|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Dobrze, że zapisałaś Kubusia na bioderka, będziesz spokojniejsza A wygibasy Cytat:
Fotkę proszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale, że moja maleńka dziewczynka, która mi na brzuchu usypia kiedyś nie będzie chciała ciumka i pójdzie spac do swojego łóżeczka to mi się w głowie nie mieści. Za szybko ten czas leci, jeszcze nie uzbierałam kasy na swoją terapię. Póki co Malizna trzyma sobie cycusia rączkami jak wiewiórka i próbuje usypiać Cytat:
![]() Jutro szczepienie, już się boję, ale mam nadzieję, że pójdzie tak jak ostatnio
|
||||||
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Dżizas..dzieć nie śpi od 30 minut..pokasluje...gada u śmieje się specjalnie...mi głowa pęka..jestem nieprzytomna! Przecież tak nigdy nie było.... Ratunku...:screwy:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4173 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że nic się nie stało Cytat:
Cytat:
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Filipowi znowu się poprzestawiało i już nie budzi się w nocy na jedzenie, ale za to wstaje przed 6; już nie wiem, co lepsze
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
kto go tak wychował? ja zamawiałam grzecznego dziecia, dwa razy sprawdzałam, czy formularz dobrze wypełniony a takiego gałgana przysłali ale i tak go kocham nie spałam do 1 najpierw nie mogłam usnac, potem koło północy Bartulo urzadził nocne Polaków rozmowy![]() bede odpisywac przy kawce przed południem ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- nl tttttttttttttttttttd d za b bh u b 3l; urwis wita sie z ciotkami
|
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam nadrobic, ale juz mi pika bateria
wiec na szybko Illusion, Pstryniu cudne bobaski . Jak hasaja Musze sie przybrac do ciasta Ill ciekawe czy mi wyjdzie ![]() Szaja slyszlasa o czopkach viburcol? |
|
|
|
#4177 | |||
|
Zakorzenienie
|
heloł z rańca
![]() Cytat:
![]() mojego interesuje wszystko prócz jedzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4178 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... po 2 godz. wszystko wróciło do 'normy' i mała po karmieniu znowu nie dała się odłożyć![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dorosłam do rozszerzania, i znalazłam sposób, który mnie nie boli (jw) Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4179 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję siostrze! Należało się jej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymajcie za nas kciuki, dziś mamy szczepienie
|
|||||
|
|
|
#4180 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super, że wypad na Mazury udany ![]() Gojka gratulacje dla Paulinki za pół roczku Wstałam dziś przed 7 - wychodząc z pokoju Domcia spała na brzuchu. Po ok 5 minutach zaglądam- Domcia nie śpi - leży na plecach i głowę ma tam gdzie wcześniej nogi ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------
|
||||
|
|
|
#4181 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
my już na nogach, pralka dalej pierze pranie jak pranie, ale to prasowanie mnie przeraża! ![]() nadrabiałam was wczoraj, ale z waszym tempem to nie takie proste ![]() aaa i chciałam się pochwalić, że wczoraj byliśmy z małżem i teściową na zakupach, bo w sobotę idziemy na wesele (tak tak, rychło wczas, wiem ) i kupiłam sobie taką sukienkę:http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...pen-back-dress do tego będę miała czarne dodatki. Ale taaaksię cieszę, bo z moimi balonami znalezienie czegokolwiek do ubrania graniczy z cudem chyba Sylwia też idzie w sobotę na wesele? pochwal się sukienką, bo nie dokopałam się jeśli już pokazywałaś ![]() miłego dnia!
|
|
#4182 |
|
Konto usunięte
|
Ja tylko tyle- czwarty dzień mam najbardziej jęczydłowate jęczydło świat
nie wiem, o co chodzi, czy zęby, czy skok, czy charakterek ale od rana do nocy jęczy, aż mąż w szoku był. Najbardziej zęby obstawiam, bo wszystko w paszczy i nie tak normalnie, ale z takim zacietrzewieniem jakimś, nerwami, no masakra. I jak myślicie, ruszyła się ruchowo? Tak, brawo, zgadłyście - NIE! od rana na podłodze leży, zabawki naokoło by miała do czego się obracać i dup.a, na plecach leży, ew. nogami się odpycha i lezie w górę i tyle. No i nogami macha na wszystkie strony i rękami.
|
|
|
|
#4183 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Jestem, w koncu jestem. Z tygodnia zrobiło się 2 Ale warto było. TŻ zrobił sobie urlop i moglismy siedzieć na wsi i odpoczywać Mam mega naładowane baterie ![]() Ale się stęskniłam za Wami. Mogłam Was tylko podczytywać na telefonie, ale pisać się nie dało
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie, powiedz mi jak to robisz technicznie? Bo ja też chyba tak zacznę robić tylko nie wiem jak to wykonać ![]() Laurka kciuki za szczepienie
|
|
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- mój pełzacz podłogowy http://www.youtube.com/watch?v=6fXJw...ature=youtu.be[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41811675]Ja tylko tyle- czwarty dzień mam najbardziej jęczydłowate jęczydło świat nie wiem, o co chodzi, czy zęby, czy skok, czy charakterek ale od rana do nocy jęczy, aż mąż w szoku był. Najbardziej zęby obstawiam, bo wszystko w paszczy i nie tak normalnie, ale z takim zacietrzewieniem jakimś, nerwami, no masakra. I jak myślicie, ruszyła się ruchowo? Tak, brawo, zgadłyście - NIE! od rana na podłodze leży, zabawki naokoło by miała do czego się obracać i dup.a, na plecach leży, ew. nogami się odpycha i lezie w górę i tyle. No i nogami macha na wszystkie strony i rękami.[/QUOTE]nie straszcie tymi zębami, bo jak Filip mi zacznie jeczeć bardziej niż zwykle, to się wykonczę Cytat:
|
|
#4186 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
), ściągałam trochę pokarmu i rozdrabniałam. Tak samo z kalafiorem (gotowany na parze),mieszany z moim mlekiem, bananka pociumkała jak jej trzymała, - nie mam siatki Dzis spróbuje brokuła![]() Kiedyś narzekałam na piszczenie, ło matko jaki to okropny dźwięk, na spacerach przechodnie sie obracali, ale moze byc gorzej, teraz mała wrzeszczy W nocy to tylko czekałam az zapuka policja wezwana przez sasiadów, a ja im powiem zmieniam pampersa
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-07-16 o 08:50 |
|||
|
|
|
#4187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z TŻ też lepiej?Cytat:
![]() No ja też się boję tych wychodzących zębów jak tak czytam... Wczoraj wyczułam u małej na dziąśle jakiś zadziorek, ale nic nie widać, więc nie wiem co to jest. |
||
|
|
|
#4188 | ||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Cytat:
Za to teraz gada ciumkajac klipsa od smoczka, TZ sie nie wyspi :PLenova co za chamstwo Facet wchodzi sobie na strone patrzy fajna dupa, idzie do burdelu a tam miesny Bijkora ![]() Bylismy wczoraj u mojej babci, zgodzila sie ze mna we wszystkich kwestiach, odnosnie chrztu, slubu i ze mama moja sobie wymysla z tymi imprezami Kluska caly czas do babci sie smiala. Babcia sie szarpnela wiec jutro idziemy na lumpowe lowy i obkupimy kluske juz na wieksze rozmiary ![]() U was tez tak jest, ze ci co maja najmniej kasy daja/prezentuja najwiecej? Az glupio brac jak sie wie, ze ktos na kasie nie spi... edit. Fejsbuk mi mowi, ze Yellow ma dzisiaj urodzinasy! Wszystkiego najlepszego, zeby Ci sie ulozylo w zyciu i zebyscie byli szczesliwi z Olim!
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-07-16 o 08:55 |
||
|
|
|
#4189 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
zacznę od tego że nie jestem na tym forum pierwszy raz tylko od początku kiedy istnieją styczniowo lutowe mamusie na forum nigdy nie odważyłam się napisać bo ... nie wiem czemu ..taki typ ze mnie ale naprawdę sledzę wasze posty chyba dzień w dzień. Nawet nie wiecie ile razy mi pomogłyście bo wiecej o dzieciaczku dowiedziałam się tutaj niż od tych wszystkich lekarzy ..A jak juz doszło do porodów to byłam na tym forum milion razy dziennie czekając która już urodzi Sama urodziłam 3 tygodnie wcześniej ale piszę bo mam pytanie.. może któraś mi pomoże. Mój kubuś 6 lipca skończył pół roku. Od kiedy przeszłam na mleko sztuczne pięknie mi przesypiał noce tzn 2 razy się budził na mleko ale dał się wyspać i dało sie funkcjonować. Od miesiaca kubuś budzi mi się co godzine ! Z zegarkiem w ręku...czasami da mi pospać 2. Mój mąż ma taką pracę że często wyjeżdza na parę tygodni... W dzień kubuś sumując śpi tak około 2.5 godziny to też chyba mało? Byłam u lekarza ale mnie wyśmiała mówiąc że ona też przy swoim dziecku 3 lata nie spała i takie jest macierzyństwo. Dodam że kubuś nie ma jeszcze ząbków chociaż lekarka od 3 miesięcy mówi że zęby już są tuż tuż ...i tak czekam jak głupia może któraś ma podobnie..
|
|
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41811675]Ja tylko tyle- czwarty dzień mam najbardziej jęczydłowate jęczydło świat nie wiem, o co chodzi, czy zęby, czy skok, czy charakterek ale od rana do nocy jęczy, aż mąż w szoku był. Najbardziej zęby obstawiam, bo wszystko w paszczy i nie tak normalnie, ale z takim zacietrzewieniem jakimś, nerwami, no masakra. I jak myślicie, ruszyła się ruchowo? Tak, brawo, zgadłyście - NIE! od rana na podłodze leży, zabawki naokoło by miała do czego się obracać i dup.a, na plecach leży, ew. nogami się odpycha i lezie w górę i tyle. No i nogami macha na wszystkie strony i rękami.[/QUOTE]czyli, że od soboty? U mnie też od soboty makabra :/ leży na tej macie jak za karę i tylko jęczy jak mu źleee. Aż mi wstyd sąsiadów, bo jedynie co jest w stanie mu poprawić humor to jego piosenka a każdy wie jaki to utwór i ja już nie wiem co zrobić, żeby on się przewracał. Mój to jest taki leniwiec, że szok, najlepiej, żeby mu mama podała jakąś zabawkę i wlazła tam do niego na mate i z nim leżała i na niego patrzyła.
|
|
|
|
|
#4191 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no bo nie przypadk, że musiałam poczytać sporo o glutenie i celiakii i tyle.Cytat:
![]() tak, homeopatyczne na receptę, uspokajające, ale nie zawsze działają Cytat:
sukienka bardzo ładna Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4192 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
trzymam
Cytat:
![]() A Domcia akrobatka ![]() Cytat:
Cytat:
wracaj i bądz Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41811675]Ja tylko tyle- czwarty dzień mam najbardziej jęczydłowate jęczydło świat nie wiem, o co chodzi, czy zęby, czy skok, czy charakterek ale od rana do nocy jęczy, aż mąż w szoku był. Najbardziej zęby obstawiam, bo wszystko w paszczy i nie tak normalnie, ale z takim zacietrzewieniem jakimś, nerwami, no masakra. I jak myślicie, ruszyła się ruchowo? Tak, brawo, zgadłyście - NIE! od rana na podłodze leży, zabawki naokoło by miała do czego się obracać i dup.a, na plecach leży, ew. nogami się odpycha i lezie w górę i tyle. No i nogami macha na wszystkie strony i rękami.[/QUOTE]wspólczuje jęczydłowania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moze i podmienili, znajac kompetencje niektórych urzedniczek to możliwe |
||||||
|
|
|
#4193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, mi też fejs to samo powiedział, także jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla Yellow!!! Cytat:
![]() A co do problemu to nie pomogę niestety... Ale na pewno to albo zęby albo skok
|
||
|
|
|
#4194 |
|
Konto usunięte
|
Misiaczku, mocz zbadaj
Potem się drzemki wydłużą, ale będą 2-3, dziecko gdy się rusza mocniej to bardziej zmęczone i dłużej jednym ciągiem odsypia - starsza mi tak zaczęła mieć chyba 2 drzemki po 7mcu, rano między 9-10 szła spać na godzinę, CZASEM półtorej, a 14-15 szła na 2-3h.
|
|
|
|
#4195 |
|
Lurker ;)
|
Ewik na youtube jest ich pelno.
|
#4196 |
|
Konto usunięte
|
Sylwia, Dorka też jak widzi, że coś jem/piję to najchętniej by wyrwała
![]() A mnie baba ciśnienie tak podniosła, że szok: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/szumi...wiadomosc.html sama se babo zmień kuź.wa, jaki niż? od kilku lat nam UM odmawia otworzenia większej ilości klas, bo nie ma kasy! a teaz do szkół idą dzieci rodziców boomu demograficznego lat 70/80, ale łątwiej i TANIEJ zamknąć kolejną szkołę i powiedzieć: zmień zawód. Noż....
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdziłam, faktycznie sporo ich
Dzięki |
|
|
|
#4198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
zastanowimy sie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
miałam coś kiedyś napisać i zapomniałam: ostatnio kupowałam młodemu tą kaszkę z bobovity bez cukru bananową i patrzę, a tam jeszcze inne bez cukru są, ale już po 6 miesiącu: mleczno-wielozbozowa o smaku gruszkowo-sucharkowym, mleczno wielozbożowa pełnoziarnista, mleczno-wielozbożowa owocowa; myslałam, ze tylko ta bananowa bez cukru
|
#4200 |
|
Przyczajenie
|
Mocz już badałam ..wiecie to juz taka moja desperacja bo nie idzie się cieszyć macierzyństwem gdy się ledwo na nogach stoi ;D co prawda w dzień jest bardzo grzeczny ...a może jakby spał w nocy to byłby idealny
a tak łatwo być nie może wiecie ja już trzy światy przeżyłam z tym moim kubusiem. Wcześniej miał ataki płaczu ale to takie ze złości ! Zanosił się Moi rodzice kiedys zadzwonili na pogotowie bo nie wiedzieli co się dzieje a wystarczy kubusiowi pokazać pieska i kubuś już się zaczyna śmiać ! Nerwus jakich mało. A jak już jest głodny to tak zaczyna się drzec że wszyscy sąsiedzi słyszą i potem się śmieją że daje dzieciaczek nam popalic wiecie jestem młodą mamą bo mam 21 lat i nie wiedziałam że macierzyństwo to taka trudna sprawa podziwiam wszystkie mamy które mają dwoje lub troje dzieci albo i więcej ! ja zdecyduję się na nastepne za 10 lat
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

ja zamawiałam grzecznego dziecia, dwa razy sprawdzałam, czy formularz dobrze wypełniony a takiego gałgana przysłali
najpierw nie mogłam usnac, potem koło północy Bartulo urzadził nocne Polaków rozmowy

od rana na podłodze leży, zabawki naokoło by miała do czego się obracać i dup.a, na plecach leży, ew. nogami się odpycha i lezie w górę i tyle. No i nogami macha na wszystkie strony i rękami.
6 5 4 3 2 1

wiecie jestem młodą mamą bo mam 21 lat i nie wiedziałam że macierzyństwo to taka trudna sprawa