|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Pan i wladca nas wgl odwiedzil.. Znaczy Z nie mnie
![]() Poszlam sie zajac czym innym. Utwierdzil mnie w slusznosci wyboru.. Ani slowem sie so niej nie odezwal a potem polozyl, szukal jakis rzeczy a ta ryczy bo.. Nawet jej nie przykryl. ChodIl i widzial ze sie rozkopala i mial to w d. I ani slowa do niej.. I mi sie przypomina jak zajmowal sie Z "obcy" facet.. Dwa rozne światy. Dobrze wybralam. Nie mam najmniejszych wątpliwości Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Veronic- ale Wojtus jest słodki
![]() ![]() ![]() Magiusa- ![]() Cloche- Ty tez juz ładne ilości mleczka odciagasz , bedzie coraz lepiej ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Oczywiście ze dobrze wybralas i nie powinnas mieć żadnych wątpliwości.. Tylko błagam nie zmieknij jak on znowu sie "nawroci/skruszeje" |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Ja chyba wiem dlaczego. Jak się ma powużej iluś lat to się dużo analizuje i myśli i jak np. jest jakaś obawa, że np. za mało pokarmu to się mocniej panikuje i chce chuchać na zimne Cytat:
U nas się posrało. Od rana było tak ładnie, nawet trochę zdążyłam zrobić, teraz kolejne karmienie i atak jakiego dawno nie miałam. Krzyk, pisk, wszystko i nic nie działa ![]() Nie wiem jak mu pomóc.
![]() |
#1534 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Ale on juz sie nawrocil.!
![]() Slownie ![]() Mowi ladne rzecY ale robi to co zawsze ![]() Tylko wiem jak to powinno wygladac i sie nie nabiore juz ![]() Sa ludzie stworzeni do zwiazku czy rodziny i tacy ktorzy nie sa.. ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bieeedny ![]()
![]() |
#1536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1537 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1538 | ||
Wtajemniczenie
|
Ash super że jesteście już. trzymajcie się i tak jak już chyba Axella napisała "dużo szcześcia na nowej drodze"
![]() Veronic ale Wojtuś pięknie główkę trzyma ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() byłam u babci, tej zza ściany. chociaż raz konkretnie się z nią rozmawiało ;p na dole wynajmowali lokal aptece, która się teraz zlikwidowała, i mają zmartwienie bo nie płacą czynszu a ta kasa się zawsze przydawała, no i problem ze znalezieniem kogoś porządnego itp. i tak jakoś rzuciłam tekstem że ja to bym najchętniej zrobiła tam sklep z artykułami dziecięcymi .... a babcia podchwyciła i zrobił nam się cały plan, rzeczy od ciążowych po wszystkie wyprawkowe, ciuszki, buteleczki, no same wiecie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-09 o 13:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Mnie tata nosil na barana, bawul sie non stop, co weekend dluuugi calodniowy spacer.. Zoo, jezioro, las.. Uczyl mnie nazw drzew i zwierzat, szukalismy saren i zajecy.. Czytal mi bajki.. Uczyl jezdzic na rowerze.. A nie klad do loka, nie przykryta i bawil sie telefonem.. Dostawalam milion zabawek mimo ich sredniej sytuacji finansowej.. Bylam najwazniejsza. Jako maly szkrab dostawalam zawsze roE na dzien koboet.. Bylam taaaka dumna ![]() I tego chce dla z. Skoro tz nigdy nie traktowal mnie serio to Z yez by nie umial.. Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do odrostów... Ja farbowałam kudły na początku czerwca. Minął miesiąc a ja mam takie odrosty jakie zawsze miałam po co najmniej dwóch miesiącach... Miałam iść do fryzjera, ale na początku sierpnia musiałabym znowu (wesele mamy), więc zrezygnowałam- ze względu na kasę i poza tym szkoda mi kudłów miesiąc w miesiąc traktować rozjaśniaczem. Więc jak kocmołuch pochodzę sobie jeszcze troszkę ![]() Cytat:
![]() ![]() ---- Mężu zabrał Małego ze sobą (poszli razem w kimono), więc mam minutkę i wstawię Wam foto- Justi pisała o buźce zalanej mleczkiem, zatem proszę bardzo (bardziej umorusana była w trakcie karmienia jak wypluł na chwilę cyca, ale nie zdążyłam aparatu włączyć) ![]() I moje ulubione zdjęcie- Kubuś na haju po jedzeniu zdaje się mówić "spadówa! najadłem się i mam wywalone na wszystko i wszystkich!" ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1542 | |||||
Zakorzenienie
|
Szybciutkie nadrabianie, przepraszam, że tak wybiórczo
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
------- Dzięki kochane za przywitanie ![]() Motylku ja czuję sie ok, tylko strasznie dużo ogarniania mamy. Kurier wniósł paczki na górę, chwała mu za to! Sofia spała ładnie w chuście, więc mogłam się zająć obiadem. Potem ją rozwinęłam i dalej spała, ale właśnie sie budzi więc zmykam do mojego szkraba. Aa! Uśmieszków też mamy coraz więcej. Jak tylko brzusio nie dokucza... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oby się udało! ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Na FB wrzucono linka do artykułu odnośnie bólów brzuszka: http://www.gdzierodzic.info/artykul/53 Chyba nic odkrywczego, ale może którejś z Was się przyda. Uciekam i ja się zdrzemnąć!
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny piszecie tu tyle waznych rad i informacji a mi tak trudno sie na tym skupic, żeby cos sobie zapamietac "na zaś"
![]() nadal chodze w dwupaku, w czwartek ide do szpitala, a tak nie chciałam wywoływanego porodu, nawet mi to przez myśl nie przeszło przez całą ciąże. Boje sie strasznie, bo wiem, ze porody wywołane nie należą do tych szybkich i sprawnych, no i nie jestem przygotowana na pobyt w szpitalu- jeśliby jeszcze zwlekali z wywołaniem wiem, że macie teraz inne problemy ale musze sie uzewnetrznic bo psychika powoli wysiada |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Uroczyście informuję, że Adaś pojawił się na świecie 5 lipca, sn przez poród wywoływany w połowie 37tc. Waga 2999g, 49cm ![]() ![]() Póki co uczymy się siebie nawzajem ale myślę, że ogarniemy wszystko w najbliższym czasie. Pozdrawiamy i do napisania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- W ogole to od dzis przez tydzien czekaja mnie codziennie 2wycieczki w chuscie do rodzicow by nakarmic koty. Wyjsc, isc, wdrapac sie na 3cie pietro, rozmotac i odlozyc zu, ogarnac kocie misku i kuwety, zamotac Z i wrocic ![]() I w takich momentach brak mi kogos bardzo :p W ogole Z 24h nie jest tak straszna jak myslalam. Spi slodka i kochana ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Zakorzenienie
|
Cynamonku jeszcze raz gratuluję!!!
Axella a jeszcze tak niedawno Z non stop płakala i wiesz co ;> Może czuła, że jesteś nieszczęśliwa i tak to okazywała, a teraz Ty jesteś spokojna to i ona jest zadowolona ![]()
#1550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana slodka Z ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Moj mezczyzna nie ma kaski dla Z. Kit ze jak zwykle zaplacilam wszystko plus pozyczylam mu hajs na oplaty. Zostalysmy z Z w doopie do 24go ![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | ||
Zakorzenienie
|
takich wiadomosci jak najwiecej prosze!
![]() Cytat:
a ty za laktator chwytaj sie tylko, jak poczujesz, ze mlody nie dopil z ktoregos cyca! albo jak bedzie za dlugo spal i poczujesz, ze juz pelno... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- i nie skislo ci mleko? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1553 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasza niestety okazuje się, że płakała w dużej mierze z głodu a nie z bólu brzuszka ![]() Karmię najpierw swoim cyckiem a później dopiero jeśli nadal marudzi to daję mm, ale wiem, że to mi laktację wykończy i to raczej prędzej niż później ale co zrobić. Ważne, że dziecko spokojne, szczęśliwe i przybiera na wadze w końcu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() salvie apropo plamek tych wściekle żółtych ![]() ![]() Nadrobiłam Was do 47 strony póki co ![]() Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-07-09 o 15:23 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1554 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1557 |
Zakorzenienie
|
Mały od 14 śpi mi na brzuszku, a ja sie ruszyć nie mogę i wszystko mi dretwiejeje
![]() ![]() Kit z tym ze znowu sie nie poopalalam ![]() ![]() Teściów dalej nie ma ![]() Axella- ja Cię chyba udusze.. Z jakiej racji Ty mu kasę pozyczasz ? ![]() Cloche- laktacja sie rozkreci, daj jej czas. Nie obejrzysz sie jak Florek bedzie juz dorodnym facetem na Twoim mleczku ![]() Co do żółtych plam- ja tez mam patent z szarym mydlem, pięknie schodzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
tu się podpisuję również ja.
#1559 |
Zakorzenienie
|
Mielismy sie starac terapia itd.. Wiec dobra ja pozyczyla..
W doopie. Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Zostalam bez kasy. Rodzicow. Faceta. Jakiejkolwiek pomocy ktorej nienawidze a teraz by sie za je biscie przydala. Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiej do domku;-) Cytat:
Cytat:
faceta???hmmm;-):-P Powinien ci oddac co pożyczył plus kasa na Z.!!!! Alimenty! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.