|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
|
|
|
|
|
#4532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
a już widziałam tutaj coś takiego... fuj! to jest niehigieniczne do granic ... zwłaszcza jak sie ma psa czy kota. ech wybrałam póki co (może w między czasie z doskoku zmienię zdanie) : http://www.silvercrossbaby.com/pram-...Freeway/ebony/ szczerze mówiąc nie wiem co i jak z wózkami. ten wydaje się dość solidny jak na moje niedoświadczone oko. Cytat:
|
|
#4533 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję Cytat:
to super że wyjazd się udał :dCytat:
Cytat:
wiecie co? ciesze sie ze słonce wyszło bo humor mi się poprawił idę z mężem na spacer
|
|
#4534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4535 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas też dzisiaj od południa ładna pogodaCytat:
|
|
#4536 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a co sądzicie o koszu mojżeszowym dla maluszka?
dostałam taki w prezencie, nawet mi się podoba, jest śliczny, i można go postawić blisko łóżka, i malec może spać w nim do 4 miesiąca nawet. Nawet becik na chrzest dostałam
|
#4537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weszłam na wątek mamuś maj- czerwiec kurcze jakie śliczne te maluszki
|
|
#4538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4539 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczne bodziaki My jutro znowu jedziemy na shopping ![]() Cytat:
Gratulacje córeczki coraz więcej dziewczynek Do południa coś mało czułam Majeczkę i aż mówiłam do brzusia, żeby dała znać. Za to później jak się położyłam na trochę to mała mnie skopała aż było widać przez koszulkę zgrywuska mała ![]() Też oglądam kabarety |
|||
|
|
|
#4540 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym taki dostałą to byłabym przeszczęśliwa bo piękne są a tak to mi oczywiście szkoda kasy na te 3-4 miesiące pocieszam się że mamy śliczną kołyske zrobioną przez mojego dziadka ![]() Cytat:
![]() przy Natalce też tak było długo nic a potem bach, Natalia i jest ![]() mi ledwo zniknęła ciemna kreska po poprzedniej ciąży a tu już nowa jest Cytat:
nie wiem mój tż stwierdzil, że Olgi nie ma jak zdrabniac (a ja tak bardzo chciałam Olge ) ale na upartego babcie na pewno wymyślą Olgusie itp. [QUOTE=maomami;41560736]A skąd jesteś dokładnie?? Z jakich okolic? Ja w Krakowie zwiedziłam już chyba trzy różne Pepco. A z tym kaszlem to idź do lekarza niech sprawdzi, z dzieciątkiem napewno wszystko ok, ale po co masz się martwić. Może w końcu przejdzie bo napewno Cię to męczy, wiem bo sama jakiś czas temu przez półtora tygodnia miałam zatkany nos i kaszel. A robiłaś sobie inhalację z amolu na katar???? Cytat:
ja nic a nic nie kupuję i jakoś mi dziwnie z tym teraz ale co zrobi jak wszystko mam i az nadto nawet troche później jakieś nowe tetry dokupie, kosmetyki, nowy ręcznik z kaptturkiem i to będzie chyba tyle reszta to rzecyz do szpitala dla mnie, ale to nie taka frajda już ![]() Cytat:
![]() ja jako panna zaliczyłam tylko jedno panieńskie a jako mężatka to już chyba z 5 ja teraz organizuje panieńki mojej przyjaciółki, bardziej się tym nakręcam niż własnym ![]() Cytat:
ja też żałuję, że moje dzieci nie poznają dziadka, ale co zrobić przynajmniej możemy być pewne że mają dodatkowego anioła stróża z góry który chroni je przed złym ![]() Cytat:
![]() miotła i gonić ich ja teraz u tesciów z natalką i teściu mnie tak wkurza, nic nie robi, ale wiecznie chodzi i marudzi, siostze tż dogaduje, no oszaleć można
|
|||||||
|
|
|
#4541 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygląda fajnie ten wózek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja jutro też sobie chyba podjade pooglądać to i owo może sie skuszę na coś maleńkiego, chociaż to głupota bo mam wszystko ale nie moge się oprzeć
|
||||
|
|
|
#4542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mały robi podobnie.. Jak ja albo Tż przyłożymy mocno ręke to cisza.. i wtedy mówię do Tż żeby położyl tak delikatnie i wtedy prawie zawsze jest stuk-puk
|
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko będzie miała po siostrzyczce to choć jedna rzeecz może być tylko jej ![]() Wypatrzyłam za pół ceny laktator ręczny z TT i chyba go wezmę, bo nie wiadomo jak to będzie z laktacją u mnie, a te pare euro to nie majątek
|
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dostałam go od koleżanki która w irlandii mieszka bo miała na zbyciu no kupie coś kupie i na pewno dostanie jakieś prezenty ![]() w sumie już kupiłam nosidełko bo znajoma sprzedawała okazyjnie, to coś swojego już ma ale nim to nosidełko wykorzystamy to troche minie ![]() a i na pewno kupię takiego konika morskiego usypiacza: http://allegro.pl/fisher-price-konik...343407653.html w sumie dwa będe musiała kupić bo natalcia ostatnio dorwała go u koleżanki to nie chciała Kamilkowi oddac potem |
|
|
|
|
#4545 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie
![]() Ojejj już nowy wątek, nie wiem czy dam rade tyle stron nadrobić Mój brzuszek cały się rusza, malutka tak szaleje ,że szok![]() PS. zdecydowałam się na wózek,jedo fyn na 4 kółkach. W przyszłym tygodniu mam zamiar jechać do sklepu na małe zakupowe szaleństwo
|
|
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam butelki z TT, to i laktator chcę z tej firmy, smoczki różne tez widziałam, to coś wybiorę dla Małej ![]() O ciekawe czy u mnie są te koniki morskie, podobają mi się |
|
|
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz kupie butelke z TT też bo mi się podobają ja smoczek jeden jakiś miałam nawet nie wiem jaki, nie przydał się Mi zawsze było szkoda kasy na tego konika dla natalki, a dzieciaczki mocno się przywiązują i potem same z nim zasypiają Za to natalka dostała owieczke z biącym serduchem - porażka roku chociaż może akurat jej nie spasowała, nie wiem. Ja dla mnie wyrzucona kasa, na szczęście nie nasza
|
|
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż mówi, żeby jutro kupić i niech sobie w łóżeczku siedzi i czeka na Majcię |
|
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po spirometrii ok tylko myślałam że mi oczy z orbit wyjdą ![]() Ja dzisiaj zakupiłam Bavarię zwykłą i jabłkową,będę testować czy spodoba się moim kubkom smakowym ![]() Cytat:
![]() Olenka Fajny avek Niunia za tydzień.To wakacje udane co?Anoula Możliwe Maomami Super bodki Iguana Super że z Nikolką ok ![]() Trele Też mi się zdarza sapać Agnieszka Planuję kupić właśnie bo jest piękny albo kołyskę ![]() Anka Fajny wózek podoba mi się Anoula Myślę że jeszcze Wam wpadnie do głowy imię które obydwoje zaakceptujecie Paulina Cwaniarka mała Moje młode jak przyłożę rękę do brzucha to cisza,normalnie bawi się w kotka i myszkę z matką ![]() Acelinka Fajne te koniki Dziewczyny super są wyprzedaże w Smyku,weszłam dzisiaj na szybkiego i ile rzeczy pięknych.Fajne śpiworki były ale duże od 6 miesięcy za 55 zł,bodziaki(3 pak za 19,99). Nie zdążyłam oblukać wszystkiego. I dla starszych dzieciaków też wybór ogromny.Dla siostrzenicy kupiłam śliczną bluzeczkę marynarską z kokardką za 15 zł.Świetna jakościowo. Chyba wybiorę się tam w czwartek jak poznam płeć i poszaleję.Chociaż u nas w mieście Smyk nie jest taki duży jak w Krakowie to naprawdę mile się zaskoczyłam. ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Kyte Wpadaj do nasz częściej |
|||
|
|
|
#4551 | |
|
Wtajemniczenie
|
U nas pierwsza ciąża była wystarana, leczyłam się, chodziłam na monitoringi, prowadziłam obserwacje i wiedziałam dokładnie co gdzie kiedy
I w miarę szybko się udało, choć bałam się, że będziemy się długo starać.Drugie dziecko planowaliśmy za jakiś czas, myślałam, że zaczniemy się starać za kilka miesięcy, gdzieś w lecie lub na jesieni. W marcu skończyłam karmić i jak przez miesiąc nie dostałam okresu to wybrałam się do gina. Prowadziłam niby obserwacje, ale nic z nich nie wynikało, jakieś dziwne były. Byłam pewna, że znowu mi się wszystko po porodzie rozregulowało i trzeba będzie się od nowa leczyć, monitorować itd. Na wizycie lekarz mnie zbadał, a na koniec zrobił usg, żeby zobaczyć co tam słychać. No i patrzy na ten ekran i patrzy i pyta się mnie czy mam mdłości. Powiedziałam, że nie, ale nie skojarzyłam nic, myślałam, że pewnie mi się jakaś torbiel zrobiła albo co. Następne pytanie gina: czy wie pani, ze jest pani w ciąży? Tak mnie zastrzelił, że myślałam, że spadnę z kozetki I tak się dowiedziałam, że będziemy mieć drugie dziecko, nawet testu nie robiłam, nie mam pojęcia kiedy była owulacja i zupełnie zapomniałam jak to jest mieć okres (ostatni miałam w sierpniu 2011!!!) Cytat:
Można dziecko nosić po mieszkaniu, wziąć do kuchni czy do salonu w razie potrzeby, a jemu tam się wygodnie w tym koszu śpi. Ja kosza nie miałam, ale używałam w tym celu gondoli od wózka. Jak szłam do kuchni to zabierałam dziecko ze sobą, spało sobie spokojnie w kąciku pod moim okiem Stelarz (kółka do wózka) zostawiałam w garażu (mieszkam w domu).---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Ja też używam butelek TT i jestem zadowolona, choć czasami na początku wkurzało mnie to wyprofilowanie koło smoczka, bo tam się gromadzi resztka mleka, a jak ja swoje odciągałam i podawałam z butelki to każda kropla była cenna i nie chciałam tej resztki wylewać, tylko na końcu musiałam strzepywać butelkę, żeby ta resztka wpadła do smoczka. Nie polecam butelek z wąskim gwintem - ciężko wsypać do nich mleko (rozsypuje się poza butelkę) i ciężko umyć! |
|
|
|
|
#4552 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny dziękuję za słowa wsparcia !
Jeśli chodzi o wagę to u mnie najpierw 2 kg spadku a potem po powrocie do normalnej prawie 3 kg na plusie, wolę liczyć od tej normalnej ![]() Gratulacje dla poznanych płci i za nowe rozpoczęte tygodnie ja szczerze mówiąc już tak z dokładnością co do dnia nie liczę jak na początku ale od nowego tygodnia będzie 23 tydz.nemosek z tym L4 to chcę skonsultować z tym bardziej doświadczonym ginem, ale pewnie bym się zanudziła na śmierć, mam nadzieję, że uda się brać z urlopu po 1 dniu w tyg. Ryba lekarz masakra, zmień go jeśli masz możliwość po co się denerwować Agnieszka kciuki zaciśnięte Miki ładne dekoracje a ja wczoraj byłam na panieńskim koleżanki i jak się dziewczyny dowiedziały , że w brzuszku mały chłop mieszka to toastom nie było końca na jego cześć. W końcu jedyna taka okazja dla niego być na panieńskim Od poniedziałku do pracy.... i fanie i niefajnie, ale to jeszcze z 2 miesiące i naszym Małym tzn. jego wyprawką i pokoikiem się zajmę
|
#4553 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeszcze napiszę Wam coś, bo mi się przypomniało - dla lubiących czytać książki
Mój synek podczas karmienia długo wisiał na piersi, czasem karmienie trwało nawet godzinę albo i dłużej, bo przysypiał w trakcie itp. Żeby się nie zanudzić patrzeniem w ścianę - czytałam książki, głównie powieści. I potem naliczyłam, że w ciągu pół roku podczas tych karmień przeczytałam ok. 30 książek Polecam!
|
|
|
|
#4554 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() witaj w klubie ja też na swojego czekam ale musze go sobie jeszcze przywieść bo po pracy poszli na impreze imieninową do kumpla (Paweł)...
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
anulka Przepadłaś z pakowaniem???
![]() ![]() edit: już wiem
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-06-29 o 22:54 |
|
|
|
#4556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi." Jan Paweł II ...bo dobro wraca... Córeczka Nikola ![]() 9.11.2013 godz. 21.30 3KG 54CM |
|
|
|
|
#4557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może kupimy, zobaczę co tam dorwiemy i ile wydamy ![]() Dziewczyny a jakie materace do łóżeczka kupujecie?? I mniej więcej ile na nie przeznaczacie?? Bo u mnie sa różne ceny od 20 do 200 euro Cytat:
![]() Ja teraz w ciąży mam jakąś awersję do czytania
|
||
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A okresu to chyba nie żałujesz?
|
|
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam się w 18 tygodniu - jeju, jak to leci kupiłam dziś pierwsze ubranka dla bejbika - body, spodenki x2 i niedrapki = zielone bo nadal nie wiem co siedzi w środkunie udaje mi się być na bieżąco ![]() mam nadzieje,ze wszystkie Wasz ewizyty udane ja podejrze dzieciaczka już we wtorek - razem z m., bo nareszcie USG będzie przez brzuch ![]() ściaskam Was mocno |
|
|
|
#4560 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Drugie też będzie na tych butlach w razie w.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

a już widziałam tutaj coś takiego... fuj! to jest niehigieniczne do granic ... zwłaszcza jak sie ma psa czy kota. ech 
mi tylko raz sie snila dziewczynka , byla moja ale ja jej nie rodzilam tylko od razu z porodowki szlan odebrac 

dostałam taki w prezencie, nawet mi się podoba, jest śliczny, i można go postawić blisko łóżka, i malec może spać w nim do 4 miesiąca nawet. Nawet becik na chrzest dostałam

przynajmniej możemy być pewne że mają dodatkowego anioła stróża z góry który chroni je przed złym 

ja teraz u tesciów z natalką i teściu mnie tak wkurza, nic nie robi, ale wiecznie chodzi i marudzi, siostze tż dogaduje, no oszaleć można