Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-07, 20:47   #1321
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Dziewczyny czy jest jakaś strona w której są napisane nazwy szczepionek i czym się one od siebie różnią?? CHodzi mi o te nieskojarzone.. np ze na wzwB moze być EUVAX albo ENGERIX B..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:02   #1322
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Dziekuje za mile slowa przypadkowe spotkanie a tyyyle mi dalo..

Vil-tz zostawal z mala ale przewijal ja lacznie max 10razy,przy kompieli pomoc to nalanie wody i podanie recznika. Spacer - raz czy dwa byl sam, usypial wlaczajac suszarke.. Nawet zbytnio do niej nie gadal.
Jak miala kolki to fakt, nosil ja itd ale bez emocji..

A dzis zobaczylam spontaniczna, niczym nie wymuszona sympatie.. Zainteresowanie.. Cos czego chce dla Z jak najwiecej

Mialam lzy w oczach patrzac na faceta ktory z wielkim bananem na buzi bawi sie z wesola do granic mozliwosci Z.
Wiem ze nie kazdy jest "wylewny" ale to.. To bylo cos pieknego.. Jak wszchod czy zachod slonca, galopujace konie czy ujrzenie swiezo wyjetej z brzucha Zu..
Tego chce. Potrzebuje. Do tego bede dazyc.

Wybaczcie tak natchniony post ale..

Jestem szczesliwa.

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:05   #1323
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
a ja nie mam problemów z dawaniem smoczka, wiem ze on czasami ma większą potrzebę ssania i już! on ma dopiero 2 miesiące, on to lubi więc czemu nie. ja też lubię żuć gumę która jest przecież namiastką jedzenia

boska mina

o matko! chylę czoła...

ja tak samo robię

Mój synek ostatnio mnie zaskoczył Ponieważ u nas w sypialni jest już słońce około 5 rano, to żeby go nie budziło (mimo zasłon!) to zawsze po nocnym karmieniu koło 2-3 kłade go w gondoli z wózka i dzieki temu śpi w ,,ciemności". No i nakarmiłam go ostatnio, położyłam i potem mniej wicej od 4 do 7 słyszałam jak marudzi przez sen, ale nie płakał więc spałam dalej. On czasami tak jęczy, albo charczy przez sen. No i wreszcie obudził się koło 7, biorę go a tu tak śpiochy do pach zasikane, materac w połowie, boki (!) gondoli też mokre, a on nic...!!!!!! Wszystko do prania, mówię mu: synu było trzeba płakać!
ale super usmiech
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Laskiiii.. Z Oduczyla sie spac..

A teraz Wam na spokojnie cos opowiem..
Dzis w ramach terapii "nie kazdy facet to szmata" umowilam sie ze "starym zmajomym" tak o, na spacer.. Ladna pogodna niedziela, to czemu by nie skorzystac.
Po spotkaniu szczene mialam o tak i w koncu zrozumialam..

'obcy' facet bawil sie z Zunia jakby to byla najnormalniejsza rzecz swiata. Zabawki, gadanie, noszenie.. Nawet bajki opowiadal Zu.. Zachwycal sie glowka, nozkami, tym ze silna..
A mogl przeciez powiedzieć "o dziecko, czesc," i tyle..
Zrozumialam jak tragiczne bylo podejscie tz.. Nigdy, przenihdy nie bawil sie z nia tak. Nigdy nie widzialam takiego zachwytu..
I potem pomyslalam ze kazdy.. Tata, wujek, kuzyn, dziadek.. KAZDY imteresowal sie i zajmowal Z lepiej..
I nie ukrywam ze sama tez czulam sie.. Kobieta? A nie kucharko-opiekunko-sprzataczka.
Zrozumialam ze nie musze sie godzic na gorszy sort tylko dlatego ze biologicznie jest tata.
Nie podolal. Ani w ciazy ani po niej.
Dziesiatki przeplakanych nocy. Klotni. Tysiace "suk" i dz iwek" ktorymi bylam dla niego.. Zawsze na ostatnim miejscu.. Przegralam nawet z jego psem..

I dzis zrozumialam ze nawet "obcy" szanuja mnie i moja corke bardziej niz on.

Moze kiedys.. Za rok, 5,10 znajdę kogos kto nas doceni.. Zadba. Pomoze a nie opusci w zlych chwilach.
Bede silna. Cierpliwa. Najlepsza. Dla Zuni.
Nie pozwole wiecej na brak szacunku w zwiazku. Nigdy.

Dziewczyny.. Bylam taka szczesliwa jak Z az piszczala z radosci.. Jak widzialam ze facet tez moze cieszyć sie z kontaktu z dzieckiem.. A nie traktowac to jak przykry obowiazek..

Zrozumialam.
Duzo za pozno ale zrozumialam.

klask i:
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Z tym poceniem to mam tak samo:-/
Z zupkami pomysł super. Jakbym miała większy zamrażalnik to sama bym tak robiła i spokój bym miała.

a to nie jest tak jak z termometrem lub czopkami?? Że jak się często używa to potem dziecko bez tego się nie załatwi???
Ja bym używała jedynie w razie ewidentnej potrzeby

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Nuna żyjesz tam??? Jak Jula? Gdzie się podziewasz???

W takich momentach jak dzisiaj to mam dość kp i mam ochotę przejść na to mm:-(
Młody podczas jedzenia wrzeszczy,kopie,drapie,sz arpie. Ja wychodzę z siebie:-/
I nie są to problemy typu brzuch boli albo odbić trzeba bo jak dostaje butle to rzuca się na nią i spokojnie już je bez cyrków.
Mleko też mam bo tryska. Więc nie wiem już o co kaman i co robić.

Ja rozumiem. Młody je z obu ale po wszystkim krzyczy.to wtedy ok, głodny albo coś.
Ale takie jazdy podczas karmienia??:banghead:

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
ekheemm
właśnie widać jak - podczytuję Was regularnie, a nie mam fizycznie jak pisać (teraz daję jedną ręką przykarmieniowo

generalnie w meegaskrócie:
1) jestem z Małgonią zupełnie sama całymi dniami, tż wraca najwcześniej koło 18 do domu, zdarza się, że koło 22-23 (wychodzi przed 7; ale kąpią się zawsze razem ) i nie ogarniam domu i reszty za bardzo, bo mała jest cyckowym przychlastem i dp tego w dzień baardzo mało śpi, nie śpi w wózku wcale do tego czasem pomaga bujaczek z wibracjami..
2) każdy smoczek odrzuca z odruchem wymiotnym (zakładałam - jak wiele rzeczy, ze go nie będzie , ale w desperacji juz każdą firmę obczajałyśmy i nic )
3) karmię piersią, ale w drugim mż jakoś mało przybiera (koło 4600 ma, prawie 8 tygodni), nie wiem co mi powie w tym tyg lekarz na wizycie szczepiennej (mamy 5w1, enjerix i rota) - ale sika i kupkuje ładnie, żwawa jest :P
4)musiałam wszelkie mleko i pochodne wywalić metodą prób i błędów miała wcześniej problemy z brzuszkiem i zielone śluzowate kupki
5) wagę mam 2+, ale dupka została większa, rozstępy na brzuchu i cycki, ale jakoś mnie to mniej boli niż przed ciążą myślałam
6) zdjęcie Wam wklejam sprzed jakiegos czasu, jak zrzucę z aparatu, to dodam nowe uśmiechowe
7) chrzcimy 11.08
8)jestem totalnie wymęczona, ale szczęśliwa
9) nie idzie mi jakoś z chustą
10) muszę kończyć...

wszystkie Was serdecznie ściskam

windi używaliśmy z powodzeniem - jak już był problem (jak jeszcze tego, ze mleko to powodowało nie wyczaiłam)
śliczna
ja tez jestem sama calymi dniami od 6 do 19-20 a w piatki od 6 do 2 w nocy w sobote od 10-2 w nocy i n iedziela od 10-17-18 takze sama na polu bitwy heheh
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jest jakaś strona w której są napisane nazwy szczepionek i czym się one od siebie różnią?? CHodzi mi o te nieskojarzone.. np ze na wzwB moze być EUVAX albo ENGERIX B..
nic mi nie wiadomo o takowej
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:06   #1324
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Napisalam "kompiel."
Bede z tym zyc do konca zycia -. -

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-07, 21:09   #1325
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
a no i z ważyłam małego...
jestem pod wrażeniem ...mały przybrał w dwa tygodnie 1020..
waży 4100 ..a wyjściowa ze szpitala masa ciała 2 tygodnie temu była 3080..urodzeniowa 3200...

służy jednak mleczko moje mojemu chłopczykowi..mimo kolek co drugi dzień
pielęgniarki też były pod wrażeniem..bo 1000 to chyba dużo w ciągu dwóch tygodni...
bardzo ładnie przybiera

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

nie bo mleko Ci skiśnie żart oczywiście

a wiesz, że znam takie osoby którym podobne myśli przechodzą przez głowę

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej
my od 4:30 walczymy z atakami kolki..
dopiero teraz Młody przysypia w łóżeczku, ale co chwilę się budzi
żal mi go
ja też jestem niezbyt wypoczęta ...

zauważyłam, że często (ale nie zawsze) ataki zaczynają się jakąś godzinę po karmieniu , to może jednak jest ta nietolerancja laktozy ? sama już nie wiem
delicol przyjdzie do mnie dopiero we wtorek
Bidulek oby ten delicol Wam pomógł

Cytat:
dziecko zostawilam ojcu a sama pobieglam na siłkę.. mialam sobie wziasc trenera zeby mi ulozyl jakis plan cwiczen i bym potem sobie chodzila sama ale strasznie drogi 130-180 zł za godzine...

takze poszlam na cellulit stop...tak bylo hardcorowo ze nawet mi sie kolana spocily... normalnie myslalam ze nie wyjde o wlasnych silach z zajec..jeszcze stanelam sobie tuz przy prowadzacej i ta co raz do mnie krzyczala - kaman cwiczymy.. wyzej noga, nie przestawaj...masakra..ale jutro jak mi sie uda to tez pojde chyba ze nie wstane z łózka...

a i zostawilam kilka butli mleka dla malego i tatus wlał w niego 180 ml....chyba lał do oporu az uszami cieklo... ale nic mu nie mowilam niech sie nie zniecheca...
super !!!!!!!!!!!!!
dla dzielnego taty
no i oczywiście dla Ciebie za ambicje
zazdroszczę.. też bym sobie poćwiczyła..
niedługo chyba zacznę w domku treningi.. bo na siłownię nie mam szans.. nie mam z kim małego zostawić no i w tym zadupiu nie ma fajnych siłek.. musiałabym jeździć 30km

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a ja zwazylam mlodego i wazy okolo 5,700 ma 2 mc i 6 dni
pięknie rosną te nasze szkraby

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
jak u Was jest z tymi skokami rozwojowymi zauważacie jakieś różnice w zachowaniach dzieci? mój wczoraj skończył 5 tygodni i rzeczywiście wtorek, środa i czwartek były naprawdę ciężkie... w ogóle nie chciał spać i płakał nie wiadomo dlaczego
nasz 5 tygodni skończy jutro.. ale mam wrażenie że skok rozwojowy juz za nami.. mały był strasznie marudny.. potrzebował więcej bliskośi.. nie mogłam odejść na krok.. ciągle na cycku wisiał albo chciał na rączki.. a teraz jest bardziej rozumny
często się uśmiecha
grucha sobie coraz więcej
patrzy tak jakoś bardziej rozumnie......

Cytat:
ja tam bym się opalała... tylko uważaj na te miejsca gdzie masz rozstępy.. ja chwile bylam na słoncu z brzuchem na wierzchu i mnie strasznie skóra piekła..
:
rozstępy mam na brzuchu.. ogólnie brzuch to jeden wielki zwis i wstydzę się go strasznie..
wiec póki nie zrobię z nim porządku i jego wygląd nie ulegnie zmianie to nie pokażę go publicznie
jestem załamana moim brzuchem błagam pocieszcie, że w końcu dojdzie do siebie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:30   #1326
Veronic
Wtajemniczenie

hejj
wpadłam na chwilę , Młody chyba zasypia..., ja też powinnam iść spać
dzisiejszy dzień w biegu, Mały wymaga ciągłej uwagi...
<<jak karmię go z butli to jest o niebo spokojniejszy... ale i tak męczą go wzdęcia >>
całe szczęście siora wpadła na godzinkę wieczorem i zajęła się Wojtusiem, a ja mogłam spokojnie poodkurzać

ada- bardzo ładna sukienka na pewno ślicznie będziesz w niej wyglądała,
no i super,ze Gabrysiowi pomogło WINDi , dla nas też jest to wybawienie

Motylek
- biedna jesteś z tą nogą...

axella
- klask i:

Magusia- używam windi, jak widzę , że jest już naprawdę źle... czasem nawet i o 4-5 w nocy, Młody wrzeszczy, puszcza z wielkim bólem bączki pręży się itp
gazy muszą być już nisko w jelitach, bo inaczej się nie ulotnią, więc "profilaktyka" jak to napisałaś, nie wchodzi w grę

Pearl-
śliczną masz córeczkę
a czemu Ci nie idzie z chustą ?? masz instrukcję? oglądałaś filmiki?

===
co do chusty -
dzisiaj widziałam w mojej wsi- Ciechocinek przed moim blokiem babkę z dzidziusiem w chuście-
dzieciaczek wyglądał na noworodka, był maleńki

chusta piękna- żółto-pomarańczowa, ale ta kobitka zawiązała go we wiązanie koala- rączki wystawały, główka w ogóle nie była podtrzymana i tak smętnie wisiała....
ehhhhhhh
niektórzy ludzie nie mają pojęcia o motaniu:/:/

dobrej nocki

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-07-07 o 21:34
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:43   #1327
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
\
chusta piękna- żółto-pomarańczowa, ale ta kobitka zawiązała go we wiązanie koala- rączki wystawały, główka w ogóle nie była podtrzymana i tak smętnie wisiała....
ehhhhhhh
dokładnie, myślą, że to wszystko jedno :/ aż by się chciało zwrócić uwagę ale jeszcze Cię opierniczą i tyle z tego

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 21:53   #1328
lonely_lady
Zakorzenienie

Ash powodzenia na obczyźnie niech wszystko ukłąda się po waszej myśli

Ada śliczna sukienka, będziesz wyglądała rewelacyjnie

Cytat:
czym czyścicie noski? kupiłam aspirator canpol i gruszkę, ale te końcówki są za szerokie do tych maleńkich dziurek w nosku
sól+ frida (ale nie wciskam na chama końcówki do noska)

Cytat:
[/COLOR]A dziewczyny czy można z rozstępami pójśc do dermatologa czy on nie wiele zaradzi i mnie wyśmieje??
no właśnie chyba nic to nie da..

jak znajdziesz sposób to daj znać

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
przejdzie mu niedługo odkryje raczki, gaworzenie, mlaskanie i obracanie jezorem smok zejdzie na dalszy plan
etap wkłądania rączek do buźki już dawno za nami
gruchanie też już się rozkręca
smok największym przyjacielem nie jest.. ale czasem jest niezbędny.. tylko mały właśnie ma problem z wypadaniem smoka i jest panika

Cytat:
Zunia dzis konczy 2miesiac kochanie moje male
Teraz zacznie chwytac zabawki i glosno sie smiac.. Czekam!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Odbiór grillo - wędzarni się udał. Nie opiłam się bo nie było tego co chciałam . Otworzyliśmy sezon siatkarski (co week spotykamy się u nas albo u kuzynów na granie w siatę) i UWAGA jestem unieruchomiona. Skręciłam i zbiłam śródstopie. Leżę sobie na łożu z usztywnieniem po dzisiejszej wizycie na IP bo noc była ciężka z tą stopą A Rafał musi iść do pracy, bo zwolnili w piątek chłopaka i zamiast trzech to są we dwóch i dupaaa.
Bidulka.. oby noga szybko wróciła do pełnej sprawności

Cytat:
Przebiegłam 4 km i z moich obliczen wynika zespalilam 270 kcal-toz to tylko pół czekolady, którą pochłaniam w kilka sekund.. masakra.. nie wiem kiedy ja te 8 kg zrzuce:/
chylę czoła... Pisz nam pisz o tych swoich katuszach.. wjedziesz mi na ambicję i może też zacznę

Cytat:

Dzis w ramach terapii "nie kazdy facet to szmata" umowilam sie ze "starym zmajomym" tak o, na spacer.. Ladna pogodna niedziela, to czemu by nie skorzystac.

'obcy' facet bawil sie z Zunia jakby to byla najnormalniejsza rzecz swiata. Zabawki, gadanie, noszenie.. Nawet bajki opowiadal Zu.. Zachwycal sie glowka, nozkami, tym ze silna..
Zrozumialam jak tragiczne bylo podejscie tz.. Nigdy, przenihdy nie bawil sie z nia tak. Nigdy nie widzialam takiego zachwytu..
I potem pomyslalam ze kazdy.. Tata, wujek, kuzyn, dziadek.. KAZDY imteresowal sie i zajmowal Z lepiej..
I nie ukrywam ze sama tez czulam sie.. Kobieta? A nie kucharko-opiekunko-sprzataczka.
Zrozumialam ze nie musze sie godzic na gorszy sort tylko dlatego ze biologicznie jest tata.
Dziesiatki przeplakanych nocy. Klotni. Tysiace "suk" i dz iwek" ktorymi bylam dla niego.. Zawsze na ostatnim miejscu.. Przegralam nawet z jego psem..

Moze kiedys.. Za rok, 5,10 znajdę kogos kto nas doceni.. Zadba. Pomoze a nie opusci w zlych chwilach.

Dziewczyny.. Bylam taka szczesliwa jak Z az piszczala z radosci.. Jak widzialam ze facet tez moze cieszyć sie z kontaktu z dzieckiem.. A nie traktowac to jak przykry obowiazek..

Zrozumialam.

Kobito.. wreszcie mądrze gadasz
mam nadzieję że w końcu na poważnie..
Błagam wytrwaj w tym
razem z Z zasługujecie na FACETA a nie ŻYCIOWĄ PIERDOŁĘ !!!!

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:

===
co do chusty -
dzisiaj widziałam w mojej wsi- Ciechocinek przed moim blokiem babkę z dzidziusiem w chuście-
dzieciaczek wyglądał na noworodka, był maleńki

ehhhhhhh

dobrej nocki
masakra.. chyba bym zwróciła uwagę...

Stary 2013-07-07, 22:00   #1329
Veronic
Wtajemniczenie

justi, lonely-
widziałam tą babkę tylko przez okno, gdybym była na ulicy to może bym jakoś zagadała...
trochę żal dzieciaka, bo takim postępowaniem może mu tylko krzywdę zrobić

do mnie nie raz już jakaś babcia krzyczała - "podtrzymuj dziecku kręgosłup!" czy coś w tym stylu
ale ja wiem, że dobrze zawiązałam i raczej nic Młodemu nie grozi

===
okkkk spadam korzystam z chwili na sen póki Młody spokojnie śpi zawiązany w kokon

dobranoc
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 22:03   #1330
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Czeeeesc melduje że żyjemy i korzystając z ładnej pogody jesteśmy w rozjazdach i nie mamy czasu na łizaż ;-)
Ale żyjemy Ala już zdrowsza. Majka oparła się katarowi.
I nareszcie zaliczamy świadome uśmiechy!
podwojne uśmiechy musza być super. a już niedługo gaworzenie dziewczyny będą tworzyć swój jezyk

Cytat:
Jestem bezgranicznie zmęczona.. Niewiem dlaczego..

lykaj jakies witaminy więcej snu i będzie gut.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ale ja mam elektryczny od samego poczatku, wypozyczony na recepte kombajn medeli (symphony 2.0). i od 2 tyg pompuje dwustronnie jednoczesnie - to ma dzialac nawet lepiej niz system 7-5-3. oczywiscie gdyby sie dalo przykleic to cholerstwo, to bym sobie z laktatorem 24h/dobe lazila ale licze na to, ze Flo mi rozkreci laktacje sam z siebie. bo tak podobno jest. tylko trzeba pare dni...
zazdroszczę recepty na laktator...w Polsce chyba nigdy tak nie będzie
mnie bardzo kusilo żeby wypozyczyc medele ze szpitala, bo tez miałam wypasiona na dwa cyce ale w końcu dostałam mini.

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Zunia dzis konczy 2miesiac kochanie moje male
Teraz zacznie chwytac zabawki i glosno sie smiac.. Czekam!

sto lat Zuzka! a jeszcze niedano pisalas jak to mala fika w brzuchu niesamowite jak ten czas zasuwa. moglby trochę zwolnic, bo ja chce miec w domu dzidziusia
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 22:21   #1331
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Magusia- używam windi, jak widzę , że jest już naprawdę źle... czasem nawet i o 4-5 w nocy, Młody wrzeszczy, puszcza z wielkim bólem bączki pręży się itp
gazy muszą być już nisko w jelitach, bo inaczej się nie ulotnią, więc "profilaktyka" jak to napisałaś, nie wchodzi w grę
)

O jaaaa...dzieki Wam za to Windi i szkoda ze wczwsniej tego nie wiedzialam. Mlody sie zaczal rzucac wiec dla uspokojenia suszarka i na przewijal (tam i tak sie rozbudzil i plakal i wierzgal) drzacymi rekami dostal w ta swoja dupke a tam....o jaaa...gazow i kupki od groma. No szok. Ja sie nie dziwie ze go brzuch bolal. Tak sie rozkrecil ze nawet po umyciu i zmiamie pieluchy jeszcze w nowa narobil. Mam tylko nadzieje ze faktycznie nie bede tego musiala uzywac 3xdziennie jak na opakowaniu.
A u was czesto Windi idzie w ruch?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-07, 22:29   #1332
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Ale mam inny problem. Jak po kąpieli próbuję karmić go na leżąco, to nie może złapać sutka. Rzuca się na wszystkie strony i kończy się na butli
u nas tez tak dzisiaj było Nela miała chyba dość atrakcji po całym dniu i po kapieli była awantura. zmeczona, cyc wypadal...wystarczylo pomoc sobie silikonowa nakladka i od razu swiat stal się piękny hehe. mleczko plynelo samo, zbieralo się w zbiorniczku, wiec leniwa krolewna mogla pic bez większego wysiłku koncowka jest jak z butelki ( choc my używamy TT, a tam smoczek o trochę innym ksztalcie), ale mloda daje rade. polecam.
Stary 2013-07-07, 22:30   #1333
axella
Zakorzenienie

GG do axella

A propos windi.. Mi pediatea mowila w mozna uzywac po 2-3razy jak sie umyje.. Niby na pudełku u co innego ale moze faktycNie? Cholera wie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-07, 22:50   #1334
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My juz na lotnisku. Sofia jest grzeczna, tylko podczas kontroli bagazu plakala. Zobaczymy jak lot. Na szczescie jestesmy wszyscy razem

Czas pozegnac sie z Polska na jakis czas... Sama nie wiem na jak dlugo. Na szczescie z Wami nie musze sie zegnac
Szkoda mi tylko tych wszystkich spacerkow I spotkan lizazowych w ktorych juz nie bede moga wziac udzialu

Magiusa, u nas prezenie tez jest tylko w nocy... Sama nie wiem czemu tak...

Widze,ze super Ci odciaganie idzie mnie nie slucha laktator. Jestem w stanie jakas konkretna ilosc (wiecej niz 30/40ml) odciagnac tylko w nocy jak mi sie mocno piersi napelniaja. A wiem ze w piersiach mam duzo wiecej.

Cloche, super,ze jestescie w domciu. Jak sie Florek w nim czuje? I jak sie Wam sprawdza dostawka do.lozka?
załatwiaj szybko neta i wracaj do nas pewnie Wam tatuś znalazł takie wypasione mieszkanko, ze spacerki będą lepsze niż w Pl! ja tam zazdroszczę tego wyjazdu!

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
spacery z dzieckiem się liczą?
hehe, a dużo pchasz pod gorke? ja sobie podczas spacecow zaciskam non stop miesnie brzucha wmawiam sobie, ze wtedy szybciej wroca na swoje miejsce, flaczek zniknie, a wraz z nim rozstępy i chodze i spinam brzuch i poślady hehehehe

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Odbiór grillo - wędzarni się udał. Nie opiłam się bo nie było tego co chciałam . Otworzyliśmy sezon siatkarski (co week spotykamy się u nas albo u kuzynów na granie w siatę) i UWAGA jestem unieruchomiona. Skręciłam i zbiłam śródstopie. Leżę sobie na łożu z usztywnieniem po dzisiejszej wizycie na IP bo noc była ciężka z tą stopą A Rafał musi iść do pracy, bo zwolnili w piątek chłopaka i zamiast trzech to są we dwóch i dupaaa.
hehe matka kaleka! rok siedziała na tylku, a jak już ruszyla z aktywnoscia to od razu kontuzja za szybko chcialas nadrobić zaleglosci! zamiast siatki najpierw trzeba było pajacyki pocwiczyc

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Jak czekałam na RTG to przywieźli dziewczynę, którą chłopak pobił ;/ Walił jej głową o ścianę, kopał, rzucał. Masakra :|
niezle...jeszcze napisz, ze przyjechali razem. ehh takich wariatow powinni wysylac gdzies do kamieniołomu żeby rozładowali nadmiar energii.

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
gratuluje
ja generalnie z jednej str.nie moge sie doczekac tych 2-3 mies bo wydaje mi sie ze bedzie latwiej z takim bardziej kumatym dzieckiem, z drugiej str. szkoda ze tak szybko ten czas leci
oj tak, ciagle czeka się na więcej: pierwszy uśmiech, az dziecko usiądzie, wstanie. a później wspomina się jak wspaniale było kiedy ciagle spalo, jadlo i robilo w pieluszke dzisiaj byli u nas znajomi z roczniakiem i kazali delektować się wolnym czasem faktycznie po 2 godz. zabawy na placu zabaw my- czworka dorosłych mielismy dość, a młody dreptal jak gdyby nigdy nic.

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
ja mam patent, najpierw solidnie kropię solą fizj., potem mała leży na brzuchu to wszystkie gile spływają do nozdrzy, a potem jak nie gruszką, to zwijam kawałek papieru i tak wydobywam Mam manie, ciągle patrze czy ma czysty nos i uszy i nie ma prawa tam nic mieć.

A propos uszu, niby małym dzieciom się nie czyści, a moja już miała tyle woskowiny że strach pomyśleć, co by było gdybym jej nie czyściła.
tez często tak czyścimy nosek frida jak już ewidentnie trzeba wyssać cos co charczy gdzies glebiej
a jaki masz patent na uszka? bo na nadal nie bardzo wiem jak się za nie zabrać...

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
zaczęłam karmić młodego z butelki moim odciągniętym mlekiem....
bo przy cycku zaczął zachowywać się jak diabeł wcielony
rzucał się, wściekał, ciągle puszczał pierś... mimo, że pokarm leje się litrami...
tylko w nocy jak pije z piersi to jest ok, pije mniej łapczywie, bo nie jest rozbudzony

a z butelki pije spokojnie i nie łyka tak powietrza

no i W wypija po 160-180ml i mam wrażenie, że chce więcej... żarłok
spróbuj w nakladce u nas to się sprawdza jak mala denerwuje się na cycusia najczęściej jak jest wsciekle glodna albo zmeczona całym ciężkim (przespanym) dniem

uuu to niezły ma spust! po 150 Nela spi jak baczek hehe

a co do windi, nie mam, nie uzywalam, ale chyba kupie jedna sztuke żeby mieć w razie czego...tylko powiedzcie mi jak to jest, bo mój tz uważa, ze jeśli zaczniemy jej pomagać to później miesnie rozleniwia się i wlasnie będzie trzeba częściej dzialac... no i sama nie wiem. do tej pory dawaliśmy rade bez.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Motylku biedulo, jak nie urok, to... 3maj się tam i owocnego skakania na jednej nodze, niech Matylda będzie aniołkiem

Cytat:
My po owocnym spacerze zakończonym szejkiem - mniam
tez chyba musze się napic ciekawe czy po shake'u można się spodziewać rewolucji brzuszkowych...
Stary 2013-07-07, 22:51   #1335
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Hej w końcu mam czas na łizaż bo ostatnio spędzamy coraz więcej czasu na naszej wiosce

lonely - gdzie kupiłaś sukienki? pochwal się ja też szukam jakiejś kreacji bo chrzciny planujemy na spontana albo za 2 tyg. albo jakoś w sierpniu

Cytat:
dziecko zostawilam ojcu a sama pobieglam na siłkę.. mialam sobie wziasc trenera zeby mi ulozyl jakis plan cwiczen i bym potem sobie chodzila sama ale strasznie drogi 130-180 zł za godzine...

takze poszlam na cellulit stop...tak bylo hardcorowo ze nawet mi sie kolana spocily... normalnie myslalam ze nie wyjde o wlasnych silach z zajec..jeszcze stanelam sobie tuz przy prowadzacej i ta co raz do mnie krzyczala - kaman cwiczymy.. wyzej noga, nie przestawaj...masakra..ale jutro jak mi sie uda to tez pojde chyba ze nie wstane z łózka...

a i zostawilam kilka butli mleka dla malego i tatus wlał w niego 180 ml....chyba lał do oporu az uszami cieklo... ale nic mu nie mowilam niech sie nie zniecheca...
za ćwiczenia! ale aktywna z Ciebie mamuśka też ostatnio myślałam, żeby zabrać sie za brzuch, jak myślicie 2 miesiące po cesarce to chyba już odpowiedni czas?

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Mój młody pospał od 20 do 3.40 - ponad 7 godzin i nawet zrobił sam kupę bez moich masaży, męczył się przy tym ale zrobił
nic nie cieszy bardziej, jak spokojny sen malucha i kupa!
Stary 2013-07-07, 23:26   #1336
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj pierwszy raz użyłam tego Windi...jestem pod wrazeniem..gazów mnóstwo.. od razu się ulotniły...i ta dziwna bardzo wodnista kupka..mnóstwo jej było..taka pienista jakby właśnie zagazowana... szok...dziecko nie miało wczoraj kolki..jest spokojny...i ciągle śpi..wstaje tylko wtedy kiedy chce cysia...no i pieluszkę zmieniam ...oby nie zapeszyc...

nawet dziś nie podałam mu żadnej kropelki leków...mam nadzieje że nie będzie już potrzebował farmaceutyków

WINDI GÓRĄ.
kusisz kupimy i sprawdzimy czy u nas tez rzadza gazy

Cytat:
marchewko...3 sierpnia wyprawiamy chrzciny Gabrielka no i jeszcze formalnie włożymy sobie obrączki na palec..nic hucznego impreza domowa dwa w jednym

veronik i marchewka sukienka o taka o....
super! podwojna imprezka i sukienka naprawdę ladna. pochwal się fotkami, to już niebawem.

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Mój synek ostatnio mnie zaskoczył Ponieważ u nas w sypialni jest już słońce około 5 rano, to żeby go nie budziło (mimo zasłon!) to zawsze po nocnym karmieniu koło 2-3 kłade go w gondoli z wózka i dzieki temu śpi w ,,ciemności". No i nakarmiłam go ostatnio, położyłam i potem mniej wicej od 4 do 7 słyszałam jak marudzi przez sen, ale nie płakał więc spałam dalej. On czasami tak jęczy, albo charczy przez sen. No i wreszcie obudził się koło 7, biorę go a tu tak śpiochy do pach zasikane, materac w połowie, boki (!) gondoli też mokre, a on nic...!!!!!! Wszystko do prania, mówię mu: synu było trzeba płakać!
slodki maly smieszek i jaki kulturalny, nie placze kiedy domownicy spia

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Słuchajcie my staramy sie tego smoka jednak wprowadzic ale ja jestem naprawde glupia i o jedno sie boje wiec może mi podpowiecie jak Wy sobie z tym radzicie.
Ja się boję że nauczę tego smoka i będę pakowała mu, a on np. będzie głodny. Jak wy poznajecie, że dziecko jednak ssie tego smoka bo chce się uspokoić a nie dlatego, że jest głodne?
jak Nele dopada maly glod to pluje smokiem na prawo i lewo. jeczy i zaczyna poplakiwac, pakuje raczke do buzi - nie da się nie zauwazyc, ze chodzi o jedzenie. aaa no i obserwacja czasu u nas jest istotna, bo karmienie co 3-4 godz.

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Jak dziecko głodne, to żaden smoczek go nie oszuka to nie jest tak, ze jak dasz mu smoka, to caly dzien bedzie się nim zajadał. W końcu sam wypluje. Możliwe, że w ogóle smoczka nie polubi.
dokładnie. dzisiaj na spacerze zeszlo nam ponad 4 godz. i pod koniec smok nie dawal rady, oszukiwanie herbatka koperkowa (która zabrałam na wszelki wypadek, bo spacer w dość słoneczne rejony) tez nie bardzo. cyc to cyc - i tylko on jest w stanie zaspokoić glod hehe.

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
moj tez wukapany ale nie spi wogole malo spal dzisiaj... najlepiej spi na spaverze ale ja nie moge ciagle byc na dworzu trzeba cos w chacie zrobic...itp. a ja cala sie lepie po tej ciaxy zaczelam sie pocic jak swinia heee wszedziei wychodzi na klstce piersiach dekoldzie plecach wtf???? masakraa
mezus kotleciki robi zaraz beda hamburgery domowr mniamm...
a wpadlam na ppmysl mrozenia znaczy dzisiaj kotlety zamroze pojedynczo zeby miec na obiad dla Dawida dogotuje ziemniaka i np. brokule i bedzie mial , a jutro ugotuje rosol rozleje.na 3 garnki i w jednym zrobie pomidorowa w drugim ogorkowa i je poprzelewam do pojemniczkow i zamroze i bede miala obiadki heee
ostatnio znajoma, mama 9miesiecznej dziewczynki rozmawiala z mezem przez tel. i on pytal co na obiad. odpowiedz brzmiała mniej więcej tak "w zamrażarce sa kotlety, krolik, pierogi, golabki, gulasz, fasolka po bretońsku, zupa pomidorowa, rosol...
zszokowana pytam skad ona wytrzasnela takie zapasy. "robiłam jak mala była mniej więcej taka jak Twoja i ciagle spala. teraz nie mam czasu na nic, a cos trzeba jesc" może to nie glupi pomysl?

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
o mamo moje dziecko nie spi od 9... przespał może z pół godziny
zastanawiam się nad kupnem otulacza- pomaga w zasypianiu?
w takie upaly to chyba otulacze średnio się nadaja. u nas mala spi przykryta tetrowa pieluszka, cienkim kocykiem, czasem rozwiniętym rozkiem. jakos nie mogłabym jej w nic zawijac, bo w mieszkaniu pewnie z 25 stopni! u nas zasypianie w tempie ekspresowym jest na brzuszku. chwila moment i mam spiocha.

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
ekheemm
właśnie widać jak - podczytuję Was regularnie, a nie mam fizycznie jak pisać (teraz daję jedną ręką przykarmieniowo

generalnie w meegaskrócie:
1) jestem z Małgonią zupełnie sama całymi dniami, tż wraca najwcześniej koło 18 do domu, zdarza się, że koło 22-23 (wychodzi przed 7; ale kąpią się zawsze razem ) i nie ogarniam domu i reszty za bardzo, bo mała jest cyckowym przychlastem i dp tego w dzień baardzo mało śpi, nie śpi w wózku wcale do tego czasem pomaga bujaczek z wibracjami..
2) każdy smoczek odrzuca z odruchem wymiotnym (zakładałam - jak wiele rzeczy, ze go nie będzie , ale w desperacji juz każdą firmę obczajałyśmy i nic )
3) karmię piersią, ale w drugim mż jakoś mało przybiera (koło 4600 ma, prawie 8 tygodni), nie wiem co mi powie w tym tyg lekarz na wizycie szczepiennej (mamy 5w1, enjerix i rota) - ale sika i kupkuje ładnie, żwawa jest :P
4)musiałam wszelkie mleko i pochodne wywalić metodą prób i błędów miała wcześniej problemy z brzuszkiem i zielone śluzowate kupki
5) wagę mam 2+, ale dupka została większa, rozstępy na brzuchu i cycki, ale jakoś mnie to mniej boli niż przed ciążą myślałam
6) zdjęcie Wam wklejam sprzed jakiegos czasu, jak zrzucę z aparatu, to dodam nowe uśmiechowe
7) chrzcimy 11.08
8)jestem totalnie wymęczona, ale szczęśliwa
9) nie idzie mi jakoś z chustą
10) muszę kończyć...

wszystkie Was serdecznie ściskam

windi używaliśmy z powodzeniem - jak już był problem (jak jeszcze tego, ze mleko to powodowało nie wyczaiłam)
jaka cudna Malgosia! piękne ma rumieńce i nie bylabym sobą gdybym nie zakochala się w sukience!

pytanie o szczepionke 5w1 to enjerix a 6w1 infanrix hexa? pediatra polecil Wam rotawirusy teraz a pneumokoki później? i co z zoltaczka? chyba teraz tez musicie mieć 2 dawke?

smoczek polecam avent http://allegro.pl/avent-ortodontyczn...361509582.html dostaliśmy w szpitalu i stal się ulubionym. wcześniej zakupione leza i będą chyba dla lalki :P

waga wydaje mi się calkiem ok Nela wazy 4900, a urodzila się 300 gramow ciezsza od Twojej córci.

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Cytat:

Zrozumialam.

i wlaśnie takiego NORMALNEGO faceta powinnas mieć przy boku. który będzie Cie zachwycal każdego dnia...tylko nie szukaj na sile sam się kiedyś napatoczy i wielkie uuuuffff, ze zaczynasz widzieć coraz więcej wad tz, choć nie wiem czy towarzyszem można go nazywać.
Stary 2013-07-07, 23:39   #1337
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
byliśmy dziś na działce z moją mamą, Przemek poznał swojego 3,5 tyg starszego kuzyna w ogóle fajny ten mały, strasznie kontaktowy, ciągle się uśmiechał do mnie, pięknie łapał sam zabawki, pakował swoje stópki do buzi .... no różnica między nim a Przemkiem jak niebo i ziemia ... trochę byłam podłamana bo Przemek najczęściej jest w takim jakby swoim własnym świecie, tylko jak ma dobry humor to fajnie kontaktuje a tamten taki żywe spojrzenie miał, taki fajny .... no ale potem doszłam do wniosku że przecież między nimi jest prawie dwa miesiące różnicy .... kuzynka miała termin na początek marca, a ja na koniec kwietnia - ona urodziła prawie dwa tyg po terminie, ja trzy przed - i od razu mi lepiej, Młody też taki będzie za dwa miechy
jasne, ze taki będzie, albo i lepszy, bo Twój nie ma co porownywac dzieci, bo kazde rozwija się w swoim tempie. a dwa miesiące u takich maluchow to naprawdę dlugi okres. patrząc na Nele w dniu narodzin i dzisiaj - widać naprawdę wiele zmian.

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Cytat:
kiedyś ogladalam sobie te strony
http://www.dobreszczepionki.pl/opis_szczepionek.html
http://www.stopnop.pl/szczepionki/75...ad-szczepionek
ale była jeszcze jakas inna, lepsza. poszukam jutro.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
rozstępy mam na brzuchu.. ogólnie brzuch to jeden wielki zwis i wstydzę się go strasznie..
wiec póki nie zrobię z nim porządku i jego wygląd nie ulegnie zmianie to nie pokażę go publicznie
ee tam rozstępy. niedługo zbledną i nie będą rzuca się w oczy a zwis...zaciskaj brzuchol na spacerach i damy rade ja tez tak mam...tz powiedział mi cos pięknego: gdyby nie rozstępy nie byłoby Nelci i wtedy mam je gdzies...na basen można zalozyc stroj jednoczęściowy

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
etap wkłądania rączek do buźki już dawno za nami
gruchanie też już się rozkręca
smok największym przyjacielem nie jest.. ale czasem jest niezbędny.. tylko mały właśnie ma problem z wypadaniem smoka i jest panika
ehehe i tez masz ochote wziąć kropelke i mu go przykleić? albo sok na gumce...

Cytat:
Kobito.. wreszcie mądrze gadasz
mam nadzieję że w końcu na poważnie..
Błagam wytrwaj w tym
razem z Z zasługujecie na FACETA a nie ŻYCIOWĄ PIERDOŁĘ !!!!
madrze gadasz!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-07-07 o 23:32
Stary 2013-07-08, 02:01   #1338
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

Vil-tz zostawal z mala ale przewijal ja lacznie max 10razy,przy kompieli pomoc to nalanie wody i podanie recznika. Spacer - raz czy dwa byl sam, usypial wlaczajac suszarke.. Nawet zbytnio do niej nie gadal.
Jak miala kolki to fakt, nosil ja itd ale bez emocji..

A dzis zobaczylam spontaniczna, niczym nie wymuszona sympatie.. Zainteresowanie.. Cos czego chce dla Z jak najwiecej

Mialam lzy w oczach patrzac na faceta ktory z wielkim bananem na buzi bawi sie z wesola do granic mozliwosci Z.
Wiem ze nie kazdy jest "wylewny" ale to.. To bylo cos pieknego.. Jak wszchod czy zachod slonca, galopujace konie czy ujrzenie swiezo wyjetej z brzucha Zu..

Jestem szczesliwa.

A co tu wybaczać???;-) mam tylko nadzieję,że wytrwasz w tym i po czasie nie zmiękniesz. Jak się poczujesz samotna to weź Zu i ją przytul bo nie jesteś sama, umów się z kimś,pogadaj,cokolwiek byleby Ci nie wpadło do główki wracać do niego. Jedna piękna chwila z nim na sto koszmarnych to ujowy bilans;-)
Aaa i wydrukuj sobie poprzedni Twój post i czytaj za każdym razem jak Ci przyjdzie na myśl wracać do tż!!!

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Axella, super, że ostatecznie rozjaśniło Ci się w łebku oczywiście że znajdziesz kogoś dla którego będziecie dwoma najważniejszymi Księżniczkami na świecie. w ogóle dziwnie jak czytam teraz że ojciec Zu się z nią tak nie bawił ... nie zajmował się tak własnym dzieckiem? mój mąż jest totalnie zakręcony na punkcie Przemka .... bawi się, kąpie, usypia, jak mnie nie ma to sam bierze na spacery ... ciągle mu powtarza że kocha go najbardziej na świecie i jest jego małym skarbem ... nawet bym nie pomyślała że mogłoby być inaczej. kopnij w dupę TŻ ostatecznie, walcz o najwyższe alimenty i bądź szczęśliwa !!! jesteś niesamowicie dzielna, mądra i dasz radę

Ada gratuluje pochwal się jak będziesz wyglądała już "po"

Gold piękny maluszek

Motylku współczuje kontuzji, mam nadzieję że szybko wrócisz do zdrowia !!!

dokładnie

byliśmy dziś na działce z moją mamą, Przemek poznał swojego 3,5 tyg starszego kuzyna w ogóle fajny ten mały, strasznie kontaktowy, ciągle się uśmiechał do mnie, pięknie łapał sam zabawki, pakował swoje stópki do buzi .... no różnica między nim a Przemkiem jak niebo i ziemia ... trochę byłam podłamana bo Przemek najczęściej jest w takim jakby swoim własnym świecie, tylko jak ma dobry humor to fajnie kontaktuje a tamten taki żywe spojrzenie miał, taki fajny .... no ale potem doszłam do wniosku że przecież między nimi jest prawie dwa miesiące różnicy .... kuzynka miała termin na początek marca, a ja na koniec kwietnia - ona urodziła prawie dwa tyg po terminie, ja trzy przed - i od razu mi lepiej, Młody też taki będzie za dwa miechy
nie porównuje się malutkich dzieci. Kochana miesiąc to w ich przypadku wiele. Przemek za miesiąc też będzie już inny:-*

Cytat:
Dobry wieczór, jak tam u Was po weekendzie ?
My wróciliśmy od dziadków, zjarałam się na czekoladkę
Wykąpaliśmy małego i teraz grzecznie zasypia w łóżeczku

zaraz spróbuję troszkę ponadrabiać weekendowe zaległości
hej:-*

Cytat:
bardzo ładnie przybiera

a wiesz, że znam takie osoby którym podobne myśli przechodzą przez głowę

Bidulek oby ten delicol Wam pomógł

super !!!!!!!!!!!!!
dla dzielnego taty
no i oczywiście dla Ciebie za ambicje
zazdroszczę.. też bym sobie poćwiczyła..
niedługo chyba zacznę w domku treningi.. bo na siłownię nie mam szans.. nie mam z kim małego zostawić no i w tym zadupiu nie ma fajnych siłek.. musiałabym jeździć 30km

pięknie rosną te nasze szkraby

nasz 5 tygodni skończy jutro.. ale mam wrażenie że skok rozwojowy juz za nami.. mały był strasznie marudny.. potrzebował więcej bliskośi.. nie mogłam odejść na krok.. ciągle na cycku wisiał albo chciał na rączki.. a teraz jest bardziej rozumny
często się uśmiecha
grucha sobie coraz więcej
patrzy tak jakoś bardziej rozumnie......

kochana poćwiczysz i zwis zniknie:-* rozstępy?? Cóż ja mam po dzieciach,żyje z nimi i wcale ich nie chowam. Nie ja jedna je mam;-) tyle że z czasem one jaśnieją i bledną i jakoś to jest;-)

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 05:48   #1339
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
kusisz kupimy i sprawdzimy czy u nas tez rzadza gazy

super! podwojna imprezka i sukienka naprawdę ladna. pochwal się fotkami, to już niebawem.

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

slodki maly smieszek i jaki kulturalny, nie placze kiedy domownicy spia

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

jak Nele dopada maly glod to pluje smokiem na prawo i lewo. jeczy i zaczyna poplakiwac, pakuje raczke do buzi - nie da się nie zauwazyc, ze chodzi o jedzenie. aaa no i obserwacja czasu u nas jest istotna, bo karmienie co 3-4 godz.

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

dokładnie. dzisiaj na spacerze zeszlo nam ponad 4 godz. i pod koniec smok nie dawal rady, oszukiwanie herbatka koperkowa (która zabrałam na wszelki wypadek, bo spacer w dość słoneczne rejony) tez nie bardzo. cyc to cyc - i tylko on jest w stanie zaspokoić glod hehe.

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

ostatnio znajoma, mama 9miesiecznej dziewczynki rozmawiala z mezem przez tel. i on pytal co na obiad. odpowiedz brzmiała mniej więcej tak "w zamrażarce sa kotlety, krolik, pierogi, golabki, gulasz, fasolka po bretońsku, zupa pomidorowa, rosol...
zszokowana pytam skad ona wytrzasnela takie zapasy. "robiłam jak mala była mniej więcej taka jak Twoja i ciagle spala. teraz nie mam czasu na nic, a cos trzeba jesc" może to nie glupi pomysl?

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

w takie upaly to chyba otulacze średnio się nadaja. u nas mala spi przykryta tetrowa pieluszka, cienkim kocykiem, czasem rozwiniętym rozkiem. jakos nie mogłabym jej w nic zawijac, bo w mieszkaniu pewnie z 25 stopni! u nas zasypianie w tempie ekspresowym jest na brzuszku. chwila moment i mam spiocha.

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

jaka cudna Malgosia! piękne ma rumieńce i nie bylabym sobą gdybym nie zakochala się w sukience!

pytanie o szczepionke 5w1 to enjerix a 6w1 infanrix hexa? pediatra polecil Wam rotawirusy teraz a pneumokoki później? i co z zoltaczka? chyba teraz tez musicie mieć 2 dawke?

smoczek polecam avent http://allegro.pl/avent-ortodontyczn...361509582.html dostaliśmy w szpitalu i stal się ulubionym. wcześniej zakupione leza i będą chyba dla lalki :P

waga wydaje mi się calkiem ok Nela wazy 4900, a urodzila się 300 gramow ciezsza od Twojej córci.

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

i wlaśnie takiego NORMALNEGO faceta powinnas mieć przy boku. który będzie Cie zachwycal każdego dnia...tylko nie szukaj na sile sam się kiedyś napatoczy i wielkie uuuuffff, ze zaczynasz widzieć coraz więcej wad tz, choć nie wiem czy towarzyszem można go nazywać.
heee no wlasnie to ja tez takie zrobie hiii

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Hej w końcu mam czas na łizaż bo ostatnio spędzamy coraz więcej czasu na naszej wiosce

lonely - gdzie kupiłaś sukienki? pochwal się ja też szukam jakiejś kreacji bo chrzciny planujemy na spontana albo za 2 tyg. albo jakoś w sierpniu

za ćwiczenia! ale aktywna z Ciebie mamuśka też ostatnio myślałam, żeby zabrać sie za brzuch, jak myślicie 2 miesiące po cesarce to chyba już odpowiedni czas?

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

nic nie cieszy bardziej, jak spokojny sen malucha i kupa!
mi gin pozwolila po okolo 4 mc zaczac powoli od 5 brzuszkow i zwiekszac stopniowo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-08, 06:17   #1340
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
heee no wlasnie to ja tez takie zrobie hiii

mi gin pozwolila po okolo 4 mc zaczac powoli od 5 brzuszkow i zwiekszac stopniowo
4miesiace? Masakra cesarkowe dziewczyny, Wy tez tyle sie wstrzymujecie od cwiczen? Chyba polenie sie troche dluzej niz myslalam
Stary 2013-07-08, 06:44   #1341
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
4miesiace? Masakra cesarkowe dziewczyny, Wy tez tyle sie wstrzymujecie od cwiczen? Chyba polenie sie troche dluzej niz myslalam
bo w srodlu szwy dopiero sie rozpuszczaja okolo 2-3 mc a macica zrasta sie do 8 mc i jak to powiedziala ze latwo jest zaczac szybciej cwivzyc bo figura bo wyglad ale jak sie w srodku przez to nawyrabia to moga byc skutki takie ze rekonstrukcja ciecia , a mam kolezanke ktorej rana.na macicy od srodka sie rozchodzi i zajsc w ciaze nie moze a poddac sie operacji nie chce bo ma juz jedno dziecko i nie chce ryzykowac ... ja wole poczekac i nie ryzykowac 2 mc nic nie zmienia ...
Stary 2013-07-08, 06:49   #1342
Elusiek
BAN stały

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc

Cytat:
bo w srodlu szwy dopiero sie rozpuszczaja okolo 2-3 mc a macica zrasta sie do 8 mc i jak to powiedziala ze latwo jest zaczac szybciej cwivzyc bo figura bo wyglad ale jak sie w srodku przez to nawyrabia to moga byc skutki takie ze rekonstrukcja ciecia , a mam kolezanke ktorej rana.na macicy od srodka sie rozchodzi i zajsc w ciaze nie moze a poddac sie operacji nie chce bo ma juz jedno dziecko i nie chce ryzykowac ... ja wole poczekac i nie ryzykowac 2 mc nic nie zmienia ...

ja też już chciałam dziś zacząć ćwiczenia, ale nastraszyłaś mnie tym, to wolę przejść na delikatną dietę, a ćwiczenia zostawię za 2 miechy

Dziś z Adim jedziemy na wizytę kontrolną po operacji i zdjęcie opatrunku. Kurcze już miną tydzień po operacji a ja nadal mam jakieś podmienione dziecko. Śmieje się, trochę gaworzy i lubi jak się go łaskocze po polikach. Od dziadków dostał matę edukacyjną nie chce z niej wychodzić, mógłby tam leżeć godzinami gdyby nie burczenie w brzuchu

Edytowane przez Elusiek
Czas edycji: 2013-07-08 o 06:52
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:06   #1343
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
ja też już chciałam dziś zacząć ćwiczenia, ale nastraszyłaś mnie tym, to wolę przejść na delikatną dietę, a ćwiczenia zostawię za 2 miechy

Dziś z Adim jedziemy na wizytę kontrolną po operacji i zdjęcie opatrunku. Kurcze już miną tydzień po operacji a ja nadal mam jakieś podmienione dziecko. Śmieje się, trochę gaworzy i lubi jak się go łaskocze po polikach. Od dziadków dostał matę edukacyjną nie chce z niej wychodzić, mógłby tam leżeć godzinami gdyby nie burczenie w brzuchu
no wlasnie ja tez wole poczekac nic sie nie stanie jak zaczne ruszac sie wiecej we wrzesniu
oo to trzymam kciuki za Adiego zeby dobrze to zniosl a szwy ma jeszcze?
Stary 2013-07-08, 07:17   #1344
Elusiek
BAN stały

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wys

Cytat:
no wlasnie ja tez wole poczekac nic sie nie stanie jak zaczne ruszac sie wiecej we wrzesniu
oo to trzymam kciuki za Adiego zeby dobrze to zniosl a szwy ma jeszcze?

szwy ma rozpuszczalne, to choć nie będzie za dużo płaczu na wizycie
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:22   #1345
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
ja nie zamierzam przez dłuższy czas ćwiczyć bo jak na razie to ledwo się podnosze z łózka tak mnie jeszcze rana boli chyba mam je za nisko i to dlatego jak dluzej chodzę to tez ją bardziej odczuwam wiec co dopiero mowic o cwiczeniach oj nie predko wole zeby wszytsko dobrze sie pogoiło

Cytat:

Jestem szczesliwa.

tego ci życze obyś kogoś takiego spotkala na swojej drodze i była szczęśliwa cierpliwości a marzenia się spełnią

Musze się pochwalić ze moje dziecko jest przekochane obym nie zapeszyla na dworze to śpi nawet 4 godziny bez jedzenia jest grzeczniutki teraz tez spi nie placze bez powodu a ze go nic nie boli to rzadko placze nawet kapiele sa juz przyjemniejsze na reszcie odkrywam uroki macierzynstwa tylko to moje 4 pietro mnie dobija tak to bylabym bardziej niezalezna jesli chodzi o wychodzenie na dwor teraz misze czekac az tz wroci i nas "zniesie"
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 07:27   #1346
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wys

Oczko- kupiłam bluzkę i spódnice i od Tz dostałam sukienkę. Obie kreacje są przesliczne ale to w jakimś zwykłym sklepie polskiej produkcji. Jak będę miała chwilke to obfoce i Zobaczysz, firmę tez mogę spisać ale nie wiem czy Cię to poratuje. Co do brzucha- mi dziś mija 5tyg od cc i tez juz chce zaczynać chociaż jakoś delikatnie..

Banka - 4msc ? Niemożliwe

Ojjj alarm- uciekam za chwilke dokończenie odpowiadać

Stary 2013-07-08, 07:30   #1347
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dziec

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja nie zamierzam przez dłuższy czas ćwiczyć bo jak na razie to ledwo się podnosze z łózka tak mnie jeszcze rana boli chyba mam je za nisko i to dlatego jak dluzej chodzę to tez ją bardziej odczuwam wiec co dopiero mowic o cwiczeniach oj nie predko wole zeby wszytsko dobrze sie pogoiło

tego ci życze obyś kogoś takiego spotkala na swojej drodze i była szczęśliwa cierpliwości a marzenia się spełnią

Musze się pochwalić ze moje dziecko jest przekochane obym nie zapeszyla na dworze to śpi nawet 4 godziny bez jedzenia jest grzeczniutki teraz tez spi nie placze bez powodu a ze go nic nie boli to rzadko placze nawet kapiele sa juz przyjemniejsze na reszcie odkrywam uroki macierzynstwa tylko to moje 4 pietro mnie dobija tak to bylabym bardziej niezalezna jesli chodzi o wychodzenie na dwor teraz misze czekac az tz wroci i nas "zniesie"
no tylko sie cieszyc no moj jsk zwykle obudzil sie o 4:30 zjadl i 5:40 skurcze i kiwanie ...

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
szwy ma rozpuszczalne, to choć nie będzie za dużo płaczu na wizycie
o to super napewno bedzie dzielny ..

a ja szukam maty edukacyjnej i chyba wezme fisher price safari
Stary 2013-07-08, 07:34   #1348
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My juz na lotnisku. Sofia jest grzeczna, tylko podczas kontroli bagazu plakala. Zobaczymy jak lot. Na szczescie jestesmy wszyscy razem

Czas pozegnac sie z Polska na jakis czas... Sama nie wiem na jak dlugo. Na szczescie z Wami nie musze sie zegnac
Szkoda mi tylko tych wszystkich spacerkow I spotkan lizazowych w ktorych juz nie bede moga wziac udzialu

Magiusa, u nas prezenie tez jest tylko w nocy... Sama nie wiem czemu tak...

Widze,ze super Ci odciaganie idzie mnie nie slucha laktator. Jestem w stanie jakas konkretna ilosc (wiecej niz 30/40ml) odciagnac tylko w nocy jak mi sie mocno piersi napelniaja. A wiem ze w piersiach mam duzo wiecej.

Cloche, super,ze jestescie w domciu. Jak sie Florek w nim czuje? I jak sie Wam sprawdza dostawka do.lozka?
ciekawe jak wam minela podroz...
no patrz, z laktatorem u mnie teraz podobnie...
a Flo dzisiaj do lekarza idzie. kontrola...
orzystawka to najlepszy zakup dzieciowy jakiego dokonalam!!!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:04   #1349
colorblue
Zakorzenienie

Witam:-*

Piękny dzień się zapowiada.
Zaraz zbieram się do apteki bo Tymek ma w buzi pleśniawki:banghead:
Więc trzeba czymś smarować to badziewie:-/

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 08:11   #1350
Mysia mysz
Zakorzenienie

axella wielkie brawa wreszcie zobaczyłaś normalnego faceta

młody kończy dziś miesiąc zważyłam go przed chwilą - 4900 waga urodzeniowa 3650, czyli jets kluską jest cudownym dzieckiem i oby mu tak zostało

co do czyszczenia noska u nas była gruszka, nic to nie dawało, bo młody ma czysty 'na oko' nos a furczy + się wścieka na gruszkę strasznie
była frida, małż prawie płuca wypluł i dupa
teraz jets katarek do odkurzacza i jest super

ps. ada piękna suknia, chcemy fotki na Tobie !!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości