|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#15991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
i
Cytat:
a ile czasu trwa gotowanie ryzu w tym parowarze? wiele dluzej niz metoda tradycyjna? pytam z ciekawosci, bo sie boje ze pojde z torbami po rachunkach za prad wolalabym chyba taki na kuchenke jednak ale nei wiem, nei znam sie na tym sprzecie...
|
|
|
|
|
#15992 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
nie próbowałam jeszcze ryżu gotować
ale myśle, ze czasowo podobnie
|
|
#15993 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#15994 |
|
Wtajemniczenie
|
oki, ale jak bys miala jakies nowe spostrzezenia to daj znac. bo ja wlasnie tak sie przymierzam od jakiegos czasu na takie cudo, i ciekawa jestem co i jak. 2 lata temu kupilam sobie sokowirowke i od tego czasu prawie nie kupuje sokow z kartonu, bo sa niesmaczne, w porownaniu do takich swiezyc. a kiedys to pilam litrami Dra Witta itp. teraz jak chwilo nie mieszkam w domu to zamiast kupic sok wole sobie do wodyy minerlanej cytryne wcisnac, pycha i zdrowe
|
|
|
|
#15995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby mi sie udało, bo nie chce przytyc 10kg;/ nie moge ograniczyc słodyczy do zera bo potem efekty sa jakie są. orzeszek wez sie w garsc do jasnej anieli;/ |
|
|
|
|
#15996 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem! Gujana narobiłaś mi smaka na te śliwki w czekoladzie to były ulubione moje słodycze w dzieciństwie!
|
#15997 |
|
Zakorzenienie
|
a co to jest ten wieśniak bo tak czytam i jestem zielona
|
|
|
|
#15998 |
|
Zakorzenienie
|
Też o to nie tak dawno pytałam, jest to serek wiejski
|
#15999 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#16000 |
|
Zakorzenienie
|
Atram, też Cię widziałam na zdjęciu. Fajnie jest Was widzieć!
I nie wiem co tu robisz bo jesteś szczuplutka!
|
#16001 | ||
|
xxyy
|
jadlam je w sobote, one sa pyszne
w nastepna sobote tez pewnie bede je jadla uwielbiamCytat:
a gdzie kupowalas? ![]() i zadowolona jestes z niego? ![]() Cytat:
noseknosek, znalazlam taka oferte na allegro http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=176967480 to ten prawoar? kupowalas u tego sprzedawcy? dziwne ze tam kostuje tak duzo a tu tak malo
|
|
#16002 | |
|
xxyy
|
Cytat:
przeciez to nie tylko watek dla odchudzajacych sie
|
|
#16003 |
|
Zakorzenienie
|
No fakt
dobrze Ci!
|
#16004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lolciu jesli chodzi o 2 sniadanie to glownie bialka - Alpro soya naturalny zawiera 5g bialka na 3 g wegli w 100g. Salatka z fasoli i tofu to tez zrodla bialka. Na kolacje ryba (bialko) i 100g golonki debickiej (17 g bialka i 2 wegli, 3g tluszczu i 103kal) wiec wydaje mi sie,ze bialka u mnie w diecie sporo.
|
|
#16005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja je tez kojarze z wizytami u babci na niedzielne obiadki, jak bylam mala. zawsze byly te sliwki. i ostatnio po swietach kupilam, zeby przywiezc niemcom jakichs dobrych slodyczy ![]() ![]() wiec to nie dla mnie bylo, a dla moich znajomych. ale jzu tak malo zostalo ze wstyd nie moglam sie oprzec! takie pyszne...
|
|
|
|
|
#16006 | ||
|
Rozeznanie
|
To prawie tak samo jak ja!:P Prawie bo ani przed dietą ani teraz nie waże tyle samo:P przed 64 teraz 58:P Ale bardzo blisko ![]() ![]() Cytat:
pomarańcze pokrojone w plastry i posypane cynamonemmm<niebo w gębie>!!Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() A mój dzisiejszy jadłopis wygląda tak Śniadanko 4 łyżki owsianki z 2 liścmi sałaty<zobaczyłam sałate nabrałam ochoty i bezmyślnie poszarpałam na kawałki iwrzuciłam do owsianki > z 1/4 kostką twarogu3 suszone śliwki 3 rzodkiewki II śniadanko 2 kanapki z serkiem twarogowym Figura i sałatą jabłko 200 gram kefiru<to tylko 32 kcal na 100 gram >Obiadek 60 gram kaszy gryczanej z warzywami kawałek pieczonego mięska duuża ilość buraków...:P Kolacyjka 150 gram twarożka domowego z pątnicy:P Może być? ![]() To dopiero 2 dzień mojej ścisłej diety... a już mnie ciśnie do tych suszonych ananasów!:P Wrrr:P Obym schudła<prosi> |
||
|
|
|
#16007 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam tu, bo postonowiłam zrzucić te 2 kg, które mi przybyło wciagu zimy. nie ma w perspektywie zadnych swiat imienin cioci itp, wiec od dzisaj się pilnuje dietowo, dlatego postanowiłam tu pisac
![]() ok, dizsiaj bylo: sn: kiwi, owsianka z otrebami, sloneczikiem i rodzynkami II sn: podwujna kanapka z Wasy żytniej z twarozkiem rzerzuchą i koncentratem pomidowrowym pozniej na uczelni bo dzien dlugi: salatka grecka (papryka, ogórek, pomidor, oliwki, feta) obiad: spory talerz zupy szczawiowej + 2 jajka, swiezy sok z jablek kolacja: serek wiejski z rzerzucha, 2 orzechy, herbata z mlekiem moze byc? Edytowane przez jaskółka_ Czas edycji: 2007-04-17 o 23:38 Powód: literówka |
|
|
|
#16008 |
|
Rozeznanie
|
ja juz mysle co zjem jutro na podwieczorek i kolacje bo w srody pol dnia spedzam poza domem- lepiej zjesc w tym czasie (7godzin) 2-2,5 jablka jak zwykle czy jogurt pitny czy kubusia czy moze zaszalec i corny (corny sa dozwolone?) ?
zalozmy ze na sniadanie zjem platki owsiane i frutine z mlekiem na drugie dwie wasy z serem zoltym i warzywkami a na obiad jakis obiad ;p (do 400 kcal) |
|
|
|
#16009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba przekąska![]()
|
|
|
|
|
#16010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#16011 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba naprawde mam problem z ed.
Sn:5łyżek muesli czubatych+mleko+resztki ms+2suszone morele |
|
|
|
#16012 |
|
Zadomowienie
|
śn:
*szklanka wody z cytrtna *a chyba z 300 g jogurtu SANOK 0% (truskawkowego) *3 łyzki otrebow granulowanych *gruszka(wkrojona do jogurtu) * kawa bez cukru *czerwona herbata IIśn,w szkole *gruszka *0,5l wody mineralnej ob: *warzywa na patelnie HORTEX m.chinska (miseczka arkorokowa) *tunczyk z puszki w sosie własnym (dodany do warzyw.... nowe odkrycie ale pyszne ) pod: *5orz. wloskich *1/4 kostki sera białego *3rzodkiewki *pomidorek (wszystko razem pomieszane+szczypiorek) kol: *1/2 tunczyka w sosie wlasnym *kilka rzodkiewek + duzo czerwonej herbaty i jak??
|
#16013 |
|
Rozeznanie
|
nie chyba tylko napewno, przykro mi orzeszku ale u ciebie to wszystko zaszło trochę za daleko
|
#16014 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#16015 |
|
Zadomowienie
|
a mam pytanie
mozesz mi pomoc to przerobic tzn co pododawac nie lubie wiesniaków
|
#16016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co z kaszą, ryżem, ziemniakami - przeciez świat nie ogranicza się tylko do serków wiejskich. Nie jesz innego mięsa oprócz tuńczyka Bardzo ważna jest różnorodnośc w diecie Nawet zwykłe białko powinno być dostarczane z różnych źródeł. Nie jesz jajek Ograniczasz się do kilku produktów, które jesz w kółko, codziennie to samo i jak dla mnie w bardzo małej ilości. Fajnie, że nawet sporo warzywek, ale co z tym II śniadaniem, obiadem - tylko mała micha warzywek i tuńczyk i to cały obiad Ten podwieczorek to też tylko 1/4 kostka sera Ogólnie poprostu malutko
|
|
|
|
|
#16017 |
|
xxyy
|
moj ma 25 kalorii
a czmeu nie jesz podwieczorkow?
|
#16018 |
|
Rozeznanie
|
i na zdrowie niech nam to pojdzie ![]() ![]() Atram baaaaardzo dobra jest da sie przezyc nawet na diecie
|
|
#16019 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#16020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś pytał o kaloryczność bambusa,konserwowy ma 38kalorii w 100g.
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

wolalabym chyba taki na kuchenke jednak 
ale myśle, ze czasowo podobnie 
a co tam 

To chyba przekąska
)