|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
nie wiem
ile czasu minelo jak pojechala?? moze ktoras napisze do niej smsa? ale niech napisze jedna a nie 70 ciotek ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Bo rocky chyba ma problemy z wejściem na wizaz dlatego pisze na fb.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
bardzo ładnie wyglądasz - śliczna z ciebie dziewczyna
|
|
|
|
#4744 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym jeszcze byś się cofnęła...w słownictwie:P Cytat:
Cytat:
![]() I ta fotka z raczką podniesioną jakby przemawiała:P ![]() BOSKO!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- ja bym poczekałą En jest taka, ze napewno da nam znać, nie nękajmy jej smsami. |
||||||||||||
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tez pooszczedzam watek i pojde spac.
Dobrej nocy.
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzałam na wrześniówki - ciekawy link mają w informacjach -
http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...k_24092010.pdf przykładowe info (bo dużo nieścisłości - każdy dr co innego mówi) - "poród fizjologiczny - spontaniczny poród niskiego ryzyka od momentu rozpoczęcia i utrzymujący taki stopień ryzyka przez cały czas trwania porodu, w wyniku którego noworodek rodzi się z położenia główkowego, pomiędzy ukończonym 37. a 42. tygodniem ciąży, i po którym matka i noworodek są w dobrym stanie." |
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
MADI JA WAS NIE OPUSZCZAM NO CO TY
![]() O imie nie musialam walczyc ![]() Na sali pooperacyjnej sie po prostu dowiedIalam ale o tym w opisie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie cos kapa pobolewa i kluje w srodku i jakby czuje taki ciezar w pachwinach. Spakowalam ubranka dla malego, zeby Tz przywiozl jak bedziemy wychodzic do domu i powiedzialam mu, ze jutro rodzimy. hehe A tak serio to pewnie jeszcze sie przeterminujemy z Franiem ![]() Poki co oklady z samca ani jednego malutkiego przepowiadaczka nie przyniosly. Jakierka ja bym chciala niedlugo rodzic bo w terminie porodu ekipa remontowa wchodzi mi do lazienki, wiec chce miec to juz za soba na ten czas. Oli jeszcze raz to napisze. Lilo wymiata, jest dla mnie slodka ksiezniczka, malutka gumisia zczarnymi oczkami. No boska Musisz jej chyba czerwona kokardke przypinac do ubranka
|
|
#4749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
Jak chcesz to wklej go tu..ja szybcikeim skopiuję wrzuce do klubu a Ty usuniesz..? ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Ale cieszę się, ze zostajesz
|
||
|
|
|
#4750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Info od Rockyyy z FB
"To byla ciezka noc.Od 23 Laura miala problem z brzuszkiem,dostala syropek i ruszyla produkcja klexow.Do 2 przebieralam ja 4 razy.W koncu sie najadla,skonczyla swirowac i poszla spac.Ja dzis pospalam cale 3h.Piersi bola,kapa boli ale jak na nia patrze to ten bol ma sens Wlasnie spi a ja chodze po saliDobrze ze mam 1 osobowke.Dziewczyny naprawde przekazcie na wizazu ze do sn warto wziasc Tza.To nieocenione wsparcie a w kazdej chwili mozecie go wyprosic.A cc to troszku inaczej ale tez przyda sie osoba ktora" (tu urwało)Na pytanie kiedy wychodzi: "Moze jutro Na poczatku mowili ze jak bedzie ok to w pon. ale dzis ginek mowil ze sa szanse jutro.Wlasnie Laura zasnela.Nakrzyczala sie bo byla wizyta pediatry i sie wkurzyla ze ja zbudzili.Pojadla i kima.Piersi bola strasznie ale zaciskam zeby i karmie.Smaruje brodawki wlasnym pokarmem.Jeszcze sa w dobrym stanie i to daje rade ale kupie jak wyjde jakas masc..Dzis kapa jakby mniej boli "Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest takie urządzenie, w którym można mixować, blendować, gotować (zupę, owsiankę, sok), pasteryzować, wyrabiać ciasto (np. na pizzę, pierogi, placki ziemniaczane), tarkować (np. surówki różnego rodzaju). Bardzo mi ułatwia codziennie życie jednym słowem Ale ślicznie i świeżo wyglądasz! A ja znów się zmachałam, bo miałam trochę prasowania i pomagałam też TŻ z różnymi pierdołami. Aż mi znów uda spuchły i czuję się jak słoń ![]() Enlevee się nie odezwała Mogłaby napisać chociaż krótkiego esa...
|
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Też się martwię o En.....
://// |
|
|
|
#4753 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo fajna rzecz, przydatna i ulatwiajaca prace
Dziekuje Wam wszystkim za mile komlementy, jestescie kochane ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- EN, co u Ciebie???
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
może akurat prze i nie może odpisac.
spokojnie |
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
jakierka a ile Ty masz lat?
|
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
któraś pisała? jak nie to pisze do En.
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę się opluskać i posiedzę jeszcze chwilkę, może Zuzia się odezwie... ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- wysłałam jej sms |
|
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
ok, to nie będę już jej nachodzić. Mam nadzieję, że jest ok
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- jakierka: bardzo łdnadnie wyglądasz
|
#4761 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może do poniedziałku coś samo ruszy![]() Cytat:
![]() Jakierka bardzo ładnie wyglądasz
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
a to młoda dupa jesteś hahaha
))ale zgadzam się, pieknie wyglądasz w ciązy (przed ciążą pewnie tez!) |
|
|
|
#4763 |
|
Zadomowienie
|
Ahh, zapomnialam Wam napisac, ze od jakiegos czasu zaczelam czuc czkawke u Edzia
![]() Na chwile obecna mi to nie przeszkadza wcale i przykladowo dzis Edziu byl bardzo spokojny ( pewnie przez upal), ale dzieki czkawce wiem, ze wszystko z Nim w porzadku
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine daj cynka jak En odpisze....
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Rocky życzę, żeby karmienie nie bolało. Mi na szczęście nic się póki co z piersiami nie robi, choć jedną zaczyna być już twardą i tak dumąm czy odciągnąć pokarm czy nie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Madi: roxi napisała, więc już się nie powielałam...czekamy
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
jakierka
ja nie przepadam za czkawkami mojej małej. nie lubie tego uczucia: i z nowosci, kupilismy materac wlasnie padlo ma gąbkę z mamas and papas uff w koncu cos wybralismy bo juz myslalam ze dziecko na podlodze bedzie spac haha |
|
|
|
#4768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za decyzję
|
|
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
En dopiero niedawno dotoczyła się do domu... "Ten ból to spojenie łonowe, jak się będzie utrzymywał to najprawdopodobniej będzie skierowanie na cc, bo jest obawa, że mi się spojenie rozejdzie. Czop już cały odszedł przy badaniu, miałam ktg 1,5h, ale ok, prócz chwili, gdzie alarm zaczał z tego wyć, bo było za wysokie tętno Bezika. Na usg przepływy ok, waga 3220, ale dolna granica wód, więc trzeba to wszystko skontrolować w pon. - czyli znowu spojenie, ktg, usg. Wypuścili mnie, ale póki co leżę, bo nie mogę się nawet ruszyć - tak boli, Postaram się zaglądnąć, Całusy dla Was" En napisała też, że postara się do godziny wejść do nas i prosiła oznajmić, że Tomuś bynajmniej nie pcha się na świat, więc co do porodu, to na nią nie liczcie :P Jak się doturla do lapka to założy nowy wątek - więc do roboty! Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-07-06 o 22:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

Do nowego mieszkania tak i nie zdolalismy dojsc, mam nadzieje nadrobimy to jutro.

za 36tc
jutro dostanie po uszach od ciotek wizażowych ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
odwiedzający mają mały zasób słownictwa i trochę uszy mi więdną 
Jak zniedołężniała, obolała, połamana starucha. 
za Katarzynkę żeby się coś szybciej rozkręciło niż w pon no i miłych wrażeń po rozrywkach pod kołdrą
Galaretka podbarwiona lekko brązową krwią. Nie było tego mega mega mega mega dużo tak jak niejedna dziewczyna pisała, ale chyba powoli coś zaczyna się dziać no i było tego na tyle, że nie można było nie zauważyć !
Antonio wymiotuje po karmieniach. Nie po każdym co dziwne.Zaliczyl,iśmy już przychodnię i prywatną wizytę i dalej to samo. Mam drakońską dietę i nic. juz nie wiem co robić