|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Witamy się z Alexem w 23 tygodniu (22t, 1d) czy to już 6 mc??
Zapraszam na ciacho z jagodami i uciekam nadrabiać wątek
|
#1412 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
hej Dziewuszki ale pędzicie-nie ma jakiegoś streszczenia?
u nas powoli, cały tydzien stalismy z remontem bo nam sie majster pochorował no ale juz z górki. troszke sie przeliczylismy i nam na szafy nie starczy ale trudno moja teściowa zabrała Piotrusia nad morze na tydzien i jakos tak cicho i spokojnie w domu( swoja droga to takie miłe w koncu to jej przybrany wnuk)Ja sie pochorowałam jestem na antybiotykach i nie wiem czy pogoda czy leki ale osłabiona jestem strasznie....aMaluch? buszuje tak że maskara widac juz gołym okiem jak brzuchol skacze a mi coraz ciężej
|
|
|
|
#1413 |
|
Raczkowanie
|
Witam was moje kochane dziewczynki!!!
Strasznie długo mnie tu nie było... nie wiem czy wszystko nadrobię W pracy zrobiło się prawdziwe zamieszanie, nie wiadomo w co ręce wkładać... a do tego trzeba uczyć nowe.. heh Przy tych upałach jak wracałam do domu to już nie miałam ochoty odpalac kompa bo przecież komp daje ciepło.... i tak mijały dni i tygodnie ![]() Gratuluję wszystkich poznanych płci oraz wyników badań!!!! Witam również "nowe" mamusie ![]() Czujemy się świetnie (poza jednym dniem kiedy osobisty musiał mnie obłożyć mrożonkami bo inaczej bym zeszła...) Wizytę mamy 15.07 i będziemy wtedy podglądać maluszka ![]() Ciekawe czy Kubuś zostanie Kubusiem.... |
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popytaj Rinco, ona chyba już przeszła z wychowaczego na zwolnienie aaaa taki wniosek powinien być chyba złożony na 30dni przed dniem zakończenia urlopu Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2013-07-08 o 15:16 |
|
|
|
|
#1415 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co do posikiwania-to jeden z objawow chorob nerek lub zapalenia pecherza.Nie lekcewazcie tego. Trzeba oddac sik kota do badania (zlapany w pusta kuwete) albo pobiora jej prosto z pecherza. Kot nie sika na koldre oit tak bo jest zlosliwy. Omijanie kuwety to czesto skutek tego, ze kojarzy mu sie z bolem.Albo zwirek nie pasuje. Jaki macie? http://kotyperskie.eu/?page_id=22 |
||
|
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam dzisiaj niezdrową zachciankę...
Byłam w sklepie i zobaczyłam na półkach zupki chińskie no i nie mogłam się powstrzymać i wziełam jedną.. taki mały grzeszek ![]() Właśnie wcinam
|
#1417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2 kg to pewnie wogóle nie widać, ty chudzinka jesteś
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Zadomowienie
|
Szalone to mało powiedziane. Byłam tu wczoraj do samego wieczora. Dzisiaj wchodzę na 15 min (tak myślałam) a te wariatki natrzepały 6 stron
![]() Kurcze tak się zdziwiłyście tą ceną za sesje brzuszkową, że aż się sama zastanowiłam. Ale zadzwoniłam jeszcze do trzech fotografów i ceny zbliżone. Nie ukrywam, że to jedni z lepszych fotografów w moim mieście, ale ja chce jedne z lepszych zdjęć przecież No nic dopóki mąż się nie sprzeciwia bardzo, to nie będę nic zmieniać.Odnośnie moich duszności, to jutro wybieram się do lekarza, choć jakoś mam przeczucie, że po prostu mnie spławi mówiąc, że w ciąży to normalne. Witam też kolejną mamusie. Nie sądziłam, że na tym etapie jeszcze tyle mam się dopisze. Oczywiście bardzo się cieszę z każdej kolejnej mamuśki
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Czy Wy tez nie macie dzisiaj na nic totalnie sily? Posegregowalam ciuchy i zabawki do konca ale nie mam sily ich wyniesc na strych nie wspomne o odkurzaniu itd...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1421 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję tygodnia ! no i 6 miesiąca ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
A poodkurzać też bym musiała , a chęci brak
|
||
|
|
|
#1422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to posprzątałam łazienkę, zrobiłam i powiesiłam pranie. Na nic więcej siły nie mam ![]() Zjadłabym malin ale położna mi mówiła, że można tylko maks. 1/2 szklanki raz na tydzień, bo maliny wywołują skurcze Ale już w środę jedziemy do Teściów, a tam maliny i czereśnie i Teściowa, która będzie wokół mnie skakać Należy mi się
|
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) także obawiam się że o zmywarce będę tylko dalej marzyła ![]() Kurczę nie wiedziałam że maliny mogą skurcze wywoływać. |
|
|
|
|
#1425 |
|
Zadomowienie
|
Mam ochotę na paprykę konserwową!! Wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, ze na paprykę jestem uczulona
Bejbziol próbuje mnie wykończyć ![]() Edit: gwoli ścisłości: mam ochotę i na maliny i na paprykę konserwową. Maliny złe dla Bejbziola [bp skurcze], papryka dla mnie [bo alergia]. To się nazywa wzajemne wykluczanie organizmów
Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-07-08 o 16:20 |
|
|
|
#1426 |
|
Zadomowienie
|
Basiaaaaaaa odezwij się
Co tam u Ciebie i bliźniaków ?
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-07-08 o 16:30 |
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
Do tego pranie mi się wysypuje bo nie prałam od remontu .. koniec Wróciłam ze szpitala pobrali mi kolejne 4 strzykawki krwi .. Z czego jak za każdym razem babka w prawej rece przebila mi zyłe na wylot i krwiak Po reszte musiala wkłuć się do drugiej ręki , także jestem obklejona po pachy i to w obu rękach .. Przy okazji za każdym razem będąc w tym szpitalu przekonuję się że nie chcę tam rodzić .. Tak źle mi się kojarzy ..
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
w każdym pokoju bajzel ![]() jakaś ta pielęgniarka nie ten tego, nie potrafiła się wkłuć czy co?!
|
|
|
|
#1429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A żeby nie było zbyt lekko na duszy, dziecko co chwile powtarza mi "Fuj w domu, fuj w domu..."
Edytowane przez Espere Czas edycji: 2013-07-08 o 17:12 |
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie
Dziękuję za zachwyty nad naszą wyprawką obiecuję że pokażę wam resztę jak dopłynie, już sama się nie moge doczekać. Jutro mam Usg połówkowe i mam nadzieję że Leoś jest nadal Leosiem bo jak mi powiedzą że to znowu dziewuszka to prosto do psychiatryka pojadę ![]() Zapomniałam wam polecić fajną promocję w sklepie Tchibo. Sama kupiłam stacjonarnie pościel do łóżeczka niebieską ocean i prześcieradełka z gumką 2 szt. W sklepie stacjonarnym za pościel dałam 42 zł a za prześcieradła 35 zł. Pościel w rzeczywistości ma bardziej stonowane kolory niż na zdjęciach ale jest ok z fajnej bawełny. Różowa była prześliczna http://www.tchibo.pl/dwustronna-posc...400034278.html http://www.tchibo.pl/przescieradla-d...400034277.html Piszecie że macie problem ze snem i ja spokojnie do tych osób mogę dołączyć. Buszuję po nocy do 4 a śpię potem do 12-13 i wstaję jak rozbitek. Myślałam że jeszcze nie zdążyłam przestawić się z czasu Hamerykańskiego ale wyprowadziłyście mnie z błędu. Takie są uroki ciąży a w gdzieś wyczytałam że organizm wtedy trenuje nocne wstawanie do malucha ![]() Cytat:
![]() Zapewniam że nie chciałabyś widzieć mojego brzucha po zastrzyku przeciwzakrzepowym. Sama zrobiłam sobie takiego siniaka na pół brzucha bo wkłułam się w żyłę. Tak to jest jak robi się iniekcje z 6 letnią asystentką -siostrzenicą
|
|
|
|
|
#1431 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że remont ruszył - już niedługo będziesz na swoim Cytat:
![]() Cytat:
ale Cię pokłuła...u mnie w szpitalu spoko pielęgniarka była ostatnio i za pierwszym razem ładnie żyłę znalazła i poszło, ale w polskiej przychodni dopiero za 4 razem jakaś dziwna ta piguła tam, innym razem tez jej nie szło aż jej pokazałam skąd mi pobierała ta w szpitalu i dopiero poleciało ![]() A masz możliwośc wyboru szpitala?? Bo ja nie...ale na szczęście znajome, które tam rodziły sobie chwalą to się jakoś nie stresuję ![]() W piątek jade się zapisać na szkołę rodzenia ![]() Cytat:
![]() dobry jest Majcia mnie bombarduje Zrobiłam sobie kawkę mrożoną i relaksuję się w salonie, mam tu przyjemny chłodek A wcześniej samochód mnie oparzył w ręce parzyło i dosłownie paluszkami przekręcałam i zmieniałam biegi
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-07-08 o 17:29 |
|||||
|
|
|
#1432 |
|
Zadomowienie
|
Mój TŻ poszedł grać w piłkę z kolegami z pracy. Spodziewam się, że będę czuć jego powrót zanim jeszcze do klatki wejdzie
![]() Jest tak ładnie, byłam dokładnie 4 minuty na polu, to mnie tak bestie pociachały, ze uciekłam w podskokach ![]() Normalnie te komary jakieś niewyżyte. Nie da się wyjść spokojnie Miałam taką ochotę na spacer, ale nie doszłam dobrze do końca chodnika wokół budynku jak już miałam całe nogi zgryzione.. Wrrrrr!!Piszcie coś ciekawego, bo umrę z nudów |
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
A zapomnialam Wam napisac, ze w Lidlu sa od dzisiaj najklejki 3D do pokoju dzieciecego fajne po 12,99
jutro pojde po glukozie i zobacze jak wygladaja na zywo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na szczęście nie ma komarów Nanusia śliczne te pościele ![]() Dziewczyny a znacie jakieś fajne sklepy internetowe z zasłonkami dla dzieci?? bo jakoś na all nic mi sie nie widzi
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka te naklejki są od 15 lipca, przynajmniej na to gazetka z Lidla wskazuje . na ich stronie jest.
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam pytanie do lineczki1989. Dobrze kojarzę że mieszkasz w Warszawie? W którym szpitalu zamierzasz rodzić jeśli można wiedzieć ? Edytowane przez Nanusia76 Czas edycji: 2013-07-08 o 17:58 |
|
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Zadomowienie
|
Myślałam że u was też jest Tchibo
. No tak w takim razie tylko online pozostaje.
|
|
|
|
#1439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

u nas powoli, cały tydzien stalismy z remontem bo nam sie majster pochorował no ale juz z górki. troszke sie przeliczylismy i nam na szafy nie starczy ale trudno

Na pewno mąż pierwszego dnia przywiezie ze szpitala jakieś ciuszki/kocyk z zapachem dziecka. Ale generalnie boję się

Niestety będę musiała się położyć, zrobić badania, bo to raczej odezwały się nerki. Mówiłam jej o weselu i na razie kazała kupić No-spę i brać w razie większych bóli. Opowiadała, że jakiś czas temu miała sytuację, że dziewczynę złapała kolka nerkowa w dzień ślubu i tylko w kościele dała radę wytrzymać, a na weselu już leżała w szpitalu 

ale położna mi mówiła, że można tylko maks. 1/2 szklanki raz na tydzień, bo maliny wywołują skurcze
KCIUKI DLA ANI
ale Cię pokłuła...u mnie w szpitalu spoko pielęgniarka była ostatnio i za pierwszym razem ładnie żyłę znalazła i poszło, ale w polskiej przychodni dopiero za 4 razem
w ręce parzyło i dosłownie paluszkami przekręcałam i zmieniałam biegi 
Miałam taką ochotę na spacer, ale nie doszłam dobrze do końca chodnika wokół budynku jak już miałam całe nogi zgryzione.. Wrrrrr!!