|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Suszy mi się 1 partia kubusiowego prania Tyle się do tego zabierałam...na razie tylko białe, jutro reszta. Ale coś mi nie odpowiada zapach płynu dzidziuś po praniu i po podwójnym płukaniu...chyba zmienię na jakiegoś jelpa albo lovelę
|
||||
|
|
|
#2132 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Nadaje z parku z piaskownicy obecnie
En- jak jestes u mamy to orzyjdz to Cie poadoruje ![]() Cytat:
No i zeby dzisiaj to mi bylo ostatni raz DZIEWCZYNY SKŁADKA CZŁONKOWSKA ZA TYDZIEN WYNOSI 25 ZŁ- PREFERUJĘ FORMĘ WPŁATY PRZELEWEM No to nie pozostaje mi nic innego jak poszukac sponsora Cytat:
Przyjezdzaj urzadzimy sobie impreze na porodowce ![]() I kubeczek spermy ![]() CZAROWNICA- dasz rade. Nogi do gory, mocno zacisniete ![]() MYSZOLKA- focha strzelasz jakbys byla w ciazy Znow lece nadrabiac dalej
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-07-02 o 18:49 |
||
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Pocytowałam i mi się apka zawiesiła i wszystko przepadło. już nie pamiętam co komu napisać.
pochwałę się jedynie, że Lilka nawet dzisiaj pociągnęła parę łyków z piersi. Ją trzymałam ją i cuciłam a pielęgniarka trzymała i ściskała cyca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2135 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Dobry wieczór mamusie!
Kikanaście stron do nadrobienia Ja po KTG- zapis prawidłowy. Pani Dr powiedziała, że mam leniuszka w brzuszku i żebym pilnowała ruchów i w razie niepokoju- IP. Następne KTG 9 lipca- w dniu terminu.... Obym już nie musiała tam się stawiać (spędziłam w tej przychodni 3 godziny, dobrze, ze mi starczyło kasy na parking )Cytat:
Cytat:
Świetny dialog. Ale fajna Pani dr musi być ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41595464]Aloha!!! Już po śniadaniu i kawce ![]() Chłopaki w pracy i przedszkolu a ja próbuje się umówić na wizytę do gina bo mój na urlopie a dostałam wyniki posiewu moczu i mam tam tez paciorkowca .... Nie wiem ale zeschizowalam się trochę bo mały od jakiegoś czasu nie przeciąga się często i jest takim bardzo dużym leniuszkiem bo całe noce przesyła w dzień tez ma w sumie mało ruchów... Nie wiem albo taki typ albo boje się ze mam jakaś wewnętrzna infekcje i ze pacior dostał się do niego.... Czekam na tel czy uda mnie się gdzieś wcisnąć .. Rozmawiałam przed chwila z moja Polozna i plan jest taki ze próbuje się dostać na usg do luxmedu jak się nie uda a mały zbytnio się nie rusza to jadę na brochow i wymuszam ktg ... No zobaczymy... Trochę się zmartwilam całością ... [/QUOTE] Teso ja miałam paciora w posiewie na początku ciąży i też się przestraszyłam, ale konsultowałam to z dwoma lekarzami- nie ma szans, żeby maluch w brzuszku się zaraził. Pytałam od razu- co w sytuacji jak wyjdzie mi w wymazie- tak samo- nie ma możliwości zarażenia się- taka ewentualność pojawia się dopiero przy porodzie- dlatego podaje się na chwilę przed antybiotyk. Nie martw się Może to właśnie Twoja opowieść o babci wywołała sen u mnie Cytat:
Chociaż szczerze- wolałabym noc spędzić na porodówce ![]() Cytat:
Cytat:
Mi tak się podoba ten kolor Cytat:
Ja byłam ja takim "ostatnim" wypadzie na koniec kwietnia.. również nad morzem Było super!Cytat:
Cytat:
|
|
#2136 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Cytat:
![]() Cytat:
jak zabraknie to dokupię po prostu, ale póki co nie będę drugiego opakowania kupowała ![]() Cytat:
![]() Lovela też ma taki dziwnie mdły zapach, ale szybko schodzi będę na dniach to Cię zaproszę do piaskownicy
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||
|
|
|
#2137 |
|
Rozeznanie
|
Oli- a widzisz ja zauważyłam :P
Dziewczyny żadna nie ma pojęcia co do takiego ułożenia bobasa??Bo z leksza zaczynam panikować ![]() Co do lekarzy to na mnie żaden nie chuchał mimo sporej anemii i crohna, ale co do tego to Oni wiedzą że sama wiem kiedy zwolnić albo poprosić o pomoc - za bardzo uparta jestem ![]() Jak się dostanę na tą wizytę będę negocjować o planowaną cesarkę, mam kilka asów w rękawie więc mam nadzieję że się uda. A tak jak czytałam to z ciekawostek: -Kobieta po pierwszym cc musi świadomie zdecydować o próbie podjęcia porodu sn a w niektórych szpitalach nawet podpisać oświadczenie o takiej próbie. Czyli na chłopski rozum to pierwsze cc świadczy o każdym następnym porodzie cc.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
dla małej Lilki!
|
|
|
|
|
#2139 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie dziękuję dziewczyny, też mi chodzi po głowie wkład do wanienki, ale zapytam sprzedawcę, bo faktycznie to może być zwykły - ale ładny kolorowy wypełniacz paczki. Cytat:
) a gości współczuję.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() brawa!!
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
Bo Kubusie to fajne dzidziusie
![]() Octenisept kosztuje ok 30 zł za 50 ml w aptekach. Polecam kupić na allegro - za 250 ml zapłaciłam 36 zł Miałam sprzątać w domu, ale po 4tej wiadomości od TŻ z pytaniem jak się czuję ( ) zaczęłam uporządkowywać dokumenty na porodówkę Niby banał, bo miałam wszystkie w jednej teczce, a okazało się to czasochłonne ![]() Na wierzchu jest karta ciąży i wyniki ważnych badań: grupa krwi moja i męża, HIV, gronkowiec, przeciwciała, wirusowe zapalenie wątroby (?) kiła i inne takie dziwne, a potem pozostałe (typu morfologia, mocz itp). Do teczki wrzuciłam też wszystkie wydruki USG, szczegółowy opis usg 3d, wyniki cytologii i badania tarczycy ... Sporządziłam też listę wszystkich leków, które przyjmowałam w ciąży, zanotowałam datę OM i TP, nr kom męża jako osoby do informacji, NIP pracodawcy, datę i powód ostatniej wizyty w szpitalu, a dodatkowo daty ostatnich wizyt u dentysty, fryzjera, kosmetyczki i solarium (wraz z nazwiskami, firmami). Coś mi umknęło?? Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-02 o 19:07 |
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym fryzjerem, kosmetyczką i solarium to już w ogóle
|
|
|
|
|
#2142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wspolczuje troche wiszenia z laktatorem. Sama tak mialam przez 7 miesiecy i mnie to juz do pasji doprowadzalo A ja z wielkich dup ![]() E co Ty teraz to mi leza cycki na brzuchu ![]() Pada mi bateria w tel
|
|
#2143 |
|
Rozeznanie
|
elaine-blath - a brzuchol też ci się taki kwadratowy jakby robi? Uspokoiłaś mnie trochę z tym, może Igory tak już mają?
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Skylie- Ty z wielkich d*p? teraz to już przesadziłaś
![]() Ja byłam z Tztem w lidlu i oczywiscie co? wciągnęłam loda, ciastko z wiśnią, drugie z morelą czy tam brzoskwinią, poprawiłam łykiem coli i zaraz coś mi się wydaje, że sięgnę po żelki Mam takie ciągnięcie na słodkie od paru dni jak nigdy wcześniej w ciąży!
|
|
|
|
#2145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
arabiatta: dlatego Białego Jelenia wymieniłam na Jelpa... zielony średnio mi pasuje, ale się przyzwyczaiłam bo używam do naszego prania również od miesiąca. A teraz zakupiłam różowy (sensitive) i wygląda że wreszcie trafiłam.
paulinka: za ktg! pobudzaj swojego maluszka ![]() neni: taki duży octenisept potrzebny?? ja sobie druknęłam wywiad położniczy z neta i wypełniłam co mogłam, bo kurde niektóre pytania są takie, że nie wiem czy będę miała głowę do zastanawiania się. No i plan porodu - jeśli oczywiście respektują i bierzesz
|
#2147 |
|
Konto usunięte
|
Przeczytałam po lepkach... I tylko dlatego ze tak nie odniose się do tematu żarliwej dyskusji ..
Podsumowując dzisiejszy dzien - skutecznie zniechęcili mnie do przyjazdu raz jeszcze na ktg na brochow... Czekalam ponad 4 godziny żeby zrobili mi pól godzinne ktg i w dodatku z łaską bo lekarz oznajmił ze do luxmedu mogłam jechać to mu odpowiedizlam ze chetnie i nawet rano bylam ale nie maja wiec zaczął ze mną dyskutować ze powinni itd itp... Ehhh Pierdzielenie... Tak czy siak dopielam swego. z małym wszystko ok, a zaczął kopać dopiero pod Ktg cały czas nic nie zapowiada porodu, szybka cała, skurczów brak Spotkałam na IP znajoma z pracy, jest przeterminowana ponad tydzień i od trzech dni odsyłaja ja z Kamienskiego bo nie maja miejsc niezłe, co?
|
|
|
|
#2148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu pamiętam, jak przyjmowali mnie do szpitala z poronieniem i musiałam im odpowiadać na te wszystkie pytania Byłam w takim szoku, że najprostsze pytania były dla mnie trudne - a pytali właśnie m.in. o kosmetyczkę i dentystę A teraz wręczę im listę i po kłopocie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
She: taaaaaa... jakby mały się rozciągał łapkami na boki
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Teso- najważniejsze, że z małym wszystko w porządku i nie będziesz się już tak stresować.. a czekać 4h na ktg- masakra.. no i te uwagi lekarza
![]() Neni, Madi- masakra, nie wiedziałam, że o takie rzeczy pytają
|
|
|
|
#2152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba już głodna jestem mzrobię sobie kanapeczki wiosnne, sałata, rzodkiew, ogórek, pomidor i ser żółty-szkoda ze jaja się skończyły bym ugotowała
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41605684]Przeczytałam po lepkach... I tylko dlatego ze tak nie odniose się do tematu żarliwej dyskusji ..
Podsumowując dzisiejszy dzien - skutecznie zniechęcili mnie do przyjazdu raz jeszcze na ktg na brochow... Czekalam ponad 4 godziny żeby zrobili mi pól godzinne ktg i w dodatku z łaską bo lekarz oznajmił ze do luxmedu mogłam jechać to mu odpowiedizlam ze chetnie i nawet rano bylam ale nie maja wiec zaczął ze mną dyskutować ze powinni itd itp... Ehhh Pierdzielenie... Tak czy siak dopielam swego. z małym wszystko ok, a zaczął kopać dopiero pod Ktg cały czas nic nie zapowiada porodu, szybka cała, skurczów brak [/QUOTE] no dobrze, ze dobrze wyszło. W luxmedzie nie mają ktg - dziwne to, ale też 2 tygodnie temu się dowiadywałam, bo chciałam u nich zrobić, zamiast wystawać i wypraszać w szpitalu. envl: zaszalałaś )
|
#2155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Octenisept duży z allegro i mały z apteki to mała różnica w cenie a ogromna w pojemności. Przyda się w domu na pewno, bo można nawet chore gardło nim psikać. Mi pomógł też na wysypkę na dłoni [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41605684]Przeczytałam po lepkach... I tylko dlatego ze tak nie odniose się do tematu żarliwej dyskusji .. Podsumowując dzisiejszy dzien - skutecznie zniechęcili mnie do przyjazdu raz jeszcze na ktg na brochow... Czekalam ponad 4 godziny żeby zrobili mi pól godzinne ktg i w dodatku z łaską bo lekarz oznajmił ze do luxmedu mogłam jechać to mu odpowiedizlam ze chetnie i nawet rano bylam ale nie maja wiec zaczął ze mną dyskutować ze powinni itd itp... Ehhh Pierdzielenie... Tak czy siak dopielam swego. z małym wszystko ok, a zaczął kopać dopiero pod Ktg cały czas nic nie zapowiada porodu, szybka cała, skurczów brak Spotkałam na IP znajoma z pracy, jest przeterminowana ponad tydzień i od trzech dni odsyłaja ja z Kamienskiego bo nie maja miejsc niezłe, co?[/QUOTE]Ehh to dzień taki sobie
|
||
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Neni: no ja wcześniej nie używałam, więc tak średnio się orientuję do czego mogłabym używać. Dzięki
![]() She: na to wygląda, że te Igorki tak mają
|
#2157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za ktgCytat:
![]() tz pojechał właśnie do pracy i wróci w nocy ale może wieczorem odwiedzi mnie przyjaciółka, idę coś zjeść, tylko zastawiam się co
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
chyba waga mi się popsuła
zbyt czesto się wazyłam i co zaniemówiła chyba bateria padła nooo
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Oli-
za konwersacje
|
#2160 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Lilki za postępy ciumkaniu![]() PAULINKA, TESO za ktgSTOKROTKA małosolne możesz spokojnie bez chrzanu zrobić Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

No zobaczymy 
A tu nie mam kolezanki-wiecie...takiej naprawde do pośmiania sie ale i do pogadania od serca.....Nikt za bardzo nas nie odwiedza.Sąsiadka z boku niby spoko ale to nie to-zawsze ja do niej szłam tak posiedziec chwilke i pogadac a ona sama od siebie nigdy nie umie wbic na kawe....Kuzynka Tza tez.Od jego kuzynka zona jest z gatunku kobit ktore jak juz przyjadą to patrzą jak kto ma mieszkanie urządzone ,jak jest ubrany i ogolnie ...bleeee a ja nie lubie takich ludzi.....na dodatek ostatnio zaczeła swoje porody opowiadac ale jakos tak jakby chciała mi udowodnic ze wcale łatwo nie bedzie i swoje musze wycierpiec :/ Dobrze ze mam jeszcze fajne kolezanki ze szkoły tylko akurat sie wakacjują.Tak mi jakos dzis zaczął tu doskwierac brak bratnich duszyczek az sie poryczałam.I ciesze sie ze mam Was.Nie znamy sie osobiscie,tylko ze spamu i fotek ,dzieli nas niejednkrotnie duzooo km a jednak czuje z wami dużą więź i żżyłam sie z Wami przez te miesiące i nie raz wole siedziec tutaj i spamowac niz na siłe szukac kontaktu tutaj z kimś.Jest jeszcze fajna kuzynka od Tza ale ona zapracowana kobita jest.Widujemy sie rzado ale zawsze wracam od niej z rogalem na twarzy
musze isc do jakiegos lumpka i cos tam znalezc bo nie chce kupowac nowej skoro tego nie bede potem uzywac.

Świetny dialog. Ale fajna Pani dr musi być
Spałam 3 godziny i to tak źle, że masakra To już któraś taka noc z kolei
jak zabraknie to dokupię po prostu, ale póki co nie będę drugiego opakowania kupowała 

dla małej Lilki!