Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-15, 14:17   #2671
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja też pasy zapinałam cały czas tak na wszelki wypadek ewentualnie możesz sobie adaptery do pasów dokupić

uważaj bo jeszcze Cię na prawdę poda do sądu i co Ty zrobisz?

zjadłam 2 bułki i zagryzam szarlotką i jogurtem
Póki co mogę być spokojna, nigdzie mnie nie poda bo kasy nie ma
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:18   #2672
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
U mnie też jakiś wysyp koleżanek ciężarówek, aż mój Damian ostatnio przysiadł i stwierdził że nasi znajomi ostatnimi czasy strasznie się rozmnażają
Dowiedziałam się ostatnio że jedna z moich "grzecznych" koleżanek w ciąży jest i rozpacza bo ona nie chce dziecka, bo studia, bo inne plany na przyszłość... a jak napisałam tej mojej pseudo przyjaciółce że jak tamta nie chciała dziecka to się mogła zabezpieczać a nie teraz rozpacza to mi awanture zrobiła że jak ja mogę tak pisać, że jestem bezczelna bo dziewczyna może nie była w stanie kupić sobie prezerwatyw bo nie było jej stać Przecież gumki nie kosztują 100zł, tylko zaledwie 8-10zł. Nooo kurde... uprawiając seks bez zabezpieczeń raczej nie powinno być zaskoczeniem że się może w ciąże zajść, więc nie rozumiem dlaczego jestem bezczelna uważając że mogła się zabezpieczać to by teraz nie miała zmartwień.
ale jesteś bezczelna
nie stać jej na gumki a stać ją będzie na utrzymanie dziecka? wolałabym wydać te 10 zł i mieć z grzywki a jak nie to ten jej fagas mógł kupić, w czym problem
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:19   #2673
Kabriela
Zadomowienie

U mnie "stało się" w moje urodziny więc do końca życia nie zapomnę.

A mnie naszły na spacerze pomysły na życie i skoro siedzę sobie w domku i nic nie robię, to uwaga uwaga moje miłe postanowiłam zrobić:
- pierogi z owocami jagody, truskawki
- przeciery i soki warzywne,
- oczywiście kiszenie ogórków obowiązkowo!!!!!
- ale zrobię jeszcze jakieś zimowe sałatki.

Co Wy na to?
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:23   #2674
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Upał.
Czyli Peggy na zmianę bierze prysznic i
Rady nie daje normalnie

Widzę że już zaczynają się dyskusje o zrzycaniu pociążowego sadełka. Ja będę miała dużo do zrzucenia sadałeka przedciążowego Leczenie niepłodności u mnie niestety dalo 30 na +. Z czego 12 zrzucilam przed ciążą ale teraz pewnie znowu nabiorę. Trudno się mówi. Mogę być Pączk byle moje dzieko było zdrowe
Stety albo nie ja nie będę miała możliwości chodzenia na fitnes. Mój Chłopina dużo pracuje (12h na dobę, 4-5 razy w tygodniu na nocki) i to ja glównie będę z Dzieckiem. Szczerze wątpie że po tygodniu bycia "samotną Mamą" znajdę siłę na ruszenie się gdziekolwiek. No ale będziemy ćwiczyć z Adasiem w domu, spacerować. Dieta matki karmiącej mam nadzieje że też pomoże Chcialabym spaść tak 10 po niżej wyjściowej. Bylo by świetnie No ale niestety w mojej rodzinie kobiety tyją po ciązy i to duuuużo

Czy to nie dziwne że
a) w ogóle nie jaram się wyprawkę. Szukam najlepszych rzeczy (czytam opinie, sprawdzam atesty, składy chemiczne itp.) dla Adaśka ale jakoś tak ... z obowiązku. Żaden mi tam szal zakupów czy cuś w ten deseń.
b) placzę jak czuje ruchy Syna mego Kochanego. Nie mogę opanować łez nawet w miejscach publicznych. Wzrusza mnie to ogromnie. A jak szaleje po mleku to ja totalnie wymiękam.

Buziaki dla Was Wszystkich i Waszych Dzieciaczków
Ja spadam pod prysznic
Wcale nie dziwne że Cię nie kręci aż tak bardzo kompletowanie wyprawki, bo dla kobiet w ciąży w sumie fajne jest takie szukanie, przebieranie, kupowanie ale za razem okropnie męczące, sama wiem po sobie że szukam, kupuje ale męczy mnie to choć okropnie cieszę się że mi przybywa rzeczy w szafie i ubywa rzeczy na liście do kupienia
Też mam nie raz tak że mi się płakać chce jak czuję i widzę jak się rusza to takie cudowne uczucie
Jak się rusza to mam ochotę całemu światu wykrzyczeć "patrzcie jak mój syn się rusza"

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
ale jesteś bezczelna
nie stać jej na gumki a stać ją będzie na utrzymanie dziecka? wolałabym wydać te 10 zł i mieć z grzywki a jak nie to ten jej fagas mógł kupić, w czym problem
Wstyd ! Jak ja mogę być aż tak bezczelna, na stos ze mną !!
Otóż to ! Każdy współżyjący bez zabezpieczeń powinien zdawać sobie sprawę z konsekwencji albo po prostu nie wskakiwać drugiej osobie do łóżka
Stary 2013-07-15, 14:23   #2675
De28
Wtajemniczenie

Ma ktoras ochote na placki ziemniaczane?Bo za duzo usmazylam

Ja biegalam po ciazy od 6 tygodnia, chodzilam na fitness. Potem byla przeprowadzka do domu, remont, praca w ogrodku i bieganie za dzieckiem, wiec ma sie fitness za darmo

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:24   #2676
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Zastanawiam się czy mój Michaś kiedyś sypia...

Kopie jak szalony od kilku godzin, potem w nocy też daje czadu, aż cały brzuch mi skacze- bardzo przyjemne uczucie, ale czy on w ogóle wypoczywa??? Co to za nadmierna aktywność w brzuchu?
a jak się wda w mojego teścia i będzie miał ADHD?
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:24   #2677
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość

A mnie naszły na spacerze pomysły na życie i skoro siedzę sobie w domku i nic nie robię, to uwaga uwaga moje miłe postanowiłam zrobić:

Co Wy na to?
ja uważam że to dobry pomysł sama pomroziłam trochę owoców, ale z racji tego że mam małą zamrażarkę więc nie poszaleję
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 14:25   #2678
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Ja biegalam po ciazy od 6 tygodnia, chodzilam na fitness. Potem byla przeprowadzka do domu, remont, praca w ogrodku i bieganie za dzieckiem, wiec ma sie fitness za darmo
Już biegnę na placki ziemniaczane !
Stary 2013-07-15, 14:26   #2679
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z nieplanowanej wizyty u znajomego dentysty, nie czuję buzi bo mam pod znieczuleniem, zmienił mi antybiotyk, przepisał że antybakteryjny ponieważ wyciął mi kawałek dziąsła, żeby ósemka się szybciej przebiła i wyczyścił stan zapalny, póki co będzie mnie bolała rana po wycięciu ale mam wielką nadzieję że wreszcie pomoże, w piątek byłam na NFZ więc możliwe że po dzisiejszej wizycie będzie lepiej bo prywatna i jeszcze znajomy. Teraz musze się położyć bo mnie znieczulenie pomału puszcza jejku ja chce żeby ten zębowy koszmar się już skończył
oby szybko przeszo

Cytat:

Mój TŻ wczoraj na mnie krzyczał jak się tyłkiem do niego położyłam że mu niby ograniczam kontakty z synem Krzyczał że zgłosi sprawę do sądu . Nie raz mam wrażenie że z nim nie wszystko jest w porządku
A ostatnio w samochodzie zaczął temat że jestem nieodpowiedzialna bo jeżdżę z Jaśkiem na jednym fotelu i jak nas policja złapie to będziemy mieli problem i dostanie mandat
Mój TŻ też uwielbia tego typu żarty

Cytat:
U mnie też jakiś wysyp koleżanek ciężarówek, aż mój Damian ostatnio przysiadł i stwierdził że nasi znajomi ostatnimi czasy strasznie się rozmnażają
U nas głownie wśród znajomych TŻ, taki wiek ale jak wychodzi na jaw kolejna ciąża to TŻ mówi: "no, następni odgapiają"
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:27   #2680
domii29
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41800719]Zastanawiam się czy mój Michaś kiedyś sypia...

Kopie jak szalony od kilku godzin, potem w nocy też daje czadu, aż cały brzuch mi skacze- bardzo przyjemne uczucie, ale czy on w ogóle wypoczywa??? Co to za nadmierna aktywność w brzuchu?
a jak się wda w mojego teścia i będzie miał ADHD? [/QUOTE]

Myślę że śpi tyle ile potrzebuje i wypoczywa więc możesz być spokojna
Mój Jaśko też taki aktywny ale nigdy nie przeszło mi przez myśl że mało śpi, myślę że jakby chciał spać to by po prostu spał a nie szalał
Stary 2013-07-15, 14:29   #2681
xxxMikixxx
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41800719]Zastanawiam się czy mój Michaś kiedyś sypia...

a jak się wda w mojego teścia i będzie miał ADHD? [/QUOTE]

Nad tym samym się zastanawiam Mnie też od samego rana kopie, bardzo małe przerwy są kiedy tego nie robi

Nerki w ogóle nie bolą od paru dni Podejrzewam, że to maluch powodował jakiś ucisk. Teraz się przemieścił, bo inaczej czuję kopniaki i od tego momentu ból nerek jak ręką odjął

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:30   #2682
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
oby szybko przeszo

Mój TŻ też uwielbia tego typu żarty

U nas głownie wśród znajomych TŻ, taki wiek ale jak wychodzi na jaw kolejna ciąża to TŻ mówi: "no, następni odgapiają"
Widzę że nasi TŻci to tacy "mali żartownisie" ale tacy ludzie dobrze mają w życiu . Ja z moim jak się kłócę to nigdy nie wygram bo na poczekaniu wymyśla takie teksty że wymiękam
Stary 2013-07-15, 14:31   #2683
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Ja też nerwowa się zrobiłam na maksa,normalnie pozabijałabym w afekcie

Mam tak samo- a najgorsze, że mam ochotę przywalić mężowi jak mnie wkurza
Ale jakbym przywaliła to by powiedział, że jestem wariatką więc jakoś się powstrzymuję, choć on mi w tym nie pomaga
He he ale by potem było, że stosuję przemoc w rodzinie Mam nadzieję, że mi te nerwy przejdą po ciąży.

Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Czas edycji: 2013-07-15 o 14:32
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:31   #2684
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Dowiedziałam się ostatnio że jedna z moich "grzecznych" koleżanek w ciąży jest i rozpacza bo ona nie chce dziecka, bo studia, bo inne plany na przyszłość... a jak napisałam tej mojej pseudo przyjaciółce że jak tamta nie chciała dziecka to się mogła zabezpieczać a nie teraz rozpacza to mi awanture zrobiła że jak ja mogę tak pisać, że jestem bezczelna bo dziewczyna może nie była w stanie kupić sobie prezerwatyw bo nie było jej stać Przecież gumki nie kosztują 100zł, tylko zaledwie 8-10zł. Nooo kurde... uprawiając seks bez zabezpieczeń raczej nie powinno być zaskoczeniem że się może w ciąże zajść, więc nie rozumiem dlaczego jestem bezczelna uważając że mogła się zabezpieczać to by teraz nie miała zmartwień.
Nosz kurcze w takim razie stać ją na szklanke zimnej wody! To najlepszy sposób aby nie zajść w ciążę
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość

Co Wy na to?
Tak to bardzo dobry pomysł. Czekam jeszcze na ogórki i też będę robić różne sałatki, ogórki w słoikach i przeciery.
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

KOCHAM KOCHAM placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem proszę ja chcę
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:32   #2685
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę że nasi TŻci to tacy "mali żartownisie" ale tacy ludzie dobrze mają w życiu . Ja z moim jak się kłócę to nigdy nie wygram bo na poczekaniu wymyśla takie teksty że wymiękam
Mój mnie zaraz rozśmiesza jak próbuj,ę być na niego zła i mi przechodzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 14:34   #2686
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Nad tym samym się zastanawiam Mnie też od samego rana kopie, bardzo małe przerwy są kiedy tego nie robi

Nerki w ogóle nie bolą od paru dni Podejrzewam, że to maluch powodował jakiś ucisk. Teraz się przemieścił, bo inaczej czuję kopniaki i od tego momentu ból nerek jak ręką odjął
To super

Mój niuniek przez jakiś czas chyba przemieścił się bliżej kręgosłupa bo niemal nie czułam ruchów- już się zaczynałam obawiać... Ale teraz nadrabia jest wysoko nad pępkiem
Stary 2013-07-15, 14:38   #2687
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mnie zaraz rozśmiesza jak próbuj,ę być na niego zła i mi przechodzi
U nas jest to samo i wtedy mu mówię "przestań mnie rozśmieszać bo próbuję być na Ciebie zła"
Stary 2013-07-15, 14:38   #2688
Kabriela
Zadomowienie

A ja zjadłam rosołek i też chce teraz placki....podzielcie się i ze mną...i zrobię sobie herbatki z cytrynką bo też mam smaka i jeszcze zjem czekoladkę i się położe i poleniuchuję a co tam....
Stary 2013-07-15, 14:43   #2689
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Miałam praktyki w salonie fryzjerskim i podglądałam panny młode i zazwyczaj jak przychodziły na czesanie w dniu ślubu to miały przełożony pierścionek na palec środkowy

Faceci różnie reagują na nasze brzuszki, moja koleżanka jak domagała się żeby pogłaskał brzuch bo jest tam maluszek to jej facet powiedział że tego dziecka jeszcze nie ma i że będzie się nim cieszył jak już się urodzi .
Twój TŻ napewno cieszy się z małej . Dla większości facetów to głupie gadać do brzucha a nam jest z tego powodu przykro. Wszystko przyjdzie z czasem więc nie martw się

Dzień dobry
Przede wszystkim chciałam napisać że trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Oglądam w necie właśnie wzory obrączek bo dziś mamy iść do złotnika odebrać pomniejszone obrączki i powiedzieć mu jaki wzór wybraliśmy i on ma nam doradzić czy do tych obrączek pasuje czy nie. Powie nam ile z takim wzorem schodzi i czy wyrobi się do 24 sierpnia tak jak planowaliśmy ślub czy nie, jeśli nie to wzory zrobimy sobie po ślubie na spokojnie a na ślubie będziemy mieli gładkie obrączki
Z TŻtem jednogłośnie wybraliśmy ten wzór (chodzi o sam wzór, nasze obrączki będą całe złote nie takie jak widać na obrazku)
Bardzo ładne obrączki My jak byliśmy oglądać to Pan z jubilera mówił że te z wzorkiem są nie praktyczne bo niby się ścierają z czasem, mojemu Tżtowi się takie wzorkowe podobają ja za to wolę klasyczne ale szerokie i oczywiście takie będą, jeszcze się nie chwaliłam my ślubujemy 07 września

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Witam się z Wami po dłuższej nieobecności, przepraszam z góry ale nie nadrobię za dużo tego od czwartku.
U mnie trochę lepiej niż było ale dalej się męczę, w piątek byłam na wizycie u dentysty mam dwie wyrzynające się ósemki i dwie do wyrwania aktualnie jedna która się wyrzyna daje mi w kość ostro, mam spuchnięty i obolały węzeł chłonny. Od czwartku w nocy miałam 38,5 gorączki non stop, stawy bolały mnie tak że myślałam że umieram, ból tak niesamowity w piątek wylądowałam u lekarza- oczywiście wszystko od zębów, dostałam antybiotyk i wszystko fajnie bo gorączki nie ma, ale węzeł dalej napuchnięty i boli, do tego spadła mi odporność więc wyszły mi afty na języku, zajady i od dwóch dni prawie nie jem. Już nie wiem co mam robić płukam buzie szałwią bo pani w aptece powiedziała że aftin czy innych takich na afty nie mogę

Przepraszam że tak o sobie tylko ale już nie wiem co robić, jak się leczyć jestem załamana

Jeżeli było coś bardzo ważnego to proszę o streszczenie. Może uda mi się teraz wrócić do Was na bieżąco
Szczerze współczuje, wiem co znaczy ból zęba, te nieprzespane noce...grrrr jak sobie przypomne to mam ciarki na plecach

Cytat:
mam nadzieję że usuną Ci jak najszybciej i nie będziesz się męczyć

proszę Pań, przedstawiam Wam brzuchol mojej Nelki- jutro zaczynamy 24 tydzień, albo 26 zależy wg których wyliczeń patrzeć

przepraszam że bokiem, ale jak robiłam to było wszytsko w porządku w sensie że bylo prosto
piękny brzusio, też chce już taki

Cytat:
Aż w szoku jestem że Twój mąż liczył na dziewczynkę faceci to zazwyczaj liczą na to że pierwszy będzie syn .
Mój choć też dumnie mówi o tym że to NASZ SYN to już mi zapowiedział że to będzie synuś tatusia i będzie mu pomagał w garażu, będą razem jeździć samochodem i w ogóle
Mój chciał syna i jak usłyszał na usg od lekarza że na 100% chłopak to myślałam że do sufitu podskoczy hehe

Witam was dziewuszki
Ja dziś z mamą trzy godziny buszowałam na mieście, kupiłam pierwsze rzeczy dla mojego maluszka, zaraz pochwalę się ciuszkami myślicie że nie za późno kupuje rzeczy?
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:43   #2690
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest to samo i wtedy mu mówię "przestań mnie rozśmieszać bo próbuję być na Ciebie zła"
Mój wtedy też pyta: "i co się śmiejesz?"
Stary 2013-07-15, 14:49   #2691
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość

Witam was dziewuszki
Ja dziś z mamą trzy godziny buszowałam na mieście, kupiłam pierwsze rzeczy dla mojego maluszka, zaraz pochwalę się ciuszkami myślicie że nie za późno kupuje rzeczy?
Ja jeszcze nie mam nic..także chyba nie:P
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:51   #2692
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne obrączki My jak byliśmy oglądać to Pan z jubilera mówił że te z wzorkiem są nie praktyczne bo niby się ścierają z czasem, mojemu Tżtowi się takie wzorkowe podobają ja za to wolę klasyczne ale szerokie i oczywiście takie będą, jeszcze się nie chwaliłam my ślubujemy 07 września

Szczerze współczuje, wiem co znaczy ból zęba, te nieprzespane noce...grrrr jak sobie przypomne to mam ciarki na plecach

piękny brzusio, też chce już taki

Mój chciał syna i jak usłyszał na usg od lekarza że na 100% chłopak to myślałam że do sufitu podskoczy hehe

Witam was dziewuszki
Ja się tych wzorków tak uparłam że nawet jubiler by mi ich z głowy nie wybił .
Super, gratuluję . A ślub cywilny czy kościelny będziecie mieli ?

Mojemu to było niby obojętne choć od początku czuliśmy że będzie syn i jak się potwierdziło to TŻ mnie wyściskał i jakby mógł to by mnie popodrzucał kilka razy ze szczęścia

Oczywiście czekamy na zdjęcia ciuszków !

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Mój wtedy też pyta: "i co się śmiejesz?"
Czy jesteś pewna że nie mamy tego samego TŻta ?
Stary 2013-07-15, 14:51   #2693
Konto usunięte

Cytat:

Witam was dziewuszki
Mój tez się tak bardzo ucieszył na wieść o synku

Późno?? Ja jestem jeszcze w proszku, tzn. część rzeczy mam po córci, ale resztę będę dopiero kupowała. Jutro chyba złożę zamówienie na allegro na takie różne drobiazgi dla mnie i dziecka. Pozostaje jeszcze becik, kombinezon, zimowa czapeczka, fotelik...
Stary 2013-07-15, 14:51   #2694
issia88
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Zjadłam miskę zupy i nie mam siły na nic cos tam po łebkach nadrobiłam, ale nie mam cierpliwości nadrabiać 10 stron

Wkurzyłam się dziś okropnie. Listonosz przyniósł mi dziś 680zł z L4 za okres 8-21.06 - byłam w ZUSie się zapytać skąd to się wzięło, bo to jest mniej niż polowa mojej pensji, która teoretycznie powinnam dostać. Pomijając fakt ze L4 było wystawione od 23 maja do 21 czerwca. Pani popatrzyła w komputer i tam widnieje tylko L4 od 21.06-21.07, wiec ja nie wiem skąd się wzięło te 680zł i czemu jest to za okres 2tyg a nie całego miesiąca :/ To drugie L4 wpłynęło 2 lipca i do 2 sierpnia mam mieć pieniądze wypłacone, tylko ze ja dalej nie wiem które A te 680zł to ja se mogę ale do du**szy włożyć. Człowiek czeka na pieniądze, a Ci tylko wypłacają 680zł z czego 600zł idzie na ratę i co ja mam do 2 sierpnia wyżyć za te 80zł ????
Jeszcze koleżanka, która już urodziła, ale też była na L4 w czasie ciąży powiedziała mi, ze nigdy nie dostała swojej całej pensji z ZUSu. Raz jej dali 400zl, 600zł, kuźwa śmiech na sali. Człowiek pracuje i g*ówno z tego ma później ;/ Jak ja nienawidzę tej całej polityki tych złodziei, bombę by ktoś wysadził w cały ten ZUS i spokój by był :/

Wybaczcie, ale zdenerwowałam się

A jutro usg połówkowe
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:53   #2695
Kabriela
Zadomowienie

Ja też nie jestem jeszcze w ogóle w szale zakupowym, na razie najprawdopodobniej 26.07 pojedziemy do Częstochowy do Rodziny i wejdziemy sobie obejrzeć wózki Tako.
Stary 2013-07-15, 14:53   #2696
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Hej, to ja o ile mnie pamiętacie
Wiem, że rzadko się odzywam...

Synuś rusza mi się już i moja radość jest nie do opisania!

przesyłam jego fotkę Kubuś chyba będzie bokserem bo wciąż pięściami wymachiwał podczas badania
pozdrawiam Was
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00366.jpg (118,6 KB, 33 załadowań)

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:55   #2697
Kabriela
Zadomowienie

Issia ale Ty pracowałaś na cały etat?
Stary 2013-07-15, 14:56   #2698
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Zjadłam miskę zupy i nie mam siły na nic cos tam po łebkach nadrobiłam, ale nie mam cierpliwości nadrabiać 10 stron

Wkurzyłam się dziś okropnie. Listonosz przyniósł mi dziś 680zł z L4 za okres 8-21.06 - byłam w ZUSie się zapytać skąd to się wzięło, bo to jest mniej niż polowa mojej pensji, która teoretycznie powinnam dostać. Pomijając fakt ze L4 było wystawione od 23 maja do 21 czerwca. Pani popatrzyła w komputer i tam widnieje tylko L4 od 21.06-21.07, wiec ja nie wiem skąd się wzięło te 680zł i czemu jest to za okres 2tyg a nie całego miesiąca :/ To drugie L4 wpłynęło 2 lipca i do 2 sierpnia mam mieć pieniądze wypłacone, tylko ze ja dalej nie wiem które A te 680zł to ja se mogę ale do du**szy włożyć. Człowiek czeka na pieniądze, a Ci tylko wypłacają 680zł z czego 600zł idzie na ratę i co ja mam do 2 sierpnia wyżyć za te 80zł ????
Jeszcze koleżanka, która już urodziła, ale też była na L4 w czasie ciąży powiedziała mi, ze nigdy nie dostała swojej całej pensji z ZUSu. Raz jej dali 400zl, 600zł, kuźwa śmiech na sali. Człowiek pracuje i g*ówno z tego ma później ;/ Jak ja nienawidzę tej całej polityki tych złodziei, bombę by ktoś wysadził w cały ten ZUS i spokój by był :/

A jutro usg połówkowe
Kochana ja mam to samo!! Czasami wypłacają nawet w trzech ratach ! Ostatni dostałam "całe" 120 zł!
W życiu nie wpłacili całości od razu... Rachunków nie ma jak zapłacić nawet

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:57   #2699
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Hej, to ja o ile mnie pamiętacie
Wiem, że rzadko się odzywam...

Synuś rusza mi się już i moja radość jest nie do opisania!

przesyłam jego fotkę Kubuś chyba będzie bokserem bo wciąż pięściami wymachiwał podczas badania
pozdrawiam Was
Ale słodziak z tego Kubusia

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

A jutro usg połówkowe
Brak słów...
Banda złodziei
Stary 2013-07-15, 14:58   #2700
De28
Wtajemniczenie

Moj Daniel kopal prawie bez przerwy, lekarzom ciezko go bylo pomierzyc i zbadac w brzuchu. I tak mu zostalo jest bardzo zywym dzieckiem, niemozliwym do zmeczenia.Wstaje o 6 i idzie o 20-21 spac.Nie spi w dzien
Teraz drugi syn nie kopie czesto, kilka razy na dzien, czasem tylko wieczorem,albo rano. Mam nadzieje, ze tym razem dziecko bedzie spiochem

Zapraszam, smietana i cukier tez stoja, do tego mus jablkowy.Druga wersja jest z pieczarkami,tez pyszna

issia-ja mialam podobnie-oszukali mnie strasznie na chorobowym.Mialam przepukline po pracy i lekarz jeszcze smial twierdzic ze udaje. A po chorobowym nie dostalam zasilku bo choc robilam po 240 godzin w miesiacu to wpisali mi 3/4..

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-07-15 o 14:59
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości