Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-10, 19:50   #1441
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Oczywiście już nie wytrzymałam i ubrałam łóżeczko małego I tak nie wiem czy wybrałam dobre ułożenie, bo chciałam ustawic tak, żeby było mi mozliwie najwygodniej małego karmic, przewijac i odkładac do łóżeczka. ochraniacz też założyłam, ale chciałam tylko od strony okna i ściany, żeby mie Alika na oku ciągle.
Tylko właśnie nie wiem, czy zostawic tak czy ustawic dłuższym bokiem przy oknie, a fotel da koło lampy.... tylko wtedy z drugiej storny tym fotelem zasłaniam łóżko
Bardzo fajnie się kącik zapowiada
Ale masz słaby dostęp do przewijaka
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 19:51   #1442
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Komarro mnie ugryzlo w.policzek....co za.mam nadzieje.ze ukrucilam jego zywot...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 19:52   #1443
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Skurczy brak. Rozwarcie na palec, szyjka dluga. Przeplywy ok, ilosc wod ok. Mala wazy 3900g
ale waga
dobrze, że wszystko dobrze
Stary 2013-07-10, 19:52   #1444
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Tez wedlug mnie.fajnie.a przewijak mozna.przesunac na druga strone nie...i tak go chyba bedziecie sciagac czy nie?

Zuza

Razem
Stary 2013-07-10, 19:54   #1445
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczyny te co ida jutro do szpitala..macie net w tel lub kogos numery zebyscie nam pisaly co i jak?

ja jitro mam ktg na 10.30 mialam nie jechac ale pojade...ciekawe czy cokolwiek wyjdzie...a tydzien temu myslalam ze nie dotrwam eh..
ja mam telefon do jednej z Was nie wiem czy w szpitalu złapie jakies wi-fi, poza tym licze na tak szybką akcje ze nie zdaze Wam dac znac a juz bedzie po wszystkim

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
KaATARZYNA- gratulacje !!!!

Wiadomo jak.z.Kocoorkiem?

Ja dopiero wrocilam do domu
Skurczy brak. Rozwarcie na palec, szyjka dluga. Przeplywy ok, ilosc wod ok. Mala wazy 3900g

Lece nadrobic.
ładna waga ... no i za skrócenie szyjki

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-07-10 o 19:56
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 19:54   #1446
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ja mam telefon do jednej z Was nie wiem czy w szpitalu złapie jakies wi-fi, pozatym licze na tak szybką akcje ze nie zdaze Wam dacznac a juz bedzie po wszystkim
przygotowana na wszystko

tweed- ładny kącik
Stary 2013-07-10, 19:54   #1447
Agrafka86
Wtajemniczenie

KATARZYNKA GRATULACJE DLA CIEBIE I SZYMUSIA!

Domi za wizytę!

A ja po prostu jestem zła! Tż miał dostać nadgodziny wypłacone, nie dostał jeszcze, a tu tyle wydatków. Nie ma karuzeli, dodatkowej pościeli, kilka rzeczy do szpitala. I tak się zaczynam martwić.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 19:55   #1448
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
KaATARZYNA- gratulacje !!!!

Wiadomo jak.z.Kocoorkiem?

Ja dopiero wrocilam do domu

Lece nadrobic.
Łał ale waga
Cytat:
Tez wedlug mnie.fajnie.a przewijak mozna.przesunac na druga strone nie...i tak go chyba bedziecie sciagac czy nie?
Chyba niewygodnie będzie Malucha odkładać i jakoś tak nieporęcznie
A przewijak się montuje na łóżeczku na takich kołeczkach(przynajmniej mój) i chyba by mnie coś trafiło jakbym go miała ściągać co chwilę
Stary 2013-07-10, 19:56   #1449
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
a ja sprawdzam czy mam wszystko spakowane, jutro po 10 mam sie wstawic w szpitalu Kejt moze Ty wiesz dlaczego dzienw czesniej przed kroplowka??
troche boje sie szpitala, ciagle jak tam jestem to przypomina mi sie #... boje sie ;(
nie bój sie,bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
hejka! my już po spacerku, na 16 znów wizyta u pediatry..idziemy leżeć i się karmić więc sobie was poczytam
wrzucam gratisik
https://www.youtube.com/watch?v=fTXi...e_gdata_player
ona jest cuuudna i te włosiska ma cudne,Laura sie wydaje przy niej łysa
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
a ja chciałam się pochwalić Tztem, bo w konkursie w pracy wygrał Ipada
Ostatnim razem wygrał iPoda, ale sprzedał bo ma muzykę w swoim Iphonie i stwierdził ze po co mu, a teraz iPada.. ciekawe czy tez ma zamiar sprzedac, czy moze w ramach prezentu z okazji urodzenia dziecka by podarował swojej cudownej kruszynce, czyli MI
prosze prosze
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
dobry pomysł
Bezik będzie towarzyski dużo ludzi, psów, komarów

ja też mam stresa przed szpitalem.. ostatnio leżałam w wieku przedszkolnym.. a tak to nigdy więcej. W ogóle to mam większego stresa zastanawiając się jak tam wszystko wygląda, co zrobic z torbą, czy ona za mną chodzi? gdzie mnie będą przenosić..czy torba nadal za mną będzie szła? co jak mnie będą siuśki i kupcia cisnąć..mam co skurcz do kibelka latać? i mogę? i nadal podręczna torba z chusteczkami będzie przy mnie? czy wypada mi się podmalować w szpitalu czy raczej powinnam sie skupić jedynie na dziecku.. czy w łazience będzie dość miejsca dla mnie i innych mamusiek.. kabin wystarczy..lusterek? W głowie mnóstwo pytań.. ale mniej tyczących się porodu, bólu i personelu

!
juz niedługo dowiesz sie wszystkiego
Cytat:
EJ SŁUCHAJCIE, teraz brawa dla mnie- odkurzyłam całe mieszkanie i wymopowalam również

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie.

Serduszko ładnie biło, ciśnienie ok, Mikołaj nadal główką w dół, nisko w kanale. Rozwarcia brak, szyjka trochę skrócona. Miałam badanie na paciora, wyniki w piątek. Samo badanie średnio przyjemne- poczułam takie uszczypnięcie. W ogóle to teraz źle się czuję, brzuch mi twardnieje i w środku boli po badaniu- ostatnio też tak miałam
Zaraz ide się kimnąć bo o 18 SR. Te upały są okropnie męczące.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
ja tez z cyckami na wierzchu czekam na tż możemy załozyć Klub
Zapiszcie mnieee
Wczoraj lezałam z cycami na wierzchu i wietrzyłam tez kape bossssko
Stary 2013-07-10, 19:58   #1450
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
KATARZYNKA GRATULACJE DLA CIEBIE I SZYMUSIA!

Domi za wizytę!

A ja po prostu jestem zła! Tż miał dostać nadgodziny wypłacone, nie dostał jeszcze, a tu tyle wydatków. Nie ma karuzeli, dodatkowej pościeli, kilka rzeczy do szpitala. I tak się zaczynam martwić.
No to lipa

Najważniejsze są rzeczy do szpitala. Karuzelę można kupić jak Maluch się urodzi, to samo z dodatkową pościelą. Ja na przykład nie mam wcale pościeli i nie zamierzam póki co mieć
Stary 2013-07-10, 19:58   #1451
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
dwa pytania..po.1.o ktorej macie zamiar (mniej wiecej wiadomo)kapac maluszki?

2.czy dziec niemowlak placze jak chce mu sie.jesc ?tzn chodzi mi o to czy..jak spi spoko ale jak sie budzi tp zawsze cyca w buzke czy moze miec dziec czas lezenia tylko sobie?
Mowicie ze dziec ma jesc ok.10-15minut?i to podzielic na dwa cycki czy z jednego?:-P hahaha[COLOR="Silver"]
Wysyłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk 2

1. Ja kapie o 19+/-
2. U nas jest tak ze w dzien mala jak sie obudzi to sobie chwile lezy wiec ja najpierw przebieram a potem do cycka. W nocy czasem ja wybudzam co3h i tak samo.jesli chodzi o to ile je to dopoki nie zasnie i przestanie lykac
Stary 2013-07-10, 20:02   #1452
d0tkaaa
Zakorzenienie

Aaaa ja myslalam ze taki przewijak jest tylko nakladany...zwracam honor

no to fakt bedzie ciezki dostep...:-P

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
No to lipa

Najważniejsze są rzeczy do szpitala. Karuzelę można kupić jak Maluch się urodzi, to samo z dodatkową pościelą. Ja na przykład nie mam wcale pościeli i nie zamierzam póki co mieć
To samo mialam napisac...

karolajn czyli ogolnie idzie to ogarnac wszustko i bede wiedziec co i jak tak?)

a w nocy nastawiasz budzik i np co 3h wybidzasz do jedzenia ..nie czekasz az sie sama obudzi i bedzie mialczec o jedzonko?

Zuza

Razem
Stary 2013-07-10, 20:06   #1453
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Oczywiście zapomnialam:
Katarzynka- gratulacje! !!

Co do brzucha i kp to prawda, brzuch leci bardzo szybko

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Aaaa ja myslalam ze taki przewijak jest tylko nakladany...zwracam honor

no to fakt bedzie ciezki dostep...:-P

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

To samo mialam napisac...

karolajn czyli ogolnie idzie to ogarnac wszustko i bede wiedziec co i jak tak?)

a w nocy nastawiasz budzik i np co 3h wybidzasz do jedzenia ..nie czekasz az sie sama obudzi i bedzie mialczec o jedzonko?
Pewnie
To tak jakos samo przychodzi
Nie nastawiam budzika, podświadomie sama sie budze a jak nie to ona zaczyna jeczec
Stary 2013-07-10, 20:06   #1454
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Zdrzemnęłam się, wstałam i chciałam zrobić modyfikację na blogu.
Poszłam do męża, żeby mi wytłumaczył i szukaliśmy razem rozwiązania, ale on niechętny, bo przerwałam mu pracę. No i poszłam do pokoju, powiedziałam, że poszukam rozwiązania w necie i może się sama nauczę - tak bez focha, chciałam po prostu to zrobić sama.
No i usiadłam, a on mówi, że mi to zmienił I mi później wysłał linka po angielsku z instrukcją (a ja angielskiego, szczególnie takiego specjalistycznego niekoniecznie...)
I mi tak przykro, że mam ochotę się rozbeczeć
Jeszcze mi powiedział, że może mi to skasować, to sobie sama zrobię jeszcze raz. To mu powiedziałam, że nie chcę nic robić już.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 20:10   #1455
magolina
Wtajemniczenie

Iwona, Kathe żeby Was złapało i wywoływanie nie było konieczne.

Skylie za wizytę

Karolajn filmik z Hanią zajefajny jaka ona kochana i taka śliczna

Cytat:
ja też mam stresa przed szpitalem.. ostatnio leżałam w wieku przedszkolnym.. a tak to nigdy więcej. W ogóle to mam większego stresa zastanawiając się jak tam wszystko wygląda, co zrobic z torbą, czy ona za mną chodzi? gdzie mnie będą przenosić..czy torba nadal za mną będzie szła? co jak mnie będą siuśki i kupcia cisnąć..mam co skurcz do kibelka latać? i mogę? i nadal podręczna torba z chusteczkami będzie przy mnie? czy wypada mi się podmalować w szpitalu czy raczej powinnam sie skupić jedynie na dziecku.. czy w łazience będzie dość miejsca dla mnie i innych mamusiek.. kabin wystarczy..lusterek? W głowie mnóstwo pytań.. ale mniej tyczących się porodu, bólu i personelu

Tweed
jaki kupowałaś materacyk i gdzie??? bo na dniach będę i ja zamawiać Kącik Alka super ale faktycznie chyba z tym przewijakiem to trochę nieporęcznie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Serduszko ładnie biło, ciśnienie ok, Mikołaj nadal główką w dół, nisko w kanale. Rozwarcia brak, szyjka trochę skrócona. Miałam badanie na paciora, wyniki w piątek. Samo badanie średnio przyjemne- poczułam takie uszczypnięcie. W ogóle to teraz źle się czuję, brzuch mi twardnieje i w środku boli po badaniu- ostatnio też tak miałam
Zaraz ide się kimnąć bo o 18 SR. Te upały są okropnie męczące.
za wizytę

Cytat:
Aaaaaaaaaa właśnie dostałam info od Katarzynkijg !!!

"Skończyło się cesarką 0 14.30 przyszedł na świat nasz synuś Szymon 3500 g i 57 cm długi. Więcej napiszę jak dojdę do siebie"
Gratulacje, witam Szymusia na świecie.

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
wróciłam od położnej.
i tak....
postanowiłam po rozmowie i konsultacjach rodzic w wodzie w basenie)
zobaczymy ajk mi to pójdzie.

jeśli nie urodzę do wtorku czyli do 16 lipca jestem umówiona na masaż krocza i tam tego wszystkiego może po tym masażu się coś ruszy.

poza tym nogi bez zmian, ale proteiny i ciśnienie w normie, serce Sary pięknie bije, ja rozmiarowo na 39 tydzien (jestem 39) wiec wszystko ok)

i tyle z wizyty
za wizytę i poród w wodzie super sprawa

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Polecam laktator ręczny Tommee tippee- jak się rozbuja już laktacja to super sprawa

Przepraszam, że nie nadrabiam dokładniej ale i Młody a poza tym ciężko mi wysiedzieć jeszcze tym bardziej, że chyba większej sieroty niż ja to nie ma- szwy mi puszczają Jutro będziemy konsultować i zobaczymy co z tego wyjdzie... Boli
ucałuj Adasia.
Super, że polecasz laktator TT bo i ja go mam

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Myślałam że mi kot zdechł na podworku. Na nic nie reagował, ani kici kici, ani na psy wachajace (choć.nie dziwota dobrze z nimi żyje). Ale oddycha u pewnie się nazarl i tak zasnal. W nietypowym dla niego miejscu na środku podwórka gdzie Malgos w kółko rowerem jezdzi
Fajna kicia
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 20:10   #1456
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

oli - przylaczam sie do zachwytow rzeczywiscie najstarsza cora jest sliczna a wszystkie podobne do siebie

katarzynka - gratuluje ze masz maluszka juz przy sobie i sciskam mocno!!!

mam brzuch jakbym byla w 5 miesiacu ciazy :-(
dziewczyny po cc, schodzi brzuch czy nie?
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 20:10   #1457
paulinka777
Raczkowanie

Dziewczyny, które już urodziły- mam pytanie!

Czy przed "akcją właściwą" miałyście wzmożone kłucie w kapie? Bo ja ogólnie takie pokłuwanie to mam od kilku tygodni, ale dziś cały dzień z mniejszą i większą częstotliwością mnie kłuje, a raz to tak "uderzyło", że aż się zgięłam... I tak się zastanawiam, czy to może coś oznaczać
Stary 2013-07-10, 20:11   #1458
d0tkaaa
Zakorzenienie

Karolajn a pijesz kawke?ograniczasz jakos bardzo diete?

Zuza

Razem
Stary 2013-07-10, 20:11   #1459
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
a ja chciałam się pochwalić Tztem, bo w konkursie w pracy wygrał Ipada
Ostatnim razem wygrał iPoda, ale sprzedał bo ma muzykę w swoim Iphonie i stwierdził ze po co mu, a teraz iPada.. ciekawe czy tez ma zamiar sprzedac, czy moze w ramach prezentu z okazji urodzenia dziecka by podarował swojej cudownej kruszynce, czyli MI
iPad swoją drogą, ale określenie "cudowna kruszynka" zwaliło mnie z nóg Ja z wielożabki awansowałam na hipcia ostatnio
Cytat:

Myślę, że torba nie będzie za Tobą szła - ją trzeba będzie nosić
A gdzie ona ma tak w ogóle chodzić za Tobą?
Jeśli położysz się do szpitala w oczekiwaniu na poród to będziesz pewnie leżeć na patologii, a potem po porodzie na położnictwie już - i tylko ten dystans będzie musiała ewentualnie pokonać Twoja torba
Na porodówkę proponuję mieć osobną torbę, którą później TŻ zabierze do domu (ja mam różową reklamówkę).
Nas na SR położne zachęcały do doprowadzenia się do porządku po porodzie, w tym makijażu
Mówiły, że mamy wyglądać i czuć się komfortowo.

A do kibelka myślę, że spokojnie będziesz mogła latać. Na partych mogą Cię już nie puścić, a tak to luz.
A lusterko weź sobie lepiej z domu, bo nie wiem, czy w łazience będzie
Cytat:
EJ SŁUCHAJCIE, teraz brawa dla mnie- odkurzyłam całe mieszkanie i wymopowalam również
No to brawa dla Ciebie

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-10 o 20:19
Stary 2013-07-10, 20:12   #1460
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
no właśnie ja chce Kindla

udało mi się zrobić obiad jedną ręką, bo Hankę nosiłam do odbicia zaraz się zbieramy do pediatry, żeby ocenił naszą żółtaczkę..

Kindle super sprawa. Tz mnie kiedys uszczesliwil i jak bulam mocno sceptyczna tak teraz nie oddaje nikomu

A ktory bierzesz? Wiekszy czy mniejszy?

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Tysia, najważniejsze że wiesz, że wszystko w porządku, także za wizytę A teraz najlepiej się połóż

Paulinka, szpital sam w sobie jest najmniejszym złem w tym wszystkim, serio Nie ma co się obawiać pobytu, bo przynajmniej wiesz, że w razie czego jesteś pod stałą kontrolą A przecież jak jest wsio ok, to po 2 dniach wychodzisz

Skąd ja to znam

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Pogardził TYMI pyzami?!

Nawet mój tż spróbował i pochwalił, a on ma manię zdrowego żarcia i czytania składów

Tak piszecie o prezencikach za poród
U nas nie będzie kaski na szaleństwa, ale tż dostał od brata na święta m.in. bon na 200zł do apartu, to muszę mojego naprowadzić na to, że mógłby go zużyć na mnie

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Na prawdę fajna sprawa, ja nienawidzę czytać czegokolwiek w pdf na kompie, a tak jest na pewno dużo wygodniej, m.in. w podrózy

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Taka tam dyskusja prowadzona ze sobą

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Widać, że tylko ja nie mam co robić podczas wietrzenia cycków
Calkiem inaczej czyta sie na Kindle niz na kompie. Przede wszystkim oczy sie nie mecza Na komputerze nie lubie i nie czytam.

Jak Ci sie nudzilo trzeba bylo ciagnac suty

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 20:12   #1461
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaaaaaa właśnie dostałam info od Katarzynkijg !!!

"Skończyło się cesarką 0 14.30 przyszedł na świat nasz synuś Szymon 3500 g i 57 cm długi. Więcej napiszę jak dojdę do siebie"
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

No raczej, że powinnaś wrzucić na luzik. Ja po porodzie min. przez 2 tyg nie zamierzam robić dosłownie NIC

..
A ja nie umiem usiedziec na dupsku ale po zdjęciu szwów mnie w kapie pobolewa wiec dzis odpusciłam
Cytat:
wróciłam od położnej.
i tak....
postanowiłam po rozmowie i konsultacjach rodzic w wodzie w basenie)
zobaczymy ajk mi to pójdzie.

jeśli nie urodzę do wtorku czyli do 16 lipca jestem umówiona na masaż krocza i tam tego wszystkiego może po tym masażu się coś ruszy.

poza tym nogi bez zmian, ale proteiny i ciśnienie w normie, serce Sary pięknie bije, ja rozmiarowo na 39 tydzien (jestem 39) wiec wszystko ok)

i tyle z wizyty
za odważną decyzję wodnego porodziku
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
co do Kallisto to moze to potrwac, wiem, ze dzieci z ZD leza i po 2 tyg. w szpitalu po porodzie, robia badania i w ogóle. Nie wiem jak ona się trzyma, ale też może mieć kryzys. Pisała pięknie o narodzinach, ale moze byc roznie, jest w ciezkiej sytuacji, oczekiwała zdrowego dzidzusia jak każda mama, a stało się inaczej. Musimy być cierpliwe, będzie w stanie i jeśli będzie miała ochotę to napisze.

Oby miała dobrą opiekę, nie tylko lekarzy ale też i psychologa
dokładnie,trzymam i całym serduchem jestem z nimi
Cytat:
Lepiej
Ogólnie złapała mnie wczoraj deprecha, bo mój TŻ całymi dniami przed kompem siedzi I albo gra, albo pisze te swoje programy, a ja w tym czekaniu na małego zostałam sama. Na dodatek po porodzie ma miesiąc być z nami w domu i jak sobie pomyślałam, że będzie ten miesiąc siedział przed kompem, to w nosie to mam i niech idzie sobie do pracy... Niby jak chcę iść na spacer, to ze mną idzie, na działkę - jedzie, do sklepu - jedzie. Na wizytach wszystkich był ze mną, ale jakoś mi tak daleko do niego było. Wszystko mu powiedziałam i dzisiaj prawie nie siadł do kompa
Do tego - pewnie głupio to zabrzmi, ale chyba jestem o to dziecko zazdrosna Bo u nas było tak, że TŻ bardziej chciał mieć dziecko już teraz i nie może się doczekać na niego. Ciągle tylko opowiada jak to będzie chodził z nim na spacery, kąpał, bawił się... I boje się, że nie będzie go dla mnie Straszna matka ze mnie
I tak się zbiera we mnie i wybucha co jakiś czas...
Kochana hormony Ci szaleją jak urodzisz wszystko sie ustabilizuje
Cytat:
Melduje ze my juz po wizycie u pediatry. Niestety zoltaczka dalej trzyma, ale widac ze juz mnie. Za tydzień na pobranie krwi i wizyta znowu. Przeraza mnie za to tempo przybierania na wadze Hani : wczoraj 4050g po karmieniu, dzis na glodnego 4200g

Dziecko zas wisi na cycku wiec biore sie za czytanie

co za głodmorek ,ale fajnie ze tak ładnie przybiera kluska kochana
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Jednak karmienie piersią jest super- brzuch mi wyraźnie w oczach maleje
mnie tez i musze sie pochwalic ze spadło mi 5,5 kg z moich 12
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Myślałam że mi kot zdechł na podworku. Na nic nie reagował, ani kici kici, ani na psy wachajace (choć.nie dziwota dobrze z nimi żyje). Ale oddycha u pewnie się nazarl i tak zasnal. W nietypowym dla niego miejscu na środku podwórka gdzie Malgos w kółko rowerem jezdzi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ale ma sen
Cytat:
nie mam pojecia, pewnie i taklewatywe zrobia jak cos, a nawet nie wiem czy jutro zaczną coś działać czy dopiero w piatek
myslisz zeby jechac na czczo??
pojedz sobie,zrobią Ci lewatywe,ja przed jazdą na IP wmusiłam w siebie 2 kanapki,inaczej bym tam z głodu padła....
Cytat:
dwa pytania..po.1.o ktorej macie zamiar (mniej wiecej wiadomo)kapac maluszki?

2.czy dziec niemowlak placze jak chce mu sie.jesc ?tzn chodzi mi o to czy..jak spi spoko ale jak sie budzi tp zawsze cyca w buzke czy moze miec dziec czas lezenia tylko sobie?
Mowicie ze dziec ma jesc ok.10-15minut?i to podzielic na dwa cycki czy z jednego?:-P hahaha

Oczywiscie wszystko wyjdzie w praniu:-P wiem)
..
My kapiemy miedzy 20 a 21,zalezy jak Laura wstaje ale chce jakos te 20 godzine ogarnąć na stałe a jesienną porą moze juz o 19

Laura budzi sie,cos tam sobie mruczy i chwile lezy...a widze ze chce cyca bo bierze rączki do buzi i je ssie
Ssie cyca ok 15 min. czasem ma przerwe i po niej chce znowu to wtedy daje jej tego samego a jak marudzi to drugiego-doje sobie i idzie w kime
Stary 2013-07-10, 20:13   #1462
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość

Czy przed "akcją właściwą" miałyście wzmożone kłucie w kapie? Bo ja ogólnie takie pokłuwanie to mam od kilku tygodni, ale dziś cały dzień z mniejszą i większą częstotliwością mnie kłuje, a raz to tak "uderzyło", że aż się zgięłam... I tak się zastanawiam, czy to może coś oznaczać
ja nie rodzilam ale nieraz mialam takie pokluwanie i tez nieraz takie mocne ze az mnie zgielo i to plus twardnienie brzucha oznaczalo skracajaca sie szyjke

Zuza

Razem
Stary 2013-07-10, 20:14   #1463
sarna405
Zadomowienie

ja dzisiaj byłam znajomej na kawie i przyszła inna znajoma i wicie my mamy duze dzieciaczki 3900 ale ona miała mega wielkie dziecko 3 tygodnie przed terminem i 5600 weź noś takiego klocka
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 20:15   #1464
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Komarro mnie ugryzlo w.policzek....co za.mam nadzieje.ze ukrucilam jego zywot...
u mnie tna cholery jedne,juz nie da sie na ogródku posiedziec,idzie burza :/
Cytat:
ja mam telefon do jednej z Was nie wiem czy w szpitalu złapie jakies wi-fi, poza tym licze na tak szybką akcje ze nie zdaze Wam dac znac a juz bedzie po wszystkim [i
za szybka akcje
Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość

Ja nie czułam kłucia w kapie
Stary 2013-07-10, 20:15   #1465
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
jestem i żyję, ale padam i nie nadrobię więcej niż parę stron
cały dzień coś... na szczęście pokój małej skończony, naklejka przyklejona, wstawię jakieś fotki może do klubu.
wrzucaj wrzucaj, bo ostatnio u mnie temat pokoików na tapecie
Cytat:
neni no mam z.tym chodzeniem jeszcze wyciaglam mame niedawno do pepco obok osiedle i do biedronki troche km zrobilysmy przeszlam przezosiedle i sie dowoedzialam ze jestem gruba(moze nie.doslownie raczej ze mam wieeeelki brzuch) i ze i tak wygladam slicznie..od takiej pani hi milo
dotka ja cie po swoich dzisiejszych wojażach tym bardziej podziwiam za to latanie, jak dla mnie korzystasz z jakichs dziwnych zapasów energii Też chciałabym je miec
Cytat:
Fajnie to wygląda Z ułożeniem nie pomogę, ale zawsze możecie zmienić jak w praktyce nie będzie się sprawdzać.
Fajnie, jak fajnie,l byleby było funkcjonalnie, a sama nie wiem jak to zrobic zeby było
Cytat:
No właśnie wiem W tamtym ułożeniu mam dobry, ale fotelem zaslaniam częsc łóżeczka i dosc ciężko małego bedzie się odkładało. przy tym ułozeniu poki co nie musiałabym montowac przewijaka, poki mały nie latałby jak oszalały, bo moge go oprzec o sciane, a przy tamtym ulozeniu juz musielibysmy montowac\
Ale dylematy
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
tweed- ładny kącik
dziękuję
Cytat:
Co do brzucha i kp to prawda, brzuch leci bardzo szybko
oooby, oby
Stary 2013-07-10, 20:19   #1466
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dziewczyny własnie musze pochwalić mojego tż!!
powiesił mi półki i obrazki i pokoik zaczyna wyglądac ładnie.
jeszcze tylko mam zakaz układania pierdół na półki bo jeszcze mokre i lakier się klei grrrrrrrrrr!
jak nie urok to sraczka

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 20:20   #1467
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
Aaaaa gratuluje wozyty i klocuszka!)dobrze ze nie bede sama z duzym klockiem hahahaha mowilam Ci kochana cos w tym powietrzu jest..ciekawe ile Tomaszek wazy?

a ile Wojtus wazyl jak sie urodzil?
3450g

Caly czas sie łudze ze 3900 to blad pomiaru na +

Dzoan- splaw te kuzynke raz a porzadnie. Co bedzie jak sie dziecko urodzi? Bedzie ogladac przy kawce jak karmisz cycem

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 20:22   #1468
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny własnie musze pochwalić mojego tż!!
powiesił mi półki i obrazki i pokoik zaczyna wyglądac ładnie.
jeszcze tylko mam zakaz układania pierdół na półki bo jeszcze mokre i lakier się klei grrrrrrrrrr!
jak nie urok to sraczka
Wyluzuj
Stary 2013-07-10, 20:24   #1469
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
ja nie rodzilam ale nieraz mialam takie pokluwanie i tez nieraz takie mocne ze az mnie zgielo i to plus twardnienie brzucha oznaczalo skracajaca sie szyjke
Wiem, że to skracanie szyjki i ogólnie też tak jak pisałam mam takie pokłuwania od dobrych kilku tyg, ale dziś to jest naprawdę wzmożone w porównaniu do poprzedniego stanu...
Ehh... chyba sama sobie próbuję wmówić, że jest nadzieja na rozwój akcji No nic, trzeba czekać....
Stary 2013-07-10, 20:25   #1470
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
3450g

Caly czas sie łudze ze 3900 to blad pomiaru na +

Dzoan- splaw te kuzynke raz a porzadnie. Co bedzie jak sie dziecko urodzi? Bedzie ogladac przy kawce jak karmisz cycem
U mnie w dniu porodu ginek pomylił sie o 50 g Ale był dumny ze tak mu sie fajnie udało Laurke wymierzyc

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości