Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 14:35   #1981
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

ej wiecie co? leżę sobie tylko w bieliźnie jak ta foka na łóżku nic tylko mi zdjęcie zrobić pt "Foka na wczasach"
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 14:35   #1982
sammi24
Zadomowienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Zapomnialam wam napisac.
Rano wychodzac na rynek wynioslam torbe szpitalna na ganek. Maz sie akurat pojawil to mowie mu zeby mi to do auta wsadzil. A ten na spokojnie mnie pyta "do szpitala jedziesz?"
Ja mu na to ze " nie ale swoja droga to zadziwiajace ze spokojnie mi ta torbe niesie i pozwala za kierownice wsiasc". Stwierdzil ze wygladam na dobrze czujaca sie i skoro najpierw na rynek jade...
I kto tu ma zbudynialy mozg? Nie domyslil sie ze bylabym zdenerwowana, ze dyrygowalabym nim i takie tam. A ten pomyslal ze pojade na rynek, potem do szpitala potem zadzwonie co i jak. Sama nie wiem. A torbe chce miec w aucie jakby mnie gdzies zlapalo poza domen.
Tż mnie powalił

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Juz jestem

A ja jakiegos dołka złapałam ale mijaaa.Smutno mi sie zrobiło,tesknie za rodzicami,znajomymi.500 km nas dzieli A tu nie mam kolezanki-wiecie...takiej naprawde do pośmiania sie ale i do pogadania od serca.....Nikt za bardzo nas nie odwiedza.Sąsiadka z boku niby spoko ale to nie to-zawsze ja do niej szłam tak posiedziec chwilke i pogadac a ona sama od siebie nigdy nie umie wbic na kawe....Kuzynka Tza tez.Od jego kuzynka zona jest z gatunku kobit ktore jak juz przyjadą to patrzą jak kto ma mieszkanie urządzone ,jak jest ubrany i ogolnie ...bleeee a ja nie lubie takich ludzi.....na dodatek ostatnio zaczeła swoje porody opowiadac ale jakos tak jakby chciała mi udowodnic ze wcale łatwo nie bedzie i swoje musze wycierpiec :/ Dobrze ze mam jeszcze fajne kolezanki ze szkoły tylko akurat sie wakacjują.Tak mi jakos dzis zaczął tu doskwierac brak bratnich duszyczek az sie poryczałam.I ciesze sie ze mam Was.Nie znamy sie osobiscie,tylko ze spamu i fotek ,dzieli nas niejednkrotnie duzooo km a jednak czuje z wami dużą więź i żżyłam sie z Wami przez te miesiące i nie raz wole siedziec tutaj i spamowac niz na siłe szukac kontaktu tutaj z kimś.Jest jeszcze fajna kuzynka od Tza ale ona zapracowana kobita jest.Widujemy sie rzado ale zawsze wracam od niej z rogalem na twarzy Ufff to sie wygadałam.Nie musicie czytac tego smęcenia ale mi lżej na wątróbce sie zrobiło AMEN !!!!!!!!!!!!!

Nie wiem co bym bez naszego forum zrobiła
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Rockyyy- rozumiem cię doskonale. Ja też ostatnio tak jakoś czuję się wyobcowana, mimo że znajomych i rodzinę mam blisko. Czasem teraz w ciąży sama nie mam ochoty, ale częściej, to ja jakoś teraz "nie pasuję" do towarzystwa. Wyszliśmy ostatnio ze znajomymi. Wszyscy się śmiali, pili piwko, a mnie w zasadzie pytali tylko o to jak się czuję, czy puchną mi stopy itd. Można ze mną rozmawiać jak kiedyś o wszystkim, ale każdy rozmawia tylko o ciąży. Z jednej strony ich częściowo rozumiem, ale z drugiej po porodzie będzie jeszcze ciężej się spotkać. Nie wiem kiedy znowu poczuję się znowu tak naprawdę "w towarzystwie".
To wiecie co, ja miałam w zeszłym tygodniu coś takiego...tylko, że u mnie to jest w dodatku tak, że tęsknię za znajomymi ale z drugiej strony jakoś mnie odpychają te spotkania, bo dokładnie jak Anulka napisałaś, dyskusja ze mną ogranicza się do tematów ciąży niedawno bylismy na grillu, gdzie było mnóstwo osób, byłam pewna, że pogada się o tym, o tamtym, a wszyscy nawijali o ciąży. Lubię te tematy, są dla mnie na czasie ale cały czas jestem tym samym człowiekiem i naprawdę można ze mną pogadać o czymś innym.
A mi się przypomniało, że kiedyś na wizażu czytałam nowo założony wątek z 1 postem - dziewczyna przeprowadziła się do nowego miasta i szukała osób z okolicy, koleżanek lub pary, kandydatów na nowych znajomych

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hej'

Dzis obudzilo mnie jezdzenie po jelitach - jak tak dalej pojdzie, lewatywa przed cc nie bedzie potrzebna, bo juz od dzis dzieje sie jak po lewatywie. lece po mala do zlobka.
.
Odliczamy dni

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Ale tak a propos - ja tam bym się z chęcia pobawiła w doktora
muszę wykorzystać fakt wczorajszego odkrzaczania

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
SAMMI na nogach mam zielony, niebieski, fioletowy, czerwony i blekitny
WOW fajnie to musi wyglądać

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Cześć Piekne!
Bylismy dzis z kluskiem na spacerku, myslalam ze mi brzuch odpadnie piękna pogoda i Hanek padł teraz pojadla i mam nadzieje, ze do 19 dociagnie. Juz coraz mnie mm podajemy i jedziemy na cycku kupiłam Maltan i mam nadzieje, ze pomoże bo przy jednej piersi to az kwicze z bolu :banghead:

A dzis moj romantyczny tz na spacerze mowi do mnie: jak dobrze, ze juz nie jestes takim pingiwnem i ze zdecydowanie bardziej go krece bez brzucha :p
Hahaha ale tekst
A zdjęcie zabójcze z tą sierscią w wózku. Karolajn wrzuć je do klubu bo chętnie będę do niego często wracać
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 14:36   #1983
Neni1984
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41602306]Dziewczyny ja tylko z doskoku....

Młody mi wczoraj odmówił piersi ;( Masakra, musimy walczyć.
Na szczęście pije moje mleko, tyle, że odciągnięte.

Dziewczyny, nie przejmujcie się kg i jedzcie, co chcecie, bo jak będzie kp, to jest naprawdę sporo ograniczeń :/ Truskawki i kilka innych owoców, wiele warzyw, nie można jeść wiele słodyczy, nie każdy rodzaj mięsa... Korzystajcie!
I trzymam kciuki za kolejne porody

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Kolejna zachęca do wcinania na potęgę

Perse a co do krztuszenia - majówki pisały, żeby karmić na leżąco, a nie na siedząco. Nie wiem, jaka to różnica (dziecko i tak leży) ale u nich to działa
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 14:37   #1984
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
aleeeee sie cieszę
Dzwonił mąż i kazał sie pakować. Jedziemy jutro nad morze! Szef zlitowal sie nad ciężarną żona co prawda jedziemy tylko na 3 dni ale i tak cieszę sie ogromnie latam więc jak w ukropie i pakuje walizkę. A jeszcze musimy poszukać jakiś nocleg.
Aaaaaaaa kocham mojego męża
no to super, ale Wam zazdroszczę

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41600698]przyjechalam na brochow, czekam na ktg..
izba przyjec to jest sajgon... babka ze skurczami czekala od 7 przyjeli ja o 12[/QUOTE]

za ktg

Cytat:

Bylismy dzis z kluskiem na spacerku, myslalam ze mi brzuch odpadnie piękna pogoda i Hanek padł teraz pojadla i mam nadzieje, ze do 19 dociagnie. Juz coraz mnie mm podajemy i jedziemy na cycku kupiłam Maltan i mam nadzieje, ze pomoże bo przy jednej piersi to az kwicze z bolu :banghead:

Dziewczyny które karmia piersią- zawsze odbijacie potem?

Oczywiście gratuluje wszystkich wizyt i tygodni! Nie obijac sie- rodzimy laseczki!

Wczoraj byla u nas polozna i juz nie mamy szwow :p

A dzis moj romantyczny tz na spacerze mowi do mnie: jak dobrze, ze juz nie jestes takim pingiwnem i ze zdecydowanie bardziej go krece bez brzucha :p

Fajnie mi woda pochodziła z organizmu, nie mam juz fionowatych stóp i kostek, teraz mam jakbym niedozywiona byla

No i przy kp bardzo szybko sie macica obkurcza
Brawa za rozbujaną laktację i brak szwów

Ghia super opis porodu, wzruszyłam się

Pesre no to trzymam kciuki, żeby Artuś już nie odmawiał piersi
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 14:37   #1985
Agrafka86
Wtajemniczenie

Tż w pracy, a ja mam takie smaki, zjadłabym coś, ale nie wiem co. Wyprałam pościel Małego i pasowałoby ją wyprasować, ale jakoś mi się nie chce. Leżę od 1h jestem śmierdzącym leniem i zastanawiam się co bym zrobiła gdyby mi się chciało.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 14:40   #1986
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Moje koleżanki to są na etapie wyrywania na wyścigi ciach na imprezach hahaha
Odnośnie numeru konta to dam na 1ej stronie więc będziecie miały łatwy dostęp.
Jak któraś nie zapłaci to mam Wasze numery telefonów więc będę dzwonić jako dział windykacyjny
To już nie wiem, co gorsze

En, do mnie nie dzwoń, bo ja już jestem to tych telefonów tak przyzwyczajona, że po prostu oleję sprawę
Cytat:
ej wiecie co? leżę sobie tylko w bieliźnie jak ta foka na łóżku nic tylko mi zdjęcie zrobić pt "Foka na wczasach"
Ja tak łażę... codziennie? Jeszcze odkąd kupiłam w pepco ten bezszwowy biustonosz za dychę, ciągle w nim latam... rewelacja, w końcu mi w czymś wygodnie

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Ja się zbieram za powolny tuning, bo na 18 wizyta, ale już o 17 muszę z domu wyjść
Ciekawi mnie czy ta babeczka też będzie mi serwowała takie turbo wizyty z informacją o tym, że mam żywy płód w sobie?
Stary 2013-07-02, 14:40   #1987
Neni1984
Zakorzenienie

A mój mąż jest dopiero 1,5 h w pracy a już dwa razy pisał jak się czuję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 14:43   #1988
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

A ja jakiegos dołka złapałam ale mijaaa.Smutno mi sie zrobiło,tesknie za rodzicami,znajomymi.500 km nas dzieli A tu nie mam kolezanki-wiecie...takiej naprawde do pośmiania sie ale i do pogadania od serca.....Nikt za bardzo nas nie odwiedza.Sąsiadka z boku niby spoko ale to nie to-zawsze ja do niej szłam tak posiedziec chwilke i pogadac a ona sama od siebie nigdy nie umie wbic na kawe....Kuzynka Tza tez.Od jego kuzynka zona jest z gatunku kobit ktore jak juz przyjadą to patrzą jak kto ma mieszkanie urządzone ,jak jest ubrany i ogolnie ...bleeee a ja nie lubie takich ludzi.....na dodatek ostatnio zaczeła swoje porody opowiadac ale jakos tak jakby chciała mi udowodnic ze wcale łatwo nie bedzie i swoje musze wycierpiec :/ Dobrze ze mam jeszcze fajne kolezanki ze szkoły tylko akurat sie wakacjują.Tak mi jakos dzis zaczął tu doskwierac brak bratnich duszyczek az sie poryczałam.I ciesze sie ze mam Was.Nie znamy sie osobiscie,tylko ze spamu i fotek ,dzieli nas niejednkrotnie duzooo km a jednak czuje z wami dużą więź i żżyłam sie z Wami przez te miesiące i nie raz wole siedziec tutaj i spamowac niz na siłe szukac kontaktu tutaj z kimś.Jest jeszcze fajna kuzynka od Tza ale ona zapracowana kobita jest.Widujemy sie rzado ale zawsze wracam od niej z rogalem na twarzy Ufff to sie wygadałam.Nie musicie czytac tego smęcenia ale mi lżej na wątróbce sie zrobiło AMEN !!!!!!!!!!!!!

Nie wiem co bym bez naszego forum zrobiła
to hormony i nerwy przed porodem, wkrotce utulisz maleńką i poczujesz sie o wiele lepiej

Cytat:
O to, to jeszcze tego brakowało, żebyśmy tu kogoś siłą trzymały

Ale tak a propos - ja tam bym się z chęcia pobawiła w doktora
muszę wykorzystać fakt wczorajszego odkrzaczania
nie pisz takich rzeczy .., Margoś w połogu, a tez pewnie chetnie by sie pobawiła

Cytat:

Dziewczyny które karmia piersią- zawsze odbijacie potem?

Fajnie mi woda pochodziła z organizmu, nie mam juz fionowatych stóp i kostek, teraz mam jakbym niedozywiona byla

No i przy kp bardzo szybko sie macica obkurcza

co do kp, ja nie karmię, ale jednak mam w planach jak juz bede kp odbijać za kazdym razem

Cytat:

Futro tez testowalo wozek juz w terenie :p
super, teraz możesz wozić i pieska

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Ja lubię prasować i doskwiera mi to, że już wszystko dla małego poprasowane mam możecie mi porzucić, za to możecie pomyć mi naczynia bo tego nienawidzę robić

ok. dawaj adres, wysle kurierem, a ty mu podasz naczynia - mój tz lubi zmywac wiec pozmywa sobie

Dziewczynki czy u Was też jest tak, że jak dzidzioł się rusza to można wyczuć doskonale gdzie noga, raczka? jak mój sie rusza to czuje te malusie nóżki (szkoda ze ikonka love mi nie działa). Takie szczuplutkie, aaa ... aby do 14-15 i ja chce rodzic i tulic moja kruszynke
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 14:43   #1989
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Tż w pracy, a ja mam takie smaki, zjadłabym coś, ale nie wiem co. Wyprałam pościel Małego i pasowałoby ją wyprasować, ale jakoś mi się nie chce. Leżę od 1h jestem śmierdzącym leniem i zastanawiam się co bym zrobiła gdyby mi się chciało.
Ja mam ostatnio straszne smaki, no po prostu dramat
Co się będziesz przemęczać, poleż sobie jeszcze!

Cytat:
To już nie wiem, co gorsze

En, do mnie nie dzwoń, bo ja już jestem to tych telefonów tak przyzwyczajona, że po prostu oleję sprawę

Ja tak łażę... codziennie? Jeszcze odkąd kupiłam w pepco ten bezszwowy biustonosz za dychę, ciągle w nim latam... rewelacja, w końcu mi w czymś wygodnie

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Ja się zbieram za powolny tuning, bo na 18 wizyta, ale już o 17 muszę z domu wyjść
Ciekawi mnie czy ta babeczka też będzie mi serwowała takie turbo wizyty z informacją o tym, że mam żywy płód w sobie?
spoko, Tżta najmę jako pracownika to on będzie dzwonił, nie ja hahhaa

hahahahahahah turbo wizyta, czekamy na relację. Ja jutro mam na 18!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-02, 14:43   #1990
Agrafka86
Wtajemniczenie

Neni się chłopak stresuje.

09.07.2011 Żona

Stary 2013-07-02, 14:44   #1991
enlevee
Zakorzenienie

Neni odpisz mu dla jaj, że coś Cię bierze i potem zrób mu zdjęcie jak wpada jak poparzony do domu

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-02, 14:45   #1992
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41602306]Dziewczyny ja tylko z doskoku....

Dziewczyny, nie przejmujcie się kg i jedzcie, co chcecie, bo jak będzie kp, to jest naprawdę sporo ograniczeń :/ Truskawki i kilka innych owoców, wiele warzyw, nie można jeść wiele słodyczy, nie każdy rodzaj mięsa... Korzystajcie!

Ojej za Arturka,niech nie gardzo cycem mamy

Ja jem,truskawki juz mi bokiem wychodzą,szamam ostatnio pomidorki w duzych ilosciach
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Rockyy rozumiem Cię, bo ja też u siebie w mieście nie mam koleżanek Tylko te, co zaprzyjaźniłam się z nimi w pracy, no to pracowa znajomość
Duzo nas samotnych.......
Dzieki Wam przetrwałam zime,wiosne...az do porodziku dobrnęłam
Cytat:
Hahaha ja tez lubie tak leżec
Cytat:
Tupiłam w pepco ten bezszwowy biustonosz za dychę, ciągle w nim latam... rewelacja, w końcu mi w czymś wygodnie

No ja na okręta w nim chodze,mam inny zamienny sportowy ale Pepco najlepszy
Stary 2013-07-02, 14:47   #1993
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hej'

jakby sie ktos pytal - zyje i nie rodze. Nie bede juz chyba na biezaco. Ogarniam co sie da do czwratku

Dzis obudzilo mnie jezdzenie po jelitach - jak tak dalej pojdzie, lewatywa przed cc nie bedzie potrzebna, bo juz od dzis dzieje sie jak po lewatywie. lece po mala do zlobka.

Ghia to mnie uspokoilas i tez jestem zdecydowana na ten pokoj.
Widzę, że już cię stresik łapie. Jak ghia napisała swoją relację to tak sobie właśnie pomyślałam o tobie, że ty też już na dniach i w tym samym szpitalu

Cytat:
Kolejna zachęca do wcinania na potęgę

Perse a co do krztuszenia - majówki pisały, żeby karmić na leżąco, a nie na siedząco. Nie wiem, jaka to różnica (dziecko i tak leży) ale u nich to działa
Może na leżąco mleko wolniej ścieka z piersi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 14:48   #1994
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Dziewczynki czy u Was też jest tak, że jak dzidzioł się rusza to można wyczuć doskonale gdzie noga, raczka? jak mój sie rusza to czuje te malusie nóżki (szkoda ze ikonka love mi nie działa). Takie szczuplutkie, aaa ... aby do 14-15 i ja chce rodzic i tulic moja kruszynke
Też czuję, gdzie co ma Uwielbiam jak przebiera tymi nóziami
Czasami czuję aż jak przebiera nóżkami aż mu się zaplączą i taki śmieszny wyrzut wtedy nimi robi
Stary 2013-07-02, 14:50   #1995
idzia111
Zakorzenienie

Ale się nerwowa atmosfera na forum zrobiła ,,porodziki się szykują" (za: Anulka)
Stary 2013-07-02, 14:50   #1996
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Neni odpisz mu dla jaj, że coś Cię bierze i potem zrób mu zdjęcie jak wpada jak poparzony do domu
Nie odważyłabym się, bo by się chłopak chyba po.srał A potem by mnie zabił. I zjadł
Stary 2013-07-02, 14:50   #1997
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Ze mnie żadna laska, więc mnie nie wyzywaj
no dobra: wszystkie laski oprócz Neni
Stary 2013-07-02, 14:50   #1998
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
powiedziałam tez to wszytsko Tzowi i jakby juz sie przestał dziwic ze siedze na wizazu.I nawet pyta co tam i jak tam u Was i oglada ze mną foty maluszkow czasem
To mój tak samo. Tzn już mnie nie gania, że tyle na kompie siedzę, bo wie doskonale, że gdyby nie forum to bym sfiksowała niby jest tyle rzeczy do porobienia w domu ale w człowieku siedzi taka potrzeba pogadania z kimś innym, chociażby i na forum.

Perse trzymam kciuki, żeby Artuś nie odmawiał mamusi

Cytat:

Przepraszam, nie rozumiem dlaczego nie dostałam numeru konta na które uiszcza się wpłaty za forum??
To nie zapłaciłaś nawet przekazem

Cytat:
Pewnie jedzie na podwójnej adrenalinie od tej wizyty

Oliath dla malutkiej

Ja mykam się ogarnąć, wypadałoby chociaż pod koniec dnia jedziemy z Tż na miasto na zakupki
Stary 2013-07-02, 14:51   #1999
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Dziewczyny jak sie czyta newsa ze ktosik rodzi i potem kolejnego ze juz po itp. to to sie takie lajtowe wydaje.....a jak pomysle o tym na powaznie to mnie ciary przechodzą tak sie boje.....Tz mowi ze przeciez ze mną bedzie ale ....ale...... bajam sie.Wyłączam myslenie o tym ale czasem sie nie da

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 14:51   #2000
Agrafka86
Wtajemniczenie

Mi się czasami wydaje jakby ciągnął pępowinę. Takie jakieś mam wrażenie. A strasznie lubi środek brzucha i sie układa tak jakbym miała narośl na pępku. A rączke wystawił raz tak jakby chciał mi przybić piątkę.

09.07.2011 Żona

Stary 2013-07-02, 14:52   #2001
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Też czuję, gdzie co ma Uwielbiam jak przebiera tymi nóziami
Czasami czuję aż jak przebiera nóżkami aż mu się zaplączą i taki śmieszny wyrzut wtedy nimi robi
Ja uwielbiam jak Laura nózki z boku wypycha albo jak czuje jak sie obraca
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
To mój tak samo. Tzn już mnie nie gania, że tyle na kompie siedzę, bo wie doskonale, że gdyby nie forum to bym sfiksowała niby jest tyle rzeczy do porobienia w domu ale w człowieku siedzi taka potrzeba pogadania z kimś innym, chociażby i na forum.

:
dokładnie
Stary 2013-07-02, 14:53   #2002
Agrafka86
Wtajemniczenie

Rocky jak czytam opisy porodów naszych Mamuś to płaczę i się cieszę, ale mam tak samo jak pomyślę o sobie. Już nie płaczę ze wzruszenia, ale z paniki.

09.07.2011 Żona

Stary 2013-07-02, 14:53   #2003
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
może dla odmiany spytaj go jak się czuje może domaga się uwagi
Stary 2013-07-02, 14:54   #2004
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Nie odważyłabym się, bo by się chłopak chyba po.srał A potem by mnie zabił. I zjadł

ale najpierw miałabyś ubaw po pachy ... no i mogłabyś mu powiedzieć, żeby jednak Cie nie zjadał, bo będzie musiał urodzić dziecko, a tak Ty odwalisz najgorsze

Cytat:
Dziewczyny jak sie czyta newsa ze ktosik rodzi i potem kolejnego ze juz po itp. to to sie takie lajtowe wydaje.....a jak pomysle o tym na powaznie to mnie ciary przechodzą tak sie boje.....Tz mowi ze przeciez ze mną bedzie ale ....ale...... bajam sie.Wyłączam myslenie o tym ale czasem sie nie da
też mam takie wrażenie, ze poród to pikuś
Stary 2013-07-02, 14:57   #2005
Agrafka86
Wtajemniczenie

Idę poudawać, że coś robię. Później przyjdę, bo żyć bez wizazu nie mogę.

09.07.2011 Żona

Stary 2013-07-02, 14:57   #2006
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Rocky jak czytam opisy porodów naszych Mamuś to płaczę i się cieszę, ale mam tak samo jak pomyślę o sobie. Już nie płaczę ze wzruszenia, ale z paniki.

Idzia ja tak dokładnie nie czuję, tylko jak przebiera nóżkami i wypycha tyłciaka - bo wtedy to taka duża kula wychodząca z boku za to wcześniej, bo teraz już nie, miałam wrażenie że mały ciągnie mnie za pępowinę bo tak jakby środek brzucha zapadał mi się do środka a łożysko mam z przodu więc tak jakoś mi się to w wyobraźni ułozyło
Stary 2013-07-02, 14:57   #2007
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
to hormony i nerwy przed porodem, wkrotce utulisz maleńką i poczujesz sie o wiele lepiej

nie pisz takich rzeczy .., Margoś w połogu, a tez pewnie chetnie by sie pobawiła

co do kp, ja nie karmię, ale jednak mam w planach jak juz bede kp odbijać za kazdym razem

super, teraz możesz wozić i pieska

ok. dawaj adres, wysle kurierem, a ty mu podasz naczynia - mój tz lubi zmywac wiec pozmywa sobie

Ok, to podarujmy sobie te naczynia, mogę poprasować za drobne opłaty, będę miała na składki dla EN

Co do części ciałka mojego małego to z pewnością wiem zawsze gdzie mam pocałować go w tyłeczek

Cytat:
Okrutnica

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 14:58   #2008
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
kocuurku: no wiem wiem, ale jestem pewna że będzie dobrze!
Musi być dobrze- innej opcji nie ma

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
=
Wróciłam ze szpitala, po rozmowie z prof. powiedział, że musimy zrobić wszystko, żebym urodziła naturalnie
Później zapoznał mnie z położną oddziałową, ona zaprowadziła mnie na KTG, dała mi nr telefonu i za 2 tyg. mam umówić się na kolejne. I mam dzwonić jakby coś się działo. Super kobieta!
No i powiedziałam, że mam obawy, czy uda mi się urodzić sn, to powiedziała, że przecież nie będą mnie na siłę katować, bo jak się nie da, to się po prostu nie da
Zbadała mi brzuch, powiedziała, że Filip nie będzie duży, więc może się uda, jak go wcześniej wykurzę
Dziękuję za kciuki
za wizyte!!

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Też mnie stresuje ta pępowina, nie chce męczyć córeczki wielogodzinnym porodem
Ja też, ale co nam zostało...czekać i się modlic

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Z opowieści rodzinnych (tym razem z gatunku podnoszących na duchu) - jak moja mama miała mnie urodzić i była już w szpitalu, to wszyscy lekarze jak jeden powtarzali - a)Pani za szczupła żeby naturalnie urodzić, nie ma takiej opcji (mama - 48 kg normalna waga, mówi 'jedno już przecież urodziłam'); b) przecież dziecko w poprzek jest ułożone nie ma możliwości żeby się naturalnie samo urodziło (na co mama - 'spokojnie, jeszcze się obróci') no i się obróciłam, mimo że niedziela była i udało się lekarzy w zdumienie wprawić

morał - nie ma co się nakręcać, zawsze bobas może się zakręcić lub odkręcić
Dziękuje...postaram się nie schizować

Cytat:
No i po wizycie - 3050 gram nasz synek waży i miewa się dobrze
Mam krótką szyjkę, rozwarcie na palec i doktor nakazał wywoływanie
Kolejną wizytę mamy 18 lipca, ale ponoć nie doczekamy No zobaczymy
Mój TŻ się zestresował i spocił, ale mam z niego ubaw

Ładna wagak laski:

Mój też już osrany.. powiedział, że nawet piwka wieczorem nie ruszy bo co jak w nocy się zacznie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
No to lecę z opisem skoro tak.
To sobie popłakałam....

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Tymuś pozdrawia wszystkie witrażowe ciocię

Cytat:
Tak, każdy mnie uwielbia, kocha, adoruje i do tego co tydzień płaci składkę członkowską na moje konto abym była dla niego miła. Z racji tego, że tej składki nie płaciłaś to postanowiłam się na Ciebie uwziąć.
Faken w dupen- ile ta składka??

Bo ja też nie płace...

Cytat:
Futro tez testowalo wozek juz w terenie :p

Położyłam się ze śmiechu....:hahah a: zajefajnie to wygląda

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 15:02   #2009
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
może dla odmiany spytaj go jak się czuje może domaga się uwagi

Ale ja to cwaniara jestem, bo wiem, że to nie takie hop-siup urodzić, a rozwarcie na 1 palec to taka informacja, że żadna, a dla niego JUŻ SIĘ ZACZĘŁO
Próbowałam go uspokoić, ale co ja wiem - lekarz przecież powiedział, że mogę urodzić nawet jutro
A niech się postresuje

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość

Co do części ciałka mojego małego to z pewnością wiem zawsze gdzie mam pocałować go w tyłeczek
Ja tyłeczek zawsze poklepuję
Stary 2013-07-02, 15:04   #2010
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Idzia ja tak dokładnie nie czuję, tylko jak przebiera nóżkami i wypycha tyłciaka - bo wtedy to taka duża kula wychodząca z boku za to wcześniej, bo teraz już nie, miałam wrażenie że mały ciągnie mnie za pępowinę bo tak jakby środek brzucha zapadał mi się do środka a łożysko mam z przodu więc tak jakoś mi się to w wyobraźni ułozyło
hehe, no tyłeczek to mocno widać, ale jak sie połozy reke w czasie harców małego to dosłownie czuc malusie nózki, raczki, tak jakby pod skórą przejeżdżał, nawet tż czuje, super ... ale mam takie wrazenie, ze te nózie i rączki są bardzo malusie.

A tż czeka az mały kopnie/wysadzi nogę jak na moim avatarku Chyba bym w kosmos wyleciała z bólu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości