|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() Jednak faceci czasami się przydają ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Nie strasze , to jest najgorsze .. Teraz zakładam na siedzaco . Musze usiasc wciagnać przez nogi , I potem juz idzie gladko..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1383 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Ja mam jeszcze takie jazdy ze skarpetkami
![]() Do pracy w taki upał chodze w klapkach czy sandalach a tam musze sie przebrac na buty robocze .. Do butow roboczych musze miec skarpetki bo zdarłabym nogi. I teraz jest problem .. Bo usiasc nie mam gdzie I jak ubrac tych skarpetek ![]() Mam w pracy dwie siostry I one na zmiane mi te skarpetki ubieraja ![]() Ze sciaganiem siluje sie sama , bo moglyby pasc po 8 h w butach roboczych moje nogi nie pachna konwalia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-07-08 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
obawiam się że żadne suplementy nie pomogą... Cytat:
![]() Ostatnia rzecz na temat włosów. maseczka musztardowa. moja znajoma z Łotwy podała mi przepis jak odratować wypadające włosy (rok temu ze stresu i pewnie z powodu diety wpadaly mi strasznie włosy - prawie wyłysiałam) składniki: 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki musztardy w proszku (colmanns - nie wiem czy dostępna w PL http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAg&dur=469) 1łyżka cukru 1-2 żółtka kilka kropli goracej wody maseczke kladziemy na umyte i mokre włosy podzielone na pasma (tak jak przy odrostach), tylko na skóre głowy, nie pokrywamy nią włosów! zostawiamy na około godzine i splukujemy myjac dokładnie włosy. stosować to należy zawsze po myciu głowy. po miesiącu nastapil cud. zamiast pukla włosów zapychających prysznic i wanne - 2-4 włosy na krzyż ![]()
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
Zaspokoiłam bóla i najadłam się frytkami
![]() A teraz idę poleniuchować na działce ![]() Miłego dnia mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Zakorzenienie
|
hej kobietki
![]() ![]() ![]() Melduję tylko, że u nas wsio dobrze ![]() ![]() ![]() Wczoraj byliśmy w stolicy na zakupach i jestem załamana... we wszystkim wyglądam strasznie więc nic sobie nie kupiłam ![]()
![]() |
#1389 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja kiedyś jak rano wstawałam i od razu zakładałam ciuchy to robiłam to siedząc na kibelku i sikając :P a teraz nie ma mowy żebym na siedząco się schyliła do nóg ![]() aaaale pospałam ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zadomowienie
|
w kadrach nie pracuje ale z tego co sie dowiadywałam od mojej księgowej to trzeba wrócić do pracy na ileś tam.....a że mam synka małego i nie wyobrażam sobie go zostawić to nie wracałam do pracy......ale macierzyński normalnie ci sie należy po porodzie......
#1391 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Śliczny brzuszek! ![]() ![]() Cytat:
![]() I mój brzusio : rozbierana focia sprzed dwóch tygodni w sukience z dzisiaj ![]() ![]()
![]() |
#1392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Zadomowienie
|
Zdjęcie-0008.jpg
to mój dzisiejszy zakup za niecałe 20 zł ![]() ![]()
#1394 | ||
Raczkowanie
|
Nie było mnie tu tylko weekend a znowu 5 godzin nadrabiania
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jakoś nie chce mi się już o to kłócić. Więc pewno ochrzcimy ale nie będziemy dziecka potem do niczego zmuszać ... Jezzka piękne imię Tola - nam bardzo podoba się Pola ![]() Azealia Ty już w 18 tygodniu czujesz ruchy ... ja zaczęłam dziś 20 i nic ![]() ![]() Co do wagi - ja w połowie i na plusie 0,5 kg z jednej strony super bo mniej lub wcale będzie do zrzucania, z drugiej znajoma przytyła 3,5 kg w całej ciąży i miesiąc przed terminem była w szpitalu czymś ją szprycowali bo dziecko bardzo wolno rosło ... <Babku grunt, że możesz podejrzewać co się dzieje, ja niestety zanim zostałam dobrze zdiagnozowana to 2 lata jeździłam od pulmonologa do alergologa bo wszyscy twierdzili że mam astmę. Aż w końcu trafiłam na pulmonologa który mówi mi że mam bigos w klatce piersiowej, moje serce bije jak chce. I tak po nitce do kłębka okazało się że mam wadę serca, a jej objawy spowodowane są przeponą która ciągnie mięsień sercowy. Przepona rozluźniona- serce wróciło do normy, odstawiłam leki i jest ok ![]() Ja miałam podobny problem jeździłam od pulmunologa do alergologa, stwierdzono astmę, dostałam sterydowe wziewy ... w końcu jeden alergolog stwierdził że to mogą być problemy gastryczne. Zrobili mi gastroskopię i okazało się, że mam refluks żołądkowy i przepuklinę przewodu pokarmowego co nieleczone powoduje duszności. Pół roku leczenia, zrobiło się lepiej no ale od kiedy jestem w ciąży wszystko wróciło a leków brać nie mogę ... ![]() ![]() Ach w ogóle to w sobotę dałam sobie popalić, kilka godzin robiłam u rodziców w ogrodzie, potem piekłam ciasta, narobiłam obiadów na 3 dni i UMIERAM! Kłuje mnie całe podbrzusze - jajniki tak jakby pochwa ... boję się czy czegoś sobie nie zrobiłam, a może panikuję bo po prostu rosnę ?! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale upał u nas, aż nie do pomyślenia ![]() Apropo golenia to dziś pod prysznicem sie trochę nagimnastykowałam ale się udało ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie:
zrobił mi się na sutku taki jakby guzek, jakby pieprzyk. Ciemny, w środku ma szaro-czarny punkt. To normalne? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ślicznie rośniecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mój mąż sie ze mnie śmieje i ciągle mówi : "dasz rade" Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1402 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 | ||
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Jak jeszcze raz powiem ze deszcz w Anglii mnie wkurza mi przypierdzielcie
![]() Jak Zaszlam w ciaze to wylicytowalam sobie na ebayu kiecke ciazowa , ogrodniczke na szelkach. Jak przyszla to sie zkrzywilam bo wcale nie byla ladna , jakas taka wielka ze sobie pomyslalam Ze pewnie nigdy jej nie zaloze bo nawet w 9 mies bedzie za duza .. No I nadszedł jej czas .. Dzis wyjelam z szafy , I nie dosc ze to ostatni moment , bo w brzuchu w Sam raz to to najlepszy ciuch jaki mialam szczegolnie na ten upal.. Ubralam majty , stanik I kiecke I jade do szpitala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
![]() Masz umiejetnosci ktòrych nie jedna tutaj Ci pozazdrości ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() Moze to jakis zaskòrnik ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1404 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Byłam rano na wizycie. Rozmawiałam z ginekolog o tych bólach i już chciała wypisywać skierowanie do szpitala ![]() ![]() Tak poza tym to wszystko w porządku. Wyniki się poprawiły, hemoglobina poszła w górę, czyli burak w tabletkach działa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tak samo - upał ![]() Ale przyda się chociaż pare dni w roku ładnych ![]() Ja teraz wyciągnęłam wakacyjne sukienki i w tych co w miarę wyglądam to wychodzę, a reszta jest po domu ![]() Oj tam też mi było niewygodnie, ale taka pogoda ładna to girki trzeba odryć ![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że wyniki dobre ![]() Zmykam na miasto się przejść ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
tunieczka, ryba - ja mam dwa kociska, mocno kudłate, i też się obawiam, jak to będzie wyglądać
![]() ![]() ![]() Ale mam nadzieję, że okażą się tak mądre, jak kociaki De ![]() paulina - umiejętności podprysznicowych zdecydowanie zazdroszczę! ![]() ![]()
#1409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1410 |
Zakorzenienie
|
Kociary, to co na szybko znalazłam - a na co wcześniej nie trafiłam:
"Łóżeczko dziecięce należy ustawić z dużym wyprzedzeniem. Materac w łóżeczku należy owinąć grubą filą, a do folii przykleić taśmę dwustronnie klejącą. Jeżeli kot tam wskoczy, to łapki przykleją mu się do taśmy, czego koty bardzo nie lubią. W związku z tym zacznie omijać to miejsce. Jest to najlepszy sposób aby nauczyć kota, żeby nie wskakiwał do dziecięcego łóżeczka. Podobnie można zrobić z wózkiem. Koty są bardzo wrażliwe na hałasy i różne dźwięki, dlatego koniecznie trzeba kota stopniowo przyzwyczaić do płaczu dziecka. Robi się to poprzez odtwarzanie nagrania z płaczem niemowlaka. Na początek trzeba odtwarzać bardzo cicho, najlepiej gdy kot jest pochłonięty zabawą. Po paru dniach, gdy nie będzie zwracał uwagi na płacz, można stopniowo nagranie odtwarzać coraz głośniej." Zadbaj o to, by zaraz po urodzeniu maleństwa, jeszcze przed powrotem ze szpitala Twój kot poznał już jego zapach – niech Twój współmałżonek przynosi ze szpitala do domu ubranka dziecka i inne rzeczy przesiąknięte jego zapachem i daje je kotu. Dzięki temu kot pozna zapachy maluszka zanim ten na stałe się wprowadzi.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.