Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-17, 06:35   #541
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Witam,
Mam na imię Basia i wszystko wskazuje na to, że zostanę mamusią marcową
Podczytuje was od samego początku, lecz dopiero dziś mam odwagę dołączyć. Wczoraj na wizycie zobaczyłam mojego okruszka i jego bijące serduszko
To nasza druga ciąża, miałam być mamą kwietniową 2013 jednak poprzednia ciąża już od początku się nie powiodła-nie było zarodka
Na szczęście teraz już wszystko jest jak być powinno, obecnie jestem prawie w 8 tc i strasznie cieszę się, że dołączę do podobnego wątku, do jakiego miałam dołączyć poprzednio-to dobry znak. Kolejnym dobrym znakiem był pozytywny test w przeddzień Dnia Ojca
Udało nam się w 1 cs, po 9 miesiącach od poronienia.

Mona cieszę się, że mogę tu oficjalnie się dopisać-proszę wstaw na pierwszą stronę
baja_86 (Basia 27 lat)okolice Leszna OM 23.05.2013 Tp. 02.03.2014

Pozdrawiam Was wszystkie, szczególnie jednak AM bo jest nas tu troszkę Tym razem wszystko się uda-musi

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2013-07-17 o 06:37
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 06:43   #542
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
gratulacje zaoszczedziłabyś chociaż na tej niby cebuli?
No właśnie była droższa Frajerka ze mnie

Cytat:
Napisane przez elgie Pokaż wiadomość

witam wszystkie Mamusie
Ja znowu w domku... Mąż robi obiad, a ja odpoczywam

Pisałyście o tym, że trzeba pić dużo wody, trochę się zmartwiłam, bo u mnie z tym cienko. Ale postanawiam się poprawić

W czwartek o 9:00 mam wizytę Czy z pierwszego usg dostaje się jakiś wydruk ze zdjęciem maleństwa?
Ja wczoraj dostałam Czym się chwalić przed rodziną

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
ja w pracy np. bez 'żółtych karteczek' bym sobie nie poradziła bo potrafię zapomnieć o czym mówiłam 5 min temu
Znam to Na szczęście nie pracuję. Mam wakacje

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Super!!!

Witajcie
Czytam Was i czytam, ale nie mam siły siedzieć długo przed kompem, w ogóle na nic nie mam siły Dobrze, że chociaż zrobiłam obiad - mogę teraz poleżeć i czytać gazetę, choć pewnie zasnę po którejś stronie

Trochę TŻ mnie wkurza - chyba nie wierzy, że mogę być taka zmęczona na początku ciąży Jakbym to wszystko wymyśliła -ech, zawiodłam się na nim

Miłego wieczorku
Mój też czasem nie wierzy. Ale ja mu raz powiedziałam " w życiu nie myślałam, że w ciąży jest tak ciężko. Zawsze myślałam ,że początków się w ogóle nie odczuwa a tu taki klops (tu następuje wymiana moich dolegliwości)"
Po tym tekście zrozumiał

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
To ich zapytajcie czy chcą się zamienić Mój tżt nie był przy porodzie ale widział jak mnie przenosili na salę, pełno krwi, ja blada jak trup. Jego mina bezcenna. Teraz już wie że to nie jest bajka, że ciąża od czegoś swoją nazwę zawdzięcza więc ja nie mam zamiaru udawać siłaczki i go wyręczać. Nawet dziś dostał ochrzan że posprzątał ale obiadu nie zrobił Chciałabym ich widzieć na tych wszystkich badaniach ginekologicznych, badaniach krwi, nudnościach, zgagach, mdłościach o samym porodzie nie wspominając i oni mają czelność się jeszcze odzywać
Nie dziwię się Tż- tom, mnie też to przeraża
Na szczęście mój rodzi ze mną

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja mam tak głupią pracę, głupie szefostwo i taką nerwową że aż się boję powiedzieć że w ciąży jestem
strasznie się tam męczę. nie wiem jak powiedzieć i kiedy.
ale jak już powiem to pójdę na zwolnienie odrazu - -w sumie przyznam że chcieliśmy drugie dziecko ze względu własnie na moją pracę - a później to nie wiem co będzie
jutro jak pomyślę że mam tam iśc to jeszcze bardziej chce mi się
niż z rana
tragedia po prostu ta moja praca
Okropne. Powiedz im, bierz L4 i odpoczywaj w domu
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 08:14   #543
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
ja mam tak głupią pracę, głupie szefostwo i taką nerwową że aż się boję powiedzieć że w ciąży jestem
ale jak już powiem to pójdę na zwolnienie odrazu - -w sumie przyznam że chcieliśmy drugie dziecko ze względu własnie na moją pracę - a później to nie wiem co będzie
niż z rana
To tym bardziej idź! To twój przywilej, pomyśl ile będziesz mogła sobie w domu odpoczywać
Stary 2013-07-17, 08:15   #544
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja w pracy powiedziałam wczoraj, a dzisiaj juz znaleźli nową osobę na moje stanowisko No ale się nie dziwię, pewnie się boją, że rzucę w każdej chwili zwolnieniem i zostaną na lodzie
No to faktycznie ekspresowo.

Cytat:
niż z rana
Jeśli Ci nie zależy na pracy, to ja na Twoim miejscu po prostu przyszłabym ze zwolnieniem i wtedy powiedziała, po co masz jeszcze klika dni się stresować.
Stary 2013-07-17, 09:44   #545
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Witam,
Podczytuje was od samego początku, lecz dopiero dziś mam odwagę dołączyć. Wczoraj na wizycie zobaczyłam mojego okruszka i jego bijące serduszko
Cześć Gratuluję

Kurcze... od kilku dni używam tych globulek na infekcję (pimafucin). I czasami jak globulka 'schodzi' znajduję tam jakąś nitkę krwi... (Ale max 1 raz w ciągu dnia). Nie wiem czy powinnam się martwić Jutro zadzwonię do mojej ginki bo przyjmuje (choć ja i tak będę w pracy). No chyba żeby coś się jeszcze takiego dzisiaj pojawiło to pojadę wieczorem na IP
Stary 2013-07-17, 09:47   #546
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
No ekstremalnie szybko bo gdzieś koło 11:00 byłam u dyrektorki, a od 11:45 ogłoszenie wisiało już na portalu
Wiadomo, że trzeba przeszkolić nową osobę, no ale nie wiem ile to potrwa
A Ty będziesz szkolić? Bo to będzie się równało ddatkowym obowiązkom jeszcze...

Cytat:
niż z rana
Tez bym zrobiła, jak dziewczyny radzą. Nie ma co się stresować, poza tym jak szefostwo nie szanuje pracownika tak jak powinni to... kij im w oko

Cytat:
Witam,
To nasza druga ciąża, miałam być mamą kwietniową 2013 jednak poprzednia ciąża już od początku się nie powiodła-nie było zarodka
Na szczęście teraz już wszystko jest jak być powinno, obecnie jestem prawie w 8 tc i strasznie cieszę się, że dołączę do podobnego wątku, do jakiego miałam dołączyć poprzednio-to dobry znak. Kolejnym dobrym znakiem był pozytywny test w przeddzień Dnia Ojca

Mona cieszę się, że mogę tu oficjalnie się dopisać-proszę wstaw na pierwszą stronę

Pozdrawiam Was wszystkie, szczególnie jednak AM bo jest nas tu troszkę Tym razem wszystko się uda-musi
Super, że jesteś, bo własnie miałam pisać, że jakoś przestało przybywać i wielkie brawa za serduszko

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 10:03   #547
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty będziesz szkolić? Bo to będzie się równało ddatkowym obowiązkom jeszcze...
Niekoniecznie, bo jeszcze inne 3 dziewczyny mogą to zrobić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 12:01   #548
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cześć Dziewczyny,
chyba nieśmiało dołączę do Was...
Wczoraj zobaczyłam II kreski w dwóch testach, potem zrobiłam betę- wynik 46,140...
Póki co nie mogę uwierzyć... i ciągle mi się wydaje, że przyjdzie @

Zamierzam w piątek powtórzyć betę, któraś się orientuje jaki powinien być wzrost przez 3 dni?

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 12:40   #549
elgie
Raczkowanie

dzięki Dziewczyny za odpowiedzi, widzę, że jak zawsze czy się dostanie zdjęcia z uzg zależy od lekarza... No nic, zobaczymy jak u mnie będzie

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
ja mam jutro pierwszą wizytę stres jest ogromny, dzisiaj rano jakoś tak niedobrze mi w pracy było tak słabo albo to tylko myślenie o tym bo już wczoraj wpisywałam w google czy można nie mieć objawów w 6 tygodniu heh mam nadzieję ze jutro dostane pierwsze zdjęcie i pokażę mężusiowi na korytarzu jak wyjdę trzymajcie kciuki mocno
Już po wizycie?

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Super!!!

Witajcie
Czytam Was i czytam, ale nie mam siły siedzieć długo przed kompem, w ogóle na nic nie mam siły Dobrze, że chociaż zrobiłam obiad - mogę teraz poleżeć i czytać gazetę, choć pewnie zasnę po którejś stronie

Trochę TŻ mnie wkurza - chyba nie wierzy, że mogę być taka zmęczona na początku ciąży Jakbym to wszystko wymyśliła -ech, zawiodłam się na nim
Dokładnie jakbym słyszała mojego męża

Cytat:
No ekstremalnie szybko bo gdzieś koło 11:00 byłam u dyrektorki, a od 11:45 ogłoszenie wisiało już na portalu
Wiadomo, że trzeba przeszkolić nową osobę, no ale nie wiem ile to potrwa
u mnie w pracy to zanim kogoś znajdą to mijają ze 2 miesiące...

Cytat:
niż z rana
ja na Twoim miejscu bym już poszła na L4 tak jak radzą Dziewczyny

baja_86, magduś2 witajcie
elgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 13:37   #550
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
Wczoraj zobaczyłam II kreski w dwóch testach, potem zrobiłam betę- wynik 46,140...

Zamierzam w piątek powtórzyć betę, któraś się orientuje jaki powinien być wzrost przez 3 dni?
gratulacje
A tu info znalezione na necie:
"Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Po szóstym tygodniu ciąży prawidłowa szybkość narastania poziomu beta hCG ulega zwolnieniu. "

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:58   #551
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
gratulacje
A tu info znalezione na necie:
"Uważa się, że we wczesnej ciąży stężenie beta hCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Po szóstym tygodniu ciąży prawidłowa szybkość narastania poziomu beta hCG ulega zwolnieniu. "
Dziękuję!
Czyli mogę nie czekać do piątku a zrobić w czwartek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-07-17, 15:15   #552
Trisdom
Zadomowienie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Dziękuję!
Czyli mogę nie czekać do piątku a zrobić w czwartek

Dokladnie

Wlasnie wracam z pracy... Grrr, chyba tez pomysle o zwolnieniu, bo od stresu boli brzuch
Stary 2013-07-17, 15:50   #553
23Paula23
BAN stały

Jestem już normalnie wykończona już 15tc a ja dalej się czuje okropnie kilka dni przerwy a teraz spowrotem chodzę taka bez silna, mdli mnie, zero apetytu, ciągłe zawroty głowy a liczyłam że w 2 trymestrze się to skończy Już nie wiem jak sobie radzić wyjdę przed dom przejdę się do ogródka i spowrotem i muszę się położyć bo nie mam siły ustać na nogach, biorę witaminy Tż faszeruje mnie musującymi witaminami żelazem i czym tam i nic w piątek wizyta - mam nadzieje że z maleństwem wszystko ok bo zaczynam się martwić długo już go nie widziałam liczę na to że lekarz zrobi mi USG

Mam pytanie przy Usg genetycznym lekarz robi pomiary dzieciątka a przy zwykłym nic? tylko zerka czy jest akcja serca?
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 15:55   #554
baja_86
Zakorzenienie

Dziękuje za przyjęcie

Trisdom, Castia współczuje stresującej pracy. Skoro jest tak nieprzyjemnie to rozważcie L4, to nie czas aby przejmować się pracą i wymysłami szefostwa.

Ja pracuję w oświacie, więc ten najtrudniejszy początek ciąży spędzam na urlopie. Co prawda akurat teraz mam kilkudniowy dyżur, ale potem dalej mogę odpoczywać

Pisałyście o wakacjach. My mamy zaplanowany tydzień w sierpniu nad morzem, pytałam wczoraj lekarki powiedziała, że możemy jechać. Także chyba można pomyśleć o krótkich wakacjach jeśli oczywiście zdrowie dopisuje.
Stary 2013-07-17, 16:07   #555
cobra115
Zakorzenienie

no z tą stresującą pracą to masakra chociaż u mnie ostatnio w miarę ok
Stary 2013-07-17, 16:13   #556
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

ja pracuję w szpitalu i zamierzam iść na L4 jak to tylko będzie możliwe...moja ginka mi obiecała szybkie zwolnienie..nie ma co ryzykować

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-07-17, 16:38   #557
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Cześć Gratuluję

Kurcze... od kilku dni używam tych globulek na infekcję (pimafucin). I czasami jak globulka 'schodzi' znajduję tam jakąś nitkę krwi... (Ale max 1 raz w ciągu dnia). Nie wiem czy powinnam się martwić Jutro zadzwonię do mojej ginki bo przyjmuje (choć ja i tak będę w pracy). No chyba żeby coś się jeszcze takiego dzisiaj pojawiło to pojadę wieczorem na IP
A na ulotce nie masz napisane, że coś takiego może wystąpić?
Daj znać co powiedział gin

Cytat:
Cześć Dziewczyny,

Zapraszamy i witamy

Ponawiam prośbę o dopisanie mnie do listy
Angelika 24 lata, OM 25.05, pierwsza ciąża
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 17:47   #558
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Wlasnie wracam z pracy... Grrr, chyba tez pomysle o zwolnieniu, bo od stresu boli brzuch
Az tak?
To koniecznie idz na zwolnienie - musisz o siebie dbac
Stary 2013-07-17, 18:01   #559
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

nie wytrzymałam, następna wizyta miała być 29go ale zmieniłam na piątek już teraz, to oczekiwanie czy wszystko tam gra co ma grać w fasolce potrafi zabijać.

nie wiem jak wasze mdłości ale moje dziś sięgnęły zenitu, zero wymiotów ale mdłości takie że nie potrafię stać tak mi się kręci w głowie...
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 18:05   #560
Trisdom
Zadomowienie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
ja pracuję w szpitalu i zamierzam iść na L4 jak to tylko będzie możliwe...moja ginka mi obiecała szybkie zwolnienie..nie ma co ryzykować
Ja wlasnie tez. Brakuje personelu, prowadze 15 pacjentow na raz i jest meeega duzo stresu.
Moje mdlosci od 2 dni ustapily
Stary 2013-07-17, 18:29   #561
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Witam,

Witaj fajnie, że jest nas więcej
Nam też się udało w 1 cs po #

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Jeśli Ci nie zależy na pracy, to ja na Twoim miejscu po prostu przyszłabym ze zwolnieniem i wtedy powiedziała, po co masz jeszcze klika dni się stresować.
Popieram

Cytat:
Cześć Dziewczyny,

Cześć
My się znamy z jakiegoś wątku? Kojarzę nick
Cytat:
Jako kto pracujesz? ja też służba zdrowia z zawodu

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 18:32   #562
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A na ulotce nie masz napisane, że coś takiego może wystąpić?
Daj znać co powiedział gin
Gin nie odbierała tel, ale nie będę wydzwaniać już dziś, bo nic się nie dzieje jutro zadzwonię

Cytat:
No to faktycznie nie ma co ryzykować
Stary 2013-07-17, 18:53   #563
Enia_
Zadomowienie

czesc dziewczynki
Ale naskrobałyscie przez te kilka dni
super ze jest co czytac
My w pn bylismy na wizycie, w sumie plamienia juz nie ma ale przy pobieraniu wymazu do cytologii cos tam jeszcze ginka zauwazyla ale nie musze juz lezec tylko duzo odpoczywac .
Wybadala mnie z kazdej strony i oczywiscie usg, dzieciątko juz większe niz 2 tygodnie, w sumie z om wychodzi 9 tydzien a z usg 7,5 ale kazala sie nie przejmowac bo ja mialam dlugie cykle po 35,40 dni wiec zaplodnbienie musialo byc pozniej i spokojnie dzidzia nadrobi
Pięknie serduszko biło i to najwazniejsze !
zlecila kilka badan w tym zaproponowala prenatalne i teraz sie zastanawiam czy robić...................j ak to jest u was?
Kolejna wizyta za miesiąć

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
cześc
super się was czyta
i fajnie że możemy się wymienić zmartwieniami i troskami
zawsze w kupie raźniej

ja padam na pyszczek po maratonie w pracy ale jeszcze jutro i 3 dni wolnego
u mnie kierownictwo jeszcze nie wie
ale chciałabym po wizycie 23.07 iść na l4 od raz
mam je 100 proc. a moja praca niewskazana w ciąży raczej

co do wód to ja pije nestle aquarel smakuje mi nawet (wydaje się słodkawa)
i ma pozytywną opinie instytutu matki i dziecka

jeszcze tydzien i wizyta
Ja w sumie mam urlop do 20 sierpnia ale tez bede wtedy juz po wizycie i raczej tez wezme L4 odrazu ,moja dyrka nie bedzie zadowolona ale ma mnie kto zastąpić, koleżanka na pewno sie ucieszy

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Jestem już normalnie wykończona już 15tc a ja dalej się czuje okropnie kilka dni przerwy a teraz spowrotem chodzę taka bez silna, mdli mnie, zero apetytu, ciągłe zawroty głowy a liczyłam że w 2 trymestrze się to skończy Już nie wiem jak sobie radzić wyjdę przed dom przejdę się do ogródka i spowrotem i muszę się położyć bo nie mam siły ustać na nogach, biorę witaminy Tż faszeruje mnie musującymi witaminami żelazem i czym tam i nic w piątek wizyta - mam nadzieje że z maleństwem wszystko ok bo zaczynam się martwić długo już go nie widziałam liczę na to że lekarz zrobi mi USG

Mam pytanie przy Usg genetycznym lekarz robi pomiary dzieciątka a przy zwykłym nic? tylko zerka czy jest akcja serca?
przy zwykłym też mierzy ,bynajmniej u mnie
ale przy genetycznym sa to dokladniejsze pomiary, najwazniejsza przeziernosc karkowa

Cytat:
Dziękuje za przyjęcie

Trisdom, Castia współczuje stresującej pracy. Skoro jest tak nieprzyjemnie to rozważcie L4, to nie czas aby przejmować się pracą i wymysłami szefostwa.

Ja pracuję w oświacie, więc ten najtrudniejszy początek ciąży spędzam na urlopie. Co prawda akurat teraz mam kilkudniowy dyżur, ale potem dalej mogę odpoczywać

Pisałyście o wakacjach. My mamy zaplanowany tydzień w sierpniu nad morzem, pytałam wczoraj lekarki powiedziała, że możemy jechać. Także chyba można pomyśleć o krótkich wakacjach jeśli oczywiście zdrowie dopisuje.
ooo ja tez w oświacie
jak w poprzedniej ciąży, najgorszy okres przypada na urlop ;-)
wracasz po urlopie do pracy czy L4 ?

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
nie wytrzymałam, następna wizyta miała być 29go ale zmieniłam na piątek już teraz, to oczekiwanie czy wszystko tam gra co ma grać w fasolce potrafi zabijać.

nie wiem jak wasze mdłości ale moje dziś sięgnęły zenitu, zero wymiotów ale mdłości takie że nie potrafię stać tak mi się kręci w głowie...
u mnie troszke młosci odpusciły za to węch mam wyostrzony o tysiąc razy i wszystko mi śmierdzi

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Ja wlasnie tez. Brakuje personelu, prowadze 15 pacjentow na raz i jest meeega duzo stresu.
Moje mdlosci od 2 dni ustapily
to rzeczywiscie masz mnóstwo pracy ,współczuje :/
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 18:56   #564
111kicia111
Raczkowanie

Hejka!

Witam nowe dziewczyny!

Odebrałam dzisiaj wyniki. Połozna spojrzała na nie i powiedziała że wszystko jest idealnie.

W poniedziałek wyjeżdzam nad morze a po powrocie pójde do ginki z wynikami.
Czuje się super i mam nadzieje że tak zostanie i wakacje będą udane.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 19:12   #565
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
c
zlecila kilka badan w tym zaproponowala prenatalne i teraz sie zastanawiam czy robić...................j ak to jest u was?
To jest to między 11 a 14 tyg za które sie płaci?
Mi ginka powiedziała, że jest coś takiego. To usg, które ona mi zrobi ma dać 80% pewności że dzidziuś jest zdrowy, a to prenatalne np. 88 %. Kosztuje ok 150zł.
Na następnej wizycie muszę jej dać odpowiedzieć.
Ja chyba nie będę tego robić. po 1 - 88 % to nadal nie 100% pewności.
po 2 - nawet jakby coś złego wykazało to przecież nie usunę ciąży, wiec wolę nie widzieć i sie nie denerwować całą ciążę

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Odebrałam dzisiaj wyniki. Połozna spojrzała na nie i powiedziała że wszystko jest idealnie.

NO to za wyniki

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 19:20   #566
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Hej Elunka już gdzieś faktycznie pisalysmy razem,
Jestem pielęgniarka i pracuję na chirurgii

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-07-17, 19:36   #567
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
ooo ja tez w oświacie
jak w poprzedniej ciąży, najgorszy okres przypada na urlop ;-)
wracasz po urlopie do pracy czy L4 ?
ooo a gdzie pracujesz? Ja jestem nauczycielem w przedszkolu. Nie wiem jeszcze co zrobię, zobaczymy jak to dalej będzie. Z jednej strony chciałabym pracować, najlepiej byłoby do grudnia, ale nie wiem czy dam radę. W sumie okres jesienno-zimowy obfity w infekcje u dzieci-szkoda by było się narażać. Zobaczymy jak się sprawa rozwinie.
Od nas z pracy dziewczyna za kilka dni rodzi, dyr chce od połowy września kogoś za nią zatrudnić, gdybym poszła od razu na L4 musiałaby zatrudnić dwie nowe osoby. A przez ten czas dziewczyny musiałby by pracować za nas dwie, także trochę nie chcę ich obarczać, ale z drugiej strony do L4 mam prawo i jeśli trzeba będzie to z niego skorzystam. W każdym razie pod koniec sierpnia poinformuje dyr o moich planach
Stary 2013-07-17, 20:13   #568
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Witam,

Hej Basiu Ale się cieszę ze się spotykamy na tym wątkuOj widzialaś już serduszkocudownie, jam mam pierwszą wizytę w sobotę i modlę się żeby też je zobaczyć
Ja też pracuję w przedszkolu! Urlop mam do końca lipca, od sierpnia wracam lub nie, jeszcze ciągle się zastanawiam. A do tego w przyszłym tygodniu mam egzamin na mianowanegowiec mało się tu teraz udzielam.
Witaj magduś2 w naszym gronie
Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Hejka!

Witam nowe dziewczyny!

super!!!
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 20:22   #569
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Dziękuje za przyjęcie

My mamy wykupione wakacje w Bułgarii w pierwszych dniach sierpnia. Samolotem. Stresuję się, bo to będzie jeszcze pierwszy trymestr. Rok temu byliśmy w Grecji z moją szwagierka, która była w czwartym miesiącu więc trochę bezpieczniej.

Cytat:
czesc dziewczynki
Ale naskrobałyscie przez te kilka dni
super ze jest co czytac
My w pn bylismy na wizycie, w sumie plamienia juz nie ma ale przy pobieraniu wymazu do cytologii cos tam jeszcze ginka zauwazyla ale nie musze juz lezec tylko duzo odpoczywac .
Wybadala mnie z kazdej strony i oczywiscie usg, dzieciątko juz większe niz 2 tygodnie, w sumie z om wychodzi 9 tydzien a z usg 7,5 ale kazala sie nie przejmowac bo ja mialam dlugie cykle po 35,40 dni wiec zaplodnbienie musialo byc pozniej i spokojnie dzidzia nadrobi
Pięknie serduszko biło i to najwazniejsze !
Kolejna wizyta za miesiąć

przy zwykłym też mierzy ,bynajmniej u mnie
ale przy genetycznym sa to dokladniejsze pomiary, najwazniejsza przeziernosc karkowa

o :/
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
To jest to między 11 a 14 tyg za które sie płaci?
Mi ginka powiedziała, że jest coś takiego. To usg, które ona mi zrobi ma dać 80% pewności że dzidziuś jest zdrowy, a to prenatalne np. 88 %. Kosztuje ok 150zł.
Na następnej wizycie muszę jej dać odpowiedzieć.
Ja chyba nie będę tego robić. po 1 - 88 % to nadal nie 100% pewności.
po 2 - nawet jakby coś złego wykazało to przecież nie usunę ciąży, wiec wolę nie widzieć i sie nie denerwować całą ciążę

NO to za wyniki
Ja chciałabym prenatalne robić od razu. Strasznie martwię się tymi lekami, które przyjmowałam na kolkę nerkową kiedy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Chce mieć pewność, że wszystko jest ok, bo zwariuję.
Stary 2013-07-17, 21:02   #570
runaway_star
Raczkowanie

Hello wszystkim
3 dni mnie tu nie było i widzę, że jak tak dalej pójdzie, to już po 1-dniowej nieobecności będzie z 10 stron do nadrobienia

Byłam dzisiaj na USG Moje maleństwo ma 6mm i wszystko jest w jak najlepszym porządku
Tak więc, mona1, możesz mnie już wpisać na 1 stronę
Karolina, lat 28, OM 30.05.2013, TP 09.03.2014

No i zaczynam Was "nadrabiać"
Cytat:
Tylko zastanawiam się czy mówić mu że już byłam u innego ginekologa? W zasadzie tamten za wiele mi nie powiedział oprócz tego, że pęcherzyk jest w dobrym miejscu...
Też się nad tym zastanawiam, bo chcę się zapisać jednak do innego ginekologa ze względu na to, że zmieniłam zdanie odnośnie szpitala, w którym będę rodzić. Ale myślę, że to żadna ujma ani nic, jeśli się tak zrobi. Przecież mamy prawo do zmiany lekarza. Więc chyba spokojnie temu drugiemu lekarzowi można powiedzieć, że wcześniej się było u innego. Ja zresztą mam w karcie ciąży już wpisaną I wizytę u tego pierwszego lekarza.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 12 kg, ja jestem wysoka więc mi się to nawet fajnie rozłożyło, teraz ważę 2,5kg mniej niż przed pierwszą ciążą i mam zamiar zgrubnąć maks 10 kg A jeszcze powiem Wam że to że się dużo je to wcale nie ma wpływu na dziecko bo ja od 20 tg zaczełam tak naprawdę grubnąć i no i więcej jeść a synek niespełna 3kg się urodził. Także ja absolutnie nie zamierzam jeść za dwojga, raczej będę się starać zwracać uwage na to co jem. No a jak wyjdzie to zobaczymy

Wiesz co ja nie przytyłam tak dużo bo jak pisałam 12kg ale też powiem szczerze że jadłam dużooo tylko że zaczełam tak jeść więcej gdzieś koło 15-18 tc i też dopiero wtedy zaczełam tyć, bo potem to już ciężko utrzymać wagę no i wzrastający apetyt. Wydaje mi się że dziewczyny za dużo sobie pozwalają własnie w tych początkowych okresach zwłaszcza słodycze, fat foody to czego w ciązy powinno się unikać no i potem się tyje. Oczywiście jeśli ktoś bierze jakieś hormony albo musi leżeć no to mu nic nie pomoże i będzi tył ale przy takie normalnej chodzonej ciąży to jest to do zrobienia
Tylko ja się zastanawiam jak to zrobić, żeby uważać na to, ile się je. Bo ja jestem non stop głodna, co mnie strasznie irytuje No i oczywiście jem, bo wychodzę z założenia, że skoro organizm się domaga, to widocznie potrzebuje. A jak jestem głodna to mnie mdli.... Szkoda tylko, że za tą ilością jedzenia nie idzie taka ilość energii. Dzisiaj to jakaś masakra - cały dzień jestem taka słaba jak po jakiejś chorobie. Mam nadzieję, że to stan przejściowy. A co do przytycia, to trochę się tego boję, bo całe życie byłam szczupła i nie ważyłam więcej niż 52kg, a kręgosłupa nie mam najmocniejszego... W zasadzie to już się czuję trochę jak ludzik Michelin - takie mam wałeczki na brzuchu

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:

Ej przecież każda kobieta ma osiemnaście i trochę
Mówi się też, że kobieta jest zawsze młodsza od mężczyzny w tym samym wieku

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałam serduszko
Gratulacje!

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez elgie Pokaż wiadomość

W czwartek o 9:00 mam wizytę Czy z pierwszego usg dostaje się jakiś wydruk ze zdjęciem maleństwa?
Ja dostałam wydruk, więc myślę, że to standard - powodzenia na wizycie
Na moim zdjęciu widać pęcherzyk ciążowy i kropka Jak dzisiaj pokazywałam rodzince to zdjęcie, to wszyscy stwierdzili, że jest "wielki" hihi całe 6mm

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
tak jak wczesniej pisalam - ja nic nie dostalam
To dziwne... A upomniałaś się o zdjęcie? Bo ja od razu zapytałam, czy jakieś dostanę. Może jak kobieta o to nie prosi, to nie zawsze dają Ale swoją drogą, to ginekolog powinien się domyślić, że dla kobiety to pierwsze zdjęcie z USG jest szczególnie ważne.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
no i skleroza zaawansowana!
Ja teraz jestem na urlopie. Ale tak sobie popracowuję trochę to tu to tam. We wtorek wieczorem miałam pojechać na godzinkę do koleżanki do pracy. I zapomniałam Dobrze, że z koleżanką dobre relacje i klientka też wyrozumiała Ale i tak mi było głupio potwornie To się dopiero nazywa skleroza....

Edytowane przez runaway_star
Czas edycji: 2013-07-18 o 15:02
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości