|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Margosiu - nie znasz sie suty szczota trza szorowac bedziesz zalowac tego ahaha ha ha ha
Reka sciagalas wow moja tesciowa by Cie pochwalila bo to najlepsza metoda, a nie te glupie laktatory phie ![]() I jeszcze dobrze jest miec kolo lozka sloik z woda w wata zeby myc cycki Oliath - fajny ten banan. Ciekawe tylko jak plecy po nim? Mamy w sensie?
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
ja zaglądam na pierwszą stronę a tak "poczekalnia" się kurczy, jejku jaką już długa listę dzieciaczków mamy, ale jazda!
|
|
|
|
#843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie do mnie dotarło, że nie zacytowało mi Teso
Kochana dla was też ogromne gratulacje Dobrze , że pojechałaś do szpitala i jesteście bezpieczni![]() Cytat:
A tak poważnie, to dobrze, że jest ok Teraz czekamy
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje i witamy trzymamy kciuki za wszystki rodzace i za ktg oraz te po terminie gratulujemy tez wszystkim tygodni ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- gratulacje
|
|
#845 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Margoś - jak dajesz radę bez laktatora?? dużo czasu Ci to zajmuje? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Madi myślę, że spokojnie dasz radę z Ikeą, ja akurat byłam długo i więcej chodziłam, bo siostra chciała to to, to tamto zobaczyć ale jak już powiedziałam, że przyszedł mój czas i jest kryzys to skrótami prosto do kas. Spokojnie się da ![]() Enle jaja z tym doktorkiem katarzynka kciuki!!!! |
|||||||
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
En,on tak Ci powiedzial dokladnie zebys nie pisala glupot?:-P haha
dobrze ze jest ok.czekamy na rozwoj akcji
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty mi lepiej powiedz kiedy u Ciebie się cos zacznie, bo tp się zbliża nieubłagalnie.. czekasz na mnie rozumiem?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Margosiu - moj Tz szuka matki dla swojej corki bo nie ze mna juz te numery wiec moge Was umowic
![]() U mnie jest 4:30 masakra spac nie idzie w ogole. Tz tez lazi
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
En on sobie mapewno pomyslal ze dobrze ze koncowka.ciazy bo pewnieasz mokro jak ma cie zbadac czy cos hahahah
)aaaa u mnie...to samo nuda..Zuza chce wyjsc na sylwestra..podniosla poprzeczke hahahah ) ogolnie ciezko w nocy wstaje z jakimis dziwnymi bulami :-/ niedosc ze prawie biegne do wc bo leci po nodze haha (joke oczywiscie:-P) to jeszcze nie moge sie podniesc/przewrocic z boku na bok niewiem czy pachwiny tak nawalaja czy brzuch na dole...jakies tam skorcze mam lekkie.rano i wieczor ...ale lekkie i bardziej cmi mnie.niz by bolalo woec ...chyba nici z porodu a tak bym chciala dzis taka ladna data...:-(( )
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od tej dermatolog.. o d.. rozbić taką wizytę. Babka nawet dobrze się nie przyjrzała moim stopom.. siedziała w fotelu, moje stopy na podłodze i opisywałam jej jak wyglądają krostki/pęcherzyki na moich stopach...Mówiłam, że swędzą, że jest ich coraz więcej, że na dłoniach, na udzie (tutaj nawet nie spojrzała), tylko dłonie kazał pokazać, ale tam dopiero się rozwijają, więc podejrzewam, że nawet nie zauważyła.. I też tak z daleka tylko, nie dotknęła..jakby to była zaraza..choć wg niej to może być z obrzęków, gorąca, potu.. a może zmieniłam kosmetyk? a może na słońce się wychylam.. Przecież ja prawie z mieszkania nie wychodzę
Bardziej niepokojące były dla niej obrzęki nóg, no ale skoro mój gin nic w tym nie widzi, to tyle.. Wapno mam pić, doustnie nic mi nie mogła dać, do psikania jedynie..ale używać tylko doraźnie.. i emolium do mycia ciała kupić, dała ulotkę konkretej firmy.. za ponad 30zł. Dziękuję bardzo.Rozmawiałam z przyjaciółką i jej mamą pielęgniarką i radziły mi umówić się szybciej do gina (wizyta planowana na piątek dopiero)..powiedzieć o niepokojących objawach.. może zleci jakieś dodatkowe badania laboratoryjne. Bo to dziwne, żeby to były krostki typu 'potówki'..że swędzą i w ogóle się rozrastają aż tak. Tylko chyba wcześniej niż o 15 w rejestracji nikogo nie ma. Muszę czekać. |
|
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
Anulka_p,elaine-blath -GRATULUJE
![]() Oliath-Ja wybrała bym nosidełko,sama bardzo szybko zaczełam nosić moją córke(4,5 tyg miała) i byłam mega zadowolona że nie muszę ciągnąć ze sobą wszedzie wózka.
|
#853 | ||||
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41698348]leos urodzil sie o 22.45 wazy 3400 ma 52 cm dostal 10 punktow. mialam cc bo wyszedl stan zapalny. karmilam go przez chwilke i wz jest cudny i najglosniejszy ze wszystkich maluchow..[/QUOTE]
Cytat:
Cytat:
Gratulacjeee dziewczyny Cytat:
Cytat:
Wkurzają mnie niemiłosiernie i oddalam się szybko ![]() Haha, widzę, że twoja teściowa to taki sam kosmos jak moja Proponuję wszystkie teściowe wysłać na księżyc No chyba, że są jakieś dobre teściowe ![]() Jezzu jak gorąco... a muszę ruszyć dupsko do sklepu po jakieś mięso na obiad dla nas i piesków... ogarnąć chatkę a wieczorem na ryneczek z moimi dziewczynami, całe szczęście bo dostaję depresji sama w tym domu. |
||||
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
o rany! kolejne mamusie mamy?!
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
dzien dobry
![]() ale sie posypalo!! Teso, Elaine, Anulka- GRATULACJE DZIEWCZYNY!! ale Wam zazdroszcze ![]() ide nadrobic reszte ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie swędzące krostki typu potówki to ja mam od kwietnia na wierzchu jednej dłoni... Ale nie są to pęcherzyki. Swędzenie nasila się nocą i jak rozdrapię to mam cały wierzch dłoni w tym cholers.twie, a dziś np. mam kilka malusich krosteczek i nic nie swędzi. Potrafi się nasilić z dnia na dzień bez konkretnej przyczyny. Ale nie wiem, czy to może być to samo Oczywiście lekarze rozkładają ręce ....Mi pomaga nawilżanie kremem Eucerin 12% Omega i psikanie Octeniseptem. I niedrapanie ![]() Ten krem polecam tak ogólnie-smaruję nim też twarz na noc-jest boski! Wyleczył też moją wysypkę na twarzy i dekoldzie, którą miałam w I trymestrze. Nie pomógł wtedy krem specjalny z Emolium ani Nanobasa- po Eucerinie wszystko zeszło. Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-09 o 11:46 |
|
|
|
|
#857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze ze z Toba juz sie wyjasnilo Cytat:
O matko biegniesz. Ja droge ktora Tz pokona w 15sek pokonuje w 1.5min. Tj.czlap czlap czlap czlap. Do tego jak zwiesze racice z wyra to ze 3min.sie modle zeby stanac i z 30sek mobilizacji zeby krok zrobic i nie wyc jak syrena z bolu. Dzoann - ja mam takie potowki na dekolcie i pod pachami ale mi to nie swedzi. Moze masz jakiegos grzybka. Mi strasznie nogi puchnal tez i tez przez pewien czas mi swedzialy wlasnie stopy. Ja to bym z ginem obgadala. Nie wiesz ze dermatolodzy to najbardziej pomyleni lekarze. Wcisnal ci drogi kosmetyk i tyle. Wez se kup olejek z drzewa herbacianego i patyczkiem do uszu. Nie zaszkodzi to nic Mozesz tez w wodzie dac ze 3-4krople i moczyc stopy Jest silnie antybakteryjny jesli to bakteria.
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co doradzić, bo takich problemów nie miałam, może spróbuj własnie psikac tym octeniseptem tak jak Neni doradziła? mam nadzieję, że może ginek Cię nakieruje jezeli chodzi o badania czy cos.. No i oczywiscie mam nadzieje, ze szybko Ci to dziadostwo minie i nie bedziesz musiała sie z tym meczyc!
|
|
|
|
|
#859 |
|
Raczkowanie
|
A o to obiecane zdjęcia naszego kącika,który jeszcze jest trochę nie dopracowany.W tym tygodniu trzeba już zrobić ostatnie zakupy.Mam nadzieje,że do porodu zdążymy ze wszystkim!
http://www.suwaczki.com/tickers/88c5yx8dy0c2edeg.png Edytowane przez kayka11 Czas edycji: 2013-07-09 o 11:51 |
|
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
I wybija nam dziś tydzień 37
![]() co do wczorajszego lekarza - dobiłam do 70 kg (+13) i dostałam skierowanie na krew i mocz i powiedział lekarz, że NIE muszę na czczo. trochę mnie to zaskoczyło, też dostajecie takie przywileje? i na ktg też jeszcze nie idę nadrobię trochę później, bo latające godziny mam, ale gratuluję nowych Maluszków na świecie dla dzielnych Mam i obyście wszystkie szybciutko położyły Maluszki w waszych pięknych łóżeczkach
|
#861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dotka- Zuza moze chce byc rok mlodsza i dlatego czeka
ale spoko, popatrz na Margosie- narzekała, ze urodzi ostatnia, a urodziła pierwsza ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
za tydzien!Odnosnie badania najlepiej zjesc cos lekkiego przed bo w ciazy jest to dozwolone, a inaczej mozesz sie bardzo zle poczuc na czczo.
|
||
|
|
|
#862 |
|
Rozeznanie
|
Oliath - ja do małej miałam nosidełko więc i to polecam. Nie miała żadnych kłopotów z kręgosłupem ani nic..
Pozwólcie, że się wam pochwalę bo ze szczęścia nie mogę wysiedzieć. Będę ciocią! Brat wysłał mi sms że jego narzeczona jest w 7 tygodniu ciąży |
|
|
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
A to moja artyska,która ostatnio odkryła moje kosmetyki
![]()
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie kupowałaś pościel??Fajna i tak nie oklepana. DZOAN...przytulam...może coś gin zaradzi:/ |
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Beda razem maluchy dorastały ![]() Ale fajną, uśmiechniętą masz corę! ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Madi ostatnio mało o Tobie czytam, jak tam Wituś? jak się w ogóle czujesz?
|
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Arrabbiata - mojej tesciowej marzeniem jest wylot w kosmos. Gdyby bilety byly tansze juz bym dawno jej je spelnila.
Kurde moje potowki mi nie swedza. Ja mam takie jakby male wiszace takie "cycki" takie jak czasem ktos ma takie brodawki duze na ciele. I ma moich cyckach tez mam takie male te potowki. Czasem mam ochote to oderwac, ale podobno nie wolno. Ja czasem je skubie, ale one mi poprostu uschnal i juz. Dziwne co za shity sie do nas pryczepiaja
|
|
#867 |
|
Raczkowanie
|
Na allegro-sprzedający krak-wit_pl
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ładnie ![]() Ale prześcieradło wyjmuje się z pudełka i kładzie na materac, a nie na kołdrę
|
|
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i ma przed soba jeszcze 30+ tygodni to bym jej powiedziała ze wspolczuje ![]()
|
|
|
|
|
#870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień![]() Sama robię sobie takie przywileje, bo wiem, że w ciąży można zjeść coś lekkiego. Raz chciałam być dzielna to myślałam, że zejdę ![]() Brawo za 70 kg ![]() Cytat:
![]() Rozumiem, że robiąc makijaż wzorowała się na Tobie?
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

Kochana dla was też ogromne gratulacje
Dobrze , że pojechałaś do szpitala i jesteście bezpieczni

nic nie powiedział tym babom z tyłu, wiec nie muszę Wam mówić, że musiałam im tłumaczyc, ze nie wbijam im się w paradę tylko chłopak mi stał, no ale zapomniał powiedziec, ze nie stoi tak bo lubi stac, tylko stoi za mnie
) tym razem o dobrej tresci, ze juz sie zarejestrowałam i czekam na przyjecie. Niedługo potem zobaczyłam jak sobie tam pedałuje opalony dżolo czyli mój ginek no i chwilę później z miliona kobiet zostałam wywołana, kamien z serca.. zamiast ostatnia to druga w kolejce 

Bardziej niepokojące były dla niej obrzęki nóg, no ale skoro mój gin nic w tym nie widzi, to tyle.. Wapno mam pić, doustnie nic mi nie mogła dać, do psikania jedynie..ale używać tylko doraźnie.. i emolium do mycia ciała kupić, dała ulotkę konkretej firmy.. za ponad 30zł. Dziękuję bardzo.