|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
Koniecznie daj znać!---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Wzruszający opis. Ale się zryczałam. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
a nie chciałabym paradować pół naga.
|
||
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Nadrobiłam.
Dzoan kciuki wielkie! Może akurat się rozkręci ![]() Fiazo dla Ciebie kciuki za szybko powró do zdrowia ![]() Kayka uściskaj malutką i ucałuj w otarcia żeby się szybko goiły Cytat:
![]() A jak w kolejkach przepuszczają to korzystaj ![]() Idę pospać przed tv. |
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Hej Dziewczynki. Piszę z tel. męża i już z domu. Przed chwila wyszli od nas moja mama z siostrą, brat z bratowa. A teraz wlazlam do wyrka na drzemkę. Wejdę później na lapka i opisze moją przygodę że szpitalem;-) wiem, ze trzymalyscie mocno kciuki .. Bardzo Wam dziekuje:-* choć niestety to nie był nasz czasu na poród;-)
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Surka
![]() Anulka, piękny opis Cytat:
Dziękuję za kciuki! Jeszcze nie rodzę, miałam tylko ktg, wyszły 3 skurczyki takie do 50, ale w sumie ich nie czułam Taaaak zgłodniałam, zajechaliśmy do Lidla, kupiliśmy mi w nagrodę 2 batoniki musli, 3 donuty z czekoladą i po rożku... zostały mi już tylko batoniki ![]() I teraz mi tak błogo, że chyba się zdrzemnę na chwilę... |
|
|
|
|
#3215 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie jesteśmy dalej na cycku i zobaczymy czy przez tydzień się coś zmieniło czy jednak wprowadzimy mm... Cytat:
Nic się nie ubabrała ani nic i nawet do tej pory ją lubię (nie ma żadnych wycięć do karmienia i nie jest rozpinana;p)Cytat:
![]() Trzeba tylko do urzędów wysłać wniosek o wydanie zaświadczenia i do zus-u i do us ![]() A najlepsze jest to, że nie musisz tego robić po porodzie tylko możesz jeszcze teraz wysłać i czekać aż Ci gotowe zaświadczenie odeślą- ja tak robiłam i nie było problemu ![]() Ewentualnie możecie poczekać do listopada ze złożeniem wniosków i wtedy biorą pod uwagę dochód 2012 ![]() Cytat:
Mój od razu włącza syrenę i wzywa opiekę społeczną na pomoc Z minuty nie poleży Kładę go u siebie na brzuchu, żeby przynajmniej próbował ta główkę podnosić ale ewidentnie na brzuchu jest "źle, źle, źle" jak to młody sobie krzyczy ![]() Cytat:
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Hej..ja nie nadrabiam narazie...ja po ktg ...i po badaniu..bolalo i tak chluslo krwia ze jestem na patologi..przyjeli mnie tysiace pytan...juz drugie ktg mialam z mala ok.. ale cieknie ze mnir nadal a ja niewiem od czego ani nic..mowia ze po badaniu..ale az tyle jakbym okres miala..mam podklad zalozony fee...pobrali krew i mocz i zobaczymy..skorczr sie jakies ruszyly od czasu do czasu i bola bardzo ale da sie przezyc.Nie sa reguralne.narazie..czekam az lekarka przyjdzie i powie co i jak..tz ze mna jest kochany odezwe sie pozniej..
|
|
|
|
#3217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mam -10... i cóż więcej to chyba mi nie spadnie ![]() Cytat:
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomość od Kallisto:
"Hej badania potwierdzily zespol Downa, maly ma tez wade serduszka do zoperowania za jakies 3 m-ce. Moze za ok. 3-4 dni wypuszcza go do domku, ja juz kilka dni temu wyszlam ze szpitala i do niego dojezdzam. Dzieki kochane za wsparcie i troske o nas nie udzielam sie na wizazu bo mialam chwilowe zalamanie ale juz dochodze do siebie powoli. Pogratuluj dziewczynom porodow i malenstwi i przekaz, ze trzymam kciuki!"Przepraszam dziewczynki, ale nie mam czasu napisac co u nas. Jak znajde chwile dam znac.
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana trzymamy kciuki, żebyś Małą miała przy sobie już dziś... Ewentualnie najpóźniej jutro rano ![]() Podniecona jestem jakbym sama miała rodzic
|
|
#3220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Anulka jestem pod wrażeniem Twojego porodu Super, że najgorszą fazę, czyli skurcze przespałaś Jeszcze raz gratuluję En cieszę się, że już jesteście w domku z Tomaszkiem i gratuluję |
|
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki... Jesteś dzielną dziewczyną i razem ZAWSZE sobie poradzicie
|
|
#3222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Twojego Synka!Cytat:
|
||
|
|
|
#3223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby się szybko rozkręciło i jak najmniej bolało
|
|
|
|
|
#3224 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kg się nie przejmuj. Jeszcze zdążysz zrzucićCytat:
za regularne skurcze w takim razie![]() Cytat:
|
|
#3225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Byłam rano w labie i zrobiłam jednak wyniki. Moczu jeszcze nie mam bo padł im net ale za to hemoglobina mi ładnie podskoczyła na 11,4 ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Margosia, Surka oby wasze dzieciaczki zaczęły ładnie przybierać Anulka bardzo wzruszający opis porodu, a akcja mego szybka, jak można przespać I fazę porodu ![]() Malinka super, że Milenka tak ładnie przybiera na wadze a co do twoich kg to daj sobie trochę czasu, dopiero co rodziłaś, kg będą spadać ale pewnie powoliMagdalenne szkoda, ze nie było skurczy na ktg, przyjdzie czas na Ciebie kochana
|
|
#3226 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak kilka przed chodziłam tak naładowana ze brak słow by to opisac ![]() Cytat:
oj te hormony chyba kazda z nas miała takie mysli i nastroje przed.... 3mja sie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I nie pobrudziłam jej wcale ![]() Cytat:
rosnie malutka ja mam tez kilka,na razie nie mysle o nich i skupiam sie na KP-Laura to dobry laktator i wysysacz kalorii
|
|
#3227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czytałam o wodach płodowych i to nie tylko jest tak że mają być przeźroczyste i bezwonne : Wygląd wód płodowych Jakikolwiek wyciek wód płodowych wymaga natychmiastowego zgłoszenia się do lekarza, dlatego jest ważne, by umieć je zidentyfikować. Normalne, prawidłowe wody początkowo są przezroczyste. Wraz z upływem ciąży stają się lekko opalizujące, a przed porodem – bardziej mętne. Wyglądają wtedy jak woda z mydlinami. Mogą mieć specyficzny, słodkaworybi zapach lub nie mieć go w ogóle. Zmiana koloru lub zapachu może świadczyć o stanie zagrożenia. Gdy wody mają kolor zielonkawy, żółtawy lub brązowawy – trzeba szybko pojechać do szpitala, bo konieczna jest szybka konsultacja lekarska. Kolor zielony może świadczyć o niedotlenieniu, żółty o konflikcie serologicznym, a brązowawy – o śmierci wewnątrzmacicznej płodu. Ale wcale nie zawsze musi tak być. Zielonkawe wody to skutek oddania przez dziecko smółki (pierwszej kupki), co się zdarza, gdy dziecko poczuło się z jakiegoś powodu zestresowane, ale nie zawsze oznacza to, że jest niedotlenione. W wielu przypadkach zielony kolor wód nie jest związany z żadnym zagrożeniem i poród odbywa się w normalnym tempie. Edytowane przez shestiger Czas edycji: 2013-07-15 o 15:31 |
|
|
|
|
#3228 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Anulka tak pięknie opisałaś swój poród, że aż się rozpłakałam.
|
|
#3229 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka super, że Mala ładnie przybiera na wadze
i tak ładnie rośnie. A kg na pewno za jakiś czas zrzucisz. CierpliwościMagdalenne środa już niedaleko, jeszcze trochę i będziesz miała Maleństwo przy sobie Dotkaaa trzymam kciuki za szybko porodzik bo coś mi się wydaje, że sie rozkręci niebawem![]() Dzoan Lol ma jeszcze troszke czasu na wyjście z brzuszka odpocznij i napisz nam relacje![]() Kallisto kochana jesteś i tak bardzo, bardzo dzielna Mamusią Stokrotka barwa za łada hemoglobinę ![]() Margosia trzymam kciuki, żeby Piotruś zaczął ładnie przybierać na wadze
|
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kallisto kochana jestesmy z Tobą 3maj sie Mega buziak!!!!!!!!
|
|
#3231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane stęskniłam się za wami, wróciliśmy wczoraj do domu
Wczoraj mieliśmy kłopot bo Szymuś jest na piersi i dokarmiamy mlekiem i podaliśmy mu inne mleko niż dostawał w szpitalu i zaczeły się kupy za kupą, ulewania po porządny pawik, w nocy Tż biegł do tasco po odpowiednie mleko, już na szczęście jest wszystko w porządku, jesteśmy zmęczeni ale bardzo szczęśliwi i zakochani w naszym synku Jak sie troszkę ogarniemy to bede z wami częściej i też skrobnę opisik porodu a na deserek zostawiam wam w klubie zdjęcie Szymusia. |
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam was 5przez10...na badaniu mi chluslo nie zaden masaz szyjki.poprostu wlozyla paluchy i zaraz chlus...i dlugo sie.nalezalam na.patologi..przeniesli mnie na porodowke ..dr mnie zbadala porod sie zaczyna 3cm rozwarcia..niewiem czy to nie byl czop co mi odeszlo..a reszta krwi niewiem ale mowia.zr.ok z Zu tez ok. maja.mnie podlaczyc pod oxy bo pytali czy chce..tz pojechal na obiad ale biedny musi wrocic niebawem.polozna.Kasia bodajzr taka fajna haha a ja siedze w tym pokoju i nasluchuje jak Pani rodzi jakas i drze sie jakby ze skory obierali..ojezu az zaczelam sie.stresowac ale jeszcze musze w tej sali znalesc kontakt bo tel podlaczyc musze i cos gryzne moze
|
|
|
|
#3234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czop??? Czy z wysiłku??? DOTKA trzymaj się!!1 Liczę, ze bedzie dziś porodzik!!!!!!!!!!!!! Tego Ci życzę! ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
Trzymam za całą 3 kciuki, zeby dali radę! i byli silni i się wspierali!! Na Ciebie 'Ev...też czekamy...pewnie masz niezłą jazdę teraz.... |
||
|
|
|
#3235 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie burzy a tak to ją wczoraj na zywca połozyłam jak miała dobry humor ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja się biore za segregacje garderoby Hani bo połowa jest za mała
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Pani mowi ze to krwawienie.z.szyjki itp i ze wcale nie duzo jak dla mnie to okres jakbym miala..ale ok.wylaczam net bo musze isc zapytac o kontakt co by spiecia nie.zrobic haha buzka.
alez jestem podeksytowana.one maja.takie fajnr male usg co nie trzeba podlaczac do pradu..tzn nie usg tylko slychac serduszko haha... |
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Dajesz Dotka!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Cisnij dziolcha cisnij:-P
telefon juz je prad wiec jestem spokojna bedzie zdjecir i dostep do swiata jak cos:-P skylie,wroze Ci ze tez Cie wezmie... wsumie tak sobie mysle ze skoro to badanie tak boli to co bedzie z porodem..pytalam czy moge krzyczec jak pani z obok pokoju to pani polozna moei ze tak ale poco ze nie bedzir bolec...wydaje mi sie ze sciemnila cos dobra nie zamulam ide przegryz wafla z czekolada oby to szybko i sprawnie poszlo trzymajcie kciuki odezwe sie...
|
|
|
|
#3239 | |||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Oli jak ja wychodzę do sklepu na godzinę, to tęsknie za Małym
![]() En ![]() Ja dzięki diecie cukrzycowej w ciąży obecnie mam już -1kg do wagi sprzed ciąży Po porodzie miałam -7, potem zeszła woda -2, a teraz mam jeszcze mniej Jednak wyrzeczenia się opłaciły. Jak się ogarnę z Małym, to wrócę do tej diety. Cytat:
A kąpiel zwykle koło 20, ale my nie kąpiemy codziennie, bo Małego to za bardzo stresuje, potem nie chce spać i z jedzeniem też są problemy - kąpiemy co 2 dni. Cytat:
Mój też tak robi Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

, żeby udało mi się załpać mocz małej 
a nie chciałabym paradować pół naga.

to ładnie waga spadła.
ale to pójdzie z czasem.

nie udzielam sie na wizazu bo mialam chwilowe zalamanie ale juz dochodze do siebie powoli. Pogratuluj dziewczynom porodow i malenstwi i przekaz, ze trzymam kciuki!"
12.06.2010

Nic się niby nie stało, chyba te hormony