|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() ![]() nie stać jej na gumki a stać ją będzie na utrzymanie dziecka? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zadomowienie
|
U mnie "stało się" w moje urodziny więc do końca życia nie zapomnę.
A mnie naszły na spacerze pomysły na życie i skoro siedzę sobie w domku i nic nie robię, to uwaga uwaga moje miłe postanowiłam zrobić: - pierogi z owocami jagody, truskawki - przeciery i soki warzywne, - oczywiście kiszenie ogórków obowiązkowo!!!!! - ale zrobię jeszcze jakieś zimowe sałatki. Co Wy na to? |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam nie raz tak że mi się płakać chce jak czuję i widzę jak się rusza ![]() ![]() Jak się rusza to mam ochotę całemu światu wykrzyczeć "patrzcie jak mój syn się rusza" ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() Otóż to ! Każdy współżyjący bez zabezpieczeń powinien zdawać sobie sprawę z konsekwencji albo po prostu nie wskakiwać drugiej osobie do łóżka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Wtajemniczenie
|
Ma ktoras ochote na placki ziemniaczane?Bo za duzo usmazylam
![]() Ja biegalam po ciazy od 6 tygodnia, chodzilam na fitness. Potem byla przeprowadzka do domu, remont, praca w ogrodku i bieganie za dzieckiem, wiec ma sie fitness za darmo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Konto usunięte
|
Zastanawiam się czy mój Michaś kiedyś sypia...
Kopie jak szalony od kilku godzin, potem w nocy też daje czadu, aż cały brzuch mi skacze- bardzo przyjemne uczucie, ale czy on w ogóle wypoczywa??? Co to za nadmierna aktywność w brzuchu? a jak się wda w mojego teścia i będzie miał ADHD? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41800719]Zastanawiam się czy mój Michaś kiedyś sypia...
Kopie jak szalony od kilku godzin, potem w nocy też daje czadu, aż cały brzuch mi skacze- bardzo przyjemne uczucie, ale czy on w ogóle wypoczywa??? Co to za nadmierna aktywność w brzuchu? a jak się wda w mojego teścia i będzie miał ADHD? ![]() Myślę że śpi tyle ile potrzebuje i wypoczywa więc możesz być spokojna ![]() Mój Jaśko też taki aktywny ale nigdy nie przeszło mi przez myśl że mało śpi, myślę że jakby chciał spać to by po prostu spał a nie szalał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41800719]Zastanawiam się czy mój Michaś kiedyś sypia...
Kopie jak szalony od kilku godzin, potem w nocy też daje czadu, aż cały brzuch mi skacze- bardzo przyjemne uczucie, ale czy on w ogóle wypoczywa??? Co to za nadmierna aktywność w brzuchu? a jak się wda w mojego teścia i będzie miał ADHD? ![]() Nad tym samym się zastanawiam ![]() ![]() Nerki w ogóle nie bolą od paru dni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam tak samo- a najgorsze, że mam ochotę przywalić mężowi jak mnie wkurza ![]() ![]() Ale jakbym przywaliła to by powiedział, że jestem wariatką więc jakoś się powstrzymuję, choć on mi w tym nie pomaga ![]() He he ale by potem było, że stosuję przemoc w rodzinie ![]() Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-07-15 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mój niuniek przez jakiś czas chyba przemieścił się bliżej kręgosłupa bo niemal nie czułam ruchów- już się zaczynałam obawiać... Ale teraz nadrabia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zadomowienie
|
A ja zjadłam rosołek i też chce teraz placki....podzielcie się i ze mną...i zrobię sobie herbatki z cytrynką bo też mam smaka i jeszcze zjem czekoladkę i się położe i poleniuchuję a co tam....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam was dziewuszki ![]() Ja dziś z mamą trzy godziny buszowałam na mieście, kupiłam pierwsze rzeczy dla mojego maluszka, zaraz pochwalę się ciuszkami ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, gratuluję ![]() Mojemu to było niby obojętne choć od początku czuliśmy że będzie syn i jak się potwierdziło to TŻ mnie wyściskał i jakby mógł to by mnie popodrzucał kilka razy ze szczęścia ![]() Oczywiście czekamy na zdjęcia ciuszków ! ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Czy jesteś pewna że nie mamy tego samego TŻta ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Późno?? Ja jestem jeszcze w proszku, tzn. część rzeczy mam po córci, ale resztę będę dopiero kupowała. Jutro chyba złożę zamówienie na allegro na takie różne drobiazgi dla mnie i dziecka. Pozostaje jeszcze becik, kombinezon, zimowa czapeczka, fotelik... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Zjadłam miskę zupy i nie mam siły na nic ![]() ![]() Wkurzyłam się dziś okropnie. Listonosz przyniósł mi dziś 680zł z L4 za okres 8-21.06 - byłam w ZUSie się zapytać skąd to się wzięło, bo to jest mniej niż polowa mojej pensji, która teoretycznie powinnam dostać. Pomijając fakt ze L4 było wystawione od 23 maja do 21 czerwca. Pani popatrzyła w komputer i tam widnieje tylko L4 od 21.06-21.07, wiec ja nie wiem skąd się wzięło te 680zł i czemu jest to za okres 2tyg a nie całego miesiąca :/ To drugie L4 wpłynęło 2 lipca i do 2 sierpnia mam mieć pieniądze wypłacone, tylko ze ja dalej nie wiem które ![]() Jeszcze koleżanka, która już urodziła, ale też była na L4 w czasie ciąży powiedziała mi, ze nigdy nie dostała swojej całej pensji z ZUSu. Raz jej dali 400zl, 600zł, kuźwa śmiech na sali. Człowiek pracuje i g*ówno z tego ma później ;/ Jak ja nienawidzę tej całej polityki tych złodziei, bombę by ktoś wysadził w cały ten ZUS i spokój by był :/ Wybaczcie, ale zdenerwowałam się ![]() A jutro usg połówkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zadomowienie
|
Ja też nie jestem jeszcze w ogóle w szale zakupowym, na razie najprawdopodobniej 26.07 pojedziemy do Częstochowy do Rodziny i wejdziemy sobie obejrzeć wózki Tako.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Wtajemniczenie
|
Hej, to ja o ile mnie pamiętacie
![]() Wiem, że rzadko się odzywam... ![]() Synuś rusza mi się już ![]() ![]() przesyłam jego fotkę ![]() ![]() pozdrawiam Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zadomowienie
|
Issia ale Ty pracowałaś na cały etat?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W życiu nie wpłacili całości od razu... Rachunków nie ma jak zapłacić nawet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Banda złodziei ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Wtajemniczenie
|
Moj Daniel kopal prawie bez przerwy, lekarzom ciezko go bylo pomierzyc i zbadac w brzuchu. I tak mu zostalo
![]() ![]() Teraz drugi syn nie kopie czesto, kilka razy na dzien, czasem tylko wieczorem,albo rano. Mam nadzieje, ze tym razem dziecko bedzie spiochem ![]() Zapraszam, smietana i cukier tez stoja, do tego mus jablkowy.Druga wersja jest z pieczarkami,tez pyszna ![]() issia-ja mialam podobnie-oszukali mnie strasznie na chorobowym.Mialam przepukline po pracy i lekarz jeszcze smial twierdzic ze udaje. A po chorobowym nie dostalam zasilku bo choc robilam po 240 godzin w miesiacu to wpisali mi 3/4.. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-07-15 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.