Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 17:29   #4861
The light
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Słuchajcie co do biurka świetnym rozwiązaniem może być parawan. Moja ciocia takim zakrywa w salonie sprzęt do ćwiczeń. Jest śliczny taki ala japoński więc może pomyśleć o parawanie dopasowanym do wnętrza?

można czasem niedrogo kupić sam stelaż do tego materiał lub poszukać projektów diy (do it yourself) albo na etsy.com?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 17:36   #4862
Akkma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

The light niestety w mojej mikro sypialni parawan by się nie zmieścił

haha moja mama dzwoniła z informacją, że kupiła tacie skarbonkę żeby zbierał na wózek Tato zarzeka się, że codziennie będzie wrzucał po 10 zł
Jednocześnie dała mi do zrozumienia, że oni nie chcą żebyśmy z nimi mieszkali Kochani ci moi rodzice
Stary 2013-07-01, 17:42   #4863
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
haha moja mama dzwoniła z informacją, że kupiła tacie skarbonkę żeby zbierał na wózek Tato zarzeka się, że codziennie będzie wrzucał po 10 zł
Jednocześnie dała mi do zrozumienia, że oni nie chcą żebyśmy z nimi mieszkali Kochani ci moi rodzice
Przynajmniej postawila sprawe prosto z mostu. Szczerosc tez ma swoje zalety.
No a dobry wozek to kupa kasy, skoro sami chca zaplacic, to nic tylko sie cieszyc. Zreszta slyszalam o takiej niby tradycji, ze dziadek powinien dla pierwszego wnuka wozek kupic.
Stary 2013-07-01, 17:45   #4864
ejani
Zadomowienie

Muminek, nie ma (nie było już się czego bać - rodzice zawsze czekają na wnuki a jak już i tak macie wszystko poukładane, to tym bardziej

Kefii - głowa do góry, dzieci się rodzą nawet na wojnie, a jak się zaraz uspokoi, to już w ogóle będzie dobrze gdyby miało być coś nie tak (tfu), to już byś pewno czuła, więc głowa do góry i czekać na "lepsze". szkoda tylko że nie masz więcej czasu na odpoczynek

a mi się podobają takie cukiereczkowe pokoiki, choć pewnie nasz będzie raczej z takich zielonych (oboje z mężem uwielbiamy ten kolor) a pasuje dla obu płci, to można szykować wcześniej. no i uważam że nie należy przesadzać, ale jakąś odrębność płciową to warto już w dzieciństwie zaznaczać (ale oczywiście klocki dla dziewczynki jak najbardziej), żeby potem dzieciak nie miał problemów z samookreślaniem się. różu za dużo nie lubię, ale jak mały chłopak będzie chciał mieć wszędzie samochody i roboty, to czemu nie.

co do jedzenia, to ja cały czas na drób jestem cięta (zjem, ale totalnie bez przyjemności), za to wieprzowinę to chyba w każdej postaci - szczególnie boczek wędzony we wszelkiej odsłonie (w jajecznicy, z grila, z kanapki) no i ten smalec - ale to ograniczam. no i wędlina mogłaby nie istnieć żadna, włącznie z ulubionymi kabanosami

a jeszcze muszę Wam powiedzieć, że zrobiłam sobie spacer do biblioteki i kilku sklepów- jakiś koszmar- w biodrach dziwne uczucie, jakby tam się nic nie trzymało jak trzeba, brzuch boli, słabo mi ciągle i mdłości na ludzi - a samochód oddałam mężowi, bo rozkopali nam miasto, więc jeszcze autobus:////////

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
The light niestety w mojej mikro sypialni parawan by się nie zmieścił

a chcieliście się do nich wprowadzić?? ech, z rodziną to tylko na zdjęciach...
Stary 2013-07-01, 17:46   #4865
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

Mnie się podoba coś w tym stylu: klik, klik, klik, klik .
Mi tez to zdecydowanie bardziej od typowo dziewczecych i typowo chlopiecych.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Mnie natomiast zastanawia przebijanie uszu malym dziewczynkom. Przeciez pojdzie to do przedszkola, inne dziecko pociagnie czy o cokolwiek zaczepi i platek ucha rozerwany. Jakies takie malo bezpieczne mi sie to widzi.

O to jest temat rzeka. Sama mam kilka znajomych,ktore nawet polrocznym maluszkom przebijaly. Wiki miala przebite majac 7 lat.
Ja tez jakos w tym wieku.

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Jej dziewczyny dziękuję za wsparcie. Ja już po rozmowie z mamą na skypie. iiiiiii ??..... kurcze nie wiem czego się bałam. Przyjęła bardzo spokojnie i sie nawet popłakała. Zapytała jak się czuję , który tydzień, jak TŻ na to i ogólnie gadałam z nia przez 1,5 godziny o ciąży jak ona przechodziła, o mnie i ogólnie . Więc na prawdę nie było się czego bać.Później powie tacie jak przyjdzie z pracy no i już jedna siostra też wie i mi pogratulowała. Ojjj, jak widziałam Mamę taką rozczuloną to aż mi się ciepło na serduchu zrobiło

No i super
Stary 2013-07-01, 17:52   #4866
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
dziewczyny znacie jakiś dobry krem na rozstępy do biustu ?
Z miseczki B przeszłam już na miseczkę D- bardzo szybko biust mi śmignął o 2 rozmiary i boje się co będzie dalej a to dopiero 12 tydzień....
Dzisiaj rano patrzę do lustra - a moje piersi całe w czerwonych rozstępach, nie mówiąc o bólu... wczoraj jeszcze nic nie było...
Smarowałam zwykłymi balsamami i oliwkami ale nic to nie dało..
Niestety u nas są rodzinne skłonności do rozstępów i pewnie to dopiero początek...
Nie mam pojęcia co stosować.
Poza tym czekam z niecierpliwością na czwartkową wizytę i usg genetyczne.
Ja do brzucha używam kremu Elancyl (ta sama półka co Mustela), a do cycków mam krem Perfecty Mama do pielęgnacji biustu w ciąży i w okresie karmienia. Jest niedrogi, bardzo wydajny, działa kojąco, super nawilża. Też mam tendencje do rozstępów, cycki urosły o 1,5 rozmiaru i jak na razie ze skórą jest ok.
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 17:54   #4867
Messsuah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale macie piękne brzuszki! Ja dziś zaczynam 15 tydzień i... nic. Brzuchol identyczny jak przed ciążą, żadnego wzdęcia, na wadze +1kg. Wygląda na to, że będę jedną z tych mamusiek, którym brzuch wyskoczy w 6 miesiącu Za to plecy dają do wiwatu! Na szczęście TŻ wczoraj zakupił poduchę Kocham tego wielkiego rogala!
ja zaczynam 16 tc i też nic a na wadze + 0,5 kg dzisiaj

piersi mam takie jak miałam, takie małe C
może są tylko lekko większe ale na tym koniec
bardziej czasem bolą niż rosną
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 17:58   #4868
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość

a chcieliście się do nich wprowadzić?? ech, z rodziną to tylko na zdjęciach...
Oczywiście, że nie Sprawa wygląda tak, że ja mam mieszkanie we Wrocławiu ale oboje mamy wykształcenie geologiczne i dużo łatwiej będzie nam znaleźć pracę w okolicy moich rodziców Dlatego bali się, że może przyjdziemy do nich (mimo tego, że mają wieelki dom) Ale my zrobimy tak, że to moje mieszkanie wynajmiemy, a sami wynajmiemy sobie coś w okolicy moich rodziców

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Przynajmniej postawila sprawe prosto z mostu. Szczerosc tez ma swoje zalety.
No a dobry wozek to kupa kasy, skoro sami chca zaplacic, to nic tylko sie cieszyc. Zreszta slyszalam o takiej niby tradycji, ze dziadek powinien dla pierwszego wnuka wozek kupic.
Moja mama zawsze była szczera do bólu
U mnie właśnie jest taka tradycja i dlatego mama kazała tacie zbierać na wózek
Stary 2013-07-01, 18:28   #4869
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość

Ja od początku przybrałam 3 kg, teraz mam 60 przy 169... ciekawe co będzie później - winna jest milka z płatkami kukurydzianymi, i czymś tam jogurtowym ;P A piersi jak nigdy pięknie "wypełnione" )
W piątek do ginekologa, myślicie że będzie robić kolejne [3] usg? W ogóle można? czy jest jakiś limit?

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 18:46   #4870
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

ja uparcie polecam mustele- stosuje i nie mam ani kreseczki na cyckach a tez urosły
ja mam ten z babydream ogólnie do brzucha i bustu a zastanawiam sie nad mustella Lekarz mi poleca. Tez aczej z tych co ma tendencje ale pilnowanie sie ze smarowaniem i masaże nawet przy bliźniakach (co miała moja ciocia) działa cuda. Mama cioci cała pocięta a ciocia po 2 ciażach w tym jednej bliźniaczej nic. Ja raczej sie pilnuje i msaruje ale teraz troszek sie zaniedbałam. Musze sie poprawić

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość

Będzie dobrze- dzidzia na pewno jest silna, tylko Ty musisz na siebie uważać i mimo wszystko próbować się czasem odstresować.

Ja też na mięso patrzeć nie mogę. Moje siostry też są kochane- najstarsza przyniosła mi ostatnio śliniak i czapeczkę z fischer price (tak to się pisze?) piękne w paski pasujące dla obu płci. Bardzo mnie cieszy, że tak odbierają ciążę najmłodszej siostry
Staram sie odstresowowywac ile moge ale to cięzkie.
JA tez nie moge patrzec na mieso jeszcze drób ale ile go mozna jesc

Cytat:

Kefii - głowa do góry, dzieci się rodzą nawet na wojnie, a jak się zaraz uspokoi, to już w ogóle będzie dobrze gdyby miało być coś nie tak (tfu), to już byś pewno czuła, więc głowa do góry i czekać na "lepsze". szkoda tylko że nie masz więcej czasu na odpoczynek

a mi się podobają takie cukiereczkowe pokoiki, choć pewnie nasz będzie raczej z takich zielonych (oboje z mężem uwielbiamy ten kolor) a pasuje dla obu płci, to można szykować wcześniej. no i uważam że nie należy przesadzać, ale jakąś odrębność płciową to warto już w dzieciństwie zaznaczać (ale oczywiście klocki dla dziewczynki jak najbardziej), żeby potem dzieciak nie miał problemów z samookreślaniem się. różu za dużo nie lubię, ale jak mały chłopak będzie chciał mieć wszędzie samochody i roboty, to czemu nie.

co do jedzenia, to ja cały czas na drób jestem cięta (zjem, ale totalnie bez przyjemności), za to wieprzowinę to chyba w każdej postaci - szczególnie boczek wędzony we wszelkiej odsłonie (w jajecznicy, z grila, z kanapki) no i ten smalec - ale to ograniczam. no i wędlina mogłaby nie istnieć żadna, włącznie z ulubionymi kabanosami
.
Miejmy nadzieje ze wszytko przetrwa
Nasze dziecko bedzie z nami na poczatku w sypialni chyba ze uda nam sie w tym roku jeszzce zrobic dla niego pokoik a jak nie to bedzie z nami a dopiero w przyszłym roku bedziemy robic.
Co do komody to ja raczej bede kupowac czy z pzrewijakiem nie wiem ale napewno bedzie komodla specjalnie dla dziecka która potem pzrejdzie do niego do pokoju. łóżeczko musze kupowac ale poszukam na allegro to napewno zjade cos w fajnej cenie. Co do pokreslania płci dziecka to napewno ale nie bede pzresadzac w zadna strone

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 18:57   #4871
The light
Zadomowienie

Jeśli póki co żadna nie ma nic pod ręką to dobra jest oliwa z oliwek do smarowania (o ile zapach nie będzie odrzucał). Ma bardzo dużo witaminy e, uelastycznia skórę, działa anty starzeniowo

Osobiście używam oleju z orzechów laskowych z kwasem wieloczasteczkowym ze sklepu zrob sobie krem mam zgromadzone oleje z poprzednich zamówień, mają termin przydatności do połowy 2014 roku więc akurat wszystko zużyje

Rada mojej mamy: ona smarowala brzuch, biust i całą pupę łącznie z biodrami bo tam też lubią robić się rozstępy

Stary 2013-07-01, 19:07   #4872
kefii
Wtajemniczenie

co do wagi to ja schudłam około 1 kg i nic nie przybrałam ani grama. Mam tydzien by choc troszke sie ruszyc do przodu

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 19:11   #4873
gosia261282
Gang Iren

Zrobiłam trzy sałatki i po kolei jem każdą z nich. Zaraz pęknę.
A synek razem ze mną konsumuje. On kocha jeść
Stary 2013-07-01, 19:20   #4874
The light
Zadomowienie

Ja mam na coś ochotę a nie wiem na co

Stary 2013-07-01, 19:28   #4875
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Jak to dobrze znam
Stary 2013-07-01, 19:30   #4876
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Witam!
Podglądam, podczytuję, i chciałabym dołączyć, mogę?
Termin porodu na... 1 stycznia 2014
Witaj Ja też mam termin na Nowy Rok.

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
dla tżta kończą się właśnie robić pulpety w sosie pomidorowym z kaszą jęczmienną a dla mnie ryba z ryżem i pomidorami (na którą już mi przeszła ochota..)
Też tak mam, czasem rezygnuję z kupienia czegoś, na co mam ochotę w danym momencie, bo wiem, że zanim dojadę do domu, to mi przejdzie. Albo jak już coś kupię, to mąż musi to zjeść.

Wygląda na to, że jutro trzeba będzie ruszyć z nowym wątkiem. Macie jakieś propozycje, co dodatkowo umieścić na pierwszej stronie? Nie chcę bezczelnie kopiować z innych wątków, poza tym może nie wszystko byłoby potrzebne.

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość

"Kobieta zwykle nie wie, czego chce, a kobieta w ciąży, to już tragedia pod tym względem":-D
mój mąż

Edytowane przez Sheperdess
Czas edycji: 2013-07-01 o 19:33
Sheperdess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 19:42   #4877
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

A ja wróciłam z pracy...objadłam się i leże...dziś już brzuch az tak bardzo nie boli ale kośc ogonowa daje o sobie znać
Naczytałam się jeszcze że takie pulsujące bóle w kręgosłupie mogą oznaczac obumarłą ciąże i teraz to dopiero myśle
Stary 2013-07-01, 19:49   #4878
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Ja na swoją niedoszłą teściową miałam prosty sposób, TOTALNIE ją ignorowałam i olewałam. Ona np. mówiła, że "tak i tak jest najlepiej na świecie" a ja wtedy z ignoranckim tonem odpowiadałam, "a mnie to pasuje lepiej i nie zamierzam zmieniać" i był koniec gadki.

Akma u mnie mojemu TŻ przeszła ochota na przytulanie...więc zaczęłam się zastanawiać czy może to nie przez to, że w ciąży jestem i go nie pociągam?! A jeszcze parę dni temu wszystko było ok.
Może po prostu się boi, żeby Ci czegoś nie uszkodzić

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

To ze mnie dziwny student przez całe studia nie uczyłam się przy biurku
Wszystko zależy od rodzaju studiów - u mnie na przykład nie dało się bez biurka i deski kreślarskiej, bo dużo rysowałam i projektowałam na studiach. Do tego całe biurko zawalone kredkami, rapidografami i ekierkami

Cytat:
Ja od początku przybrałam 3 kg, teraz mam 60 przy 169... ciekawe co będzie później - winna jest milka z płatkami kukurydzianymi, i czymś tam jogurtowym ;P A piersi jak nigdy pięknie "wypełnione" )
W piątek do ginekologa, myślicie że będzie robić kolejne [3] usg? W ogóle można? czy jest jakiś limit?
Ja jak na razie miałam już 5 razy USG robione. W piątek poproszę o kolejne takie na szybko a we wtorek za tydzień genetyczne.

Wreszcie zjadłam "normalny" mięsny obiad. Zrobiliśmy z małżem kurę z tzatzikami i ryżem. Oczywiście tylko dziubnęłam kilka kawałeczków mięsa ale zawsze to jakiś postęp
Stary 2013-07-01, 19:51   #4879
The light
Zadomowienie

He he może powinnyśmy spisywać "złote myśli"naszych partnerów

Stary 2013-07-01, 19:52   #4880
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
A ja wróciłam z pracy...objadłam się i leże...dziś już brzuch az tak bardzo nie boli ale kośc ogonowa daje o sobie znać
Naczytałam się jeszcze że takie pulsujące bóle w kręgosłupie mogą oznaczac obumarłą ciąże i teraz to dopiero myśle
Eej, raczej nie. Ją panikowałam z powodu pulsujących bólów w pachwinie, ale lekarka uspokoiła, że tam są przecież tętnice, więc krew powinna pulsować podobnie jak się czuje ruchy dziecka bardzo wcześnie to niemal na pewno jest puls matki no I pamiętaj, że tam wszystko się rozciąga, I to się ciągle czuje

A w którym miejscu kręgosłupa Cię boli?
Stary 2013-07-01, 19:57   #4881
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Eej, raczej nie. Ją panikowałam z powodu pulsujących bólów w pachwinie, ale lekarka uspokoiła, że tam są przecież tętnice, więc krew powinna pulsować podobnie jak się czuje ruchy dziecka bardzo wcześnie to niemal na pewno jest puls matki no I pamiętaj, że tam wszystko się rozciąga, I to się ciągle czuje

A w którym miejscu kręgosłupa Cię boli?
Tak na wysokości pępka i pulsuje do lewej strony brzucha czasami i pachwiny.W czwartek mam wizyte ale przeżywam ten ból strasznie
Stary 2013-07-01, 20:04   #4882
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Tak na wysokości pępka i pulsuje do lewej strony brzucha czasami i pachwiny.W czwartek mam wizyte ale przeżywam ten ból strasznie
No to bez nerwów, myślę, że to to samo. Ja tak mam jak się bardziej zmęczę (nie tylko fizycznie), jak sobie odpoczywam, mniej boli, to może też się nie forsuj
Stary 2013-07-01, 20:15   #4883
forester
Zadomowienie

Cały dzień etapami nadrabiałam i nadrobiłam.
Weekend minął nam pod znakiem weselicha mojej przyjaciółki. Bardzo fajnie się bawiliśmy, a jakie jedzenie było i jak na życzenie nie miałam żadnych mdłości, także elegancko się nawtryniałam. Na przeciwko nas siedziała koleżanka, która jest w 5tym miesiącu z bliźniakami- podziwiałam ją bo jak rozmawiałyśmy o ciąży to wykazywała pełen spokój, aż podziałała na mnie kojąco.

Jeśli chodzi o pokoik dziecka, to miejsce w mieszkaniu mamy, ale na początku maluch będzie z nami w sypialni. Nie myślę, więc w ogóle nad jego urządzaniem. Podobnie mam z ciuszkami, wózkami i innymi gadżetami. Wolę odłożyć wszystko na końcówkę ciąży. W razie czego moja mama zobowiązała się mi pomóc i pokupować parę rzeczy, gdyby się okazało, że ja będę pfu, pfu uziemiona. A pieniądze i tak odkładam i tak, bo wiem, że to wszystko kosztuje.
Dziś powróciły mdłości, więc jestem na diecie arbuzowej, bo po tym mi najlepiej.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 20:27   #4884
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Jej dziewczyny dziękuję za wsparcie. Ja już po rozmowie z mamą na skypie. iiiiiii ??..... kurcze nie wiem czego się bałam. Przyjęła bardzo spokojnie i sie nawet popłakała. Zapytała jak się czuję , który tydzień, jak TŻ na to i ogólnie gadałam z nia przez 1,5 godziny o ciąży jak ona przechodziła, o mnie i ogólnie . Więc na prawdę nie było się czego bać.Później powie tacie jak przyjdzie z pracy no i już jedna siostra też wie i mi pogratulowała. Ojjj, jak widziałam Mamę taką rozczuloną to aż mi się ciepło na serduchu zrobiło
Widzisz-nie było się czego bać. Cieszę się bardzo
Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość

A ja się nie mieszczę w żaden stanik...nosiłam 70D i wszystkie są za małe.
Cytat:
"Kobieta zwykle nie wie, czego chce, a kobieta w ciąży, to już tragedia pod tym względem":-D
mój mąż
Święta prawda
Cytat:
Lolita ale nerwami i to niepotrzebnymi to tylko możesz zaszkodzić maluchowi. Nasz mózg tak działa że jak o czymś przeczytamy i się nakręcimy to będziemy te objawy dostrzegać. W naszym ciele wiele się zmienia i pewnie nie jedno nas zaskoczy jeszcze.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o pokoik dziecka, to miejsce w mieszkaniu mamy, ale na początku maluch będzie z nami w sypialni. Nie myślę, więc w ogóle nad jego urządzaniem. Podobnie mam z ciuszkami, wózkami i innymi gadżetami. Wolę odłożyć wszystko na końcówkę ciąży. W razie czego moja mama zobowiązała się mi pomóc i pokupować parę rzeczy, gdyby się okazało, że ja będę pfu, pfu uziemiona. A pieniądze i tak odkładam i tak, bo wiem, że to wszystko kosztuje.
Dziś powróciły mdłości, więc jestem na diecie arbuzowej, bo po tym mi najlepiej.
Nasz maluch też będzie z nami przez pierwsze miesiące-z tym, że oczywiście w swoim łóżeczku mam nadzieję
Co do zakupów to ja bym je wolała jednak sama zrobić. Planuję w październiku
Stary 2013-07-01, 20:44   #4885
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Mmm Gosia zrobiłaś mi smaka na sałatkę z serem feta, pomidorem, przyprawami
Chyba sobie ukroję sera feta troszkę na smak
Stary 2013-07-01, 20:48   #4886
Metamfetaminax
Zakorzenienie

_Shiloh_: Ja tam kawałek szyneczki zjem czy też mięsa gotowanego,ale od smażonego mnie odrzuca. Także nie muszę póki co całkiem rezygnować tylko nieco inaczej przyrządzać
Mamy podobny gust co do pokoików Też takie typowo dziecięce mi się podobają Bo dziecko musi czuć,że jest dzieciątkiem a nie robić z niego księżniczkę czy rajdowca Mimo,że sama miałam różowy pokój jak byłam młodsza,to moje dziecko będzie miało żółty albo zielony tak neutralnie. Rozważałam jeszcze kremowy z jakimiś nalepami na ścianę

Akkma: Ja mam nadzieję,że u nas w sypialni biurka nie będzie Jak dobrze pójdzie z nowym mieszkaniem 3 pokojowym to nawet jeden pokój mu oddam żeby tam kompa trzymał,bo mi do mojej przestrzeni i dla własnego szczęścia 2 pokoje wystarczą ale biurka w sypialni nie zniosę...Do tego nie zniosę grania całonocnego albo ogólnego siedzenia przed komputerem,gdy ja śpię.

A ja chcę swoje dziecko mieć u siebie w sypialni przez jakiś czas I mogłabym jeden pokój wygospodarować,ale póki jest malutkie to wolę je mieć przy sobie niż biegać po mieszkaniu i nasłuchiwać przez sen czy nie płacze

Do tego w oko coś mi wpadło,chyba jakiś kamyczek i całe oko czerwone Jak na złość jak mam iść do lekarza to zamiast na kwitnącą mamuśkę,będę wyglądała na zmęczoną i z zapuchniętym,czerwonym okiem. Już chcę mieć tą wizytę za sobą i napisać wszystkim,że ja i mój lokator mamy się dobrze. Jakieś dziwne stresy mam przez to Chyba to normalne.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 20:50   #4887
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Mmm Gosia zrobiłaś mi smaka na sałatkę z serem feta, pomidorem, przyprawami
Chyba sobie ukroję sera feta troszkę na smak
Robiłam wczoraj taką
Stary 2013-07-01, 20:52   #4888
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Za tydzień idę 3 raz i będę miała 3 USG i chyba tak co wizytę?
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 20:55   #4889
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Widzisz-nie było się czego bać. Cieszę się bardzo

A ja się nie mieszczę w żaden stanik...nosiłam 70D i wszystkie są za małe.

Święta prawda

Lolita ale nerwami i to niepotrzebnymi to tylko możesz zaszkodzić maluchowi. Nasz mózg tak działa że jak o czymś przeczytamy i się nakręcimy to będziemy te objawy dostrzegać. W naszym ciele wiele się zmienia i pewnie nie jedno nas zaskoczy jeszcze.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Nasz maluch też będzie z nami przez pierwsze miesiące-z tym, że oczywiście w swoim łóżeczku mam nadzieję
Co do zakupów to ja bym je wolała jednak sama zrobić. Planuję w październiku
Staram się nie nakręcać...ale tak to wszystko przeżywam zresztą jak każda z nasOd jutra odpoczywam w domu l4 odbiore w czwartek może faktycznie za dużo pracuje i się przemęczam...hmm to zawsze 8h na nogach zobaczymy czy coś pomoże odpoczynek
Stary 2013-07-01, 21:10   #4890
isia4891
Zadomowienie

Hej dziewczynki idę jutro na prenatalne, nie wiecie czy muszę być na czczo ?
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości