Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 13:12   #2791
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no 2 tyg na koloni, to nie za długo, ale żadne trupki mi na głowę nie leciały i jakoś mi to ich cykanie przestało przeszkadzać, tak jak buczenie lodówki

a to nie własnie elmirka była (załącznik)? taka co zwierzątka męczyła? żeby nie było, ja nikogo nie męczę

widocznie jej woda sodowa do głowy uderzyła po tych pochwałach u lekarza

o a ja maslałam, że Elwirka
Stary 2013-07-08, 13:17   #2792
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny co do tych puzli piankowych...na allegro w art.dzieciecych wpiszcie w wyszukiwarce "ludi" .... I wcale bitew chodzi tu o np łóżeczko w sowy .... Ale o właśnie fajne puzle piankowr...tyko że te są chyba drogie,co?
no fajne, kolory takie inne niż wszystkich, ale jeden puzzel jest o połowę mniejszy niż te zwykłe na innych aukcjach
mi to się mata skip hop podobała, ale szkoda kasy mi było

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 13:26   #2793
ania13.03
Zadomowienie

Dziewczyny, jesli chodzi o puzzle piankowe to ja bardzo polecam ale osobiscie radzilabym brac takie drozsze ale za to z atestami bo dziecko pozniej lubi te puzle brac do buzki.

http://www.branzadziecieca.pl/aktual...gii-i-francji/ temat byl na topie jak moja Gabi byla mala. Moze teraz sie to zmienilo i w tych tanszych nie ma juz szkodliwych substancji

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-07-08 o 13:35
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 13:41   #2794
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
[/COLOR]nam mały często usypia w bujaczku (wieczorem szczegolnie) jak go przekladalam do łóżka i wpakowywalam w spiworek to mi się zawsze budził..bo mu te rączki musiałam tam wsadzić..najlepszy byłby taki co i na ramionach rozpinany..są takie?
sa, ja mam taki ale juz powoli wyrasta z niego uzywka z all

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 13:42   #2795
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hej Laseczki ...
Przylaczam sie do zyczen dla dzieciaczkow majacych dzis swoj jubileusz rosna nam te nasze pociechy rosna
Marsi biedny Leos .. kurne blanka tez ma troche takie bialawe podniebienie ... ja myslalam, ze to plesniawka, ale lekara mi mowila ze nie ... a w sumie ciagle ma takie troszke ... wiem, ze jak cos smaruje sie aftinem .... teraz uwaga rada mojej T, ktora robila tak mojemu TZ ... Przetrzec wnetrze buzki i jezyk ... pieluszka zmoczona w siuskach mlodej NIe musze dodawac jaka mialam z niego beke jak sie dowiedzialam ... \
kochana, ja też o tym słszalam i słyszałam też o skuteczności
chodzi o zakwaszenie
wiem,że tak nasze babcie robiły i wczoraj znalazlam jakiś artykul pediatry na ten temat
nie mniej jednak wolę mojemu Leosiowi ocalić szczochów w buzi i idziemy do lekarza

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie kobitki i urocze bobasy
Dawno mnie tu u Was nie było jak ktoś pamięta to byłam na urlopie. Z dwóch tygodni urlop się przeciągnął do trzech Jestem z tego zadowolona bo udało mi się odpocząć Maż przejął pałeczkę w obowiązkach więc miałam czas dla siebie.
Tutaj widzę pogaduchy na całego niestety nie ogarnę zaległości musicie mi wybaczyć.
Wojciech dalej kontynuuje rehabilitację, widać poprawę dzisiaj sam przewrócił się z pleców na brzuszek dłużej trzyma główkę i zaczyna siadać. Zębów brak tylko jest wielki ślinotok. Ulewanie dalej jest tylko w dużo mniejszych ilościach. Od końca czerwca zaczęłam rozszerzać dietę Wojtek zadowolony chętnie je tylko mu brokuł nie pod pasował reszta warzyw jest super
Zauważyłam że dziewczyny z Wrocka się spotykają w środę z Lady czy ja też mogę do was dołączyć???
Teraz mały śpi więc idę was nadrobić trochę aby choć w małym stopniu być na bieżąco

Lubcia, fajnie,że jesteś bo się martwiłam,że zniknęłaś gdzieś ale dziewczyny napisały,że masz urlop
pewnie,że dawaj na środowe spotkanko,
ja do was dołącze pozniej bo w pracy jestem ale geenralnie nie moge sie doczekać srody
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 13:45   #2796
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jesli chodzi o puzzle piankowe to ja bardzo polecam ale osobiscie radzilabym brac takie drozsze ale za to z atestami bo dziecko pozniej lubi te puzle brac do buzki.

http://www.branzadziecieca.pl/aktual...gii-i-francji/ temat byl na topie jak moja Gabi byla mala. Moze teraz sie to zmienilo i w tych tanszych nie ma juz szkodliwych substancji
tak, tylko, że na wszystkich teraz jest napisane, że są bez tych substancji szkodliwych a jaka jest gwarancja, że w tych droższych na serio ich nie ma jak byłam na kupnie tych puzzli, to czytałam o różnych firmach, m.in. o tej macie skip hop i też były informacje, że niby zakazali spzredaży tych mat, a one tanie nie są

Stary 2013-07-08, 13:49   #2797
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny, myślicie,że 6 miesięcznemu maluchowi bez alergii, mogę podać jogurt naturalny?
w deserkach spotyka się od 6 miesiąca dodatek do owoców ale w schematach chyba inaczej podają, co?

myślałam na początek o naturalnym kozim, mam dostęp do takiego prosto z gospodarstwa

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

mów sobie co chcesz, dla mnie i tak jesteś wzorem
Moja mała je jogurty te kupne dla dzieci, wypróbowałam wszystkie i najbardziej jogurtowe są bobovity i nie są zasypane cukrem. Jest tylko troszkę drogie i też szukam alternarywy
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 13:50   #2798
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
no fajne, kolory takie inne niż wszystkich, ale jeden puzzel jest o połowę mniejszy niż te zwykłe na innych aukcjach
mi to się mata skip hop podobała, ale szkoda kasy mi było
fajna ta mata
Stary 2013-07-08, 13:52   #2799
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Ewik, boję sie, dlatego jak jej daje chrupka do łapki, to pilnuje, jak zostaje w łapce mały kawałek to zabieram, bo potrafi wpakowala cały do buzi a to cholerstwo lubi sie kleic.
Biszkopta natomiast sama jej trzymam, bo jak dałam do ręki to dziaslami odlamala kawałek. Ale ogólnie te tylko tak ciumka sobie tylko.

[QUOTE
dziewczyny, u nas z języczkiem gorzej
[/QUOTE]
marsi, nie chcesz wiedzieć o czym pomyślałam w pierwszej chwili

kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Sadze, ze mozliwe. U nas minelo niecale 5 miechow a wlosy mam super. Blyszczace mimo, ze farbowalam miesiac temu. Koncowki tez ok- polecam odzywke z Alterry bodajze granat. Wlosy mam po niej super, widac ze sa odzywione a nie oblepione.

Dolaczam do grona Po ciazy jestem wiecznie nagrzana jak piec kaflowy w zimie

Moja mnie tak meczyla Jeszcze sie czepiala, ze malej nie klade na brzuchu, bo darla sie jak ja kladlam...

Jak masz dostep i maly nie ma zadnych alergii to chyba jak najbardziej? Skoro sa po 6 miesiacu jogurciki to tak nie powinien mu zaszkodzic.

Waga super, Tosia wazyla 6800 ( 7 kilo bylo ale odejmuja 200 gram za pieluche) na ostatnim szczepieniu. Ladnie wam waga idzie.

Bokeh ozesz Ty masz taki kolor w sypialni jaki chcialam w salonie ale nie pasuje

Zastanawiamy sie nad kupnem innego mieszkania do remontu. Tutaj rachunki nas zjadaja. Chcielibysmy cos taniego, mniejszego zeby nie bawic sie w hipoteke tylko zalapac sie na kredyt gotowkowy. Dziwnie by mi bylo na 2 pokojach bez sypialni

a teraz wynajmujecie ? Myślę, że to nie niezły pomysł.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dziękować

czyli nie wiem po co kupiła dwie puchy 1 jeszcze, miałam wyobrażenie, że bede to mieszać niewiadomo ile. i co mam z tym zrobic? wykonczyć te dwie jedynki i dopiero zaczac dwójke? hmmm
a może można zwrócić albo wymienic w sklepie ?

mocz oddany, wynik będzie po 17 i trzeba dzwonić, jak będzie zły to trzeba się umawiać na wizytę....
już sram w gacie po pachy...

przeca bez różnicy tydzień w te czy we w te. Jak mawiał prof od architektury - nie apteka

Cytat:
Cześć dziewczyny..dzięki za pomoc..po dwugodzinnych próbach mam Was już w fonie i nawet jeszcze jakiś l Kosmetyki Wszechczasow sobie ściągnęłam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

super,ze sie wreszcie udało!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
I jeszcze muszę dopowiedzieć żeby nie było że jak mąż ma wolne to jeździ po znajomkach-bo zawsze robi coś pożytecznego w tym czasie (nie wiem w sumie czemu mnie to aż tak boli,zazdroszczę mu tego czy co? ).

I co do tego że przez dziecko jesteśmy bardziej ograniczone... Postrzegane jako mniej wartościowe... Nie! Tu świetnym przykładem jest Blogerka. Zajmuje się Borysem sama a ma czas żeby wyjść się z kimś spotkać,pójść na spacer... Z resztą sama pisała że dziecko ją nie ogranicza,że z nim też spędza cudownie czas i świetnie się przy tym bawi.

Ja trochę jak ty Meduza,czuje się usidlona w domu (bo sama się na to skazuje w sumie) ale tak wcale być nie musi. Kwestia organizacji. Dlatego apeluje że trzeba brać przykład z Blogerki

Blogerko-za to jak świetnie sobie radzisz ze wszystkim sama i mimo to potrafisz czerpać z życia najwięcej jak się da należą się duże brawa

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Naprawdę mamy tą samą matkę i ... Tego samego ojca

U mnie jest identycznie-ja muszę zrobić i słuchać gadania bo kogo innego prosić i tłumaczyć nie będzie.

Stary to samo-brudas jakich mało (matka nauczyła wszystko pod nos podstawić i za księcia zrobić) a wypomnieć potrafi -jakby sam dawał dobry przykład.

Eeh dom wariatów

Za jutrzejsze egzaminy dla Ciebie i Deli

jak to pisałam, to sie właśnie zastanawialam jak u Ciebie z porządkami

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie kobitki i urocze bobasy
Dawno mnie tu u Was nie było jak ktoś pamięta to byłam na urlopie. Z dwóch tygodni urlop się przeciągnął do trzech Jestem z tego zadowolona bo udało mi się odpocząć Maż przejął pałeczkę w obowiązkach więc miałam czas dla siebie.
Tutaj widzę pogaduchy na całego niestety nie ogarnę zaległości musicie mi wybaczyć.
Wojciech dalej kontynuuje rehabilitację, widać poprawę dzisiaj sam przewrócił się z pleców na brzuszek dłużej trzyma główkę i zaczyna siadać. Zębów brak tylko jest wielki ślinotok. Ulewanie dalej jest tylko w dużo mniejszych ilościach. Od końca czerwca zaczęłam rozszerzać dietę Wojtek zadowolony chętnie je tylko mu brokuł nie pod pasował reszta warzyw jest super
Zauważyłam że dziewczyny z Wrocka się spotykają w środę z Lady czy ja też mogę do was dołączyć???
Teraz mały śpi więc idę was nadrobić trochę aby choć w małym stopniu być na bieżąco

cześć, kochana, fajnie, że wróciłas!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blanka Zasnela w sypialni.Słyszę że się kręci,idę do Niej a Ona trzyma w ręku kołdrę i siedzi!!!Zobaczyła mnie i się przewróciła.Pewnie dźwignęła się za kołdrę. Taka wyrywna!

Cytat:
Cała to był jednorazowy wybryk mogłaby się poprzewracać a nie siadać!
Tej to dogodzic :p

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 13:54   #2800
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Dziewczyny..muszę Wam opowiedzieć..karmiłam małego i pisałam z Wami..mały zaczął stękac, wiedziałam że jak zjemy to czeka nas zmiana pieluchy
Ale żeby nie od razu po jedzeniu...chciałam żeby odbil więc troszkę z nim pochodzilam...beku nie bylo za to on coraz bardziej zły..nie dziwne śmierdziało okropnie trudno.. więc na przewijak..nachylam sie do pieluchy...i bach.. moja bluzka w gownie ... Body uwalone juz od zewnątrz..no to wiedziałam już że sajgon..rozpielam body a tam po pachy..maly macha łapkami prosto w swoją kupę...ja mu wycieram a za chwilę to samo...i myślę jeju jak to ogarnąć..muszę go wykąpać.... napuscic wody i go wykapac bo inaczej nie da rady.nieźle się przy tym naglowilam jak to logistycznie rozstrzygnac wszystko..ale dałam radę..już widze mojego Tz.... jakby w domu był sam i miał taka akcję
P.s. Jak go czystego położyłam na, ręczniku..uśmiechnal się szeroko a ja, zaczęłam się na głos śmiać z tego wszystkiego..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-07-08 o 14:09
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 13:59   #2801
elllmi
Zakorzenienie

neti wybacz, ale za cholerę Cię nie rozumiem

Stary 2013-07-08, 14:02   #2802
ania13.03
Zadomowienie

marsi kciuki za Wasza wizyte, a ciekawe czy Ewik juz po? Mam nadzieje, ze da znac, ze wszystko ok

Ciekawe jak tam Yellow...

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-07-08 o 14:05
Stary 2013-07-08, 14:07   #2803
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny..muszę Wam opowiedzieć..karmiłam małego u pytałam z Wami..mały zaczął stekac, wiedziałam że jak zjemy to czeka nas zmiana pieluchy
Ale żeby nie od razu po jedzeniu...chciałam żeby odbil więc troszkę z nim pochodzilam...beku nie bylo za to on coraz bardziej zły..nie dziwne śmierdziało okropnie trudno.. więc na przewijak..nachylam sie do pieluchy...i bach.. moja bluzka w gownie ... Body uwalone juz od zewnątrz..no to wiedziałam już że sajgon..rozpielam body a tam po pachy..maly macha łapkami prosto w swoją kupę...ja mu wycieram a za chwilę to samo...i myślę jeju jak to ogarnąć..muszę go wykąpać.... napuscic wody i go wykapac bo inaczej nie da rady.nieźle się przy tym naglowilam jak to logistycznie rozstrzygnac wszystko..ale dałam radę..już widze mojego Tz.... jakby w domu był sam i miał taka akcję
P.s. Jak go czystego położyłam na, ręczniku..uśmiechnal się szeroko a ja, zaczęłam się na głos śmiać z tego wszystkiego..

Cytat:
generalnie chodzi o mega giga wielgachna kupe

Stary 2013-07-08, 14:08   #2804
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Przepraszam ..wszystko już poprawiłam...nienawidze pisać w smarfonie....mam za duze palce chyba..szybko..szybko i takie kwiatki potem

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 14:12   #2805
YellowSheep
Rozeznanie

Melduję że chyba się udało! Babka przyjęła oświadczenie, ja mam podbitą kopię więc chyba mogą mi naskoczyć jak co pytałam o to pismo, że napisali że będzie odmowa jak po 5 lipca to dostaną ale ona machnęła ręką. Na wszelki wypadek będę często do skrzynki zaglądać ale mam nadzieję że już wszystko będzie ok.

Zostawiłam Olololo na godzinkę u babci mojej, przyszliśmy do domu to oczka już mu leciały, a po 5 minutach dostał histerii i płakał tak przez godzinę niedawno zasnął, ze zmarszczonym czołem :P i najmniejszy szelest go budził i się straszył ciekawe czy to przypadek czy go dyktatorka nr 2 przestymulowała, bo to nie był płacz z bólu.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam pisać że wysiedziałam tydzień u teściowej i w marę to poszło, a tu wieczorem obraza majestatu, bo powiedziałam, żeby Dawida nie wyciągać z bujaka jak grzecznie siedzi i nie nosić na rękach. To ona do TZ pretensje miała że dziecka wziąć nie może. A no, ja mu mówię, że jak Dawid niegrzeczny to ani jedna ani druga nie bierze ale jak grzecznie się bawi to go rozpraszają. A i grill był. 10 minut. Wyłożyliśmy kasę, TZ rozpalił pilnował, Dawid musiał zjeść i się przebrać. Wychodzę z nim a t. jej córka z chłopakiem już skończyli i ja sobie siedziałam z TZ ii jedlismy. Malo tego chlopak jego siostry kupił piwa i myślicie że ktoś nam dał?? Ale drinki z naszego Krupnika to sobie śmiało bez pytania po cichaczu póżniej robili. G. powiedział że ostatni raz on coś robi i w sumie niezle sie wkurzył. Bo jak ostatnio kupowalśmy radlery nowe to każdy dostał bez szemrania i obżałowania. Ale koniec kuwa ze sponoringiem.

Hektorzyna już ładnie na smyczy chodzi

ta poza tym, to dzisiaj kończy mi dzieć pół roczku kiedy to zleciało?
za pół roczku. U mnie też pretensje jak powiem żeby czegoś nie robili to zawsze złość że nie mogą małego wziąć. Mnie denerwuje takie "przedmiotowe" traktowanie dziecka - skoro chce im się go przytulić to go biorą - przecież to nie zabawka jest. Skoro ładnie bawi się sam ze sobą to lepiej w tym czasie być po prostu w pobliżu, a nie mu przeszkadzać.

No i ja uważam że ważne jest podążanie za potrzebami dziecka - jest czas na jedzenie, zabawę, sen, tulenie, spacer. Ale moja rodzina tego nie rozumie i zawsze jak tam idziemy to robią wszystko po swojemu a Oli potem nerwowy. Np ostatnio, byliśmy u babci, byli też inni goście a mały koło 18 widzę że zmęczony, więc przyniosłam gondolę i położyłam go tyłem do nas i światła żeby zasnął, a moja mama przy każdym jego kwęknięciu była przy nim i się śmiała do niego i go zaczepiała. Jeszcze mi powiedziała że on wcale spać nie chce bo się uśmiecha do niej, a potem jak zaczął płakać to oczywiście dlatego że głodny ja i tak zawsze wychodzę na heterę. Już przywykłam.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

ale teksty Twojej babci dyktatorka nr 2 jak nic
niestety nie płomiennowłosa

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
-

A dziś o 16:40 idę z Domcią na echo serca - mam nadzieję, że nic złego nie wyjdzie
za wizytę

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Szajka - pamietasz jak pisalas o przelozeniu szczepienie po tej naszj trzydniowce? ile to bylo? 4 tyg?
bo pytalam sie ej lekarki u ktorej wtedy bylismy i ona powiedziala ze 2 tyg. i nie wiem

przypomnial mi sie moj dzisiejszy sen (Szajka, blogerka )
Snilo mi sie ze masz siedzi na all i czegos szuka.
pytam sie czego szukasz - a ten: kaszek Holle
to mowie -ale Kuba je narazie Bobovite a maz: ale dostalem pod opieke psa i musze go dobrze karmic!
Jaka projekcja wspomnień z forum

Cytat:
My już po wizycie. Mała waży 6750g i ma 66cm, ale ubranka 68 są dobre W oskrzelach czyściutko więc było szczepienie. Malutka pokwękała tylko przy wkłuciu, ale szybko zaczęła gadać ze ścianą.
Pani dr wychwaliła, że pięknie trzyma główkę i bardzo rwie się do siadania i raczkowania! I po powrocie z wakacji zaczynamy rozszerzanie diety
Pozwoliła jechać, więc jak ortopeda pozwoli to w piątek w nocy zaczynamy podróż
Na pewno pozwoli już niedługo szelki zapłoną

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
hej kochane, nie gniewajciesie, że sie w dyskusję nie wbijam, podczytuje tylko ale u mnie bez zmian

co do chrupek kuku- są takie długie kuku paluchy- ja daje małemu i robi je jak bóbr drzewo, jak mu zostaje tyle co w łapce to zabieram

wszystkim bobasom półrocznym i 5miesięcznym życze zdrówka , apetytu i usmiechu

a za wszystkie szczepienia, badania i podejrzenia choroby trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

ja sie dowiedziałam że u mnie babka na urlopie no i dzwoniłm do warszawy do biura i ma do mnie babka oddwonić ale nie dzwoni.....

nie jest nasze ale za każde remonty nam odliczją.... i to prawda strasznie się przywiązałam do tego mieszkania ja ogólnie się przywiązuje do miejsc, chciałąbym żeby oni chcieli je sprzedać a my mogli je kupić .....
A Ty jeszcze nie złożyłaś wniosku? Pilnuj terminu, żeby potem problemów nie było

A mieszkanko faktycznie ślicznie urządziłaś, może jest jakaś szansa na odkupienie go w przyszłości?

Cytat:
Cześć dziewczyny..dzięki za pomoc..po dwugodzinnych próbach mam Was już w fonie i nawet jeszcze jakiś l Kosmetyki Wszechczasow sobie ściągnęłam

Hej, fajnie że się udało

Cytat:
Blanka Zasnela w sypialni.Słyszę że się kręci,idę do Niej a Ona trzyma w ręku kołdrę i siedzi!!!Zobaczyła mnie i się przewróciła.Pewnie dźwignęła się za kołdrę. Taka wyrywna!

YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 14:20   #2806
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Melduję że chyba się udało! Babka przyjęła oświadczenie, ja mam podbitą kopię więc chyba mogą mi naskoczyć jak co pytałam o to pismo, że napisali że będzie odmowa jak po 5 lipca to dostaną ale ona machnęła ręką. Na wszelki wypadek będę często do skrzynki zaglądać ale mam nadzieję że już wszystko będzie ok.

Stary 2013-07-08, 14:21   #2807
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
A w ładnie gdzie i po ile kupujecie?

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

nam mały często usypia w bujaczku (wieczorem szczegolnie) jak go przekladalam do łóżka i wpakowywalam w spiworek to mi się zawsze budził..bo mu te rączki musiałam tam wsadzić..najlepszy byłby taki co i na ramionach rozpinany..są takie?

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Dziewczyny co do tych puzli piankowych...na allegro w art.dzieciecych wpiszcie w wyszukiwarce "ludi" .... I wcale bitew chodzi tu o np łóżeczko w sowy .... Ale o właśnie fajne puzle piankowr...tyko że te są chyba drogie,co?

Są takie śpiworki. Na suwak i zapinane na ramiączkach. Jak się maksymalnie rozsunie to jak kołderka jest. Ja mam, ale ocieplany jest i teraz na lato się nie nadaje, bo mała spocona nawet w pieluszce.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 14:41   #2808
litllesweetangel
Lurker ;)

Charlizz nie do konca, to jest najem od spoldzielni. Czyli placimy tylko zwykly czynsz no i licznikowe oplaty. Mozemy robic z mieszkaniem co chcemy, zmieniac, remontowac itp. I mieszkac ile chcemy. Tyle, ze musielismy dac odstepne poprzedniemu lokatorowi( paredziesiat tysiecy). Zeby bylo w pelni nasze spoldzielnia musialaby sie zgodzic na wykup za jakis procent wartosci- poki co sie nie zgadzaja...
A ja bym chciala miec juz cos wlasnego. Nie oplaca sie inwestowac kupe kasy w to mieszkanie, bo nie wiadomo czy pozwola nam je wykupic. A chcielibysmy miec cos co zostawimy malej. No i rachunki+ kredyt to jest masakra. Ogrzewanie gazowe wyciska ostatnie grosze.
Poki co przegladam oferty, ale ciezko bedzie isc np na 36 metrow z 2 pokojami gdy tutaj mamy 3 i metrow powyzej 60.

To sie wyzalilam jak mi penisowo

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 14:42   #2809
e_vel
Wtajemniczenie

Yellow
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 14:45   #2810
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

Super, ze sie udalo

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-07-08, 14:46   #2811
e_vel
Wtajemniczenie

jakbym widziała mojego tż-ta http://szafunia.pl/4330-jak_mezczyzn...o_plecach.html
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 14:49   #2812
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-07-08, 14:53   #2813
mala_19kw
Zakorzenienie

Yellow- superowo
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 15:06   #2814
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

super

Stary 2013-07-08, 15:35   #2815
charlizz
Zadomowienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Yellow,super!
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 15:49   #2816
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Nie moge sie doczekac az moja zacznie siedziec Wtedy zycie staje sie latwiejsze
to przypadek, złościła się że nikogo obok Niej nie ma

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
marsi, nie chcesz wiedzieć o czym pomyślałam w pierwszej chwili

Tej to dogodzic :p

.
Co za skojarzenia!

Cytat:

Ale ja dla wszelkiej pewności zadzwoniłabym tam jeszcze za jakieś dwa dni czy wszystko ok.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 15:56   #2817
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
W krakowie to ja jestem! Ogarnę się i będę bardziej dostępna jeśli będziesz miała ochotę.

pewno, że chcę trzymam kciuki za sesję
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
hmm.. ja swoją kłade w body jak sie rozkopie to jej nie przykrywam nawet, ale my mamy w domu saune, wiec nie wiem.... sama tez spie odkryta. Julka sie momentalnie rozkopuje, czy to kocyk czy kołdra czy pielucha.. woli spac bez niczego
u mnie też Mały śpi w samym body, jak były te chłodniejsze dni to miał jeszcze półśpiochy ale już go niczym nie przykrywam, on i tak wszystko rozkopie i weźmie do buzi
Cytat:
Dziewczyny..muszę Wam opowiedzieć..karmiłam małego i pisałam z Wami..mały zaczął stękac, wiedziałam że jak zjemy to czeka nas zmiana pieluchy
znam ten ból, mi kiedyś Kubuś sprezentował takiego bombowca przed wyjściem do kościoła, największym problemem było jak go wziąć, żeby się nie umazać w kupie a on i tak wsadził nogi w kupę a potem rączki

ja już po wizycie t.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:06   #2818
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a ja swojego

Cytat:

ja już po wizycie t.
i był test białej rękawiczki?
Stary 2013-07-08, 16:10   #2819
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
a ja swojego

i był test białej rękawiczki?
nawet, że nie
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 16:14   #2820
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
nawet, że nie
łaskawa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości