Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 14:42   #3421
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Nadrobiłam

Rockyy trzymam kciuki, żeby do wieczora coś ruszyło dalej
BelleFramboise gratuluje !!!!
Oliath nie szokuj sie moim terminem bo nic z tego, mała jeszcze nawet główką nie jest na samym dole (podobno). gratuluje rozkrecenia mleczarni
Charlize89 u mojej babci też panuje taka opinia, że przed porodem nie rozkładać łóżeczka, wózka, można kupic ale zeby nie było na widoku- w razie czego, ale ja sie pytam w razie czego "czego" ? ale nawet babcia moja poszła z duchem czasu i stwierdzila ze teraz są takie piekne rzeczy dla dzieci że nic tylko rozpieszczac a ma 87 lat. Śliczny wózek

Sammi24
za siostre

dotka szkoda, ze nic nie wyszło z tym ktg, ja mam przyjsc znowu za 4 dni. A leżąc pod pasami gdałam z Tztem jaka pizze sobie na mieście zamowimy i z czym w poniedzialek po ktg idziemy na mega duuże lody!! i też mi po drodze spuchły stopy

czarowniczko

teso powiem tylko WoW!!
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:43   #3422
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

czarownico!!!!
trzymaj się dzielnie już bliżej niż dalej)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:44   #3423
Rockyyy
Zakorzenienie

Dziewczyny!!!!!!!!!!
Przez jaki czas skurcze muszą byc regularne żeby jechac na IP???????????

Od 14 mam co 10-15 minut....o 15.30 miałam po 20 minutach ,teraz znow po 10.Trwają ok 15 s?????
Na razie czekam bo moze to minie a nie chce jeszcze jechac na IP....
Stary 2013-07-04, 14:46   #3424
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Staram się Was nadrabiać,ale najwyraźniej nie daję rady.
Od poniedziałku jestem na zwolnieniu,więc jest szansa,że się w końcu wbiję w wątek.
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ I CZUŁE PRZYTULE DLA MALEŃSTW
Kciuki dla oczekujących wkrótce
My po badaniach jesteśmy w CZMP w Łodzi...Wada serca u małego się nie potwierdziła,za to ja niedługo zawału z radości dostanę
32 tydzień,waga 1800 g .Jest śliczny...
Czytam dalej,może nadrobię wreszcie.
wspaniałe wieści!!!

Teso boski taras

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dziewczyny!!!!!!!!!!

Od 14 mam co 10-15 minut....o 15.30 miałam po 20 minutach ,teraz znow po 10.Trwają ok 15 s?????
Co 3-5 minut??? jakoś tak

AAAAAAA zaczyna sięę??????
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:46   #3425
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny!!!!!!!!!!

Muszą być po prostu regularne Ale poczekaj jeszcze, bo bez sensu Cię położą i tam będziesz klęła, że czekasz, czekasz...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:50   #3426
iwona335
Zakorzenienie

Perse dziekuje za wskazówki jak urodze pewnie bede pytac 10 razy o to samo

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Rockyy oby to było to idz moze jeszcze pod prysznic alborozbujasz skurcze albo znikna jesli to tylko przepowiadacze (ale tych to ja Ci juz nie zycze)
Stary 2013-07-04, 14:52   #3427
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny!!!!!!!!!!

ja bym jechała jakby były co 5 min
zaczyna się
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:53   #3428
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Tak i fotka z niego
super solarka i jaki słodki maluszek
fajna czapeczka, mój miał tylko okularki które czasem sobie ściągał... więc stała i pilnowałam

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
.Czarowniczka napisała, że przeżywa ból nie do opisania, i że w sumie czuje się jak ćpun po tych wszystkich lekach, które jej dali. Wyczerpała wszystkie możliwe w ciąży leki przeciwbólowe. Zostało tylko przyspieszenie cc żeby odciążyć nerkę. I pisze, że jest na takim haju, że nie dociera do niej, że dzisiaj eksmisja lokatorka. Na koniec całuje nas i prosi, abyśmy kciuki zaciskały
o matko jak się biedna męczy... mądrzy lekarze że zadecydowali dzisiaj o cc !!!

Cytat:
Dziewczyny!!!!!!!!!!

czekaj i licz... chyba nie ma sensu teraz jechać, poczekaj aż będą regularne...
a oprócz skurczy coś się dzieje?
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:53   #3429
iwona335
Zakorzenienie

wiecie była dzisiaj na ktg babka która miała na dzis termin,i chyba nazmyślała, że dziecko sie nie rusza, bo od razu usg jej robili i od razu w pizame miala sie przebrac i szła na oddzial. Czekałysmy sobie chwile i pytam czy ma skurcze czy co a ona ze nie, że tylko ma termin na dzisiaj. Moze ma powody medyczne zeby zostac ale pchac sie do szpitala jak nic sie nie dzieje, a rozwarcie miala na jeden palec- wyleży sie kobita
to juz wole sie przeterminowyWYwać w domu
Stary 2013-07-04, 14:54   #3430
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
No i postanowiłam się wziąć za drugą turę prasowania- dzisiaj sukces, bo wczoraj 10 ubranek wyprasowałam, a dzisiaj już 15.. ale jaka zmachana jestem jutro kolejna tura
Szalejesz!!

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
mam dylemat, bo skoro lepiej będzie jak urodzę naturalnie, to przy zwężonej miednicy lepiej jak Fi będzie mniejszy :P
Wyrodna jestem?
Bierz nospę, przecież jeśli to prawdziwa akcja to i tak nospa tego nie zatrzyma

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam.. co za głupota.. facet powiedział, że materac jeszcze nie został wysłany, że dzisiaj niby dopiero je dostali, uzupełnili skład jak to ujął..i będą wysyłać. Powiedziałam, że trochę nie w porządku, bo na aukcji nie jest nic napisane, że trzeba czekać, że brak na stanie.. tylko 24godz i wysyłają.. a jak klient zamawia zwłaszcza kurierem za pobraniem, to jednak ma nadzieję na ekspresową dostawę..nawet nie napisali maila, że to trochę potrwa. Tłumaczył się bezsensownie..kij z nim.. Powiedział, że jutro materac będzie.. No zobaczymy czy to nie było na odczepnego Mam obawy czy aby na pewno już te materace mają.
No tylko walnąć w łepetynę... co oni sobie wyobrażają ...

Cytat:
Tak i fotka z niego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
łooo.. to naprawdę wygląda jak solarium hehe

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Idzia niewiem ile trwalo wsumie moze z 20minut?...nie no samo ktg spoko tylko ta lekarka mnie wkurzyla.pozatym czuje ruchy caly czas wiec dla mnie bezsensu jezdzic tam i sobie polezec,nie mowie bo kakbym slabiej czula ruchy czy cos to spoko a tak to nie wodze potrzeby.bede wiedzoec kiedy sie porod zacznie nawet bez ktg.

a lekarka nawiedzona ostro.z tego wszystkiego to chociaz sobie posluchalam jak dzieciaczki plakaly:-P

zjem i spiluje paznokcie u rak..

Zuza wychodz ze!!!!!!!!!

rocku trzymam kciuki aby sie rozkrecilo u Ciebie..:-*

jeszcze wczesniej taka znajoma mnie wkirzyla poszlam do sklepu a ona tam na kasoe siedzi i pyta sie mnie czy bede noosla to do domu tzn kupilam 8litrow pepsi za 10zl na promocji jest(nie pije juz tak pepsi woec bedzie na dluuugoo) ja mowie ze do auta tylko zaniose bo stoi pod drzwiami a ta do mnie takie oczy i mowi aaa to z M jestes to Ci pomoze ja mowie.ze nie,sama sobie wniose do auta a tz wyciagnie wieczor a ona takie oczy i wypytywanie czy mam prawko?no to mowie ze tak...czy mam auto mowie ze tak i milion pytan,jakie ile dalam i wogole i na koniec mowi "no..chyba na praktyce sie nie dorobilas takich pieniedzy na auto"ja sobie mysle wtf? mowie do niej ze praktyki skonczylam 4lata temu i ze jak sie pracuje to sie ma! :-/ (ona miala tez byc fryzjerka ale rzucila wszystko szkoly nie skonczyla itp...) alez mnie wpienila..co ja to wogole obchodzi...:-/
rzeczywiście miałaś kiepski dzień do tej pory... sama bym sie wkurzyła na taką lekarke, o koleżance nie wspominając... jaka wścibska jędza

Cytat:
a pochwalę się Wam wczorajszymi dwoma zakupami za całe 2,50 zł
śliczności

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ja już po ktg
aż dwa sukrcze zapisało mam rozwarcie na 1 cm, jak sie cos zacznie dziać to mam przyjechac, a jak nic sie nie zadzieje to w poniedzialek na ktg.
buuu....
ide nadrabiać- ale nie wiem czy dzisiaj skończe
To w sumie wiele się dowiedziałaś Tyle samo co i ja we wtorek

Cytat:
UWAGA!!!!

Dzisiaj będziemy miały kolejnego dzidziusia na wątku - Czarowniczka ma za 6 h cesarke!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Ojej!! Ale chyba najlepsze w tym jest to, że Czarowniczka przestanie się męczyć a jaką cudną nagrodę za to dostanie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41635916]
wklejam zdjęcia tarasu przed i po [/QUOTE]

Wygląda jak marzenie !!

A ja dziś kontynuuję wyganianie córki! Łazienka wysprzątana, szafka, której musimy się pozbyć, żeby zrobić miejsce na biurko- opróżniona, rzeczy posegregowane i rozmieszczone w nowe miejsca, zrobiłam porządek ze swoją biżuterią (uwierzcie- jest to wyczyn... moje kolczyki trzeba liczyć w grubych dziesiątkach, a może i setkach), umyłam wszystkie kontakty zabrudzone po remoncie farbą (szorowałam jak cholera), to samo zrobiłam z kafelkami w przedpokoju, które były uwalone jeszcze w kilku miejscach farbą, posprzątałam sypialnię i odkurzyłam całe mieszkanie.

Teraz chwilę odpoczywam i zaraz biorę się za obiad (leczo )...

Muszę jeszcze pomyśleć co jutro mogę posprzątać ...
Stary 2013-07-04, 14:54   #3431
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Muszą być po prostu regularne Ale poczekaj jeszcze, bo bez sensu Cię położą i tam będziesz klęła, że czekasz, czekasz...
Oki to czekam.Na razie z leżenia koniec,zaczynam łazić po domu,goródku.Zobaczymy... .Chwilowo sie wyciszyły.Gdybym jechała dam Wam znac.Na razie sie nie wybieram bo bez sensu...a do szpitala mam 10 minut autkiem łącznie z parkowaniem wiec spoko luzik
Ale bolą :/
Stary 2013-07-04, 14:55   #3432
kayka11
Raczkowanie

Hej dziewczyny!Nie mam wogóle czasu na kompa albo zajmuje mi go siostrzeniec,a wieczorami jestem tak padnięta że ledwo nadrobie pare stron i padam na twarz i cholerka nic nie wiem co tam u was.Widze,że dzieciaczki już się rodzą hurtowo.Surka Ona8686 Strawberry162 BelleFramboise GRATULUJE!!!!
Mam nadzieje,że dziś w końcu uda mi się ponadrabiać i być na bierząco bo naprawde szczerze bardzo mi brak bycia tu z wami! Pozdrawiam was cieplutko!!!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:55   #3433
iwona335
Zakorzenienie

Rockyy mi mowili że nie mam czekać do 5 minutowych w domu, tylko przyjechac przy 10minutach, tylko że ja mam paciora i dlatego. Jezeli czułabys sie spokojniejsza przy położnych i juz w szpitalu to jedz nie czekaj
Stary 2013-07-04, 14:57   #3434
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41636684
czekaj i licz... chyba nie ma sensu teraz jechać, poczekaj aż będą regularne...
a oprócz skurczy coś się dzieje?[/QUOTE]

Nic innego-tylko skurczybyki.
Ale bolą nie jak na okres tylko to silny ból w krzyżu bardziej.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Rockyy mi mowili że nie mam czekać do 5 minutowych w domu, tylko przyjechac przy 10minutach, tylko że ja mam paciora i dlatego. Jezeli czułabys sie spokojniejsza przy położnych i juz w szpitalu to jedz nie czekaj
Na razie zostaje i zmieniam aktywnosc.Ide połazic.
Stary 2013-07-04, 14:57   #3435
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny!!!!!!!!!!

Poczekaj aż będą regularnie co 8-9 min... ... Trzymam kciuki, żeby to było już to!!
Stary 2013-07-04, 15:01   #3436
arrabbiata
Zadomowienie

teso, bardzo ładny taras to drewno egzotyczne?
Stary 2013-07-04, 15:04   #3437
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

tysia: 3mam kciuki za sesję brzuszkową. fajna sprawa. My jesteśmy zadowoloni, że się zdecydowaliśmy. Czekamy właśnie na odbiór zdjęć. ale już widzieliśmy wszystkie.
A ile zdjęć będziecie mieć? Ile płaciliście? Mieliście w plenerze czy jak? Ciekawska jestem

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
UWAGA!!!!

Dzisiaj będziemy miały kolejnego dzidziusia na wątku - Czarowniczka ma za 6 h cesarke!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Trzymamy kciuki! I dobrze, że przyspieszyli cesarke nie będzie się już musiała tak męczyć
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:05   #3438
d0tkaaa
Zakorzenienie

Rocky oby to bylo to!!!moze idz pod prysznic ?

Mi kazal jechac gin jak beda regoralne..mniej wiecej co 10minut..no ale moze tp przez ta szyjke moja.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:07   #3439
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość

Widzę, że nowe porodziki były Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom Strawberry162 i BelleFramboise. Lipiec pięknie zaczęły same dziewuszeczki

Surka u mnie też piersi spore, a pokarmu tyle co i nic Po wypiciu herbatki na laktację jest trochę lepiej, ale nadal nie zadowalająco
żeby żółtaczka u małej szybko ustąpiła.

Przyznam się bez bicia że nadrobiłam tylko ostatnią stronę ale musicie mi wybaczyć Przy malutkiej mam bardzo mało czasu dla siebie bo w dzień lubi sobie przez kilka godzin nie spać, a wtedy trzeba się nią ciągle zajmować bo marudzi. Zaraz muszę uciekać bo czeka mnie sterta jej ciuszków do uprasowania
No coś Ty, fajnie, że w ogóle wpadasz. Nami się tu nie przejmuj- pisz co u Ciebie i Małej

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Rocky - trzymam kciuki, żeby to było to! Ja ogólnie mam zamiar czekać, aż skurcze będą co 5 min- tak nam na SR mówili
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 15:08   #3440
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Co za chora baba. Dlaczego sama nie zajmie sie dziewczynkami? Skad sie biora tacy ludzie
?
Oni teściową olewają równo, z resztą swojego syna z synową ona traktuje tak samo. A wnuki które z nią mieszkają nie mają wcale do niej szacunku, więc ona woli aby ktoś inny się nimi zajmował. Ale mnie ich nie wciśnie. O nie!!!
Ostatnio jedna z nich mnie totalnie wkurzyła, przyszła z pytaniem jak dziecku damy na imie a ja jej odpowiadam, że jak mała się urodzi to sie dowie. a mała smarkula na to "Pewnie jakieś głupie", nosz kur...prawie mnie szlag na miejscu trafił, ale nie dałam się tylko odparłam "Ta....takie głupie imię jak twoje" i poszłam gdzie indziej usiąść. No smarkula jedna nie ma za grosz kultury i taktu. Te dzieciaki są w stanie wejść ci na głowe i nasrać za przeproszeniem.
Cytat:
Tak i fotka z niego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O jej jaka mała kruszynka
Cytat:
Mam smsa od evewee

"hej przyjęli mnie na oddział, ale dopiero w pon wg nich bede w 38 tyg i na pon lub wtorek dopiero zrobią mi cesarke- lipa bo Marysia w domu chora, a ja musze tu być "

Cytat:
Charlize tez sie zastanawialismy nad tym wozkiem tylko nie mielismy nigdzie opcji na zywo go obaczic ale kiedys wstawiałam tu link.Naprawde wydaje sie fajny A jest rzeczywiscie lekki i lekko sie prowadzi?
Tak, pamiętam, że ktoś jeszcze wstawiał link do tego wózka na forum. Tak jak szybciej pisałam nie znam się zbytnio na wózkach, ale ten jest spoko. Bez większych problemów dałabym rade znieść go po schodach, fajnie lekko się prowadzi i ma dobre sprężyny więc będę mogła Anulke śmiało bujać w wózku.

Cytat:
UWAGA!!!!

Wow, to czekamy!
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:11   #3441
kiss12550
Zadomowienie

czarownica - 3mam ogromne kciuki , teraz boli ale jeszcze troszke i zobaczysz swoje maleństwo , a tego chyba wszystko jest warte

rocky- w miare mozliwości pisz co tam u Ciebie i jak skórcze, 3mam kciuki zeby to były te "właściwe"
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:11   #3442
idzia111
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41635916]taaa Czarowniczka wiadomo, sorki ale to chyba z przejęcia

Czarowniczko kochana trzymam kciuki za cc !!!! wszystko będzie dobrze, miną wszystkie dolegliwości a i będziesz miała malucha przy sobie !! ale fajnie

Perse - fajnie opisujesz, informacje na pewno się przydadzą ucałuj małego!

Evewee - dupa blada z tym czekaniem... bez sensu będą Cię trzymać w szpitalu... może ich przekonasz że przyjedziesz w poniedziałek bo musisz zająć się dzieckiem... ?? no sama nie wiem..

ano prawda... na szczęście tak robi tylko mój kocur, kotka się przygląda i ma taką minę jakby się brzydziła hehe... myszki to standard, czasem przynosi żaby, ptaszki, raz ślicznego małego zajączka... ;( oj tu to się wkurzyłam...

wow! super wyszlo,

Cytat:
wiecie była dzisiaj na ktg babka która miała na dzis termin,i chyba nazmyślała, że dziecko sie nie rusza, bo od razu usg jej robili i od razu w pizame miala sie przebrac i szła na oddzial. Czekałysmy sobie chwile i pytam czy ma skurcze czy co a ona ze nie, że tylko ma termin na dzisiaj. Moze ma powody medyczne zeby zostac ale pchac sie do szpitala jak nic sie nie dzieje, a rozwarcie miala na jeden palec- wyleży sie kobita
to juz wole sie przeterminowyWYwać w domu
A ja jak lezalam w szpitalu to własnie duzo kobiet ,,udaje" zeby polozyc sie w dniu terminu. Bo przynajmniej u mnie tak jest, ze jak jest juz termin robia ktg nawet po 4 razy dziennie, bo przeciez tetno moze spadac. Nie chce nikogo straszyc ale jedna laska miala czuja, bo na drugi dzien jak ja przyjeli okazalo sie ze tetno raz jest 90 raz 180 i wywolywali. Na koncu miala cc, bo usg pomylilo sie z waga, wskazywalo 3400 a bylo 4200, a laska drobna, miednica tez, szanse na porod sn marne. I takis starszy lekarz wybadał recznie, że duze dziecko.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:12   #3443
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Rocky - mogą boleć tez od krzyża... Obserwuj i rób makijaż na porodówkę jakby co

Arrabiata - nie, impregnowany modrzew
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 15:13   #3444
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Od poniedziałku jestem na zwolnieniu,więc jest szansa,że się w końcu wbiję w wątek.
My po badaniach jesteśmy w CZMP w Łodzi...Wada serca u małego się nie potwierdziła,za to ja niedługo zawału z radości dostanę
super, że wada się nie potwierdziła.
ladna waga

Cytat:
.Czarowniczka napisała, że przeżywa ból nie do opisania, i że w sumie czuje się jak ćpun po tych wszystkich lekach, które jej dali. Wyczerpała wszystkie możliwe w ciąży leki przeciwbólowe. Zostało tylko przyspieszenie cc żeby odciążyć nerkę. I pisze, że jest na takim haju, że nie dociera do niej, że dzisiaj eksmisja lokatorka. Na koniec całuje nas i prosi, abyśmy kciuki zaciskały

Cały czas ją od nas pozdrawiam i przekazuję, że trzymamy mocno kciuki..
Matko, tak mi jej szkoda, ale najważniejsze, że już niedługo...
Jak leżałam na patologii to w pokoju miałam dziewczynę, która miała straszne wyniki badań z wątrobowych i tez mówili jej, że jak poprawy nie będzie to przyspieszają, bo niepotrzebnie wykończy swój organizm kosztem ciąży. Ale na szczęście była już wtedy po skończonym 37 tc
Ojj to się na sam koniec namęczy dobrze, że jej zrobią to cc, skoro aż tak bardzo ją boli....trzymam kciuki

Cytat:
Dziewczyny!!!!!!!!!!

Trzymam kciuki żeby były regularne, bo tak to chyba nie ma sensu jechać jeszcze

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!Nie mam wogóle czasu na kompa albo zajmuje mi go siostrzeniec,a wieczorami jestem tak padnięta że ledwo nadrobie pare stron i padam na twarz i cholerka nic nie wiem co tam u was.Widze,że dzieciaczki już się rodzą hurtowo.Surka Ona8686 Strawberry162 BelleFramboise GRATULUJE!!!!
Mam nadzieje,że dziś w końcu uda mi się ponadrabiać i być na bierząco bo naprawde szczerze bardzo mi brak bycia tu z wami! Pozdrawiam was cieplutko!!!
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:24   #3445
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Oni teściową olewają równo, z resztą swojego syna z synową ona traktuje tak samo. A wnuki które z nią mieszkają nie mają wcale do niej szacunku, więc ona woli aby ktoś inny się nimi zajmował. Ale mnie ich nie wciśnie. O nie!!!
Ostatnio jedna z nich mnie totalnie wkurzyła, przyszła z pytaniem jak dziecku damy na imie a ja jej odpowiadam, że jak mała się urodzi to sie dowie. a mała smarkula na to "Pewnie jakieś głupie", nosz kur...prawie mnie szlag na miejscu trafił, ale nie dałam się tylko odparłam "Ta....takie głupie imię jak twoje" i poszłam gdzie indziej usiąść. No smarkula jedna nie ma za grosz kultury i taktu. Te dzieciaki są w stanie wejść ci na głowe i nasrać za przeproszeniem.

!
heheh bardzo dobrze jej powiedziałaś hehehhe

Cytat:
Dziewczyny!!!!!!!!!!

kurcze kurcze, ale się dziś dziee, ja Ci kochana nie pomogę bo nie mam pojęcia...w kazdym razie cos sie zbliża

Cytat:

Cały czas ją od nas pozdrawiam i przekazuję, że trzymamy mocno kciuki..
Matko, tak mi jej szkoda, ale najważniejsze, że już niedługo...
Jak leżałam na patologii to w pokoju miałam dziewczynę, która miała straszne wyniki badań z wątrobowych i tez mówili jej, że jak poprawy nie będzie to przyspieszają, bo niepotrzebnie wykończy swój organizm kosztem ciąży. Ale na szczęście była już wtedy po skończonym 37 tc

Matko jak ona się nacierpi, tak mi jej szkoda
a tu jeszcze kilka godz. do cc...uż sobie wyobrażam ten ból...
Zaciskam jak tylko mogę kciuki!!!
CZAROWINICZKO !!! DASZ RADĘ !!! przesyłam Ci dużo sił i wierzę, że ból szybko ustąpi!!! oj o o j oj!!! bidusia nasza!!!!!!!!!!

Cytat:

SUPER WIADOMOŚC!!!!!!!!!!!!!!!

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41635916]

ano prawda... na szczęście tak robi tylko mój kocur, kotka się przygląda i ma taką minę jakby się brzydziła hehe... myszki to standard, czasem przynosi żaby, ptaszki, raz ślicznego małego zajączka... ;( oj tu to się wkurzyłam...

taras genialny a i domek i ogród...pozazdrościć!!!

nie ma tam do sprzedania pół domku czy cuś?

[QUOTE=tweedledee;41635262]:c
co to za 7 w suwaczku hmm??

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość

Ja mam taką propozycję, może by uwagi Perse i Oli dopiąć jakoś na pierwszą stronę i tak samo jak kolejne mamusie by się dzieliły jakimiś ciekawymi informacjami tak aby z łatwością można było do tego zajrzeć w razie potrzeby?
też mi się wydaje, ze to dobry pomysł, ja napewno będę zaglądać

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Czrownica trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok z Toba i dzidzi i najwazniejsze JUZ DZIS BEDZIESZ JE MIEC PRZY SOBIE
Kathe..a a Ci spóżnione gratulacje za zdany egzamin...widzisz!! to dzięki naszym kciukom)

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Wezmę 3 paczki
ARRABIATA gdzies mi mignęło, ze pisałaś, odnoście zamkniętego szpitala na czas Twojego porodu...o którym szpitalu mowa?Kamienskiego???czy innym???

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Uwaga wg moich obliczen ,,golcie sie dziewczyny nie znacie dnia ani godziny", teraz to beda sie porody sypac jeden za drugim
Ty nasza szamanko watkowo, ale też myślę, że dziewczynki się teraz posypią...z kim my będziemy spamować...buuuuu

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
.
Agrafka..a czemu w suwaczku masz ugs +skierowanie do szpitala???cos sie dzieje?

Cytat:
a pochwalę się Wam wczorajszymi dwoma zakupami za całe 2,50 zł
cena porażająca
Fajne bluzeczki
Tomcio mały superman będzie

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:25   #3446
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
A ja jak lezalam w szpitalu to własnie duzo kobiet ,,udaje" zeby polozyc sie w dniu terminu. Bo przynajmniej u mnie tak jest, ze jak jest juz termin robia ktg nawet po 4 razy dziennie, bo przeciez tetno moze spadac. Nie chce nikogo straszyc ale jedna laska miala czuja, bo na drugi dzien jak ja przyjeli okazalo sie ze tetno raz jest 90 raz 180 i wywolywali. Na koncu miala cc, bo usg pomylilo sie z waga, wskazywalo 3400 a bylo 4200, a laska drobna, miednica tez, szanse na porod sn marne. I takis starszy lekarz wybadał recznie, że duze dziecko.
I dlatego ja nie chce czekać tych regulaminowych 6 dni (regulaminowych w przypadku mojego szpitala ) Nie stawię się tam jeszcze jutro, ale po weekendzie już na pewno.

czerwonico, Rockyyy- Ogromne kciuki za was trzymam dziewczyny

Moje stopy mają mega rozmiar. Jeszcze tak grubo nie wyglądały nigdy, nawet kiedy miałam skręcenie stawu skokowego. Dobrze, że większość na dziś zrobiłam. Nakarmiłam moich facetów, pozmywałam. Muszę tylko odkurzyć u rodziców na dole, bo mama dziś 12 godzin w pracy i chcę ją wyręczyć, ale to już za jakiś czas, jak wypocznę.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:27   #3447
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ARRABIATA gdzies mi mignęło, ze pisałaś, odnoście zamkniętego szpitala na czas Twojego porodu...o którym szpitalu mowa?Kamienskiego???czy innym???
Tak, kamieńskiego... i to nie cały szpital tylko akurat porodówka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 15:31   #3448
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41636966]Rocky - mogą boleć tez od krzyża... Obserwuj i rób makijaż na porodówkę jakby co

[/QUOTE]

Bolą z krzyża.
Tz poszedł sie golic w razie czego a ja ide dalej chodzic i pobawic sie z Psem Jak na razie co 10 min z krzyżyka ale czekam dalej...
Stary 2013-07-04, 15:31   #3449
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Tak, kamieńskiego... i to nie cały szpital tylko akurat porodówka
kurteczka....eszcze niech zamkną porodówkę w sierpniu na Brochowi i będzie jazda na maxa..mam nadz. ze szpitale się jakoś konsultują.....

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:32   #3450
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Szalejesz!!
A ja dziś kontynuuję wyganianie córki! Łazienka wysprzątana, szafka, której musimy się pozbyć, żeby zrobić miejsce na biurko- opróżniona, rzeczy posegregowane i rozmieszczone w nowe miejsca, zrobiłam porządek ze swoją biżuterią (uwierzcie- jest to wyczyn... moje kolczyki trzeba liczyć w grubych dziesiątkach, a może i setkach), umyłam wszystkie kontakty zabrudzone po remoncie farbą (szorowałam jak cholera), to samo zrobiłam z kafelkami w przedpokoju, które były uwalone jeszcze w kilku miejscach farbą, posprzątałam sypialnię i odkurzyłam całe mieszkanie.

Muszę jeszcze pomyśleć co jutro mogę posprzątać ...
Jaka aktywność się należą

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
brak słów normalnie

Iwona powiem Ci, że w tym szpitalu, gdzie ja będę rodzić też chętnie biorą (o ile tak można powiedzieć) dziewczyny po terminie, właśnie z tej przyczyny, o której pisała Idzia. Pewnie w różnych miejscach różnie się praktykuje ale np moja gin, która przyjmuje w przychodni przyszpitalnej też wysyła wszystkie dziewczyny po terminie ze skierowaniem do szpitala.
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości