Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-15, 14:59   #2701
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Ja się tych wzorków tak uparłam że nawet jubiler by mi ich z głowy nie wybił .
Super, gratuluję . A ślub cywilny czy kościelny będziecie mieli ?

Mojemu to było niby obojętne choć od początku czuliśmy że będzie syn i jak się potwierdziło to TŻ mnie wyściskał i jakby mógł to by mnie popodrzucał kilka razy ze szczęścia

Oczywiście czekamy na zdjęcia ciuszków !

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Czy jesteś pewna że nie mamy tego samego TŻta ?
Cywilny na razie, chcemy żeby przed urodzeniem dzidzi było wszystko prawnie chce mówić że chce rodzić z mężem, że mąż ma do mnie przyisc a nie inaczej i też mamy tylko obiad i chyba kolację tylko że w restauracji.
Też czułam że to będzie syn
weronisiek ale jak pomyśle że jeszcze tyleeee muszę kupić to aż mi słabo
issia A dlaczego to tak dziwnie, listonosz Ci przynosi wypłatę? Ja na koniec czerwca miałam wypłatę (od 28 maja l4 do 28czerwca i dalej do 6 sierpnia) i dostałam normalnie na konto i to nawet trochę wiecej niż jabym pracowała...
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:00   #2702
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

No właśnie dziewczyny nie załamujcie mnie dlaczego nie na konto? I dlaczego tak jakoś dziwnie to tną....
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:01   #2703
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Czy jesteś pewna że nie mamy tego samego TŻta ?
Imię się nie zgadza
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie mam nic..także chyba nie:P
JA też praktycznie nic, dwie pary body tylko. W sierpniu jedziemy do znajomych bo nam obiecali jakieś rzeczy dać, muszę przejrzeć co zostało po mojej chrześnicy, później będę dokupować to czego brakuje. Ale to we wrześniu pewnie dopiero.

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Hej, to ja o ile mnie pamiętacie
Wiem, że rzadko się odzywam...

Synuś rusza mi się już i moja radość jest nie do opisania!

przesyłam jego fotkę Kubuś chyba będzie bokserem bo wciąż pięściami wymachiwał podczas badania
pozdrawiam Was
gratulacje ja też ostatnio pierwsze kopniaki dostałam też cieszę się jak dziecko
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:01   #2704
89Beatka
Wtajemniczenie

Witam

przepraszam że nie cytuje ale moja głowę zaprząta dziś coś innego. Pamiętacie jak kilka dni temu pisałam że 31 sierpnia mam 2 wesela, najblizszego kuzyna i kuzynki( rodziny te nie są spokrewnione) i wczoraj dowiedzieliśmy się że ślubu kuzyna nie będzie. Definitywnie. Więc rozwiązał się tylko problem z podziałem rodziny, kto na jakie wesele idzie.
Ale ja nie o tym. Pan Młody, mój kuzyn zerwał zaręczyny. Nie wiem szczerze powiedziawszy dlaczego, ale musiało być coś konkretnego skoro zrobił to na 1,5 miesiąca przed ślubem a do tego był i dalej jest zakochany do szaleństwa w byłej narzeczonej. Ale coś sie stało i się rozstali. Żal mi kuzyna i nie wyobrażam sobie co on musi czuć.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:01   #2705
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

A i jeszcze się Wam pochwalę, że znalazłam okazję na allegro Udało mi się upolować cudowne łóżeczko (z funkcją kołyski bo ma płozy, które można zamontować zamiast kółek), które idealnie pasuje do naszego wnętrza!
Pokażę Wam fotkę - już złożone stoi w pokoju
Wiem, że za szybko, ale okazja była a złożyć musieliśmy, żeby sprawdzić czy wszystko okej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00361.jpg (105,6 KB, 65 załadowań)

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:04   #2706
Sylwiaaa88
Rozeznanie

po9każ pokaż nam łóżeczko
Ja to myślałam o zakupie całego kompletu; wiecie łóżeczko, materacyk, kołderka, podusia, itp itd, dużo tego na allegro, a wy kupujecie same łóżeczka?

adoosienkaAle cudowne, a jaka piękna pościel

Edytowane przez Sylwiaaa88
Czas edycji: 2013-07-15 o 15:06
Stary 2013-07-15, 15:08   #2707
Kabriela
Zadomowienie

łóżeczko genialne
super to wygląda
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 15:11   #2708
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Witam

przepraszam że nie cytuje ale moja głowę zaprząta dziś coś innego. Pamiętacie jak kilka dni temu pisałam że 31 sierpnia mam 2 wesela, najblizszego kuzyna i kuzynki( rodziny te nie są spokrewnione) i wczoraj dowiedzieliśmy się że ślubu kuzyna nie będzie. Definitywnie. Więc rozwiązał się tylko problem z podziałem rodziny, kto na jakie wesele idzie.
Ale ja nie o tym. Pan Młody, mój kuzyn zerwał zaręczyny. Nie wiem szczerze powiedziawszy dlaczego, ale musiało być coś konkretnego skoro zrobił to na 1,5 miesiąca przed ślubem a do tego był i dalej jest zakochany do szaleństwa w byłej narzeczonej. Ale coś sie stało i się rozstali. Żal mi kuzyna i nie wyobrażam sobie co on musi czuć.
Ciekawe co się podziało, musi być poważnie skoro aż ślub odwołany :x
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:12   #2709
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Wiecie co też zmierzyłam brzuszek, jest 90 cm, nie wiem czy to dużo czy mało bo przed ciążą nie mierzyłam, w sobotę zrobię zdjęcie brzuszka bo pierwsze robiłam 20 czerwca więc stwierdziłam że będę robiła co msc to też się pochwalę
Dobra poniżej wrzucam ciuszki które kupiłam, najbardziej zadowolona jestem z kombinezoniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03505.jpg (138,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03506.jpg (118,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03507.jpg (131,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03508.jpg (111,1 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-07-15, 15:15   #2710
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Zjadłam miskę zupy i nie mam siły na nic cos tam po łebkach nadrobiłam, ale nie mam cierpliwości nadrabiać 10 stron

Wkurzyłam się dziś okropnie. Listonosz przyniósł mi dziś 680zł z L4 za okres 8-21.06 - byłam w ZUSie się zapytać skąd to się wzięło, bo to jest mniej niż polowa mojej pensji, która teoretycznie powinnam dostać. Pomijając fakt ze L4 było wystawione od 23 maja do 21 czerwca. Pani popatrzyła w komputer i tam widnieje tylko L4 od 21.06-21.07, wiec ja nie wiem skąd się wzięło te 680zł i czemu jest to za okres 2tyg a nie całego miesiąca :/ To drugie L4 wpłynęło 2 lipca i do 2 sierpnia mam mieć pieniądze wypłacone, tylko ze ja dalej nie wiem które A te 680zł to ja se mogę ale do du**szy włożyć. Człowiek czeka na pieniądze, a Ci tylko wypłacają 680zł z czego 600zł idzie na ratę i co ja mam do 2 sierpnia wyżyć za te 80zł ????
Jeszcze koleżanka, która już urodziła, ale też była na L4 w czasie ciąży powiedziała mi, ze nigdy nie dostała swojej całej pensji z ZUSu. Raz jej dali 400zl, 600zł, kuźwa śmiech na sali. Człowiek pracuje i g*ówno z tego ma później ;/ Jak ja nienawidzę tej całej polityki tych złodziei, bombę by ktoś wysadził w cały ten ZUS i spokój by był :/

Wybaczcie, ale zdenerwowałam się

A jutro usg połówkowe
Ty mnie nawet nie załamuj teraz to mi się ciśnienie podniosło..
Cytat:

przesyłam jego fotkę Kubuś chyba będzie bokserem bo wciąż pięściami wymachiwał podczas badania
pozdrawiam Was
za Kubusia
Cytat:
A i jeszcze się Wam pochwalę, że znalazłam okazję na allegro Udało mi się upolować cudowne łóżeczko (z funkcją kołyski bo ma płozy, które można zamontować zamiast kółek), które idealnie pasuje do naszego wnętrza!
Wiem, że za szybko, ale okazja była a złożyć musieliśmy, żeby sprawdzić czy wszystko okej.
Zakochałam się w tym łóżeczku
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:16   #2711
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
To łóżeczko jest piękne ! Normalnie się zakochałam
To jest jakieś firmowe łóżeczko? Gdzie takie można jeszcze znaleźć ?
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:18   #2712
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Issia ale Ty pracowałaś na cały etat?
Si, si, na cały etat...

Cytat:
Kochana ja mam to samo!! Czasami wypłacają nawet w trzech ratach ! Ostatni dostałam "całe" 120 zł!
W życiu nie wpłacili całości od razu... Rachunków nie ma jak zapłacić nawet
Śmiech na sali :/ I jak tu coś zaplanować skoro się nie wie ile kasy listonosz przyniesie :/

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Moj Daniel kopal prawie bez przerwy, lekarzom ciezko go bylo pomierzyc i zbadac w brzuchu. I tak mu zostalo jest bardzo zywym dzieckiem, niemozliwym do zmeczenia.Wstaje o 6 i idzie o 20-21 spac.Nie spi w dzien
Teraz drugi syn nie kopie czesto, kilka razy na dzien, czasem tylko wieczorem,albo rano. Mam nadzieje, ze tym razem dziecko bedzie spiochem

Zapraszam, smietana i cukier tez stoja, do tego mus jablkowy.Druga wersja jest z pieczarkami,tez pyszna

issia-ja mialam podobnie-oszukali mnie strasznie na chorobowym.Mialam przepukline po pracy i lekarz jeszcze smial twierdzic ze udaje. A po chorobowym nie dostalam zasilku bo choc robilam po 240 godzin w miesiacu to wpisali mi 3/4..
Ech... dlatego powinni ten ZUS wysadzić w powietrze :/ Im jak się nie płaci to drą mordy, ale jak oni ludzi oszukują to nic im zrobić nie możemy :/

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Cywilny na razie, chcemy żeby przed urodzeniem dzidzi było wszystko prawnie chce mówić że chce rodzić z mężem, że mąż ma do mnie przyisc a nie inaczej i też mamy tylko obiad i chyba kolację tylko że w restauracji.
weronisiek ale jak pomyśle że jeszcze tyleeee muszę kupić to aż mi słabo
issia A dlaczego to tak dziwnie, listonosz Ci przynosi wypłatę? Ja na koniec czerwca miałam wypłatę (od 28 maja l4 do 28czerwca i dalej do 6 sierpnia) i dostałam normalnie na konto i to nawet trochę wiecej niż jabym pracowała...
Nie wiem. Dostałam pierwszy raz, bo przedtem za 1 miesiąc płacił pracodawca. Gdybym wiedziała to bym była o niebo szczęśliwsza, ale nie wiem. A w ZUSie debile same pracują bo oni nie odpowiedzą człowiekowi na proste pytania :/ I nie dają mi na konto, nawet nie pytali się mnie. Mnie to w sumie obojętne jest, bo i tak jak mnie nie ma w domu to listonosz idzie do rodziców, więc pieniądze ma kto odebrać.

Cytat:
Boziuuuuu jakie cudne A gdzie kupiłaś pościel??

A jakiej firmy masz to łóżeczko???????

Edytowane przez issia88
Czas edycji: 2013-07-15 o 15:20
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:24   #2713
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Musże sie przyznać Tylko zmieniłam zakupoholizm własny na dzieciowy
U mnie taka sama zmiana

Cytat:
Ja od początku pasy zapinałam a teraz mi jakoś przeszkadzają mam wrażenie że ugniatają mi Jaśka pomimo że mam je luźno zapięte.

Mój TŻ wczoraj na mnie krzyczał jak się tyłkiem do niego położyłam że mu niby ograniczam kontakty z synem Krzyczał że zgłosi sprawę do sądu . Nie raz mam wrażenie że z nim nie wszystko jest w porządku
A ostatnio w samochodzie zaczął temat że jestem nieodpowiedzialna bo jeżdżę z Jaśkiem na jednym fotelu i jak nas policja złapie to będziemy mieli problem i dostanie mandat
A propo zapinania pasów.. to przeważnie jeżdzę w opdiętych no i ostatnio miałam z tego powodu kontrolę, policjant do mnie "ma Pani jakieś uprawnienia żeby jezdzić bez pasów",a ja o Niego "a nie widać?"
I od razu zacząl się wypytywać który miesiąc,czy wiem co będzie i na koniec pytanie "A przepraszam,że tak zapytam a to dziecko to z miłości czy z wpadki?" no zamurowało mnie "Z miłości" oczywiście odpowiedziałam"

Cytat:
Ma ktoras ochote na placki ziemniaczane?Bo za duzo usmazylam

Ja biegalam po ciazy od 6 tygodnia, chodzilam na fitness. Potem byla przeprowadzka do domu, remont, praca w ogrodku i bieganie za dzieckiem, wiec ma sie fitness za darmo
Ja chcę...Zjadłam obiad i tak jestem głodna

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41800719]Zastanawiam się czy mój Michaś kiedyś sypia...

Kopie jak szalony od kilku godzin, potem w nocy też daje czadu, aż cały brzuch mi skacze- bardzo przyjemne uczucie, ale czy on w ogóle wypoczywa??? Co to za nadmierna aktywność w brzuchu?
a jak się wda w mojego teścia i będzie miał ADHD? [/QUOTE]

Też się nad tym zastanawiałam... bo buszuje tam w brzuszku równo

Cytat:

pozdrawiam Was
Cytat:
Piękny synuś i super łóżeczko

Sylwia, super te ciuszki.

Co do zusu... to sama czekam za kasą.. z tym,że ja podałam im nr konta i mają mi przelewać bez pośrednio na rachunek..
Jutro mija 3 tydzień od złożenia zwolnienia...,ciekawe kiedy się pofatygują.

Stwierdzam iż dłuższe spaceru to już nie dla mnie... wróciłam własnie z kumpelą z biblioteki i padam...
Nogi mnie bolą, brzuch twardnieje, siku co po chwilę mi się chcę.. i do tego śpiąca się robię

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:25   #2714
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Ma ktoras ochote na placki ziemniaczane?Bo za duzo usmazylam

Ja biegalam po ciazy od 6 tygodnia, chodzilam na fitness. Potem byla przeprowadzka do domu, remont, praca w ogrodku i bieganie za dzieckiem, wiec ma sie fitness za darmo
Ja chce placki

Ooo matko jak dobrze, ze mi L4 i macierzyński płaci pracodawca a nie ZUS...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:28   #2715
Sylwiaaa88
Rozeznanie

issia toż to normalnie nie do pomyślenia jest ciekawe jak ja dostane następną wypłatę
ja po obiadku już objedzona ale musiałam jeszcze podjeść malin i mama bób gotuje mniam zapachu co nie miara i już mi ślinka leci hehe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-15, 15:30   #2716
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co też zmierzyłam brzuszek, jest 90 cm, nie wiem czy to dużo czy mało bo przed ciążą nie mierzyłam, w sobotę zrobię zdjęcie brzuszka bo pierwsze robiłam 20 czerwca więc stwierdziłam że będę robiła co msc to też się pochwalę
Dobra poniżej wrzucam ciuszki które kupiłam, najbardziej zadowolona jestem z kombinezoniku
Przepiękne te rzeczy, a kombinezon

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
U mnie taka sama zmiana

A propo zapinania pasów.. to przeważnie jeżdzę w opdiętych no i ostatnio miałam z tego powodu kontrolę, policjant do mnie "ma Pani jakieś uprawnienia żeby jezdzić bez pasów",a ja o Niego "a nie widać?"
I od razu zacząl się wypytywać który miesiąc,czy wiem co będzie i na koniec pytanie "A przepraszam,że tak zapytam a to dziecko to z miłości czy z wpadki?" no zamurowało mnie "Z miłości" oczywiście odpowiedziałam"

Ja chcę...Zjadłam obiad i tak jestem głodna

Też się nad tym zastanawiałam... bo buszuje tam w brzuszku równo

Piękny synuś i super łóżeczko

Sylwia, super te ciuszki.

Co do zusu... to sama czekam za kasą.. z tym,że ja podałam im nr konta i mają mi przelewać bez pośrednio na rachunek..
Jutro mija 3 tydzień od złożenia zwolnienia...,ciekawe kiedy się pofatygują.

Stwierdzam iż dłuższe spaceru to już nie dla mnie... wróciłam własnie z kumpelą z biblioteki i padam...
Nogi mnie bolą, brzuch twardnieje, siku co po chwilę mi się chcę.. i do tego śpiąca się robię
a to pan policjant ciekawy był, tym pytaniem czy z miłości czy z wpadki przebił wszystko

Też mi spacery jakoś nie służą ostatnio, aż boję się pomyśleć co będzie za miesiąc. Przeszłam się właśnie na pocztę i z powrotem (2 minuty drogi) a zasapałam się jakbym kilkanaście kilometrów przeszła
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:30   #2717
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
issia toż to normalnie nie do pomyślenia jest ciekawe jak ja dostane następną wypłatę
ja po obiadku już objedzona ale musiałam jeszcze podjeść malin i mama bób gotuje mniam zapachu co nie miara i już mi ślinka leci hehe
To ja zaraz przyjadę na bob

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-15, 15:31   #2718
nasturcja7667
Zadomowienie

Witam się!
Już teraz będę stale i na bieżąco
Dziś miałam próbną fryzurę i powiem Wam, ze ładnie wyszło Sukienka wisi w szafie, buty czekają w pudełku.. Jeszcze 5 dni!

Moja siostra kosmetolog piękniła mnie dzisiaj- woski, henne, makijaże Normalnie szok

Mam nadzieję, że w sobotę nie będzie padać!

Bylam dziś na wizycie i mam skierowanie na krzywą cukrową ale zrobię już po ślubie
Bejbziol waży całe 387g, nóżki ma nadal straaaaaaasznie długie, ale proporcje bardziej się nie zaburzyły , więc moze się w końcu wyrówna

Wpadłam w fazę kompotów i całymi dniami gotuję
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 15:32   #2719
Sylwiaaa88
Rozeznanie

niunia zapraszam

Dziewczyny znalazłam na necie coś takiego:
Zgodnie z ustawa z 6 grudnia 2008 o zmianie ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz. U. z 2005 r. Nr 31, poz. 267, z późn. zm) zasiłek chorobowy przysługuje kobiecie przez okres trwania niezdolności do pracy występujcą w trakcie ciąży – na okres nie dłuższy niż 270 dni. Okres ten odpowiada 9 miesiącom ciąży. Kobieta ciężarna od momentu przejścia na zwolnienie lekarskie otrzymuję zasiłek chorobowy w wysokości 100 procent wynagrodzenia, przez cały okres ciąży. Oczywiście nie jest to takie czyste 100 procent tak jakbyś chodziła do pracy. Wynagrodzenie a później zasiłek chorobowy obliczone jest wynagrodzenia z np. 12 m-cy poprzedzających moment wystąpienia chorobowego. Pierwsze 33 dni chorobowego płaci pracodawca. Pracodawca (płatnik składek) oraz ZUS ma prawo do kontrolowania prawidłowego wykorzystywania zwolnień lekarskich.
Stary 2013-07-15, 15:34   #2720
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie to samo zawsze powtarzałam, że jak będę w ciąży to chcę cywilny żeby nie było później problemów z zapisaniem dziecka i w ogóle .
A kościelny za jakieś 2 lata może, zależy jak fundusze pozwolą
Moi rodzice bardzo chcieli żeby obiad odbył się w restauracji ale teściowa stwierdziła że lepiej będzie u niej w domu bo na spokojnie sobie usiądziemy i będziemy mogli posiedzieć nawet do rana a nie obiad i do domu
Stary 2013-07-15, 15:35   #2721
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Ooo a co do przetworów to ja też bede robic. sałatki z ogorkow, kompoty

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-15, 15:36   #2722
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mi spacery jakoś nie służą ostatnio, aż boję się pomyśleć co będzie za miesiąc. Przeszłam się właśnie na pocztę i z powrotem (2 minuty drogi) a zasapałam się jakbym kilkanaście kilometrów przeszła

Też się już boję co będzie za miesiąc...dlatego z jednej strony się cieszę,że na te wakacje pojechaliśmy na początku lipca... za miesiąc mogło by już być gorzej,a jednak chodzenia tam trochę było.
Dziś musiałam sobie 2 odpoczynki na ławeczce zrobić podczas tej trasy

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-15, 15:37   #2723
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Też się już boję co będzie za miesiąc...dlatego z jednej strony się cieszę,że na te wakacje pojechaliśmy na początku lipca... za miesiąc mogło by już być gorzej,a jednak chodzenia tam trochę było.
Dziś musiałam sobie 2 odpoczynki na ławeczce zrobić podczas tej trasy
Właśnie mnie uświadomiłaś że ja przecież na wakacje w sierpniu jadę i to w góry o maaaaaamo !
Stary 2013-07-15, 15:39   #2724
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie mnie uświadomiłaś że ja przecież na wakacje w sierpniu jadę i to w góry o maaaaaamo !
ooo Boziuuu
Dadzą Ci popalić te góry

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-15, 15:42   #2725
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie to samo zawsze powtarzałam, że jak będę w ciąży to chcę cywilny żeby nie było później problemów z zapisaniem dziecka i w ogóle .
A kościelny za jakieś 2 lata może, zależy jak fundusze pozwolą
Moi rodzice bardzo chcieli żeby obiad odbył się w restauracji ale teściowa stwierdziła że lepiej będzie u niej w domu bo na spokojnie sobie usiądziemy i będziemy mogli posiedzieć nawet do rana a nie obiad i do domu
Właśnie na temat ślubu też tak myśle, chciałabym bardzo kościelny i weselicho, białą suknię i te sprawy ale to jest kosztowne więc też dopiero jak fundusze się kiedyś znajdą powiem Ci szczerze że teściowa ma rację, ale u nas niestety nie mamy za bardzo warunków żeby pomieścić przy jednym stole 20 osób A to Ty miałaś tą sprawę z przyjaciółką która czepiała się o pierścionek zaręczynowy, to możesz jej powiedzieć że ja nie mam wcale, a miałam ale to długa historia
Stary 2013-07-15, 15:43   #2726
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:

Aaaaa
Zakochałam się w tym kombinezonie
Stary 2013-07-15, 15:46   #2727
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
W zeszłym roku w maju (3 tyg przed porodem) pojechaliśmy ze znajomymi w gory na weekend na działkę szwagierki. Domek dosyć wysoko i stromo, nad nami tylko pola, las i szczyt. Jak chciałam isc do centrum, to kazali mi sie pakować do auta i mnie zawozili. Choc do sklepu to woleli sie panowie wybrać piechota ok 3km w jedna strone.
Bali sie żebym przypadkiem nie zaczęła rodzic

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-15, 15:51   #2728
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
ooo Boziuuu
Dadzą Ci popalić te góry
No to mnie pocieszyłaś

Cytat:
Właśnie na temat ślubu też tak myśle, chciałabym bardzo kościelny i weselicho, białą suknię i te sprawy ale to jest kosztowne więc też dopiero jak fundusze się kiedyś znajdą powiem Ci szczerze że teściowa ma rację, ale u nas niestety nie mamy za bardzo warunków żeby pomieścić przy jednym stole 20 osób A to Ty miałaś tą sprawę z przyjaciółką która czepiała się o pierścionek zaręczynowy, to możesz jej powiedzieć że ja nie mam wcale, a miałam ale to długa historia
To widzę że mamy takie samo zdanie
Tak to ja miałam sprawę z tą "przyjaciółką", przecież nie pierścionek jest najważniejszy w tym wszystkim

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
W zeszłym roku w maju (3 tyg przed porodem) pojechaliśmy ze znajomymi w gory na weekend na działkę szwagierki. Domek dosyć wysoko i stromo, nad nami tylko pola, las i szczyt. Jak chciałam isc do centrum, to kazali mi sie pakować do auta i mnie zawozili. Choc do sklepu to woleli sie panowie wybrać piechota ok 3km w jedna strone.
Bali sie żebym przypadkiem nie zaczęła rodzic

Mój TŻ też od początku mówił że mimo tego że jedziemy z moimi rodzicami to bierze swój samochód bo najlepiej tak jest bo wsiada i jedzie gdzie tylko zapragnie nie patrząc na nikogo. Tylko ja uwielbiam spacerować po górach i teraz jak zaniemoge to się chyba pochoruje
Stary 2013-07-15, 15:54   #2729
Messsuah
Raczkowanie

Dziewczyny czy dluga jazda samochodem moze jakos zagrozic ciazy? Mam na mysli np 600km w jedna strone, albo troche krotsze z 400km Moj gin stwierdzil ze nie ma przeciwskazan, nawet dziwnie sie na mnie spojrzal jak o to zapytalam wczoraj przejechalam dluzsza trase z przerwami okolo 6godz w aucie bylo ok ale dzisiaj brzuch mnie boli tak po bokach jakby jajniki i mialam wrazenie ze brzuch mi stwardnial w srodku ale nie wiem czy to od tego moze niepotrzebnie sie martwie zaczynam 18tc
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-15, 16:00   #2730
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
piękny brzusio, też chce już taki
dziękuję
Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Zjadłam miskę zupy i nie mam siły na nic cos tam po łebkach nadrobiłam, ale nie mam cierpliwości nadrabiać 10 stron

Wkurzyłam się dziś okropnie. Listonosz przyniósł mi dziś 680zł z L4 za okres 8-21.06 - byłam w ZUSie się zapytać skąd to się wzięło, bo to jest mniej niż polowa mojej pensji, która teoretycznie powinnam dostać. Pomijając fakt ze L4 było wystawione od 23 maja do 21 czerwca. Pani popatrzyła w komputer i tam widnieje tylko L4 od 21.06-21.07, wiec ja nie wiem skąd się wzięło te 680zł i czemu jest to za okres 2tyg a nie całego miesiąca :/ To drugie L4 wpłynęło 2 lipca i do 2 sierpnia mam mieć pieniądze wypłacone, tylko ze ja dalej nie wiem które A te 680zł to ja se mogę ale do du**szy włożyć. Człowiek czeka na pieniądze, a Ci tylko wypłacają 680zł z czego 600zł idzie na ratę i co ja mam do 2 sierpnia wyżyć za te 80zł ????
Jeszcze koleżanka, która już urodziła, ale też była na L4 w czasie ciąży powiedziała mi, ze nigdy nie dostała swojej całej pensji z ZUSu. Raz jej dali 400zl, 600zł, kuźwa śmiech na sali. Człowiek pracuje i g*ówno z tego ma później ;/ Jak ja nienawidzę tej całej polityki tych złodziei, bombę by ktoś wysadził w cały ten ZUS i spokój by był :/
razem z sejmem
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Witam

o matko, to nieźle musiało się coś tam wydarzyć
Cytat:
jakie śliczne

Cytat:
o rajciu
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam się!
Już teraz będę stale i na bieżąco
Dziś miałam próbną fryzurę i powiem Wam, ze ładnie wyszło Sukienka wisi w szafie, buty czekają w pudełku.. Jeszcze 5 dni!

Moja siostra kosmetolog piękniła mnie dzisiaj- woski, henne, makijaże Normalnie szok

Mam nadzieję, że w sobotę nie będzie padać!

Bylam dziś na wizycie i mam skierowanie na krzywą cukrową ale zrobię już po ślubie
Bejbziol waży całe 387g, nóżki ma nadal straaaaaaasznie długie, ale proporcje bardziej się nie zaburzyły , więc moze się w końcu wyrówna

Wpadłam w fazę kompotów i całymi dniami gotuję
za wizytę no i kawał dziecka

dzieczyny, czy któraś próbowała pastą cukrową samodzielnie zrobioną depilować bikini? Bo się zastanawiam czy to strasznie boli w tym miejscu bo bym się skusiła chyba, ale się trochę boję :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości