|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
|
2 | 3,57% |
| Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
3 | 5,36% |
| Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
|
24 | 42,86% |
| Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
22 | 39,29% |
| Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
|
5 | 8,93% |
| Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() Cytat:
To i tak dobrze że udało mu się wyjść z choroby.Wyglądał jak cień do domu to się normalnie ciągnął, doszedł i padł.Taka bida była ale wiedział gdzie szukać ratunku Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- A tak w ogóle hejo |
|||
|
|
|
#1532 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Witam się z rana
![]() ale dużo napisałyście, nie było mnie wczoraj od południa a tu tyle nadrabiania. Wczoraj spotkałam się z koleżnakami na ploty i tak mi dobrze zrobiło wyjście na miasto, że od razu więcej energii mam do działania ![]() Cytat:
AAby bardzo dziękuję za rady Ryba, AAby mój sierściuch jak wasze, wszędzie ogrom futra i bardzo niesuboordynowany jest. Złośnik rudy - zawsze na złość musi zrobić - i mam wrażenie że doskonale o tym wie, bo zawsze robi taką złośliwą minę jak coś przeskrobie i odchodzi taki dumny ![]() Trele Kiedy masz urodzinki 26 czy 29? Będę celować ![]() Lece nadrabiać bo mam chyba 4 czy 5 stron
|
|
|
|
|
#1533 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale okrąglutki
zazdroszczę Wam tego odpoczynku nad Morzem Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Ale się chamsko od rana zachowuje Nie przywitałam się z Wami... Dzień dobry mamusie i dzieciaczki Trzymam za dzisiejsze wizyty
|
||
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadzwonie do kuzynki ona farmaceutka to podpytamniestety dopiero w piątek będę mogła a wtedy nie wiem czy zdążą przesłać mi wynik do neurologa do środy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1536 |
|
Zadomowienie
|
Witam się witam!
Wiaterek wieje ![]() Co do przytulanek- to ja od początku ciąży ochoty nie mam wcale A... Zaczynamy dziś 21tc!
|
|
|
|
#1537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1538 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam, witam ![]() Wczoraj coś padł mi internet i dopiero dziś mogłam Was poczytać ![]() I Leoś wczoraj po dwóch dniach spania się odezwał TŻ śpi, a ja go budzę, że synuś kopie ![]() Zjadłam sobie pyszną sałatkę owocową na śniadanko, teraz biorę się za sprzątanie TŻ znów pojechał w delegacje, wróci dopiero w czwartek ![]() Kończą już remontować mi łazienkę i jestem w niej totalnie zakochana! Wrzucę jakieś fotki jak będzie skończona ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
|
#1539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() A tak w ogóle to Wiatm, ja dziś nadrobię was po południu, idę dziś do koleżanki , jest miesiąc wyżej niż ja i będzie o czym gadać ![]() Gratuluję UDANYCH WIZYT
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-07-09 o 09:51 |
|
|
|
|
#1541 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale cudownie! Garda jest taka piękna! Zazdroszczę! Cytat:
|
||
|
|
|
#1542 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Olka ryczy od 5 dni jak tylko o coś ją poproszę, jak coś jej się nie spodoba, wyciska na siłę łzy i udaje, że płacze. Wrzeszczy żebym na nią nie patrzyła i do niej nic nie mówiła i że ona chce płakać! Wrzeszczy tak nawet 15,20 minut... I nic nie pomaga. A jeszcze wczoraj powiedziała mojej mamie, że jak urodzę dzidziusia to jej już nie będę kochała Nie wiem skąd jej się to wzięło...Można zmienić mi na 1 stronie podpis synek na MICHAŁ ![]() Dziewczyny, ja szukam takiej sukienki, w normalnej cenie: http://www.pieknamama.pl/sukienka-karol-i.html Nie mogę nigdzie znaleźć Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-07-09 o 10:01 |
|
|
|
|
#1543 |
|
Raczkowanie
|
Nic znikam dziś bo mnóstwo spraw do załatwienia.
Życzę wszystkim miłego dnia! Dziś mam połówkowe więc błagam trzymajcie kciuki bo strasznie się denerwuję!
|
|
|
|
#1544 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
U nas dzisiaj połóweczka! 140 dni za nami, i 140 przed nami Młody dokazuje od rana, jakie to przyjemne Teraz to takie miłe, ale pewnie za kilka/kilkanaście tygodni będzie bolało i już tak fajnie nie będzie Cytat:
![]() Zamówiłam tą pościel, jest śliczna i dziękuję Ci za linka Wzięłam jeszcze prześcieradła białe, bo tych niebieskich online nie było Napewno się przydadzą.Cytat:
gratuluję udanej wizyty Ja jeszcze nie widziałam, żeby mały ssał kciuka ale musi to fajnie wyglądać.Śliczny Zazdroszczę Ci tego morza, ale mi się marzy...Cytat:
|
|
#1545 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1546 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41700840]My mamy zły humor od 5 dni... I Ola wcale nie wydaje mi się w tym momencie słodka- dziecko czasem może swoim zachowaniem rozstroić matkę nerwowo kompletnie
![]() Olka ryczy od 5 dni jak tylko o coś ją poproszę, jak coś jej się nie spodoba, wyciska na siłę łzy i udaje, że płacze. Wrzeszczy żebym na nią nie patrzyła i do niej nic nie mówiła i że ona chce płakać! Wrzeszczy tak nawet 15,20 minut... I nic nie pomaga. A jeszcze wczoraj powiedziała mojej mamie, że jak urodzę dzidziusia to jej już nie będę kochała Nie wiem skąd jej się to wzięło...Można zmienić mi na 1 stronie podpis synek na MICHAŁ ![]() Dziewczyny, ja szukam takiej sukienki, w normalnej cenie: http://www.pieknamama.pl/sukienka-karol-i.html Nie mogę nigdzie znaleźć Hehe, skad ja to znam. Mamy dwulatkow i trzylatkow to z checia czasem wyrzucilyby swoje dzieci za okno Ale probuje wymuszac oj tak. Choc dobrze wie, ze krzykiem u nas nic nie wskura. Mowie mu, kochanie, popros, bo jak bedziesz krzyczal to na pewno nie dostaniesz, to udaje przez chwile aniolka |
|
|
|
#1547 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Dzastin08;41696762
Na wieczór wrzucam jeszcze foto brzuszka prosto z nad morza ![]() [/QUOTE]Śliczny ![]() Cytat:
chociaż nie teraz, wczoraj zrobiłam pranie, obiad, posprzątałam mieszkanie, byłam z kociakami na obcinaniu pazurków, bylam na 3 mieszkaniach i jadłam non stop ( choc pierwszych 5 miesiacach nie robiłam nic oprócz do pracy i jakiś obiad czaaaaaaaasem cos :P )Cytat:
Moja jedna kotka ta nie wysterylizowana jest czasem tak nieznośna, od 3 do 6 biega i skacze po mnie i mężu ( go dodatkowo gryzie w palce u nóg Wizazowe kciuki za mieszkanie dają radę! a więc... wcoraj oglądalismy mieszkanie zaje.biste. 3 pokoje i babka źle napisała ogłoszenie bo napisała że wynajem jest razem z czynszem, a okazało sie ze jest osobno.. i mąż jej powiedział delikatnie że ogłoszenie jest źle napisane, że my z racji okazji wypowiedzieliśmy umowę u siebie , że dziecko zaraz bedzie i z tego wychodzi że bedziemy mieli problem bo ani gdzie mieszkać ani nic.. no a ta baba sie tłumaczyła że to my jesteśmy dziwni że nie rozumiemy, kto pisze razem wynajem z czynszem(większość tak robi ale to szczegół ) no i maż jej powiedział że ona tyle km przyjechała, że teraz my musimy jej odmówić bo nie ma sensu ze wynajmiemy a za miesiac nas wyrzuci... no i mąż że możemy sie umówić jak tylko ONA chce bo nic nie narzuca, że jak nam chociaż o 200 zł spuści z wynajmu to weźmiemy, ale ona że nie i nie... no a dzisiaj zadzwoniła że sie zgadza bo oddzwaniała do osób które również były zainteresowane i okazało sie ze wszyscy myślelli tak jak my i spuściła nam 200zł miesiecznie i pojechali włąśnie podpisać umowe z gazownią wiec mieszkanie 3 pokoje z balkonem są nasze od dzisiaj jak uda nam sie dzisiaj wszystko załatwić to jutro mnie nie bedzie bo idziemy z mężem sprzątać tam i w ogóle ogarniać a w ogóle zapraszam dzisiaj na bibkę!!! MAM 100DNIÓWKĘ do porodu ![]() no więc dziękuje kochane za te kciuki teraz trzymacie żeby nam sie fajnie urządzało to mieszkanko kciuki za wizyty o ile są bo nie wiem- ale nie bijcie!!
|
|
#1548 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ola często lata rano na golasa i nie chce się ubrać tak do 11, 12. Albo w ciągu dnia się rozbiera i mówi, że nie lubi chodzić w majtkach |
|
|
|
|
#1549 |
|
Wtajemniczenie
|
weronisiek- to taki wiek-no moj musi dac sie ubrac bo o 8 wychodzi na 4 godziny do zlobka. Czas leci, a on schodzac z pierwszego pietra zdazyl sie juz do majtek rozebrac.
Znajoma powiedziala, ze jej corka poszla ostatnio w pidzamie do zlobka, bo sie ubrac nie chciala. |
|
|
|
#1550 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja to by latała goła i na bosaka po podwórku, czasem się zapomni i tak wybiegnie na dwór. Wiecie co chyba ugryzł mnie pająk... Kilka dni temu zobaczyłam na prawym przedramieniu ścieżkę bąbelków. Od łokcia coraz wyżej, razem 14 bąbelków- śladów jak po ukąszeniu Smarowałam Fenistilem, Entilem, Brosem od ukąszeń i to nadal strasznie swędzi i pobolewa- już 4 dzień. Raczej nie są po komarach bo to taka ścieżeczka, a ja jak widzę komary na dworze to uciekam od razu do domu- nie dałabym się 14 razy pokąsać. Wczoraj znalazłam w łóżku małego pajączka w zółte paski![]() Pewnie to on był sprawcą bo prałam na dworze dywany z sypialni i jak je przyniosłam to pojawiły się te ślady...
|
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41700840]My mamy zły humor od 5 dni... I Ola wcale nie wydaje mi się w tym momencie słodka- dziecko czasem może swoim zachowaniem rozstroić matkę nerwowo kompletnie ![]() Olka ryczy od 5 dni jak tylko o coś ją poproszę, jak coś jej się nie spodoba, wyciska na siłę łzy i udaje, że płacze. Wrzeszczy żebym na nią nie patrzyła i do niej nic nie mówiła i że ona chce płakać! Wrzeszczy tak nawet 15,20 minut... I nic nie pomaga. A jeszcze wczoraj powiedziała mojej mamie, że jak urodzę dzidziusia to jej już nie będę kochała Nie wiem skąd jej się to wzięło...Można zmienić mi na 1 stronie podpis synek na MICHAŁ ![]() Dziewczyny, ja szukam takiej sukienki, w normalnej cenie: http://www.pieknamama.pl/sukienka-karol-i.html Nie mogę nigdzie znaleźć Kochana, nie wiem czy chodzisz do lumpka, ale tam często są takie kiece. A jeśli chodzi o sklep to ostatnio coś PODOBNEGO widziałam w takko fashion czy jakoś tak to sie nazywa za 99 bodajże... dwa kolory- oczoje.,bny zółty i zielony były przecenione na 69 i w bon prix też są
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-07-09 o 10:28 |
|
|
|
|
#1552 |
|
Zadomowienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41701097]
Ola często lata rano na golasa i nie chce się ubrać tak do 11, 12. Albo w ciągu dnia się rozbiera i mówi, że nie lubi chodzić w majtkach Córka mojej kuzynki miała podobnie. Kuzynka wprowadziła krótkie zasady: na lodówce rysunek, z ubraną dziewczynką -płatki z mlekiem, z rozebraną -brukselka. I tak wszędzie. W pokoju na półce z zabawkami kolejny rysunek: ubrana dziewczynka, sporo lalek i mama, naga dziewczynka samochodzik [mała nie cierpiała samochodów]. I tych zasad się trzymała. Ostro, acz konsekwentnie. Jak mała 3raz z rzędu dostała na śniadanie gotowaną brukselkę, to poczuła, ze żartów nie ma. Pierwszy tydzień mordęga, bo mała krzyczała, nie dała się wprowadzić w ryzy. Potem spasowała. I kiedyś jak została sama z Tatą to podobno zawołała do niego: "Tatusiu, daj mi skarpetki albo powiem Mamie, że oszukałeś na brukselki!" A- miała wtedy ok. 2latek. Teraz ma 6 i jest aniołkiem |
|
|
|
#1553 |
|
Raczkowanie
|
Witamy się z Malutkim w 24 tygodniu
![]() http://allegro.pl/klups-lozeczko-z-s...382476632.html Zamówiłam ten zestaw, z żyrafką
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Tunieczka Ploty zawsze dzialają kojąco
![]() Lineczka Jak nie zapomnisz nasikać to labo zamnknięte ale masz przygody ![]() Nasturcja gratki za tydzień ![]() Weronisiek Zazdrość się ujawnia ;/ Czyli jednak będzie Michaś ![]() Polecam h&m,reserved ostatnio trochę się obkupiłam w sukienki,bluzki,spódnice( nie ciążowe)Powinnaś coś znależć.Ta jest fajna ale chyba im sie cena pomyliła Sorki za literówki ale pisze z laptopa i jeszcze musze pilnowac męzula (jestem jego hamulcem) i miec oczy dookolo głowy.Wiecie wszystko musi byc pod kontrolą. Jesteśmy juz w Krakowie ![]() Póki pamietam : Ogromne za wizyty ![]() Ale sie ciesze że zobaczę dzisiaj MALUCHA Nie widziałam już 2 miesiące ![]() Nana ![]() Resztę nadrobię później,bo jesteśmy przed Futurą już,wow 40 minut i na miejscu |
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Dzien dobry. Jakis pajac sobie wymyslil koszenie trawy o 7.30 - poj**** go ?
Moj Tz juz pojechal na IP , ciekawe ile tam spedzi I czy go z kwitkiem nie odesla .. lub ewentualnie z Paracetamolem - tak po angielsku Rybka - gratuluje za nowe mieszkanko. Gdzie sie przeprowadzacie ? Mòwiłam ze wystarczy troche cierpliwosci ? Wiecie co mi sie snilo ? Ze mialam w brzuchu fretke . Ze wyciaglam ja z brzucha , pobiegala po domu I znowu ja tam włożyłam , czekajac do porodu .. Ale sie modlilam zeby przyporodzie okazalo sie ze tam jednak jest Majeczka Wczoraj naogladalam sie na DE blogu fretki , I pewnie z tad mi sie to wzieło . ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1556 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Do lumpków lubię chodzić, ale że mam do miasta 5km a mąż do 16 pracuje to mam rzadko możliwość buszowania niestety. A właśnie chętnie bym się wybrała po jakieś ciuszki dla mnie- bo dla Michasia mam już cały wór i brakuje mi właściwie tylko cieplejszych ciuszków, kombinezonika i rożka.---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Ciekawa metoda- bardzo wychowawcza )
|
||
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko a nie mowilam ze sie uda ?
super ze znalezliscie mieszkanie, teraz juz z gorki bedzie
|
|
|
|
#1558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dostaniesz daj znać czy na żywo też taki fajny ![]() Cytat:
a tak, miałyście racje... co prawda dalej bytom ale Szombierki, jakieś 10 minut spacerkiem mam "jeziorko", pole golfowe, łąke i piękny plac zabaw ![]() daj znać jak tam Tż! a sen dobry
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyspałam się przez to, bo dość późno poszłam spać. Muszę napić się kawy Ostatnio coraz częściej po nią sięgam. Mam nadzieję, że na jedną dziennie mogę sobie pozwolić
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale sie wkurzylam :/ siedze u szwagierki na tarasie i przyjechal jakis gruby, brudny, oblesny typ podszedl do mnie zagladnal mi w dekold i jeszcze tak chamsko skomentowal ze ladne piersi. Odpyskowac nie moge bo to jakis tam dobry znajomy mojej szwagierki meza :/ a moj TZ niedaleko byl jak to uslyszal to az sie zagotowal, cos pod nosem skomentowal ale tez sie odezwac nie moze bo by sie gosciu smiertelnie obrazil :/. Oczywiscie potem pewnie mi sie oberwie ze niby cyckami swiece
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.

najbardziej jak lobuzuja 

mam nadzieję że jutro uda mi się podczytać 
Aha pisałyście wczoraj o przytulankach, u nas w sumie jest jak wcześniej z tą różnicą że muszę używać żelu intymnego po to właśnie żeby mnie później nie piekło, bo raz jak było bez to mnie piekło i nie było miło. A tak to spokojnie, nic nie piecze.
za dzisiejsze wizyty
zadzwonie do kuzynki ona farmaceutka to podpytam

Wrzucę jakieś fotki jak będzie skończona 
na mocz mam, drugie opakowanie glukozy jedzie do mnie 

ale jutro z rana kazałam mu podejść na IP , może mu zrobia jakieś prześwietlenie ..