|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
haha, a ekipa z 06.09 depcze po piętach
![]() a mam pytanie, jak się zamawia ileś rzeczy u tego rp, czy u rodzyneczek to płaci się za jedną przesyłkę? oni to puszczają wszystko w jednej paczce? |
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
rusałka gratuluje wyboru wózka
![]() ale tak czy siak i tak jestem zadowolona z mojego ślicznego wózia, znaczy Oli wózia tż nazywa go pojazdem Aleksandry ![]() Cytat:
i pakują wszystko razem
|
|
#1983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
K+D miesiąc chyba i potem D do roczku jakoś. Przy wypisie ze szpitala wszystko mi powiedzieli ![]() Cytat:
kupowałam u rodzyneczek, mialam 29 rzeczy. Myślę, ze jakbym miała więcej niż 30, to bym pytała, żeby się nagle nie okazało, ze mam.dwa razy płacić.
|
|
|
#1984 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za info dziewczyny, tylko Matal ja nie zrozumiałam, że jak największa rzecz wziełaś? jedną jakąś, czy paczka taka duża ci wyszła z tą rzeczą?
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
mam wrażenie że Kornel mi zaraz wyjdzie przez brzuch, tak mi dooope wypiął.
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a konik ktory? ten morski? juz kupilam jakis czas temu ![]() przypomnialo mi sie ze wit K to chyba do 3 miesiaca zycia, a pozniej to juz sama D. napisalam ze do momentu karmienia piersia, bo generalnie cyckowe dzieciaki dostaja wit K. a ja mloda krotko karmilam ![]() uwaga... otwieram szmateks najgorsze ze nie chce mi sie teraz tego sprzatac jak to dobrze ze matka zdeklarowala sie ze to wszystko wypierze
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-07-01 o 23:44 |
|
|
|
|
#1987 |
|
Zadomowienie
|
WOW, bajka, heh, masz tego trochę
jak dziś nie ogarniasz to wpakuj to do siatek, na bok pod ścianę i jutro dokończysz temat
|
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak ten morski o Ty lisku to już go masz ja muszę poczekać do przyszłego miesiąca i będzie mój, znaczy nasz
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
a to tylko rzeczy po Blance w rozmiarze 68-80, reszta w worach. a te mniejsze od kolezanek musze jeszcze przejrzec. ale powiem wam ze podniety z ogladania nie mam. przy drugim dziecku jakos sie juz tak nie jaram tematem wyprawkowym
![]() larysa, mnie ten konik nie powala. ale jak B. zobaczyla ze przyszedl to nie chciala sie od niego odczepic
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć to też różnie może być, ale kupić kupię bo fajny taki się wydaje ![]() kurde a ja oglądam wanienki, i wybieram... wybieram.... jakby to miało jakieś znaczenie jaki kolor itd? ![]()
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
Laryska ty wanienki męczysz, a ja sie na kosmetykach wykładam, tu krem, tu balsam, tu oliwka, jakaś masakra, nie ogarniam
no i z przewijakiem też miałam dłuższą chwile zadumy, bo jakoś logistycznie ciężko to będzie rozegrać, gdzie co trzymać i robić...
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tym razem kupilam kosmetyki mixy, zobaczymy co to za cudo. mam cos do kapieli, balsam chyba, krem do tylka i do twarzy. oliwke hippa, bephanten do tylka i tyle z kosmetykow. |
|
|
|
|
#1993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do ilości stosowanych kosmetyków to też wolę sie ograniczyć do płynu 3w1 z johnsona tak myślę, chyba, ze nie polecacie to mówcie, bo ja się nie znam, oliwka, sudocrem na wszelki wypadek, a krem czy jakiś balsam do ciała to nie mam pojęcia czy warto kupić i stosować, czy wystarczy oliwka no i czy mydło jakieś jest mi do czegoś potrzebne? ale kosmos
|
|
|
|
|
#1994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1995 | |||||
|
Zakorzenienie
|
pospane
![]() Cytat:
i gin (i ja ) myślimy, że raczej tak będzie bo ja co prawda owu nie wiem kiedy byłą, ale wiem kiedy małż był w domu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a miałam więcej niż 30 rzeczy bo samych pieluch było 30 ![]() Cytat:
Cytat:
bo mam rozkminę między tym mixy a hipp
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-02 o 05:07 |
|||||
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak od czasu do czasu cos nowego kupuje bo albo braki z powodu plam a teraz inna pora porodu i np. kombinezon potrzebny
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
hej
a ja dzisiaj zamawiam fotelik .Wczoraj popralam ubrania z lumpka w zwyklym plynie, musze teraz kupic jeszcze dla dzieci i przeprac 2 raz. Jutro ide zrobic posiew moczu bo mam jakies bakterie dla dziecka niegrozne ale powiedzial, ze moge przez to urodzic troche wczesniej :|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1999 | |||||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
No i teżetowi zdradzić nie chciała jaką szkołę skończyła ![]() A co do tych programów, to faktycznie w dużym stopniu ukartowane. Jeśli chodzi o Masterchefa to (nie jestem pewna jak w Pl, bo oglądam amerykańską wersję, polska to dla mnie nudna bieda) wybiera jury - więc mogą wybrać osobę bardziej "atrakcyjną medialnie" i gadać, że gotuje lepiej. Np w amerykańskiej wersji tak było. Do finału weszła niewidoma Azjatka i zdrowy facet - i wychodziło na to, że koleś dużo fajniej ugotował. Jedzenie ekskluzywne, atrakcyjne - a babka "rustykalne" No ale wiadomo kto wygrał - bo to przecież taka piękna historia ![]() No a w BOD były sms'y - oglądałam jednym okiem Takie sfałszowanie byłoby ryzykowne Też mnie nie przekonuje wynik, ale cóż. Pewnie było tak, że ludzie nie wysyłali smsów, bo im szkoda kasy a wygrają i tak ci i ci. Ja tam np nie wysyłam nigdy.Cytat:
![]() A czemu boisz się połykania? Cytat:
Jakieś przeboje z drogami moczowo-rodnymi są wpisane w ciążę a jeszcze w dodatku nerka musi zasuwać na zwiększonych obrotach. Nietrudno o choróbsko ![]() Cytat:
![]() Normalnie aż spłakana z bólu byłam w trakcie kolki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Są całe zestawy, na pewno z łatwością coś wybierzesz
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
podczytuję na telefonie a pisze już na kompie... jestem na 10000% pewna że małe moje siedzi dupką do dołu, wczoraj byłam tak skopana po pipce, ze na noc dwie nospy łyknęłam... w sumie trochę połaziłam tez cały dzień, ale no tak to chyba mnie nawet Jakub nie kopał, a był pośladkowo do końca... jak nic dzidzia z charakterem... ![]() witaminę K moja sis podawała Filipowi do skończenia 12 tygodni życia, kupowała w kapsułkach i dawała mu raz dziennie przed cycem |
|
|
|
#2001 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
uffff nadrobilam
piekny dzien sie dzis szykuje ![]() Cytat:
ja myslalam o studentach polonistyki i zastanawialam sie czy jest tam jakis slynny wydzial czy jak ![]() Cytat:
tzn ja i tak wiele nie pomoge ale przynajmniej popakowac/porozpakowywac bym chciala nio i pewnie czeka nas tez jezdzenie po sklepach za jakimis pierdami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja jestem 7 samozwancza ![]() a jutro rodzi nasza dobra kolezanka ma cc bo maly sie nie obrocil stad wiem ze jutro ale jej zazdroszcze ze jutro bedzie tulic malego
|
||||||
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny chcialaby ktoras z was kupic takie sukienki sprzedam za 25 zl juz z przesylka mama mi kupila, ale jedna jest na mnie za duza w dekoldzie i wszytsko mi widac, a 2 nie w moim stylu
![]() Nie mam co z nimi zrobic, albo wymienie ja na jakies ubranka dla dziecka bo niepotrzebnie leza w szafie. To sa ciazowe sukienki ![]() tylko zdj robilam aparatem z tel i slabo wyszly. Obie sa przewiewne https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1371810998 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1371811094
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2005 | |
|
Raczkowanie
|
Lala
i gratki Cytat:
-ale oszczedzac sie musisz Kochana i te spacery co pozniej pisalas to chyba sobie daruj... a tesciowa masz "z promocji" SUPERRRRRR A tak w ogole to dzien dobry wszystkim Nasza Wiki dostala od znajomych w pozyczki wozek+fotelik, bujawke, karuzele, mate edukacyjna, sterylizator i cos tam jeszcze ... moze dzisiaj wieczorkiem cykne fotki to sie z wami podziele nimi
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Idę Was ponadrabiać
|
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Dzien dobereek
![]() Czytalam wczoraj na necie o tych zastrzykach na przyspieszenie rozwoju pluc noi przypomnialo mi sie ze moja gin. mowila o leku o nazwie celeston. Sa to sterydy ktore faktycznie podaje sie przez 2 dni matce w formie zastrzykow, po tygodniu od podaania plucka sa juz na tyle wyksztaltowane ze dziecko urodzone wczesniej ma wieksze szanse na przezycie. Moja skracajaca sie szyjka spowodowala to ze bede miala te zastrzyki, w razie gdyby Jas sie za wszesnie pchal na swia.... Czytalam tez ze ten lek nie ma zadnych skutkow ubocznych dla dziecka.... ale mimo wszystko sie martwie ![]() Zapomnialam wczoraj ginki jeszcze zapytac o to ze wyszly mi w moczu dosc liczne bakterie, pasma sluzu i fosforany... czy na te bakterie wy zurawine polecalyscie ;>? Wiem ze temat byl walkowany i przepraszam za powtarzanie sie, ale jakos jak mnie to nie dotyczylo to nie zaprzatalam sobie tym glowy ![]() I jeszcze jedno moze glupie pytanie ;D czy kobieta kierowana na cc przez gin rodzi w narkozie czy znieczuleniu dolem i ogolnie "uczestniczy" w porodzie ? Maatko ale mnie alergia meczy, mam nadzieje ze Jas nie przezywa szoku jak tak kicham ginka mowila ze moge cos brac przez tydzien, ale nie faszeruje mlodego bo inna mi znowu mowila ze wszysykie leki p/alergiczne powoxuja rozszerzenie naczyn krwionisnych u matki noi u dziecka te, automatycznie... Trzeba sie troche pomeczyc ![]() Małz mi wczoraj kupil litr borowek ;D bede zachodzic w glowe co z nimi zrobic ;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2008 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2009 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Karate kid
![]() Cytat:
Ejjj właśnie czarna widziałaś nasze bobo będzie nazywać się Maja Cytat:
Ale on mieszkał w dzielnicy sypialnianej już haha koło jakiejś autostrady w takich nowych blokach? Na Pocztowej? ![]() Cytat:
i żelazo doustnie Anemia całą ciążę...
|
|
|
#2010 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

i pakują wszystko razem

jak to dobrze ze matka zdeklarowala sie ze to wszystko wypierze 

no i czy mydło jakieś jest mi do czegoś potrzebne? ale kosmos
i powiedz TŻ, że już go lubię, bo ja też z takich ludzi co walą prosto z mostu i walczą o swoje 
robiłam małżowi kanapki do pracy i jak mnie zaczęła prawa nerka napierniczać - ni z gruchy ni z pietruchy. Przestała boleć jak poszłam się kąpać ale teraz znów boli. Nie jest to jeszcze ten ból który miałam ostatnio przez całą noc ale zastanawiam się czy czekać aż się rozwinie czy już teraz jechać na IP?!
i gratki
Idę Was ponadrabiać