|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Nadrobiłam
![]() Rockyy trzymam kciuki, żeby do wieczora coś ruszyło dalej ![]() BelleFramboise gratuluje !!!! Oliath nie szokuj sie moim terminem bo nic z tego, mała jeszcze nawet główką nie jest na samym dole (podobno). gratuluje rozkrecenia mleczarni ![]() Charlize89 u mojej babci też panuje taka opinia, że przed porodem nie rozkładać łóżeczka, wózka, można kupic ale zeby nie było na widoku- w razie czego, ale ja sie pytam w razie czego "czego" ? ale nawet babcia moja poszła z duchem czasu i stwierdzila ze teraz są takie piekne rzeczy dla dzieci że nic tylko rozpieszczac a ma 87 lat. Śliczny wózek Sammi24 za siostredotka szkoda, ze nic nie wyszło z tym ktg, ja mam przyjsc znowu za 4 dni. A leżąc pod pasami gdałam z Tztem jaka pizze sobie na mieście zamowimy i z czym w poniedzialek po ktg idziemy na mega duuże lody!! i też mi po drodze spuchły stopy czarowniczko teso powiem tylko WoW!! |
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
czarownico!!!!
trzymaj się dzielnie już bliżej niż dalej )
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!!!!!!!!!!
Przez jaki czas skurcze muszą byc regularne żeby jechac na IP??????????? Od 14 mam co 10-15 minut....o 15.30 miałam po 20 minutach ,teraz znow po 10.Trwają ok 15 s????? Na razie czekam bo moze to minie a nie chce jeszcze jechac na IP....
|
#3424 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wspaniałe wieści!!!Teso boski taras ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
AAAAAAA zaczyna sięę?????? |
||
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale poczekaj jeszcze, bo bez sensu Cię położą i tam będziesz klęła, że czekasz, czekasz...
|
|
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Perse dziekuje za wskazówki
jak urodze pewnie bede pytac 10 razy o to samo ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Rockyy oby to było to idz moze jeszcze pod prysznic alborozbujasz skurcze albo znikna jesli to tylko przepowiadacze (ale tych to ja Ci juz nie zycze)
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaczyna się
|
|
|
|
|
#3428 | ||
|
Konto usunięte
|
super solarka i jaki słodki maluszek
fajna czapeczka, mój miał tylko okularki które czasem sobie ściągał... więc stała i pilnowałam Cytat:
Cytat:
a oprócz skurczy coś się dzieje? |
||
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie była dzisiaj na ktg babka która miała na dzis termin,i chyba nazmyślała, że dziecko sie nie rusza, bo od razu usg jej robili i od razu w pizame miala sie przebrac i szła na oddzial. Czekałysmy sobie chwile i pytam czy ma skurcze czy co a ona ze nie, że tylko ma termin na dzisiaj. Moze ma powody medyczne zeby zostac ale pchac sie do szpitala jak nic sie nie dzieje, a rozwarcie miala na jeden palec- wyleży sie kobita
to juz wole sie przeterminowyWYwać w domu
|
|
|
|
#3430 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() łooo.. to naprawdę wygląda jak solarium hehe Cytat:
![]() śliczności ![]() Cytat:
Tyle samo co i ja we wtorek ![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41635916] wklejam zdjęcia tarasu przed i po [/QUOTE]A ja dziś kontynuuję wyganianie córki! Łazienka wysprzątana, szafka, której musimy się pozbyć, żeby zrobić miejsce na biurko- opróżniona, rzeczy posegregowane i rozmieszczone w nowe miejsca, zrobiłam porządek ze swoją biżuterią (uwierzcie- jest to wyczyn... moje kolczyki trzeba liczyć w grubych dziesiątkach, a może i setkach), umyłam wszystkie kontakty zabrudzone po remoncie farbą (szorowałam jak cholera), to samo zrobiłam z kafelkami w przedpokoju, które były uwalone jeszcze w kilku miejscach farbą, posprzątałam sypialnię i odkurzyłam całe mieszkanie.Teraz chwilę odpoczywam i zaraz biorę się za obiad (leczo )...Muszę jeszcze pomyśleć co jutro mogę posprzątać ...
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale bolą :/
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3432 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!Nie mam wogóle czasu na kompa albo zajmuje mi go siostrzeniec,a wieczorami jestem tak padnięta że ledwo nadrobie pare stron i padam na twarz i cholerka nic nie wiem co tam u was.Widze,że dzieciaczki już się rodzą hurtowo.Surka Ona8686 Strawberry162 BelleFramboise GRATULUJE!!!!
Mam nadzieje,że dziś w końcu uda mi się ponadrabiać i być na bierząco bo naprawde szczerze bardzo mi brak bycia tu z wami! Pozdrawiam was cieplutko!!!
|
#3433 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyy mi mowili że nie mam czekać do 5 minutowych w domu, tylko przyjechac przy 10minutach, tylko że ja mam paciora i dlatego. Jezeli czułabys sie spokojniejsza przy położnych i juz w szpitalu to jedz nie czekaj
|
|
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41636684
czekaj i licz... chyba nie ma sensu teraz jechać, poczekaj aż będą regularne... a oprócz skurczy coś się dzieje?[/QUOTE] Nic innego-tylko skurczybyki. Ale bolą nie jak na okres tylko to silny ból w krzyżu bardziej. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Na razie zostaje i zmieniam aktywnosc.Ide połazic.
|
#3435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3436 |
|
Zadomowienie
|
teso, bardzo ładny taras
to drewno egzotyczne?
|
|
|
|
#3437 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Rocky oby to bylo to!!!
moze idz pod prysznic ?Mi kazal jechac gin jak beda regoralne..mniej wiecej co 10minut..no ale moze tp przez ta szyjke moja. |
|
|
|
#3439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Rocky - trzymam kciuki, żeby to było to! Ja ogólnie mam zamiar czekać, aż skurcze będą co 5 min- tak nam na SR mówili |
|
|
|
|
#3440 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio jedna z nich mnie totalnie wkurzyła, przyszła z pytaniem jak dziecku damy na imie a ja jej odpowiadam, że jak mała się urodzi to sie dowie. a mała smarkula na to "Pewnie jakieś głupie", nosz kur...prawie mnie szlag na miejscu trafił, ale nie dałam się tylko odparłam "Ta....takie głupie imię jak twoje" i poszłam gdzie indziej usiąść. No smarkula jedna nie ma za grosz kultury i taktu. Te dzieciaki są w stanie wejść ci na głowe i nasrać za przeproszeniem. O jej jaka mała kruszynka Cytat:
Cytat:
Wow, to czekamy!
|
|
#3441 |
|
Zadomowienie
|
czarownica - 3mam ogromne kciuki , teraz boli ale jeszcze troszke i zobaczysz swoje maleństwo , a tego chyba wszystko jest warte
rocky- w miare mozliwości pisz co tam u Ciebie i jak skórcze, 3mam kciuki zeby to były te "właściwe" |
|
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41635916]taaa Czarowniczka wiadomo, sorki ale to chyba z przejęcia
![]() Czarowniczko kochana trzymam kciuki za cc !!!! ale fajnie Perse - fajnie opisujesz, informacje na pewno się przydadzą ucałuj małego!Evewee - dupa blada z tym czekaniem... bez sensu będą Cię trzymać w szpitalu... może ich przekonasz że przyjedziesz w poniedziałek bo musisz zająć się dzieckiem... ?? no sama nie wiem.. ano prawda... na szczęście tak robi tylko mój kocur, kotka się przygląda i ma taką minę jakby się brzydziła hehe... myszki to standard, czasem przynosi żaby, ptaszki, raz ślicznego małego zajączka... ;( oj tu to się wkurzyłam... wklejam zdjęcia tarasu przed i po [/QUOTE]wow! super wyszlo, Cytat:
|
|
|
|
|
#3443 |
|
Konto usunięte
|
Rocky - mogą boleć tez od krzyża... Obserwuj i rób makijaż na porodówkę jakby co
![]() Arrabiata - nie, impregnowany modrzew |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3444 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ladna waga Cytat:
dobrze, że jej zrobią to cc, skoro aż tak bardzo ją boli....trzymam kciuki![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3445 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Matko jak ona się nacierpi, tak mi jej szkoda ![]() ![]() a tu jeszcze kilka godz. do cc...uż sobie wyobrażam ten ból... Zaciskam jak tylko mogę kciuki!!! CZAROWINICZKO !!! DASZ RADĘ !!! przesyłam Ci dużo sił i wierzę, że ból szybko ustąpi!!! oj o o j oj!!! bidusia nasza!!!!!!!!!! Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41635916] ano prawda... na szczęście tak robi tylko mój kocur, kotka się przygląda i ma taką minę jakby się brzydziła hehe... myszki to standard, czasem przynosi żaby, ptaszki, raz ślicznego małego zajączka... ;( oj tu to się wkurzyłam... wklejam zdjęcia tarasu przed i po [/QUOTE]taras genialny a i domek i ogród...pozazdrościć!!! nie ma tam do sprzedania pół domku czy cuś? ![]() [QUOTE=tweedledee;41635262]:c co to za 7 w suwaczku hmm?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
)ARRABIATA gdzies mi mignęło, ze pisałaś, odnoście zamkniętego szpitala na czas Twojego porodu...o którym szpitalu mowa?Kamienskiego???czy innym??? Cytat:
Agrafka..a czemu w suwaczku masz ugs +skierowanie do szpitala???cos sie dzieje? cena porażająca ![]() Fajne bluzeczki ![]() Tomcio mały superman będzie
|
|||||||
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Nie stawię się tam jeszcze jutro, ale po weekendzie już na pewno. ![]() czerwonico, Rockyyy- Ogromne kciuki za was trzymam dziewczyny Moje stopy mają mega rozmiar. Jeszcze tak grubo nie wyglądały nigdy, nawet kiedy miałam skręcenie stawu skokowego. Dobrze, że większość na dziś zrobiłam. Nakarmiłam moich facetów, pozmywałam. Muszę tylko odkurzyć u rodziców na dole, bo mama dziś 12 godzin w pracy i chcę ją wyręczyć, ale to już za jakiś czas, jak wypocznę. |
|
|
|
|
#3447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41636966]Rocky - mogą boleć tez od krzyża... Obserwuj i rób makijaż na porodówkę jakby co
![]() [/QUOTE] Bolą z krzyża. Tz poszedł sie golic w razie czego a ja ide dalej chodzic i pobawic sie z Psem Jak na razie co 10 min z krzyżyka ale czekam dalej...
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
kurteczka....eszcze niech zamkną porodówkę w sierpniu na Brochowi i będzie jazda na maxa..mam nadz. ze szpitale się jakoś konsultują.....
|
|
|
|
#3450 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
się należą Cytat:
Iwona powiem Ci, że w tym szpitalu, gdzie ja będę rodzić też chętnie biorą (o ile tak można powiedzieć ) dziewczyny po terminie, właśnie z tej przyczyny, o której pisała Idzia. Pewnie w różnych miejscach różnie się praktykuje ale np moja gin, która przyjmuje w przychodni przyszpitalnej też wysyła wszystkie dziewczyny po terminie ze skierowaniem do szpitala.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

ale nawet babcia moja poszła z duchem czasu i stwierdzila ze teraz są takie piekne rzeczy dla dzieci że nic tylko rozpieszczac a ma 87 lat. Śliczny wózek
w poniedzialek po ktg idziemy na mega duuże lody!!
i też mi po drodze spuchły stopy 

)

jak urodze pewnie bede pytac 10 razy o to samo
jutro kolejna tura 
Mam obawy czy aby na pewno już te materace mają.
)...
Po wypiciu herbatki na laktację jest trochę lepiej, ale nadal nie zadowalająco