Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 13:01   #1321
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
fewciu nie wiem, wiem tylko jedno, że jestem ciemna, wczoraj byłam w tesco, podeszłam na regał z kaszkami i stałąm tam jak jakaś tępa dzida co kupić? kiedy podać? jak? Chyba popatrzę za tymi kaszkami holle...
kiedy to zależy od ciebie.
A jak miałam kupić po raz 1 coś Małej to 20 minut przy regale stałam

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Dziewczyny, hicior - mój TŻ chce jeszcze krócej włosy jednak. Podoba mu się to - http://0.tqn.com/d/mensfashion/1/0/A...rstyles_10.jpg Idealne dla jego włosów.
Dobry trop, będzie świetnie, zobaczycie!

Dziec spi w Tuli ale zaczynam się bać jak ona się zaczęła dźwigać!
Już nawet na macie! łapie za pałąki i ciągnie się w górę! Na brzuch się przewraca od rana non stop, też sobie czasem pomaga łapaniem za pałąk. Jakby się w jeden dzień nauczyła, szok!

Pozwalać się dźwigać?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:13   #1322
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Debrah, skoro sama, to gotowa, pozwalaj

Black, fryzura dla prawiemęża super

Kaszkę fajną znalazłam:

http://allegro.pl/nominal-kaszka-gry...349860791.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:24   #1323
Debrah
Zakorzenienie

Kaszka wygląda fajnie.

Jeśli któraś lubi dziecięce ciuszki NEXT - fajny użytkownik na allegro, fajne rzeczy dla chłopców, używki:
np http://allegro.pl/next-markowe-ciusz...296639382.html
http://allegro.pl/tu-spodnie-next-ko...296639374.html

next jest drogi, ale na używki to się może można szarpnąć:P
Stary 2013-07-01, 13:29   #1324
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
a no właśnie mój też ostatnio walił takie bączyska, że aż w oczy szczypało i nie wiem właśnie czy nie po jabłku to było.
zaraz jak wstanie dam mu jabłuszko z bananem i zobaczymy czy znowu bąki będą

właśnie znalazłam w UK kaszki Holle - 7 f za kartonik
Hej dziewczyny, ja dopiero zaczynam nadrabianie po kilku dniach nieobecnosci zyczcie mi powodzenia

Onaella moze Ci sie przyda: http://www.amazon.co.uk/Holle-Organi...holle+porridge 9 funtow za 3 opakowania, rozne rodzaje do wyboru

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:36   #1325
hope01
Zakorzenienie

ja się tak jeszcze nad liszajem zastanawiałam ale zobaczymy co będzie się działo jak na 1 wrócimy..

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:46   #1326
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzewczyny Blanka dzisiaj mi pokasływała rano, i kończyło mi się mleko, więc zapakowałam nas do auta i pojechałam do pediatry. kończyła już przyjmować, ale powiedziała, że szybko wypisze receptę. Poskarżyłam się na noce i przepisała Nutramigen. Powiedziała, że mala może nadal nie toleruje laktozy więc spróbujemy nutrmigen.
Poprosiłam Ją żeby mi jąa jeszcze szybko osłuchała. I... sychać duże charczenie w oskrzelach Dosatła flegaminę i jak będzie gorączka to podać pedicitamol i jutro się pokazać. Moja biedna
dużo zdrówka
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:48   #1327
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej Hej

My się już wczasujemy
Jechaliśmy niecałe 1,5 godz a Daria spała tylko 20 min, ale była grzeczna gadała sobie, pluła, a jak ją dałam do okna to aż piszczała z radości

Teraz sobie siedzę na balkonie wśród choinek sosnowych, aaaaaale pachnie

Mam laptopa i neta ale jakoś wolno chodzi. No ale ważne że jest będę mogła czasem Was podczytywać
Stary 2013-07-01, 13:51   #1328
sylwietta1988
Zakorzenienie

48 minut usypiania- 7 minut spania
4 próby odłozenia- kazda zakonczona natychmiastowym otwarciem oczu
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 13:53   #1329
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej Hej

My się już wczasujemy
Jechaliśmy niecałe 1,5 godz a Daria spała tylko 20 min, ale była grzeczna gadała sobie, pluła, a jak ją dałam do okna to aż piszczała z radości

Mam laptopa i neta ale jakoś wolno chodzi. No ale ważne że jest będę mogła czasem Was podczytywać
udanego wypoczynku fajnie że masz neta
Stary 2013-07-01, 13:53   #1330
Debrah
Zakorzenienie

K ;(
Stary 2013-07-01, 13:54   #1331
e_vel
Wtajemniczenie

ale jestem przeziębiona... masakra - z nosa mi non-stop leci. a wiecie od kogo się zaraziłam katarzyskiem? od Majeczki bo pierwsza miała... ehhhh....
Stary 2013-07-01, 13:58   #1332
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Dzewczyny Blanka dzisiaj mi pokasływała rano, i kończyło mi się mleko, więc zapakowałam nas do auta i pojechałam do pediatry. kończyła już przyjmować, ale powiedziała, że szybko wypisze receptę. Poskarżyłam się na noce i przepisała Nutramigen. Powiedziała, że mala może nadal nie toleruje laktozy więc spróbujemy nutrmigen.
Poprosiłam Ją żeby mi jąa jeszcze szybko osłuchała. I... sychać duże charczenie w oskrzelach Dosatła flegaminę i jak będzie gorączka to podać pedicitamol i jutro się pokazać. Moja biedna
zdrowka!!!!

Cytat:
Hej Hej

My się już wczasujemy

zapodaj jakies foto

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 14:07   #1333
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41582387]to tak jak Agatka nie chciała - najpierw opanowała normalną butelkę z wodą mineralną, potem kubeczek jakoś 11-12mcy miała, a na koniec dopiero niekapek

powiem ci, że Agatka piła z butelki a Dorotkę jednak uczę że kaszka łyżeczką
bo potem Agu się tak przyzwyczaiła, że nidyrydy inaczej, a że niejadek to do 3rż chlała to z butli

Ona, to nie muszą Holle być, ja nie wiem może Humana tam u was, może Milupa, może jeszcze inne? patrz na skład, bez cukru, bez barwników. Po prostu. U nas Holle mimo wszystko najbardziej dostępne.

a tu masz połowę taniej:

http://www.ebay.co.uk/itm/Holle-Orga...item3cce666043

http://www.ebay.co.uk/itm/Holle-Orga...item3cce666044

inne też są

no i wiesz, u was lepsza jakość chyba jednak ryżu, niż to co do nas trafia

ojjj to dobrze, że od razu poszłyście [/QUOTE]

Faktycznie jakosciowo nie umywa sie do tego, ktory jest w Polsce dostepny. Niestety.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
48 minut usypiania- 7 minut spania
4 próby odłozenia- kazda zakonczona natychmiastowym otwarciem oczu
Skad my to znamy...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 14:15   #1334
onaella
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41582387]to tak jak Agatka nie chciała - najpierw opanowała normalną butelkę z wodą mineralną, potem kubeczek jakoś 11-12mcy miała, a na koniec dopiero niekapek

powiem ci, że Agatka piła z butelki a Dorotkę jednak uczę że kaszka łyżeczką
bo potem Agu się tak przyzwyczaiła, że nidyrydy inaczej, a że niejadek to do 3rż chlała to z butli

Ona, to nie muszą Holle być, ja nie wiem może Humana tam u was, może Milupa, może jeszcze inne? patrz na skład, bez cukru, bez barwników. Po prostu. U nas Holle mimo wszystko najbardziej dostępne.

a tu masz połowę taniej:

http://www.ebay.co.uk/itm/Holle-Orga...item3cce666043

http://www.ebay.co.uk/itm/Holle-Orga...item3cce666044

inne też są

no i wiesz, u was lepsza jakość chyba jednak ryżu, niż to co do nas trafia

ojjj to dobrze, że od razu poszłyście [/QUOTE]

dzięki Szajka

kupię jedną na próbę i zobaczymy jak nam jedzenie pójdzie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kaszka wygląda fajnie.

Jeśli któraś lubi dziecięce ciuszki NEXT - fajny użytkownik na allegro, fajne rzeczy dla chłopców, używki:
np http://allegro.pl/next-markowe-ciusz...296639382.html
http://allegro.pl/tu-spodnie-next-ko...296639374.html

next jest drogi, ale na używki to się może można szarpnąć:P
baaaaardzo droga aukcja
nie zdziwiłabym się jak by Pani z UK miała ciuszki.
Wczoraj byłam na carobocie (coś jak targowisko wszelkich różności- ludzie wyprzedają na zielonej trawce to co im zalega w domu) no i ciuszki next, zara, boots, gregs i wszystkie firmówki można kupić za niecałęgo funta. A taki komplecik to max 2 funty kosztuje. Ubranka często są nieużywane, bądź użyte dosłownie raz.

Ja to się zawsze rozpływam jak widzę przepiękne dziewczynkowe sukieneczki za funta

ja wczoraj kupiłam zabawki fisher prica - nowe, zapakowane za 2 sztuki 7 f, gdzie jedna w sklepie kosztuje ok 15

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja dopiero zaczynam nadrabianie po kilku dniach nieobecnosci zyczcie mi powodzenia

Onaella moze Ci sie przyda: http://www.amazon.co.uk/Holle-Organi...holle+porridge 9 funtow za 3 opakowania, rozne rodzaje do wyboru
dzięki Ania

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 14:17   #1335
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
udanego wypoczynku fajnie że masz neta
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

zapodaj jakies foto
Pstryczku, pstryknę napewno jaką fotkę i Wam wstawię
Stary 2013-07-01, 14:28   #1336
blogerka
Wtajemniczenie

siostra urodzila, coreczka wazy 2400 i lezy w inkubatorze sie wygrzewa, a tak poza tym wszytsko w porzadku
jade zobaczyc malenka, ale wczesniej jeszcze cos malutkiego musze kupic, bo siostra tak samo jak i ja ciuszki 56 wzwyz, bo duzy brzuch miala i myslala ze "kloca" urodzi a tu drugi kurczak w rodzinie

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Dziewczyny a podajcie już po 2 posiłki na dzień? Tzn obiadek i deserek?

od kiedy tak w ogóle można podawać?
ja od dawna juz tak robie, inn sprawa ze i obiadku i deserlku anwet 1.3 sloiczka nie zjada wiec i tak dopajam mlekiem pozniej

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:

sprawa się na razie sama rozwiązała - pediatra nam powiedziała że póki brzuszek się nie ustabilizuje, to czekamy, około 2 tyg. Ale dziękuję

Czyli jest szansa że Blanka troszkę pośpi, zamówiliśmy rolety, już się nie mogę doczekać aż będą

nie strasz

łączę się w bólu z powodu nocki
U nas nowości niet Jedynie ten bebilon od ok. 2tyg.

zazdroszczę

oj tak, biedny portfel...

i wiesz jaki jest slodki jak nagle podnosze rolete a on tak oczka mruzy jakby zmeczony jeszcze byl ;P
Stary 2013-07-01, 14:33   #1337
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
moja piszczałka i tak jest cały dzień. Ja już chyba ogłuchłam
http://www.youtube.com/watch?v=G3qSu3dWYPE
O kurde
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Moja Malizna kończy dziś (umownie) 5 miesięcy i z tej okazji nauczyła się wyciągać rączki do mamy Ale to słodkie jest
za skończenie 5 miesięcy
A wyciąganie rączek jest przecudne, prawie się poryczałam jak Igi pierwszy raz to zrobił
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Illusion kurcze u mnie też często tak jest że jak daję małemu butlę albo zupkę to mama, czy babcia stoją mi za plecami i zabawiają małego a on przez to je 15 minut zamiast 3 bo się śmieje a im bardziej się śmieje tym one bardziej go zabawiają i tak w kółko. A on zamiast jeść to pluje i się chichra.
Zwróć im uwagę że jest czas na jedzenie i jest czas na zabawę. Moja koleżanka do dziś ma problem z tym a jej córka ma już 3 lata i jak pół rodziny nie skacze jej nad głową i nie robi z siebie pajaców to ona nie zje. I jeszcze nauczyła ją że siku albo kupę robi do nocnika przed telewizorem i teraz jak są goście np. to ona sadza ją przy wszystkich w salonie bo inaczej mała zrobi w majtki.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Co do mieszkania - zaczyna przejasniac. Jest piekne! Tzn nam sie podobuje M.zrypal drzwi do sypialni, w jednym miejscu jest mega wyjechany parkiet i ostatnio tak wyrznelam ze myslalam, ze sie nie pozbieram, wczoraj wkrecalismy polki na ksiazki, mialy byc idealnie rowno a jest roznica dobrych 5cm
Nie mogę się doczekać zdjęć
Cytat:
qrwa, do 10 min temu tesciowej przyszla znajoma i jak popieprzona dzwoniła do drzwi, obudziła mi dziecko ☠☠☠☠a chyba logiczne, ze małe dziecko juz spi
To Twój Bartuś tak czujnie śpi? Igorek jak zaśnie snem nocnym to ja mogę tłuc kotlety, miksować ciasto a on się nie obudzi. Raz mi wypadła z rąk blacha z piekarnika obok łóżeczka i nawet nie drgnął.
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć laski,my po chrzcinach. Oskarek był aniołkiem W OGÓLE nie płakał tylko wszystkiemu się bacznie przyglądał Nawet ksiądz go chwalił i pytał czy on zawsze taki spokojny

Impreza też udana,w sobotę siedziałao do 2 w nocy żeby wszystko zrobić-miałam pomagać mojej mamie a wyszło że to ona pomagała mi-ale jutro wam napisze więcej w tym temacie.

Bardzo się cieszę że już po wszystkim a że padam już na pysk wracam do was pełnoetatowo jutro :
Cieszę się że się udało wszystko i że Oskar był grzeczny 
Cytat:
czy jest ajkis bobas spiący na boku tak sam z siebie? juz kilkakrotnie w nocy Bartulo sam sie na boku ułozył po karmieniu, dzis po południ uspiłam, odkladam a on na boczek, łapki złozone pod policzek wlozyl i spal
Mój Iguś śpi praktycznie tylko na boczki, na pleckach rzadko i jak śpi to się przekręca sam raz na jeden bok, raz na drugi.
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
melduję, że jestem chciałam nadrobić najpierw
dziewczyny, ktoś mi TŻ podmienił:jup i:
Cieszę się że TŻ przemyślał i zrozumiał ze nie warto się kłócić

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Niestety głosowanie zostało zakończone Siostra na drugim miejscu Dziękuję Wam Kobietki za pomoc i wsparcie, jesteście Kochane
Naprawdę szkoda i aż złość bierze że w dzisiejszych czasach o takich ważnych rzeczach decyduje fb
Cytat:
Czy słoiczki i kaszki wprowadza się jednocześnie? Czy najpierw dziecko poznaje smaki a potem dostaje kaszke lub odwrotnie.?
U nas pierwsze były słoiczki a za jakieś 3 tygodnie kaszki.

Cytat:
mam nadzieję że szybciutko będzie poprawa
Cytat:
Hej Hej

My się już wczasujemy

Suuuper, udanego wypoczynku życzę
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
siostra urodzila, coreczka wazy 2400 i lezy w inkubatorze sie wygrzewa, a tak poza tym wszytsko w porzadku
jade zobaczyc malenka, ale wczesniej jeszcze cos malutkiego musze kupic, bo siostra tak samo jak i ja ciuszki 56 wzwyz, bo duzy brzuch miala i myslala ze "kloca" urodzi a tu drugi kurczak w rodzinie
Gratulacje dla siostry!

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-07-01 o 14:36
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 14:34   #1338
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Blogerko,grutuluje siostrzenicy super,brawo,ahhh:ro za:
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 14:37   #1339
ILLUSION
Wtajemniczenie

Aaaa i mamy oficjalnie pierwszego zęba na wierzchu a drugi już też zaczyna się przebijać
Stary 2013-07-01, 14:44   #1340
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj o 5 rano minął dokładnie rok jak zobaczyłam dwie kreski na teście to niesamowite,dwie kreski a teraz leży obok mnie człowiek,był małym pęcherzykiem a teraz jest moja śliczna dziewczynka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wzruszajace

Cytat:
dzięki Szajka

kupię jedną na próbę i zobaczymy jak nam jedzenie pójdzie

baaaaardzo droga aukcja
Wczoraj byłam na carobocie (coś jak targowisko wszelkich różności- ludzie wyprzedają na zielonej trawce to co im zalega w domu) no i ciuszki next, zara, boots, gregs i wszystkie firmówki można kupić za niecałęgo funta. A taki komplecik to max 2 funty kosztuje. Ubranka często są nieużywane, bądź użyte dosłownie raz.

Ja to się zawsze rozpływam jak widzę przepiękne dziewczynkowe sukieneczki za funta

ja wczoraj kupiłam zabawki fisher prica - nowe, zapakowane za 2 sztuki 7 f, gdzie jedna w sklepie kosztuje ok 15

dzięki Ania
u nas fp zabawke grajaca ponizej 100zl nie kupisz

Cytat:

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

ja od dawna juz tak robie, inn sprawa ze i obiadku i deserlku anwet 1.3 sloiczka nie zjada wiec i tak dopajam mlekiem pozniej

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

i wiesz jaki jest slodki jak nagle podnosze rolete a on tak oczka mruzy jakby zmeczony jeszcze byl ;P
klask i: za siostrzenice

przyszla sukieneczka dla niuni za chrzest

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Aaaa i mamy oficjalnie pierwszego zęba na wierzchu a drugi już też zaczyna się przebijać
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 14:48   #1341
gojka24
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Debrah u nas tez tarcie oczek odchodzi aż do czerwonosci czasami

czy jest ajkis bobas spiący na boku tak sam z siebie? juz kilkakrotnie w nocy Bartulo sam sie na boku ułozył po karmieniu, dzis po południ uspiłam, odkladam a on na boczek, łapki złozone pod policzek wlozyl i spal
moja w nocy się na bok przekręca.. widocznie tak jej wygodniej...

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Blogerko,mi w dzien porodu na USG wyszlo 2500, a wazyl 3280... I jak tam,jest juz dzieciatko po drugiej stronie brzucha?
Gojka,jak tam noga?
Bokeh,to pewnie chodzilo z ta komoda Brusali o tego aktora Bruce Lee,ale moze sie myle:p
Insolito,przykro mi Szkoda,ze teraz nawet o tym facebook decyduje,gdzie przeciez powinna liczyc sie wiedza:/
Az mi teraz przykro,bo ja Ci w ogole nie pomoglam,nie korzystam z fb Ale TZta moglam poprosic czy cos.
Ellmi,super ze ok Taki zatwardzialy TZ,ale wymiekl i sie przytulil
Szklanka,moj tez lapie sie tylko za jedno uszko I chyba po prostu dzieciaczki skumaly,ze one istnieja i ze mozna je zlapac.
Ja co chwile budze sie w nocy,bo ten przez sen sie obraca na bebzona. Oczy zamkniete,ale glowa u gory i steka
Milego dnia,u mnie znowu brzydko,tesknie za czika
miło, że pamiętasz... oj boli nadal,akle jest poprawa bo już chodzę... w sobote wogle stanąc na nią nie mogłam, więc skakałam na 1 dziś już w miarę... zobaczymy czy dam redę pracować 4 godz na nogach...

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
no co Ty, mówili o tym w ddtvn i reportaż o tym był, nawet pokazywali to losowanie, bo że niby za dużo tam u Was samochodów i sie wszyscy nie mieszczą
to kurde ścieme walą?

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

dawałam jej tego indora hmmm jakoś przed 14, to chyba jakby coś było to wieczorem?

ahhhh już się nie mogę doczekać naszego dzisiejszego spotkania

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Juliusz też ma czerowne suche placki na policzkach i grom wie od czego, najpierw było na jednym a po nocy juz jest na drugim, pomyślałaś, że od zębów? a jak idą zęby to dają takie skórne zmiany? bo może u nas to taka przyczyna

[B]marsi, a w tym nadmaganianie czy jak on tam, to może też buzie przemyć?
[/B]

chyba można.. mnie znowu zastanawia czy jak małą kąpię w nim i ona chce rączki do buźki włożyć to czy jej to nie zaszkodzi??na wszelki wypadek jej nie pozwalam...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41579831]Która tu pisała o bolącym nadgarstku? proszę:

http://dzieciowo.pl/2013/07/choroba-...osochodzi.html[/QUOTE]

mnie boli, ale czy o tym pisałam tu na forum to nie pamiętam...

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Yellow, przykro mi, że u Was tak kiepsko jest, w zupełności Cię rozumiem - ja też bym nie mogła wytrzymać, gdyby mój TŻ nie okazywał mi uczuć... To bardzo smutne, że mimo dziecka Twój ukochany się tak zachowuje...

Dziewczyny, hicior - mój TŻ chce jeszcze krócej włosy jednak. Podoba mu się to - http://0.tqn.com/d/mensfashion/1/0/A...rstyles_10.jpg Idealne dla jego włosów.
Śliczna fryzurka.

jestem na bierząco, ale co z tego jak pewnie wieczorem napiszecie tyle stron, że znowu nie będę w stanie nadrobić... powiem Wam, że od piątku żyję w strasznym stresie... można powiedzieć, że byłam świadkiem morderstwa...człowiek, mieszkający naprzeciewko mojego bloku podciął gardło swojej kobiecie.. dzieki bogu akurat przed samym zajściem wyszłam z małą pozałatwiać pare spraw... ale i tak już mnie przeszłuchiwali i prawdopodobnie na policję będę musiała iść zeznawać... nie wiele widziałam, jedynie jak sie do domu dobijał... ale, że moje okna wychodzą na ich wejście do kamienicy i ich okna to.... teraz boje się jak ktoś puka do drzwi.. boje się, ze to on... ale chyba już go zatrzymali, bo policja przestała się kręcić....

miłego dnia.... zbierać się do pracy....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 14:51   #1342
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

Blogerko gratulacje dla siostry
Stary 2013-07-01, 15:04   #1343
misia1505
Rozeznanie

[QUOTE=ILLUSION;41584070]Aaaa i mamy oficjalnie pierwszego zęba na wierzchu a drugi już też zaczyna się przebijać [/QUOTE

za ząbki
Stary 2013-07-01, 15:05   #1344
elllmi
Zakorzenienie

hej
chyba mi zjadło parę cytatów znów
ciekawe jak wisienka

yellow
, przykro mi bardzo, że tak jest między wami mam nadzieję, że tak jak u nas wszystko się ułoży

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Ellmi,super ze ok Taki zatwardzialy TZ,ale wymiekl i sie przytulil
Cytat:
o jak miło
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ellmi, ale super, ze malz zostal podmieniony!
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ellmi wspaniałe wieści z rana, dobrze, że z tż lepiej
nawet więcej niż lepiej
Cytat:
ELLLMI- bardzo sie ciesze z takiego obrotu sytuacji
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
To super że wszystko w porządku jest.
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ellmi super, że z TZ ok
Cytat:
super ze juz jest dobrze
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
No to super, ze pogodzeni, chociaz jakies niedopowiedzenia zostaly nie?
Moj tak czesto robi jak sie poklocimy, musi sie wkleic w nocy

dziękuję Wam bardzo za zainteresowanie
little, jeśli chodzi o wyjaśnienie sobie wszystkiego, to w sumie tak dziwnie się skończyło, bo przy śniadaniu ja się jeszcze zbytnio nie odzywałam i tak dziwnie było i TŻ mi mówi, że on wszystko przemyślał i wie o co mi chodzi, tylko nie ma sensu znów o tym gadać, bo do niczego nowego nie dojdziemy, a tylko się pokłócimy i zamykamy tamtą sprawę no to niech będzie i zobaczymy

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Zuzia się tak na głos śmiała do swojego pradziadka się śmialiśmy , że się dogadują, bo on też bezzębny już

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
kupiliśmy psa. Labradorka z hodowli. Gość nam powiedział, że nauczony (2 miesiące) załatwiania się.
Gó*no. Pies nie umie, z soboty na niedzielę się zlał i nie tylko. Dodatkowo miał pchły. Wczoraj do weta pojechaliśmy. Mówi że to jest czysty piesek, zaczipowany, tylko trzymany był w słomie to pewnie dlatego.
No ale ja sobie na mieszkaniu z nim i młodym nie poradzę skoro pies mi znać nie da. i zdcydowaliśmy, że przyjedziemy tu, żeby go nauczyć chodzenia na smyczy i załatwiania się na dworze. Na smyczy rzecz jasna. Powiedziałam TZtowi ze jak nie załapie to go sprzedam bo rady nie dam ale Dawid sie cieczy jak go widzi
a jak ma na imię? biszkoptowy jest? fajne są szczeniaczki labków, takie słodziaki kochane
sama mam labradora i powiem Ci tak: to są genialne psy, zwłaszcza do dzieci, Filip może siedzieć i patrzeć na niego jak zaczarowany, tylko że one potrzebują baaaaaaardzo dużo uwagi i zainteresowania jak są małe i duuuuuuużo ruchu; jakbym mieszkała w kawalerce i w mieście, i nie miała dużego ogrodu, to nie zdecydowałabym się na takiego psa, bo wg mnie tylko by się męczył; pamiętam jak Elmo był mały, to praktycznie musiałam z nim spędzać cały czas jak byłam w domu, bo piszczał i taki smutny siedział; no i gryzą wszystko jak szalone, normalnie mieliśmy demolkę w domu i czasem jedynym wyjściem było zamknięcie go w garażu, jak szaleństwo osiągało apogeum i najważniejsze, jak pozwolisz mu sobie wejść na głowę, to przepadłaś cwaniaki jakich mało

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 15:07   #1345
sylwietta1988
Zakorzenienie

podczytuje, ale nie mam weny na pisanie ehhhhh..... pogoda z wygwizdów taki, ze głowę urywa, ani wyjsc, ani okien otworzyc- firanke mi wyrwało z zabek po otwarciu Bartus marud jak jasnypieron, teraz upłakał sie dobre 40 minut zanim usnął

FEWCIU zycze zdrówka Blaneczce

GOJKA jaka sytuacja z tym sasiadem

ILLUSION brawa dla Igusia a co do tego, czy czujnie Bartulo spi- to było chwile po tym jak po kąpieli go uspiłam i odłozyłam do łózeczka wiec jeszcze nie wpadł w faze nocną
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 15:07   #1346
misia1505
Rozeznanie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

gojka, boże jakie rzeczy się dzieją.

blogierko ogromne gratulacje dla siostry
Stary 2013-07-01, 15:25   #1347
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

pytanie za 100pkt! Co zrobić żeby dziecko piło nutramigen??? Blanka pluje nim, widę, że staje jej gardle

Szaja Agatka była na nutramigenie?? można j meszać np. z bebilonem żeby przyzyczaić dziecko do smaku??

Edytowane przez fewcia
Czas edycji: 2013-07-01 o 16:05
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 15:34   #1348
misia1505
Rozeznanie

Dziewczyny czy wszystkie składałyście już wnioski o rodzicielski? Ja się doliczyłam że mam do piątku, lipa jutro muszę zapitalać do zus.
Stary 2013-07-01, 15:45   #1349
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
dużo zdrówka

Cytat:
Hej Hej

My się już wczasujemy

udanego wypoczynku!

Cytat:
ale jestem przeziębiona... masakra - z nosa mi non-stop leci. a wiecie od kogo się zaraziłam katarzyskiem? od Majeczki bo pierwsza miała... ehhhh....
dużo zdrówka! kuruj się!
Cytat:
zdrowka!!!!

Cytat:
baaaaardzo droga aukcja

jak ja tęsknię za zakupami w UK...

Cytat:
gratulacje dla siostry!

Cytat:
U nas pierwsze były słoiczki a za jakieś 3 tygodnie kaszki.

mam nadzieję że szybciutko będzie poprawa

Cytat:
brawo za ząbka

Cytat:
podczytuje, ale nie mam weny na pisanie ehhhhh..... pogoda z wygwizdów taki, ze głowę urywa, ani wyjsc, ani okien otworzyc- firanke mi wyrwało z zabek po otwarciu Bartus marud jak jasnypieron, teraz upłakał sie dobre 40 minut zanim usnął

FEWCIU zycze zdrówka Blaneczce
biedny Bartuś...
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 15:55   #1350
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
a jak ma na imię? biszkoptowy jest? fajne są szczeniaczki labków, takie słodziaki kochane
sama mam labradora i powiem Ci tak: to są genialne psy, zwłaszcza do dzieci, Filip może siedzieć i patrzeć na niego jak zaczarowany, tylko że one potrzebują baaaaaaardzo dużo uwagi i zainteresowania jak są małe i duuuuuuużo ruchu; jakbym mieszkała w kawalerce i w mieście, i nie miała dużego ogrodu, to nie zdecydowałabym się na takiego psa, bo wg mnie tylko by się męczył; pamiętam jak Elmo był mały, to praktycznie musiałam z nim spędzać cały czas jak byłam w domu, bo piszczał i taki smutny siedział; no i gryzą wszystko jak szalone, normalnie mieliśmy demolkę w domu i czasem jedynym wyjściem było zamknięcie go w garażu, jak szaleństwo osiągało apogeum i najważniejsze, jak pozwolisz mu sobie wejść na głowę, to przepadłaś cwaniaki jakich mało
powiem CI tak. Chciałam do młodego. TZ podchwycił i przywiózł. Co innego jakby pies już był nauczony czystości a ten nawet po schodach nie pójdzie mówię mu że w takim wypadku w dobre ręce go sprzedać, bo nie widzę innego wyjścia to on że nie że się nauczy. Tylko że to on jest cały czas w pracy a ja w domu. Chętnie bym go rodzicom pożyczyła żeby podrósł, ale w takim wypadku on się nauczy na ogrodzie życia. I nie wiem co robić
A... Już nie kawalerka tylko 3pokojowe. Hektor na niego wołamy.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości