Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 11:01   #841
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Margosiu - nie znasz sie suty szczota trza szorowac bedziesz zalowac tego ahaha ha ha ha

Reka sciagalas wow moja tesciowa by Cie pochwalila bo to najlepsza metoda, a nie te glupie laktatory phie

I jeszcze dobrze jest miec kolo lozka sloik z woda w wata zeby myc cycki Taki tygodniowy pewnie najlepszy z lekka nutka plesni.

Oliath - fajny ten banan. Ciekawe tylko jak plecy po nim? Mamy w sensie?

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:04   #842
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

ja zaglądam na pierwszą stronę a tak "poczekalnia" się kurczy, jejku jaką już długa listę dzieciaczków mamy, ale jazda!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:09   #843
magdalennne
Wtajemniczenie

Właśnie do mnie dotarło, że nie zacytowało mi Teso Kochana dla was też ogromne gratulacjeDobrze , że pojechałaś do szpitala i jesteście bezpieczni

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Heeej
Tak, dobrze czytacie, to ja! siedzę sobie wygodnie na własnym lozku, a nie w poczekalni na IP
Pojechałam rano z Tztem i kazałam mu stac w kolejce do rejestracji.. w tym czasie ja zajęłam lożę VIPów na przeciwko drzwi wejsciowych i patrzyłam się na niego jak przebiera nogami ze zdenerwowania. W koncu jak była juz tylko jedna osoba patrze sie, a on bierze i wychodzi z tej kilometrowej kolejki nic nie powiedział tym babom z tyłu, wiec nie muszę Wam mówić, że musiałam im tłumaczyc, ze nie wbijam im się w paradę tylko chłopak mi stał, no ale zapomniał powiedziec, ze nie stoi tak bo lubi stac, tylko stoi za mnie
Wysłałam smsa ginowi (tak, znowu smsa ) tym razem o dobrej tresci, ze juz sie zarejestrowałam i czekam na przyjecie. Niedługo potem zobaczyłam jak sobie tam pedałuje opalony dżolo czyli mój ginek no i chwilę później z miliona kobiet zostałam wywołana, kamien z serca.. zamiast ostatnia to druga w kolejce
Zrobili ktg, wychodzą skurcze ale jeszcze nie są na tyle regularne zeby mnie zostawili.. potem przylazł mój doktorek i mu pokazałam ten wynik ze zdjecia rtg wczorajszego. Powiedział, ze w normie i póki co nastawiamy sie w takim razie na poród sn, ale gdyby ból się nasilał czy przy porodzie cokolwiek by mnie bardziej bolało to oczywiscie zrobia mi cc i nie ma sprawy. Potem polazł po druczki L4 i uwaga uwaga- wypisał mi zwolnienie do 11.08, więc mogę przenosić sobie ciążę nawet 3 tygodnie jakbym chciała Były tam inne kobiety pod ktg podłączone, ale stwierdziłam, ze muszę mu powiedzieć, że nie jestem psychiczna i zeby sobie nie myślał, ze te buziaki w smsie wczorajszym to były specjalnie, na co on mówi, że spoko dziwnie się te kobiety popatrzyły, no ale kij z nimi, ważne, że mu w delikatny sposób powiedziałam, że nie jest moim ideałem (IDZIA, pozdrawiam Cię z tego miejsca, bo myślałam, że się spalę ze wstydu ).. No. no i powiedział ze w takim razie zeby dzwonić jak się coś juz zacznie dziać, a póki co żebym szła i juz nie wypisywała do niego głupot

No, więc dobre wieści i czekamy na rozwój akcji a jak coś to mam się nie przejmować i na pewno nie dadzą mi rodzic naturalnie jak sie bede strasznie męczyła Dzięki ogromne za kciuki dziewuszki
A teraz idę uzupełniać pierwszą stronę
Jako jedyna po ktg nie urodziłaś Wybiłaś się nie ma co A tak poważnie, to dobrze, że jest ok Teraz czekamy
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:14   #844
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
UWAGA !!!

O 4:55 na świat przyszedł Michaś Anulki, 2900 g i 53 cm

Gratuluję kochana

P.S. wysłałam do niej sms-a z gratulacjami od nas.

gratulacje i witamy

trzymamy kciuki za wszystki rodzace i za ktg oraz te po terminie
gratulujemy tez wszystkim tygodni

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
9.07 o godz. 6 30 pojawił się z nami Igorek. 56cm i 3560g

o 3 50 zostałam przyjęta do szpitala,wiec poszło szybko.

Gratulacje dla anulki i teso!!
gratulacje

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:15   #845
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Leze i placze. Wyglada na to ze kiblujemy jeszcze pare dni w szpitalu.
Zoltaczka.
Ja tu jz psychicznie nie wyrabiam. Probuje sie nie denerwowac bo pokarm strace. Tlumacze sobie ze damy rade ale i hormony po porodzie szaleja i te mury szpitala i odglosy rozwalaja mnie na maksa....
Czarowiczko lepiej, że w szpitalu to przejdziecie niż z domu musielibyście znowu jechać i od nowa się wdrażać w to szpitalisko napisz, masz Antosia cały czas już ze sobą, tak?

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Hej, witam w 39 tc

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Do dziewczyn jeszcze przedporodowych- nawilżajcie swoje brodawki...!
Ja używałam olejku migdałowego, ale np. Maltan zalecają też używać na długo przed porodem- właśnie w celu nawilżenia i uelastycznienia brodawek... Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc
Dzięki za radę ja smaruję Maltanem już ale dlatego, że moje brodawki już teraz wyglądają dziwnie, jakby się łuszczyły
Margoś - jak dajesz radę bez laktatora?? dużo czasu Ci to zajmuje?

Cytat:
I tylko w kolejce oczywiście nikt nas nie zauważał, bo jeszcze trzeba by było nas przepuścić
Oczywiście...

Cytat:
UWAGA !!!

Gratuluję kochana

Cytat:

ANULKA, ELAINE GRATULACJE!!!!! CUDOWNE WIEŚCI!!!

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Jupii! gratulacje

dzień dobry! dziś pospalam mamy plan z mężem iść po południu do parku porobic zdjęcia brzuszkowe, bo mam tylko takie przy ścianie i mi przykro, bo chce ładniejsza pamiątkę, więc proszę o kciuki, żebym dobrze się czuła i żeby mąż wykazał więcej chęci niż wczoraj...
Zaraz wstaje i siadam przed kompa, będzie mi wygodniej.
Kejt świetny pomysł zgapię i w weekend z Tż taką sesję sobie zmalujemy

Cytat:
Ja z tęsknotą patrze na kobiety w ciąży I to nie dlatego, że chciałabym Gluciątko z powrotem do brzucha Już bym chciała na 2 czekać
A tu jeszcze 3 tygodnie połogu

No i jakiegoś innego ojca muszę znaleźć bo Tż nie chce 2
Mdleję

Madi myślę, że spokojnie dasz radę z Ikeą, ja akurat byłam długo i więcej chodziłam, bo siostra chciała to to, to tamto zobaczyć ale jak już powiedziałam, że przyszedł mój czas i jest kryzys to skrótami prosto do kas. Spokojnie się da ja jutro chyba jeszcze się sama przejadę bo kilka drobiazgów

Enle jaja z tym doktorkiem ale najważniejsze, że zapadły jakieś konkretne decyzje i jest jakaś jasność w temacie spojenia

katarzynka kciuki!!!!
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:22   #846
d0tkaaa
Zakorzenienie

En,on tak Ci powiedzial dokladnie zebys nie pisala glupot?:-P haha

dobrze ze jest ok.czekamy na rozwoj akcji

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:23   #847
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
En,on tak Ci powiedzial dokladnie zebys nie pisala glupot?:-P haha

dobrze ze jest ok.czekamy na rozwoj akcji
nie powiedział tego dosłownie, ale jego wzrok mówił wyraźnie "błagam, nie pisz do mnie więcej kobieto"

Ty mi lepiej powiedz kiedy u Ciebie się cos zacznie, bo tp się zbliża nieubłagalnie.. czekasz na mnie rozumiem?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:25   #848
Samantha7
Zakorzenienie

Margosiu - moj Tz szuka matki dla swojej corki bo nie ze mna juz te numery wiec moge Was umowic

U mnie jest 4:30 masakra spac nie idzie w ogole. Tz tez lazi

Stary 2013-07-09, 11:28   #849
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Margosiu - moj Tz szuka matki dla swojej corki bo nie ze mna juz te numery wiec moge Was umowic
hahahahaha ja mojemu tez zapowiedziałam, ze to mój pierwszy i ostatni raz w ciąży, a jak pragnie zeby jego syn miał rodzenstwo to juz niech od razu da ogłoszenie do gazety ze szuka chętnej do zapłodnienia, bo ja już się wplątać nie dam drugi raz

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-09, 11:29   #850
d0tkaaa
Zakorzenienie

En on sobie mapewno pomyslal ze dobrze ze koncowka.ciazy bo pewnieasz mokro jak ma cie zbadac czy cos hahahah)

aaaa u mnie...to samo nuda..Zuza chce wyjsc na sylwestra..podniosla poprzeczke hahahah)

ogolnie ciezko w nocy wstaje z jakimis dziwnymi bulami :-/ niedosc ze prawie biegne do wc bo leci po nodze haha (joke oczywiscie:-P) to jeszcze nie moge sie podniesc/przewrocic z boku na bok niewiem czy pachwiny tak nawalaja czy brzuch na dole...jakies tam skorcze mam lekkie.rano i wieczor ...ale lekkie i bardziej cmi mnie.niz by bolalo woec ...chyba nici z porodu a tak bym chciala dzis taka ladna data...:-(( )

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:32   #851
dzoan
Zakorzenienie

Wróciłam od tej dermatolog.. o d.. rozbić taką wizytę. Babka nawet dobrze się nie przyjrzała moim stopom.. siedziała w fotelu, moje stopy na podłodze i opisywałam jej jak wyglądają krostki/pęcherzyki na moich stopach...Mówiłam, że swędzą, że jest ich coraz więcej, że na dłoniach, na udzie (tutaj nawet nie spojrzała), tylko dłonie kazał pokazać, ale tam dopiero się rozwijają, więc podejrzewam, że nawet nie zauważyła.. I też tak z daleka tylko, nie dotknęła..jakby to była zaraza..choć wg niej to może być z obrzęków, gorąca, potu.. a może zmieniłam kosmetyk? a może na słońce się wychylam.. Przecież ja prawie z mieszkania nie wychodzę Bardziej niepokojące były dla niej obrzęki nóg, no ale skoro mój gin nic w tym nie widzi, to tyle.. Wapno mam pić, doustnie nic mi nie mogła dać, do psikania jedynie..ale używać tylko doraźnie.. i emolium do mycia ciała kupić, dała ulotkę konkretej firmy.. za ponad 30zł. Dziękuję bardzo.

Rozmawiałam z przyjaciółką i jej mamą pielęgniarką i radziły mi umówić się szybciej do gina (wizyta planowana na piątek dopiero)..powiedzieć o niepokojących objawach.. może zleci jakieś dodatkowe badania laboratoryjne. Bo to dziwne, żeby to były krostki typu 'potówki'..że swędzą i w ogóle się rozrastają aż tak. Tylko chyba wcześniej niż o 15 w rejestracji nikogo nie ma. Muszę czekać.

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:34   #852
kayka11
Raczkowanie

Anulka_p,elaine-blath -GRATULUJE

Oliath-Ja wybrała bym nosidełko,sama bardzo szybko zaczełam nosić moją córke(4,5 tyg miała) i byłam mega zadowolona że nie muszę ciągnąć ze sobą wszedzie wózka.
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:35   #853
arrabbiata
Zadomowienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41698348]leos urodzil sie o 22.45 wazy 3400 ma 52 cm dostal 10 punktow. mialam cc bo wyszedl stan zapalny. karmilam go przez chwilke i wz jest cudny i najglosniejszy ze wszystkich maluchow..[/QUOTE]

Cytat:
UWAGA !!!

Gratuluję kochana

Cytat:

Gratulacje dla anulki i teso!!
OMG, ile dzieciorów Gratulacjeee dziewczyny

Cytat:

Heeej
Tak, dobrze czytacie, to ja! siedzę sobie wygodnie na własnym lozku, a nie w poczekalni na IP
Pojechałam rano z Tztem i kazałam mu stac w kolejce do rejestracji.. w tym czasie ja zajęłam lożę VIPów na przeciwko drzwi wejsciowych i patrzyłam się na niego jak przebiera nogami ze zdenerwowania. W koncu jak była juz tylko jedna osoba patrze sie, a on bierze i wychodzi z tej kilometrowej kolejki nic nie powiedział tym babom z tyłu, wiec nie muszę Wam mówić, że musiałam im tłumaczyc, ze nie wbijam im się w paradę tylko chłopak mi stał, no ale zapomniał powiedziec, ze nie stoi tak bo lubi stac, tylko stoi za mnie
Wysłałam smsa ginowi (tak, znowu smsa ) tym razem o dobrej tresci, ze juz sie zarejestrowałam i czekam na przyjecie. Niedługo potem zobaczyłam jak sobie tam pedałuje opalony dżolo czyli mój ginek no i chwilę później z miliona kobiet zostałam wywołana, kamien z serca.. zamiast ostatnia to druga w kolejce
Zrobili ktg, wychodzą skurcze ale jeszcze nie są na tyle regularne zeby mnie zostawili.. potem przylazł mój doktorek i mu pokazałam ten wynik ze zdjecia rtg wczorajszego. Powiedział, ze w normie i póki co nastawiamy sie w takim razie na poród sn, ale gdyby ból się nasilał czy przy porodzie cokolwiek by mnie bardziej bolało to oczywiscie zrobia mi cc i nie ma sprawy. Potem polazł po druczki L4 i uwaga uwaga- wypisał mi zwolnienie do 11.08, więc mogę przenosić sobie ciążę nawet 3 tygodnie jakbym chciała Były tam inne kobiety pod ktg podłączone, ale stwierdziłam, ze muszę mu powiedzieć, że nie jestem psychiczna i zeby sobie nie myślał, ze te buziaki w smsie wczorajszym to były specjalnie, na co on mówi, że spoko dziwnie się te kobiety popatrzyły, no ale kij z nimi, ważne, że mu w delikatny sposób powiedziałam, że nie jest moim ideałem (IDZIA, pozdrawiam Cię z tego miejsca, bo myślałam, że się spalę ze wstydu ).. No. no i powiedział ze w takim razie zeby dzwonić jak się coś juz zacznie dziać, a póki co żebym szła i juz nie wypisywała do niego głupot
hahaha, nie mogę z tego smsa do gina

Cytat:
Dziewczyny czy jak wy czasem widzicie takie ryczace dziecko w sklepie czy na ulicy , takie juz większe to was szlak nie trafia tzn. Ja mam taki odruch, ze chce wiać od razu zaraz
Zawsze Wkurzają mnie niemiłosiernie i oddalam się szybko

Haha, widzę, że twoja teściowa to taki sam kosmos jak moja Proponuję wszystkie teściowe wysłać na księżyc No chyba, że są jakieś dobre teściowe

Jezzu jak gorąco... a muszę ruszyć dupsko do sklepu po jakieś mięso na obiad dla nas i piesków... ogarnąć chatkę a wieczorem na ryneczek z moimi dziewczynami, całe szczęście bo dostaję depresji sama w tym domu.
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:42   #854
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Anulka_p,elaine-blath -GRATULUJE
.
o rany! kolejne mamusie mamy?! Gratulacje Dziewczyny!!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:42   #855
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

dzien dobry

ale sie posypalo!! Teso, Elaine, Anulka- GRATULACJE DZIEWCZYNY!! ale Wam zazdroszcze

ide nadrobic reszte

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-09, 11:43   #856
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Wróciłam od tej dermatolog.. o d.. rozbić taką wizytę. Babka nawet dobrze się nie przyjrzała moim stopom.. siedziała w fotelu, moje stopy na podłodze i opisywałam jej jak wyglądają krostki/pęcherzyki na moich stopach...Mówiłam, że swędzą, że jest ich coraz więcej, że na dłoniach, na udzie (tutaj nawet nie spojrzała), tylko dłonie kazał pokazać, ale tam dopiero się rozwijają, więc podejrzewam, że nawet nie zauważyła.. I też tak z daleka tylko, nie dotknęła..jakby to była zaraza..choć wg niej to może być z obrzęków, gorąca, potu.. a może zmieniłam kosmetyk? a może na słońce się wychylam.. Przecież ja prawie z mieszkania nie wychodzę Bardziej niepokojące były dla niej obrzęki nóg, no ale skoro mój gin nic w tym nie widzi, to tyle.. Wapno mam pić, doustnie nic mi nie mogła dać, do psikania jedynie..ale używać tylko doraźnie.. i emolium do mycia ciała kupić, dała ulotkę konkretej firmy.. za ponad 30zł. Dziękuję bardzo.

Rozmawiałam z przyjaciółką i jej mamą pielęgniarką i radziły mi umówić się szybciej do gina (wizyta planowana na piątek dopiero)..powiedzieć o niepokojących objawach.. może zleci jakieś dodatkowe badania laboratoryjne. Bo to dziwne, żeby to były krostki typu 'potówki'..że swędzą i w ogóle się rozrastają aż tak. Tylko chyba wcześniej niż o 15 w rejestracji nikogo nie ma. Muszę czekać.

Takie swędzące krostki typu potówki to ja mam od kwietnia na wierzchu jednej dłoni... Ale nie są to pęcherzyki. Swędzenie nasila się nocą i jak rozdrapię to mam cały wierzch dłoni w tym cholers.twie, a dziś np. mam kilka malusich krosteczek i nic nie swędzi. Potrafi się nasilić z dnia na dzień bez konkretnej przyczyny.
Ale nie wiem, czy to może być to samo Oczywiście lekarze rozkładają ręce ....

Mi pomaga nawilżanie kremem Eucerin 12% Omega i psikanie Octeniseptem. I niedrapanie

Ten krem polecam tak ogólnie-smaruję nim też twarz na noc-jest boski! Wyleczył też moją wysypkę na twarzy i dekoldzie, którą miałam w I trymestrze. Nie pomógł wtedy krem specjalny z Emolium ani Nanobasa- po Eucerinie wszystko zeszło.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-09 o 11:46
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:45   #857
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
hahahahaha ja mojemu tez zapowiedziałam, ze to mój pierwszy i ostatni raz w ciąży, a jak pragnie zeby jego syn miał rodzenstwo to juz niech od razu da ogłoszenie do gazety ze szuka chętnej do zapłodnienia, bo ja już się wplątać nie dam drugi raz
Amen

Dobrze ze z Toba juz sie wyjasnilo
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
En on sobie mapewno pomyslal ze dobrze ze koncowka.ciazy bo pewnieasz mokro jak ma cie zbadac czy cos hahahah)

aaaa u mnie...to samo nuda..Zuza chce wyjsc na sylwestra..podniosla poprzeczke hahahah)

ogolnie ciezko w nocy wstaje z jakimis dziwnymi bulami :-/ niedosc ze prawie biegne do wc bo leci po nodze haha (joke oczywiscie:-P) to jeszcze nie moge sie podniesc/przewrocic z boku na bok niewiem czy pachwiny tak nawalaja czy brzuch na dole...jakies tam skorcze mam lekkie.rano i wieczor ...ale lekkie i bardziej cmi mnie.niz by bolalo woec ...chyba nici z porodu a tak bym chciala dzis taka ladna data...:-(( )
Hehe
O matko biegniesz. Ja droge ktora Tz pokona w 15sek pokonuje w 1.5min. Tj.czlap czlap czlap czlap. Do tego jak zwiesze racice z wyra to ze 3min.sie modle zeby stanac i z 30sek mobilizacji zeby krok zrobic i nie wyc jak syrena z bolu.

Dzoann - ja mam takie potowki na dekolcie i pod pachami ale mi to nie swedzi. Moze masz jakiegos grzybka. Mi strasznie nogi puchnal tez i tez przez pewien czas mi swedzialy wlasnie stopy. Ja to bym z ginem obgadala. Nie wiesz ze dermatolodzy to najbardziej pomyleni lekarze. Wcisnal ci drogi kosmetyk i tyle. Wez se kup olejek z drzewa herbacianego i patyczkiem do uszu. Nie zaszkodzi to nic Mozesz tez w wodzie dac ze 3-4krople i moczyc stopy Jest silnie antybakteryjny jesli to bakteria.

Stary 2013-07-09, 11:49   #858
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

O kurcze, biedaku.. doktorka niepowazna całkowicie z tego co piszesz
Nie wiem co doradzić, bo takich problemów nie miałam, może spróbuj własnie psikac tym octeniseptem tak jak Neni doradziła? mam nadzieję, że może ginek Cię nakieruje jezeli chodzi o badania czy cos..

No i oczywiscie mam nadzieje, ze szybko Ci to dziadostwo minie i nie bedziesz musiała sie z tym meczyc!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-09, 11:49   #859
kayka11
Raczkowanie

A o to obiecane zdjęcia naszego kącika,który jeszcze jest trochę nie dopracowany.W tym tygodniu trzeba już zrobić ostatnie zakupy.Mam nadzieje,że do porodu zdążymy ze wszystkim!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-09 11.41.18.jpg (85,4 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-09 11.41.16.jpg (84,8 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-09 11.41.41.jpg (72,5 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez kayka11
Czas edycji: 2013-07-09 o 11:51
Stary 2013-07-09, 11:49   #860
rasha90
Raczkowanie

I wybija nam dziś tydzień 37

co do wczorajszego lekarza - dobiłam do 70 kg (+13) i dostałam skierowanie na krew i mocz i powiedział lekarz, że NIE muszę na czczo. trochę mnie to zaskoczyło, też dostajecie takie przywileje? i na ktg też jeszcze nie idę

nadrobię trochę później, bo latające godziny mam, ale gratuluję nowych Maluszków na świecie dla dzielnych Mam i obyście wszystkie szybciutko położyły Maluszki w waszych pięknych łóżeczkach
Stary 2013-07-09, 11:52   #861
enlevee
Zakorzenienie

Dotka- Zuza moze chce byc rok mlodsza i dlatego czeka
ale spoko, popatrz na Margosie- narzekała, ze urodzi ostatnia, a urodziła pierwsza

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
A o to obiecane zdjęcia naszego kącika,który jeszcze jest trochę nie dopracowany.W tym tygodniu trzeba już zrobić ostatnie zakupy.Mam nadzieje,że do porodu zdążymy ze wszystkim!
super

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość

co do wczorajszego lekarza - dobiłam do 70 kg (+13) i dostałam skierowanie na krew i mocz i powiedział lekarz, że NIE muszę na czczo. trochę mnie to zaskoczyło, też dostajecie takie przywileje? i na ktg też jeszcze nie idę

nadrobię trochę później, bo latające godziny mam, ale gratuluję nowych Maluszków na świecie dla dzielnych Mam i obyście wszystkie szybciutko położyły Maluszki w waszych pięknych łóżeczkach
za tydzien!
Odnosnie badania najlepiej zjesc cos lekkiego przed bo w ciazy jest to dozwolone, a inaczej mozesz sie bardzo zle poczuc na czczo.

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-09, 11:53   #862
shestiger
Rozeznanie

Oliath - ja do małej miałam nosidełko więc i to polecam. Nie miała żadnych kłopotów z kręgosłupem ani nic..

Pozwólcie, że się wam pochwalę bo ze szczęścia nie mogę wysiedzieć.
Będę ciocią! Brat wysłał mi sms że jego narzeczona jest w 7 tygodniu ciąży
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:55   #863
kayka11
Raczkowanie

A to moja artyska,która ostatnio odkryła moje kosmetyki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-07-05 19.54.24.jpg (100,8 KB, 50 załadowań)
Stary 2013-07-09, 11:56   #864
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
fajny kącik
Gdzie kupowałaś pościel??Fajna i tak nie oklepana.

DZOAN
...przytulam...może coś gin zaradzi:/

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:57   #865
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Oliath - ja do małej miałam nosidełko więc i to polecam. Nie miała żadnych kłopotów z kręgosłupem ani nic..

no to
Beda razem maluchy dorastały

Cytat:
Ale fajną, uśmiechniętą masz corę!

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Madi ostatnio mało o Tobie czytam, jak tam Wituś? jak się w ogóle czujesz?

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-09, 11:58   #866
Samantha7
Zakorzenienie

Arrabbiata - mojej tesciowej marzeniem jest wylot w kosmos. Gdyby bilety byly tansze juz bym dawno jej je spelnila.

Kurde moje potowki mi nie swedza. Ja mam takie jakby male wiszace takie "cycki" takie jak czasem ktos ma takie brodawki duze na ciele. I ma moich cyckach tez mam takie male te potowki. Czasem mam ochote to oderwac, ale podobno nie wolno. Ja czasem je skubie, ale one mi poprostu uschnal i juz. Dziwne co za shity sie do nas pryczepiaja

Stary 2013-07-09, 11:59   #867
kayka11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
fajny kącik
Gdzie kupowałaś pościel??Fajna i tak nie oklepana.

DZOAN
...przytulam...może coś gin zaradzi:/
Na allegro-sprzedający krak-wit_pl
Stary 2013-07-09, 12:00   #868
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
jak ładnie
Ale prześcieradło wyjmuje się z pudełka i kładzie na materac, a nie na kołdrę

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:00   #869
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Arrabbiata - mojej tesciowej marzeniem jest wylot w kosmos. Gdyby bilety byly tansze juz bym dawno jej je spelnila.

Kurde moje potowki mi nie swedza. Ja mam takie jakby male wiszace takie "cycki" takie jak czasem ktos ma takie brodawki duze na ciele. I ma moich cyckach tez mam takie male te potowki. Czasem mam ochote to oderwac, ale podobno nie wolno. Ja czasem je skubie, ale one mi poprostu uschnal i juz. Dziwne co za shity sie do nas pryczepiaja
ja to moze jestem wyrodna, ale szczerze mowiac tak sobie pomyslalam, ze jakby przyjaciolka mi oznajmiła, ze jest w ciazy (czysto hipotetycznie ) i ma przed soba jeszcze 30+ tygodni to bym jej powiedziała ze wspolczuje mam juz tak dosc tego stanu, ze cieszę się, że jestem w tym miejscu gdzie jestem z ciaza i czekam tylko na moment, az bedziemy oddzielnie

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-09, 12:01   #870
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wygląda na niedopracowany- jest ślicznie
Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość

za tydzień
Sama robię sobie takie przywileje, bo wiem, że w ciąży można zjeść coś lekkiego. Raz chciałam być dzielna to myślałam, że zejdę

Brawo za 70 kg
Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość

Cytat:

Rozumiem, że robiąc makijaż wzorowała się na Tobie?
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości