|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
hejka!
widze ze moj dżejkob wprawil wizazowe zboczuchy w dobry humor wczoraj zapomnialam Wam wczoraj napisac jaki mialas sen ![]() snilo mi sie ze Bartullo Sylwii umowil sie z moim ze przyjdzie do niego i razem pojda do Leo Marsi sie bawic Cytat:
![]() a co to to to jest to fane swiecace samo sie krecace po podlodze? ![]() zapodaj linka! ![]() Cytat:
fejsbuk nigdy nie klamie, fejsbuk zawsze prawde Ci powie a wiec Yellow - wszystkiego naj!!!!! hej hej! niestety, nie pomoge. moze wlasnie zrob jakies badania. a moze to zeby? albo tesnkota za tata, w sumie nasze szkraby coraz wieksze i coraz wiecej rozumieja... napisz cosik wiecej o Was to moj tak ma jak wyjadam po nim sloiczek
|
||
|
|
|
#4202 |
|
Rozeznanie
|
Jestem tylko na sekundę, nie ma mnie bo pomagam siostrze przy rozkręcaniu ciuchlandu ;-) pomagam to ciężko powoiedziane bo córeczka nie da się mamusi przepracować
mamy zmienioną garderobę zrobiliśmy wymianę już może jutro otwarcie więc powinnam się w was wbić. Buziaki dla dzieciaków.
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czy dajesz np banana jednego dnia ziemniaka następnego? Nie że np przez 3 dni tylko banana, kolejne 3 dni ziemniaka? Cytat:
Może zęby albo faktycznie jaki skok ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41812151]Sylwia, Dorka też jak widzi, że coś jem/piję to najchętniej by wyrwała ![]() A mnie baba ciśnienie tak podniosła, że szok: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/szumi...wiadomosc.html sama se babo zmień kuź.wa, jaki niż? od kilku lat nam UM odmawia otworzenia większej ilości klas, bo nie ma kasy! a teaz do szkół idą dzieci rodziców boomu demograficznego lat 70/80, ale łątwiej i TANIEJ zamknąć kolejną szkołę i powiedzieć: zmień zawód. Noż....[/QUOTE]ehhhh.... u mnie w mieście 3 szkoły, zawsze dużo dziec teraz też ale jedną będą likwidować właśnie ze względu na kasę, nie wiem co się podzieje z nauczycielami
|
||
|
|
|
#4205 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szczupła zawsze byłam, ale teraz to ze mnie wieszak na ubrania a nie kobieta ![]() Cytat:
a jak móiwicie na nią? bo ja mam kuzynke Pauline i jest Paja od urodzenia a ma lat 19 ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Pstryniu, ale masz sny ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- YELLOW wszystkiego, co w tej chwili jest dla ciebie najwazniejsze spadam, bo dziec zasnął to troche sie ogarnę
|
||||
|
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
moja tez...ale raczej na sam widok łyzeczki
Cytat:
![]() 5 skok – 22-26 tydzień – relacje - Miesiąc piąty życia dziecka Przełom piątego i szóstego miesiąca to okres, gdy dziecko zaczyna dostrzegać związki między ludźmi. Przestaje uśmiechać się do każdego napotkanego człowieka i dostrzega, że ludzie dzielą się na bliskich i obcych - stąd nieśmiałość i lękliwość w stosunku do tych drugich. Towarzyszy temu tzw. lęk separacyjny, czyli obawa przed rozstaniem z rodzicami (zwłaszcza z mamą). Ich zniknięcie, choćby tylko na chwilę, z oczu dziecka, wywołuje płacz, może też być przyczyną kłopotów z zasypianiem i częstego przebudzania się w nocy. Dziecko coraz lepiej rozumie też inne relacje zachodzące w otoczeniu – zrzucanie przedmiotów na podłogę, łapanie za łyżeczkę z kaszą, ciągnięcie mamy za włosy – to ważne eksperymenty. W tym okresie dzieci uwielbiają bawić się tym, co jakoś nie pasuje do zabawki, czyli metką. Miłym urozmaiceniem zabawy może być dowiązanie do znanych zabawek nowych elementów. I nawet pasuje u mnie też niestety taki etap
|
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do snu to ellmi jaki super pełzak
|
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kubuś po prostu tęskni za mamą ooo fajnie ten skok opisany, ja znalazłam tylko, że jest lęk separacyjny. A napiszesz mi co znalazłaś o skoku tym wcześniejszym? Bardzo proszę ![]() ![]() Yellow sto lat
|
|
|
|
|
#4210 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41812048]Misiaczku, mocz zbadaj
Potem się drzemki wydłużą, ale będą 2-3, dziecko gdy się rusza mocniej to bardziej zmęczone i dłużej jednym ciągiem odsypia - starsza mi tak zaczęła mieć chyba 2 drzemki po 7mcu, rano między 9-10 szła spać na godzinę, CZASEM półtorej, a 14-15 szła na 2-3h.[/QUOTE]o ,to moj tak spiocha zazwyczaj wlasnie Cytat:
![]() dlatego rano spamuje Cytat:
![]() Cytat:
dla Hanny! my dzis idziemy do kosciola pierwszy raz od chrztu ![]() na szczescie msza krotka, za babcie, malo ludzi wiec jakby co to sie ulotnie poprostu i bedziem spacery uskuteczniac po cmentarzu ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41806157]Illusion i pstryniu, wasi synowie wymiatają A ja nieśmiało zapytam, co ja mam w takim razie mysleć, bo Agatka robiła długo identycznie, jak Kubulesław na mysl przychodzi mi tylko jedno http://www.youtube.com/watch?v=c2i4h7Q-8sA Cytat:
postekac Ci? ![]() ja podaje taka srednia mala lyzeczke (zalezy jak mi sie nabierze ) wlasnie do porannego mm z kleikiem. odpukac narazie wsjo jest ok.
|
|||||
|
|
|
#4211 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ile sie da Cytat:
no, no, ja tak karmie dzieki temu moge isc do pracy i dalej bede karmic, mam nadzieje ![]() Cytat:
Cytat:
wszystkiego naj! Cytat:
powodzenia na szczepieniu! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41812151] A mnie baba ciśnienie tak podniosła, że szok: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/szumi...wiadomosc.html sama se babo zmień kuź.wa, jaki niż? od kilku lat nam UM odmawia otworzenia większej ilości klas, bo nie ma kasy! a teaz do szkół idą dzieci rodziców boomu demograficznego lat 70/80, ale łątwiej i TANIEJ zamknąć kolejną szkołę i powiedzieć: zmień zawód. Noż....[/QUOTE]mundra bo ciepla posadke grzeje! ale juz niedlugo! ![]() no no, klasy po 30 osob, dolozyc nam jeszcze z 10 kartowych i bedzie gites! u nas w mojej wiosce od wrzenia nie bedzie pierwszej klasy liceum (czyt. powoli ja zamykaja |
||||||
|
|
|
#4212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...a_dziecka.htmlW ciąży obcięłam włosy, kiedy ich mycie trwało dłużej niż reszty ciała, a teraz, kurka, by się przydały, bo mała wyrwie mi tą resztę, która sama nie zdążyła jeszcze wypaść Mykam się zabawić z Olką
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Dostalam paczuszke z Hippa!
a w niej niebieska lyzeczka ale kolejna paczuszka, juz ponoc tresciwsza czeka w rosmanie no i mam kupony rabatowe na zarelko i kosmetyki, fajnie
|
|
|
|
#4214 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
) mam 21 lat nie pracuje ale planuję od października iśc na studia kosmetyczne aczkolwiek wiecie przy takim trybie życia ciężko skończyć szkołe jak się co chwile gdzieś indziej mieszka nie pracuje i obijam się w domu..ale wiecie praca mamy jest 24h na dobe.. straciłam kontakt ze wszystkimi znajomymi gdyż w tym wieku trzeba szalec na imprezach bawić się a taka ,,mamuśka" jak już nie chodzi na imprezy to nie jest warta ,,przyjaźni". Dlatego cieszę się że napisałam wkońcu do was bo wiecie jak jest się do kogo odezwać to jest raźniej Teraz kupujemy mieszkanie i bardzo się cieszę że bedziemy miec własny kąt i będziemy mieli dokąd wracać ![]() Cytat:
a co do włosów to już mi wyrwał połowe
|
||
|
|
|
#4215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dostałam różową ![]() pstryku Twój Kubuś to zobacz jakie rzeczy wyprawia... a moja leżyna brzuchu jak kłoda, jedyne co to pupe do góry podnosi .. serio mnie to zmartwiło. jak juz sie przeniesiemy to chyba bede próbować sie jakims rehabilitantem spotkać, żeby ją zobaczył. my juz w przyszłym tygodniu bedziemy sie przenosić. wiec teraz bedzie mnie mniej bo bede wszystko pakować, żeby to rozłożyć w czasie a nie wszystko na ura... wrócę do Was na pełen etat jak już się tam odgruzuję i w miarę odnajdę...
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nuuuudzi mi się Nie mam nic do roboty i siedzę jak ten ćwok
|
|
|
|
|
#4217 |
|
Zadomowienie
|
hej
czy mogę wrócić po 2 tygodniowej nieobecności ? ![]() uszka od Bartusia już wyleczone (mam nadzieje że już to zapalenie nie wróci) co do kp to ja już od jakiś 3 tygodni jestem tylko na mm :/ a co spania to jak kiedyś Bartuż zasypiał o 20 i budzi sie dopiero o 4 na jedzenie a o 7 wstawal teraz potrafi sie obudzic o 23, 1 i 4 poza tym Bartuś ma asymetrie chyba bez rehabilitacji sie nie obejdzie
|
#4218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i pisz częściej ![]() a jak rodziłaś? Cytat:
dobrze, że z uszkami juz oki a jak się ta asymetria objawia? |
|||
|
|
|
#4219 |
|
Przyczajenie
|
Ale tu dużo Kubusiów jest
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4220 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski;p ja juz od soboty na swoim no ale ogarniac musze ;p wczoraj ogarnelam na blysk kuchnie.. a dzis..gotuje zupe!:P
teraz ogarniam pokoje;p achhhhhhhhh wreszcie spokój, cisza... na golasa mozna latac;p
|
|
#4222 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Ola dostała wczoraj książeczkę, ooo dokładnie taką. No szał po prostu jest od wczoraj dziecka nie ma
|
|
|
|
#4223 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I za Ewcię żeby coraz lepiej znosiła rehabilitację Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja biorę mniej, mnie możesz przekupić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szkoda że tak daleko mieszkasz. Nagraj Leo, chętnie zobaczę jaką ma technikę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do zębów to u nas akurat Iguś nie dał nam tego jakoś szczególnie odczuć więc może i u Was się obędzie bez ekscesów
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4224 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
miałam bóle krzyżowe i myślałam że umieram.. rodziłam 10 godzin bo w nocy mi wody odeszły a skurcze dopiero dostałam po tych zastrzykach . W każdym razie samego porodu nie pamiętam bo byłam prawie nieprzytomna z bólu. Gdyby nie mąż to nie wiem jakbym sobie poradziła sama. Jego wsparcie było dla mnie ratunkiem Wogóle szpital w którym rodziłam to porażka..
|
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Dla nas zawsze nasze dzieci beda tycie-tycie malenkie ![]() To pala od nas dostaniesz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
oo widzę, że mamy nową mamę, witaj
|
|
|
|
#4227 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Deli, fotki, fotki!
charlizz, książeczka super ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Misiaczku, a gdzie rodziłaś? |
|
|
|
#4228 | ||||||
|
Rozeznanie
|
UWAGA, UWAGA, chwalę się. Z przerwą 6.30-8, spałyśmy do... przed chwilą.![]() Ale co było z tym usypianiem. Młoda niby już, już śpi, oczka zamknięte, nagle bach! pięć zł i śpiewa. I tak kilka razy, aż w końcu poszłam, i wtedy zasnęła. Cytat:
![]() Dziękuję za odp. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
----------------- Moje uszy... ![]() W ogóle, mam pytanie: Wasze dzieciaczki też są teraz takimi śmieszkami? Te z okolic wieku Poli? Ona się teraz praktycznie ze wszystkiego brechta. ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() A z tym lataniem nie ryzykuj może na razie, nie wiesz jakich masz sąsiadów. ![]() Witam nową mamę! Edytowane przez Wisienka_0809 Czas edycji: 2013-07-16 o 11:07 |
||||||
|
|
|
#4229 |
|
Zadomowienie
|
Sylwietta, a propos zamówień!! Bijkora nas ładnie załatwiła, co? Nawiozła Rumunów i wszystkich dla siebie zbałamuciła, uciekła z nimi a my na lodzie zostały
JAK ŻYĆ
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

już może jutro otwarcie więc powinnam się w was wbić. Buziaki dla dzieciaków.

W nocy to tylko czekałam az zapuka policja wezwana przez sasiadów, a ja im powiem zmieniam pampersa
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

szczupła zawsze byłam, ale teraz to ze mnie wieszak na ubrania a nie kobieta 

Nie mam nic do roboty i siedzę jak ten ćwok
ale i tak go kocham
najpierw nie mogłam usnac, potem koło północy Bartulo urzadził nocne Polaków rozmowy