Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-15, 14:30   #2431
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
"nowe" łoże Heleny
czaderskie gdybym miala miejsce z boku mojego łóżka też bym tak chciała

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:33   #2432
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Młoda ma te pleśniawki, po aphtin od piątku wcale nie jest jest lepiej. I od wczoraj wieczór ma taką chrypę jak stare drzwi dosłownie ;/ Pojechaliśmy dziś po wynik posiewu kału i przy okazji weszliśmy do lekarki by ją obejrzała.
Młoda ma wirusowe zapalenie gardła plus te pleśniawki dlatego jest taka marudna
Dostaliśmy całą rozpiskę leków. Dosłownie OSIEM różnych ale w tym wit c i dicoflor. Bo jedne na gardło a inne na pleśniawki. Jaki był mój szok w aptece jak przyszło do zapłacenie 173 zł Musiałam sobie wszystko rozpisać w domu co o której bo nie wszystko można razem podawać. Mamy siedzieć w domu i przyjechac w piątek na kontrolę. Po raz 4 nie będziemy szczepieni.

aaaa i najlepsze mamy zmieniać smoczki w butelkach i smoczek do buzi co 2 dni!!! żadna sterylizacja tylko nowe. zbankrutujemy
u nas na plesniawki tak jak ci wczesniej pisałam kiedys dopiero flukonazol zadziałał,.....tez kupowałam nowe smoczki, butelki---->w sumie niepotrzebnie bo i tak miała te paskudztwo...teraz jak wyzdowiała to gotuje przez 5 min codzien smoczki i butelki dla pewnosci co by te paskudztwo niewróciło
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:38   #2433
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
No to my po wizycie lekarki....nic nowego w sumie niepowiedziła, skierowanie dała do chirurga bo Natce ziarniak sie w pępku tworzy (a tydzień temu w sumie w szpitalu lekarz ejj dopiero oderwał kikut pępowinowy) i do laryngologa by uszy zobaczył, ale tylko wtedy mam iśc jak mała zacznie gorączki, a jak nie dostanie to nieiść, bo ona niewiedzi by uszy były chore
te wszystkie leki m.in krople do uszu czy areozol na ból gardła co na dyżurze w sobote nam lekarka przepisała kazała odstawić, bo że Natka jest zamała by takie leki brać noś kur... co lekarz to inna opinia.......
Zobaczyła brzuch małaej, powiedziła ze wzdety i napewno ma kolki (no ☠☠☠☠..... nowość mi powiedział----->już jej to miesiać temu mówiłam) no i jak zobaczyła jaka kupe zrobiła natka (w sumie nienajgorsza bo zazwyczaj robi gorsze duzo) to stwierdziła ze nietolerancja laktozy i mała moze niechciec pic mojego mleka i mam ja odstawic na mm bebilon pepti lub bebilon bezlaktozowy............. ....a jak mał miała 2 tyg i jej mówiłam jakie kupy robi pieniace, strzelajace, wodniste to stwiedziła ze pewnie cos zjadłam a teraz kaze odstawic od piersi bo dziecko sie meczy niepotrzebnie od soboty pokarmiam mała mm i pierwszy raz od jakis 3 tyg po wypiciu mleka mi zasneła, wiec cos z tym moim mlek8em nie było ok....
pokarmu przez to ze mała niechce jesc mam juz mało, piersi rano miałam takie obwisłe, a nie pełne jak zawsze i od wczorej zauwazyła,m ze stanik juz zaduzy jest......
stwierdziła tez ze mała taka marudna stale, ze w dzien niechce spac własnie z uwagi ze głodna , tymbardziej ze tydzien temu majac 6 tyg wazyła 4940, czyli 300 g w 3 tyg tylko przytyła i ze to zamało
no coz widac dołanczymy juz do mam karmiacych mm, i niemam do siebie zalu czy wyrzutów ze niebede karmic piersia bo w sumie wazniejsze jest by Natka była najedzona i zdrowa..............
No to dzzień dobry w klubie Mam nadzieję, że Twoja mała tak jak moja po mm będzie dużo spokojniejsza i zobaczysz "nowe" dziecko, które się nie męczy

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
u nas na plesniawki tak jak ci wczesniej pisałam kiedys dopiero flukonazol zadziałał,.....tez kupowałam nowe smoczki, butelki---->w sumie niepotrzebnie bo i tak miała te paskudztwo...teraz jak wyzdowiała to gotuje przez 5 min codzien smoczki i butelki dla pewnosci co by te paskudztwo niewróciło
My mamy Flumycon i nystatynę. Myślę, że ten flumycon to to samo co flukanazol. Musze zobaczyć. I ile to leczyliście?

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Sprawdziłam, ta sama substancja czynna, tylko w tym flumyconie jest jej mniej.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:39   #2434
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale dlaczego wy nie chodzicie np się wykąpać jak jesteście same? Boicie się że zacznie płakać czy że nie uslyszycie?
Ja tam normalnie biorę kąpiel itp.
ja się nie boję, ale wiadomo, nie biorę długiej kąpieli w pianie tylko szybki prysznic

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Do tego wczoraj 3 razy przeciekł nam pampers a dzisiaj już dwa razy nie cierpie tych oryginalnych pampersów Juz się cieszyłam że kończę zdobyczną paczkę i kupię dady, a tu wpadła koleżanka z wielką paką a potem rodzice z trójpakiem. Mam ok 200 pampersów w zapasie
Mała chwile poleży na brzuszku, porusza się i mamy plamę od pachy do biodra, już nie wiem czy źlę je lepię czy co a zmieniam co chwilę.
a nie są już za małe? u nas jak P. zaczął przesikiwać to zmienialiśmy na 2, potem na 3 i już nie ma problemów.

a propos pampersów - od dziś do 17stego pampersy w lidlu po 29,99.

Cytat:

współczuję! swoją drogą, że żadna z nas nie wpadła na to zapalenie ucha, jak pisałaś, że nie chce ssać piersi. przecież już Ash kiedyś pisała, że u Sofii to był objaw! dużo zdrówka dla Natalki!!!
a są przy tym jakieś inne objawy, typu podwyższona temperatura?

Cytat:

co mój mąż zrobił z łóżeczkiem odkręcił górną barierkę, wyciągnął paliczki i zrobił dostawkę do naszego łóżka
super

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:45   #2435
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
No to dzzień dobry w klubie Mam nadzieję, że Twoja mała tak jak moja po mm będzie dużo spokojniejsza i zobaczysz "nowe" dziecko, które się nie męczy

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

My mamy Flumycon i nystatynę. Myślę, że ten flumycon to to samo co flukanazol. Musze zobaczyć. I ile to leczyliście?
my miałysmy ponad 2,5 tyg te plesniawki, a jak trafiłysmy do szpitala to w całej buzi, na ustach,poniedbieniu, policzkach wrecz "dywany" tego nalotu i jak w 3 dni (3 razy podany lek) znikneło wszystko

tez licze ze po mm moja natka stanie sie fajniejszym, spokojniejszym dzieckiem bo teraz to istny diabełek odbierajacy mi siły

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Magiusa niezałamuj sie kochana, ja tez od samego porodu mam tylko jakies jazdy z moja mała i tez stale jestem zdołowana bo nietak sobie wyobrazałam to moje wymazone macierzynstwo.......co do karmienia piersia to ja juz na mm przechodze i jak okaze sie ze mała lepiej sie bedzie czuła to bede miec teraz wyrzuty sumienia ze tak długo zwlekałam zosdstawieniem od piersi
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 14:45   #2436
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
my miałysmy ponad 2,5 tyg te plesniawki, a jak trafiłysmy do szpitala to w całej buzi, na ustach,poniedbieniu, policzkach wrecz "dywany" tego nalotu i jak w 3 dni (3 razy podany lek) znikneło wszystko

tez licze ze po mm moja natka stanie sie fajniejszym, spokojniejszym dzieckiem bo teraz to istny diabełek odbierajacy mi siły

Łooo matulo, to biedna ta Twoja pannica była. Lekarka mówila, że dorosłego cholernie bolą, a gdzie tu takie małe dziecko. Dobrze, że przeszło po tym leku. Mam nadzieję, że u nas też zniknie.

he he to będę czekać na relację z reakcji po mm

vil kurcze wiedziałam, że zapomniałam o czymś! O tym by jechać do lidla

color a Tymkowi przeszły?

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-07-15 o 14:49
Stary 2013-07-15, 14:46   #2437
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
To dużo zjadał. Nasza je 650-720 i lekarka dziś się pytała i powiedziała, że bardzo ładnie je, więc jak Przemcio teraz mniej je to nic mu nie będzie
mówisz? bo my jak miał dwa miesiące podawaliśmy naszej pediatrze że je po 900ml to mówiła że w porządku, a teraz jest większy. a wszelkie tabelki podają że 3miesięczne niemowlę powinno jeść 6 razy po 150 czyli to też 900 wychodzi. wiadomo, czasem zje więcej, czasem mniej ale do niedawna mniej więcej tak mu wychodziło ... no ale póki przybiera na wadze to nie panikuje.

idę do lidla po pampki i może coś łagodnie przeciwbólowego dla Młodego ....

Stary 2013-07-15, 15:03   #2438
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
mówisz? bo my jak miał dwa miesiące podawaliśmy naszej pediatrze że je po 900ml to mówiła że w porządku, a teraz jest większy. a wszelkie tabelki podają że 3miesięczne niemowlę powinno jeść 6 razy po 150 czyli to też 900 wychodzi. wiadomo, czasem zje więcej, czasem mniej ale do niedawna mniej więcej tak mu wychodziło ... no ale póki przybiera na wadze to nie panikuje.

idę do lidla po pampki i może coś łagodnie przeciwbólowego dla Młodego ....
Pewnie każde dziecko inaczej potrzebuje.
Daj znać czy w ogóle coś zostało jeszcze, to jutro TŻ wyślę.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Tutaj wieści od dziewczyny z lipcówek tej co urodziła chorego synka, mam nadzieję, że się nie obrażą, że kopiuje...
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3218

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-07-15, 15:32   #2439
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Wlasnie wiesz, ze mojemu dziecku sie odwidzialo I na brzuchu nie zasnie? Moze to chwilowe ale poki co wszelkie proby koncza sie mega syrena

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u nas to samo.. w pierwszych tygodniach jak położyłam małego na brzuszku to nawet udało mu się tak zasnąć.. a teraz jak go położę na brzuszek do ćwiczenia główki, to po krótkim czasie jest nerw i syrena

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja mam poczucie , że wy jednak wiecie wszystkie. Każda z Was pisze o cudownych dniach, o tym, że dzieciątko na niej śpi etc.
A tylko ja mam tak, że moje dziecko zaczyna płakać i ja zupełnie wariuje. Nosze na rekach, układam na brzuszku etc i dalej płacz...no i pewnie cyc by pomógł, ale przecież jak mu cały dzień dam cyca to z kolei będzie miał problemy z brzuszkiem.
Nieważne, mam nadzieje, że w końcu będzie lepiej bo niestety obecnie jest tak,że on płacze a ja razem z nim
cyc jest lekiem na wszystko, Dareczek jest jeszcze malutki i potrzebuje takiej bliskości. Nasz na początku mógłby wisieć na cycu non stop. Później też miał takie fazy, że tylko cyc.. teraz już coraz rzadziej tak jest, ale czasem ma takie zwiększone zapotrzebowanie na bliskość i cyca
Moja rada- wyluzuj !!! wiem, że czasem to nie jest łatwe.. baaa.. wydaje się nawet nieprawdopodobne.. ale to naprawdę pomaga. Dziecko musi sobie popłakać.. nie zawsze mamy na to wpływ i to że Dareczek czasem popłacze nie jest Twoją winą
Ja od kilku dni wprowadziłam małemu zasadę, że nie będę mu dawała cyca częściej niż co 2 godziny, ale jeśli widzę że faktycznie zajdzie taka konieczność, to podam mu tego cycka wcześniej

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wybacz, ale wyobraziłam sobie Wiktorka w pampersie szelkach i muszce chippendalesi przyjęliby go w swoje skromne progi
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a ja właśnie myślę nad kreacją na chrzciny w takim zestawie młody zrobiłby furorę
Wariatki

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
na pewno jest mu zimno, ale on i tak ryczy nawet jak jest opatulony cały ręcznikiem i kocem przestaje dopiero jak jest ubrany w calego pajaca każda napa musi być zapięta wtedy jest cisza
nasz tak miał za pierwszym razem, teraz już uwielbia pluskanie. Ale wodę zawsze robimy mu cieplejszą i po wyjęciu musi być szybko owinięty ręcznikiem, bo jest ciepłolubny.
Co do ubranka na chrzest.. mi ten biały welurowy garniturek do gustu ie przypadł ale jak to mówią, darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda

Cytat:
dziewczyny padam na twarz niemma juz siły......w sobote pisałam wam że mam problem bo mała niechce cyca a moje mleko odciagniete z piersi do butli pije......juz wiem dlaczego----> podczs pobytu w szpitalu złapałyśmy zapalenie wirusowe gardła i moze ucha ......cała sobote mała płakała, niechciała jesć, piła na przemian troszke mm troszke mojego mleka, i na rekach cały czas chciałą byc w pozycji pionowej, od 7 rano az do 23.30 niespała, zasneła dosłownie 2 razy na 10 min wkońcu pojechaiśmy do lekarza syzurujacego w nocy i naprzepisywała nam leków i mówi ze to zapalenie wirusowe gardła, ale moze i ucha ale niemiała jakiegoś sprzetu by to sprawdzić obie jesteśmy totalnie chore, katar, gardło bolące, kaszel.....Natka się meczy totalnie, spać niemoże, jak nieśpi to płącze a ja w sumie niewiem co ja w danej chwili boli, czy brzuch, gardło czy może to ucho.....niespie po nocach juz od pobytu w szpitalu
czekam na swoja lekarke ma za godzine wpaśc i zoabczyc małą.....
koncze na razie bo małą płącze
ojejjj.. współczuję

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:32   #2440
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
ej a dziecko w chuscie tez sie obudzi jak bedzie glodne? bo zapętałam go w koncu nie wiedząc co robić i za chwilę miną 3h od ostatniego jedzenia a on nic...a to naprawdę długo jak na niego i się zastanawiam czy może on tak przespać w tej chuście głodny 5h?
;-) kochana dziecko jak głodne to gdzie by nie było to da ci znać:-*

Cytat:
Słońce, Przemek kończy jutro 14 tygodni a ja dopiero od bardzo niedawna mam poczucie, że się nieźle dogadujemy, czasem są dni że zapłacze tylko 2-3 razy i z reguły chodzi o jedzenie, wodę albo zmianę pozycji. ale to jest naprawdę od niedawna !

biedna niunia malutka

wiesz co... jak Was stać to kupiłabym takie coś co Tobie się podoba. ja bym została przy tym co już jest ale ze względów oszczędnościowych - w kościele może być chłodno więc może by się nie ugotował a potem można ściągnąć. ale osobiście bardziej podobają mi się jakieś sweterki itp. też muszę czegoś poszukać, ale wezmę coś używanego chyba.

masakra :/ przytulam Was obie

u nas dziś też nieciekawie bo wyżyna się druga jedynka i mamy powtórkę równo tydzień później z marudzenia i popłakiwania non stop i ciągle smoczek w dziobie albo palce. i się zaczynam martwić trochę bo Przemek ostatnio bardzo mało je - nie ma apetytu w ogóle - je po 600 ml na dobę, wcześniej prawie zawsze było ponad 900ml, a od trzech tygodni nie chce za bardzo jeść .... a dziś masakrycznie mu się ulewa, ciągle mu coś płynie z dzioba, już trzy tetry poszły dziś do prania ... czy to może mieć związek z ząbkowaniem? przybiera ładnie, już 6900 waży. chociaż mam wrażenie że od kilku dni mu bardzo żebra widać jak się rusza i nie jest już klucha
Przy okresie ząbkowania dzieci mają mniejszy apetyt:-*

Cytat:
No to my po wizycie lekarki....nic nowego w sumie niepowiedziła, skierowanie dała do chirurga bo Natce ziarniak sie w pępku tworzy (a tydzień temu w sumie w szpitalu lekarz ejj dopiero oderwał kikut pępowinowy) i do laryngologa by uszy zobaczył, ale tylko wtedy mam iśc jak mała zacznie gorączki, a jak nie dostanie to nieiść, bo ona niewiedzi by uszy były chore
te wszystkie leki m.in krople do uszu czy areozol na ból gardła co na dyżurze w sobote nam lekarka przepisała kazała odstawić, bo że Natka jest zamała by takie leki brać noś kur... co lekarz to inna opinia.......
Zobaczyła brzuch małaej, powiedziła ze wzdety i napewno ma kolki (no ☠☠☠☠..... nowość mi powiedział----->już jej to miesiać temu mówiłam) no i jak zobaczyła jaka kupe zrobiła natka (w sumie nienajgorsza bo zazwyczaj robi gorsze duzo) to stwierdziła ze nietolerancja laktozy i mała moze niechciec pic mojego mleka i mam ja odstawic na mm bebilon pepti lub bebilon bezlaktozowy............. ....a jak mał miała 2 tyg i jej mówiłam jakie kupy robi pieniace, strzelajace, wodniste to stwiedziła ze pewnie cos zjadłam a teraz kaze odstawic od piersi bo dziecko sie meczy niepotrzebnie od soboty pokarmiam mała mm i pierwszy raz od jakis 3 tyg po wypiciu mleka mi zasneła, wiec cos z tym moim mlek8em nie było ok....
pokarmu przez to ze mała niechce jesc mam juz mało, piersi rano miałam takie obwisłe, a nie pełne jak zawsze i od wczorej zauwazyła,m ze stanik juz zaduzy jest......
stwierdziła tez ze mała taka marudna stale, ze w dzien niechce spac własnie z uwagi ze głodna , tymbardziej ze tydzien temu majac 6 tyg wazyła 4940, czyli 300 g w 3 tyg tylko przytyła i ze to zamało
no coz widac dołanczymy juz do mam karmiacych mm, i niemam do siebie zalu czy wyrzutów ze niebede karmic piersia bo w sumie wazniejsze jest by Natka była najedzona i zdrowa..............
wkońcu trafna diagnoza! Oby teraz było tylko lepiej:-*

Cytat:
Łooo matulo, to biedna ta Twoja pannica była. Lekarka mówila, że dorosłego cholernie bolą, a gdzie tu takie małe dziecko. Dobrze, że przeszło po tym leku. Mam nadzieję, że u nas też zniknie.

praktycznie już tak zostało ociupinkę,ale damy radę

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:33   #2441
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
"nowe" łoże Heleny
Mam tą samą pościel z IKEI
A pomysł z łóżeczkiem super

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 15:35   #2442
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

Happy świetna ta dostawka? To jest dostawka? czy zdjeliście bok z łóżeczka?!

Aaaa jak czekaliśmy była dziewczynka 3 letnia z domu dziecka, bo moja przychodnia ich ma w patronażu, ale do sedna, lekarce rozwiązał się język i mówi, że jest tam dziewczynka 9 msc, która ważyła 4800 g i lekarka załatwiła im mleka od przedstawiciela i dziecko w ciągu 2 msc utyło 2 kg. A wychowawczynie ciągle zganiały, że dziecko chore, było pod opieką szpitala dla dzieci w łodzi, a ono było niedożywione
zwykłe łóżeczko bodaj 10letnie została tylko listewka na dole, żeby bezpieczniej podtrzymywała materac no i ogromny fuks, że ta dolna wysokość jest identyczna jak naszego łóżka, myślałam, że to nie zadziała.

a co do dziewczynki to smutek straszny

Cytat:

a są przy tym jakieś inne objawy, typu podwyższona temperatura?

super

może wystąpić przy ostrym zapaleniu ucha środkowego, a tak to niekoniecznie. w ogóle dośćłatwo można sprawdzić czy niemowlę nie ma jakiegoś problemu z uszkiem dotykając je tam, chwytając za uszko i obserwując reakcję.
Cytat:
czaderskie gdybym miala miejsce z boku mojego łóżka też bym tak chciała
dzięki a nie macie możliwości jakoś przestawić łóżka w inne miejsce w pokoju, żeby łóżeczko nie było "w nogach"?

Cytat:

oj, ale jeśli jest takie zalecenie lekarza, to dlaczego masz się zadręczać wyrzutami..
Cytat:

w lidlu mają takie fajne regaliki http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_42885.htm może sobie taki zaprojektuję, bo nie mam teraz $ na niego.
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:39   #2443
vvgh
Wtajemniczenie

Idziemy z mężem po chusteczki Pampers do Tesco, bo jest 6- cio pak w przecenie za 24zł i kupić śpiworek dla Orzeszka

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

http://www.promobaby.pl/market-tesco.html

fajna stronka.

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

przeceny produktów dziecięcych
Stary 2013-07-15, 15:40   #2444
happy blue
Zadomowienie

je, jakieś pomysły na coś z kurczaka? prostego najlepiej w południe zrobiłam krem z brokułów, ale na drugie nie mam pomysłu kompletnie..

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Mam tą samą pościel z IKEI
A pomysł z łóżeczkiem super

bardzo ją lubię
Stary 2013-07-15, 15:41   #2445
vvgh
Wtajemniczenie

Ok, Mały się budzi, to go przewinę , nakarmię i spadamy Trzymajcie się ciepło i ucałujcie swoje Dzieciaczki !

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
je, jakieś pomysły na coś z kurczaka? prostego najlepiej w południe zrobiłam krem z brokułów, ale na drugie nie mam pomysłu kompletnie..

bardzo ją lubię
MMMMMM, brokuły A podobno brokuły wzdymają. W zupie też??

Też lubię tą pościel
Stary 2013-07-15, 15:54   #2446
Veronic
Wtajemniczenie

hej
lecicie z postami jak szalone

przeleciałam dosłownie po łepkach ,ale zaraz doczytam bo Młody zasnął
(szkoda ,ze tak pózno odkryłam, ze ma tą nietolerancje laktozy )

moja mama chodzi dumna z siebie jak paw,ze udało jej sie dostac ten nutramigen w aptece i uratowała Wojtusiowi zycie

teraz mój system karmienia troche sie zmienił i w większosci Młody jest na butli i pije albo moj odciagniety pokarm albo Nutrę :P
piersia tez karmie,ale rzadziej i tylko jesli najpierw odciagne porządną porcję ok 50ml , wtedy jest ok
jutro przyjdzie Delicol i wtedy zaczne powoli odstawiac Nutrę mam nadzieje,ze bedzie ok

Magusia- nie chce Cie za bardzo pocieszac,ale ten baby blues na pewno minie!
no i jestes najlepsza mama dla swojego dziecka ! widocznie potrzebujecie wiecej czasu,zeby sie dokładnie poznac
(ja np dopiero po 3 miesiacach odkryłam,ze moje dziecko nietoleruje laktozy) a wczesniej potrafił nie spac cały dzien , wyc jak szalony, i byc praktycznie cały dzien tylko i wylacznie na rekach , przy suszarce, jak skakałam na piłce troche sie uspokajał...biedaczek)
a kazde dzieciątko jest inne, czasem nie warto czytać poradników itp
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 16:06   #2447
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Witam kochane. Pisze na szybko póki mała śpi i może coś nadrobie

U nas była masakra... Jeszcze tak źle nie było... Bałam się o małą jak nie wiem... Byliśmy wczoraj u teściów. Mała tam nie chciała w ogóle spać. Non stop wisiała na cycku a teściowa-głodna, głodna, ona głodna. Nieee. Nie glodna... Tak potrzebowała bliskości, bo wdg mnie się bała... Czuła obce miejsce obce zapachy... Jak wracaliśmy to w aucie dostała takiego szału, że masakra... Do tego doszła kolka, bo zapomniałam o delicolu... Nie pomogła rurka antykolkowa, nie pomogły potem kropelki.. Spała na mnie.. usnęła o 1 i do 3 na mnie... Potem ją udało się odłozyć... W życiu tak nie wrzeszczała... Na końcu kompletnie oslabła i juz nie miała sił płakać.... Tak mi jej szkoda było... Nie wiem, czy ona będzie taka wrażliwa na nowe bodźce??
biedna Julcia to był Wasz pierwszy wypad z mala? może później już będzie lepiej? a jak nie to niech tesciowa odwiedza mala u Was "poki nie będzie duza"
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 16:07   #2448
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Ok, Mały się budzi, to go przewinę , nakarmię i spadamy Trzymajcie się ciepło i ucałujcie swoje Dzieciaczki !

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Też lubię tą pościel
myślę, że tak samo jak w zupie tak gotowane, ale ja już jadłam gotowane i było ok zresztą wcięłam dwa espumisany na wszelki wypadek za radą naszej ady
moja pościel jest już mocno wyeksploatowana, nawet jedną poszewkę wyrzuciłam

Cytat:
Idziemy z mężem po chusteczki Pampers do Tesco, bo jest 6- cio pak w przecenie za 24zł i kupić śpiworek dla Orzeszka

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

http://www.promobaby.pl/market-tesco.html

fajna stronka.

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

przeceny produktów dziecięcych

o widzisz, ja sobie zapominam wkleić dziewczynom link do tej strony. wszystkie promocje dziecięcych rzeczy w jednym miejscu, super.

nie chciałyście dać pomysłu na obiad i stanie na smażonym filecie w panierce z parmezanem. a chciałam frytki z jakimś fajnym kurczaczkiem w sosie, buuu.
Stary 2013-07-15, 16:07   #2449
ankaaa206
Wtajemniczenie

a ja spadam na spacer bo maruder się rozkręcił na dobre

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 16:09   #2450
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Jak sie okazalo, przy karmieniy na lezaco prawie sie w nocy nie budzilam wiec lepiej odpoczywalam I mysl o wroceniu do ukladu: rodzice w swoim lozku, dziecko w swoim jest mi troche straszna ale damy rade

Chcialabym tylko, zeby wieczorne napady placzu sie juz skonczyly...
hehe u nas dokladnie tak to wygląda...tatuś co wieczor nie może przezyc, ze mala ma swoje lozko i z nami spac nie musi dlatego 2 noce spi z nami, jedna sama hehe.
Stary 2013-07-15, 16:12   #2451
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013

Happy, nie widze Waszej dostawki na teh glupiej aplikacji ale oblukam kiedys na kompie. Ale tez myslalam nad takim rozwiazaniem! Zobaczymy jeszcze kilka nocek I moze tez bedziemy tak kombinowac.

Cytat:
Wiesz co, troszke dziwi mnie diagnoza lekarki Waszej bo:
1. Sofia miala ostre zapalenie ucha srodkowego I wcale nie miala goraczki tylko zachowywala sie jak Natalka przy jedzeniu (od razu.mialam Ci to napisac ale przez to ze czytam na raty I glownie w tel to zapominalam).
2. Wiekszosc dzieci nie toleruje laktozy. Dlatego.mowi sie,ze na kp kazda kupka jest niby ok. U nas kupki sa srednie ale przy delicolu jakos daja rade. Szkoda,ze tego Ci najpierw nie zaproponowala...

Ja zasadzie nawet nie wiem jak.rozpoznac te plesniawki. Sofia ma jezyczek rozowy ale juz podniebiebie i dziaselka takie bialawe. Ale nie sa to plamy czy krostki tylko takie po prostu sa. Jesli to plesniawki I od tygodni moje dziecko sie z nimi.meczy a ja ich nie wylapalam to sobie chyba strzele w lep. Ale mozliwe,zeby lekarz przy badaniu gardla nie wylapal plesniawek? Bo to w sumie mnie pociesza,ze skoro zaden lekarz ani w przychodni ani w szpitalu plesniawek.nie stwierdzil to znaczy,ze ich nie mamy...

Marchewka jak bylysmy w szpitalu to przez ostatnie dni dzielilam pokoj z kolkowym chlopcem a Sofis byla aniolem. I co? ja bylam bardziej zestresowana niz jego mama. Bo dlaczego Sofia tyle spi, czy wszystko z nia ok itd. Masakra jak sobie mozna problemy wkrecac. Coraz bardziej sie przekonuje ze klucz do sukcesu lezy w nastawieniu rodzicow. Luz wszystkim sluzy.

Magiusa do tego co wyzej napisalam dochodzilam.przez caly ostatni miesiac. U nas bylo.tak, ze przez pierwszy miesiac nie wiedzialam jak.placze nasze dziecko. Ale jak.sie zaczelo.robic zle to chcialam wiac.gdzie pieprz.rosnie,zastanawial am sie po co.mi.bylo to macierzynstwo I.chce moje zycie z powrotem. Mam wrazenie, ze bylam na skraju depresji I we wszystkim widzialam zagrozenie.(jak Ci sie chce to.mozesz poczytac.moje posty sprzed miesiaca ) Czulam sie podle bo co to biedne dziecko winne,ze matka.sobie nie radzi. Pierwszy kubel zimnej wody to byl szpital, tam troche zluzowalam, a drugi przeprowadzka. Nie moglam sie.juz skupiac na sobie I tym jak sobie nie radze, musialam sie.zajac.czyms innym. I pomoglo. Teraz juz mam luz I nawet jak Sofia ma cowieczorny atak placzu I nic nir pomoga to.pakuje ja.w chuste I spokojnie koncze jesc kolacje.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 16:26   #2452
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Happy, nie widze Waszej dostawki na teh glupiej aplikacji ale oblukam kiedys na kompie. Ale tez myslalam nad takim rozwiazaniem! Zobaczymy jeszcze kilka nocek I moze tez bedziemy tak kombinowac.

1. Sofia miala ostre zapalenie ucha srodkowego I wcale nie miala goraczki tylko zachowywala sie jak Natalka przy jedzeniu (od razu.mialam Ci to napisac ale przez to ze czytam na raty I glownie w tel to zapominalam).
2. Wiekszosc dzieci nie toleruje laktozy. Dlatego.mowi sie,ze na kp kazda kupka jest niby ok. U nas kupki sa srednie ale przy delicolu jakos daja rade. Szkoda,ze tego Ci najpierw nie zaproponowala...

Ja zasadzie nawet nie wiem jak.rozpoznac te plesniawki. Sofia ma jezyczek rozowy ale juz podniebiebie i dziaselka takie bialawe. Ale nie sa to plamy czy krostki tylko takie po prostu sa. Jesli to plesniawki I od tygodni moje dziecko sie z nimi.meczy a ja ich nie wylapalam to sobie chyba strzele w lep. Ale mozliwe,zeby lekarz przy badaniu gardla nie wylapal plesniawek? Bo to w sumie mnie pociesza,ze skoro zaden lekarz ani w przychodni ani w szpitalu plesniawek.nie stwierdzil to znaczy,ze ich nie mamy...

Marchewka jak bylysmy w szpitalu to przez ostatnie dni dzielilam pokoj z kolkowym chlopcem a Sofis byla aniolem. I co? ja bylam bardziej zestresowana niz jego mama. Bo dlaczego Sofia tyle spi, czy wszystko z nia ok itd. Masakra jak sobie mozna problemy wkrecac. Coraz bardziej sie przekonuje ze klucz do sukcesu lezy w nastawieniu rodzicow. Luz wszystkim sluzy.

Magiusa do tego co wyzej napisalam dochodzilam.przez caly ostatni miesiac. U nas bylo.tak, ze przez pierwszy miesiac nie wiedzialam jak.placze nasze dziecko. Ale jak.sie zaczelo.robic zle to chcialam wiac.gdzie pieprz.rosnie,zastanawial am sie po co.mi.bylo to macierzynstwo I.chce moje zycie z powrotem. Mam wrazenie, ze bylam na skraju depresji I we wszystkim widzialam zagrozenie.(jak Ci sie chce to.mozesz poczytac.moje posty sprzed miesiaca ) Czulam sie podle bo co to biedne dziecko winne,ze matka.sobie nie radzi. Pierwszy kubel zimnej wody to byl szpital, tam troche zluzowalam, a drugi przeprowadzka. Nie moglam sie.juz skupiac na sobie I tym jak sobie nie radze, musialam sie.zajac.czyms innym. I pomoglo. Teraz juz mam luz I nawet jak Sofia ma cowieczorny atak placzu I nic nir pomoga to.pakuje ja.w chuste I spokojnie koncze jesc kolacje.

co do pleśniawek, to moja Helenia ma cały języczek biały, ale przy każdej wizycie kontrolnej ma badane patyczkiem gardełko więc myślę, że to poprostu normalny osad z mleka

Ash, nastawienie to brakujący puzzel, ja już to wiem. Tylko ja sama wiem, jak zluzowałam, jak zmieniło się moje podejście i jak bardzo to wyszło na korzyść naszej relacji. Nie wyobrażam sobie ( w sumie wcześniej też nie) płakać trzymając dziecko. Śmieję się= Helena się śmieje, śpiewam= ona śpiewa oczami. I w ogóle pięknie jest, a jak brzuszek boli albo coś nie tak to terapia przytulaniem. Pierwszy raz w życiu doświadczam jak boli kręgosłup. Czuję , że wysiądzie na dniach, ale tak bardzo nie mogę się powstrzymać od noszenia jej Przestałam sobie zaprzątać głowę sprawami, które sprawiały, że się obwiniałam. Dlatego bye bye Tracy H, witaj szczęśliwe macierzyństwo. Wiem, że wierząc w siebie poradzę sobie w każdej sytuacji, nawet jak przyjdzie mi usypiać 15 kilowe dziecko na rękach Co oczywiście nie nastąpi, bo w odpowiednim momencie moje szczęśliwe dziecko samo zdecyduje, że jest już w stanie zasypiać samemu
Stary 2013-07-15, 16:32   #2453
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mam

Cytat:

Też lubię tą pościel
Brokuł nie ma właściwości wzdymających jak kalafior tak wyczytałam w google wpisując brokuły i kp;-) więc jem je normalnie

Cytat:

lekarz przy badaniu by napewno Ci powiedział więc to nie to:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 16:40   #2454
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Na pewno by nie przegapili.
U nas początek był na czubku języka dosłownie 6 kropek takich jakby pęcherzyków, a teraz wygląda tak ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130715_172214-1.jpg (16,9 KB, 53 załadowań)

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-07-15, 16:44   #2455
vil84
Wtajemniczenie

w moim lidlu zostały same pampki 4, ale wzięłam bo są od 7 kilo więc będą na zaraz

Młodemu przebił się ząbek podczas wcinania gryzaczka .... polała się krew, były łzy i rozpacz, teraz śpi mi zmęczony na kolanach. kot ciągle chodzi koło niego i się wtula, podobno koty czują jak ktoś cierpi. teraz oboje mi leżą na kolanach

Stary 2013-07-15, 16:56   #2456
vil84
Wtajemniczenie

Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

1. Jak widac
2. Pozycja wyjsciowa do spania
3. U babci najlepiej
4. Taka wielka wanna i taki maly ja.... ale pluskania i chlapania bedzie ;p
5. Mmmm pycha

omg a teraz ryk bo oball za duży żeby go do dzioba włożyć i się po nosie bije

btw dzwoni tel męża ... na tel się wyświetla że siostra więc mąż odbiera słowami "no co tam do ch... zaś mi du.pę zawracasz mendo?" (żartem) - i tylko słyszę "yyyyyy aaa to ty mamo? eeee..."
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373903435411.jpg (53,5 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1373903450278.jpg (50,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1373903489468.jpg (51,4 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1373903671511.jpg (30,3 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1373903739764.jpg (38,2 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-07-15 o 17:15
Stary 2013-07-15, 17:00   #2457
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
wiesz co było dla mnie najgorsze jak zostawałam sama? że nie miałam się do kogo odezwać nie potrzebowałam pomocy przy małym, bo sobie z nim radzę, ale dobija mnie brak towarzystwa, bo ile mozżna mówić do takiego szkraba, więc nawet babcia byłaby dla mnie wybawieniem
Dlatego chadzam na zakupy zawsze to można pogadać. A jak poszłam raz sama to się złapałam, że chciałam do wózka sklepowego gadać
wyrywanie się przy piersi - daję do odbicia, beka jak stary chłop i znowu może spokojnie jeść

karmienie na żądanie minimum 1,5h odstępu dla zdrowszego żołądeczka, dziecko też musi mieć przerwę, przy czym jak karmienie traktuję 30-40 minut ile zje tyle jej, później przerwa musi być
Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Da się nauczyć własnego dziecka, choć nie do końca, czasem siebie samego ciężko zrozumieć, chce nam się coś ale nie wiemy co, coś nam dolego choć nie potrafimy do końca tego nazwać
Ja nadal mojej nie rozgryzłam
Cytat:
W załączniku nasza rozpiska. Ciężko nam to było poustawiać godzinowo ;/

aaaa i najlepsze mamy zmieniać smoczki w butelkach i smoczek do buzi co 2 dni!!! żadna sterylizacja tylko nowe. zbankrutujemy
Z tego co pamiętam to witamina C musi być osobno, ewentualnie z infacolem.
Drożdżaki chyba giną, jak wygotujesz powinno być ok
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość

Moje dziecko od rana próbuje zasnąć, i kiepsko jej to idzie, jest marudna, wypada jej smoczek i robi aferę.

Do tego wczoraj 3 razy przeciekł nam pampers a dzisiaj już dwa razy nie cierpie tych oryginalnych pampersów Juz się cieszyłam że kończę zdobyczną paczkę i kupię dady, a tu wpadła koleżanka z wielką paką a potem rodzice z trójpakiem. Mam ok 200 pampersów w zapasie
Mała chwile poleży na brzuszku, porusza się i mamy plamę od pachy do biodra, już nie wiem czy źlę je lepię czy co a zmieniam co chwilę.
Pampersy podsuń wyżej na plecach i brzuchu. Jak dawałam wyżej i sprawdzałam, czy falbanka dobrze przylega do uda to było ok. Dady są mniejsze i niższe.
Też mam problem z zasypianiem i aferą smoczkową.
Cytat:
A swoją drogą czy to już możliwe, że kupek jest mniej po skończeniu 1 mies. czy moje dziecię się tak zatyka
Bo w pierwszym mieliśmy codziennie kilka i czasami po pachy, a teraz od dwóch, trzech dni widzę, że są spore przerwy i więcej pierdów. Np. dzis od 19:30 do 6 rano nic, okolo 6 wspomagana czopkiem jedna i póki co przy ostatnim karmieniu koło 12:00 znów było pusto.
Też mam już mniej. Zjedz gotowane buraczki to będziesz mieć ich więcej

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 17:05   #2458
Ashyshqa
Zakorzenienie

Happy masz 100% racji, że najważniejsza jest pewność siebie mamy. Bo mama, która robi wszystko jak w poradniku, nawet najlepszym, ale ciągle wątpi w siebie i swoje wybory nie jest zbyt dużym oparciem dla maleństwa. Za to mama, która z pewnością siebie popełnia wszystkie błędy świata ma siłę i przekaże ją dziecku, a z czasem dojdzie do najlepszych rozwiązań. Ja się teraz uczę, że nie ma jednej słusznej drogi w macierzyństwie. Ile mam i ile dzieci tyle rozwiązań i wszystkie mogą być tak samo dobre. Wiadomo, zawsze warto zasięgnąć rady kogoś doświadczonego, czy tak jak my tutaj, dzielić się naszymi przeżyciami, spostrzeżeniami, ale i tak każda z nas musi odnaleźć w sobie tę pewność. My póki co raczkujemy z Sofią po tej drodze, ale wierzę, że dojdziemy w dobre miejsce

Zazdroszcze Ci tego jedznia Ja mam w planach najbliższych tesowanie :cheddara (no po prostu krzyczy do mnie z półek sklepowych "zjedz mnie, zjedz mnie" ), masła orzechowego bo TŻ kupił i też kusi i mleka sojowego... Już teraz przerzuciłam się na pieczywo pełnoziarniste bo tutaj w białym pieczywie jest taki shit, że aż mi sie coś robi więc kupuję paczkowany chleb żytni pełnoziarnisty w którego składzie jest max. 5 pozycji. Skupiam się teraz na tym by jeść jak najmniej konserwantów, bo wydaje mi się, że to Sofii szkodzi bardziej niż "ciężkostrawny" błonnik. W zasadzie dobrze było tylko wtedy gdy jadłam tylko ryż,indyka i gotowane jabłka i marchewkę. Niestety nie jestem w stanie na tym wyżyć. 3 tygodnie to i tak myślę było za duże poświęcenie.

Cytat:
Na pewno by nie przegapili.
U nas początek był na czubku języka dosłownie 6 kropek takich jakby pęcherzyków, a teraz wygląda tak ;/
Dzięki za zdjęcie. Dzięki Tobie mam już pewność. Pleśniawek nie mamy

Cytat:
w moim lidlu zostały same pampki 4, ale wzięłam bo są od 7 kilo więc będą na zaraz

Młodemu przebił się ząbek podczas wcinania gryzaczka .... polała się krew, były łzy i rozpacz, teraz śpi mi zmęczony na kolanach. kot ciągle chodzi koło niego i się wtula, podobno koty czują jak ktoś cierpi. teraz oboje mi leżą na kolanach
Biedaczek Ale skoro ma takich pocieszycieli to musi być mu już dobrze
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 17:10   #2459
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
z wieści szpitalnych - leżymy przynajmniej do czwartku... zrobią nam gratisowo USG główki, lekarka się zdziwila dlaczego nam w szpitalu nie zrobili po urodzeniu - a to ten sam szpital.. no ale fajnie, że zrobią. Przyjdzie też rehabilitanka pokazać nam jakieś rozne cwiczenia..

USG bioderek mialam miec dzisiaj ale musialam odwolac.w szpitalu nam niestety nie zrobią, bo nie należy to do badań szpitalnych czy coś, nie mogliby tego podpiąć... najgorzej ze zgubili mi skierowanie.. tzn chyba.. mialam w książeczce zdrowia i nie ma teraz.. nie wiem co się stalo.. mam nadzieje ze w przychodni wypiszą mi drugie..

Jak na razie na rotawirusy dostajemy zasadniczo nic- czyli probiotyk i profilaktycznie antybiotyk na obniżoną odporność na bakterię.. normalnie tych kriwnek - nie pamietam tylko których powinno być 18% a u nas jest 7%..wiec jeżeli by jakaś choroba bakteryjna się napatoczyla to maly mogłby sobie z nią nie poradzic bo jest bardzo malutki i profilaktycznie podają.. wysypka już zniknęla, czekamy na posiew.. w sumie to Wojtuś wygląda na zdrowe dziecko, teraz to praktycznie nie ma żadnych objawów chorobowych...

Ogólnie to tylko irytuje tą drugą mamę.. a bo moje dziecko mniej płacze, a bo ono bardziej spokojne, a i my karmimy się co drugie jej karmienie, a bo przesypiamy prawie noc, a ona wstaje co 2 godziny, a bo moje dziecko lepiej je, a bo my szybciej wyjdziemy..

przykro mi, że ona się tak męczy - karmi córkę odciągniętym pokarmem.. wiec nie dość ze musi odciągnąc, potem wszystko umyc, to jeszcze jak się mala zbudzi na jedzenie to ledwo wysiąpie 50 ml.. i to tak ciumka powoli i niechętnie.. a po 2 godzinach od karmienia się budzi.. wiec ona albo odciąga, albo przewija, albo karmi.... no ma możę godzinę przewy gdzie idzie w kimę..a i jeszcze musi w międzyczasie zapisywać ile zjadlo dziecko i ważyć pieluchy - ile wyproznilo, żeby kontrolować plyny, a na noc mala miala kroplowkę i się co raz zawijala tą rurką wokół szyi, wiec bylo wesolo..

a ja siedze i się nudze i oglądam sciany bo tu neta nie ma tylko na korytarz muszę wychodzić..
oj biedna nasza Marchewo, wracajcie do domu! jeszcze trochę. buziaki dla młodego! niech się tam dzielnie trzyma. swoja droga nie lubie takiego porównywania dzieci laska uważa, ze ma "pechowe" gorsze dziecko? :P gdyby ona była chora to tez nie jadlaby tyle co inni i marudzenie tez byłoby normalne...
Stary 2013-07-15, 17:12   #2460
xal
Zakorzenienie

Cytat:
co do pleśniawek, to moja Helenia ma cały języczek biały, ale przy każdej wizycie kontrolnej ma badane patyczkiem gardełko więc myślę, że to poprostu normalny osad z mleka
Też mamy biały języczek i lekarka nic nie mówiła.
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale dlaczego wy nie chodzicie np się wykąpać jak jesteście same? Boicie się że zacznie płakać czy że nie uslyszycie?
Ja tam normalnie biorę kąpiel itp.
Ale w moim gigantycznym 60m mieszkaniu to raczej wszystko słychać no chyba że nie słychać to dziewczyny głośniej krzykną;-)
Z jednej strony trochę mi jej żal że będzie krzyczeć a ja będę musiala jeszcze np. spłukać głowę. Z drugiej jak babcia usłyszy małą piętro niżej to będę mieć jazdę Sama jej marudy lepiej znoszę, chociaż lepiej było jak byłam sama u siebie, bo moja mam od razu ją brała na ręce przy kwękaniu i teraz mam skutki. Ale mówić i prosić to jak grochem o ścianę. Mąż czasami tak samo.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości