|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Paulinka w takim razie trzymamy kciuki
![]() A co do kup to mój robi nawet 6 i zastanawialiśmy się czy to dobrze, czy czasem nie ma coś z brzuszkiem, najpierw były zielone a teraz sa już żółte. Taka ilość kupek to nie za dużo? |
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3933 | ||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nerka Ci promieniuje albo co...??? Ja o rossnę jeszcze nic nie wiem dop. wzięłam kartę z Rossmana... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
OO widzisz, dobrze, ze pójdziecie....ale kurde...płacić trzeba...a za darmo to nie łaska zrobić USG i spr tetno chociażby.... Cytat:
Czekamy na jakies foty ![]() ![]() Cytat:
ZA KTG!!! Kciuki!!! Cytat:
Mój organizm już tyle czasu go przyjmuje i do końca się nie uspokoił, ale już nie mam takich telepawek jak na początku...więc bardzo Ci współczuję...jedyny plus, ze czuję się po nim dużo lepiej... trzymaj się Elaine!!! Oby wswzystko się ładnie zagoiło z obojczykiem itp...Igorek dojdzie do siebie i będzie dobrze! Trzymam kciuki by ładnie jadł a Ty byś nie straciła pokarmu!!!!! Cytat:
![]() Udanego załatwiania... Ja nie wiem ile mam podkąłdów chyba 2 paczki miałam (kupowałam razem z sostrą) jej jak zostały to pocięła na 4 części i jak przebiera małęgo to mu pod pupę podkłąda i jak się zśiuśka międzyczasie to na podkłąd ![]() Cytat:
PS. Mój tez nie bardzo chciał brać na ręce mego siostrzeńca bo powiedział, ze jak mu coś zrobi to będzie na niego...więc zapytałam ...to co naszego też nie będziesz brał na ręce?...to stwierdził, ze naszego weźmie bo to jego ...zobaczymy jak to będzie... Cytat:
I czekamy na fotusie ![]() Oby Cię już nic nie bolało..tam na dole... [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41828461] Choc w piatek jak sie uda wyjsc to chyba pekne z radosci, stesknilam sie juz za domem, kotami a najbardziej za starszakiem i tz-em ![]() to trzymam kcuki abyście jutro wyszli do domku !!!!! Cytat:
Ja też się witam w pełnym 38 czyli 39 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Ty się tam trzymaj. Możesz nam nawet fotusie Lilo podesłać z jakąś fajną minką ![]() Wiesz, ze my tu rządne fotek!!! To jeszcze się przywitam...HEJKA ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Wczoraj była taka duchota w sypialni, że otworzyłam okno na szerokość...i kurcze chyba przegięłam...dziś rano oczy załzawione, katar jak stąd do Idzi na Lubelszczyznę no masakra!!!!! Właśnie moczę stopy w gorącej wodzie może coś pomoże....:/ jeszcze mi teraz brakuje grypska jakiegoś.... |
||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3935 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() od ciepło od rana uffff ![]() idę nadrobić ![]()
#3936 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Guuusiaa;41829689]Witam się dziewczyny ![]() Jestem strasznie rozżalona i w ogóle ryczeć mi się dziś chce, nie dość że w nocy łapały mnie skurcze to jeszcze ta dzisiejsza wizyta... KOSZMAR!!! Mój gin na urlopie więc kazał zarejestrować się do położnika który przyjmuje za niego no i ... właśnie i nic nie zrobił, pokoazałam mu wyniki na paciora to nawet nie umiał odczytać wyniku, bo z jakimś antybiogramem mi wyskoczył że nie dostałam razem z wynikiem i on nie wie jak mnie leczyć, na to ja mu że przecież jest napisane że "NIE WYCHODOWANO" to co oni mieli mi dać jeszcze!? a on no faktycznie ![]() Pyta kiedy miałam ostatnie USG ( a przecież kartę miał przed sobą) to mu mówie że w 26 tyg bo potem USG było popsute, a on "To bardzo dawno temu" i koniec rozmo |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zatem obyś wyszłą z dzidzią jak najszybciej... Zdecydowaliście na imię? Piotruś czy inaczej?? ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- [QUOTE=surka;41830613]Św Sureczka...pocytowało, ale wogóle nie ma Twoich wpisów:/ Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-07-17 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3938 |
Zadomowienie
|
Cześć Misie Ptysie Kolorowe (Madi specjalnie dla Ciebie Twoje ulubione powitanie
![]() Biegnę do Was po przytulaka bo mi straszliwie smutno i źle. Jesteśmy prawie pewni że Antoś nie toleruje laktozy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz znowu trzeba będzie czekać na poprawę ze dwa dni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale jestem załamana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Zakorzenienie
|
madi
surka robi taka grę dla nas! "zgadnij co miałam na myśli i co chciałam powiedziec" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3940 |
Zakorzenienie
|
elaine- trzymam kciuki za laktację. pij sporo tej herbaty bocianek no i wiadomo- często przystawianie. i oczywiści oby problemy Małego szybko zniknęły
![]() en- ja bym w nocy nie wymagała chyba wstawania tżta do dziecka, skoro jeździ do pracy i sam wstaje rano. ALE w ciągu dnia powinien pomóc, żeby nie było, że Ty jesteś od wszystkiego 24/dobę, a on jest od miętolenia synka po puckach ![]() paulinka- kciuki za rozkręcenie akcji ![]() dzoan- sypiesz się nam kobieto, odpoczywaj w ciągu dnia ![]()
#3941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Biedny Antos!!! Kurcze jak jest pokarm to teraz nietolerancja...nosz jak nie urok to s.racz.. A może dało by się jakiś czas na mm, miedzyczasie bys pokarm sciągała a potem jak sie poprawi to znów spróbowac KP.... PS. A jak mama pomaga coś?interesuje się? ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ghia- współczuję problemów z laktozą, ale nie obwiniaj się za głupią kajzerkę. nie jesteś w stanie wiedzieć i pamiętać o wszystkim i znać każdy skład ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- ja też ![]() dziś idę na ktg na 17:30, ale nie liczę na cuda ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3943 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie nic ciekawego, noc w miarę przespana, ale brzuch mnie bolał. Mały znów urósł, bo czuję, że jest większy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A może to jakieś odgniecenie? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Teso obyś w piątek w końcu wyszła ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3944 |
Zakorzenienie
|
Ghia- kurcze mam nadzieje, ze diagnoza się nie potwierdzi i Antos biedny przestanie się męczyć.. Biedaki
![]() madi- nie calowalam po rękach, no coś Ty ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#3945 |
Zakorzenienie
|
madi ja mam ciągle nadzieję, że choć po porodzie to minie.. dzisiaj naszły mnie obawy co zrobię jak ta swędziawa zostanie na dłużej i będzie to trzeba leczyć silniejszymi lekami, a w czasie KP i tak takich nie dostanę.. przecież ja oszaleję
![]() Nie choruj teraz! ![]() fiazo ![]() ![]() Ghia ![]() ![]() mam wizję odpadających stóp i dłoni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3946 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Pocytowałam a nic pod syn nie mogę napisać:banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Zakorzenienie
|
dobra, idę się doprowadzić do porządku przed tym ktg.
#3948 |
Zakorzenienie
|
Ghia z moich notatek o nietolerancji laktozy:
Jeśli to nietolerancja laktozy wynikająca z niedojrzałości ukł. pokarmowego to to się unormuje po 3-4 miesiącach i nie ma co rezygnować z kp! Można dziecku pomoc podając Delicol do każdego karmienia i ewentualnie ściągać pierwsze 40ml pokarmu przed podaniem piersi, bo tam jest najwięcej laktozy. Delicol ma za zadanie rozkładać laktozę zawartą w mleku i sprawia, że staje się ono lepiej przyswajalne. Dzięki temu eliminuje dolegliwości kolkowe. Przy nietolerancji laktozy lekarka zabroniła nabiał odstawić, jego należy odstawić przy alergii na białko mleka krowiego a to co innego niż nietolerancja laktozy, objawia się inaczej. Laktoza jest normalnym składnikiem mleka kobiety niezależnie co będzie jadła. |
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() madi w ciazy sa dwa rodzaje kolek: nerkowa i jelitowa. Pierwsza zazwyczaj objawia sie po prawej stronie a druga po lewej. Ja mam po lewej zdecydowanie bardziej, do tego dobre wyniki moczu, do tego profilaktycznie zurawine biore ... poza tym przy kolce jelitowej sa wzdecia, kluje w jelitach i po lewej stronie - mam wszystkie objawy. A no i jeszcze jedno - wieczorem i w nocy sie nasila, typowe. Dzwonilam do poloznej i powiedziala to samo, i ze najczesciej pojawia sie ona w 9 miesiacu, bo dziecko ugniata kichy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3950 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Iwona super że z małej taki anioł.
Em rozumiem że jesteŚ rozgoryczony i też uważam, że jednak tz powinien ci pomagać. Może jednak nie w nocy, skoro rano do pracy, ale w wolnym czasie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3951 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wstałam dzisiaj po 9 ![]() Nadrobiłam, odpisze i idę farbować włosy bo już mój odrost mnie drażni. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, badania, ktg, porody itp. ![]() Cytat:
Ja np nie będe wymagała od Tż żeby nie spał pół nocy jak będzie chodził do pracy, ale w weekendy nie ma bata - jak nauczy sie ,,obsługi" Małego to ma wstawac do niego i pomóc mi się nim zajmować. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Teso trzymam kciuki i za Was, żebyście wyszli ze szpitala ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój też ma jeszcze miejsce.. bo i mój gin i szpitalny widzieli na usg sporo wód. Dlatego trochę się martwię czy pęcherz sam puści, skoro Mały na niego nie będzie napierał wystarczająco ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- magolina cały czas zbieram siły ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Zakorzenienie
|
Twe ją zużyłam tylko jeden w szpitalu.
![]() ![]() |
![]() |
#3954 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sma od sarny sprzed sekundy: "Dziś wychodzę. Skurcze ustały ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój na każdym usg wychodził o 2 tyg. za duży, na ostatnim wyrównał do terminu, a nawet był ciut mniejszy i chyba też czeka na 23, bo ma kilka ciuszków w lewki ![]() ![]() Ale ma jedne body z napisem "I'm strong like a lion" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tez nie liczyłam na cuda i bezobjawowo miałam 3 skurcze na 50 mmHg, więc luzik ![]() Ghia, bardzo mi przykro z powodu problemów, mam nadzieję, że jakoś dacie radę i z KP... ![]() A wczoraj kupiłam sobie stanik do karminia w h&m za 30 zł ![]() Miękki, ale z fiszbinami i śmigam w nim teraz, bo z reszty już wyrosłam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
Zakorzenienie
|
Sarna super, że dzisiaj wychodzisz
. Em witamin podaje sld raz na dobę. Gusia w tego lekarza to partacze i olewacz dobrze że idziesz jeszcze prywatnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3956 |
Zakorzenienie
|
Elaine przy karmieniu piersią ilość kup nie jest wyznacznikiem tylko ilość zasikanych pieluszek. Na piersi maluch może robić kupę nawet co kilka dni, bo mleko mamy jest tak wartościowe, że mało jest produktów ubocznych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3957 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do MM to mam nadzieję, że uda się wrócić do KP i jeżeli faktycznie trzeba będzie przejść na mm to będę odciągać pokarm żeby dać Antkowi szansę jeszcze na KP. Cytat:
Co do odciągania pierwszej fazy to może faktycznie bo tego jeszcze nie próbowałam. Dzięki za słowa pocieszenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3958 |
Zakorzenienie
|
Elain niestety mam podobne doświadczenia w karmienie i też walczę o laktacje. A z kupkami to raczej normalne. Moja w szpitalu też robi może 1 dzień, a miała i dzień że nie było, a lekarz nic nie mówił.
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mimo tego ze po urodzeniu Matiego mieszkałam u rodzicow to miałam taka jedna może i glupia zasade która wyznaje do dziś - choćbym się miała zes..rac to sobie sama dam rade. Sporo lez wylanych było jak nikt nie widział ale dumna jestem z siebie. A mój maz twierdzil ze się nie wysypia jak ja w nocy wstawałam do Mateuszka bo on tez się rozbudza, tylko z ta roznica ze on otwieral oko i zaraz je zamykal i chrapal dalej wiec nie wiem jak to się miało do jego niewyspania. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam się w nowym 39 tygodniu i w dzień wizyty ![]() Ide na 15:40 i ma być USG. Dzisiejsza noc była dla mnie okropna. Straszne skurcze lydek i rak i niemoglam sobie znaleźć pozycji do spania. Sadze także ze niunia się wstawia bo siusiu non stop biegałam a najgorsze było wstanie z lozka bo ja od sciany i już obczailam ze najlepiej mi na "wstecznym" wychodzi jak to mój maz mowi ![]()
![]() |
#3960 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
mamy sierpniowo-lipcowe i czerwcowe pisze żeby się przywitać, czytam was jakiś czas, az normalnie musiałem założyć konto, bo bez tego bobasów nie dało się zlookać, a i wy nie wiedzieliście o moim istnieniu ![]() jeśli można się jeszcze dopisać do listy to poprosze, z terminem 27 sierpnia 2013 pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.