Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-15, 16:11   #2731
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Dziewczyny a mam jeszcze takie pytanie bo męczy mnie cały czas toksoplazmoza, czy któraś z was miała wysoki wynik igg, a igm ujemne? Bo mój pierwszy wynik był powyżej 650 lekarz powiedział że wysoko i dał mi skierowanie na powtórzenie, zrobiłam wyszło 435 przy igm nadal ujemnym (wspomnę że na ten wynik czekałam miesiąc i tak się martwiłam że poszłam zrobić prywatnie i wtedy wyszło 850 nie wiem czemu nagle wzrosło) lekarz dał mi na awidność która wyszła 0,343 czyli wysoka, już nie poszłam do tego lekarza z tymi wynikami bo zmieniłam go na innego konkretniejszego i jemu pokazałam ten wynik to powiedział że nie ma się co martwić bo do zakażenia doszło napewno kilka msc przed ciążą a nawet mogło kilka lat wcześniej, więc nie przepisał mi nic, co wy sądzicie na ten temat, może macie podobne doświadczenia? Mam nadzieje że w miarę zrozumiale opisałam
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 16:13   #2732
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

dzieczyny, czy któraś próbowała pastą cukrową samodzielnie zrobioną depilować bikini? Bo się zastanawiam czy to strasznie boli w tym miejscu bo bym się skusiła chyba, ale się trochę boję :P
ja robiłam kiedyś! Myślałam, ze umrę z bólu. Ale to pewnie z mojego niedoswiadczenia
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 16:17   #2733
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a mam jeszcze takie pytanie bo męczy mnie cały czas toksoplazmoza, czy któraś z was miała wysoki wynik igg, a igm ujemne? Bo mój pierwszy wynik był powyżej 650 lekarz powiedział że wysoko i dał mi skierowanie na powtórzenie, zrobiłam wyszło 435 przy igm nadal ujemnym (wspomnę że na ten wynik czekałam miesiąc i tak się martwiłam że poszłam zrobić prywatnie i wtedy wyszło 850 nie wiem czemu nagle wzrosło) lekarz dał mi na awidność która wyszła 0,343 czyli wysoka, już nie poszłam do tego lekarza z tymi wynikami bo zmieniłam go na innego konkretniejszego i jemu pokazałam ten wynik to powiedział że nie ma się co martwić bo do zakażenia doszło napewno kilka msc przed ciążą a nawet mogło kilka lat wcześniej, więc nie przepisał mi nic, co wy sądzicie na ten temat, może macie podobne doświadczenia? Mam nadzieje że w miarę zrozumiale opisałam
ja niestety nie pomogę
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
ja robiłam kiedyś! Myślałam, ze umrę z bólu. Ale to pewnie z mojego niedoswiadczenia
kurde... nie chce mi się ciągle golić maszynką tym bardziej że wczoraj się tak zacięłam że krwawiłam jak zarżnięta świnia i myślałam że jakiś sposób inny znajdę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 16:23   #2734
Kabriela
Zadomowienie

Ja z tokso nie pomogę choć mogę powiedzieć, ze wskaźnik któryś mam pozytywny drugi negatywny. I wiem jedynie tyle, że miałam kontakt z zakażeniem ale w tej chwili nie jestem zakażona.

A jeszcze teraz ja Was pomęczę moje miłe, powiedzcie mi proszę czy któraś z Was ma jakieś przepisy na sałatki zimowe ( chodzi mi o te słojowe), ktore już robiłyście i możecie polecić, bo ja tak szczerze to pierwszy raz będę robiła sałatki. Ogórki i dżemy i przeciery to jakoś mi wychodzi ale za sałatki nigdy nie miałam odwagi się wziąć a teraz po prostu będę miała na to czas, to czemu nie?!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 16:27   #2735
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/piekna-posciel-dla...368516386.html

Wzór nr 11,

kołderka+podusia:

http://allegro.pl/antyalergiczna-kol...390414347.html

Zobaczymy czy mały będzie chciał pod nią spać;D
Jak nie to wezmę ją do wózka,a później jak podrośnie to z powrotem do łóżeczka;-)

Domi,a ten kombinezon już dostałaś? ;-)
Fajna pościel. Też się zastanawiam nad kompletem poduszka i kołdra. Jest fajna? można brać ?

Cytat:
Wiecie co też zmierzyłam brzuszek, jest 90 cm, nie wiem czy to dużo czy mało bo przed ciążą nie mierzyłam, w sobotę zrobię zdjęcie brzuszka bo pierwsze robiłam 20 czerwca więc stwierdziłam że będę robiła co msc to też się pochwalę
Dobra poniżej wrzucam ciuszki które kupiłam, najbardziej zadowolona jestem z kombinezoniku
Śliczny ten kombinezon , też mi sie taki marzy

Cytat:
dzieczyny, czy któraś próbowała pastą cukrową samodzielnie zrobioną depilować bikini? Bo się zastanawiam czy to strasznie boli w tym miejscu bo bym się skusiła chyba, ale się trochę boję :P
Ja robiłam raz pastą bikini i jeżeli chodzi o ból to można przeżyć, boli zdecydowanie mniej jak depilatorem. Niestety ja nie mogę pasty ponieważ strasznie mi po niej włosy wrastaja i robią sie takie brzydkie kropy.
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 16:29   #2736
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Ja z tokso nie pomogę choć mogę powiedzieć, ze wskaźnik któryś mam pozytywny drugi negatywny. I wiem jedynie tyle, że miałam kontakt z zakażeniem ale w tej chwili nie jestem zakażona.

A jeszcze teraz ja Was pomęczę moje miłe, powiedzcie mi proszę czy któraś z Was ma jakieś przepisy na sałatki zimowe ( chodzi mi o te słojowe), ktore już robiłyście i możecie polecić, bo ja tak szczerze to pierwszy raz będę robiła sałatki. Ogórki i dżemy i przeciery to jakoś mi wychodzi ale za sałatki nigdy nie miałam odwagi się wziąć a teraz po prostu będę miała na to czas, to czemu nie?!
Mam podobny plan Pierwsze co zrobię, to ogórki kiszone w zalewie musztardowej oraz paprykę konserwową
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 16:32   #2737
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy dluga jazda samochodem moze jakos zagrozic ciazy? Mam na mysli np 600km w jedna strone, albo troche krotsze z 400km Moj gin stwierdzil ze nie ma przeciwskazan, nawet dziwnie sie na mnie spojrzal jak o to zapytalam wczoraj przejechalam dluzsza trase z przerwami okolo 6godz w aucie bylo ok ale dzisiaj brzuch mnie boli tak po bokach jakby jajniki i mialam wrazenie ze brzuch mi stwardnial w srodku ale nie wiem czy to od tego moze niepotrzebnie sie martwie zaczynam 18tc
Długa podróż nie jest groźna tylko trzeba pamiętać o postojach żeby trochę pochodzić, zmienić pozycję

Cytat:
dziękuję

razem z sejmem

o matko, to nieźle musiało się coś tam wydarzyć

jakie śliczne

o rajciu

za wizytę no i kawał dziecka

Oj ja robiłam i drugi raz w okolicach bikini bym się nie tknęła pastą cukrową, ale może masz silniejszy próg bólu.

U mnie ząb daje dalej czadu ale przyznaję że mniej, teraz boli no bo doktorek wycinał ten kawałek dziąsła więc ostrzegał że będzie trochę bolało, jeszcze zmienię antybiotyk i mam nadzieję ta opuchlizna z węzła zejdzie bo to mi najbardziej daje popalić.

A ja jestem szczęśliwa bo mój mąż mi powiesił TV na ucvhwycie, zamówiliśmy ostatnio i odziwo od razu zawiesił, nie musiałam się prosić teraz będzie można przesunąć komody i zrobiło się miejsce dla łóżeczka Zuzanki, jeszcze tylko musimy kupić jakąś półkę na dekoder bo stoi na komodzie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 16:37   #2738
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Fajna pościel. Też się zastanawiam nad kompletem poduszka i kołdra. Jest fajna? można brać ?
Myślę,że możesz śmiało brać
Mięciutka i puszysta

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 16:37   #2739
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Ja robiłam raz pastą bikini i jeżeli chodzi o ból to można przeżyć, boli zdecydowanie mniej jak depilatorem. Niestety ja nie mogę pasty ponieważ strasznie mi po niej włosy wrastaja i robią sie takie brzydkie kropy.
uu depilatorem się nie odważę :P

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Oj ja robiłam i drugi raz w okolicach bikini bym się nie tknęła pastą cukrową, ale może masz silniejszy próg bólu.
no właśnie nie wiem czy wytrzymam ten ból
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-15, 16:44   #2740
paulinaizabela
Zakorzenienie

Się rozszalały no

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Niech zgadnę... czyżbyś się wybierała na miasto na zakupy ? zapewne nie obejdzie się bez zakupów jakichś ciuszków
Dzisiaj tylko spożywcze
Z dzieciowych to teraz trzeba sie rozglądać za akcesoriami i kosmetykami

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam, że moja "sis" ze studiów spodziewa się bliźniaków nie miałyśmy kontaktu od kilku miesięcy, odezwalam się do niej z nowiną, że będziemy mieli malucha to mnie przebiła i powiedziała, że oni będą mieli dwoje hehehhe.
Wysyp dzieciaczków koło mnie, rok temu mieliśmy ślub, a teraz 5 dziewczyn obecnych na weselichu nosi malca pod sercem
to faktycznie się rozmnażają znajomi

Ja zanim się dowiedziałam, że jestem w ciaży to chodziłam na fitness i 2 z trzech instruktorek były w ciąży...później ja zaszłam i ta 3-cia instruktorka też Się śmiałyśmy, że się można tam zarazić brzusiem

Cytat:
A mnie naszły na spacerze pomysły na życie i skoro siedzę sobie w domku i nic nie robię, to uwaga uwaga moje miłe postanowiłam zrobić:
- pierogi z owocami jagody, truskawki
- przeciery i soki warzywne,
- oczywiście kiszenie ogórków obowiązkowo!!!!!
- ale zrobię jeszcze jakieś zimowe sałatki.

Co Wy na to?
fajny plan, podziwiam!
Ja mam dzis lenia i nic mi się nie chce

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Nerki w ogóle nie bolą od paru dni Podejrzewam, że to maluch powodował jakiś ucisk. Teraz się przemieścił, bo inaczej czuję kopniaki i od tego momentu ból nerek jak ręką odjął
świetne wieści, na ślubie będziesz tańcować jak ta lala

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Synuś rusza mi się już i moja radość jest nie do opisania!

przesyłam jego fotkę Kubuś chyba będzie bokserem bo wciąż pięściami wymachiwał podczas badania
pozdrawiam Was
przystojniaczek i jakie piękne będzie miała łóżeczko

Cytat:
Dobra poniżej wrzucam ciuszki które kupiłam, najbardziej zadowolona jestem z kombinezoniku
świetne ciuszki

Ja też sobie włąsnie brzuchol zmierzyłam i wyszło mi 101cm na wysokości pępka
Stary 2013-07-15, 16:45   #2741
ktosiula
Wtajemniczenie

Dziękuję za pomoc z mielonymi Usmażyłyśmy je wspólnymi silami

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ma ktoras ochote na placki ziemniaczane?Bo za duzo usmazylam
Ja, ja! Z pieczarkami wolę De wybraliście już imię dla drugiego synka?

Cytat:
Bardzo ładne obrączki My jak byliśmy oglądać to Pan z jubilera mówił że te z wzorkiem są nie praktyczne bo niby się ścierają z czasem, mojemu Tżtowi się takie wzorkowe podobają ja za to wolę klasyczne ale szerokie i oczywiście takie będą, jeszcze się nie chwaliłam my ślubujemy 07 września
A ja myślałam, że jesteście po ślubie ze względu na foto w avatarze.
Bez stresu, wszystko zdąrzysz jeszcze kupić!

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Dz

Wkurzyłam się dziś okropnie. Listonosz przyniósł mi dziś 680zł z L4 za okres 8-21.06 - byłam w ZUSie się zapytać skąd to się wzięło, bo to jest mniej niż polowa mojej pensji, która teoretycznie powinnam dostać. Pomijając fakt ze L4 było wystawione od 23 maja do 21 czerwca. Pani popatrzyła w komputer i tam widnieje tylko L4 od 21.06-21.07, wiec ja nie wiem skąd się wzięło te 680zł i czemu jest to za okres 2tyg a nie całego miesiąca :/ To drugie L4 wpłynęło 2 lipca i do 2 sierpnia mam mieć pieniądze wypłacone, tylko ze ja dalej nie wiem które A te 680zł to ja se mogę ale do du**szy włożyć. Człowiek czeka na pieniądze, a Ci tylko wypłacają 680zł z czego 600zł idzie na ratę i co ja mam do 2 sierpnia wyżyć za te 80zł ????
Jeszcze koleżanka, która już urodziła, ale też była na L4 w czasie ciąży powiedziała mi, ze nigdy nie dostała swojej całej pensji z ZUSu. Raz jej dali 400zl, 600zł, kuźwa śmiech na sali. Człowiek pracuje i g*ówno z tego ma później ;/ Jak ja nienawidzę tej całej polityki tych złodziei, bombę by ktoś wysadził w cały ten ZUS i spokój by był :/
Kurde dziwnie jakoś, a może to tylko wyrównanie z Zusu? Ile czasu juz jesteś na L4 tak w ogóle?
Słyszałam, że ZUS tak czasem partiami wypłaca. Ja teraz dostałam wyrównanie za kilka dni, a w tym miesiącu już tylko z ZUSU dostanę bo mi te 33 dni minęło.
U nas w Zusie można sobie załatwić podgląd ONLINE i tam sobie możesz wszystko sprawdzać za co dostajesz kasę itd.

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Hej, to ja o ile mnie pamiętacie
Wiem, że rzadko się odzywam...

Synuś rusza mi się już i moja radość jest nie do opisania!

przesyłam jego fotkę Kubuś chyba będzie bokserem bo wciąż pięściami wymachiwał podczas badania
pozdrawiam Was
Piekny chłopak! Gratuluję ruchów! A jakie cuuuudowne łóżeczko macie! Było w komplecie z pościelą?? Co to za łóżeczko, nie bądź taka, powiedz nam
Widzę, że mamy podobny gust, też uwielbiam takie wnętrza

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Witam

przepraszam że nie cytuje ale moja głowę zaprząta dziś coś innego. Pamiętacie jak kilka dni temu pisałam że 31 sierpnia mam 2 wesela, najblizszego kuzyna i kuzynki( rodziny te nie są spokrewnione) i wczoraj dowiedzieliśmy się że ślubu kuzyna nie będzie. Definitywnie. Więc rozwiązał się tylko problem z podziałem rodziny, kto na jakie wesele idzie.
Ale ja nie o tym. Pan Młody, mój kuzyn zerwał zaręczyny. Nie wiem szczerze powiedziawszy dlaczego, ale musiało być coś konkretnego skoro zrobił to na 1,5 miesiąca przed ślubem a do tego był i dalej jest zakochany do szaleństwa w byłej narzeczonej. Ale coś sie stało i się rozstali. Żal mi kuzyna i nie wyobrażam sobie co on musi czuć.
Kurcze musiał mieć powód. Może się o jakiejś zdradzie dowiedział ....

Cytat:

Fajne zakupy!

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Ja chce placki

Ooo matko jak dobrze, ze mi L4 i macierzyński płaci pracodawca a nie ZUS...
Niunia czemu tak?

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że w sobotę nie będzie padać!

Bylam dziś na wizycie i mam skierowanie na krzywą cukrową ale zrobię już po ślubie
Bejbziol waży całe 387g, nóżki ma nadal straaaaaaasznie długie, ale proporcje bardziej się nie zaburzyły , więc moze się w końcu wyrówna

Wpadłam w fazę kompotów i całymi dniami gotuję
za wizytę! Stresior już przedślubny Ci się włączył? Oby była ładna pogoda, trzymam kciuki!

O... ale mój Mikuś kopie

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 16:48   #2742
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Właśnie mnie uświadomiłaś że ja przecież na wakacje w sierpniu jadę i to w góry o maaaaaamo !
oojejj ale wypad Ja zrezygnowałam bo i tak po górach za bardzo nie pochodzę
Cytat:

Łooohooh ja to bym chyba padła z bólu Pamiętam jak przed weselem chodziłam do kosmetyczki na woskowanie pach..na początku to tak mnie bolało..no ale cóż trzeba było się poświęcić Raczej pozostaje u mnie maszynka. Chociaż faktycznie fajnie by było zadbać TAM o siebie przed porodem co by wstydu nie było że jakieś odrościki..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 16:48   #2743
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy dluga jazda samochodem moze jakos zagrozic ciazy? Mam na mysli np 600km w jedna strone, albo troche krotsze z 400km Moj gin stwierdzil ze nie ma przeciwskazan, nawet dziwnie sie na mnie spojrzal jak o to zapytalam wczoraj przejechalam dluzsza trase z przerwami okolo 6godz w aucie bylo ok ale dzisiaj brzuch mnie boli tak po bokach jakby jajniki i mialam wrazenie ze brzuch mi stwardnial w srodku ale nie wiem czy to od tego moze niepotrzebnie sie martwie zaczynam 18tc
Mi lekarz powiedzial, zeby robic częstsze przerwy przynajmniej po 15 minut.wysiąść z auta przespacerować sie.duzo pic. Nawet powiedzial, ze moge sobie zaaplikiwac luteine(jak mi została), rano 2, na podróż też 2. Ja rano wzielam jedna,2 na nocna podróż, njo miałam tylko 6 tabelek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 16:50   #2744
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ja zanim się dowiedziałam, że jestem w ciaży to chodziłam na fitness i 2 z trzech instruktorek były w ciąży...później ja zaszłam i ta 3-cia instruktorka też Się śmiałyśmy, że się można tam zarazić brzusiem
ja też chodziłam już w ciąży na fitnes ale nie wiedziałam że w ciąży jestem no i po wizycie u lekarza i potwierdzenie że to maleństwo pojechałam do klubu zgłosić że nie będę chodzić to instruktorka wycałowała mnie i wyprzytulałą jak się dowiedziała i jak poszłam do fryzjera za jakieś 3 tygodnie to właścicielka (ona ma i fitnes) powiedziała mi że zaraziłam instruktorkę ciążą okazało się że jest miesiąc krócej niż ja

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-15, 16:50   #2745
kyte
Wtajemniczenie

Nie no koniec. Dziś na kolację jak przyjadę od ginki to chyba będą placki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 16:51   #2746
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Łooohooh ja to bym chyba padła z bólu Pamiętam jak przed weselem chodziłam do kosmetyczki na woskowanie pach..na początku to tak mnie bolało..no ale cóż trzeba było się poświęcić Raczej pozostaje u mnie maszynka. Chociaż faktycznie fajnie by było zadbać TAM o siebie przed porodem co by wstydu nie było że jakieś odrościki..
no o to chodzi właśnie, chociaż położne i lekarze się napatrzyli nie raz na busze przy porodach, ale ja bym się wstydziła ja nie lubię jak TŻ widzi że jestem niewydepilowana a co dopiero obcy ludzie i to jeszcze tyle ludzi

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-15, 16:56   #2747
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Niunia czemu tak?
Gdzies wyczytałam, ze przy powyżej 30 pracowników wpłata świadczeń chorobowych i macierzyńskich zajmuje sie pracodawca. A on za pewne sie rozlicza z ZUSEM

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:

Wrzucę jutro jak bede siedziała na kompie, sałatka ogorkowa.

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-15, 17:01   #2748
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI

Cytat:
Gdzies wyczytałam, ze przy powyżej 30 pracowników wpłata świadczeń chorobowych i macierzyńskich zajmuje sie pracodawca. A on za pewne sie rozlicza z ZUSEM

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"]
Ja też właśnie poczytałam i tak właśnie się zgadza tylko że ja przeczytałam że jak jest powyżej 20 pracowników to do pracodawcy się zanosi zwolnienie a on już do Zusu i on już się z nim rozlicza, tak jest też w mojej sytuacji.
Stary 2013-07-15, 17:04   #2749
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Wrzucę jutro jak bede siedziała na kompie, sałatka ogorkowa.

Właśnie mój mąż mnie pocieszył że mamy taką sytuację.Pracodawca będzie się męczył.No chyba, że mi też będzie wypłacał w ratach bo powie że z ZUS-u tak dostaje...?
Stary 2013-07-15, 17:21   #2750
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Ma

Cytat:
Ja też właśnie poczytałam i tak właśnie się zgadza tylko że ja przeczytałam że jak jest powyżej 20 pracowników to do pracodawcy się zanosi zwolnienie a on już do Zusu i on już się z nim rozlicza, tak jest też w mojej sytuacji.
Bardzo mozliwe ze powyżej 20. Liczby dokladnie nie pamietam
Ale przynajmniej wyplate mam tak jak miałam.

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-15, 17:27   #2751
NEWTREND
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, troszkę was zaniedbuję ale mam sporo zajęć. Muszę jeszcze troszkę popracować. Po weselnych obżarstwach dziś na obiadek, były młode ziemniaczki, fasolka szparagowa, mizeria i jajeczko sadzone. Oznajmiłam chłopakom że cały tydzień tak jemy.
A właśnie przed chwilą zgrzeszyłam i wsunęłam całego snikersa - ja nigdy tego typu batoników nie jadałam zawsze myślałam że to niezjadliwe jest, a ostatnio nie mogę się powstrzymać. Normalnie się nie poznaję - ja przeciwnik cukru biorę się za najsłodszego batonika. Chłopcy się cieszą zwłaszcza starszy że jestem w ciąży bo normalnie to bym im takiego czegoś nie kupiła.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 17:27   #2752
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Heh oglądałam teraz z córcia album (poczułam sie jak w rodzince.pl) i mnie rozczulily zdjecia córeczki. Kurde to bylo raptem 14miesiecy temu

Takie maleństwo to bylo

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373905666019.jpg (61,4 KB, 34 załadowań)

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-15, 17:30   #2753
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Heh oglądałam teraz z córcia album (poczułam sie jak w rodzince.pl) i mnie rozczulily zdjecia córeczki. Kurde to bylo raptem 14miesiecy temu

Takie maleństwo to bylo

ale słodziutka

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-15, 17:35   #2754
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Ojej....jakie cudo....a jak sobie śpi....bajka
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 17:37   #2755
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:

Takie maleństwo to bylo

ale słodka, a jak ładnie spała
Stary 2013-07-15, 17:41   #2756
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
U mnie taka sama zmiana
A propo zapinania pasów.. to przeważnie jeżdzę w opdiętych no i ostatnio miałam z tego powodu kontrolę, policjant do mnie "ma Pani jakieś uprawnienia żeby jezdzić bez pasów",a ja o Niego "a nie widać?"
I od razu zacząl się wypytywać który miesiąc,czy wiem co będzie i na koniec pytanie "A przepraszam,że tak zapytam a to dziecko to z miłości czy z wpadki?" no zamurowało mnie "Z miłości" oczywiście odpowiedziałam"

Co do zusu... to sama czekam za kasą.. z tym,że ja podałam im nr konta i mają mi przelewać bez pośrednio na rachunek..
Jutro mija 3 tydzień od złożenia zwolnienia...,ciekawe kiedy się pofatygują.
Haha...a jakiś mandat dostałaś czy puścił Cię bez problemów??
Oni mają 33 dni od daty złożenia L4 w Zusie :/

Cytat:
Ja chce placki

Ooo matko jak dobrze, ze mi L4 i macierzyński płaci pracodawca a nie ZUS...

Zazdroszczę przynajmniej mniej problemów

Cytat:
niunia zapraszam

Dziewczyny znalazłam na necie coś takiego:
Zgodnie z ustawa z 6 grudnia 2008 o zmianie ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz. U. z 2005 r. Nr 31, poz. 267, z późn. zm) zasiłek chorobowy przysługuje kobiecie przez okres trwania niezdolności do pracy występujcą w trakcie ciąży – na okres nie dłuższy niż 270 dni. Okres ten odpowiada 9 miesiącom ciąży. Kobieta ciężarna od momentu przejścia na zwolnienie lekarskie otrzymuję zasiłek chorobowy w wysokości 100 procent wynagrodzenia, przez cały okres ciąży. Oczywiście nie jest to takie czyste 100 procent tak jakbyś chodziła do pracy. Wynagrodzenie a później zasiłek chorobowy obliczone jest wynagrodzenia z np. 12 m-cy poprzedzających moment wystąpienia chorobowego. Pierwsze 33 dni chorobowego płaci pracodawca. Pracodawca (płatnik składek) oraz ZUS ma prawo do kontrolowania prawidłowego wykorzystywania zwolnień lekarskich.
No nie jest 100% bo oni sobie jeszcze podatek od tego odejmują
A reszty nie rozumiem, bo oni to piszą w jakimś dziwnym języku

Cytat:
dziękuję

razem z sejmem

sejm powinien być pierwszy, a ZUS drugi aż na msze bym dała gdyby poszło to z dymem
Ja do mojego bikini dopuszczam tylko maszynkę Wszelkie woskowanie itp. odpada - chyba że wstrzyknęłabym sobie jakieś turbo znieczulenie

Cytat:
Kurde dziwnie jakoś, a może to tylko wyrównanie z Zusu? Ile czasu juz jesteś na L4 tak w ogóle?
Słyszałam, że ZUS tak czasem partiami wypłaca. Ja teraz dostałam wyrównanie za kilka dni, a w tym miesiącu już tylko z ZUSU dostanę bo mi te 33 dni minęło.
U nas w Zusie można sobie załatwić podgląd ONLINE i tam sobie możesz wszystko sprawdzać za co dostajesz kasę itd.

O... ale mój Mikuś kopie
Może, tego się nie dowiem, bo nikt mi nic nie powiedział :/ Zobaczę co to przyjdzie w sierpniu i ile. Bo jak mam znowu dostać 600zł to wysadzę ich w powietrze Bo harujesz, pieprzą, że na L4 100% dostajesz, a co do czego to Ci dają 600zł i się ciesz :/
U nas może też jest online. A jak to u was wygląda? Jakieś dane podajesz do logowania? Muszę to później obczaic
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 17:51   #2757
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
ale słodka, a jak ładnie spała
Cytat:
Ojej....jakie cudo....a jak sobie śpi....bajka
Cytat:
ale słodziutka
Dzieki. Tu miala 6dni
jest prze kochana

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Haha...a jakiś mandat dostałaś czy puścił Cię bez problemów??
Oni mają 33 dni od daty złożenia L4 w Zusie :/

Zazdroszczę przynajmniej mniej problemów

No nie jest 100% bo oni sobie jeszcze podatek od tego odejmują
A reszty nie rozumiem, bo oni to piszą w jakimś dziwnym języku

sejm powinien być pierwszy, a ZUS drugi aż na msze bym dała gdyby poszło to z dymem
Ja do mojego bikini dopuszczam tylko maszynkę Wszelkie woskowanie itp. odpada - chyba że wstrzyknęłabym sobie jakieś turbo znieczulenie

Może, tego się nie dowiem, bo nikt mi nic nie powiedział :/ Zobaczę co to przyjdzie w sierpniu i ile. Bo jak mam znowu dostać 600zł to wysadzę ich w powietrze Bo harujesz, pieprzą, że na L4 100% dostajesz, a co do czego to Ci dają 600zł i się ciesz :/
U nas może też jest online. A jak to u was wygląda? Jakieś dane podajesz do logowania? Muszę to później obczaic
Do tego ta średnia jest dzielona na 30dni. I każdy miesiąc jest wyliczany proporcjonalnie, w takim sensie, ze w lutym dostaniemy mniej kasy niż ta średnia (bo jest 28dni) a w styczniu, marcu, ..., więcej

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-15, 17:54   #2758
rusalka12
Zadomowienie

Och matko. Dwa dni mnie nie bylo i juz 15 stron do nadrobienia??? Ale zasuwacie
Czolem

SYLWIA ja robilam badania na toksoplazmoze przy pierwszej ciazy, przy okazji wizyty w Polsce bo w Irlandii takich badan sie nie przeprowadza (chyba, ze pojdziesz prywatnie i sobie zazyczysz). Badania wykazaly, ze przechodzilam to juz kiedys wiec przestalam sie przejmowac. Teraz nie robilam tych badan i robic nie bede.
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 17:55   #2759
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

Takie maleństwo to bylo

Ale słodka pyzunia

Niedługo my się będziemy chwalić takimi fotkami naszych pociech ale ten czas leci...
Stary 2013-07-15, 18:02   #2760
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Niedługo my się będziemy chwalić takimi fotkami naszych pociech ale ten czas leci...
nawet się nie obejrzymy i już któraś na porodówkę jako pierwsza poleci i będziemy przeżywać

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości