Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-01, 23:14   #1981
dirtymagic85
Zadomowienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

haha, a ekipa z 06.09 depcze po piętach i tez możemy zrobić psikusa

a mam pytanie, jak się zamawia ileś rzeczy u tego rp, czy u rodzyneczek to płaci się za jedną przesyłkę? oni to puszczają wszystko w jednej paczce?
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 23:21   #1982
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

rusałka gratuluje wyboru wózka mi się teeeeeż strasznie podobały te city move, jednak cena była za wysoka a używek ich jeszcze nie ma bo to nowość
ale tak czy siak i tak jestem zadowolona z mojego ślicznego wózia, znaczy Oli wózia
tż nazywa go pojazdem Aleksandry

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość

a mam pytanie, jak się zamawia ileś rzeczy u tego rp, czy u rodzyneczek to płaci się za jedną przesyłkę? oni to puszczają wszystko w jednej paczce?
u rp jedna przesyłka i pakują wszystko razem
Stary 2013-07-01, 23:31   #1983
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
mam pytanko,
czy bedzie Waszym maleństwom po porodzie podawana wit K?
czy decydujecie sie na zastrzyk czy w kropelkach?
nie wiem dokładnie jak to tu w UK wygląda i np na ile zastrzyk jest bezpieczny ...
Ja dawalam w kropelkach i teraz reż zamierzam tak samo
K+D miesiąc chyba i potem D do roczku jakoś. Przy wypisie ze szpitala wszystko mi powiedzieli

Cytat:

Chyba zależy od ilości. Ja wzięłam największą rzecz i było, ze do 30 sztuk liczą raz przesyłkę kupowałam u rodzyneczek, mialam 29 rzeczy. Myślę, ze jakbym miała więcej niż 30, to bym pytała, żeby się nagle nie okazało, ze mam.dwa razy płacić.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 23:35   #1984
dirtymagic85
Zadomowienie

Dzięki za info dziewczyny, tylko Matal ja nie zrozumiałam, że jak największa rzecz wziełaś? jedną jakąś, czy paczka taka duża ci wyszła z tą rzeczą?
Stary 2013-07-01, 23:39   #1985
misia332
Zakorzenienie

mam wrażenie że Kornel mi zaraz wyjdzie przez brzuch, tak mi dooope wypiął.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 23:42   #1986
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

no ale wózeczek i fotelik ma nowiutki
a z ubrań ile oszczędności wyjdzie! możesz za to kupić fajną matę edu czy tam karuzelkę czy nawet konika z fisher price na którego i ja choruję
no tak, nowke dostanie heh, chociaz woz po Blance koczuje na strychu
a konik ktory? ten morski? juz kupilam jakis czas temu

przypomnialo mi sie ze wit K to chyba do 3 miesiaca zycia, a pozniej to juz sama D. napisalam ze do momentu karmienia piersia, bo generalnie cyckowe dzieciaki dostaja wit K. a ja mloda krotko karmilam

uwaga... otwieram szmateks

najgorsze ze nie chce mi sie teraz tego sprzatac a i mam jeszcze dwa wory prozniowe w szafie jak to dobrze ze matka zdeklarowala sie ze to wszystko wypierze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05603.jpg (54,2 KB, 50 załadowań)
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-07-01 o 23:44
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 23:55   #1987
dirtymagic85
Zadomowienie

WOW, bajka, heh, masz tego trochę jak dziś nie ogarniasz to wpakuj to do siatek, na bok pod ścianę i jutro dokończysz temat

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-01, 23:56   #1988
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no tak, nowke dostanie heh, chociaz woz po Blance koczuje na strychu
a konik ktory? ten morski? juz kupilam jakis czas temu

przypomnialo mi sie ze wit K to chyba do 3 miesiaca zycia, a pozniej to juz sama D. napisalam ze do momentu karmienia piersia, bo generalnie cyckowe dzieciaki dostaja wit K. a ja mloda krotko karmilam

najgorsze ze nie chce mi sie teraz tego sprzatac a i mam jeszcze dwa wory prozniowe w szafie jak to dobrze ze matka zdeklarowala sie ze to wszystko wypierze
noo powiem Ci że piękny rozgardiasz
tak ten morski o Ty lisku to już go masz ja muszę poczekać do przyszłego miesiąca i będzie mój, znaczy nasz
Stary 2013-07-02, 00:00   #1989
bajka1807
Zakorzenienie

a to tylko rzeczy po Blance w rozmiarze 68-80, reszta w worach. a te mniejsze od kolezanek musze jeszcze przejrzec. ale powiem wam ze podniety z ogladania nie mam. przy drugim dziecku jakos sie juz tak nie jaram tematem wyprawkowym

larysa, mnie ten konik nie powala. ale jak B. zobaczyla ze przyszedl to nie chciala sie od niego odczepic
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-07-02, 00:03   #1990
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
a to tylko rzeczy po Blance w rozmiarze 68-80, reszta w worach. a te mniejsze od kolezanek musze jeszcze przejrzec. ale powiem wam ze podniety z ogladania nie mam. przy drugim dziecku jakos sie juz tak nie jaram tematem wyprawkowym

larysa, mnie ten konik nie powala. ale jak B. zobaczyla ze przyszedl to nie chciala sie od niego odczepic
tak czytałam, że dzieci je lubią choć to też różnie może być, ale kupić kupię bo fajny taki się wydaje

kurde a ja oglądam wanienki, i wybieram... wybieram.... jakby to miało jakieś znaczenie jaki kolor itd?
Stary 2013-07-02, 00:25   #1991
dirtymagic85
Zadomowienie

Laryska ty wanienki męczysz, a ja sie na kosmetykach wykładam, tu krem, tu balsam, tu oliwka, jakaś masakra, nie ogarniam no i z przewijakiem też miałam dłuższą chwile zadumy, bo jakoś logistycznie ciężko to będzie rozegrać, gdzie co trzymać i robić...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 00:36   #1992
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Laryska ty wanienki męczysz, a ja sie na kosmetykach wykładam, tu krem, tu balsam, tu oliwka, jakaś masakra, nie ogarniam no i z przewijakiem też miałam dłuższą chwile zadumy, bo jakoś logistycznie ciężko to będzie rozegrać, gdzie co trzymać i robić...
im mniej kosmetykow na poczatek tym lepiej

ja tym razem kupilam kosmetyki mixy, zobaczymy co to za cudo. mam cos do kapieli, balsam chyba, krem do tylka i do twarzy. oliwke hippa, bephanten do tylka i tyle z kosmetykow.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-07-02, 01:05   #1993
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:

ja tym razem kupilam kosmetyki mixy, zobaczymy co to za cudo. mam cos do kapieli, balsam chyba, krem do tylka i do twarzy. oliwke hippa, bephanten do tylka i tyle z kosmetykow.
a co sądzisz bajka i inne dziewczyny o oliwce w zelu? ja osobiście wolałam takiej używac na sobie, no ale z dzieckiem to inna sprawa? ma to jakikolwiek znaczenie?

co do ilości stosowanych kosmetyków to też wolę sie ograniczyć do płynu 3w1 z johnsona tak myślę, chyba, ze nie polecacie to mówcie, bo ja się nie znam, oliwka, sudocrem na wszelki wypadek, a krem czy jakiś balsam do ciała to nie mam pojęcia czy warto kupić i stosować, czy wystarczy oliwka no i czy mydło jakieś jest mi do czegoś potrzebne? ale kosmos
Stary 2013-07-02, 01:06   #1994
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślałam o hippie, że to co trzeba to kupię z tej firmy, dlatego czekam może w tesco będą jakieś promo albo rossmannie

Cytat:

nie słyszałam o tej firmie, zaraz poczytam
Stary 2013-07-02, 05:04   #1995
kaska87
Zakorzenienie

pospane
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
niby z OM też mam wpisany termin w karcie na 5.09, lecz jednak gin przyjmuje ten na 11.09 i ja też, bo wiem kiedy była owulka mniej więcej
no ja mam pierwszego usg termin na 12.09 i gin (i ja ) myślimy, że raczej tak będzie bo ja co prawda owu nie wiem kiedy byłą, ale wiem kiedy małż był w domu
Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
konkretna ekipa na 5go zobaczymy....

Cytat:
czuję Wasz oddecha na plecach
Cytat:
ja płaciłam raz i wszystko było w jednym pudełku a miałam więcej niż 30 rzeczy bo samych pieluch było 30
Cytat:
to ja chyba też powinnam bo ja też mam szmat od groma, a jeszcze na górze wielka reklamówa ubranek, które w drodze selekcji odrzuciłam, bo Miki i tak tego co mam w komodzie nie znosi

Cytat:
ja właśnie pytałam cotosławy o mixy bo ona ma, ale nie odpowiedziała niedobra bo mam rozkminę między tym mixy a hipp

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-07-02 o 05:07
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 07:11   #1996
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ja swojej dawalam w kroplach, ale tylko do momentu karmienia piersia i to od 8 doby bo wczesniej w szpitalu jakas tam dawke dostala.

dzizas.... nie mam co kupowac szmat na rozmiar wiekszy jak 62 mam tego tyleeee ze nie wiem gdzie ja to upychalam wczesniej i tak do rozmiaru aktualnie 92-98 jak to dobrze jednak miec dzieci tej samej plci chociaz tz ostatnio mowil ze Amelka bedzie biedna bo bedzie musiala znaszac ciuchy po siostrze
natalka bedzie miała ciuchy po siostrze i kuzynce i jeszcze po bracie wiec dooiero rzeznia ale i tak od czasu do czasu cos nowego kupuje bo albo braki z powodu plam a teraz inna pora porodu i np. kombinezon potrzebny

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 08:17   #1997
t_89
Zakorzenienie

hej a ja dzisiaj zamawiam fotelik .
Wczoraj popralam ubrania z lumpka w zwyklym plynie, musze teraz kupic jeszcze dla dzieci i przeprac 2 raz.
Jutro ide zrobic posiew moczu bo mam jakies bakterie dla dziecka niegrozne ale powiedzial, ze moge przez to urodzic troche wczesniej :|
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 08:22   #1998
Diorisha
Zakorzenienie

hello

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

Gratki - a zapalenie szybko minie
Dzięki

bajka niezły rozpiździel Ja niedawno przytargałam ze strychu kilka siatek-wstępną selekcję zrobiłam już tam co by nie targać niepotrzebnie wszystkiego. A mam tego wszystkiego na masakrę...
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 08:27   #1999
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

yourAngel - masakra co to za księgowa jak z koziej doopy trąbka co nie zna przepisów i powiedz TŻ, że już go lubię, bo ja też z takich ludzi co walą prosto z mostu i walczą o swoje

co do BOD - to już nie jest pierwszy program gdzie jestem zawiedziona wynikiem....min. Mastercheaf - ta cała Basia, niemka, moim zdaniem wcale nie była taka ah i oh....lepsza była Kinga Paruzel...a mój TŻ cały czas twierdzi, że to i tak z góry jest ustalone już kto wygra
Ech, nie wiem skąd ona się urwała No i teżetowi zdradzić nie chciała jaką szkołę skończyła

A co do tych programów, to faktycznie w dużym stopniu ukartowane. Jeśli chodzi o Masterchefa to (nie jestem pewna jak w Pl, bo oglądam amerykańską wersję, polska to dla mnie nudna bieda) wybiera jury - więc mogą wybrać osobę bardziej "atrakcyjną medialnie" i gadać, że gotuje lepiej. Np w amerykańskiej wersji tak było. Do finału weszła niewidoma Azjatka i zdrowy facet - i wychodziło na to, że koleś dużo fajniej ugotował. Jedzenie ekskluzywne, atrakcyjne - a babka "rustykalne" No ale wiadomo kto wygrał - bo to przecież taka piękna historia

No a w BOD były sms'y - oglądałam jednym okiem Takie sfałszowanie byłoby ryzykowne Też mnie nie przekonuje wynik, ale cóż. Pewnie było tak, że ludzie nie wysyłali smsów, bo im szkoda kasy a wygrają i tak ci i ci. Ja tam np nie wysyłam nigdy.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Chciałam się w ogóle pochwalić-jestem dzielna dla mej dzidzi.

Jem te kapsułki z DHA. No i Żurawit. Mąż mnie pilnuje i połykam zawsze przy nim, bo wtedy się mniej boję.

I zawsze tylko jest "M. chodź tutaj, bo będę połykać"

A czemu boisz się połykania?

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Nosz kurna chyba znowu mam atak kolki nerkowej robiłam małżowi kanapki do pracy i jak mnie zaczęła prawa nerka napierniczać - ni z gruchy ni z pietruchy. Przestała boleć jak poszłam się kąpać ale teraz znów boli. Nie jest to jeszcze ten ból który miałam ostatnio przez całą noc ale zastanawiam się czy czekać aż się rozwinie czy już teraz jechać na IP?!
Ojejku, biedulko I co zdecydowałaś? Jak się czujesz?

Jakieś przeboje z drogami moczowo-rodnymi są wpisane w ciążę a jeszcze w dodatku nerka musi zasuwać na zwiększonych obrotach. Nietrudno o choróbsko

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A nerki to nie powinny boleć z tyłu na środku pleców, bardziej na górze niż na dole?
Mnie zawsze boli z tyłu na wysokości między talią a lędźwiami - z lewego boku, bo właśnie lewa nerka słabsza. No ale jak się rozkręci, to już boli wszystko
Normalnie aż spłakana z bólu byłam w trakcie kolki

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a w czwartek małż jedzie i będę Wam buczeć - lepiej udawajcie, że Wam się ma
Na jak długo?

Cytat:
tak patrzę i na TP 5.09 jest nas 6 ciekawe, która się pierwsza rozpakuje
Noooo - będzie huczna inauguracja otwarcia sezonu

Cytat:
a co sądzisz bajka i inne dziewczyny o oliwce w zelu? ja osobiście wolałam takiej używac na sobie, no ale z dzieckiem to inna sprawa? ma to jakikolwiek znaczenie?

co do ilości stosowanych kosmetyków to też wolę sie ograniczyć do płynu 3w1 z johnsona tak myślę, chyba, ze nie polecacie to mówcie, bo ja się nie znam, oliwka, sudocrem na wszelki wypadek, a krem czy jakiś balsam do ciała to nie mam pojęcia czy warto kupić i stosować, czy wystarczy oliwka no i czy mydło jakieś jest mi do czegoś potrzebne? ale kosmos
Nam położna na Modzie na Brzuszek mówiła, że w kwestii oliwki (w żelu czy klasyczna) rodzice wybierają to, co sami wolą. Dziecku obojętne. Oliwka to dla nawilżenia (można też specjalny balsam), żeby oczyścić skórę i przesmarować jakieś odparzenia, to jednak przyda się coś jeszcze Są całe zestawy, na pewno z łatwością coś wybierzesz
Stary 2013-07-02, 08:33   #2000
Asiek84
Wtajemniczenie

cześć

podczytuję na telefonie a pisze już na kompie...

jestem na 10000% pewna że małe moje siedzi dupką do dołu, wczoraj byłam tak skopana po pipce, ze na noc dwie nospy łyknęłam... w sumie trochę połaziłam tez cały dzień, ale no tak to chyba mnie nawet Jakub nie kopał, a był pośladkowo do końca... jak nic dzidzia z charakterem...

witaminę K moja sis podawała Filipowi do skończenia 12 tygodni życia, kupowała w kapsułkach i dawała mu raz dziennie przed cycem
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 08:34   #2001
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

uffff nadrobilam piekny dzien sie dzis szykuje

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
drużyna piłkarska polonia bytom

najpierw myślałąm o nauczycielach blondynka, do tego w ciąży
haha dzieki za wyjasnienie ja myslalam o studentach polonistyki i zastanawialam sie czy jest tam jakis slynny wydzial czy jak

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
hehe to odpoczywaj teraz a potem nie przeginaj Przed nami remont pracowni i w koncu dokończenie pokoju Stasia ale czuję ze się nie wyrobimy. W każdym razie mój mąż powiedział, że nie zdzierży jak Staś urodzi się 1 września - taka trauma dla dziecka do końca życia zapomina, że nie wszystkim szkoła źle się kojarzy
no przez lipiec mam zamiar sie byczyc ile sie da, a w sierpniu bedziemy powoli dzialac tzn ja i tak wiele nie pomoge ale przynajmniej popakowac/porozpakowywac bym chciala nio i pewnie czeka nas tez jezdzenie po sklepach za jakimis pierdami

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
kurczę ledwo co do was wpadłam sobie poplotkować to już tż z pracy wcześniej wrócił i już się łasi do mnie i muszę odstawić kompa jakoś myślałam że na tym zwolnieniu to człowiek będzie się nudził a tu lecą mi tygodnie jak szalone... w weekend non stop jakieś grille i imprezy, dzisiaj do 16 siostra u mnie była, godzinkę miałam dla siebie i już mężul wrócił budowa wrze- jutro przychodzi koleś robić ogrzewanie podłogowe, za 9 dni wylewamy już podłogi, w sobotę bramę garażową zamówiliśmy i jutro mają przyjść robić pomiary dokładne także nie ma czasu się nudzić jutro znowu pół dnia w przychodni i u dentysty zleci i jak ja mam tu być na bieżąco
tez mi czas tak pedzi, sama nie wiem kiedy...

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam Snow heppi berfdej
staram sie czytać ale jakos jeszcze weny na pisanie nie miałam. Pojechałam do gina po zwolnienie do pracy a ten mnie z zaskoczenia na fotel ( heloł!!! w czwartek wyszłam ze szpitala i przed wyjściem byłam badana) !!! ale byłam przygotowana I co ??!!! I szyjka mówi mi że skrócona w 50%:eee k:!!!! Ma ok 2 cm!!! Ja mu mówie jak to ??? to tydzięn temu było 30% i leżałam w szpitalu i jest jeszcze mniej No nic mam nie panikować i tak tez nie robie za tydzien kolejna wizyta i jak bedzie oki to następna dopiero 29 lipca Tradycyjnie mam się oszczędzać no ale bardziej już nie umiem . Właśnie mama teściowa przyjechała jak ja pojechałam do gina poodkurzała cały domek wymyła naczynia i teraz będzie myć podłogi Kurcze wychodze na wredną synową nic tylko gonie teściową do roboty I jeszcze pralka nam padła i nie wiemy co z nią zrobić i mówie teściowej że chciałam małae ciuszki troszkę poprać a ona mi mówi że weźmie mi do domu i wypierze i wyprasuje, to ja już normalnie musze sie
ty kochana lez i nic nie rob... wydaje mi sie ze w twoim przypadku nawet spacer to juz za duzo, bo na pewno zdarzaja sie "chwile" gdy jestes z Adim sama i sila rzeczy musisz cos przy nim zrobic... wiec jak ma cie kto wyreczyc i sie nim zajac to ja bym juz na sile nie spacerowala, bo nie masz co ze soba zrobic tylko lezala i odpoczywala...wiem ze ciezko tak lezec bo tez lubie robic ale zdrowie dzidzi najwazniejsze...poczytaj jakas ksiazke...

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Sambadijaneiro: ZASTRZYKI ??!! ;(;(;( łeeee wszystko tylko nie zastrzykii ;(;(
Sama pozniej myslalam na temat tego leku, ginka dzisiaj byla z nas zadowolona tzn i z wynikow i z szyjki i ogolnego rozwoju... Takze nie jest tak ze jest zle, no ale pewnie jestem w jakiejs grupie ryzyka.
noi musze do okulisty isc bo mam -3.75 i -3.5 wade wzroku... mam nadzieje ze nie bede sie na ciecie nadawac (
Jasio ma 27 cm obwodu glowki i 7,5 cm dluga kosc udowa bedzie gigancik po mamusi ))

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
niooo zastrzyki niestety...ale moze da sie tez inaczej... nie wiem nawet ile tych zastrzykow mialo byc ani nic wiecej bo tylko poinformowali mnie o takiej mozliwosci ale na szczescie nie byly konieczne, wydaje mi sie ze tez sobie nie mozna tego brac ot tak i lepiej jak plucka rozwijaja sie swoim tempem...oczywiscie jesli nie ma zagrozenia

Cytat:
tak patrzę i na TP 5.09 jest nas 6 ciekawe, która się pierwsza rozpakuje
jest nas 7 ja jestem 7 samozwancza

a jutro rodzi nasza dobra kolezanka ma cc bo maly sie nie obrocil stad wiem ze jutro ale jej zazdroszcze ze jutro bedzie tulic malego
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 08:35   #2002
t_89
Zakorzenienie

dziewczyny chcialaby ktoras z was kupic takie sukienki sprzedam za 25 zl juz z przesylka mama mi kupila, ale jedna jest na mnie za duza w dekoldzie i wszytsko mi widac, a 2 nie w moim stylu

Nie mam co z nimi zrobic, albo wymienie ja na jakies ubranka dla dziecka bo niepotrzebnie leza w szafie. To sa ciazowe sukienki
tylko zdj robilam aparatem z tel i slabo wyszly. Obie sa przewiewne
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1371810998
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1371811094
Stary 2013-07-02, 08:38   #2003
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
dziewczyny chcialaby ktoras z was kupic takie sukienki sprzedam za 25 zl juz z przesylka mama mi kupila, ale jedna jest na mnie za duza w dekoldzie i wszytsko mi widac, a 2 nie w moim stylu

Nie mam co z nimi zrobic, albo wymienie ja na jakies ubranka dla dziecka bo niepotrzebnie leza w szafie. To sa ciazowe sukienki
tylko zdj robilam aparatem z tel i slabo wyszly. Obie sa przewiewne
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1371810998
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1371811094
a jakie rozmiary ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 08:42   #2004
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
a jakie rozmiary ?
ta biala to 12
a ta w kwiatki 14

Stary 2013-07-02, 08:51   #2005
Sylwia cypr
Raczkowanie

Lala i gratki

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam Snow heppi berfdej
staram sie czytać ale jakos jeszcze weny na pisanie nie miałam. Pojechałam do gina po zwolnienie do pracy a ten mnie z zaskoczenia na fotel ( heloł!!! w czwartek wyszłam ze szpitala i przed wyjściem byłam badana) !!! ale byłam przygotowana I co ??!!! I szyjka mówi mi że skrócona w 50%:eee k:!!!! Ma ok 2 cm!!! Ja mu mówie jak to ??? to tydzięn temu było 30% i leżałam w szpitalu i jest jeszcze mniej No nic mam nie panikować i tak tez nie robie za tydzien kolejna wizyta i jak bedzie oki to następna dopiero 29 lipca Tradycyjnie mam się oszczędzać no ale bardziej już nie umiem . Właśnie mama teściowa przyjechała jak ja pojechałam do gina poodkurzała cały domek wymyła naczynia i teraz będzie myć podłogi Kurcze wychodze na wredną synową nic tylko gonie teściową do roboty I jeszcze pralka nam padła i nie wiemy co z nią zrobić i mówie teściowej że chciałam małae ciuszki troszkę poprać a ona mi mówi że weźmie mi do domu i wypierze i wyprasuje, to ja już normalnie musze sie
Dobrze, ze nie paniujesz i oby tak dalej - ja bym chyba nie umiala -ale oszczedzac sie musisz Kochana i te spacery co pozniej pisalas to chyba sobie daruj... a tesciowa masz "z promocji" SUPERRRRRR

A tak w ogole to dzien dobry wszystkim

Nasza Wiki dostala od znajomych w pozyczki wozek+fotelik, bujawke, karuzele, mate edukacyjna, sterylizator i cos tam jeszcze ale nie zdazylam tego wszystkiego rozpakowac ... moze dzisiaj wieczorkiem cykne fotki to sie z wami podziele nimi
Sylwia cypr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 08:56   #2006
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny Idę Was ponadrabiać

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 09:04   #2007
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Dzien dobereek
Czytalam wczoraj na necie o tych zastrzykach na przyspieszenie rozwoju pluc noi przypomnialo mi sie ze moja gin. mowila o leku o nazwie celeston. Sa to sterydy ktore faktycznie podaje sie przez 2 dni matce w formie zastrzykow, po tygodniu od podaania plucka sa juz na tyle wyksztaltowane ze dziecko urodzone wczesniej ma wieksze szanse na przezycie. Moja skracajaca sie szyjka spowodowala to ze bede miala te zastrzyki, w razie gdyby Jas sie za wszesnie pchal na swia.... Czytalam tez ze ten lek nie ma zadnych skutkow ubocznych dla dziecka.... ale mimo wszystko sie martwie

Zapomnialam wczoraj ginki jeszcze zapytac o to ze wyszly mi w moczu dosc liczne bakterie, pasma sluzu i fosforany... czy na te bakterie wy zurawine polecalyscie ;>? Wiem ze temat byl walkowany i przepraszam za powtarzanie sie, ale jakos jak mnie to nie dotyczylo to nie zaprzatalam sobie tym glowy

I jeszcze jedno moze glupie pytanie ;D czy kobieta kierowana na cc przez gin rodzi w narkozie czy znieczuleniu dolem i ogolnie "uczestniczy" w porodzie ?

Maatko ale mnie alergia meczy, mam nadzieje ze Jas nie przezywa szoku jak tak kicham ginka mowila ze moge cos brac przez tydzien, ale nie faszeruje mlodego bo inna mi znowu mowila ze wszysykie leki p/alergiczne powoxuja rozszerzenie naczyn krwionisnych u matki noi u dziecka te, automatycznie... Trzeba sie troche pomeczyc

Małz mi wczoraj kupil litr borowek ;D bede zachodzic w glowe co z nimi zrobic ;p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 09:06   #2008
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Oliwka na początku, potem lepszy chyba lotion.Oprócz tgo krem na mróz i wiatr/słońce (zależy od pogody), krem do tyłka, chusteczki, krem do twarzy,płyn do kąpieli plus szampon 2w1.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 09:08   #2009
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
mnie krzyż boli i prawe żebro - Julka mocno kopie!
Karate kid

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
dirtymagic Ciężko stwierdzić,bo nie byłam tutaj ważona na bieżąco... w każdym razie mam już 12 kg na plusie :O :P
Huhuha to pewnie tak jak ja Ejjj właśnie czarna widziałaś nasze bobo będzie nazywać się Maja

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
a co do sporu o śląskich miastach

to ja Wam powiem bardzo nieskromnie, że "moje" GLIWICE są najpiękniejsze! a co
W Gliwicach przez dłuższą chwilę mieszkał mój TŻ i powiem szczerze, że bałam się tam pogubić Ale on mieszkał w dzielnicy sypialnianej już haha koło jakiejś autostrady w takich nowych blokach? Na Pocztowej?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Chciałam się w ogóle pochwalić-jestem dzielna dla mej dzidzi.

Jem te kapsułki z DHA. No i Żurawit. Mąż mnie pilnuje i połykam zawsze przy nim, bo wtedy się mniej boję.

I zawsze tylko jest "M. chodź tutaj, bo będę połykać"
Ja pożeram witaminy (falvit) po którym ZAWSZE mi jest niedobrze, dlatego biorę go przed snem, żuravit i żelazo doustnie Anemia całą ciążę...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 09:08   #2010
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
mam wrażenie że Kornel mi zaraz wyjdzie przez brzuch, tak mi dooope wypiął.
Ja też czasami mam takie wrażenie.Wczoraj raz mnie tak kopnął, że miałam podobny ból jak si przy leczeniu zęba na nerw najedzie, tylko słabszy.Macie coś takiego?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości