Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 14:56   #2011
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Moje dzieci

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

przesyłam sposób na samodzielnie bujanie leżaczkiem
http://www.youtube.com/watch?v=gKXEp...ature=youtu.be

aha, epoka żubrów się skończyła więc polecam

http://kolobrzeg2.webcamera.pl/
http://miedzyzdroje.webcamera.pl/
sama sobie sterem, żeglarzem, okrętem
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:57   #2012
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

sama sobie sterem, żeglarzem, okrętem

dziecko orkiestra

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:06   #2013
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41632588]Info od Ewulki - jest ok, są na wczasach nad morzem i netu nie mają wyniki za 2 tygodnie, ale raczej dobrze jeszcze brzuchol sprawdza, więc nadal kciuki trzymamy! przeprasza, że się martwiłyśmy i po wczasach wróci do nas.

co do hydroksyzyny - dziewczyny, ja nie wiem jaka dawka dla niemowlaka jest, ALE to takie coś że lepiej dać mniejszą dawkę wóczas lepiej działa, moja Agu miałą 5ml przepisane i masakra, a dałam 3ml i zadziałało prawidłowo.[/QUOTE]
O, to dobrze!!
Nie pozegnala sie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Kurcze tak teraz przeglądam na necie to i skaza i azs i uczulenia różne wyglądają wszystkie tak samo... coś z tego ma Hania, kurcze tylko ja nie wiem cy umiem wyeliminować białko ogólnie nigdy nie byłam dobra w tego typu rzeczach, często nie mam czasu zrobić obiadu zwykłego i jem co popadnie a co dopiero myśleć co zrobić bez białka
Fewciu, co jadłaś jak odstawiłaś białko, np na obiad?
U mnie to podstawowy składnik :/
Ja to samo
Ale gdybym musiala to oczywiscie odstawie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41633302]
świat się kończy, Bokeh wrzuca fotkę z komórki :d[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dziewczyny samochód by nas dziś potrącił weszłam z wózkiem na pasy, samochody z obu stron w miarę daleko, ale jechał buc tak szybko , dobrze że na środku pasów się popatrzyłam w prawo bo by w nas wjechał !!!! Stanęłam na środku a ten w ostatniej chwili mnie zauważył i z piskiem hamował :banghead::banghead::bang head::banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Dobrze, ze nic Wam nie jest!!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
dzwoniła do mnie wlasnie babka z jakiegos dzieciowego wydawnictwa, przez 5 minut namawiała mnie na ksiazeczki dzieciowe za 69 zł, ale to cena zaporowa dla takiego skąpiradła jak ja nie dałam sie
Ode mnie ostatnio 99zl chciala!!
A ja podobna sknera jak Ty

Cytat:
Ciekawe jak tam Nawijka pakowanie ogarnęła
Ale jestem rozchwytywana ostatnio

Jakos sie udalo - juz blizej niz dalej. Mamy dwie walizki, a wozek spakowany w folie (jedzie kurierem) razem z naszymi rzeczami wazy 35kg

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Nawijko,mam nadzieje,ze to jednak bledna diagnoza, zdrowka dla Kubula i powodzenia w pakowaniu
Oby
Sama widzialas na zywo jaka ma okropna szyjke...

Cytat:
No właśnie mówi że to nic pokarmowego, tylko liszaj. Dostaliśmy maść, smarować aż złagodnieje i przerzucić się na emolium krem specj. Kąpać jak najbardziej w krochmalu na tych upałach się możemy. definitywny ZAKAZ SŁOŃCA.
A skad się wziął. Pytam czy przez psy. Liżą po buzi? Broń Boże. No to prawdopodobna przyczyna jest taka, że przy ostatnich upałach młody się grzał, pocił, poza tym zęby więc ślina, paluchy w buzi, co popadnie, mokre koszulki, śliniaki, nie dramatyzować - smarować, jak się do 10 dni nie poprawi to się pokazać.
Wycałował doktor Dadiego poaptrzył nam na piśka bo prosiłam i mówi żeby nie tarmosić go jak położna gadała, do 1 roku spokój mu z tym dać, ale sam mu ściągnął i mówi że tu wszystko ładnie wydziurkowane, a młody się łapie tam bo odkrył, że mu coś dyndoli między nogami iże ja tego nie zrozumiem

Przejdzie wszystko i Dadi bedzie jak nowy

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Wszem i wobec oświadczam, że się się udało i zdobiłam tytuł inżyniera .
Obroniłam się na 4
Pijemy!!!

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Aaaaaa zrobilam foty tych brzydkich plackow.
Jak sie nie boicie to wstawie zaraz
(Illusion, Ewik )

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Moje dzieci

Ale ze co - sam tak siada?
pieknie!!

Cytat:
NAWIJKO, musiało sie dziac, ode mnie dla tzta
i Fifania dobrze mówi, u nas było podobnie- ja nabiałolubna jadłam w ilosciach hurtowych, co zaowocowało mega uczuleniem, suchymi plackami itp, poszlismy do pediatry- stweirdziła, ze jest możliwosc AZS ale najpierw wypytała co jem, jak usłyszała to:
- kazała odstawic nabiał
- myc w emolientach
- nie smarowac zadnymi sterydami
po zejsciu tego uczulenia miałam sie z małym zgłosic, diagnoza:
- nie AZS tylko wlasnie skaza a skóra jest delikatna ale nie atopowa, wiec odstawic mydła i oliwkę ( wysuszaja) ale tez nie szalec z emolientami- raz na jakis czas do kąpieli a kąpac w samej wodzie bo przeciez sie g*wnami nie bije i smarowac balsamem/kremem do skóry delikantej/wrazliwej. Ja nadal na diecie beznabiałowej i stosuje sie do zalecen- skóre ma młody jak marzenie
A gdzie u Was byly te zmiany?
Bo u nas wlasnie sa w charakterystycznych miejscach dla AZS, czyli w zgieciach raczek i nozek+szyja.

Cytat:
tż dostał burę od mamusi
dobrze, że już dobrze (mam nadzieję )

amy pospali tzn ja się obudziłam bo dziwnie się wyspałam a Kubuś śpi dalej (2,5 h śpi Bączek mały)
I to jaka bure!!
A najgorsze, ze jeszcze przez 1h tesciowa musiala sluchac naszej patologii....

Zazdroszcze snu

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Ale spamuje

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:18   #2014
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie ma za co.
A jezyk jak kazdy inny, do opanowania jest.
Czyt. Juria

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Jak najbardziej funkcjonuje. To bardzo klasyczne imie - cos jak nasza Maria.
Ale imiona mozna dowolnie tworzyc; sa cale ksiazki, z krorych sie korzysta przy nadawaniu imienia. Musi byc odpowiedni ksztalt znakow, ilosc kresek, brzmienie. My mamy bardzo trudne nazwisko do przeczytania (malo komu sie udaje), wiec chcielismy, zeby chociaz imie bylo dla wszystkich oczywiste.

Zenskie sa: wisnia, truskawka, brzoskwinia, fiolek, wiosna, jesienne liscie klonu, zielony etc. Nadaje sie ze wzgledu np. na pore roku, w ktorej sie rodzi dziecko. Yae to czesc slowa yaezakura - pieknie kwitnaca odmiana wisni - urodzila sie na wiosne, wiec tym bardziej pasuje.
może nie wszystkim się takie imiona podobają ale dla mnie są piękne, szczególnie te pochodzące od kwiatów. Tylko niestety w Polsce tkie coś zapewne spotkało by się z wyśmiewaniem ale jakoś Dżesika to super imie...

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Aga masakra. dobrze, że nic Wam się nie stało

hehe, nieźle. do mnie też dzwoniła z książeczkami, jakiś tydzień temu

hahaha serio? mi już ten tekst wychodzi bokiem

Ja też zawsze czekam aż będzie całkiem pusto bo po prostu się boję. Tak jak mówisz..z wózkiem idzie się o wiele wolniej i jeszcze zawsze mam problem z tymi krawężnikami
Bokeh jak tam Hania w nowym wózku? Przesiadłyście się już?

bardzo fajnie podoba jej się, tzn już nie ma takiego szału jak z początku ale lubi nim jeździć. I dla mnie jest o niebo wygodniejszy ! gdzieś wnieść/znieść super chyba się popłaczę jak zimą będę musiała przesiąść się na tamten wielki
Cytat:
Obroniłam się na 4
:klask:

Marsi, co do wydawania na jedzenie ja też lubię... tzn w rozsądnych cenach ale lubię sobie kupić krewetki czy tam kurki i lubię to robić chodź nie zawsze jeszcze wychodzi.... Tylko mój tż niestety to bardzo wybredna dupa... krewetek niet i wszelakich róznych "udziwnień" np szpinak albo rucola a dla samej siebie to dziwnie gotować.... Mm nadzieje że Hania nie będzie po tacie wybrzydzać ciekawe kiedy można dziecku krewetkę podać (wieeem że jeszcze nie teraz ale w przyszłości )
Stary 2013-07-04, 15:22   #2015
Ewik86
Zakorzenienie

Nawijko śmiało wrzucaj, a nóż się okaże, że moja Domcia ma coś podobnego...

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:23   #2016
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bokeh, zmieniam, biorę nazwisko TŻa. Dwuczłonowe byłoby chyba za długie w moim przypadku... Imię - 9 liter, nazwisko panieńskie - 7 liter, nazwisko po mężu - 9 liter.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:23   #2017
Ewik86
Zakorzenienie

A właśnie co do zdjęć, to Wisienko gdzie foty?!

Dominika

Alicja
Stary 2013-07-04, 15:38   #2018
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Meneq mam do Ciebie pytanie

pamiętam,że kiedyś pisałaś,że za porozumieniem z lekarzem pozwolił wypić Ci kieliszek wina

czy jeśli ostatni raz małego karmię piersią ok 19 a potem dopiero o 1/2 w nocy to mogę napic się kiliszek wina o niskiej zawartości alkoholu ( 8%)
czy powinnam odciągnąć mleko 30 minut po wypiciu wina? wtedy, kiedy jest największe stężene % w mleku?
Z tego co mowil lekarz, to nie ma takiej potrzeby. Jesli chcesz miec pewnosc, to odciagalabym ok. 2h po karmieniu. 30min-1,5h jest najwyzsze stezenie.
Tylko pij po karmieniu, najlepiej na pelny zoladek, dzieki temu szybciej sie bedzie trawic.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
ja pitole
dobrze, że Wam nic nie jest jeżdzą takie patafiany jakby sami na drogach byli a o pieszych to już w ogóle zero pomyślunku
ja zawsze czekam, aż będzie pusto, albo są bardzo daleko.
Nawet jak jest czerwone światło i nic nie jedzie to tez stoję i czekam, ale są wyjątki, które jednak przechodzą...

meneq
, Jura to po rusku hehe

ps. wrzuciłam Jurę do klubixu
Yura tez jest. I tez zenskie ;-)

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Najlepiej, ze sa takie imiona, np. Nagisa, Kaeru, ze to nie wiadomo czy meskie, czy zenskie. Nazwisko tez na plec nie wskazuje.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Obroniłam się na 4
Brawo!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:41   #2019
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Ok, dzięki Jak mówisz, że taki dobry to przynajmniej będę miała coś od życia i sama wypiję jak Mila nie będzie chciała

hahaha gratki. lepszy rydz niż nic

Mojej też się pocą. I wtedy TŻ wącha jej stópki i mówi do niej jak w takiej głupiej reklamie "halooo, kopyta ci walą". I ona się wtedy śmieje w niebogłosy

Czika przeokrutna. Ze spaceru zrezygnowałam. Wyjdę koło 19 dopiero.
Pamiętacie jak raz była dyskusja o tej reklamie i któraś napisała ze ona tam słyszy Halo kopyta ci palą? Kiedyś Grześ usłyszał tę reklamę, chyba pierwszy raz, i zaczął się śmiać i powtarzać Halo kopyta ci palą. Fakt, moje dziecię takie raczej kulturalnie hodowane jest i nie zna zbyt dużo brzydkich słów, ale może tam rzeczywiście jest że się palą od tego ognia tylko my słyszymy co chcemy a pierwsze skojarzenie jest o tych walących kopytach, zwłaszcza że tam zdaje się te dzieciary obwąchują nogi czy tak jakoś?
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:43   #2020
bokeh
Zakorzenienie

ah w ogóle pomniałam Wam napisać byliśmy rano z tż złożyć wniosek o dowód dla Hani no i w rubryczce wzrost wpisałam 70cm a ona że co? że to chyba za dużo bo ona jest ze stycznia to przeważnie takie dzieci mają mniej bo ona wie jak tutaj inni rodzice z wnioskami przychodzą, to jej mówie że przecież nie mierzyłam dokładnie, ale że półtora miesiąc temu miała 67cm, no i już się nie odezwała tylko minę jakąs dziwna zrobiła a przyszłam do domu i specjalnie z ciekawości zmierzyłam 69cm,no to naprawdę wielka róznica
Stary 2013-07-04, 15:44   #2021
Ewik86
Zakorzenienie

Ninagg teraz doczytałam - GRATULACJE!

Dominika

Alicja
Stary 2013-07-04, 15:47   #2022
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
a chleb jakiś specjalny? ja już się boje w efekcie nie będę jadła nic..... bo teraz to na szybko zajadam czym popdnia a tak.... no le zobaczymy co lekrz mi powie
dziękuję
chleb raczej ciemny, ale czytam skład przed kupieniem, czy nie ma np. mleka w proszku czy innych udziwnień
aaalleeee... Za namową Djerby () kupiliśmy tą maszynę do chleba co Ona ma i w weekend będę piekła swój

Cytat:
Obroniłam się na 4
: jupi:

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Co ja dzis przezylam... Armagedon. Wojna stulecia to malo.
Nigdy takiej jatki nie mielismy z TZ. K*rwy i inne swinstwa lecialy az milo. Patologia jakich malo, nigdy sie tak nie poklocilismy.
TZ niemalze teatralnie darł już bilet na pociag
A najlepsze? Rozkrecilo sie zanim przyszla tesciowa i trwalo jak weszla
A co jest jeszcze lepsze? Przyznala mi racje, a TZ dostal bure

Oby nigdy cos takiego sie nie zdarzylo.
Mielismy sie pakowac na wyjazd, a TZ zamiast tego byl gotowy spakowac manatki i spitalac stad

Teraz j sie juz smieje, bo podkulil ogon i wyjasnilismy sobie normalnie co nieco, ale wtedy mi do smiechu nie bylo...
czyli teściowa okazała się jednak człowiekiem
a dla tż

Cytat:
GOJKA* tak to jest jak sie chce byc dobrym dla kogos, ja juz nieraz sie przekonałam, że albo dostaje sie kopa w d.pe albo wychodzi na tym jak zabłockina mydle, a i wstydu czasami niemało... a co do szefowej to tez bym sie wqrwiła

Bartulo zjadł sloiczek obiadowy, już z kawalkami mięsa i warzyw CAŁY DUŻY i zażadal jeszcze, zdoił cyca i dopiero usmiech od ucha do ucha , teraz spaceruje w cieniu z tesciową, ja ide myc hery i potem na spotkanko
ja już się tyle razy przejechałam na "załatwianiu" pracy, że nigdy więcej. Ludzie są niewdzięczni! I nie mówię tu o jakiś prezentach, ale zwyczajnej lojalności wobec pracodawcy.

Cytat:
tak, bezpośrednio z pieluszki
a jak takie mleko robisz?

ja bym zrobiła, bo takie rozdrażnienie, niemożność uśniecia, płaczliwość musi mieć jakąś przyczynę, każda z nas ma dzieci ale każdej dziecko kiedyś w końcu pada i śpi a u fewci tak nie jest. I owszem to, że jest tak zmęczone że nie uśnie i że się wybudza to też możliwe ale ja bym przyczyny szukała gdzie indziej. Takie moje zdanie.
Co prawda robaki znacznie częściej większe dzieci (żłobek, przedszkole - wiadomo) ale u maluszka też jest możliwość.
Można też zrobić kał - posiew bakteriologia, mykologia.
Namówiłyście mnie, będę robić badania jutro lub w sobotę. A na badanie kału to taki pojemniczek jak dla dorosłego? Sorry, za być może głupie pytania, ale się nie znam
i powiedzcie mi jak chłop krowie na rowie jakie dokładnie badania powinnam zrobić

Mleko owsiane robię w proporcji 1:5. Tzn jedna miarka (szklanka na przykład) płatków owsianych i 5 miarek wody. Można zrobić na zimno - zalać na noc płatki jedną miarką wody i do lodówki, lub na ciepło - gotować do miękkości płatki z całą wodą. A potem do blendera. Ja przesiewam później przez drobne sitko, wtedy mleko jest klarowne, a to co zostanie w sitku to np. z truskawkami na śniadanie Jak chce mi się słodkiego, to dodaję jeszcze troszkę cukru waniliowego.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:47   #2023
ilkas
BAN stały

Cytat:
Ja się zatrzymałam na środku przejścia, on mnie dopiero zauważył i z piskiem zahamował przed samym przejściem.
Ale gdybym nie stanęła to on by pewnie nadal mnie nie widział, a wtedy............
najważniejsze że się zatrzymałaś i nic Wam się nie stało!

Cytat:
Obroniłam się na 4
Gratki
Cytat:

aha, epoka żubrów się skończyła więc polecam

http://kolobrzeg2.webcamera.pl/
http://miedzyzdroje.webcamera.pl/
łaaahahahha, Julcia boska

Cytat:
bardzo fajnie podoba jej się, tzn już nie ma takiego szału jak z początku ale lubi nim jeździć. I dla mnie jest o niebo wygodniejszy ! gdzieś wnieść/znieść super chyba się popłaczę jak zimą będę musiała przesiąść się na tamten wielki

A ona rozkłada się całkiem na płasko? Pytam, bo kupiłam kilka dni temu spacerówkę i właśnie wożę Milcie w rozłożonej i zastanawiam się kiedy można lekko podnieść do góry siedzisko

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Pamiętacie jak raz była dyskusja o tej reklamie i któraś napisała ze ona tam słyszy Halo kopyta ci palą? Kiedyś Grześ usłyszał tę reklamę, chyba pierwszy raz, i zaczął się śmiać i powtarzać Halo kopyta ci palą. Fakt, moje dziecię takie raczej kulturalnie hodowane jest i nie zna zbyt dużo brzydkich słów, ale może tam rzeczywiście jest że się palą od tego ognia tylko my słyszymy co chcemy a pierwsze skojarzenie jest o tych walących kopytach, zwłaszcza że tam zdaje się te dzieciary obwąchują nogi czy tak jakoś?
hahhaha, o kurcze..to ja już sama nie wiem teraz co tam mówią w tej reklamie My z TŻ słyszeliśmy walą Muszę się temu lepiej przyjrzeć.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:50   #2024
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

U Marsi miły wieczór się szykuje
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:50   #2025
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
może nie wszystkim się takie imiona podobają ale dla mnie są piękne, szczególnie te pochodzące od kwiatów. Tylko niestety w Polsce tkie coś zapewne spotkało by się z wyśmiewaniem ale jakoś Dżesika to super imie...

Marsi, co do wydawania na jedzenie ja też lubię... tzn w rozsądnych cenach ale lubię sobie kupić krewetki czy tam kurki i lubię to robić chodź nie zawsze jeszcze wychodzi.... Tylko mój tż niestety to bardzo wybredna dupa... krewetek niet i wszelakich róznych "udziwnień" np szpinak albo rucola a dla samej siebie to dziwnie gotować.... Mm nadzieje że Hania nie będzie po tacie wybrzydzać ciekawe kiedy można dziecku krewetkę podać (wieeem że jeszcze nie teraz ale w przyszłości )
Ale przeciez w Polsce sa podobne: Roza, Malina, zupelnie z innej parafii, ale Nadzieja mi do glowy przyszla.

Na krewetki uwazaj, uczulaja. Z owocow morza najwczesniej podaje sie ikre. Dzieci uwielbiaja.

Wczoraj od lekarki slyszalam opinie, ze jezeli matka karmi piersia i je wszystko, to dziecko tez chetnie wszystko je. Jesli matka je wybiorczo, to dziecko wybrzydza. Teorie te potwierdzila t.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:56   #2026
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
najważniejsze że się zatrzymałaś i nic Wam się nie stało!

Gratki

łaaahahahha, Julcia boska

A ona rozkłada się całkiem na płasko? Pytam, bo kupiłam kilka dni temu spacerówkę i właśnie wożę Milcie w rozłożonej i zastanawiam się kiedy można lekko podnieść do góry siedzisko

hahhaha, o kurcze..to ja już sama nie wiem teraz co tam mówią w tej reklamie My z TŻ słyszeliśmy walą Muszę się temu lepiej przyjrzeć.
rozkłąda się na płasko, tzn mhmm ona ma takie wgłębienie na pupe i jak jest płąsko, to dziecko lezy ale z tą pupą w tym dole, a jak lekko podniose to jest w pozycji takiej lekko wzniesionej jak w bujaczku

Cytat:
Ale przeciez w Polsce sa podobne: Roza, Malina, zupelnie z innej parafii, ale Nadzieja mi do glowy przyszla.

Na krewetki uwazaj, uczulaja. Z owocow morza najwczesniej podaje sie ikre. Dzieci uwielbiaja.

Wczoraj od lekarki slyszalam opinie, ze jezeli matka karmi piersia i je wszystko, to dziecko tez chetnie wszystko je. Jesli matka je wybiorczo, to dziecko wybrzydza. Teorie te potwierdzila t.
no niby tak, ale podoba mi się peonia np a już sobie wyobrażam reakcję ludzi

No mam nadzieję, bo ja raczej nie wybrzydzam
Stary 2013-07-04, 15:59   #2027
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuśki.
Wpadłam tylko napisać, że żyję, sprzed ołtarza nie zwiałam, wesele udało się bardzo, bardzo (było za☠☠☠iste), i

Evel, i z okazji rocznicy ślubu.

Napiszę więcej wieczorem, albo jutro rano.
czekamy na fotki
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
e_vel słoneczko, dla Ciebie też
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Pstryczku, E_vel dużo miłości

Cytat:
Cała, konkurencja

Pstryk, Evel najlepszego i duuuuużo miłości !
a Maja też dołącza do konkurencji :p
Cytat:

E_vel, pstryczku najlepszego

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41632588]Info od Ewulki - jest ok, są na wczasach nad morzem i netu nie mają wyniki za 2 tygodnie, ale raczej dobrze jeszcze brzuchol sprawdza, więc nadal kciuki trzymamy! przeprasza, że się martwiłyśmy i po wczasach wróci do nas.

[/QUOTE]
uffffff
Cytat:

Gratki za pół roczniaków i za rocznicę ślubne

Dziewczyny samochód by nas dziś potrącił weszłam z wózkiem na pasy, samochody z obu stron w miarę daleko, ale jechał buc tak szybko , dobrze że na środku pasów się popatrzyłam w prawo bo by w nas wjechał !!!! Stanęłam na środku a ten w ostatniej chwili mnie zauważył i z piskiem hamował :banghead::banghead::bang head::banghead:
.
dobrze, że się Wam nic nie stało
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dobry pomysl
my (ja ) prosilismy o przybory szkolne. Przydaly sie nie powiem, szczegolnie szal byl na cyrkle
a my prosiliśmy o coś pożytecznego do domu i dostałam dużo ręczników, ściereczek, szklanek, filiżanek ale i pościel, chlebak i stolnicę
Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Gratulacje rocznicowe dla e_vel i pstryczka

Cytat:
Obroniłam się na 4

Gdzieś mi uciekł Pstryczku cytat w którym się pytałaś co zamierzamy robić. Mąż nie zapomniał bo już rano mi życzenia złożył, a ja trochę się nakombinowałam - posprzątałam dokładnie, obiadek dobry zrobiłam, a na później tort i koreczki z zielonych naleśników, winko czerwone się chłodzi Pewnie moi rodzice wpadną ale na wieczór to hmmm.... mam nadzieję, że dzieci będą grzecznie spały

Edytowane przez e_vel
Czas edycji: 2013-07-04 o 16:01
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 16:02   #2028
e_vel
Wtajemniczenie

zapomniałam o fotce akrobatki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1150097.jpg (65,3 KB, 46 załadowań)
Stary 2013-07-04, 16:07   #2029
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
a nam się podobało jeszcze Róża i Jagoda
Stary 2013-07-04, 16:07   #2030
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
chleb raczej ciemny, ale czytam skład przed kupieniem, czy nie ma np. mleka w proszku czy innych udziwnień
aaalleeee... Za namową Djerby () kupiliśmy tą maszynę do chleba co Ona ma i w weekend będę piekła swój

: jupi:

czyli teściowa okazała się jednak człowiekiem
a dla tż

ja już się tyle razy przejechałam na "załatwianiu" pracy, że nigdy więcej. Ludzie są niewdzięczni! I nie mówię tu o jakiś prezentach, ale zwyczajnej lojalności wobec pracodawcy.

Namówiłyście mnie, będę robić badania jutro lub w sobotę. A na badanie kału to taki pojemniczek jak dla dorosłego? Sorry, za być może głupie pytania, ale się nie znam
i powiedzcie mi jak chłop krowie na rowie jakie dokładnie badania powinnam zrobić

Mleko owsiane robię w proporcji 1:5. Tzn jedna miarka (szklanka na przykład) płatków owsianych i 5 miarek wody. Można zrobić na zimno - zalać na noc płatki jedną miarką wody i do lodówki, lub na ciepło - gotować do miękkości płatki z całą wodą. A potem do blendera. Ja przesiewam później przez drobne sitko, wtedy mleko jest klarowne, a to co zostanie w sitku to np. z truskawkami na śniadanie Jak chce mi się słodkiego, to dodaję jeszcze troszkę cukru waniliowego.
muszę wypróbować bo fajnie brzmi tylko ciekawe czy będę potrafiła zrobić
ja bym zrobiła morfologia plus rozmaz manualny
kał na pasożyty
kał posiew mykologia
kał posiew bakteriologia
z biochemii to zrobiłabym CRP

na kał pojemniki takie jak u dorosłego, aha i radziłabym Ci nie iść w sobotę
może jeszcze szaja coś podpowie
co do tych kałów to u mnie w labie muszą być 3 próbki niestety ale nie musi być tego duża ilość
aha i te posiewy to droższa sprawa (u mnie ok 30 zeta od posiewu) także jakby nic nie wyszło t0 nie psiocz na mnie
Cytat:

moja mama też tak twierdzi
Stary 2013-07-04, 16:24   #2031
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a nam się podobało jeszcze Róża i Jagoda
mi też do tego Malina też bardzo
Stary 2013-07-04, 16:32   #2032
insolito
Zadomowienie

O nie tak to nie będzie Proszę oddać mi moje cudowne, umiejące sie sobą zająć dziecko, a zabrać tego jęczącego diabełka Powiem tylko - MASAKRA

Cytat:

Wlasnie, co Ty tu robilas w nocy?

Boje sie warunkow pociagowych, reakcji wspolspaczy, tego jak ogarne karmienie w nocy...
W koncu to 11h w pociagu....

moje dziecko zadbało ,żeby mamusia nie miała zaległości

oo której masz pociąg?

Cytat:

Kciuki zaciśnięte

5:00 - Milka płacze. Wstałam. Oczka zaciśnięte. Śpi i płacze przez sen. Dałam smoka. Położyłam się i próbuję zasnąć...prawie się udaje..ale..
5:30 - Milka płacze. Wstałam. Oczka zaciśnięte. Śpi i płacze przez sen. Dałam smoka. Położyłam się i próbuję zasnąć..prawie się udaje..
6:00 - Milka płacze. Wstałam. Oczka wielkie jak 5 zł. Wzięłam na przewijak. Wieeelka kupa Przewinęłam. Mruży oczka. Odłożyłam do łóżeczka. Ładnie się bawi oballem. Poszłam się jeszcze położyć.
7:00 - Milka płacze. Ok...wstaję już. Koniec spania. Dałam smoka i poszłam robić mleczko. Wracam z butlą, podchodzę do łóżeczka, Milka śpi jak zabita
Kłaść się spać już nie było sensu....a Milka śpi do teraz
Ale numer

Cytat:

dzis mamy 4 rocznice ślubu ale mezu chyba zapomnial

nasza noc niezła Kubuś obudził się o 5 , zjadł pogadał pół godziny i spaliśmy do 7:30, przedwczorajsze pobudki to było prawdopodobnie tęsknota za tż , ciekawe, czy za mną też by tęsknił, pewnie nie [/QUOTE]

Tęsknił by bardziej iż za kimkolwiek innym

Cytat:

i zapomnialam sie "pchwalic" moj dziec opanowal pierwsze slowo - DZIŚ
co prawda mialam nadzieje ze bedzie to "mama" lub "mama", ewentualnie "mama" ale "dzis" tez jest fajne, szczegolnie jak ma pelna buzkę
Zdolniacha

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Bardzo miło z Twojej strony...i fakt...insolito to skarb

U nas pobudka standardowo o 5, później drzemka od 7 do 8:30 to i ja skorzystałam. Teraz bawi się na podłodze rozrabiaka. Ale on śmieszny jest, łobuziak mój mały. Bawi się, pełza sobie, różne zabawki na podłodze przewraca, no i przy kanapie na podłodze jest kabel od laptopa, skubaniec mały wyczaił to,podszedł, wziął kabel w łapki i się przygląda. To ja mówię że nie można tego, zabrałam mu i położyłam go na macie kilka metrów dalej. To on kilka razy tam przyłaził do tego kabla i za każdym razem jak brał go w rączki to spojrzenie na mnie i zawadiacki uśmiech
Dziękuję

Buziaki dla spryciuli

Cytat:

iiiiiiii... co WY na to...
Piękna Julka w pięknej pieluszce

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuśki.
Wpadłam tylko napisać, że żyję, sprzed ołtarza nie zwiałam, wesele udało się bardzo, bardzo (było za☠☠☠iste), i Black - jak jako tako stresu się nie doczekałam, a i tak swoje zgubiłam.
Poła u niańki był grzeczniutka, tylko jak nas zobaczyła, jak ją przywieźliśmy na wesele, to się tak rozryczała, że potem jej w domu nie mogła uspokoić. A jak po nią przyjechaliśmy w poniedziałek, wsadziliśmy do nosidełka - takiego uśmiechu dawno nie widziałam.

Dzisiaj moja gwiazda kończy pół roczku!
przy tym dla tych Bąbli, które też dzisiaj świętują.
7

dla Polci i jeszcze raz wszystkiego naj dla Was

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 16:45   #2033
marta00537
Raczkowanie

hej
melduje się, że żyje, wczoraj nawet nie odpalałam laptopa to mam takie zaległości w czytaniu, ze głowa mała.
nadrabiać

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 16:51   #2034
ilkas
BAN stały

Cytat:
rozkłąda się na płasko, tzn mhmm ona ma takie wgłębienie na pupe i jak jest płąsko, to dziecko lezy ale z tą pupą w tym dole, a jak lekko podniose to jest w pozycji takiej lekko wzniesionej jak w bujaczku
hm, u mnie też jest takie lekkie wgłębienie na pupę. i faktycznie racja, pozycja o jedną wyżej jest podobna do takiej jak w bujaczku. czyli git

A mam pytanie do dziewczyn co się tulą Czemu tam jest od 7 kg? Faktycznie chodzi o te kilogramy czy raczej o to czy dziecko dobrze trzyma główkę itd? No bo czemu akurat od 7 a nie np od 6?
Milcia waży 6 kg z hakiem i się teraz głowię czy mogę ją nosić już w tej tuli czy jeszcze poczekać
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 16:51   #2035
sylwietta1988
Zakorzenienie

jestescie okropne i koniec jak mam czas: mąż w pracy, tesciowa z małym, mały spi, to wy cichosza, a jak nie mamczasu to tak zapitalacie że do nadrabiania pierdyliard stron

Cytat:
Ode mnie ostatnio 99zl chciala!!
A ja podobna sknera jak Ty

A gdzie u Was byly te zmiany?
Bo u nas wlasnie sa w charakterystycznych miejscach dla AZS, czyli w zgieciach raczek i nozek+szyja.
co do pogrubionego a zmiany miał na policzkach, lkarczku, za uszami
Cytat:

mnie sie Kalina podoba
a co do teorii to czytałam, ze smaki przechodzą do mleka i chciał nie chciał ale musiał- zapoznaje sie z nimi dziecko i np pachnie mu mleko czosnkiem czy papryką a on i tak je
Cytat:

No mam nadzieję, bo ja raczej nie wybrzydzam
moja reakcja jest nastepujaca

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
O nie tak to nie będzie Proszę oddać mi moje cudowne, umiejące sie sobą zająć dziecko, a zabrać tego jęczącego diabełka Powiem tylko - MASAKRA
współczuje

Wisienko ty teraz mało masz w nazwisku z wisniami wspólnego, co?

z naszego spotkania nici.... kolezance sie przedłuzyło na rehabilitacji, ale jak juz jechalismy to wstapiłam do ośrodka zwazyc małego- 8,100 i ja sie dziwie, ze mi plecy wysiadają jak wracalismy to mi sie dziec uspił a ze zapocony był top musiałam przebrac, nawet nie drgnęła mu powieka przy zmianie bodziaka teraz siedzi mi na kolanach, bawi sie niwejką a ja kawka i wizazing

HOPE ale Dadus siedzi, o jaciepiernicze
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:07   #2036
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
hm, u mnie też jest takie lekkie wgłębienie na pupę. i faktycznie racja, pozycja o jedną wyżej jest podobna do takiej jak w bujaczku. czyli git

A mam pytanie do dziewczyn co się tulą Czemu tam jest od 7 kg? Faktycznie chodzi o te kilogramy czy raczej o to czy dziecko dobrze trzyma główkę itd? No bo czemu akurat od 7 a nie np od 6?
Milcia waży 6 kg z hakiem i się teraz głowię czy mogę ją nosić już w tej tuli czy jeszcze poczekać
Ja tam nie wiem nosiłam Hanie jak ważyła 6,5 kg a nie wiedziałam że nie waży jeszcze 7kg ale fajnie trzymał głowe i ogólnie jej się podobało, pewnie zakładają że dzieci około tej wagi właśnie już tak jako tako trzymaja głowe lub garną się do siadania. Pokażcie się w Tuli
Stary 2013-07-04, 17:11   #2037
nancykenator
Zakorzenienie

ja tylko na chwilkę, żeby życzyć nawijce, tż nawijki i Kubusiowi szczęśliwej i spokojnej podróży a także udanego urlopowania
Stary 2013-07-04, 17:11   #2038
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Dziewczyny, zobaczcie jakich gosci mamy!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mama-jeż z dzieciatkiem
ale wzruszajacy widok
a jak sie nim opiekuje, jak sie troszczy o niego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0418.jpg (231,7 KB, 53 załadowań)

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:28   #2039
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Obroniłam się na 4
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
jestem mega wściekła.Mam sąsiadów, którzy mają 2 dzieci..
ehhh

Cytat:

Co ja dzis przezylam... Armagedon. Wojna stulecia to malo.
Nigdy takiej jatki nie mielismy z TZ. K*rwy i inne swinstwa lecialy az milo. Patologia jakich malo, nigdy sie tak nie poklocilismy.
TZ niemalze teatralnie darł już bilet na pociag
A najlepsze? Rozkrecilo sie zanim przyszla tesciowa i trwalo jak weszla
A co jest jeszcze lepsze? Przyznala mi racje, a TZ dostal bure

Oby nigdy cos takiego sie nie zdarzylo.
Mielismy sie pakowac na wyjazd, a TZ zamiast tego byl gotowy spakowac manatki i spitalac stad

Teraz j sie juz smieje, bo podkulil ogon i wyjasnilismy sobie normalnie co nieco, ale wtedy mi do smiechu nie bylo...

Cytat:
Moje dzieci
jak pieknie siedzi!!!!!!! i piesio tez fajny

Cytat:

da se dziewczyna rade w zyciu

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
hej, hej, mam pytanie z serii szybkich
czy jako pierwszy m'produktem' przy rozszerzaniu może być marchewka z ryżem?? Mam słoiczek bobovity właśnie taki (po4m-cu) i się zastanawiam czy to nie za dużo o ten ryż
ja bym dala

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 17:36   #2040
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

dzisiaj znów widziałam tą panią co zostawia wózek przed sklepem, dzisiaj było tak samo
Szok, wyobraźni nie ma

Cytat:
Napisane przez olalasu Pokaż wiadomość
Cześć! Nazywam się Ola, jestem siostrą Insolito.
Szkoda że się nie udało, a siostra to skarb!

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Kochana ja Ciebie rozumiem, dla nas naszego dziecko jest najwazniejsze i chcemy zeby dla innych tez bylo wazne, np. do nas przyszlo malo osob jak sie urodzila niunka i tez to strasznie przezywalam. Tuuuulam Cię mocno

To nie mile ze strony cioci przeciez zna Was, i pozna nowych ludzi.
Tuuuuuulam Cię bardzo
najwazniejsze, ze ma wspanialych rodzicow i dziadkow
a siostra spraw nie moze przelozyc?

Siostra nie przełoży, zresztą ona ma też trudny charakterek ;>

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Psychicznie wysiadam

Lepiej, że będzie sama prawdziwa rodzina niż miałabyś fałszywe mordy oglądać

Bardzo dziękuję kochana że pytasz jest tak jak było tyle że ja już psychicznie nie wyrabiam

Z tż dalej to samo. Głupia jestem że wierzę że coś jeszcze z tego będzie ten mur między nami jest nie do przeskoczenia... jeszcze ta sytuacja z babcią. Dalej się nie odzywa. Ogólnie to zostałam sama. Nie mam do kogo gęby otworzyć. Przestało mi się chcieć rano wstawać, przestały mnie cieszyć spacery, wszystko przepraszam że się nie odzywam ale ile można narzekać tż będzie miał niedługo tydzień urlopu ale nie wiem czy jest sens gdzieś jechać ech...
Dziewczyny mają rację, czasem zmiana otoczenia może pomóc, trzymam kciuki.
Co do fałszywych mord, jak oglądam ślubne zdjęcia to widzę obrażoną skrzywioną gębę t.
Cytat:
Blanka właściwie cała noc nie śpi,zaśnie,budzi się za 20min z placzem,nie mogę jej uspokoić ani uśpić. Kiedy to się wreszcie skończy??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jej jak mi Was szkoda

Cytat:
Hej dziewczyny. Piszę z prośbą o trzymanie kciuków, bo dziś się bronię. Choć uczyłam się tego tyle czasu to czuję się jakaś nie umiejąca nic :/
Chćę mieć to już za soba, bo nieźle się stresuję.
Ja trzymałam od rana, ale dopiero teraz mam czas pisać, pewnie już po wszystkim, dowiem się jak nadrobię

Cytat:
o jaaaaaaaaaaa, ale fajnie

wiesz co, chyba tak jest lepiej. tzn ze beda z Wami w tym waznym dniu tylko Ci ktorym NAPRAWDE na malym zalezy... a reszta niech spada na drzewo!

nie warto sie smucic przez takich &%$#(^%$#!!!

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

U nas pobudka standardowo o 5, później drzemka od 7 do 8:30 to i ja skorzystałam. Teraz bawi się na podłodze rozrabiaka. Ale on śmieszny jest, łobuziak mój mały. Bawi się, pełza sobie, różne zabawki na podłodze przewraca, no i przy kanapie na podłodze jest kabel od laptopa, skubaniec mały wyczaił to,podszedł, wziął kabel w łapki i się przygląda. To ja mówię że nie można tego, zabrałam mu i położyłam go na macie kilka metrów dalej. To on kilka razy tam przyłaził do tego kabla i za każdym razem jak brał go w rączki to spojrzenie na mnie i zawadiacki uśmiech

Dobra, idziemy jeść kaszkę i na spacer póki czika jeszcze nie daje tak w kość. Miłego dnia
Ale cwaniaczek! Już pełza po całym pokoju, a mój ma chyba ciężką dupencję i mu się nie chce No ale 2 tygodnie młodszy

Cytat:
pociesz sie, ze prawie kazda z nas przechodziła przez to
dziękujemy

dziękujemy
Jestem Agata. jestem uzalezniona od wizazu

ale musiały miec miny

dziekujemy
dziękujemy

dziekujemy
ale malizny....
nie stresuj sie na zapas i pakuj z lista

dziękujemy

lepsi jedni dziadkowie, którzy kochają i mają czas niż podwójni a do dupy w ogóle to co opisujesz to mi sie w głowie nie miesci

jeszcze 3 strony mam, Bartulo bawił sie elegancko na podłodze, teraz zasnął wiec nadrobie i bede na bieżąco
Mi też się to w głowie nie mieści.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości