Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-11, 11:45   #1711
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuję porady - szukam niedrogiego łóżeczka, a w miarę dobrego - wiem, że jedno z drugim trudno połączyć ale może któraś takie zakupiła i jest zadowolona??? prosiłabym bardzo o linka czy namiary
Tż wczoraj przywiózł to łóżeczko od swojej siostry i jestem załamana nie ma 5 szczebelków, do tego jest po prostu zniszczone i do tego jakieś niewymiarowe bo na długość maks ma 115 cm a na szerokość 52 może ja źle wymierzyłam nie wiem, ale oczywiście pożarłam się wczoraj o to z Tż, bo on twierdzi, że chce dobrze bo kasy nie ma a szczebelki się dokupi/dorobi ale szczebelki nie są jedynym problemem bo to łóżeczko generalnie jest po prostu zniszczone....
Ja naprawdę nie jestem wybredna, ale też nie chce dziadostwa dla Małego. Wiem, że pewnie Tż się obrazi ale chce kupić nowe.
Wydaje mi sie, ze lozeczka w IKEI nie sa niedrogie i sa w miare stabilne. Albo sprawdzaj na allegro, mozna kupic uzywane, ale dobrej jakosci i przede wszystkim w dobrym stanie lozeczka.
Stary 2013-07-11, 11:47   #1712
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
laski, kupuje chuste, ale mam dylemat z kolorem:
1.Mulu
2.fuego
3. zieleń
4.prowansja

help
http://allegro.pl/show_item.php?item=3365939677
Głosuję na Mulu

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:48   #1713
lachryma
Zakorzenienie

magolina- ikea, allegro
Stary 2013-07-11, 11:49   #1714
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Ukradli nam VW Passata, wartość ok 17 tyś zł (tak był wyceniony jak wykupowaliśmy ubezpieczenie od kradzieży).
/
Jak kupilismy Passata to tez od razu go ubezpieczylismy bo to były swego czasu najbardziej ,,chodliwe" auta na Śląsku :/
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Kolejne ktg wyszlo bez skurczy,ale dalej pompuja we mnie te wszystkie leki kroplowy i zastrzyki przez co wczoraj nogi mi zbrzekly
3maj sie jeszcze troszke i koniec
Cytat:
Trztmam kciuki za wszystkie kobietki w szpitalu i za te które dziś tam idą

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Dołączam swoje
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
parę fot z pokoiku Małej:
ślicznY!!!!!!!!!!!!!
Cytat:
1.Mulu
2.fuego
3. zieleń
4.prowansja

help
prowansja
Stary 2013-07-11, 11:49   #1715
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny potrzebuję porady - szukam niedrogiego łóżeczka, a w miarę dobrego - wiem, że jedno z drugim trudno połączyć ale może któraś takie zakupiła i jest zadowolona??? prosiłabym bardzo o linka czy namiary
Tż wczoraj przywiózł to łóżeczko od swojej siostry i jestem załamana nie ma 5 szczebelków, do tego jest po prostu zniszczone i do tego jakieś niewymiarowe bo na długość maks ma 115 cm a na szerokość 52 może ja źle wymierzyłam nie wiem, ale oczywiście pożarłam się wczoraj o to z Tż, bo on twierdzi, że chce dobrze bo kasy nie ma a szczebelki się dokupi/dorobi ale szczebelki nie są jedynym problemem bo to łóżeczko generalnie jest po prostu zniszczone....
Ja naprawdę nie jestem wybredna, ale też nie chce dziadostwa dla Małego. Wiem, że pewnie Tż się obrazi ale chce kupić nowe.
Kochana, wcale Ci się nie dziwię z tym łóżeczkiem. W ogóle już nie wspominając o tym, że jeśli ono jest takie niewymiarowej to nie kupicie do niego standardowego materaca, a zamawianie specjalnie na wymiar może Was więcej kosztować niż nowe łóżeczko już z materacem.

Ja słyszałam dobre opinie o łóżeczkach z Ikei.
A sama osobiście kupiłam też bardzo tanie łóżeczko na allegro w komplecie z materacem:
http://allegro.pl/114-lozeczko-sosno...309210695.html
Jeszcze nie jest używane, ale ja jestem zadowolona. Wydaje się stabilne i w dodatku ma przepiękny kolor (ja brałam białe).
Stary 2013-07-11, 11:51   #1716
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
Kupujecie te poduszki do karmienia? czy to zbędny wydatek?
Ja przerobiłam rogala do spania na poduszkę do karmienia
Cytat:
wiem, wiem, tylko ja tak dziwnie mam że wydaje mi sie że wszystko muszę mieć przed porodem, jakby potem w sklepach miało zabraknąć może dlatego że to pierwsze dziecko
Też tak mam - lubię mieć wszystko zaplanowane, wybrane i gotowe skoro podejrzewam, że ułatwi mi to życie. Niektóre rzeczy na pewno można potem dokupić na szybko, ale pewnie też i drożej i pierwsze z brzegu.
Cytat:
mój syncio ma własnie czkawkę ehhh nie lubie tego uczucia
A mój ostatnio bardzo rzadko ma czkawkę-raz na parę dni Dziwne to.
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
I chyba rzeczywiście tak zrobię, żeby przetrzymać..ehh

Tak w ogóle to przepraszam, że tak Wam smęcę, są gorsze przypadłości w ciąży, bardziej upierdliwe i bolesne..a ja tu tylko o swędziawce
Ależ swędzenie jest niesamowicie dokuczliwe! A jeszcze jak NIC nie pomaga to masakra-człowiek nie może spać i chodzi rozdrażniony
Pierwszy trymestr wspominam jako koszmar-właśnie przez wysypkę
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:51   #1717
shestiger
Rozeznanie

Mam ważne pytanie czy ten "akt uznania ojcostwa" należy zrobić w miejscu zameldowania tż-ta czy gdzie/?? Kto robił i się orientuje??
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:54   #1718
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Hej Słneczka

Malinka
kichanie to nie objaw choroby, wczoraj pytałam się położnej, ponieważ moja też cały czas kicha i ma czkawkę u noworodków jest to normalne i mam się nie przejmować
Tak Laura tez często kicha a czkawka ją tak męczy az mi jej żal.Czasem cycek pomaga a czasem czka jej sie nawet przy jedzeniu :/
Cytat:
ale ładniutko i jaki porządek
ja mam już w kąciku małej jedną wielką ropier.duchę

i uwaga- mamy dwa tygodnie i 4 dni a zeszły nam dwie paczki pampersów 1 po 43 szt. i pół paczki Dady zbankrutuje przy tym obesrańcu
Nam sie konczy pierwsza Pampresów ,ale od 2 dni Laura robi klexa prawie po kazdym jedzeniu...prawie wiec jeszcze jakos to jest ale zaczynają pieluszki szybciej schodzic....robi sie drugi po Hani obesraniec
Cytat:
Brawa dla zus

Hahaha

A tak wygląda mój brzuch 10 dni od porodu, trochę flak ale pracujemy nad tym

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ładny brzuszek Ja mam gabarytowo podobny.
Od poniedziałku zaczne cwiczyc,dostałam od poloznej cwiczonka i pozwoliła mi w pon. zacząć.
Stary 2013-07-11, 11:55   #1719
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Przecież tam nie ma żadnego brzucha Tzn. jest, ale nie pociążowy Ja takiego nie miałam przed ciążą

Cytat:
Kurcze nie tylko ty się nacięłaś na "dobroć" krewnych Ja kupiłam zwykle na all, zobaczymy ile wytrzyma Myślę, że najlepiej będzie ci oblukać co tam mają. Z tego co piszesz, wszystko będzie lepsze niż to, co macie.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
http://youtu.be/Q5pnYgJGw4M tak sobie wizażujemy z Filipem
Ale fajnie go widać U mnie chyba przez warstwę tłuszczu aż tak się nie przebija
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 11:56   #1720
Rockyyy
Zakorzenienie

Mamusie!!!! I mamusie -dwupaczki!
Pytanko: czym posmarowac Laurce rączki bo jej skóra z zewnętrznej strony dłoni lekko schodzi??? Wczoraj je poolowkowałam na śpiocha ale nie wiem za bardzo...bo ona jednak bierze te rączki do buzi ??????
Stary 2013-07-11, 11:56   #1721
Neni1984
Zakorzenienie

Magolina - moje łóżeczko to chyba jedno z najtańszych wśród kupowanych przez dziewczyny - 160 zł z przesyłką już i jestem (póki co) bardzo zadowolona, bo ma 3 poziomy wysokości i wyjmowane szczebelki
Kupiłam tu - za tę cenę jest wersja bez szuflady!
http://allegro.pl/piekne-biale-polsk...265913997.html

Karolajn ma te same łóżeczko - tylko ona wzięła z szufladą

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-11 o 11:58
Stary 2013-07-11, 12:00   #1722
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Pytanko: czym posmarowac Laurce rączki bo jej skóra z zewnętrznej strony dłoni lekko schodzi??? Wczoraj je poolowkowałam na śpiocha ale nie wiem za bardzo...bo ona jednak bierze te rączki do buzi ??????
może oliwka + niedrapki na pewien czas?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:01   #1723
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
bo Ty to jesteś hardcorem ja się totalnie nie umiem ogarnac. Wczoraj zrobiłam pierwszy raz obiad, tak to mi dostarcza mama albo teściowa, za prasowanie nie umiem sie zabrac, bo Hania ciągle cos chce. .
karo, ale to przecież naturalne... ja się sama nie nastawiam na super ogarnięcie z bolącymi cyckami i kroczem/brzuchem przy noworodku Wbij na luz
Dlatego właśnie sama zastanawiam się nad ugotowaniem np. większej ilości pulpecików, tak, żebym miała na pierwsze dni po porodzie i może żeby tż coś tam dzióbnął Ale już od paru tygodnia jak mantrę mu powtarzam, że teraz jest fajnie i wygodnie, bo siedzę w domu i mam czas, ale po porodzie będzie totalny chaos, a tż się tylko śmieję, że ciągle mu to powtarzam, jakby nie rozumiał. Zobaczymy

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nie urodziłam Co więcej mój syn chyba nie zamierza w ogóle wychodzić z brzucha, bo objawów nie ma dosłownie żadnych...

Nie żebym chciała cię straszyć, ale przejdzie ci to do porodu. Potem będziesz chciała, żeby się coś działo, a wszystko ustąpi
Objawy, objawami, a poród swoją drogą magdalennne

Właśnie zdaję sobie z tego sprawę, ja bym po prostu chciała zamknąć oczy i obudzić się chociaż za 3 tygodnie, a wtedy to niech już wszystko boli, kuje, piecze, bo wtedy przynajmniej będę wiedziała, że to wszystko dzieje się w słusznym celu. A teraz co, wiem, że mały niedonoszony, a ja się rozsypuję

Cytat:
Lachryma, piękny urządziłaś pokoik Oliwce, bardzo podoba mi się to, że jest mimo wszystko bardzo neutralny

Cytat:
1.Mulu
2.fuego
3. zieleń
4.prowansja

help
Ooo, chusta
Fajnie, że kupujesz, przetestuj, jak się sprawdzi, to też będę chciała kupić dla Alka

Ja jestem za Mulu, bo mam jakieś zboczenie, że tego typu rzeczy powinny być w miarę neutralne, tak, żebym i ja nie wyglądała jak papuga a Fuego jest jakieś takie ciemne, w mulu masz chociaż jeden fajny kolorowy paseczek

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Karolajn, daj sobie i Hani czas, wkrotce sie poustawiacie i przestaniesz miec wrazenie, ze 24 h trzymasz Hanulke przy piersi

Skylie, no wiesz! Zabrzmialo jakbym sie przechwalala, a ja daleka bylam i jestem od tego i jesli tak to odebralyscie, to przepraszam Cala tajemnica mojego "zorganizowania" to MUS - ja zwyczajnie nie mam wyjscia . Maz calymi dniami do wieczora w pracy, dziecko starsze calymi dniami w pocie czola zrywa brzoskwinie, zeby zarobic na jachty, a ja z Lilo i Lalą sama, i z sierscia, ktorej to siersci jest rownie duzo na podlodze, co na psie . Lala wymaga ode mnie chyba jeszcze wiecej uwagi niz Lilo, ktorej (zlote malenstwo!) poki co zalezy glownie na mleczku i gora z godzinke dziennie na towarzystwie (dostarczyc swiatelka i lampki, pospiewac, podmuchac w szyjke i te sprawy). Wiec nie ma sily, MUSZĘ ugotowac, isc na spacer, posprzatac siersc, wyprac po 4 i pol osobie, powiesic, wyprasowac - chocby gory sr.ały i mury pękały . Bo ja PRZECIEŻ MAM URLOP ROCZNY
Oliath, to super, że tak udaję ci się ogarnąć sytuację, nie ma co się tłumaczyć, że to mus czy też nie, ważne, że dajesz radę, a na pewno daje to kopa innym dziewczynom do działania
Ja jak urodzę będę sobie jak mantrę powtarzała, że oliath dała radę z trójką na stanie, to co ja jednego nie ogarnę?!

Cytat:
i uwaga- mamy dwa tygodnie i 4 dni a zeszły nam dwie paczki pampersów 1 po 43 szt. i pół paczki Dady zbankrutuje przy tym obesrańcu

Też się spodziewam zatrważającej ilości zużytych pampersów do wywalenia - ale to akurat będzie zmora tżta, bo u nas trzeba będzie wywalać na bieżąco
Cytat:
Kolejna, co to w ciąży nie była

Opłaciło się mieć taki mały brzuszek co?
Serio dziewczyny, dajecie mi wiarę, że i ja nie będę musiała podnosić brzucha z kolan
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Kochana pocieszyłaś mnie troszkę bo moja też bardzo często kicha a o czkawce to już nawet nic nie chcę mówić Ciągle ją łapie czy to po jedzonku, czy po przewijaniu, no po prostu ciągle.
Czkawka wydaje mi się całkiem naturalnym stanem, przecież skoro maleństwo ma ją dość często w brzuszku i dobrze sobie z nią radzi, to nie ma co się przejmować Gorzej, gdyby ciągle ulewała. A z katarkiem też pamiętam, że jest tak na początku, ale wiadomo, warto to skonsultować

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A czemu wymiotowałaś
Muszę Ci powiedzieć w tajemnicy, że tak będziesz się prawdopodobnie czuła już do końca. Koleżanka mi opowiadała, że ona w 9tym miesiacu to tylko leżała i płakała, bo tak ją wszystko bolało, było jej ciężko, źle itp. Wtedy byłam w szczerym zdumieniu, a teraz już rozumiem
Bo nie zdążyłam zjeść na czas śniadanie Codziennie budzę się tak potwornie głodna, że mam odruch wymiotny

A co do różnego rodzaju pobolewań, to niestety zdaję sobie z tego sprawę I właśnie to mnie tak irytuje, że wiem, że tak musi być, muszę to przeczekać, przetrzymać i tyle.

Ja też wielu aspektów ciąży nie rozumiałam, dopóki sama w niej nie byłam. Np. śmiałam się z mamy, jak mówiła, że będąc w ciąży ze mną potrafiła zwymiotować na widok nieogolonego faceta, myślałam, że to niemożliwe, a sama miałam tak potworne mdłości i wymioty, że nie raz, nie dwa wymiotowałam na widok własnego nieogolonego czy nieuczesanego tżta

sammi jakiś koszmar z tym autem Nawet sobie nie wyobrażam, jak musisz być wściekła, mam mimo wszystko nadzieję, że nie wyczerpaliście limitu szczęścia w tej dziedzinie i jednak auto zostanie znalezione. A złodziejom nie powiem co bym odcięła

idzia nie, niee, na ostatniej wizycie byłam szczelnie pozamykana, zresztą na ewnetualne skurczybyki biorę luteinę, mnie po prostu boli cały dół pewnie od napierania młodego + rozchodzące się spojenie i mamy małą masakrę.
A co do tego dziwnego uczucia, to ja mam podobne, ale u mnie to wynika z tego, że od kilku dni młody namiętnie wbija mi nad pępkiem kopyta Chodzę z taką gulą, jakby mi róg rósł
Stary 2013-07-11, 12:01   #1724
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem przychodzą mi do głowy różne rzeczy, ale nie wiem, które z nich są bezpieczne w razie "zjedzenia".
Stary 2013-07-11, 12:04   #1725
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie wpadłam na to zeby niedrapki ubrac

proszę:jestem przykładem ze po porodzie mózg tez moze byc zbudyniały
Stary 2013-07-11, 12:06   #1726
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja polecam jak kejt ikeowskie, też takie kupiłam, kosztuje tylko 89zł, a jest bardzo porządne, bukowe i jak dla mnie ładnie wygląda. Możesz zresztąkuknąć parę stron wstecz, bo wstawiałam Nie jest lakierowane, więc nie śmierdzi, ja jeszcze za jakiś czas kupię nakładki na boki, żeby ich nie zabrudzić i akurat będą na czas, kiedy mały zacznie wszystko gryźć
A brakiem wyjmowanych szczebelków w ogóle bym się nie przejmowała, jeśli poczuję taką potrzebę, tż te 3 wytnie i tyle
Cytat:
http://youtu.be/Q5pnYgJGw4M tak sobie wizażujemy z Filipem
Hahahahah, boski rozbójnik
Cytat:
Ja poleciłabym olej z pestek winogron, śladem sroki.
Sama nie kupuję na zaś żadnych emolientów, tak jak sroka radziła, ten olej jest bardzo zdrowy, można używać w kuchni do gotowania, a gdy np. skórka malucha się przesusza, posmarować nim i wtedy nie będziesz się marwtiła tym czy laura wkłada ręce do dzioba czy nie
Stary 2013-07-11, 12:07   #1727
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Nam sie konczy pierwsza Pampresów ,ale od 2 dni Laura robi klexa prawie po kazdym jedzeniu...prawie wiec jeszcze jakos to jest ale zaczynają pieluszki szybciej schodzic....robi sie drugi po Hani obesraniec
ja nie wiem, one tylko sra*ą, spią i jedzą
u nas kupa jest po każdym karmieniu a nawet w trakcie. ostatnio mi zrobiła taki nr, że czuje że robi więc przed spacerem jej zmienie, żeby w tej sraczce nie siedziała. Sciagam pieluche a ta dalej robi. Ok- myje ją, smaruje doopsko, siegam po pampera a ta zaś i od początku. Za chwile siki oczywiście po posmarowaniu. Więc zabiegi od nowa. Do czasu ubrania pampersa były 3 kupy i 2 razy siku
Stary 2013-07-11, 12:10   #1728
tweedledee
Zakorzenienie

Aaa no i tysia, tak jak prosiłaś

MASECZKA PEEL OFF NA ZASKÓRNIKI

2 łyżki żelatyny
2 łyżki mleka

Mleko i żelatynę podgrzac w mikrofali (ok 20-30s), po wyjęciu dokładnie rozmieszac żelatynę, odstawi do ostygnięcia. Po wystygnięciu nałożyc na wybrane miejsce i trzymac ok 20-30min, aż maseczka porządnie wystygnie.

Uwaga na delikatniejsze miejsca, z włoskami, bo maseczka działa silnie depilująco

Przed polecam zrobienie parówki (ja zaszalałam i zrobiłam z samego wrzątku )
Stary 2013-07-11, 12:13   #1729
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Jeszcze dzisiaj znajoma dzwoniła i mówię jej, że mam tą cc i muszę się zgłosić do szpitala. A ona, że cesarka? Że takie wyrwanie dziecka wcześniej? Że to taki szok dla Małego będzie, że sobie siedzi, a nagle Go wyciągają. Powiedziałam, że zaczekamy, aż ona będzie w ciąży i się po prostu rozłączyłam. No szlag mnie trafi!
no tak.. bo wyciągacie dziecko wcześniej przez cc tak o..dla frajdy

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość

Jutro umówiłam się na wizytę kontrolną z małą w szpitalu bo już mija dwa tygodnie jak wyszliśmy ze szpitala. Cieszy mnie ta wizyta bo mam kilka pytań do pani doktor, między innymi dręczy mnie to czemu mała tak często kicha a dziś rano to i kaszel ją męczył trochę No ale mam nadzieję, że chora nie jest i że to tylko chwilowy kaszelek był Kataru i gorączki nie ma, więc mam nadzieję, że wszystko jest ok.
Tak jak dziewczyny pisały, to prawdopodobnie normalny odruch, że Mała kicha.. położne mówiły, że jakiś czas po porodzie dziecko oczyszcza jeszcze w ten sposób drogi oddechowe..

Cytat:
dobrze jej powiedziałaś! kurcze wyrwane z brzucha. ona pewnie będzie rodzić lotosowo, żeby dusza dziecku nie uciekła po odcięciu pępowiny

Cytat:
Otóż droga DżoAno w mej różowej reklamówce mam:
- to, co potrzebne do przyjęcia do szpitala (wszystkie badania ciążowe, dowód osobisty itd)
- strój, w którym wystąpię - koszula, sweterek dłuższy (zamiast szlafroka), stanik sportowy, majtki, kilka tych wielkich podpasek Belli, klapki pod prysznic (zamiast kapci)-może będę chciała skorzystać a poza tym łatwiej je umyć w razie zabrudzenia
- frotki, pomadka do ust
- ręczniki: duży do wytarcia po prysznicu i mały do wycierania twarzy podczas porodu
- 3 małe wody z dziubkiem i landrynki
- zestaw startowy noworodka (pampers, zestaw ciuszków, niedrapki, 2 pieluchy tetrowe, kocyk)
Dopakuję jeszcze telefon, ładowarkę i może książkę Chociaż wątpię, że będę potrafiła skoncentrować się na czytaniu książki
sporo tego.. duża ta Twoja reklamówka

Cytat:

szczuplutka jesteś..świetnie wyglądasz jakbyś wcale w ciąży nie była

Cytat:
może olejkiem kokosowym spróbuj.. jest naturalny i nic się Małej nie stanie jak będzie brała rączki do buźki

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:13   #1730
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Oliwka - z doswiadczenia - kiepsko sobie radzi z taka schodzaca skorka . Lili ciagle gdzies sie przesusza i schodzi, ja bym poradzila ta sama masc, ktora stosujesz - jesli stosujesz-na brodawki. Ja uzywam Matalan PURELAN - sama lanolina - bez zmywania - wiec na chlopski rozum nie zaszkodzi jesli z lapek zlize, skoro z piersi zlizana ma nie zaszkodzic - a nawilza i natluszcza jak nic innego!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:13   #1731
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
u nas kupa jest po każdym karmieniu a nawet w trakcie. ostatnio mi zrobiła taki nr, że czuje że robi więc przed spacerem jej zmienie, żeby w tej sraczce nie siedziała. Sciagam pieluche a ta dalej robi. Ok- myje ją, smaruje doopsko, siegam po pampera a ta zaś i od początku. Za chwile siki oczywiście po posmarowaniu. Więc zabiegi od nowa. Do czasu ubrania pampersa były 3 kupy i 2 razy siku
Jeszcze będziesz tęskniła za czasami, kiedy tylko srała, spała i jadła

Pamiętam, jak moja chrześnica po jednej z pierwszych kąpieli tak obsrała moją siostrę, że wszyscy leżeliśmy na podłodze, jej teściowa, szwagier i ja, a ona sama rechotała się z małą na rękach i trajektorią lotu kupy na koszuli
Stary 2013-07-11, 12:14   #1732
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ale śliczny pokoik
Kto Wam malował drzewko? Czy to szablon?

I wózek super Ma ciekawą torbę-niebanalną.
Mała będzie od początku spała w swoim pokoiku?
Cytat:

Dzień dobry!
Ja już po śniadanku, mężowi złożyłam życzenia, ale jeszcze prezent nie dotarł do nas, mimo, że priorytet zamówiony w piątek napisałam wczoraj maila do sprzedawcy, powiedział, że wysłał i przeprasza za opóźnienie. Max. do jutra ma dojść. Ale łudzę się, że może dziś...
Wszystkiego najlepszego dla Twojego męża
Stary 2013-07-11, 12:14   #1733
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
OMG
ja zazwyczaj słysze jak Laura robi klexxxa robi to głosno no i w trakcie jest pobudzona zawsze po daje jej jeszcze z 10 minutek na dorobienie bo jak ją od razu przebierałam to zdarzało sie ze w minute po załozeniu czystego Pampersa znów był klexx a ona radosnie sobie machała do mamy
Ma zwyczaj czasem mnie obsikac przy przebieraniu,zanim wezme Pampresa do ręki czuje cieplutki moczyk Ostatnio tez obsikała Tzowi koszulke

Tweed zastanowie sie nad tym olejem ,wgl musze poczytac co tam Sroka pisze.....
a i fajniutki masz kącik dla Aleksa.Wczoraj zapomniałam o tym wpsomniec
Stary 2013-07-11, 12:17   #1734
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja poleciłabym olej z pestek winogron, śladem sroki.
Sama nie kupuję na zaś żadnych emolientów, tak jak sroka radziła, ten olej jest bardzo zdrowy, można używać w kuchni do gotowania, a gdy np. skórka malucha się przesusza, posmarować nim i wtedy nie będziesz się marwtiła tym czy laura wkłada ręce do dzioba czy nie
dobry pomysł
Stary 2013-07-11, 12:18   #1735
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Oliwka - z doswiadczenia - kiepsko sobie radzi z taka schodzaca skorka . Lili ciagle gdzies sie przesusza i schodzi, ja bym poradzila ta sama masc, ktora stosujesz - jesli stosujesz-na brodawki. Ja uzywam Matalan PURELAN - sama lanolina - bez zmywania - wiec na chlopski rozum nie zaszkodzi jesli z lapek zlize, skoro z piersi zlizana ma nie zaszkodzic - a nawilza i natluszcza jak nic innego!
Ja mam zwykły Maltan.Zaraz ją smarne
Dziekuje
I pozostałym kobitkom tez dziekuje
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Jeszcze będziesz tęskniła za czasami, kiedy tylko srała, spała i jadła

Pamiętam, jak moja chrześnica po jednej z pierwszych kąpieli tak obsrała moją siostrę, że wszyscy leżeliśmy na podłodze, jej teściowa, szwagier i ja, a ona sama rechotała się z małą na rękach i trajektorią lotu kupy na koszuli

jak Tz pierwszy raz przebierał Laure w szpitalu z klexaa to zrobił sobie z pieluszki maske na twarz
Stary 2013-07-11, 12:19   #1736
magolina
Wtajemniczenie

Dziewczyny dzięki wielkie za Wasze rady do Ikei nie dam rady jechać bo najbliższą mamy w Wawie, ponad 200 km - nie mam siły jechać.

Patrzylam na all, wiadomo jest mnóstwo w różnych cenach ale chodziło mi właśnie o jakieś niedrogie ale ,,sprawdzone".

Neni Twoje mnie mocno zainteresowało i chyba sie na nie skuszę....Dziekuję:cmok :
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:20   #1737
sarna405
Zadomowienie

Witam sie w 34tc.
Weszłam na chwilę cos mnie dziś boli brzuch i plecy. W sumie to sama nie wiem co:-(taki ból promieniujacy zazwyczaj tak na okres miałam aż kolana kręciły teraz tez tak. Wzięłam nospe i od rana leżę. Juz 2 razy bylam w wc. Dobrze ze jutro mam wizytę. Oby nic sie tam nie działo bo jeszcze za szybko...
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-11, 12:22   #1738
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Kto Wam malował drzewko? Czy to szablon?

I wózek super Ma ciekawą torbę-niebanalną.
Mała będzie od początku spała w swoim pokoiku?
wiedziałam, że Neni zada pytania
to drzewko to naklejka, można było wybrać różne warianty:
http://allegro.pl/naklejki-scienne-k...356930351.html

tak naprawdę to Mała będzie spała z nami, ale tylko na początku- przynajmniej taki jest plan także pokoik będzie stał pusty przez pierwszy miesiąc czy dwa.
Stary 2013-07-11, 12:23   #1739
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
sporo tego.. duża ta Twoja reklamówka
No to jest taka większa reklamówka

Malinko kichanie ponoć jest całkiem normalne- Mała odkrztusza jeszcze wody i rożne pyły ktore wchodzą. Możesz zakraplać sol fizjologiczną do noska i kłaść na brzuszek żeby sobie to wszystko wyleciało. Albo namoczyć wacik/patyczek w tej soli fizjologicznej i wypędzlować nosek. Tylko nie można tego niczym odciągać, bo można delikatną śluzówkę uszkodzić.
Kichanie może być ew. spowodowane podchodzeniem mleczka do noska

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-11 o 12:25
Stary 2013-07-11, 12:26   #1740
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

jak Tz pierwszy raz przebierał Laure w szpitalu z klexaa to zrobił sobie z pieluszki maske na twarz
Ale z czystej, czy z klexem?

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam sie w 34tc.
Weszłam na chwilę cos mnie dziś boli brzuch i plecy. W sumie to sama nie wiem co:-(taki ból promieniujacy zazwyczaj tak na okres miałam aż kolana kręciły teraz tez tak. Wzięłam nospe i od rana leżę. Juz 2 razy bylam w wc. Dobrze ze jutro mam wizytę. Oby nic sie tam nie działo bo jeszcze za szybko...
No niech się nie wygłupia i siedzi na tyłeczku odpoczywaj

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości