Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 12:07   #1531
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Pan i wladca nas wgl odwiedzil.. Znaczy Z nie mnie
Poszlam sie zajac czym innym. Utwierdzil mnie w slusznosci wyboru.. Ani slowem sie so niej nie odezwal a potem polozyl, szukal jakis rzeczy a ta ryczy bo.. Nawet jej nie przykryl. ChodIl i widzial ze sie rozkopala i mial to w d.

I ani slowa do niej..

I mi sie przypomina jak zajmowal sie Z "obcy" facet.. Dwa rozne światy.

Dobrze wybralam. Nie mam najmniejszych wątpliwości

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:12   #1532
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Veronic- ale Wojtus jest słodki jak pięknie główkę trzyma a ten usmieszek to wyglada na zalotny

Magiusa- za laktacje

Cloche- Ty tez juz ładne ilości mleczka odciagasz , bedzie coraz lepiej

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Oczywiście ze dobrze wybralas i nie powinnas mieć żadnych wątpliwości.. Tylko błagam nie zmieknij jak on znowu sie "nawroci/skruszeje"

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:23   #1533
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Zrobilam maly reaserch wsrod znajomych mamusiek. Wiek>30 = problemy z pokarmem czyli dokarmianie mm. Przypadek?
Ja mam powyżej 30 i karmie póki co piersią, ale było blisko.
Ja chyba wiem dlaczego. Jak się ma powużej iluś lat to się dużo analizuje i myśli i jak np. jest jakaś obawa, że np. za mało pokarmu to się mocniej panikuje i chce chuchać na zimne

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Poszlam sie zajac czym innym. Utwierdzil mnie w slusznosci wyboru.. Ani slowem sie so niej nie odezwal a potem polozyl, szukal jakis rzeczy a ta ryczy bo.. Nawet jej nie przykryl. ChodIl i widzial ze sie rozkopala i mial to w d.

I ani slowa do niej..

Super, mam nadzieję, że dalej będziesz taka twarda.

U nas się posrało. Od rana było tak ładnie, nawet trochę zdążyłam zrobić, teraz kolejne karmienie i atak jakiego dawno nie miałam. Krzyk, pisk, wszystko i nic nie działa
Nie wiem jak mu pomóc.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:26   #1534
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Ale on juz sie nawrocil.!
Slownie
Mowi ladne rzecY ale robi to co zawsze
Tylko wiem jak to powinno wygladac i sie nie nabiore juz
Sa ludzie stworzeni do zwiazku czy rodziny i tacy ktorzy nie sa..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-09, 12:31   #1535
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Ash dobrze że Wam lot spokojnie minął, oby brzuszkowe problemy się jak najszybciej skończyły

lonley masakra z Twoimi teściami, ja też nienawidzę jak ktoś się wpiernicza i co chwile komentuje że to źle i tamto też

Veronic, śliczny ten Twój synek

wróciliśmy z bioderek i wszytsko ok teraz za miesiąc na usg i kontrolę Zamówiliśmy żarełko na chrzciny, kupiłam zaproszenia iii sukienkę sliczną

no to ja pokaże mojego małego rozrabiakę, na mój odrost nie zwracać uwagi idę jutro do fryzjera i przestanę być kocmołuchem
Przystojniak

Cytat:

I ani slowa do niej..

Och jak bardzo mnie cieszy to co piszesz. Brawwwwooooo

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja chyba wiem dlaczego. Jak się ma powużej iluś lat to się dużo analizuje i myśli i jak np. jest jakaś obawa, że np. za mało pokarmu to się mocniej panikuje i chce chuchać na zimne

Super, mam nadzieję, że dalej będziesz taka twarda.

U nas się posrało. Od rana było tak ładnie, nawet trochę zdążyłam zrobić, teraz kolejne karmienie i atak jakiego dawno nie miałam. Krzyk, pisk, wszystko i nic nie działa
Nie wiem jak mu pomóc.

Bieeedny

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:50   #1536
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale on juz sie nawrocil.!
Slownie
Mowi ladne rzecY ale robi to co zawsze
Tylko wiem jak to powinno wygladac i sie nie nabiore juz
Sa ludzie stworzeni do zwiazku czy rodziny i tacy ktorzy nie sa..
No i super ze tym razem sie nie dajesz nabrac. tak trzymaj

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-09, 12:53   #1537
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
W końcu naprawiło mi się dodawanie załączników

fotka z dzisiaj robiona komórą w złym oświetleniu , więc jakość tragiczna ale wstawiam
Wojtuś się postarał
jak ślicznie od kiedy tak sie ładnie podnosi?

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
ja -17 mam wagę sprzed ciazy, tylko brzuch mi został, co nie oznacza, ze moge startowac w wyborach miss
:

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-09, 12:55   #1538
vil84
Wtajemniczenie

Ash super że jesteście już. trzymajcie się i tak jak już chyba Axella napisała "dużo szcześcia na nowej drodze"

Veronic ale Wojtuś pięknie główkę trzyma dzielny

Cytat:
Jakie śliczne zdjęcie i podziwiam tą główkę. Od kiedy dzieci tak ładnie i sztywno ją trzymają i to z uśmiechem?
chyba każde w swoim czasie bo P. jest starszy od Wojtusia i nie daje sobie rady jeszcze z tym. za to nadrabia gadaniem i ząbkami

Cytat:

I ani slowa do niej..

to co napisałaś teraz przypomniało mi zachowanie mojego taty jak byłam mała. rodzice rozwiedli się jak miałam 6 lat ale już długo nie mieszkali razem. tata zabierał mnie do siebie na weekendy ale nie potrafił się mną w ogóle zająć. byłam mała, przyjeżdżaliśmy do niego, a ten mnie zostawiał samą sobie, robił sobie kolację, siadał do tv. nie mówię że jest/był złym człowiekiem ale podejścia do mnie nie miał żadnego. nie miałam u niego prawie swoich rzeczy, tylko jedną małą szafeczkę, zresztą wypełnioną gratisowymi bloczkami do pisania czy długopisami z firmy ..... wiem że mnie zawsze kochał ale fajnie byłoby mieć tatę który się bawi ze mną, kupuje zabawki, ma dla mnie u siebie w domu łóżeczko, jakieś dziecięce rzeczy .... a nie "jestem bo jestem" .... miej to na uwadze jakbyś jeszcze kiedykolwiek się zastanawiała nad powrotem

byłam u babci, tej zza ściany. chociaż raz konkretnie się z nią rozmawiało ;p na dole wynajmowali lokal aptece, która się teraz zlikwidowała, i mają zmartwienie bo nie płacą czynszu a ta kasa się zawsze przydawała, no i problem ze znalezieniem kogoś porządnego itp. i tak jakoś rzuciłam tekstem że ja to bym najchętniej zrobiła tam sklep z artykułami dziecięcymi .... a babcia podchwyciła i zrobił nam się cały plan, rzeczy od ciążowych po wszystkie wyprawkowe, ciuszki, buteleczki, no same wiecie kącik dla dzieci ... dwa piętra niżej więc mogłabym sprzedawać tam, nawet z Przemkiem leżącym w łóżeczku czy raczkującym po zapleczu .... moja mama szuka innej pracy a mąż jest bezrobotny i też by się zaangażowali. w okolicy nie ma takiego sklepu, a można go połączyć ze sprzedażą w necie. i babcia jest za, ale mój tata i wujek nie bardzo, bo wujek już raz próbował założyć sklep (ale nie tam) i wpakował się w ogromne długi. ja myślałam o dofinansowaniu z unii jakby się udało. no i ciągle mi to krąży po głowie .... wiadomo, czynsz byśmy płacili babci i mojemu tacie, no bo ta kasa jest potrzebna na remonty kamienicy, ale nie jest to taka ogromna suma o jakiej myślałam wcześniej no i pracowałabym w domu praktycznie. qrcze, marzenie ..... może uda mi się tatę namówić na upartego nawet bez czynszu by szło bo to "nasz" lokal ale taka bezczelna bym nie umiała być

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-07-09 o 13:04
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:56   #1539
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ash- super, że już jesteście na miejscu!

Extra podsumowanie!
Ja mogłabym "sprzedać" Młodego mamie, albo teściowej, albo poprosić Je żeby przyszły i posiedziały z Małym, ale jak sobie pomyślę o tym co wg Nich źle robię i w ogóle milion dobrych rad, to wolę już sama Małego cały dzień tulić i lulać i nie mieć nic w domu zrobionego

W ogóle moja teściowa (teściu też trochę) jest "dzika". Ja wiem, że to pierwszy wnuk itp, ale zachowuje się jak narwana. Podjechaliśmy do Nich pod blok- Mężu poszedł po coś tam, ja zostałam z Małym w aucie, nie minęły 2 minuty, a Oni w te pędy wylecieli z mieszkania do auta Małego zobaczyć i powznosić ohy i ahy patrząc jak śpi. Byliśmy na spacerze, ja zaszłam do Nich na górę skorzystać z WC, jeszcze do WC dobrze nie doszłam, a teściowa tak jak stała wyleciała z kuchni do Małego (został z Mężem w wózku przed klatką). Byliśmy w weekend na grillu, chciała mi Małego wyrwać z rąk, nie dałam, bo był po jedzeniu i telepanie Nim byłoby koszmarnym przeżyciem. Dałam Mężowi do odbeknięcia (mi nie beknął), to podleciała jak tylko odeszłam i Małego z rąk Mężowi wyrwała.
Teściu dzwoni do Męża o 6, 7 rano z zapytaniem co robi Kubuś (mimo, że Mąż w pracy i nie wie co robi Kubuś)!
Dzika dzicz po prostu! I milion dobrych rad...
Dlatego jak sobie pomyślę o Jej zachowaniu to mi się odechciewa wszelakiej pomocy z ich strony!

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:04   #1540
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Veronic ale Wojtuś pięknie główkę trzyma dzielny

chyba każde w swoim czasie bo P. jest starszy od Wojtusia i nie daje sobie rady jeszcze z tym. za to nadrabia gadaniem i ząbkami

to co napisałaś teraz przypomniało mi zachowanie mojego taty jak byłam mała. rodzice rozwiedli się jak miałam 6 lat ale już długo nie mieszkali razem. tata zabierał mnie do siebie na weekendy ale nie potrafił się mną w ogóle zająć. byłam mała, przyjeżdżaliśmy do niego, a ten mnie zostawiał samą sobie, robił sobie kolację, siadał do tv. nie mówię że jest/był złym człowiekiem ale podejścia do mnie nie miał żadnego. nie miałam u niego prawie swoich rzeczy, tylko jedną małą szafeczkę, zresztą wypełnioną gratisowymi bloczkami do pisania czy długopisami z firmy ..... wiem że mnie zawsze kochał ale fajnie byłoby mieć tatę który się bawi ze mną, kupuje zabawki, ma dla mnie u siebie w domu łóżeczko, jakieś dziecięce rzeczy .... a nie "jestem bo jestem" .... miej to na uwadze jakbyś jeszcze kiedykolwiek się zastanawiała nad powrotem
O to mi chodzi..
Mnie tata nosil na barana, bawul sie non stop, co weekend dluuugi calodniowy spacer.. Zoo, jezioro, las.. Uczyl mnie nazw drzew i zwierzat, szukalismy saren i zajecy.. Czytal mi bajki.. Uczyl jezdzic na rowerze.. A nie klad do loka, nie przykryta i bawil sie telefonem.. Dostawalam milion zabawek mimo ich sredniej sytuacji finansowej.. Bylam najwazniejsza. Jako maly szkrab dostawalam zawsze roE na dzien koboet.. Bylam taaaka dumna

I tego chce dla z.
Skoro tz nigdy nie traktowal mnie serio to Z yez by nie umial..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-09, 13:14   #1541
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
no to ja pokaże mojego małego rozrabiakę, na mój odrost nie zwracać uwagi idę jutro do fryzjera i przestanę być kocmołuchem
Hahaha! Pokazał jęzorek ciociom wizażowym Słodziak!
A co do odrostów... Ja farbowałam kudły na początku czerwca. Minął miesiąc a ja mam takie odrosty jakie zawsze miałam po co najmniej dwóch miesiącach... Miałam iść do fryzjera, ale na początku sierpnia musiałabym znowu (wesele mamy), więc zrezygnowałam- ze względu na kasę i poza tym szkoda mi kudłów miesiąc w miesiąc traktować rozjaśniaczem. Więc jak kocmołuch pochodzę sobie jeszcze troszkę

Cytat:

I ani slowa do niej..

A to ja nie w temacie... Czyli pogoniłaś Go... No i brawo Zuch kobieta!!!

----

Mężu zabrał Małego ze sobą (poszli razem w kimono), więc mam minutkę i wstawię Wam foto- Justi pisała o buźce zalanej mleczkiem, zatem proszę bardzo (bardziej umorusana była w trakcie karmienia jak wypluł na chwilę cyca, ale nie zdążyłam aparatu włączyć)
I moje ulubione zdjęcie- Kubuś na haju po jedzeniu zdaje się mówić "spadówa! najadłem się i mam wywalone na wszystko i wszystkich!"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1039.jpg (120,2 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1055.jpg (91,2 KB, 62 załadowań)

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:14   #1542
Ashyshqa
Zakorzenienie

Szybciutkie nadrabianie, przepraszam, że tak wybiórczo
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Windi uzyłam z 8 razy i jak juz widziałam, ze mały sie bardzo meczy, albo ja byłam juz bardzo zmeczona ale pozniej mi pediatra powiedziala, ze jak steka, a nie przerazliwie płacze to mam mu nie pomagac, bo to przejciowe i mini, a przyzwyczaje na szczescie nie zapeszajac od tygodnia skonczyly sie problemy z gazami i kupa, wszytko idzie gładka, a kupa nawet 3 razy dziennie co mnie dziiaj zgubiło, bo zrobił kupe wiec, na nastepne przewijanie na łózku bo do przewijaka miałam za daleko i obsrał mnie, przecieradło i pociel szybko przebierałam i do prania, ale ta toksyczna zółć nie chce zejsc
Czyżby to dlatego, że zbliża się do magicznych 3. m-cy? Ach byłoby cudownie, jeśli wtedy wszystkie nasze dzieciaczki przestaną mieć problemy z brzuszkiem Super, że Kubuś już lepiej

Cytat:
Mam do Was bardzo ale to bardzo dziwne pytanie.
Czy da sie dziecko uśpić na siłę w ramionach rodzica jak jest głodne?

Pytam bo dziś wróciłam do piersi i tak karmie Młodego, on niby zasypia przy cycku, jak go odloze awanturka, no wiec wraca na rece, tam troche awanturki i niby raczki czasami na chwile w buzi ale pozniej zasypia i w ramionach czy na mnie przesypia te 2,5-3h. No i dla mnie to szok bo niedawno caly dzien na cycku i zastanawiam sie czy moze byc tak ze go glodze ale usypia bo na rekach jest?
Widziałam co Ci dziewczyny odpisyuwały. Ale jeszcze na pocieszenie dodam, że ja mam takie same rozkminy co i Ty... Mi też sie wydaję, że Sofia jest w stanie zasnąć głodna... Zwłaszcza jeśli przy jedzeniu płacze przez brzuszek a potem zasypia ze zmęczenia i śpi 3h... Nie wiem ile jest w stanie zjeść płacząc przy tym....

Cytat:
dziewczyny wygralam chyba laktacyjna walke ( odpukac i mam nadzieje ze nie zapesze). Wczoraj mnieco ponad 3 h mialam przerwe bo Młody1m sie nie budził więc wziełm laktator i to ten reczny i postaowilam ze doslownie 1min odciagne, maks 1,5 z kazdego cycka i po tych 2-3 min mialam ponad 60 ml Młody sie obudził 10 min później i najadł.
A męczenie z kupką było dopiero koło 7mej i udało nam się bez Windi.Mimo krzyku milion zmian pozycji, zginanie nóżek i poszło.
Jestem mega szczęśliwa ( w życiu bym nie podejrzewała, że takie rzeczy będą mnie cieszyły).
Ogromnie liczę, że tak już zostanie

A dodam, że w zeszły wtorek miał 3800 a dziś 4190 więc głodzić go nie głodzimy

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dzieki
a nom nocka nie byla straszna ale jakas niewyspana jestem :P

pieknie przybiera i super ze laktacja na pelnych obrotach

no to super ciesz sie

wlasnei sciagnelam sobie na tel, whatsapp i pisze ze znajomymi sms na freee wysylam foty najwazniejsze ze moge z rodzinka z zagranicy bo tel. drogie a tu mozna pisac i pisac hehe
Też używam whatsapp! Jest super!

Cytat:
Vvgh juz po badaniach. Mozliwe ze unikna operacji) bo wyniki ok

Świetne wieści! Niech do nas szybciutko wracają!

-------

Dzięki kochane za przywitanie

Motylku ja czuję sie ok, tylko strasznie dużo ogarniania mamy.
Kurier wniósł paczki na górę, chwała mu za to! Sofia spała ładnie w chuście, więc mogłam się zająć obiadem. Potem ją rozwinęłam i dalej spała, ale właśnie sie budzi więc zmykam do mojego szkraba.

Aa! Uśmieszków też mamy coraz więcej. Jak tylko brzusio nie dokucza...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:23   #1543
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
byłam u babci, tej zza ściany. chociaż raz konkretnie się z nią rozmawiało ;p na dole wynajmowali lokal aptece, która się teraz zlikwidowała, i mają zmartwienie bo nie płacą czynszu a ta kasa się zawsze przydawała, no i problem ze znalezieniem kogoś porządnego itp. i tak jakoś rzuciłam tekstem że ja to bym najchętniej zrobiła tam sklep z artykułami dziecięcymi .... a babcia podchwyciła i zrobił nam się cały plan, rzeczy od ciążowych po wszystkie wyprawkowe, ciuszki, buteleczki, no same wiecie kącik dla dzieci ... dwa piętra niżej więc mogłabym sprzedawać tam, nawet z Przemkiem leżącym w łóżeczku czy raczkującym po zapleczu .... moja mama szuka innej pracy a mąż jest bezrobotny i też by się zaangażowali. w okolicy nie ma takiego sklepu, a można go połączyć ze sprzedażą w necie. i babcia jest za, ale mój tata i wujek nie bardzo, bo wujek już raz próbował założyć sklep (ale nie tam) i wpakował się w ogromne długi. ja myślałam o dofinansowaniu z unii jakby się udało. no i ciągle mi to krąży po głowie .... wiadomo, czynsz byśmy płacili babci i mojemu tacie, no bo ta kasa jest potrzebna na remonty kamienicy, ale nie jest to taka ogromna suma o jakiej myślałam wcześniej no i pracowałabym w domu praktycznie. qrcze, marzenie ..... może uda mi się tatę namówić na upartego nawet bez czynszu by szło bo to "nasz" lokal ale taka bezczelna bym nie umiała być
Pomysł niezły- zwłaszcza, że jesteś na bieżąco z artykułami dla dzieci
Oby się udało!

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Na FB wrzucono linka do artykułu odnośnie bólów brzuszka: http://www.gdzierodzic.info/artykul/53

Chyba nic odkrywczego, ale może którejś z Was się przyda.

Uciekam i ja się zdrzemnąć!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:29   #1544
iwona335
Zakorzenienie

dziewczyny piszecie tu tyle waznych rad i informacji a mi tak trudno sie na tym skupic, żeby cos sobie zapamietac "na zaś"

nadal chodze w dwupaku, w czwartek ide do szpitala, a tak nie chciałam wywoływanego porodu, nawet mi to przez myśl nie przeszło przez całą ciąże. Boje sie strasznie, bo wiem, ze porody wywołane nie należą do tych szybkich i sprawnych, no i nie jestem przygotowana na pobyt w szpitalu- jeśliby jeszcze zwlekali z wywołaniem
wiem, że macie teraz inne problemy ale musze sie uzewnetrznic bo psychika powoli wysiada
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:41   #1545
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
dziewczyny piszecie tu tyle waznych rad i informacji a mi tak trudno sie na tym skupic, żeby cos sobie zapamietac "na zaś"

nadal chodze w dwupaku, w czwartek ide do szpitala, a tak nie chciałam wywoływanego porodu, nawet mi to przez myśl nie przeszło przez całą ciąże. Boje sie strasznie, bo wiem, ze porody wywołane nie należą do tych szybkich i sprawnych, no i nie jestem przygotowana na pobyt w szpitalu- jeśliby jeszcze zwlekali z wywołaniem
wiem, że macie teraz inne problemy ale musze sie uzewnetrznic bo psychika powoli wysiada
Bedzie dobrze! W koncu bedziesz miec malenstwo po tej stronie brzucha 3mam kciuki za szyyyybki porod! I jak najmniej bolesny

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-09, 14:11   #1546
cynamon_owa
Zadomowienie

Cześć

Uroczyście informuję, że Adaś pojawił się na świecie 5 lipca, sn przez poród wywoływany w połowie 37tc. Waga 2999g, 49cm

Póki co uczymy się siebie nawzajem ale myślę, że ogarniemy wszystko w najbliższym czasie.

Pozdrawiamy i do napisania

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:22   #1547
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Cześć

Uroczyście informuję, że Adaś pojawił się na świecie 5 lipca, sn przez poród wywoływany w połowie 37tc. Waga 2999g, 49cm

Póki co uczymy się siebie nawzajem ale myślę, że ogarniemy wszystko w najbliższym czasie.

Gratulacje! wszystkiego dobrego wam zycze!

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

W ogole to od dzis przez tydzien czekaja mnie codziennie 2wycieczki w chuscie do rodzicow by nakarmic koty. Wyjsc, isc, wdrapac sie na 3cie pietro, rozmotac i odlozyc zu, ogarnac kocie misku i kuwety, zamotac Z i wrocic
I w takich momentach brak mi kogos bardzo :p
W ogole Z 24h nie jest tak straszna jak myslalam. Spi slodka i kochana mam czas prawie na wszystko i dajemy rade. Moze byc ttlko lepiej jak minie mi goraczka i ogolnie średnie samopoczucie..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-09, 14:34   #1548
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Cześć

GRATULACJE
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:40   #1549
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cynamonku jeszcze raz gratuluję!!!

Axella a jeszcze tak niedawno Z non stop płakala i wiesz co ;> Może czuła, że jesteś nieszczęśliwa i tak to okazywała, a teraz Ty jesteś spokojna to i ona jest zadowolona

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:58   #1550
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Cynamonku jeszcze raz gratuluję!!!

Axella a jeszcze tak niedawno Z non stop płakala i wiesz co ;> Może czuła, że jesteś nieszczęśliwa i tak to okazywała, a teraz Ty jesteś spokojna to i ona jest zadowolona
Wez mi nie pisz takich rzeczy bo jesyem sklonna uwierzyc.. :p
Kochana slodka Z

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Moj mezczyzna nie ma kaski dla Z. Kit ze jak zwykle zaplacilam wszystko plus pozyczylam mu hajs na oplaty.

Zostalysmy z Z w doopie do 24go

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-09, 15:03   #1551
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
takich wiadomosci jak najwiecej prosze!
Cytat:
A ile musi mieć by iść na kolejną operację?
Dzięki Wam dziewczyny za wsparcie w ten weekend bo powiem Wam że gdyby nie Wy to sama nie jestem pewna czy bym się nie poddała i po tej schizie z pediatrą nie przeszła na mm. A tak przynajmniej jestem szczęśliwa i nadal przekonana, że się najada.
Teraz tylko muszę mieć możliwość zrobienia tak by np. po jednym jedzeniu Młodego sobie zapodać laktatora by na pewno utrzymać taką laktację. Ale to będę robiła chyba jak tatuś będzie wpadał z pracy Wtedy on Młodego na ręce a ja pędem pod laktator
nastepna operacja bedzie orientacyjnie za dwa miesiace. ale moze byc inaczej - wszystko zalezy od stanu malego i tej prowizorki, ktora ma teraz zrobiona. dobrze by bylo, gdyby mial 5 kilo do tego czasu... a dzieci z takimi wadami troche trudniej przybieraja.
a ty za laktator chwytaj sie tylko, jak poczujesz, ze mlody nie dopil z ktoregos cyca! albo jak bedzie za dlugo spal i poczujesz, ze juz pelno...
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mam już stały internet, wiec jak już się ogarniemy to wrócę na dobre.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Mały śpi w wózku od godziny a ja sie opalam
i nie skislo ci mleko?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:15   #1552
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
----

Mężu zabrał Małego ze sobą (poszli razem w kimono), więc mam minutkę i wstawię Wam foto- Justi pisała o buźce zalanej mleczkiem, zatem proszę bardzo (bardziej umorusana była w trakcie karmienia jak wypluł na chwilę cyca, ale nie zdążyłam aparatu włączyć)
I moje ulubione zdjęcie- Kubuś na haju po jedzeniu zdaje się mówić "spadówa! najadłem się i mam wywalone na wszystko i wszystkich!"
Zdjęcie cudne, mój też tak wygląda po...szkoda tylko ze czesto iles min.później boli go brzuszek

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Czyżby to dlatego, że zbliża się do magicznych 3. m-cy? Ach byłoby cudownie, jeśli wtedy wszystkie nasze dzieciaczki przestaną mieć problemy z brzuszkiem Super, że Kubuś już lepiej

Motylku ja czuję sie ok, tylko strasznie dużo ogarniania mamy.
Kurier wniósł paczki na górę, chwała mu za to! Sofia spała ładnie w chuście, więc mogłam się zająć obiadem. Potem ją rozwinęłam i dalej spała, ale właśnie sie budzi więc zmykam do mojego szkraba.

Aa! Uśmieszków też mamy coraz więcej. Jak tylko brzusio nie dokucza...
W ogole ciaza powinna trwac rok i wtedy wszystko byloby dojrzale.

dla kuriera, super że taki fajny i wszystko wniósł.

Cytat:
Cześć

Gratuluję!!!!

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-09, 15:22   #1553
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
u nas tez Nela na początku malutko przybierala. ale spala, była spokojna, nie plakala. tak nie wygląda glodne dziecko pediatra panikowal, wiec i ja zaczelam. dokarmiałam ja odciagnietym mleczkiem z butli żeby widzieć ile je. zaczelo się ulewanie, bo pewnie miała mleka po czubek nosa i w 7 dni przybrala 0,5kg. pediatra zadowolony. w kolejnym tyg. znow smiesznie mało 70 gramow! a teraz po tygodniu +330. nie wiem czy to wina wagi, poloznych które roznie waza czy moje dziecko ma takie skoki już się tym nie przejmuje. slyszalam, ze dzieci, które rodza się z duza masa urodzeniowa maja "zapas" i wcale nie musza dużo na początku przybierać. najważniejsze, ze mala nie traci. pediatra mowil, ze minimum to 200 gramow tygodniowo, w jakiejś madrej książce wyczytałam, ze 120.
przystawiaj ja co 2 godziny i niech sobie ssie 5 min. najwidoczniej tyle jej wystarcza. niedługo sama będzie krzyczala i dopominala się cyca
Dzięki diabli
Nasza niestety okazuje się, że płakała w dużej mierze z głodu a nie z bólu brzuszka Także z bólem serca musiałam jej podać mm i mam teraz szczęśliwe dziecko i ładnie śpi.
Karmię najpierw swoim cyckiem a później dopiero jeśli nadal marudzi to daję mm, ale wiem, że to mi laktację wykończy i to raczej prędzej niż później ale co zrobić. Ważne, że dziecko spokojne, szczęśliwe i przybiera na wadze w końcu

Cytat:
jeśli nie uda Wam się kupic to mam do odsprzedania jedna butelke bo w polskich aptekach tego nie można kupic (zamiennik bobotic), trzeba sprowadzać, polować na allegro itd.
Dzięki ale akurat mieszkamy blisko granicy z De i mąż bez problemu dostał te kropelki z najbliższej aptece w Niemczech

Cytat:
ja nie dopajam, bo mala jeszcze więcej ulewala. na cycu chyba nie trzeba wystarczy laktatorem odciagnac pierwsze mleko w takie upaly i zobaczysz, ze to sama woda.
Tak tak wiem, że pierwsze mleczko z cyca to bardziej picie

salvie apropo plamek tych wściekle żółtych U nas schodzą ładnie jak je dość szybko zapiorę ręcznie mydłem w kostce biały jeleń

Nadrobiłam Was do 47 strony póki co

Ząbki

Edytowane przez puchatkowa
Czas edycji: 2013-07-09 o 15:23
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-09, 15:23   #1554
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
no to jeszcze jedna fotka tym razem z uśmieszkiem
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:37   #1555
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Cloche- Ty tez juz ładne ilości mleczka odciagasz , bedzie coraz lepiej
ale przy pomyslnych wiatrach to jestem w stanie na dobe odciagnac max 400 ml i to jest stanowczo za malo dla malego... poza tym on potrzebuje wiecej kalorii i jak najmniej wysilku przy tym, zeby nie tracic energii...
Cytat:
no wlasnie, przeciez sa tu dziewczyny przed 30tka, ktore po prostu karmia mm. nie maja kryzysu laktacyjnego, bo po prostu nie swirowaly, nie panikowaly, tylko przeszly na mm i juz. a starsze kobiety po prostu z malego problemu robia zaraz "kryzys"

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:

Moj mezczyzna nie ma kaski dla Z. Kit ze jak zwykle zaplacilam wszystko plus pozyczylam mu hajs na oplaty.

Zostalysmy z Z w doopie do 24go
zakladaj sprawe o alimenty
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 15:52   #1556
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
bo w srodlu szwy dopiero sie rozpuszczaja okolo 2-3 mc a macica zrasta sie do 8 mc i jak to powiedziala ze latwo jest zaczac szybciej cwivzyc bo figura bo wyglad ale jak sie w srodku przez to nawyrabia to moga byc skutki takie ze rekonstrukcja ciecia , a mam kolezanke ktorej rana.na macicy od srodka sie rozchodzi i zajsc w ciaze nie moze a poddac sie operacji nie chce bo ma juz jedno dziecko i nie chce ryzykowac ... ja wole poczekac i nie ryzykowac 2 mc nic nie zmienia ...
nie no co racja to racja też wolę żeby wszystko się ładnie pogoiło ale nie wiedziałam, ze tak długo, nic mi gin nie mówił, a właściwie mówił, że można już delikatnie ćwiczyć, więc tańczę sobie z małą i jak ją noszę na rękach to czasem pozginam nogi w kolanach myślałam, że będę mogła coś pobiegać, ale póki co zostanie mi pchanie wózka

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Oczko- kupiłam bluzkę i spódnice i od Tz dostałam sukienkę. Obie kreacje są przesliczne ale to w jakimś zwykłym sklepie polskiej produkcji. Jak będę miała chwilke to obfoce i Zobaczysz, firmę tez mogę spisać ale nie wiem czy Cię to poratuje. Co do brzucha- mi dziś mija 5tyg od cc i tez juz chce zaczynać chociaż jakoś delikatnie..

Banka - 4msc ? Niemożliwe

Ojjj alarm- uciekam za chwilke dokończenie odpowiadać
Lonely - spoko, spoko jak coś to zobaczę kreacje na fotkach z chrzcin po prostu sama czegoś szukam i muszę się wybić w końcu na sklepy
Stary 2013-07-09, 16:01   #1557
lonely_lady
Zakorzenienie

Mały od 14 śpi mi na brzuszku, a ja sie ruszyć nie mogę i wszystko mi dretwiejeje ale najważniejsze, ze on jest szczęśliwy
Kit z tym ze znowu sie nie poopalalam a zapowiadało sie tak pięknie

Teściów dalej nie ma a niedługo Tz juz powinien do nas przyjechać.

Axella- ja Cię chyba udusze.. Z jakiej racji Ty mu kasę pozyczasz ?
Cloche- laktacja sie rozkreci, daj jej czas. Nie obejrzysz sie jak Florek bedzie juz dorodnym facetem na Twoim mleczku

Co do żółtych plam- ja tez mam patent z szarym mydlem, pięknie schodzą

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-09, 16:10   #1558
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Axella- ja Cię chyba udusze.. Z jakiej racji Ty mu kasę pozyczasz ?
tu się podpisuję również ja.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-09, 16:23   #1559
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Mielismy sie starac terapia itd.. Wiec dobra ja pozyczyla..
W doopie.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Zostalam bez kasy. Rodzicow. Faceta. Jakiejkolwiek pomocy ktorej nienawidze a teraz by sie za je biscie przydala.

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-07-09, 16:40   #1560
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:

Super!!!!

Cytat:
A ile musi mieć by iść na kolejną operację?
Dzięki Wam dziewczyny za wsparcie w ten weekend bo powiem Wam że gdyby nie Wy to sama nie jestem pewna czy bym się nie poddała i po tej schizie z pediatrą nie przeszła na mm. A tak przynajmniej jestem szczęśliwa i nadal przekonana, że się najada.
Teraz tylko muszę mieć możliwość zrobienia tak by np. po jednym jedzeniu Młodego sobie zapodać laktatora by na pewno utrzymać taką laktację. Ale to będę robiła chyba jak tatuś będzie wpadał z pracy Wtedy on Młodego na ręce a ja pędem pod laktator

Po pierwsze to wow...kurde ja bym nieźle zeschizowała jakby moje dziecko 6h płakało z powodu wzdęcia, no chyba, że Twój tylko stękał.
A inna sprawa, że jesteś niesamowita. Trójka dzieci w tym jedno niemowle, które od 4 stęka, a Ty nie dość, że dajesz radę je jakoś uspokajać to jeszcze wykąpać się i posprzątać.
Czekam aż ja taka będę

Ale się wkurzyłam. W sobotę zawieźliśmy ponownie siuśki bo nam kazali i czekam i czekam na te wyniki, w końcu zadzwoniłam dziś i co...i się okazało, że anulowali badanie moczu i zrobią tylko posiew bo było za mało siuśków, tylko, że ktoś mógł do nas zadzwonić to byśmy im dowieźli a tak to znów na wariackich papierach, trza będzie jutro od rana i mieć nadzieję, że do wizyty u pediatry pod wieczór zrobią badanie.
nie no prysznic był o 7.30 jak mąż jeszcze był bo na 8 szedł do pracy. Tymek nie płakał ciągle. Poprostu prężył się,stękał i popłakiwał bo piernąć nie mógł. Pierd poszedł to spokój i przysypiał. I tak w kółko więc od 4 spania nie było. Jakby faktycznie ciągle płakał to bym nawet do wc nie poszła,a o sprzątaniu nie wspomne;-)

Cytat:
Witam sie w troszke lepszym humorze i zaraz spróbuje nadrobić.
Teściowie pojechali do miasta
Jestem sama i radzimy sobie rewelacyjnie. Mały śpi w wózku od godziny a ja sie opalam

Mówię Wam masakre mam tu z nimi za dużo by opowiadać..

Wczoraj sie wkr.. Zdenerwowalam i mówię do nich:
A jak wy wychowaliscie swoje dzieci? One nie płakaly ???
(Dodam ze mały nie ryczal jakoś strasznie, był tylko narudny, skręcił sie i pokrzykiwal jak mu gazy szły)
A oni ma na to: nie. Nasze dzieci wcale nie płakaly tylko jak głodne były, a tak ciagle w łóżeczka grzecznie leżały...
masakra mówię Wam..
Przez nich i ja zestresowana, bo nie dość ze musiałam małego uspokajac to jeszcze ich..
No i prawie cały dzien małego na cycu trzymalam bo wtedy sie uspokajał.. I lepiej zanosił te skurcze
Takie poświęcenie żeby przy nich wcale nie płakał..
taaa a one wtedy rodziły w polu,odcinały pępowinę i zbierały kartofle dalej:-P
Wiej do domku;-)

Cytat:
Cześć

gratki kochana:-*

Cytat:
Mielismy sie starac terapia itd.. Wiec dobra ja pozyczyla..
W doopie.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Zostalam bez kasy. Rodzicow. Faceta. Jakiejkolwiek pomocy ktorej nienawidze a teraz by sie za je biscie przydala.

faceta???hmmm;-):-P
Powinien ci oddac co pożyczył plus kasa na Z.!!!!
Alimenty!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości