Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-16, 12:54   #301
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Dzięki Laryska Wydatek zabolał, ale powtarzam sobie, ze to dla bezpieczeństwa malutkiej.

Dżizas, wygoniłam męża na korki a sama wlazłam do wyrka i spalam od 8 do 11:30.... do jego powrotu

Ja się przymierzam do zakupów w aptece, chyba jeednak tej Melissie, bo troche więcej nawybierałam produktów.
Chcemy też zamówić fotelik i może materacyk, chcieliśmy odebrać we Wro,ale do wtorku gdzieś musielibyśmy czekać, a że to miało być przy okazji kupna szafy w Ikei, to nie wiem czy wytrzymamy... Tzn. szafa jest nam potrzebna, żeby zacząć remont. Więc pomyślimy.

Witam nową mamusię

I spadam na lody z koleżanką. papa
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:55   #302
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
A ja od soboty bede zaczynac 9 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AA
robie porzadki w szafie, mam tyle ubran, ktore mialam raz na sobie, 2 sukienki ciazowe ktore mama mi kupila, 2 nowe meskie koszule ktore kupilam na prezent i leza i co ja mam z tym zrobic ????????????? spzredslabym najchetniej po cenach atrakcyjnych tylko nie wiem gdzie

Ide sie kapac bo mialam wczesniej, ale wzielam sie za porzadki i wlasnie skonczylam. Zjadlabym cos ...........

Mam pytanie co do kosmetykow uwazacie ze nivea hipoalergiczne te biale beda dobre na poczatek mam na mysli plyn do kapania i oliwke?

DA KTOS LISTE CO POTZREBNE W TORBE DLA MALUCHA ?
Zaktualizuj sobie tydzień ciąży

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:57   #303
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
też w tym tygodniu chcę spakować

a tak w ogóle, gdzie się przeprowadzacie? gdzieś na retkini nadal?
Wynosimy się do wschodniej części Łodzi, właściwie to już nie Łódź, bo gmina Andrespol więc będzie spora zmiana, bo Retkinia to jednak mocno miasto, wszystko na miejscu, blisko, a tam trzeba będzie trochę inaczej funkcjonować.
Stary 2013-07-16, 12:57   #304
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Hejka! Witam się w nowym wątku!

Znów nie było mnie parę dni, ale po wyjściu ze szpitala tak jak obiecałam wzięłam się za kompletowanie wyprawki. Do tego jeszcze cały czas jesteśmy z mężem w biegu w związku z mieszkaniem, które kupujemy. Czekamy na decyzję z banku, a w międzyczasie próbujemy wymyślić jak to mieszkanie urządzimy. I tak ganiamy raz oglądać glazurę, innym razem meble itp.

Ostatnio Wam pisałam, że miałam bardzo zły dzień. Ryk bez powodu. I to właśnie przy zamawianiu wyprawki z allegro. No ale jak mąż wrócił z pracy i zobaczył mnie w takiej rozsypce od razu zapakował nas do auta. Pojechaliśmy najpierw do sklepu dzieciowego, gdzie kupiłam kocyk i w końcu zamówiłam wózek. Potem pojechaliśmy do cukierni po moje ulubione ciasto! I chandra mi przeszła!

Apropo jeszcze pobytu w szpitalu. Wyszłam ze szpitala 10 lipca. Z racji tego, że trzymali mnie 4 dni należało mi się świadczenie z PZU za leczenie szpitalne. I jeszcze tego samego dnia przez internet złożyłam wniosek. I wiecie co? Już 12 lipca miałam pieniądze na koncie. Jestem w szoku. I jeszcze mile zaskoczona byłam, bo okazało się, że w grupowym ubezpieczeniu w pracy mam też dodatkowe ubezpieczenie Karta apteczna. I wczoraj przyszła do mnie ta karta. Mam na niej do wykorzystania 200 zł w wybranych aptekach. Także same pozytywy!

Jeżeli któraś z Was leżała w szpitalu przez 4 dni i ma ubezpieczenie grupowe w pracy to nie zapomnijcie o tym, że należy Wam się świadczenie za ten pobyt.
Hej też skorzystałam z tej możliwości, ale kasy nadal nie widzę :/ muszę sprawdzić, czy mój wniosek dotarł do gamonia co się tym zajmuje podobno w PZU nie ma żadnych wyjątków oprócz właśnie nietrzeźwości.

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Otatnio robiłam pierwszy raz w życiu drożdżówkę z malinami i wiśniami prosto z działeczki. Wyszła po prostu mega pyszna i to bez czekania na wyrośnięcie ciasta (w przepisie było około godziny, a u mnie wyrastała 15 min z braku czasu). Nawet teściowa zachwalała
Maliny u mnie jeszcze niedojrzałe, ale pójdę zobaczyć, bo może przeoczyłam Z malinami planuję takie ciasto - http://www.mojewypieki.com/przepis/k...dyniowa-pianka

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Ostatnio na SR oglądaliśmy fajny film - "Szczęśliwe niemowlę - dr. Harvey Karp o tym, jak uspokoić noworodka".

Może już o tym pisałyście, może oglądałyście, ale wrzucam link do YT http://www.youtube.com/watch?v=ASEjSYlnbzM Może akurat którejś jeszcze się spodoba i przyda.

Mi się spodobał. TŻ był nim zachwycony, aż w domu sobie jeszcze raz na spokojnie oglądał. A teraz chodzi i opowiada o tym jakie to on zna techniki uspakajania noworodków Póki co jest pełny zapału i chęci, ale zobaczymy jak będzie w praktyce
Dzięki za filmik. Obejrzę w wolnej chwili

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
u mnie dziś cukinia faszerowana mięsem mielonym od dawna miałam ochotę.
Będę wypróbowywać swój prezent urodzinowy - maszynkę do mielenia mięsa
Masz jakiś sprawdzony przepis na faszerowane cukinie? rośnie u nas jak szalona i brakuje mi już pomysłów na dania. Leczo się już przejadło. Myślałam jeszcze o placuszkach z cukinii, ale mój małż może marudzić.

Cytat:
Właśnie sobie uświadomiłam, że wczoraj zaczęliśmy 8 miesiąc!!!

Jejku jak ten czas leci!!!
Gratuluję
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:57   #305
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No właśnie,właśnie..mam podobne odczucia
Ciekawe tylko ile zabule za przesyłkę?
(...)
Musisz jeszcze sprawdzić czy sprzedawca wysyła za granicę, bo nie każdy chce
Myślę, że taka przesyłka to koszt około 100-150 złotych, ale mogę się mylić
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 12:57   #306
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Co do kosmetyków to ja postawiłam głównie na te z nivea Ale oliwkę mam z hippa Mam jeszcze dużą z Bambino, ale chyba wykorzystam dla siebie...

Mama foka
Stary 2013-07-16, 12:58   #307
t_89
Zakorzenienie

ja widzialam w rossmanie promocje na chusteczki mokre nivea 4 sztuki za 24 zl ale nie mialam juz jak sie zabrac bo bylam busem w srode moze albp w czwartek kupie, musze kupic jeszcze pieluchy 1 i 2 3 juz mam 2 opakowania z lidla
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:00   #308
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Laloca widzę, że też czekacie na Maję

Mama foka
Stary 2013-07-16, 13:00   #309
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Wynosimy się do wschodniej części Łodzi, właściwie to już nie Łódź, bo gmina Andrespol więc będzie spora zmiana, bo Retkinia to jednak mocno miasto, wszystko na miejscu, blisko, a tam trzeba będzie trochę inaczej funkcjonować.
a, czyli za Widzewem jeszcze
my też myślimy o domu ale to za jakieś 4-5 lat bo narazie mamy dopłaty do kredytu i nie chcemy ich stracić.
a myślałam że się w Rytmie za kilka miesięcy na retkini spotkamy

a tak w ogóle to wśród Twoich znajomych na fb odkryłam żonę mojego kolegi z pracy chyba z nią pracowałaś wcześniej

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:02   #310
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
ja widzialam w rossmanie promocje na chusteczki mokre nivea 4 sztuki za 24 zl ale nie mialam juz jak sie zabrac bo bylam busem w srode moze albp w czwartek kupie, musze kupic jeszcze pieluchy 1 i 2 3 juz mam 2 opakowania z lidla
Ja kupiłam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/nivea-baby-chustec...390892170.html Mama się śmieje, że mamy ładny zapas

Mama foka
Stary 2013-07-16, 13:05   #311
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie sobie uświadomiłam, że wczoraj zaczęliśmy 8 miesiąc!!!

Jejku jak ten czas leci!!!
gratulacje

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Masz jakiś sprawdzony przepis na faszerowane cukinie? rośnie u nas jak szalona i brakuje mi już pomysłów na dania. Leczo się już przejadło. Myślałam jeszcze o placuszkach z cukinii, ale mój małż może marudzić.
Wszytko robię na oko Farsz robię z tego co mam aktualnie w lodówce. Dziś będzie mięso mielone z łopatki wieprzowej, cebulka w kostkę, marchewka i pietruszka starte na tarce i podsmażone z pomidorami bez skórki (świeże lub z puszki), doprawiam, dodaję natkę pietruszki i farsz gotowy. Dziś dorzucę jeszcze kukurydze konserwową. Cukinie wydrążam, zasypuję solą, żeby puściła wodę i osuszam później.
Nadziewam, posypuję żółtym serem i zapiekam około 30-40 minut, podaję z sosem czosnkowym/koperkowo-smietanowym

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-16, 13:05   #312
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
do Madurowicza tez to wszystko jest potrzebne? jak ja rodziłam to podkłady poporodowe dawali, na łóżko też
no i dzieciaczka mozna ubierać w szpitalne ubranka, tylko na wyjście mieć swoje trzeba
Ja się nastawiam na Medeora, tam na liście są podkłady na łóżko i poporodowe. Dla dzieciaczka musisz mieć 3 komplety ubrań.
Stary 2013-07-16, 13:05   #313
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Nie kracz...ja chyba po prostu najbardziej panikuję

Spakowałam na razie do mojej torby, co mogłam (bo część rzeczy jest wywiezionych):
- stanik do karmienia
- ręcznik
- majtki poporodowe 5 szt
- podkłady na łóżko 60x90 10 szt
- wkładki laktacyjne 30 szt
- koszula do porodu (ta z "uroczym" misiem...)
- skarpetki, majtki
- płyn do higieny intymnej
- w większej części kosmetyczka i przybory toaletowe
- 2 paczki podkładów poporodowych
- chusteczki higieniczne i nawilżane
- papier toaletowy

jutro będę pakować torbę dla dzidziusia, bo już widzę, że się w jedną nie zmieszczę (najwięcej miejsca zajęły te głupie podkłady na łóżko i poporodowe - wielkie to jak pieluchy)
Boziuuu, juuuż?! Ja to mam w mieszkaniu wciąż taki ☠☠☠☠☠☠☠nik, że nie wiem gdzie co jest. Łóżko dowieźli tylko do małego pokoju, ale tam nie ma internetu. Dziś dopiero dowieźli szafkę do łazienki, ale przecież ja nawet nie mogę ogarnąć tych szapargałów, a mąż nie ma kiedy nawet ;/

Nie wspominam nawet o tym, żeja nawet nie mam co pakować, bo nie mam ani torby nie mam, ani tych wszystkich rzeczy, które wymieniasz A teraz nawet nie ma szans żeby kupić, bo jesteśmy totalnie spłukani w tym m-cu.

A tak pozostając przy temacie, wiecie, że w Medeorze ZZO kosztuje 500zł? Prawdopodobnie tylko Madurowicz ma bezpłatne w Łodzi.

PS. Napisałam wywód w K. Sorki za ilość
Stary 2013-07-16, 13:07   #314
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
a, czyli za Widzewem jeszcze
my też myślimy o domu ale to za jakieś 4-5 lat bo narazie mamy dopłaty do kredytu i nie chcemy ich stracić.
a myślałam że się w Rytmie za kilka miesięcy na retkini spotkamy

a tak w ogóle to wśród Twoich znajomych na fb odkryłam żonę mojego kolegi z pracy chyba z nią pracowałaś wcześniej
Już nieraz się przekonałam, jaki świat jest mały
Stary 2013-07-16, 13:07   #315
Diorisha
Zakorzenienie

Skończyłam Zeszło się 1,5h ale mam wyprasowane wszyściutko

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Może kiedyś był? Jestem z 1983 roku i wówczas ani w kolejnych latach podziału nie było
Kurcze to chyba mi się coś pozajączkowało

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No więc tak:
Poród był kiepski do momentu podania ZZO, potem dopiero zszywanie źle wspominam

U mnie tam poród był kiepski od początku do końca

Cytat:
Co Ty mi nie powiesz
A właśnie do mnie dotarło, że jutro będę mieć gości (siostra i przyjaciółka mają urodziny i z jeszcze jedną przyjaciółką - we 4 się razem wychowywałyśmy i znamy się od urodzenia - mamy się spotkać, a ponieważ wieczorem, to u nas, bo Edi musi iść spać). I muszę poprasować chociaż jeden rozmiar dziś do końca i posprzątać na jutro cały dom
Eeeee to sie fajna babska impreza szykuje Tylko nie pospać mi się tam jak ostatnio

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Mam tak samo. U mnie wózeczek też stoi już wyprany. Nie mogę się na niego napatrzeć A jak sobie przypomnę,że jeszcze tak nie dawno Maja w nim brykła toże już taka duża panna z niej.

Mnie wczoraj wzięło na oglądanie fotek i znalazłam sporo z maleńką Natalcią w tym wózeczku. A Ona już taka duża

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Zadzwoniła teściowa,że szwagierka przywiozła do niej wszystkie małe ciuszki po Marcinku
Także do kupienia niewiele mi zostaje. Tak się cieszę.
Super

Cytat:
Diorisha Podrzuć swoją stertę prania,to machnę za jednym razem Matko,ja to naprawde uwielbiam prasować
Czekam aż jeszcze jedno pranie się wysuszy i jazda z tym koksem

czarna szalona kobieto Chętnie bym Ci tą dzisiejszą stertę odkopsnęła do prasowania
U mnie prasowanie jest zdecydowanie najbardziej znienawidzoną z domowych obowiązków

Cytat:
Mamuśki,myślicie,że opłaca mi się kupować dla Mai łóżko z PL? Samo łóżko z materacem wyniesie mnie około 450 zł plus jeszcze przesyłka do UK...
Tutaj się rozglądałam i nic mi się nie podoba...

Zastanów się ile chcecie wydać na to łóżeczko dla małej. Taka gabarytowa przesyłka to drogi gips. Żeby Wam nie wyszło drugie tyle co samo łóżko.

Edytowane przez Diorisha
Czas edycji: 2013-07-16 o 13:12
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:09   #316
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Boziuuu, juuuż?! Ja to mam w mieszkaniu wciąż taki ☠☠☠☠☠☠☠nik, że nie wiem gdzie co jest. Łóżko dowieźli tylko do małego pokoju, ale tam nie ma internetu. Dziś dopiero dowieźli szafkę do łazienki, ale przecież ja nawet nie mogę ogarnąć tych szapargałów, a mąż nie ma kiedy nawet ;/

Nie wspominam nawet o tym, żeja nawet nie mam co pakować, bo nie mam ani torby nie mam, ani tych wszystkich rzeczy, które wymieniasz A teraz nawet nie ma szans żeby kupić, bo jesteśmy totalnie spłukani w tym m-cu.

A tak pozostając przy temacie, wiecie, że w Medeorze ZZO kosztuje 500zł? Prawdopodobnie tylko Madurowicz ma bezpłatne w Łodzi.

PS. Napisałam wywód w K. Sorki za ilość
M.in.dlatego pakuję już torbę, bo się obawiam, że inaczej się nie odnajdę przy tej przeprowadzce...wiem, że kosztuje 500 zł
W Madurowiczu na pewno dają bez problemu i nic nie mówili o kosztach, jak pytałam.
Stary 2013-07-16, 13:09   #317
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Gadam z przyjacielem (tym o 18-letniej dziewczyny) i nie mogę

Najpierw od przyjaciółki usłyszałam, że za naszymi plecami opowiada, że Edzik to najbardziej niegrzeczne dziecko, jak zna (wtf? czy on widział niegrzeczne dzieci?? pominę fakt, że w wieku Edzika w ogóle dzieci nie widuje, chyba, że na fotografiach )...
A teraz od prawie godziny próbuje mnie wyciągnąć samą gdzieś (kino, pizza, piknik, COKOLWIEK BYLE BEZ DZIECKA ), bo "muszę odpocząć od dziecka". Primo moje dziecko ma imię, a secundo chyba ja wiem, czy potrzebuję odpocząć, czy nie
I coś tak czuję, że wcale nie chodzi o mnie, a o ową dziewczynę, co ma 18 lat i rodzina z 2-letnim dzieckim i drugim w drodze ją przeraża, a przyjaciel nie chce z tej okazji rezygnować z kontaktu z nami

Znalazł się Pan Troskliwy

Cytat:
Jak wyszłam ostatnio ze szpitala to po powrocie zrobiłam sobie listę rzeczy, które były mi tam potrzebne. Bo to co wzięłam na początku okazało się za mało. Potem tylko mąż mi dowoził kolejne rzeczy.
Tak więc do listy nie zapomnijcie dopisać takich rzeczy jak:
- ręczniki papierowe,
- papier toaletowy (nie dość że w szpitalu jest szary, to częściej go nie było niż był, więc lepiej mieć swój ),
- sztućce,
- kubek + talerz (wiadomo, że trzeba coś jeść poza tym co w szpitalu dają, bo na tym nie da się przeżyć , poza tym w moim szpitalu kolacja jest po 17 a śniadanie dopiero po 8 rano),
- ew. jakaś herbata, kawa i cukier (niby w szpitalu herbata była, ale wiadomo, że np. Dilmah to to nie był)
- żel pod prysznic i szampon do włosów (o żelu pamiętałam, ale szampon musiał mi mąż dowozić),
- grzebień + gumka do włosów ( po umyciu głowy moje włosy wyglądają nie najlepiej, a wiadomo że do szpitala nie zabiorę suszarki i prostownicy, więc gumka była dla mnie zbawieniem).

No to tak pokrótce.

rubinko
Dobrze podpowiadasz
Choć u nas z kawy czy herbaty pożytku byś nie zrobiła- wrzątku jak na lekarstwo
Ta kolacja to chyba w każdym szpitalu o takiej porze. Ciekawe jak ciężarna ma wytrzymać do rana. Jeszcze te porcyjki takie minimalistyczne

Gratuluję 8go miesiąca

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Haha mama

Mamie się wiele wybacza

Cytat:
Nie kracz...ja chyba po prostu najbardziej panikuję
Toż u Ciebie z usg za chwilkę 9ty miesiąc. Żadnej paniki nie stwierdzam

motyl
powodzenia na wizycie

rusałko i LaLoco ale u Was dziś na obiad dobroci
A cukinię faszerowaną uwielbiam
Stary 2013-07-16, 13:10   #318
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
wiem choć i tak postaram się urodzić bez zzo.

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:12   #319
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja kupuje Hippa - po czytaniu recenzji dziewczyn i mam tez kilka probek Johnsona płyn do mycia 3 w 1 + mleczko.
Jak też podstawiłam na kosmetyki Hippa i kupiłam żel do kąpieli https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-i-wlosow.html bo jest od 1 dnia życia i ma bardzo dobre recenzje i wygodną pompkę
Kupię jeszcze oliwkę z Babydream w razie W. Najwyżej sama zużyję.
Do tego tylko krem do pupy Linomag, krem na powstałe odparzenia Bepanthen i krem do twarzy Hipp na wiatr i niepogodę.
Mam te próbki Johnsona, ale wykorzystam je jak mała podrośnie, bo podobno skład mają taki seeee.

Cytat:
Laloca widzę, że też czekacie na Maję
Tak chociaż mój małż jeszcze oficjalnie nie zatwierdził, ale zastanawia się no ale imię się przyjęło i wszyscy już się pytają o Majusię
Żeby było ciekawiej to ja też mam na imię Agnieszka:P
Stary 2013-07-16, 13:12   #320
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Też tak uważam. Intelektualnie spoko-testy przeszła pozytywnie i została zakwalifikowana do 1 klasy ale emocjonalnie nie nadaje się jeszcze do szkoły. Gdzie tam dla Niej wysiedzieć 45min w ławce
haha wiesz co, ja też chodziłam 2 lata do zerówki, bo moja mama pracowała w szkole, więc zamiast do przedszkola to poszłam rok wcześniej do zerówki (miałam niecałe 6 lat) i potem miałam badanie u psychologa i powiedział, że intelektualnie do 1 klasy bym się nadawała, ale emocjonalnie już nie . Do dzis się ze mnie naśmiewają czasem, że dalsza edukacja mi tak dobrze szła, bo miałam solidne podstawy przez powtarzanie zerówki
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Hej wam

mam do was pytanko, czy was też boli cały brzuch jak macie się przewrócić z pozycji leżącej na plecach na bok ?? bo ja nie wiem czy to ja tak tylko mam czy wszystkie tak macie ?? jestem w 25 tygodniu i jeszcze troszkę przede mna ale ciężko mi niekiedy jak się tak przekręcam z plecow na bok :/
Boli okresowo, np. tydzień boli, 2 tygodnie nie. Wydaje mi się, że to się wiąże z takimi skokami w rośnięciu brzucha i podejrzewam, że to normalne

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:12   #321
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja kupuje Hippa - po czytaniu recenzji dziewczyn i mam tez kilka probek Johnsona płyn do mycia 3 w 1 + mleczko.
Ja chyba też postawię na Hippa. W weekend była u mnie ciotka (ma 9 miesięczne bliźniaki) i z kolei zachwalała kosmetyki nivea - głównie coś do kąpieli. Chyba po prostu każda z nas będzie musiała wypróbować co dla maluszka będzie najlepsze.

Cytat:

Ja cukinię faszerowaną robiłam wczoraj. Wrzuciłam do niej podsmażane mięsko mielone z cebulką i przyprawami, a na to tarty ser. U nas cukinia też rośnie jak szalona. Mama to się śmieje, że jak jej nie będziemy zrywać, to będzie taka wielka, że sama do nas przyjdzie i do drzwi zapuka Placuszki z cukini robiłam w piątek. Całkiem smaczne wyszły, trochę się rozwalały, ale mimo to TŻ zjadł z dokładką
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:14   #322
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Jak też podstawiłam na kosmetyki Hippa i kupiłam żel do kąpieli https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-i-wlosow.html bo jest od 1 dnia życia i ma bardzo dobre recenzje i wygodną pompkę
Do tego tylko krem do pupy Linomag, krem na powstałe odparzenia Bepanthen i krem do twarzy Hipp na wiatr i niepogodę.
Mam te próbki Johnsona, ale wykorzystam je jak mała podrośnie, bo podobno skład mają taki seeee.

Tak chociaż mój małż jeszcze oficjalnie nie zatwierdził, ale zastanawia się no ale imię się przyjęło i wszyscy już się pytają o Majusię
Że się tak wtrące... ja też!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:15   #323
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

A jak ma małż na imię?

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Że się tak wtrące... ja też!
A no bo widzicie wszystkim Agnieszką pasują Maje

Mama foka
Stary 2013-07-16, 13:18   #324
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
gratulacje

Wszytko robię na oko Farsz robię z tego co mam aktualnie w lodówce. Dziś będzie mięso mielone z łopatki wieprzowej, cebulka w kostkę, marchewka i pietruszka starte na tarce i podsmażone z pomidorami bez skórki (świeże lub z puszki), doprawiam, dodaję natkę pietruszki i farsz gotowy. Dziś dorzucę jeszcze kukurydze konserwową. Cukinie wydrążam, zasypuję solą, żeby puściła wodę i osuszam później.
Nadziewam, posypuję żółtym serem i zapiekam około 30-40 minut, podaję z sosem czosnkowym/koperkowo-smietanowym
To w takim razie mięsko bym przygotowała jak to spaghetti. Cukinię obierasz ze skórki? jak się ją zapiecze w piekarniku to ona się robi mega miękka nie? nie rozrywa się przy wyciąganiu? a może ta skórka ją usztywnia? ale ze mnie ciemna masa
Stary 2013-07-16, 13:18   #325
agusiamaskota
Wtajemniczenie

TŻ stwierdził, że jest zmęczony po całym dniu lenistwa i idzie spać Ale ponoć dobre spaghetti zrobił, teściowa zachwala

Mama foka
Stary 2013-07-16, 13:19   #326
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
A ja wczoraj wyprałam gondolę,wystawiłam na balkon-pięknie wyschła.
Właśnie - jak to prać? W osiedlowej pralni krzyknęli sobie 80 PLN

Cytat:
Komu, komu, bo zjem
ja dziś właśnie odkryłam, że remontują mi Lidla

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Hej wam

mam do was pytanko, czy was też boli cały brzuch jak macie się przewrócić z pozycji leżącej na plecach na bok ?? bo ja nie wiem czy to ja tak tylko mam czy wszystkie tak macie ?? jestem w 25 tygodniu i jeszcze troszkę przede mna ale ciężko mi niekiedy jak się tak przekręcam z plecow na bok :/
mnie też boli, dlatego muszę się turlać pomału

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:20   #327
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
wiem choć i tak postaram się urodzić bez zzo.
jeśli ostatecznie zechcą mnie tak i zdecyduję się tam rodzić, to nie będę miała innego wyjścia, bo to nie na nasz portfel.

Cytat:
M.in.dlatego pakuję już torbę, bo się obawiam, że inaczej się nie odnajdę przy tej przeprowadzce...wiem, że kosztuje 500 zł
W Madurowiczu na pewno dają bez problemu i nic nie mówili o kosztach, jak pytałam.
No ja wcześniej nie miałam jak, a teraz z kolei nie mam czego i gdzie zapakować.

Wkurza mnie, że z pierdołami jest problem, bo muszę wydrukować papiery do ubezpieczenia, uzupełnić i do roboty dostarczyć, a nie mam gdzie wydrukować, bo leżę sztywna jak kołek :/ w pt będę musiała sama gnać do przychodni na drugi koniec miasta autobusami i tramwajami, bo nie ma mnie kto zawieźć...
Stary 2013-07-16, 13:20   #328
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Komu, komu, bo zjem
miiiii do kawki zbożowej... Matall, ślinotoku dostaję aaaaaaa
podjęłam decyzję że na razie żadnego ciacha nie będę robić bo ostatnio blachę drożdżowego prawie sama wsunęłam
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-16, 13:22   #329
inwersja
dryfuję słowami

ah i składam zażalenie na tytuł. moje cycki nie są zdecydowanie piękne, wyglądają jak krowie wymiona, w biuście mam więcej niż w brzuchu i na prawdę nie wiem skąd ja stanik wezmę. ;/ nie wiem nawet jaki rozmiar potrzebuję.
Stary 2013-07-16, 13:23   #330
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
haha wiesz co, ja też chodziłam 2 lata do zerówki, bo moja mama pracowała w szkole, więc zamiast do przedszkola to poszłam rok wcześniej do zerówki (miałam niecałe 6 lat) i potem miałam badanie u psychologa i powiedział, że intelektualnie do 1 klasy bym się nadawała, ale emocjonalnie już nie . Do dzis się ze mnie naśmiewają czasem, że dalsza edukacja mi tak dobrze szła, bo miałam solidne podstawy przez powtarzanie zerówki

Czyli mam podstawy sądzić,że Natalia też będzie prymuską

Cytat:

A no bo widzicie wszystkim Agnieszką pasują Maje
Ja też Agnieszka i mam Natalię a oczekuję Ewy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości