|
|
#1891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Hejka.
U nas podbudka o 8:30 Jedzonko o 2 i po 5 ![]() A zasnęła po 20. Yellow, musisz dasz rade, dla niunka fewcia, współczuje, Ty chyba masz najgorsze nocki na wątku. Podziw dla Ciebie... Ale faktycznie Blaneczka coś mało śpi w nocy.. może taka jej uroda i nie potrzebuje więcej ![]() nina powidzenianawijko też za podróżmeneq, trafiłaś jeszcze na jakieś super fajowskie pytanko? ![]() Julas pełza po łózku, tak się przemieszcza ostatnio, że szok ![]() podnosi pupe do góry i się nóżkami odpycha, czy to przygotowanie na raczkowania? ![]() Widziałam, że wczoraj pisałyście, że maluchy nie chcę pić. Moja też nie chciała, ale sprawę rozwiązał sok z hippa banany- jabłka. Może spróbujcie? Jego się rozciencza z wodą w proporcjach wiecej wody mniej soku. Teraz też kupuje jej jeszcze jabłka- maliny-truskawki, też wypije. Potrafi wypić w ciągu dnia 1,5 albo 2 małe butelki te po 125 ml.
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
|
|
|
|
#1893 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1894 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno będzie pięknie co do tż to ściskam Cię mocno, a nie ma możliwości, żebyś Ty do niego pojechała albo on wrócił do Was? Cytat:
może pojedźcie razem na urlop, inne warunki, może coś to pomoże? Przytulam mocno Cytat:
![]() Cytat:
![]() mówiłaś pediatrze? Co on na to? Cytat:
![]() Cytat:
![]() a reakcją współspaczy się nie przejmuj jedynie co to te warunki pociągowe... ale dacie radę ![]() nasza noc niezła Kubuś obudził się o 5 , zjadł pogadał pół godziny i spaliśmy do 7:30, przedwczorajsze pobudki to było prawdopodobnie tęsknota za tż , ciekawe, czy za mną też by tęsknił, pewnie nie
|
||||||
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- To jak bedziesz na zakupy szla, wez dwie ;-) |
|
|
|
|
#1896 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiesz co, chyba tak jest lepiej. tzn ze beda z Wami w tym waznym dniu tylko Ci ktorym NAPRAWDE na malym zalezy... a reszta niech spada na drzewo! nie warto sie smucic przez takich &%$#(^%$#!!! Cytat:
trzymam kciuki za badanko Cytat:
![]() moj ma 6,5 i wazy niecale 7300 ![]() Cytat:
a co do moralu to swiete slowa! swiete slowa!
|
|||||
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
pstryczku najlepszego z okazji rocznicy. Niemozliwe, Twoj maz nie mogl zapomniec. Ja w niego wierze.
|
|
|
|
#1898 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ożenisz syna i bedziesz miała gotowa, odchowaną ![]() Cytat:
bo ostatnio sie nie ogarniam z niczym |
|||||
|
|
|
#1899 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
100 latek dla Polci Wisienki!!!!
ciekawe co u W.? ![]() Cytat:
ha ha ![]() no zobaczymy jak wroci z pracy
|
|
|
|
|
#1901 |
|
Wtajemniczenie
|
spróbuj, może faktycznie się mała przekona. On jest butelce 500 ml.
Więc nie szukaj na tych małych butelczynach nazywa się sok bio 100% banany jabłka i jest przepyszny Gdyby nie był taki drogi to sama bym go żłopała, a tak to tylko Julinek się delektuje ![]() ![]() A pobudki miałaś mega na koniec Milka zrobiła Cię w balona ![]()
|
|
#1902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj dalam malemu piciu lyzeczka, lepsze to niz nic
![]() jak mi sie zakrztusil to myslalam ze zejde z tego swiata i teraz daje mu po kropelce doslownie ![]() i zapomnialam sie "pchwalic" moj dziec opanowal pierwsze slowo - DZIŚ co prawda mialam nadzieje ze bedzie to "mama" lub "mama", ewentualnie "mama"
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nagraj Kubusia! |
|
|
|
|
#1906 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie, Kija nie badz takaaaaaa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1907 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie wiem jak będzie z tym weekendem, prawdopodobnie przeżyję najazd rodzinki jednak - dam znać jeszcze
|
||||
|
|
|
#1908 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam bardzo mocno ![]() Cytat:
tyyyy kiedy wy jedziecie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1909 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mam czasu narazie ale tak szybciutko:
Buziaki dla wszystkich półroczniaków Pstryczku, wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu Duuuużo miłości i zrozumienia
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
za swoje kupuje
chyba ze juz 0 na koncie to wtedy sie łaszę Cytat:
kurczaki, jeszcze jedna mamuska ma dzis rocznice, tez 4 tylko nie pamietam ktora ![]() w kazdym razie wszystkiego najlepszego!!! |
|
|
|
|
#1911 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Buziaki za pół roczku dla Poli Wisienkowej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam mocno, daj znać koniecznie jak poszło jak wrócisz do domuU nas pobudka standardowo o 5, później drzemka od 7 do 8:30 to i ja skorzystałam. Teraz bawi się na podłodze rozrabiaka. Ale on śmieszny jest, łobuziak mój mały. Bawi się, pełza sobie, różne zabawki na podłodze przewraca, no i przy kanapie na podłodze jest kabel od laptopa, skubaniec mały wyczaił to,podszedł, wziął kabel w łapki i się przygląda. To ja mówię że nie można tego, zabrałam mu i położyłam go na macie kilka metrów dalej. To on kilka razy tam przyłaził do tego kabla i za każdym razem jak brał go w rączki to spojrzenie na mnie i zawadiacki uśmiech Dobra, idziemy jeść kaszkę i na spacer póki czika jeszcze nie daje tak w kość. Miłego dnia
|
|
#1912 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziękujemy Jestem Agata. jestem uzalezniona od wizazu Cytat:
![]() dziekujemy dziękujemy Cytat:
ale malizny.... nie stresuj sie na zapas i pakuj z lista dziękujemy Cytat:
jeszcze 3 strony mam, Bartulo bawił sie elegancko na podłodze, teraz zasnął wiec nadrobie i bede na bieżąco |
|||||
|
|
|
#1913 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=nafiyqa;41628029]
Oby bylo jak mowisz ![]() Tylko ze my sie pielegnujemy juz tak od miesiaca i nic... Jeśli coś mogę doradzić to jeśli to np skaza a synek dostawał zwykłe mleczko+twoje mleko to nie było szans na pozbycie się tych zmian. Ty leczyłaś skórę a "od śRodka" nadal mały dostawał potencjalny alergen. zamknięte koło. Ja radziłabym jednak odstawić nabiał i spróbować choćby z tym mlekiem HA- jeśli zmiany zaczną znikać tzn że to skaza a nie azs. Ja bezskutecznie smarowałam przez 2 miesiące a zmiany się powiększały do tego stopnia że zajęly ok 80% ciała. Dopiero eliminacja alergenów + mozolna pielęgnacja dają jakiekolwiek efekty. Twój synek może miec skórę atopową- tzn bardzo delikatną i skłonną do takich zmian skórnych co nie zawsze jest równoznaczne z zapaleniem skóry. |
|
|
|
#1914 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój dostał wczoraj słoiczek- potrawka z indyka z pomidorami chyba to sie nazywało - tez wszystko czerwone ![]() Cytat:
te dzieciaki mnie demotywują ![]() Cytat:
![]() dziękujemy mam nadzieje, że jak gdzies pojedziecie we troje to sie porozumiecie dziękujemy Cytat:
na mame tez przyjdzie pora dzięujemy aaaaaa, to mozesz szalec Evel, duzo milosci na następne lata NADROBIŁAM zaczynają nawalc mi plecy ![]() dzis jade z małym do koleżanki po południu, ma synka młodszego o miesiąc od Bartunia , ciekawa jestem reakcji teraz uciekam, bo póki spi to sobie jeszcze w tym zlewie pomyje
|
||||
|
|
|
#1916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pierwsze Kubuniowe słowo ![]() i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Cytat:
jak coś to my serdecznie zapraszamy ![]() Cytat:
?ale Iguś jest śmiszny , co do pogrubionego drugiego padłam |
|||
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku najlepszego z okazji rocznicy
I dla wszystkich wątkowych półroczniaków również najlepszego! |
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy : jak mi się skrystalizuje co z tą rodzinką - bo mają mi dać znać, znaczy potwierdzić
to się określę. Mam nadzieję, że szybko będę wiedzieć co i jak.Pstryczku Swoją droga, dużo mamy Kubusiów na wątku? |
|
|
|
#1919 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello,
Pstryczku, dużo miłości dla Poli Cytat:
![]() bo świństwa to dla mnie gotowce nafaszerowane rożnymi E, i mono etc ![]() takich reczy raczej nie jem choć kebaba w środku nocy opitole z dziką radością![]() a tak sero to uwielbiam gotować a jeszcze bardziej jeść, mam dla kogo gotować bo moje chłopaki kochają moją kuchnie miłością absolutną no i niestety to moja największa słabość, na to najwięcej kasy się wydaje spożywkę robię tak samo namiętnie jakbym kupowała ciuchy,książki czy kosmetyki ![]() no czasem się lapię na tym,że to nie sztuka przepuścić wszystko przez dupe Cytat:
rozumiem,że mąke dodaje się po to,żeby beza w środku była ciągnąca nic prostszego, do ubitej piany dodaj łyżeczkę soku z cytryny/limonki lub octu winnego, ja ostatnio pod ręką miałam ocet ryżowy beza wyszła IDEALNA Cytat:
u mnie tak 3 nocki wyglądały, ale sprawcą była kolka niestety,spał i rzucał się przez sen Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

musisz dasz rade, dla niunka 

jest tak jak było tyle że ja już psychicznie nie wyrabiam
ten mur między nami jest nie do przeskoczenia... jeszcze ta sytuacja z babcią. Dalej się nie odzywa. Ogólnie to zostałam sama. Nie mam do kogo gęby otworzyć 
, zjadł pogadał pół godziny i spaliśmy do 7:30, przedwczorajsze pobudki to było prawdopodobnie tęsknota za tż 

bo ostatnio sie nie ogarniam z niczym

klask i:
a pavlovej robilas ze skrobią czy maką ziemniaczaną? Bo roznie podaja.... Musze poszukac orginalnego przepisu.