|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Dziewczyny czy jest jakaś strona w której są napisane nazwy szczepionek i czym się one od siebie różnią?? CHodzi mi o te nieskojarzone.. np ze na wzwB moze być EUVAX albo ENGERIX B..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Dziekuje za mile slowa
![]() Vil-tz zostawal z mala ale przewijal ja lacznie max 10razy,przy kompieli pomoc to nalanie wody i podanie recznika. Spacer - raz czy dwa byl sam, usypial wlaczajac suszarke.. Nawet zbytnio do niej nie gadal. Jak miala kolki to fakt, nosil ja itd ale bez emocji.. A dzis zobaczylam spontaniczna, niczym nie wymuszona sympatie.. Zainteresowanie.. Cos czego chce dla Z jak najwiecej ![]() Mialam lzy w oczach patrzac na faceta ktory z wielkim bananem na buzi bawi sie z wesola do granic mozliwosci Z. Wiem ze nie kazdy jest "wylewny" ale to.. To bylo cos pieknego.. Jak wszchod czy zachod slonca, galopujace konie czy ujrzenie swiezo wyjetej z brzucha Zu.. Tego chce. Potrzebuje. Do tego bede dazyc. Wybaczcie tak natchniony post ale.. Jestem szczesliwa. Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tez jestem sama calymi dniami ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1324 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Napisalam "kompiel."
Bede z tym zyc do konca zycia -. - Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a wiesz, że znam takie osoby którym podobne myśli przechodzą przez głowę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no i oczywiście dla Ciebie za ambicje ![]() zazdroszczę.. też bym sobie poćwiczyła.. niedługo chyba zacznę w domku treningi.. bo na siłownię nie mam szans.. nie mam z kim małego zostawić no i w tym zadupiu nie ma fajnych siłek.. musiałabym jeździć 30km ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() często się uśmiecha ![]() grucha sobie coraz więcej patrzy tak jakoś bardziej rozumnie...... ![]() Cytat:
![]() wiec póki nie zrobię z nim porządku i jego wygląd nie ulegnie zmianie to nie pokażę go publicznie ![]() jestem załamana moim brzuchem ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Wtajemniczenie
|
hejj
![]() wpadłam na chwilę , Młody chyba zasypia..., ja też powinnam iść spać dzisiejszy dzień w biegu, Mały wymaga ciągłej uwagi... <<jak karmię go z butli to jest o niebo spokojniejszy... ale i tak męczą go wzdęcia ![]() całe szczęście siora wpadła na godzinkę wieczorem i zajęła się Wojtusiem, a ja mogłam spokojnie poodkurzać ![]() ada- bardzo ładna sukienka ![]() ![]() no i super,ze Gabrysiowi pomogło WINDi , dla nas też jest to wybawienie ![]() Motylek- biedna jesteś z tą nogą... ![]() axella- ![]() ![]() ![]() Magusia- używam windi, jak widzę , że jest już naprawdę źle... czasem nawet i o 4-5 w nocy, Młody wrzeszczy, puszcza z wielkim bólem bączki pręży się itp gazy muszą być już nisko w jelitach, bo inaczej się nie ulotnią, więc "profilaktyka" jak to napisałaś, nie wchodzi w grę ![]() Pearl- śliczną masz córeczkę ![]() a czemu Ci nie idzie z chustą ?? masz instrukcję? oglądałaś filmiki? === co do chusty - dzisiaj widziałam w mojej wsi- Ciechocinek przed moim blokiem babkę z dzidziusiem w chuście- dzieciaczek wyglądał na noworodka, był maleńki chusta piękna- żółto-pomarańczowa, ale ta kobitka zawiązała go we wiązanie koala- rączki wystawały, główka w ogóle nie była podtrzymana i tak smętnie wisiała.... ehhhhhhh niektórzy ludzie nie mają pojęcia o motaniu:/:/ dobrej nocki ![]() Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-07-07 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1328 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Ash powodzenia na obczyźnie
![]() ![]() Ada śliczna sukienka, będziesz wyglądała rewelacyjnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jak znajdziesz sposób to daj znać Cytat:
![]() gruchanie też już się rozkręca ![]() smok największym przyjacielem nie jest.. ale czasem jest niezbędny.. tylko mały właśnie ma problem z wypadaniem smoka i jest panika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kobito.. wreszcie mądrze gadasz ![]() mam nadzieję że w końcu na poważnie.. Błagam wytrwaj w tym ![]() razem z Z zasługujecie na FACETA a nie ŻYCIOWĄ PIERDOŁĘ !!!! ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Wtajemniczenie
|
justi, lonely-
widziałam tą babkę tylko przez okno, gdybym była na ulicy to może bym jakoś zagadała... trochę żal dzieciaka, bo takim postępowaniem może mu tylko krzywdę zrobić do mnie nie raz już jakaś babcia krzyczała - "podtrzymuj dziecku kręgosłup!" ![]() ale ja wiem, że dobrze zawiązałam i raczej nic Młodemu nie grozi === okkkk spadam korzystam z chwili na sen póki Młody spokojnie śpi zawiązany w kokon ![]() dobranoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie bardzo kusilo żeby wypozyczyc medele ze szpitala, bo tez miałam wypasiona na dwa cyce ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
O jaaaa...dzieki Wam za to Windi i szkoda ze wczwsniej tego nie wiedzialam. Mlody sie zaczal rzucac wiec dla uspokojenia suszarka i na przewijal (tam i tak sie rozbudzil i plakal i wierzgal) drzacymi rekami dostal w ta swoja dupke a tam....o jaaa...gazow i kupki od groma. No szok. Ja sie nie dziwie ze go brzuch bolal. Tak sie rozkrecil ze nawet po umyciu i zmiamie pieluchy jeszcze w nowa narobil. Mam tylko nadzieje ze faktycznie nie bede tego musiala uzywac 3xdziennie jak na opakowaniu. A u was czesto Windi idzie w ruch? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Zakorzenienie
|
A propos windi.. Mi pediatea mowila w mozna uzywac po 2-3razy jak sie umyje.. Niby na pudełku u co innego ale moze faktycNie? Cholera wie
![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- hehe, a dużo pchasz pod gorke? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() a jaki masz patent na uszka? bo na nadal nie bardzo wiem jak się za nie zabrać... ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() uuu to niezły ma spust! po 150 Nela spi jak baczek hehe a co do windi, nie mam, nie uzywalam, ale chyba kupie jedna sztuke żeby mieć w razie czego...tylko powiedzcie mi jak to jest, bo mój tz uważa, ze jeśli zaczniemy jej pomagać to później miesnie rozleniwia się i wlasnie będzie trzeba częściej dzialac... no i sama nie wiem. do tej pory dawaliśmy rade bez. ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() tez chyba musze się napic ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() lonely - gdzie kupiłaś sukienki? pochwal się ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1336 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
zszokowana pytam skad ona wytrzasnela takie zapasy. "robiłam jak mala była mniej więcej taka jak Twoja i ciagle spala. teraz nie mam czasu na nic, a cos trzeba jesc" ![]() ---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() pytanie o szczepionke 5w1 to enjerix a 6w1 infanrix hexa? pediatra polecil Wam rotawirusy teraz a pneumokoki później? i co z zoltaczka? chyba teraz tez musicie mieć 2 dawke? smoczek polecam avent http://allegro.pl/avent-ortodontyczn...361509582.html dostaliśmy w szpitalu i stal się ulubionym. wcześniej zakupione leza i będą chyba dla lalki :P waga wydaje mi się calkiem ok ![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
http://www.dobreszczepionki.pl/opis_szczepionek.html http://www.stopnop.pl/szczepionki/75...ad-szczepionek ale była jeszcze jakas inna, lepsza. poszukam jutro. ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-07-07 o 23:32 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Aaa i wydrukuj sobie poprzedni Twój post i czytaj za każdym razem jak Ci przyjdzie na myśl wracać do tż!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1339 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1340 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1341 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
bo w srodlu szwy dopiero sie rozpuszczaja okolo 2-3 mc a macica zrasta sie do 8 mc i jak to powiedziala ze latwo jest zaczac szybciej cwivzyc bo figura bo wyglad ale jak sie w srodku przez to nawyrabia to moga byc skutki takie ze rekonstrukcja ciecia , a mam kolezanke ktorej rana.na macicy od srodka sie rozchodzi i zajsc w ciaze nie moze a poddac sie operacji nie chce bo ma juz jedno dziecko i nie chce ryzykowac ... ja wole poczekac i nie ryzykowac 2 mc nic nie zmienia ...
#1342 | |
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc
Cytat:
ja też już chciałam dziś zacząć ćwiczenia, ale nastraszyłaś mnie tym, to wolę przejść na delikatną dietę, a ćwiczenia zostawię za 2 miechy ![]() Dziś z Adim jedziemy na wizytę kontrolną po operacji i zdjęcie opatrunku. Kurcze już miną tydzień po operacji a ja nadal mam jakieś podmienione dziecko. Śmieje się, trochę gaworzy i lubi jak się go łaskocze po polikach. Od dziadków dostał matę edukacyjną nie chce z niej wychodzić, mógłby tam leżeć godzinami gdyby nie burczenie w brzuchu ![]() Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-07-08 o 06:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z
Cytat:
oo to trzymam kciuki za Adiego zeby dobrze to zniosl a szwy ma jeszcze?
![]() |
#1344 |
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wys
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musze się pochwalić ze moje dziecko jest przekochane obym nie zapeszyla na dworze to śpi nawet 4 godziny bez jedzenia jest grzeczniutki teraz tez spi nie placze bez powodu a ze go nic nie boli to rzadko placze nawet kapiele sa juz przyjemniejsze na reszcie odkrywam uroki macierzynstwa tylko to moje 4 pietro mnie dobija tak to bylabym bardziej niezalezna jesli chodzi o wychodzenie na dwor teraz misze czekac az tz wroci i nas "zniesie" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wys
Oczko- kupiłam bluzkę i spódnice i od Tz dostałam sukienkę. Obie kreacje są przesliczne
![]() Banka - 4msc ? Niemożliwe ![]() Ojjj alarm- uciekam za chwilke dokończenie odpowiadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dziec
Cytat:
o to super napewno bedzie dzielny .. a ja szukam maty edukacyjnej i chyba wezme fisher price safari
![]() |
#1348 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
no patrz, z laktatorem u mnie teraz podobnie... ![]() a Flo dzisiaj do lekarza idzie. kontrola... ![]() orzystawka to najlepszy zakup dzieciowy jakiego dokonalam!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Zakorzenienie
|
Witam:-*
Piękny dzień się zapowiada. Zaraz zbieram się do apteki bo Tymek ma w buzi pleśniawki:banghead: Więc trzeba czymś smarować to badziewie:-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1350 |
Zakorzenienie
|
axella wielkie brawa
![]() ![]() młody kończy dziś miesiąc ![]() ![]() ![]() ![]() co do czyszczenia noska u nas była gruszka, nic to nie dawało, bo młody ma czysty 'na oko' nos a furczy + się wścieka na gruszkę strasznie była frida, małż prawie płuca wypluł i dupa teraz jets katarek do odkurzacza i jest super ![]() ps. ada piękna suknia, chcemy fotki na Tobie !!!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.