|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cześć,dziewczyny!
Leniwa niedziela-cały dzień spędziłam w dresach i książka Pochłonęłam dziś całe 150 stron, kiedy ostatni raz tak było... Zrobiłam też ciasto ILLUSION na maslance , zakalec zakalcowaty jeszcze gorszy niż ostatnio! ![]() Ola jutro kończy pół roczku, z tej okazji po raz pierwszy śpi na brzuszku. Kurde, pamiętam to jak dziś.. O tej porze już 10 godzin w bólach za mną a końca nie było widać. Jak patrzę na to małe stworzonko to mogłabym dla niej to jeszcze raz przejść. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
odwrócisz sie na sekunde a dziecia niet Cytat:
![]() Cytat:
trzeba juz uwazac na bobasy, ja dzis zrobiłam małemu papu - rozdziabalam winogrona i zagesciłam chrupka kuku, smakowało, szął byl taki, ze zamachnał sie nózką i miseczka wyladowała na dywanie, zawartosc tez ![]() Cytat:
no i dla Ewci sie należą buziaki za "dorosłe" zachowanie ![]() dziec spi, ja głodna jak piernik, lece kolacjowac |
||||
|
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Black, czekamy na fotki!
Gdzie cała ?! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Black ma fotke na fejsie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko wiem jakie to uczucie trzęsące się ręce i strach o maluchaCytat:
![]() Charliz u calejwdeszczu problemow cd miejmy nadzieję,że to ostatni zakręt
|
||
|
|
|
#3965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41774297] Fasolka zrobiona, szarlotka też, a Dorotka dostała chrupka kukurydzianego i szał był [/QUOTE]Czyli rodzeństwo dla dziewczynek ? ![]() gaduły na urlopie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
BLACK Serdeczne gratulacje!!! Oby Twoje małżeństwo było szczęśliwe i trwało do końca życia!
![]() Nawijko moja Juliana też polubiła nosidło! ![]() Badziu-Ojjj współczuję ale najadłaś się strachu!! Ja ostatnio podałam Małej dostyć grubo zmiksowany obiadek i się zakrztusiła, że nie mogła złapać odechu-matko jakie to było przerażające, ryczeć mi się chciało później. Mała mi tak piszczy, że wieczorem głos ma zjechany jakby z meczu wróciła Obiadki ładnie je, z leżeniem na brzuchu znów słabo bo teraz leży nosem na macie i nie podnosi w ogóle I praktycznie już sama siedzi
Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2013-07-14 o 21:50 |
|
|
|
#3967 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:bardzo fajnie sie koleżanka zachowala, mozesz jej powiedziec, ze wizażowa ciotka pozdrawia Cytat:
Cytat:
ja jestem rasowym ksiązkożercą mam tak samo jak ty Marsi, co znowu u całej? tesiowie podobno zaczęli szalec w pozytywnym sensie: propozycja mieszkania,prezenty dla Julasa... |
|||
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama pewnie opowiea co do książek to ja ostatnio strasznie się rozczytuje w Marii Nurowskiej |
|
|
|
|
#3969 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agatka tez Cytat:
![]() Cytat:
nie ma sprawy Cytat:
![]() Cytat:
![]() i pomysł mam, w k. wątek o książeczkach dzieciowych teeee bo jak ci gwizdnę! żartów się babie jednej zachciało, no! ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Marsi, i jak ci się Nurowska podoba? ja tylko "Rosyjskiego kochanka" czytałam, w sumie zniesmaczył mnie lekko i teraz jakoś nie mogę się zabrać za tę panią... |
|||||||
|
|
|
#3970 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Bartulo brdzo mobilny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tylko my nie po truskawki Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41791245]
[/COLOR]Marsi, i jak ci się Nurowska podoba? ja tylko "Rosyjskiego kochanka" czytałam, w sumie zniesmaczył mnie lekko i teraz jakoś nie mogę się zabrać za tę panią...[/QUOTE] tej nie czytałam ale np wstrząsnęla mną książka " Hiszpańskie oczy" i jakoś tak przeczytałam w ostatnim czasie kilka książek jej autorstwa i tylko jednej nie przełknęłam-Postrscriptum a poza Nurowską to najbardziej na świecie kocham Krystyne Nepomucką seria Niedoskonalości bije pozostałych moich faworytów
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3972 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Edit. Charlizz wlasnie jak z ex TZ? Kontaktuje sie w ogole?
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-07-14 o 22:18 |
|
|
|
|
#3973 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam się wieczorową porą
![]() wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3974 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i nie wiem czemu, ale bardzo mi się kojarzy z Nurowską, chociaż... zupełnie inny styl inne czasy.
|
|
|
|
|
#3975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zazdroszczę zakupów też bym się wybrała gdzieś i poszalała
|
||
|
|
|
#3976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdolniacho ![]() i super prezent ![]() Cytat:
![]() obiecałam mika, że będę mieć pytania odnośnie pieluszek to już piszę ![]() ![]() :- kiedy wymieniam pieluchę? bo ja mam wrażenie, że ta pielucha od środka jest wilgotna gdzieś pół godziny od założenia, czy to jest możliwe? Czy to tylko moje wrażenie? w ogóle jak poznać, że wkład jest do wymiany? Pielucha jest mokra czy jak już przesika? - co z praniem? ok, wkładam do kosza zalewam kilkoma kroplami olejku i tam pieluchy z wkładami czekają na pranie. Ale np jeśli dzieć zrobi kupę ( u nas rzadkie kupki) a nie mam tych specjalnych wkładek do kupy to co robię? Wypłukuję pieluchę i wkład i takie mokre wkładam do tego kosza? - gdzie kupujesz tego nappy fresha? nie wiem co jeszcze chciałam ale na pewno o coś jeszcze miałam zapytać ![]() fewciu super, że szczęśliwie dojechaliście i widzę, że za nami troszkę tęsknisz Black super, że się wszystko udało co do pseudonimów Kubusiowych to u nas: Bączek, Bąk, Mysza, Terrorysta, Grubcio, Płakusiak, Zygmunt, Kloszardzik Ryszardzik
|
||
|
|
|
#3977 |
|
Wtajemniczenie
|
Black - swietne zdjecia, widzialam na FB - sukienka bardzo ladna, do tego delikatny makijaz, slicznie wygladalas. I jeszcze raz gratulacje
|
#3978 | ||||||
|
Raczkowanie
|
QUOTE=ILLUSION;41783816]To teraz relacja z dnia wczorajszego. Wybraliśmy się wczoraj rodzinnie na długi spacer do parku. Wyruszyliśmy około 12, to jest jakieś 2,5 kilometra od nas. W parku też trochę kilometrów zrobiliśmy. Młody cały czas w spacerówce na brzuchu, tak mu się spodobało że szok. Ludzie się uśmiechali, zaczepiali nas, kierowcy z samochodów mijanych po drodze oglądali się. Fakt...uroczo to wygląda jak się idzie z przeciwka a tam za siatką mały szkrab na brzuszku z uśmiechniętą buźką, sama bym się oglądała Aż misiek usiadł na tyłku z wrażenia na nasz widok. Młody cały dzień nie spał bo każda próba odłożenia na plecki kończyła się piskiem i przewrotem znowu na brzuch. Około 17 w połowie drogi powrotnej do domu młody padł jednak, nawet nie zauważyłam kiedy...tak jak na ostatnim zdjęciu W klubie jeszcze 3 fotki [/QUOTE]
super dzień i zdjęcia super Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuje Cytat:
tylko przykreo mi, ze nie mam dostępu do klubu to bym sobie zdjęcia pooglądał, a tak to lipa ![]() Cytat:
teraz ze wszystkim trzeba uważac, Filip dzisiaj złapał za talerz z rosołem, fakt, ze tego rosołu już było trochę na dnie,ale łapkę umoczył ![]() Cytat:
za pracowity dzień i za pierwszy spacer w spacerówce na brzuchu ![]() Byliśmy u moich rodziców, ogarnełam ciuszki które dostałam od koleżanki, cały wielgachny karton. bardzo dużo bluz polarowych, spodni dresowych takich na dwa lata,akurat fajnie będzie miał co zdzierać, ze dwie kurtki, kombinezon na zime, dużo koszulek, multum czapek no sporo tego było. Teraz czeka mnie pranie i prasowanie, czyli najmniej lubiana czynność przeze mnie
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
ahaaa i z nowości to kupujemy wreszcie tulę (wiedziałam, że jak tż ponosi przez kilka dni Małego to zmięknie
). Tylko teraz mam dylemata bo nie wiem, który model wybrać a Wy jakie macie?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3980 |
|
Konto usunięte
|
Blogerko, jak wasze ulewanie? u nas, odpukać, jest zdecydowanie lepiej, teraz to jż ulewanie, nie chlustanie
czasem jak beknie porządnie, to troszkę z buzi wyleci obiadku lub deserku, po samym mleku troszkę uleje i tyle, nie zawsze, czasem są nwet dni, że nic!Miałam wam moje zakupy SH pokazać dla Dorotki. A czapeczka na wyprzy kupiona, cudna, czyż nie? wczoraj założyłam, zimno jak szlag było niby 13 stopni ale deszcz, wiało, brr. ona fajna, bo te uszka związane są opaseczką taką, i jak się odsuwa to czapa się zwiększa |
|
|
|
#3981 |
|
Konto usunięte
|
Nancy, mam dinozaury
|
|
|
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
Black wlasnie obejrzalam wasze zdjecia na fb, super wygladaliscie i tacy szczesliwi
A napisz pozniej co zrobiliscie z mala i jak noc bez was przezyla a wy bez niej ![]() Illusion super Igi w tej spacerowce wyglada, chyba tez sie jutro przesiadamy ![]() Fewciu udanego urlopowania. Dziewczyny my sie chyba nigdy nie przeprowadzimy, tam jest tyle sprzatania, ze nie mam pojecia jak to z dzieckiem na reku ogarnac, tony kurzu, masa okien, jeszcze te fugi A wogole tz z tesciem przywiezli dzisiaj z poznania szafke do pokoju do malego, znalazlam uzywke na all z kompletu z ktorego mamy lozeczko i komode, wyglada jak nowa. Jeszcze tylko szafki otwartej na zabawki brakuje, ale tez licze, ze sie cos uzywanego pojawi
|
|
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
![]() Swietne masz podejscie. Dla mnie nieprzespane noce to dramat, nie umiem podejsc do tego jak Ty... Debrah, 2 piatki? Panikara ![]() Gratulacje! Do reszty poodnosze sie jutro-padam. Musze korzystac poki Bubek pozwala pospac. Dobrej nocy ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3984 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
O to będziesz miała duuuużo roboty Mnie ostatnio tak się serce ścisnęło jak ubierałam Maliźnie piżamkę i okazała się już lekka przykrótkawa, że niedawno byłam w ciąży i pamiętam jak akurat tą piżamkę prasowałam i mi się wydawała taka gigantyczna w porównaniu do tych wszystkich z rozmiaru 56, a teraz już trzeba będzie odłożyć bo za małą. Ehhh, jak ten czas leci. Debrah super, że zaliczone a ta książeczka od koleżanki by mnie rozczuliła Badzia, aż mnie ciarki przeszły. Jak dobrze, że skończyło się na strachu ![]() Cytat:
Nawijko gdyby mi ktoś kiedyś powiedział, że ja będę tak mało spać to bym chyba wyśmiała, ja byłam pierwsza do spania! Sama nie wiem jak to możliwe, że mi się odmieniło
Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2013-07-14 o 22:50 |
|||
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3986 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hahah tak się cieszyłam, ,że mu ząbek wyszedł, nie pomyślałam, zę moze mnie gryźc (karmimy sie jeszcze piersią) Cytat:
Cytat:
za zaliczenia i fajnie z tą książeczką Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41791949]Blogerko, jak wasze ulewanie? u nas, odpukać, jest zdecydowanie lepiej, teraz to jż ulewanie, nie chlustanie czasem jak beknie porządnie, to troszkę z buzi wyleci obiadku lub deserku, po samym mleku troszkę uleje i tyle, nie zawsze, czasem są nwet dni, że nic!Miałam wam moje zakupy SH pokazać dla Dorotki. A czapeczka na wyprzy kupiona, cudna, czyż nie? wczoraj założyłam, zimno jak szlag było niby 13 stopni ale deszcz, wiało, brr. ona fajna, bo te uszka związane są opaseczką taką, i jak się odsuwa to czapa się zwiększa zakupy fajne, a czapeczka faktycznie cudna ![]() Dziewczynyjuż sama nie wiem co mam myśleć o tej astmie. lakarz się pytał czy ktoś w rodzinie choruje, albo chorował. Moja mama ma tak ze dwa razy do roku zapalenie oskrzeli i antybiotyki na nią nie działają tylko bierze leki na rozszerzenie oskrzeli i mój pradziadek miał astmę oskrzelową też od strony mamy, więc możliwe, że to rodzinne, chociaż nie wiem czy to może być genetycznie nie ma co się dołować, trzeba być dobrej myśli. Jutro będę umawiać, no i do kardiologa też w końcu zadzwonie umówić go na kontrole.
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2013-07-14 o 22:59 |
|||||
|
|
|
#3987 |
|
Konto usunięte
|
Neti, jak mąż?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wielon : im więcej czytam co piszecie tu, to tym bardziej absorbujące i skomplikowane mi się to zdaje. Dużo z tym roboty. Cytat:
![]() gratuluję decyzji:d Co do wzoru - to nie wiem jakie ci się podobają, daj typy jakieś. I poradzę: szukaj po różnych stronach, bo czasem na stronie tuli jakiego wzoru nie ma bo niby "stary" a gdzieś tam idziej jest jeszcze. Słoniki są super. A własnie Elmi ma już tulę swoją? Nawijka: halo, tu ziemia! te piątki z zaliczeń, mniej materiału dużoooo, ogólnie dobre oceny były, a nie że ja jakiś rodzynek masakra to za tydzień. |
||
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41792293]Neti, jak mąż?[/QUOTE]
Byliśmy na, pogotowiu...w domu mierzył temperaturę dwa razy i miał 39,3...po 20 minutach u lekarza byl spocony jak......świnka i mial 36,8...szok ale jeśli do jutra (3 cia doba z antybiotykiem) znów skoczy to trzeba zrobic badania..bo to może być zakażenie dróg moczowych..u facetów objawia się wysokimi skokami gorączki...i bólem przy oddawaniu moczu.od 18 jest cały czas temp. w okolicach 37... Dzięki Szaja, za pamięć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-07-14 o 23:21 |
|
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah ja chciałam ciemniejszy panel brązowy albo czarny, podobają mi się dinusie, słoniki, takie zielone zygzaki (emma chyba), ale z szarym panelem też mi się podobają np brązowe sówki są śliczne i czarne koła. A tż to podoba się całe nosidło czarne
także muszę to dobrze przemyśleć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

Pochłonęłam dziś całe 150 stron, kiedy ostatni raz tak było... 

odwrócisz sie na sekunde a dziecia niet
oczywiscie odlozyc sie nie dal, ale to juz inna bajka... 

no i dla Ewci sie należą buziaki za "dorosłe" zachowanie 
, teraz najgorsze przede mną. Ale chwilowo zszedł ze mnie ciężar bo to już koniec prac pisemnych itepe.

klask i:

a Wy jakie macie?