|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() ![]() Też czułam że to będzie syn ![]() weronisiek ale jak pomyśle że jeszcze tyleeee muszę kupić to aż mi słabo issia A dlaczego to tak dziwnie, listonosz Ci przynosi wypłatę? Ja na koniec czerwca miałam wypłatę (od 28 maja l4 do 28czerwca i dalej do 6 sierpnia) i dostałam normalnie na konto i to nawet trochę wiecej niż jabym pracowała... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
No właśnie dziewczyny nie załamujcie mnie dlaczego nie na konto? I dlaczego tak jakoś dziwnie to tną....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zakorzenienie
|
Imię się nie zgadza
![]() JA też praktycznie nic, dwie pary body tylko. W sierpniu jedziemy do znajomych bo nam obiecali jakieś rzeczy dać, muszę przejrzeć co zostało po mojej chrześnicy, później będę dokupować to czego brakuje. Ale to we wrześniu pewnie dopiero. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() przepraszam że nie cytuje ale moja głowę zaprząta dziś coś innego. Pamiętacie jak kilka dni temu pisałam że 31 sierpnia mam 2 wesela, najblizszego kuzyna i kuzynki( rodziny te nie są spokrewnione) i wczoraj dowiedzieliśmy się że ślubu kuzyna nie będzie. Definitywnie. Więc rozwiązał się tylko problem z podziałem rodziny, kto na jakie wesele idzie. Ale ja nie o tym. Pan Młody, mój kuzyn zerwał zaręczyny. Nie wiem szczerze powiedziawszy dlaczego, ale musiało być coś konkretnego skoro zrobił to na 1,5 miesiąca przed ślubem a do tego był i dalej jest zakochany do szaleństwa w byłej narzeczonej. Ale coś sie stało i się rozstali. Żal mi kuzyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Wtajemniczenie
|
A i jeszcze się Wam pochwalę, że znalazłam okazję na allegro
![]() ![]() Pokażę Wam fotkę - już złożone stoi w pokoju ![]() Wiem, że za szybko, ale okazja była a złożyć musieliśmy, żeby sprawdzić czy wszystko okej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Rozeznanie
|
po9każ pokaż nam łóżeczko
![]() Ja to myślałam o zakupie całego kompletu; wiecie łóżeczko, materacyk, kołderka, podusia, itp itd, dużo tego na allegro, a wy kupujecie same łóżeczka? adoosienkaAle cudowne, a jaka piękna pościel Edytowane przez Sylwiaaa88 Czas edycji: 2013-07-15 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zadomowienie
|
łóżeczko genialne
super to wygląda |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Rozeznanie
|
Wiecie co też zmierzyłam brzuszek, jest 90 cm, nie wiem czy to dużo czy mało bo przed ciążą nie mierzyłam, w sobotę zrobię zdjęcie brzuszka bo pierwsze robiłam 20 czerwca więc stwierdziłam że będę robiła co msc
![]() ![]() Dobra poniżej wrzucam ciuszki które kupiłam, najbardziej zadowolona jestem z kombinezoniku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To jest jakieś firmowe łóżeczko? Gdzie takie można jeszcze znaleźć ? ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 | ||||
Zakorzenienie
|
Si, si, na cały etat...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A jakiej firmy masz to łóżeczko??????? ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez issia88 Czas edycji: 2013-07-15 o 15:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41800719]Zastanawiam się czy mój Michaś kiedyś sypia... Kopie jak szalony od kilku godzin, potem w nocy też daje czadu, aż cały brzuch mi skacze- bardzo przyjemne uczucie, ale czy on w ogóle wypoczywa??? Co to za nadmierna aktywność w brzuchu? a jak się wda w mojego teścia i będzie miał ADHD? ![]() Też się nad tym zastanawiałam... bo buszuje tam w brzuszku równo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sylwia, super te ciuszki. ![]() Co do zusu... to sama czekam za kasą.. z tym,że ja podałam im nr konta i mają mi przelewać bez pośrednio na rachunek.. Jutro mija 3 tydzień od złożenia zwolnienia...,ciekawe kiedy się pofatygują. Stwierdzam iż dłuższe spaceru to już nie dla mnie... wróciłam własnie z kumpelą z biblioteki i padam... Nogi mnie bolą, brzuch twardnieje, siku co po chwilę mi się chcę.. i do tego śpiąca się robię ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Ooo matko jak dobrze, ze mi L4 i macierzyński płaci pracodawca a nie ZUS... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Rozeznanie
|
issia toż to normalnie nie do pomyślenia jest
![]() ![]() ja po obiadku już objedzona ale musiałam jeszcze podjeść malin i mama bób gotuje mniam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też mi spacery jakoś nie służą ostatnio, aż boję się pomyśleć co będzie za miesiąc. Przeszłam się właśnie na pocztę i z powrotem (2 minuty drogi) a zasapałam się jakbym kilkanaście kilometrów przeszła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Zadomowienie
|
Witam się!
Już teraz będę stale i na bieżąco ![]() ![]() Dziś miałam próbną fryzurę i powiem Wam, ze ładnie wyszło ![]() Moja siostra kosmetolog piękniła mnie dzisiaj- woski, henne, makijaże ![]() ![]() Mam nadzieję, że w sobotę nie będzie padać! ![]() Bylam dziś na wizycie i mam skierowanie na krzywą cukrową ![]() ![]() Bejbziol waży całe 387g, nóżki ma nadal straaaaaaasznie długie, ale proporcje bardziej się nie zaburzyły , więc moze się w końcu wyrówna ![]() Wpadłam w fazę kompotów i całymi dniami gotuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Rozeznanie
|
niunia zapraszam
![]() Dziewczyny znalazłam na necie coś takiego: Zgodnie z ustawa z 6 grudnia 2008 o zmianie ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz. U. z 2005 r. Nr 31, poz. 267, z późn. zm) zasiłek chorobowy przysługuje kobiecie przez okres trwania niezdolności do pracy występujcą w trakcie ciąży – na okres nie dłuższy niż 270 dni. Okres ten odpowiada 9 miesiącom ciąży. Kobieta ciężarna od momentu przejścia na zwolnienie lekarskie otrzymuję zasiłek chorobowy w wysokości 100 procent wynagrodzenia, przez cały okres ciąży. Oczywiście nie jest to takie czyste 100 procent tak jakbyś chodziła do pracy. Wynagrodzenie a później zasiłek chorobowy obliczone jest wynagrodzenia z np. 12 m-cy poprzedzających moment wystąpienia chorobowego. Pierwsze 33 dni chorobowego płaci pracodawca. Pracodawca (płatnik składek) oraz ZUS ma prawo do kontrolowania prawidłowego wykorzystywania zwolnień lekarskich. |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kościelny za jakieś 2 lata może, zależy jak fundusze pozwolą ![]() Moi rodzice bardzo chcieli żeby obiad odbył się w restauracji ale teściowa stwierdziła że lepiej będzie u niej w domu bo na spokojnie sobie usiądziemy i będziemy mogli posiedzieć nawet do rana a nie obiad i do domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Ooo a co do przetworów to ja też bede robic. sałatki z ogorkow, kompoty
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też się już boję co będzie za miesiąc...dlatego z jednej strony się cieszę,że na te wakacje pojechaliśmy na początku lipca... za miesiąc mogło by już być gorzej,a jednak chodzenia tam trochę było. Dziś musiałam sobie 2 odpoczynki na ławeczce zrobić podczas tej trasy ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dadzą Ci popalić te góry ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaa Zakochałam się w tym kombinezonie ![]()
![]() |
#2727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bali sie żebym przypadkiem nie zaczęła rodzic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | ||
Zakorzenienie
|
No to mnie pocieszyłaś
![]() Cytat:
![]() Tak to ja miałam sprawę z tą "przyjaciółką", przecież nie pierścionek jest najważniejszy w tym wszystkim ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy dluga jazda samochodem moze jakos zagrozic ciazy? Mam na mysli np 600km w jedna strone, albo troche krotsze z 400km Moj gin stwierdzil ze nie ma przeciwskazan, nawet dziwnie sie na mnie spojrzal jak o to zapytalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |||||
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dzieczyny, czy któraś próbowała pastą cukrową samodzielnie zrobioną depilować bikini? Bo się zastanawiam czy to strasznie boli w tym miejscu bo bym się skusiła chyba, ale się trochę boję :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:32.