie ze brzuch mnie boli, spałam tak, aż wreszcie obudzilam sie o 3:30 i co... boli na serio. Na dole jak na okres, w krzyżu daje, że ho ho, wyżej też boli ... wstałam do łazienki, a tam ma wkładce taki śluz różowy z grutkami, mało tego .. no ale mysle czop, cholera rodze ... pranie nie dokonczone, miesiac przed terminem i tylko czulam ulge, ze mały gdzies ok 2,5 kg ma, a gin mówi, ze tyle to juz w miare jest.

No ale mysle trzeba to jakos zatrzymac, łyknełam jedna nospe forte i dwa magnezy forte i na lewy boczek, no i stoper w reku i mierze skurcze. Mialam takie nie regularne bo raz co 9 min. potem 25 i nic, potem to juz przez pewien czas nie wiedzialam czy to skurcz czy nie, bo mialam wrazenie ze boli non stop przez 20 min. A przeciez skurcz trwa krócej Potem czuje, ze chce mi sie 2, mdliło mnie, juz chciałam na IP jechac, ale przeszło, na szczescie Nie chce jeszcze rodzic, chce poczekac min do 10 lipca

No ale od 3:30 do prawi 6 sie mordowałam, szczególnie psychicznie, że to jeszcze nie czas ...

W poniedziałek mam wizyte, zobaczymy co i jak, leżę sobie, mam zamiar baaardzo dużo lezeć i tż drygować, bo ja musze jeszcze poczekać. A do skończonego 36 tc zeby sie waliło i paliło to NIE RODZĘ ! ! !
Kciuki, żeby Mały poczekał i żeby wszystko było po Twojej myśli!
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A ja to się zastanawiam czy w ogóle mam coś dzisiaj zrobić oprócz obiadu
Odkurzone i obiad ugotowany... hm... też nie wiem co ze sobą zrobić
Cytat:
Witam

gratuluje nowych tyg i trzymam kciuki za wizyty..

przespalam sie,humor troche lepszy Wiecie tak sobie mysle ze poprostu jestem taka ze nastawiam sie na coś jak lekarz mowił " 10 dni " to nastawilam sie na te 10 dni i pewnie dlatego wczoraj bez humoru wrocilam.. jeszcze wsumie ta waga mnie zmartwił bo myslalam ze zejde na tym usg jak on mierzy mierzy widze ze coś nie halo.. ja do niego mowie o czyms a ten do mnie "przepraszam bardzo musze tu coś zmierzyc bo cos nie wychodzi i musze sie skupić i nie moge Pani teraz odpowiedziec"
a ja prawie mdleje.. oczywiscie łzy na koncu nosa :P ale pozniej mi tłumaczył ze kość mu zasłaniala i poprostu nie moze dokladnie pomierzyc małej.. uff.. no ale klocek wazy 3600 " malizna" haha

jak czekalam w kolejce to weszla Pani zaraz slysze ze słuchaja serduszka i gin wychodzi po jej meza,ten maz za jakis czas wychodzi z taka blogą miną.. przypomnialam sobie jak to bylo zobaczyc mine tz jak usłyszał serduszko a teraz takie wyjadaczki!

Cynamonku Ty to masz normalnie szczescie

dzwonie sie umowić na KTG ! i chyba zrobie sobie nalesniki na sniadanie ... albo ciasteczka z truskawkami moze córka doceni jak jej dogadzam
...i nie wyjdzie jeszcze przez miesiąc
za wagę "Małego Klocuszka"
Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki!

Gratuluje wszystkich rozpoczetych tygodni i trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj

Ja od kilku dni nie spie zbyt dobrze, co chwilke sie budze na siku i wydaje mi sie ze minelo pol nocy, a okazuje sie, ze 2 godziny lub mniej. Franio jakis mniej aktywny i oczywiscie mama prorokuje, ze nabiera sil przed porodem.

Przed chwila rozmawialam z kolezanka ktora w sierpniu rodzi 2 dziecko i troszke mnie zaniepokoila szczerze mowiac. Zapytala co zrobie jak zaczne rodzic w nocy i Tz bedzie w pracy? Ja nastawiam sie na to, ze jako pierworodka tak szybko nie urodze i on zdazy przyjechac lub jesli zauwaze jakies symptomy to po prostu zadzwoni ze nie idzie do pracy, a ona mi mowi zebym tak sie nie nastawiala bo u niej cala akcja skurczowo porodowa trwala niecale 4 godziny przy pierwszym dzieckuA teraz ona nastawia sie na to, ze byc moze pojedzie sama do szpitala, bo jej maz wyjezdza na pare dni do Polski jak ona bedzie juz w 39tyg I nie wiem, czy ona jest takim hardkorem czy ja jestem taka dupa, ze jakos sobie nie wyobrazam, ze miala bym zostac sama w domu w 39tyg

Przepraszam, ze tak tylko w swojej sprawie, nadrobilam wszystko, ale jakos nie umiem sie odniesc
A daleko Tż pracuje? Bo 4 godziny na dobrą sprawę to dużo czasu
Biorąc pod uwagę fakt, że nie jest jakoś strasznie daleko oczywiście...
Cytat:
ktg za tydz w czwartek WOW
Życzę co byś nie trafiła na rudą, bo wtedy będziesz tylko wiedziała, że zapis masz prawidłowy

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:49   #4248
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Śniło mi sie ze brzuch mnie boli, spałam tak, aż wreszcie obudzilam sie o 3:30 i co... boli na serio. Na dole jak na okres, w krzyżu daje, że ho ho, wyżej też boli ... wstałam do łazienki, a tam ma wkładce taki śluz różowy z grutkami, mało tego .. no ale mysle czop, cholera rodze ... pranie nie dokonczone, miesiac przed terminem i tylko czulam ulge, ze mały gdzies ok 2,5 kg ma, a gin mówi, ze tyle to juz w miare jest.

No ale mysle trzeba to jakos zatrzymac, łyknełam jedna nospe forte i dwa magnezy forte i na lewy boczek, no i stoper w reku i mierze skurcze. Mialam takie nie regularne bo raz co 9 min. potem 25 i nic, potem to juz przez pewien czas nie wiedzialam czy to skurcz czy nie, bo mialam wrazenie ze boli non stop przez 20 min. A przeciez skurcz trwa krócej Potem czuje, ze chce mi sie 2, mdliło mnie, juz chciałam na IP jechac, ale przeszło, na szczescie Nie chce jeszcze rodzic, chce poczekac min do 10 lipca

No ale od 3:30 do prawi 6 sie mordowałam, szczególnie psychicznie, że to jeszcze nie czas ...

W poniedziałek mam wizyte, zobaczymy co i jak, leżę sobie, mam zamiar baaardzo dużo lezeć i tż drygować, bo ja musze jeszcze poczekać. A do skończonego 36 tc zeby sie waliło i paliło to NIE RODZĘ ! ! !
o matko , odpoczywaj

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41539001]patrzcie jaki wózek !!!
dół gondoli jest drewniany !!!

http://allegro.pl/szalowy-wozek-dzie...347859647.html

toż to istne dzieło sztuki !!![/QUOTE]dosłownie dzieło sztuki

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Przed chwila rozmawialam z kolezanka ktora w sierpniu rodzi 2 dziecko i troszke mnie zaniepokoila szczerze mowiac. Zapytala co zrobie jak zaczne rodzic w nocy i Tz bedzie w pracy? Ja nastawiam sie na to, ze jako pierworodka tak szybko nie urodze i on zdazy przyjechac lub jesli zauwaze jakies symptomy to po prostu zadzwoni ze nie idzie do pracy, a ona mi mowi zebym tak sie nie nastawiala bo u niej cala akcja skurczowo porodowa trwala niecale 4 godziny przy pierwszym dzieckuA teraz ona nastawia sie na to, ze byc moze pojedzie sama do szpitala, bo jej maz wyjezdza na pare dni do Polski jak ona bedzie juz w 39tyg I nie wiem, czy ona jest takim hardkorem czy ja jestem taka dupa, ze jakos sobie nie wyobrazam, ze miala bym zostac sama w domu w 39tyg

Przepraszam, ze tak tylko w swojej sprawie, nadrobilam wszystko, ale jakos nie umiem sie odniesc
wiesz co mój tż będzie do rozwiązania pracował, urlop będzie brał jak ja będę rodzić, powiedział tylko w firmie, że on idzie w sierpniu, a kierownictwo jeszcze nie wie, że ma żonę w 8mc bo by już go wygonili, a potem żeby tatusiowy wykorzystywał, a tak będzie mógł połączyć
mój pracuje na 3 zmiany, myślę że jakoś damy radę, do pracy będzie autem jeździł, a w razie czego jest taxi, rodzina, znajomi, jakoś będzie

Cytat:
Jesli chodzi o swedzenie to czesto to jest spowodowane uciskiem plodu na wotrobe. Na TVN Style w Poloznych byl odcinek o babce ktora z jedna nerka i to przeszczepiona juz zdecydowala sie na druga ciaze. I wlasnie miala tez ucisk i problem ze swedzeniem. Drapala sie do krwi. W chyba 28czy 29 tyg.blagala lekarzy zeby zakonczyli czyli usuneli plod. Sorry bez komentarza :/ Ale lekarze ja do 32tyg.przetrzymali i urodzila coreczke. Nerke stracila. Miala juz jedna corke 2-3latka. Czasem ludzi nie rozumiem tzn.rozumiem ze bardzo chciala miec drugie dziecko,ale potem sama widziala ze to bylo zbyt duze ryzyko. Stworzyla nowe zycie na wlasne zyczenie a potem chciala je zabic. Glupota.
no właśnie ja robiłam bilirubinę i wynik mam ok, bliżej dolnej normy

Cytat:
Ja mam w poniedziałek, ale moja mama przepowiedziała mi, że nie pojadę. Wg jej "obliczeń" urodzę jutro na Piotra i Pawła.
zobaczymy czy się sprawdzi

Cytat:
ja bym dała i nie patrzyła

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:52   #4249
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
mama we wróżkę się bawi

Cytat:
Eee - do mnie mama i teściowa mówią per Grubasku
Ja nie wiem-one chyba myślą, że to miłe
Ostatnio się zszokowałam, bo poszłam do sąsiadki, bo strasznie chciała mnie zobaczyć i sąsiadka w szoku mówi "Ale ty wcale nie jesteś taka gruba jak twoja mama mówiła"

Cytat:
Milo ze nie jestem sama

Jest nas juz trzy
cztery ja mam podobnie :brzydal
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:52   #4250
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry

Miałam całkiem niezłą noc, jak na teraźniejsze możliwości Zjadłam śniadanko, poodpisywałam na wszelkie maile, bo już się co niektórzy upominali smsami Teraz szybciutko Was nadrobię i trzeba działać.. Kupię te truskawy jakie by nie były. Słoiczki i żelfixy mam. Zrobię obiadek..mąż dzisiaj ciężki dzień w pracy ma, to niech choć smacznie zje..A na 17 z przyjaciółmi idziemy do znajomych, gdzie dostanę ciuszki dla Lola

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:52   #4251
Rockyyy
Zakorzenienie

Kobity lecicie jak szalone ................

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

[/COLOR]
no to kolankowo-łokciowa
Klęknij, oprzyj łokcie o podłogę i dupcia w górę. Możesz przy tym pokręcić biodrami w miarę możliwosci. Może spłynie w górę, albo chociaż jakoś lepiej sie ułoży
dzis przetesuje tez dzieki kochana-moze moja napastniczka sie uspokoi
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
tabela jest na 7 stronie
juz ją do klubiku wciepałam tez
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A ja marzę już tylko o tym, żeby była 7... otworzyli sklep i sprzedali mi kapustę A le mam marzenia w tym macierzyństwie
Dzis nawet w tv mowili o tych okładach az mnie Tz wołał zebym słuchała
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
jak zwykle źle spałam od 2 do 4 spałam w salonie przy otwartych drzwiach balkonowych bo nie dałam rady w sypialni, te swędzenie mnie zabije
myślę jednak, że to nie balsamy bo 3 dni niczym sie nie smarowałam a swędzi dalej
Kurde...moze te dziady cie pogryzły?
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Wedlug mnie dobra matka, to szczesliwa matka, ktora nie zapomina tez o potrzebach dziecka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
swięte słowa
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

A po co fartuch? U ciebie w szpitalu wymagają?

:
Tak.Trzeba taki miec i ochraniacze na obuwie. Mamy w razie czego zeby nikt sie nie czepiał.A zamiast ochraniaczy Tz moze klapki sobie przebrac.
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
też będę wścibska....Anulka i co i co...dziabnął?:P :P :P
no wlasnie ,ja tez chcem wiedziec
Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie wczoraj w pepco stanik sportowy, spałam dziś w nim - fajny jest, wygodny.
jest super
Stary 2013-06-28, 10:53   #4252
arrabbiata
Zadomowienie

Hej

U mnie też dzisiaj lipna noc dzisiaj. W ogóle nie mogę spać od kilku dni. Hm możecie mi jakoś logicznie wytłumaczyć, jakim sposobem mój brzuch urósł przez tydzień o 7 cm? Mam równą stówę w pasie
Jadę z psem do weta, bo bardzo kuleje
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:53   #4253
czarownica1
Zakorzenienie

Agrafka, nie zrozumiem nigdy i nawet nie mam zamiaru kogoś takiego, jak Twoja koleżanka. Owszem wartości mleka kobiecego są ogromne i najlepiej by było gdyby kazda z nas dała się Dzieciaczkowi "doić" no i różne przypadki, że nie każda może rodzić sn.
Nie przejmuj się, każda z nas robi co może by było najlepiej i kazda jest/będzie najlepszą mamą na świecie

Margosia, też tak myślę, że Lokatorek przyzwyczaja mnie do nocnych jego imprez. A 8 lipca... mam nadzieję, że to będą wakacje mojego życia
hehe czyli Tz zszedł do poziomu dywanika? Mój zaczyna myśleć jak na razie o kanapie bo w sypialni jeszcze nie ma dywanu

Anulka, czy jesteś/czujesz się dziabnięta ?

Tweed, moj Tz wczoraj zdychal z bolu glowy, ale hojrak nie dal sobie cisnienia zmierzyc...
oklady z kapuchy? a se kładziesz liście na cycki i łązisz niczym dziewczyna Tarzana
Tweed, ja tez juz poczyniam zapasy dla Tz... 5 kg ziemniakow juz stoi w piwnicy

Aremalgos - medela ok, pewnie ręczny bo tanio kolezanka chce?

Teso, po łapach dam temu kto mi będzie cycki ruszał jak karmie, tzn położnej nie bo rady jej potrzebne ale jakby mi Tesciowa tak zrobiła to z całym szacunkiem do niej, wsciekłabym się...

dobra tyle nadrobiłam, ide do klubu bo coś mi się przypomniało:S
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:54   #4254
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Witam się po jakże h*****j nocy Ta zgaga mnie wykończy prędzej niż urodzę! To już kolejna taka noc. Jakoś nie mam humoru dzisiaj

Podczytałam Was troszkę, a teraz zmykam sprzątać mieszkanko bo o 14 mam gości. Wczorajsze ciasto wyszło super! Także Wasze kciuki po raz kolejny się sprawdziły

A probowalas cytryne lub wit.C? Sproboj mi pomaga. Niecierpie cytryny ale zgagi jeszcze bardziej. Tez mi cola pomagala . Lacze sie w bolu

Cytat:
odgapiaka

ja w ogóle nie wpuszczam do domu takich przeraźliwie milutkich, prowadzę ostrą selekcję gości

Stary 2013-06-28, 10:55   #4255
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Odnosnie lisci kapusty na oklady to tez slyszalam dobre opinie, jednym z przykladow jest moja kolezanka, ktora miala zapalenie piersi i te oklady oraz masaz prysznicem ja uratowaly

Ostatnio natknelam sie tez na ulotke silikonowych nakladek na piersi, ktore mozna podgrzewac (na przyrost laktacji bodajze) i chlodzic (w przypadku zapalenia, zastojow mleka itp). Zastanawialam sie czy sobie tego nie kupic i czy rzeczywiscie sa fajne. Pewnie kupie, jezeli zajdzie taka potrzeba. Gdyby co sprawdze w domu nazwe produktu i Wam napisze, bo teraz nie pamietam
o tej kapuście to mi mama też wspominała, że można do lodówki dac sobie kilka liści, pobić je tłuczkiem, aby trochę sok wypłynął i można taki jeden cały liśc do miseczki do stanika dać i tak chodzić. ponoć przynosi ulgę.

Stary 2013-06-28, 10:56   #4256
Anulka_p
Zakorzenienie

Wysłałam mężowi sms z pytaniem czy dziś też zostanę dziabnięta, bo nie wiem czy oszczędzać siły na wieczór.
Stary 2013-06-28, 10:57   #4257
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Hej

U mnie też dzisiaj lipna noc dzisiaj. W ogóle nie mogę spać od kilku dni. Hm możecie mi jakoś logicznie wytłumaczyć, jakim sposobem mój brzuch urósł przez tydzień o 7 cm? Mam równą stówę w pasie
Jadę z psem do weta, bo bardzo kuleje
może źle zmierzyłaś ostatnio?
albo masz dużo gazów, musisz iśc na kupkę??
albo dziecko się inaczej ułożyło, bardziej się wypięło, zmieniło pozycję.
co się przejmujesz!!!
ważne że dziecko rośnie

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Wysłałam mężowi sms z pytaniem czy dziś też zostanę dziabnięta, bo nie wiem czy oszczędzać siły na wieczór.
hahaha!!
dobre, u mnie ciężko będzie bo tż idzie na drugą zmianę do roboty i pewnie jak wróci będzie zmęczony na "dziabanie" )

ale od 1 lipca nie ma zmiłuj się, zmusze go chocbym nie wiem co!

Stary 2013-06-28, 10:57   #4258
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyjmij wahadełko i sprawdź

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
o tej kapuście to mi mama też wspominała, że można do lodówki dac sobie kilka liści, pobić je tłuczkiem, aby trochę sok wypłynął i można taki jeden cały liśc do miseczki do stanika dać i tak chodzić. ponoć przynosi ulgę.
Mnie bardzo pomogła przy nawale

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 10:58   #4259
Anulka_p
Zakorzenienie

Pff, co za mąż! Odpisał, że mnie dziabnie pod warunkiem, że będę dla niego miła.
No nic, poświęcę się...
Stary 2013-06-28, 10:58   #4260
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Nawet nie wiedziałam, że taka zarobiona jestm od rana :

Cytat:
odgapiaka

Ja czasami muszę, bo jak kumple TŻ przychodzą ze "swoimi" to trzeba wziąć to na klatę Nie wszystkie są oczywiście do bani
Ale tupet niektórych panienek, fałszywość i kombinatoryka w myśleniu mnie powala i równocześnie zniechęca
A najbardziej nie lubię dziewczyn, które nie mają szacunku do siebie
Kolega TŻ opowiadał nam, że chciał zostawić swoją dziewczynę i doszło do momentu, w którym on mówi, że to koniec ich związku, a ona mówi "Ale ja cię kocham, nie zostawiaj mnie, zrobię ci loda", na co on w szoku "To zrób" i dziewczyna padła na kolana i zrobiła mu co trzeba .... No i nie miał serca jej zostawić- przecież taka dziewczyna to skarb
Kilka dni później byli u nas razem

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-06-28 o 11:02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości