|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Byłam przed chwilą w społem pod moim blokiem i wchodze do sklepu jakaś akcja, podsłuchałam tylko że dziecko w samochodzie zostawione biedne spocone........ aż mi się ciśnienie podniosło, poszłam tam kierowniczka zobaczyć co i jak wróciła po jakimś czasie że niby ta "matka" przyszła i się tłumczyła że dziecko spało a ona na chwile tylko do domu misiała skoczyć.... no ja pier.ole
|
#2042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2043 | ||||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Cytat:
ja nie lubie tzn mam wizje ich wielkiich oczu Za kurki tez, a szpinak ja uwielbiam- smietana, czosnek i w nalesnik albo z feta do makaronu <3Cytat:
nazwisko TZa 11 liter, moje 10 i do tego moje imie 10 liter ![]() ![]() Cytat:
Co za dziecior, wyje i sie smieje na zmiane caly dzien.
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2045 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej wpadłam na chwilę bo to przecież choroba już,
bołała mnie dyńka, położyłam się z małym na chwilę i śnił mi się wizaz oczywiście ![]() Fewcia, piałaś ostatnio jak to mama czy teściowa zajmują się małą,że na chwile,a jak piśnie to dostajesz zwrot moja mama wpadła dziś na chwile,wziela malego, ten jak to on, zaczął sprężynować, bujać się i robić fiflaki w każdą stronę ![]() na co moja mama stwierdziła,że on jakiś dziwny jest i że ona nie ma siły tak go dzwigać pewnie wolałaby żeby leżał nieruchomy ![]() mówię Wam jaką mam polewkę, bo to tylko śmieć się pozostało ![]() Cytat:
![]() a że już go znam bo zawsze tam tankuje to posadziłam gościa w aucie z Leosiem w życiu bym samego nie zostawiła tym bardziej,że był prypadki,że na stacjach kradli auta z dziecmiCytat:
Cytat:
ale pewnie gdyby ktoś Tobie zrobił zdjęcie z ukrycia też byś tak cudnie wyglądała
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-07-04 o 18:08 |
|||
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
PSTRYNIU- rozczuliły mnie jeżyki
bobas zaciesza w bujaku
|
|
|
|
#2047 |
|
Raczkowanie
|
Nawijko no u nas niestety jeszcze daleka droga do wyleczenia. Ostatnio alergolog powiedziała,że tak duże zmiany oznaczają że choroba będzie miała dłuuugi przebieg. Aczkolwiek ja widzę lekką poprawę,choć pewnie gdybyście zobaczyły jego ciało to byście się za głowę złapały-a dla mnie jest widoczna różnica.
nic to,najgorszy jest ten świąd....biedak mój. |
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Od rana was nadrabiam ale moje dziecko dziś wyjątkowo marudne. Właśnie usnął i mam ogromną nadzieję że to już na noc bo padam na pysk. Nie dość że czika niesamowita to jeszcze temu się wyjec załączył. (oooo wybudza się )
|
#2049 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po 22... Cytat:
Oby bylo tak, jak mowisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dlaczego te dzieciaczki musza tak cierpiec... Czyli Wy macie stwierdzone azs? Kurcze, u nas swiadu nie ma (albo Kuba nie potrafi sie drapac), wiec łudzę sie jeszcze, ze to jednak nie to... Cytat:
Najgorzej jest na prawej raczce - 1 zdjecie. Druga jest ok, wiec nie pokazuje. 2 i 3 to obie nozki (z tylu na wysokosci kolan). |
|||||
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
|
|
|
|
#2051 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale wczoraj Milcia oficjalnie ochrzciła tulę pięknym rzygiem ![]() Cytat:
Nawijko trzymam kciuki za podróż. My ze spaceru właśnie wróciłyśmy. Ale się spociłam ![]() Dzisiaj mamy na noc gościa..mojego teścia ![]() Kurcze ciągle się zastanawiam czy dokupić ta wkładkę niemowlęcą do tej tuli czy nie...
|
||
|
|
|
#2052 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pokaż buty Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Widzę, że podzielasz mój los, kurcze może to jakiś skok jednak ? Nasze dzieci przecie z tego samego dnia
|
|
#2053 |
|
Wtajemniczenie
|
Pozniej Was nadrobie, bo dopiero od rodzicow wrocilismy (tzn przed 19 ale kapiel, usypianie)
Teraz w planach mialam skalpel plus bieganie ale TZ wyszedl wiec z biegania dupa bedzie, no chyba ze sie zawezme i pojde biegac jak wroci. Widzialam dzisiaj mala Lilke - boze, jest slodziutka, taka maciupenka, mniejsza niz Borysek - wazyla 2300 przy urodzeniu, teraz troszke spadla z wagi az mi sie szkoda zrobilo, ze Borys juz taaaki duzy i chcialam ja od razu na rece wziac, i moglabym tak nosic i nosic (ale w inkubatorku lezy, i oczka miala zasloniete wiec tylko cialo widzialam)Od razu mi sie "love" wlaczylo i chyba teraz rozumiem te wszytskie tesciowe i nasze mamy, bo jak sie widzi taka kruszynke to tylko na rekach chce sie nosic i juz ja normalnie mialam ochote ja z tego inkubatorka wyrwac i uciec z nia :P wrzuce do klubu fotke ale nic tam nie widac, pojade z aparatem nast razem i mam nadzieje, ze bede miec wiecej szczescia A i Boryska tez Wam wrzuce z naszych dzisijeszych zabaw ![]() Dziewczyny karmiace kp - doradzcie cos, bo siostra bardzo chce karmic a problemy ma i jakas polozna powiedziala jej z ironia, ze "cycki ma duze, ale mleka tam chyba jest niewiele". Jest w tym prawda, czy da sie rozkrecic laktacje? Lilka ma zoltaczke i jest slaba, apatyczna i nie chce jesc, potrafi nawet 4 godziny przespac, siostra mysli zeby odciagac pokarm i butelka ja karmic, bo juz jest bezsilna, boi sie ze bedzie dalej na wadze spadac. Bardzo jej na kp zalezy, ale nie bardzo mam jej kto doradzic - moja mama raczej starej daty jest, ja kp od razu odpuscilam bo Borys tez nie przybieral, i wydawalo mi sie ze mm bedzie latwiej, ale z tego co Was podczytywalam wydaje mi sie dziwna taka sugestia ze malo mleka ma, bo chyba laktacja musi sie rozkrecic, nie ma sensu sie poddawac od razu jak bardzo jej zalezy? Macie jakies rady?
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-07-04 o 20:06 |
|
|
|
#2054 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Biedny Kubuś , okropnie to wygląda, oby szybko zeszło Cytat:
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko- wielkosc cycków znaczenia nie ma żadnego!!!!!! pieprzona piguła
przede wszystkim- przystawiac, przystawiac, przystawiac i to nie laktator tylko dziecko, niech ssie bo to najlepszy sposób ale jak piszesz, ze mała w inkubatorze naswietlana to mysle, ze nie bedą chciały jej wyciągac non stop bo taka terapia g*wno daje..... i wg mnie bardzo pomaga pozytywne nastawienie, zero nerwów i wiara w to, ze sie wykarmi niech sie Szajopedia wypowie ale sie pokurzyłam tym tekstem piguły, wrrrrrrr |
|
|
|
#2056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i ciut na policzkach chociaż w sumie zeszło i na udach lekko.... pomyślałam też czy może nie ma uczulenia na ten krem preciwsłoneczny z rossa, no ale nie wiem czy uczulenie też tak wygląda, no i smaruję ją też po łydkach i piszczelach a tam nic nie ma ![]() Cytat:
![]() Kurka odkąd Hania usypia tylko na boku lub bruchu to takie cyrki przed spaniem są edit. poszłam do pokoju sprawdzić czy śpi i owszem śpi ale tak : i co ja mam nią teraz zrobić
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-07-04 o 20:32 |
||
|
|
|
#2057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmm, ja się zbytnio na tym nie znam bo mleka od samego początku miałam aż nadmiar ale, tak naprawdę najskuteczniejszy sposób rozkręcenia laktacji to, żeby dzidzia jak najwięcej ciągnęła pierś. U siostry może być problem, więc musi odciągać pokarm, nawet jak nic nie leci co 2-3 godz również w nocy. są też jakieś herbatki, ale jak z nimi jest to nie wiem. I przede wszystkim niech nie pozwoli sobie wmówić , że nie ma mleczka. Jeszcze niech ktoś się wypowie bo nie wiem czy jakiejś gafy nie palnęłam Nina, gratuluje obrony
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
co do reklamy to ja tez słyszę "walą"
![]() mały spi to ide kolacje sobie zrobic i ogarnąc pokąpaniowy bałagan |
|
|
|
#2059 |
|
BAN stały
|
Blogerko ja miałam bardzo duże problemy z kp. Ale chciałam walczyć. Położna kazała mi przede wszystkim dużo przystawiać małą. Nie pozwalała na 4 godzinne przerwy. Kazała przystawiać nawet na śpiocha co 2 godziny. Do tego po każdym przystawianiu miałam odciągać pokarm laktatorem i w ten sposób pobudzać laktację. Do tego pić minimum 2 litry wody dziennie oraz herbatkę bocianek - 2 dziennie. Po tygodniu widziałam duuża poprawę. Na początku laktatorem odciągałam max 40 ml z obu cycków. Po tygodniu pobudzania odciągałam już 100 ml z obu cycków. Także mi pomogło. Tyle tylko, że za jakiś czas zrobił mi się zator w piersi tak okropny..że skończyłam z gorączką 40 st i antybiotykiem. A antybiotyk niestety spowodował zmniejszenie laktacji....i cała zabawa zaczęła się od początku Ale polecam powalczyć o kp bo da radę
Edytowane przez ilkas Czas edycji: 2013-07-04 o 20:20 |
|
|
|
#2060 | |
|
Zadomowienie
|
A i co do tego odciągania to ponoć najlepiej metodą 7-5-3 czyli najpierw z prawej piersi 7 min, następnie z lewej 7 min, później z prawej 5, z lewej 5 i później po 3 min
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie na odwrót 3-5-7
|
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Głupio mi tak pisać jak nie wiem co u Was i jak nie odnoszę się do Waszych postów. Buuuuuu ![]() Chciałam napisać że....olejek waniliowy niezbyt pomaga na te uparte, natrętne komarzyska ![]() Iiiiiiiiiii.....jutro przyjadą tu do nas Lady z Tżtem na chwilkę w odwiedziny
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-07-04 o 20:58 |
|
|
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
Aga, o kurcze nie wiem, zaraz sprawdzę
Sprawdziłam, wszędzie piszą, że to jednak 7-5-3
23.01.2013-PIOTRUŚ 21.04.2015-MICHAŚ Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2013-07-04 o 21:00 |
|
|
|
#2065 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dwie nogi złapać jednocześnie to już wyższa szkoła jazdy ![]() A gluten to ja jak robię kaszkę bezglutenową to dosypuję łyżeczkę kaszki glutenowej. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tyż piknie Cytat:
żebyś szybko dziada wytępiła.Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41632588]Info od Ewulki - [COLOR="Red"]jest ok, są na wczasach nad morzem i netu nie mają wyniki za 2 tygodnie, ale raczej dobrze Trzymam kciuki ![]() Trzymała kciuki za niny obronę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2066 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, u nas 4 specjalistów i każdy mówi to samo. Niestety. I uwierz mi że gdyby to go swędziało to by to drapał do krwi. Mój nauczył się jak miał 9 tyg.... Tak więc trzymam kciuki oby to nie był to |
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę spotkania ![]() Moj mąż twierdzi, że najlepszy na komary jest autan
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito-ja nie wiem ale to co dziś z nim miałam/mam (bo jeszcze królewicz nie śpi) to masakra jakaś. Ale u nas chyba zęby-w skoki nie bardzo wierze.
Nina-gratuluje
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Marsi zazdroszczę Ci podejścia. Ja też bym chciała się śmiać,a jest mi zwyczajnie przykro...
Blogerko tak jak dziewczyny piszą,najlepsze jest przystawianie. A jak nie to laktator w dłoń i do dzieła. Ze mną w sali leżała dziewczyna która urodziła bliźniaki,też wcześniaki,leżały w inkubatorze więc ich nie mogła karmić,to cały dzień i w nocy co dwie godziny spędzała z laktatorem. Jak po tygodniu poszłam zdjąć szwy i zajrzałam do niej to karmiła pełną piersią! Trzymam kciuki za siostrę. Moja mała dostawała przed 7 histerii,więc zapakowałam w Tulę i poszłam wynieść śmieci,spotkałam znajomych i rozmawialiśmy i Mała Zasnela (pierwszy raz!). Ale obudziła się po pół godziny gotowa do zabawy. Wykapałam ją,dałam jeść i leży w łóżeczku i nie może zasnąć. Ilkas ja mam Tulę z wkładką. Dla nas jest ok,bo lepiej trzyma nóżki Blanki (Lezymy dysplazję),ale tak na prawdę jak dziecko ładnie trzyma główkę lub jest małe ("krótkie") to główką i tak się będzie opierała o Tulę. W skrócie gdyby nie bioderka,to nie kupiłabym wkładki. Mała nie waży 7kg. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

a dla samej siebie to dziwnie gotować.... Mm nadzieje że Hania nie będzie po tacie wybrzydzać
ciekawe kiedy można dziecku krewetkę podać (wieeem że jeszcze nie teraz ale w przyszłości 
ale pewnie gdyby ktoś Tobie zrobił zdjęcie z ukrycia też byś tak cudnie wyglądała 

)
Proszę oddać mi moje cudowne, umiejące sie sobą zająć dziecko, a zabrać tego jęczącego diabełka
Powiem tylko - MASAKRA 

Jeszcze 9 dni, o masakro!
Wyglądają przepięknie i plamek nie widać.
weszłam z wózkiem na pasy, samochody z obu stron w miarę daleko, ale jechał buc tak szybko , dobrze że na środku pasów się popatrzyłam w prawo bo by w nas wjechał !!!! Stanęłam na środku a ten w ostatniej chwili mnie zauważył i z piskiem hamował :banghead::banghead::bang head::banghead:
żebyś szybko dziada wytępiła.